eski tip oda kapı kilidi nasıl açılır / Kapı Kilidi Kırıldığında Yapılması Gerekenler | Kale Kilit

Eski Tip Oda Kapı Kilidi Nasıl Açılır

eski tip oda kapı kilidi nasıl açılır

Kapı Kilidi Kırıldığında Yapılması Gerekenler

Kapı Kilidi Kırıldığında Yapılması Gerekenler

Kapı kilidi kırıldığında kilit göbeğinin değiştirilmesi gerekir. Bunun için profesyonel bir ekipten yardım alınabilir. Kapı kilidi tamiri adım adım şu şekilde gerçekleştirilir:

  • İlk olarak kapı kilit göbeğine uygun bir model seçilmelidir.
  • Kilidi değiştirilecek kapının, açma kapama düğmesinin altında bulunan kilit vidası çıkarılır.
  • Göbeğin vidası çıkarıldıktan sonra boşluk kısmından destek alarak kilit göbeği sertçe ittirilir. Bu sayede eski kilit çıkarılır. 
  • Vidanın olduğu yere yeni kilidi takabilmek için pas sökücü uygulanır. Eğer o yoksa, vidanın bulunduğu yere çiçek yağı damlatarak da takılabilir.
  • Kilit takıldıktan sonra vida iyice sıkılır. 
  • Son olarak anahtar yuvaya sokulur ve tam oturup oturmadığı kontrol edilir. 

Kapı kilidi mekanizması basit bir sisteme sahiptir; ancak dikkat edilmesi gerekir. Bu yüzden evde kendiniz de kapı kilidinizi değiştirebilirsiniz.

Çelik Kapı Kilidi Nasıl Tamir Edilir?

Çelik kapı göbeği, diğer malzemelerden elde edilen kapı göbeklerine göre daha dayanıklıdır. Bu yüzden evlerde, işyerlerinde, okullarda sıklıkla tercih edilir. Çelik kapı kilidi tamiri de oldukça kolaydır. Dayanıklı yapısına rağmen kırılabilen, zamanla aşınabilen çelik kapı kilitleri de vardır. Çelik kapı kilidini değiştirmek için kapıya uygun yeni bir kilidin seçilmesi gerekir. Ardından yetkili bir servis çağırarak değiştirmelerini isteyebilir ve dakikalar içinde yeni kapı kilidine sahip olabilirsiniz. Ayrıca kapı göbeğinin dış kısmı kırılsa bile mekan sahibi kullanıma devam edebilir. İkinci bir müdahale olması önlendiği için hırsızlık girişimleri de engellenir. Evinizin daha güvenli olması için çelik kapı kilitleri oldukça avantajlıdır. Dayanıklı oldukları için uzun ömürlüdür; kırılsa bile kapı kilit göbeği tamiri yapılmadan kullanıma devam edilebilir.

Kapı Kilidi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kapı kilidi içi tamiri için yeni bir model tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar kısaca aşağıda verilmiştir:

  • Kapının yapısı ve ihtiyacına uygun seçim yapılmalıdır. Örneğin; çelik kapılar için barelli kilitler tercih edilmelidir.
  • Barel kilitlerin kırılması oldukça zordur. Bu yüzden dış çelik kapılar için oldukça uygundur. 
  • Barel kilitlerin zayıf noktası bulunduğundan bu kilitlerle birlikte tuzaklı kilitlerinde kullanılması oldukça avantajlıdır.
  • Çelik takviyeli barel kilitler, oldukça üstün bir güvenlik sağlar. Dışarıdan zorlama ile kırılması çok zordur. 
  • Tirajlı kilitler, barel kilitlere göre çok daha kolay kırılabilir. Bu yüzden önemli yerlere girişlerde tirajlı kilitler tercih edilmemelidir.
  • Bina yapısına uygun seçim yapılmalıdır. Kapının yanında cam varsa, mandallı kapı kilitleri tercih edilmemelidir. Çünkü hırsızlar camı kırarak mandalı çevirip içeri girebilir.

Kapı Kilidi Nasıl Takılır?

Kapı kilitleri farklı modellere sahiptir. Bu modeller farklı güvenlik koruma seviyeleri ile farklı alanlara uyum sağlar. Otomatik kapı kilidi tamiri, bu sistemin karmaşık olmasından dolayı profesyonel destek gerektirir. Otomatik kapı kilidi elektromekanik zincirli ve zincirsiz akıllı kapı otomatiği olarak iki gruba ayrılır. Matkap, sac vida, besleme kablosu gibi profesyonel ekipmanlar gerektirdiğinde kendi başınıza değiştirmeniz biraz zor olabilir.

Bozuk kapı kilitlerini değiştirmeden açmak için ise iki farklı yöntem vardır. İlk olarak evinizdeki başka bir anahtarı alıp alt kısmını eğe ile düzleştirebilirsiniz. Düz kısım kilitli kapıya kolayca girer ve kapı açılır. Eğer eğe yoksa daha kolay olan diğer yöntemi deneyebilirsiniz. Bir tornavida yardımıyla kilitte anahtarın girdiği yeri düzleştirebilirsiniz. Yani anahtarsız da kilitli kapıyı açabilirsiniz. Bozuk kapı kilidi nasıl açılır merak ediyorsanız bu yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Kale Kilit Maymuncuk Oda Kapısı Anahtarı Her Kilidi Açan Anahtarlar - 11 Mm 2 Adet ODA

Kale Kilit'in satışa sunduğu ürünlerden olan maymuncuk oda kapısı, birçok kilit tipine uyum sağlar. Kale Kilit 11 mm maymuncuk oda kapısı anahtarı, evde kaybolan objelerin yerine kullanılır. Standart kollu kapılara uyum sağlayan ürün, kilitleri kolayca açar. İşlevsel tasarımı sayesinde öne çıkan bu obje, beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. 11 mm ölçüye sahip olan kapılara uygun olan model, kilidin içindeki pimlerin yerine oturmasını sağlar. Bu obje sayesinde yaşam alanlarınızı birbirinden ayıran kapıları son derece kolay bir biçimde kilitleyebilirsiniz. Kale Kilit 11 mm maymuncuk oda kapısı anahtarı, dayanıklı yapısı sayesinde ihtiyacınızı uzun süre boyunca karşılar.

  • Üretim materyali sayesinde kolayca kırılmaz.
  • İç oda kapılarında kullanıma uygundur.
  • Setin içinde 11 mm'lik iki adet ürün yer alır.

Kale Kilit Maymuncuk Oda Kapısı Anahtarının Özellikleri Nelerdir?

Kale Kilit Maymuncuk Oda Kapısı Anahtarının Özellikleri Nelerdir?

Çilingirler kapıları açabilmek için maymuncuk kullanır. Bu ürün kapıların kısa zamanda kolayca açılması için tercih edilen bir aparattır. Kale Kilit maymuncuk oda kapısı anahtarı çilingir çağırmaya gerek kalmadan, kilitlerin açılmasına yardımcı olur. Söz konusu ürün, kilidin içindeki pimleri kaldırır. Her kapıya uygun bir maymuncuk seçeneği bulunur. Kale kilit maymuncuk her kilidi açan anahtarlar ev ve ofis ortamındaki iç kapılara uygundur. Kapıların anahtarı kaybolduğunda, kilidi değiştirmeye gerek kalmadan pratik kullanım sağlar. Sağlam malzemeden üretilen Kale Kilit 11 mm maymuncuk oda kapısı anahtarı hafif bir baskı uygulanarak kullanılır. Ürünü anahtar deliğine yerleştirdikten sonra, pimleri yerine oturtmak kilidin açılmasını sağlar. Kapıyı açarken fazla baskı uygulanmaması gerekir. Aksi takdirde kilidin içindeki pimler kırılabilir.

Kale Kilit Maymuncuk Oda Kapısı Anahtarı Hangi Kapılara Uygundur?

Kale Kilit 11 mm maymuncuk oda kapısı anahtarını satın almadan önce ürünün evinizdeki kilit ile uyumlu olup olmadığına bakmanız önerilir. Maymuncuk oda kapısı Kale Kilit markalı kapıları açarken kullanılır. Farklı markaların kilitlerini açarken, istenmeyen durumlar meydana gelebilir. Kişilerin, Kale Kilit 11 mm maymuncuk oda kapısı anahtarını kullanmadan önce ölçüm yapmasında fayda vardır. Kilidi, anahtar deliğinin girdiği alt kısımdan üst bölüme kadar ölçebilirsiniz. Pratik kullanım olanağı sunan model, kapıya uygun olduğu takdirde pimler dişlere göre kolayca hizalanır. Deliğin içine giren anahtar döndürülerek kilitli kapı açılır. Öte yandan ürün kapıya uygun değilse pimler hizalanmaz. Bunun sonucunda ise anahtarın dönmesi imkânsız hale gelir. Bu durumda kilidi açmak için kapı zorlanmamalıdır. Aksi takdirde ürünün üzerinde deformasyon belirtileri gözlemlenebilir.

Kale Kilit Maymuncuk Oda Kapısı Anahtarı Kaliteli midir?

Kale Kilit 11 mm maymuncuk oda kapısı anahtarı kaliteli bir üründür. Ürünün dayanıklı yapısı, açma ve kapatma işlemi esnasında kırılma probleminin önüne geçer. Yüksek kaliteli malzemeden üretilen model, her odada güvenli kullanım olanağı sunar. Bu sayede anahtar, kaybolma sorunu olmadan ihtiyaç duyulan her an kullanılır. Ürün, ilk kullanımdan itibaren kalitesini gözler önüne serer. Özenle tasarlanmış çizgileri sayesinde kısa süre içinde kilidi açar. Kale Kilit 11 mm maymuncuk oda kapısı anahtarı seçimi yaparken fotoğrafların da incelenmesi tavsiye edilir. Ürünün kapı ile uyumlu olup olmadığının kontrol edilmesi, kalitenin hissedilmesi noktasında önemlidir. Arzu ederseniz Kale Kilit 11 mm maymuncuk oda kapısı anahtarının yorum sayfasına göz atabilirsiniz. Bu, diğer kişilerin ürünün kalitesi hakkındaki düşüncelerini öğrenmenizi mümkün kılar. Siz de çok yönlü kullanım imkânı sunan bu ürünü, Trendyol üzerinden son derece kolay bir biçimde satın alabilirsiniz.

Oda Kapısı Kilidi Seçimi için İpuçları ve Öneriler

Oda Kapısı Kilidi Seçimi için İpuçları ve Öneriler

Oda kapısı kilit değiştirme için ilk olarak odaların kapılarına uygun kilidin seçilmesi gerekir. Bu durum, tüm kapılar için geçerlidir. Mutlaka kapı modellerine ve ihtiyaçlara uygun seçimler yapılmalıdır. Kilit değişimi, güvenlik için de önemli bir konu olduğundan dikkatli olmak gerekir. Kapı kilidi seçerken öncelikle kapı türlerine göre araştırma yapmak önemlidir. Çelik veya demir kapılar için kullanılması gereken kapı kilitleri farklıdır. Aynı şekilde oda kapıları için kullanılan kilitler de farklı özelliklere sahiptir.

Sonrasında dikkat edilmesi gereken konu ise kapı kilitlerinin malzemeleridir. Çelik materyal kullanılan kapı kilitleri çok daha güvenli bir kullanım sunar. Yani kapı kilitlerinin ağırlığı ne kadar yüksekse o kadar sağlamdır. Sağlam bir yapıya sahip olmaları da güvenliğin daha yüksek olacağının göstergesidir. Buna ek olarak kilitlerin kırılması ve açılması daha zor hale geldiği için de kapı kilitlerinin yapımında kullanılan malzemelere önem verilir. Oda kapısı kilitleri arasından seçim yapılırken kapı ölçülerine dikkat edilmelidir. Halihazırda sahip olunan kilit sistemleri dikkate alınarak seçimler yapılabilir.

Oda Kapısı Kilidi Değiştirme Adımları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oda Kapısı Kilidi Değiştirme Adımları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

İç kapı kilidi nasıl değiştirilir sorusunun yanıtı belirli adımlarla ilerler. Bu adımlar takip edildiği takdirde profesyonel yardım almadan kapı kilitlerinin değiştirilmesi mümkünleşir. İlk olarak kapı kilidine uygun olan bir model seçilmelidir. Daha sonra ise iç kapı kilidi nasıl sökülür sorusunun yanıtına göre ilerlenir. Kilit değişimi için öncelikle yapılması gereken, açma kapama düğmesi olarak da bilinen kısmın altında yer alan vidaların sökülmesidir. Tornavida kullanılarak bu vidalar hemen sökülebilir. Vidalar çıkarıldığı anda kapı kilidi rahatlıkla hareket eder.

Önden ve arkadan yapılan itme hareketleri ile kilit göbeğinin çıkarılması mümkün olur. Kısa sürede kapı kilidi göbeği çıkarıldıktan sonra ihtiyaç varsa vidalama yapılan alanlar yağlanabilir. Bu şekilde kapının bakımı da yapılmış olur. Bu aşamadan sonra ise yeni kapı kilidi aynı aşamalar tersi şekilde takip edilerek takılabilir. Oda kapısı kilidinin göbek kısmının değiştirilmesi de güvenlik için yeterli olur. Göbek kısmının değişmesi, kullanılan anahtarın değişmesini de sağlar. Güvenlik ürünleri kategorilerinde bu ürünleri rahatlıkla bulabilmeniz mümkündür.

Oda Kapısı Kilidi Bakımı Nasıl Yapılır?

Oda Kapısı Kilidi Bakımı Nasıl Yapılır?

Oda kapısı kilitlerinin değişim nedenlerinden biri de bakımının yapılmaması ve bu nedenle kısa sürede eskimesidir. Bakımı düzenli olarak yapıldığı ve gerektiği şekilde kullanıldığı takdirde oda kapı kilitleri uzun yıllar kullanılabilir. Kilit bakımının yapılması için kullanılabilecek ürünler yapı market kategorilerinde rahatlıkla bulunabilir. Kilitler, paslanmaması için mutlaka belirli aralıklarla yağlanmalıdır. Yağlanması için de kapı kilitleri için özel olarak üretilen yağlar tercih edilmelidir. Ancak bu yağlar bulunmuyorsa evde bulunan ürünlerle de gerekli bakımlar yapılabilir.

Özellikle kapı kilitlerinin göbek kısmı ve vidalama yapılan alanların yağlanması tavsiye edilir. Bunlara dikkat edildiği ve güvenliği tehdit eden bir durum olmadığı sürece kilit değişimine ihtiyaç duyulmaz. Trendyol ile yeni oda kapısı kilidi modellerine ve kilit bakımı yapmak için ihtiyaç duyduğunuz yapı market ürünlerine kolaylıkla ulaşabilir, keyifle alışveriş yapabilirsiniz.

Anahtarsız kapalı bir iç kapı nasıl açılır. Çarpılırsa dairenin kapısını kendiniz nasıl açabilirsiniz. Anahtar kırılırsa

İlk bakışta, komik bir durum - dairenin içindeki kilit yerine oturdu ve açılmıyor - odada küçük bir çocuk kalırsa veya banyoya erişim engellenirse ciddi bir sorun olabilir. Çarparak kapatılan bir iç kapıyı açmanın birkaç yolu vardır.

İç kapılar için giriş kapıları gibi katı bir gereklilik yoktur. Bununla birlikte, kilitler ve mandallarla da tedarik edilirler. Her şeyden önce, bu tuvalet ve banyonun kapısı. Genellikle, özellikle evde küçük çocuklar veya hayvanlar varsa, yatak odası, ofis, mutfak ve balkon girişine kabızlık kurulur. Ve bu tür kilitler dairenin girişindeki kadar karmaşık olmasa da, anahtarsız açmak zor olabilir. Ancak kapıyı çalmadan önce kabızlığın kilidini açmaya değer.

mandal kilidi

Son zamanlarda, bir apartmanın içinde kullanım için, bir yandan tutamağa anahtar teslimi bir kilitleme mekanizmasının ve diğer yandan kilidi de sabitleyen bir mandalın monte edildiği kapı kilitleri çok popüler hale geldi. Bu tür kulplar çekici bir görünüme sahiptir ve ayrıca bir kilit takmaya gerek yoktur. Ama onların bir dezavantajı var. Açık bir kapının mandalını yanlışlıkla çevirir ve ardından çarparak kapatırsanız, kilitlenir. Bu, özellikle küçük çocukların olduğu herhangi bir evde olabilir. Böyle bir problemle başa çıkmak oldukça mümkündür.


  • Genellikle iç kapı, koridora açılacak şekilde kurulur. Bu durumda sorun, cetvel, bıçak, düz tornavida veya plastik kart gibi ince, düz bir nesneyle çözülebilir. Doğaçlama “anahtar”, eğimli tarafı odanın yanından olduğu için, dili içeriden yakalar gibi, kapı kanadı ile çerçeve arasındaki boşluğa açılı olarak yerleştirilmelidir. Bu nesneyi boşluktan geçirerek, aynı zamanda kapı kanadını sallayarak, kilidin dilini sıkmaya ve sıkıştırmaya çalışıyoruz.
  • Kapı odaya açılırsa veya dili hareket ettirmek mümkün olmadıysa, kolu tuvale sabitleyen cıvatalara erişimin olup olmadığını kontrol etmelisiniz (genellikle sadece bir tarafta bağlantı elemanları vardır). Vidaları söktükten sonra, tutamağı kilitleme mekanizmasıyla birlikte çıkarmalı ve ardından kilide normal bir kare veya düz bir tornavida sokarak açmalısınız.
  • İlk iki yöntemin başarısız olması durumunda, kilit silindirini yeterince kalın bir matkapla delebilir, ardından kolu çevirerek girişi açabilirsiniz.
  • Görünmez sabitleme cıvatalarının nerede olduğunu hatırlamaya çalışabilir (genellikle sapın yanlarında), bunları delin, sapı çıkarın ve kilidi düz bir tornavidayla açın.
  • Dış kolu ayarlanabilir bir anahtarla çevirin, kalıntıları temizleyin ve önceki durumda olduğu gibi kilidi açın.


Diğer kilit türleri ile bir kapı nasıl açılır

Anahtar şeklinde otomatik mandallı kulplar, tuvalete veya balkona açılan kapıya monte edilir. Kapı çarparak kapatıldığında çalışabilirler (örneğin, bir hava akımı ile). Bu tür kabızlığın kilidini açmak için tasarımcılar, tutamağın altında küçük bir delik açtılar. İçine iğne, çivi veya tığ sokup bastırırsanız mandal açılacaktır.

Eski evlerde kaldıraç mekanizmalı kilitler korunmuştur. Herhangi bir nedenle kapı kapandıysa ve anahtar diğer taraftan kuyuya sokulduysa, eski dedektiflerde açıklanan şekilde elde edilebilir. Kapının altından bir sayfa kağıt kaydırmak, anahtarı dikkatlice dışarı itmek ve kağıdı dışarı çekerek çıkarmak gerekir.


Balkona açılan modern bir plastik kapı çarparak kapandıysa ve bir tutamakla açılamıyorsa, dekoratif şeridi 90 ° döndürmeniz, sabitleme cıvatalarını sökmeniz ve kolu çıkarmanız gerekir. Ardından, doğrudan kilitleme mekanizmasına etki ederek kilidi açın.

İç kapıların kilidini açmak için temel önlemler

Tuvalet, banyo veya balkona açılan ahşap kapı açılamıyorsa daha ciddi yöntemlere başvurmanız ve kapı kanadına mümkün olduğunca az zarar vermeye çalışmanız gerekecektir.

  • Döngüleri kontrol edin. Mümkünse, iç çubuğu dikkatlice çıkarın veya vurun. Daha sonra kapı "ters yönde", yani kanopilerin yanından açılabilir.
  • Kasayı çıkarın ve kilidin cıvatasının (dilinin) metal kaplamasının bulunduğu kutunun küçük bir kısmını kesin.
  • Kutu ile tuval arasındaki boşluğa bir balta veya çivi çektirdikten sonra, kilidin kutudan ayrılması için kapıyı sıkın.

Bu tür yöntemleri kullandıktan sonra kapının büyük olasılıkla onarılması gerektiği açıktır.


Önleme önlemleri

Benzer bir durumda olmamak için şimdiden özen göstermeliyiz. Bunun için:

  • Tüm kapılar için hangi kapıyı açtıklarını belirten etiketlerle yedek anahtar sağlayın, bir kutuya veya çantaya koyun ve anahtarla kilitlenmeyen tenha bir yere koyun (koridorda asma kat, kilerde üst raf, koridorda dolap) ).
  • Daireye dışarıdan acil açma imkanı sağlayan kilitler takın (genellikle bir pim veya plaka ile).
  • Kapılardaki kabızlığa yalnızca evcil hayvanlardan veya cereyanlara karşı ihtiyaç duyulursa, kendinizi geleneksel mandal tutamaçlarıyla sınırlamanız önerilir. Takılı tutamak kilitlerinde, çevirme mandalı devre dışı bırakılabilir. Bunu yapmak için, kilidi olan tutamağı sökün ve kilidi mandala bağlayan plakayı kısaltın veya çıkarın.

Kilidi anahtar olmadan, kapıya veya kilidin kendisine zarar vermeden dikkatlice açın, bu, insanların yıllardır öğrendiği ve yapmayı bırakmadığı bir sanattır, tıpkı genel olarak üreticilerin kilitleri geliştirmeyi bırakmadığı gibi, onları yetkisiz açılmaya karşı korumak. Bu nedenle, anahtarsız kapıların nasıl açılacağı veya daha doğrusu kendi ellerinizle nasıl çözüleceği sorusu şüpheli bir olay olarak adlandırılabilir - bu konuda beceri ve deneyim olmadan, özellikle daha da kötüleştirebilirsiniz. ön kapıları açmaya geliyor. Bu makalede, site sitesi ile birlikte, bu konuyu olabildiğince ayrıntılı olarak ele alacağız - kapı kilidini anahtarsız açmanıza izin verecek bazı yollar inceleyeceğiz.

Anahtar fotoğrafı olmayan bir kapı nasıl açılır

Anahtarsız bir kapı nasıl açılır: iç kapıların kilidini açın

İç kapılar veya daha doğrusu kilitleri ve mandalları, anahtarsız açma açısından en kolay olduğu söylenebilir - iç iç kapılar için kilitler genellikle karmaşık değildir ve deneyimsiz bir ayı yavrusu için bile açması zor olmayacaktır. . Ana şey, nasıl yapılacağını ve hangi "kollara" basılacağını bilmek.


Doğal olarak, tüm bu manipülasyonlar, kapı çerçevesine veya tuvale zarar vermemek için dikkatlice yapılmalıdır - bir levye ile bir şey sıkarsanız, altına bir şey koymanız gerekir. Çoğu durumda, iç kapılar ve kaplamaları çok dayanıklı değildir ve genellikle bir iç kilidin anahtarsız nasıl açılacağı sorusunu çözmek için kullanılan metal nesneler tarafından kolayca yaralanırlar. Doğal olarak, tüm bu yöntemler hiçbir şekilde kilidi anahtarsız açmak için uygun değildir - bu genellikle ayrı bir konudur ve bu videoda bunu görebilirsiniz.

Anahtarsız bir kapı kilidi nasıl açılır: ön kapılar

İç kapılardaki kırık bir kilit, dedikleri gibi, sorunun yarısıysa, açılmayan ön kapı zaten gerçek bir felakettir! Herkes bu sorunu kendi başına çözmeye çalışır ve akla ilk gelen pencereden daireye girmek olur. Peki, özel bir ev veya bir apartmanın birinci katı olduğunda - peki ya ikinci katta ve üzerinde yaşıyorsanız? Eğitim ve beceri olmadan "dağcılık" çok riskli bir girişimdir. İlk önce başka seçenek olmadığından emin olmanız gerekir. Yoksa sadece tüm yöntem cephaneliği denendi ve hiçbir şey anahtarsız bir demir kapının nasıl açılacağı sorusunu çözmeye yardımcı olmadı mı?

  1. En basit durum, anahtarın anahtar deliğinden kırılmasıdır. Hiçbir durumda acele etmiyoruz ve çipi ellerimizle çıkarmaya çalışmıyoruz. En önemli şey onu derine itmemek. Bunun yerine, bir komşunun (biri, sonra diğeri ve gerekirse üçüncüsünün) kapısını çalar ve kiralık pense, tel kesiciler, eski tip bir yapboz dosyası isteriz. Genel olarak, tüm bunlarla, önce anahtarın kırık kenarını tutmaya ve dikkatlice dışarı çekmeye çalışıyoruz ve eğer yardımcı olmazsa, çipi bir yapboz dosyası ile yavaşça alıp çıkarmaya çalışıyoruz. anahtar deliğinden biraz. Genel olarak, tüm çabalarımızı çipi çıkarmaya yönlendiriyoruz - bu, sırrı bozmamak için çok dikkatli yapılmalıdır.

    Bir ataş ile anahtarsız bir kilit nasıl açılır

  2. Anahtarsız bir evin kapısının nasıl açılacağı sorusunun çözülmesi çok daha zordur ve büyük ölçüde her şey kilidin türüne bağlıdır - eğer yüksek kaliteli bir kilitleme mekanizmasının çok fazla koruma derecesi varsa, o zaman Kilidi kendiniz açmayı düşünemezsiniz bile. Tek bir sonuç var - özel beceriler olmadan, sadece kilidi açmayacaksınız, aynı zamanda muhtemelen mahvedeceksiniz. Genel olarak, böyle bir durumda profesyonellere başvurmak daha iyidir. Daha basit hakkında konuşursak, dedikleri gibi, sıradan kale tasarımları, o zaman yüzde yüz yöntemler arasında iki seçenek ayırt edilebilir. İlk olarak, bu bir sırrın delinmesidir, ardından herhangi bir düz nesneyle açılabilir. Ve ikincisi, kilidin temel olarak çalınması - sadece alın ve silindire kuvvetle bir çekiçle vurun. Döveriz, böylece dahili döner kraker kırılır - çoğu kilitte bunun için çok fazla çaba harcamanıza bile gerek yoktur. Kraker, kilit silindirini tutan vida ile birlikte kırılır - bundan sonra, silindiri çıkarmanız ve kilidi bir örgü iğnesi veya “L” harfine bükülmüş güçlü bir tel ile açmanız yeterlidir. Genel olarak, kale restore edilemez, ancak bir daireye veya bir eve gireceksiniz ve bu zaten iyi.
  3. Bir ataş veya saç tokası ile anahtarsız bir kilit nasıl açılır. Genel olarak, operasyon şüphelidir, özellikle daha önce kilit açma ile hiç ilgilenmemiş bir kişiden bahsedersek - bu işe bir sonsuzluk harcayabilir ve basit bir nedenden dolayı hiçbir şey elde edemezsiniz. Kilit tipiniz bu şekilde kesinlikle açılamaz - her kilitleme mekanizması bir ataş veya saç tokası ile açılamaz. Ve evet, beceri gerektirir.
  4. Alternatif olarak evrensel bir ana anahtar alabilirsiniz, ancak bu durumda gömme kilidin anahtarsız nasıl açılacağı sorusunu çözmek için belirli bir beceriye ihtiyacınız olacaktır. Genel olarak, bu hassas bir konudur ve birçok nüansı vardır - özel hazırlık, kilit bilgisi ve diğer “küçük şeyler” olmadan yapamazsınız.

    Anahtar fotoğrafı olmayan bir demir kapı nasıl açılır

Genel olarak, yere bakmanız gerekir - koşulların kendisi size nasıl olacağınızı ve ne yapacağınızı söyleyecektir. Örneğin, bazı durumlarda, kilit bir tur kapatıldığında, bir levye veya levye kullanarak kapı çerçevesinden ayırmayı deneyebilirsiniz. Kilidi sökmeyi de deneyebilirsiniz - önce çıkarın, böylece çekirdeğe erişim sağlayın. Kapılar, menteşeler kesilerek de açılabilir - bu seçenek, menteşeler gizlenmemişse ve kapılarda hırsızlığa karşı korumalı pimler yoksa mümkündür. Diğer şeylerin yanı sıra, aşırı önlemlere başvurabilirsiniz - basitçe koyun, kapılara fiziksel çaba gösterin ve onları nakavt edin. Bu sayı kapılarla harika çalışıyor, ancak onlarla değil ve daha da fazlası - onları bir pres olmadan kırmak kesinlikle işe yaramayacak.

Sonuç olarak, anahtarsız kapı nasıl açılır konusu, bu tür şeyleri kendi başınıza yapmamanın daha iyi olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Bu konuda profesyonel yardım sağlayan kuruluşlar var - sadece her şeyi hızlı ve en önemlisi dikkatli bir şekilde yapacak ve kapılarınıza minimum hasar verecek bir kişinin gelmesini beklemeniz ve beklemeniz gerekiyor.

İç kapı nasıl açılır? Bu tür bilgiler herkes için faydalı olacaktır, çünkü bir kapı kolunun veya kilidinin arızalanması, ne yazık ki, özellikle bağlantı parçaları düşük kaliteli malzemelerden yapılmışsa, oldukça sık gerçekleşir. Kapıyı kırmak, küçük çocuklar kapalı bir odada bırakıldığında veya banyoda açık bir musluğa erişim olmadığında hem küçük rahatsızlıklara hem de büyük tehditlere neden olabilir. Bir kapının çarparak kapanmasının birçok nedeni olabilir: kırık bir kol, düşen bir mekanizma, bir hava akımı, bir anahtarın kaybı ve diğerleri.

İç kapıları açmanın yolları

Odalar arasındaki kapılar genellikle güvenlik görevlerini yerine getirmez, daha çok kişisel alanı korumakla ilgilidir ve iç mekana ek olarak hizmet eder. Bu nedenle genel olarak basit ve hafif malzemelerden yapılmış, basit bir kilit yapısına sahip bu tür kapılar ciddi engeller oluşturmaz.

Panik yapmamalısın! Kapıya yumruk veya ayaklarınızla saldırmadan önce durumu net bir şekilde değerlendirin ve aşağıdakilerden kendinize en uygun yöntemi seçin.

Kapı kolu konfigürasyonu

Arıza türü ve türü ile başa çıkmayı kolaylaştırmak için ilk adım, mekanizmanın yapısını belirlemektir. Ana kalem türleri üç kategoriye ayrılır:

  • baskı yapmak. Bir kolu vardır ve en yaygın seçenek olarak kabul edilir. Dil, kolu aşağı indirerek açılır;
  • döner. Topuz topuzu çoğunlukla bir top şeklindedir ve kolu saat yönünde çevirerek açılır (daha az sıklıkla saat yönünün tersine);
  • sabit. Kilit sistemine bağlı olmayan ve basitçe tuvale takılan eski bir model.

Kilitleme cihazları ayrıca üç tip ile ayırt edilir:

  • kilitli sigorta;
  • herhangi bir kapatma olmadan mandal;
  • kilit ve anahtar ile mandal.

Sırayla, her döner mekanizma aşağıdaki bileşenleri içerir:

  • kilit - bir mandal dili (çapraz çubuk, mandallar) yardımıyla kapıyı açıklığa kilitleyen bir mekanizma;
  • tetrahedral pim - dışarı çıkan ve kolu harekete geçiren dahili bir eleman;
  • kol - kapı açıldığında basınca maruz kalan kısım;
  • dekoratif kaplama - bağlantı elemanlarını maskeleyen ve tuvale düzgün bir görünüm veren bir parça;
  • karşılıklı plaka - mandalın girdiği çerçevedeki açıklığı kapatan bir plaka.

Parçaların yerlerini ve işlevlerini biliyorsanız, sıkışmış bir kapıyı onarmak çok daha kolay olacaktır. Fotoğraf galerisi, mekanizmayı anlamaya çalışabileceğiniz mandallı bir kol tutamağının bir diyagramını gösterir.

doğaçlama araçlar

Herhangi bir kilidi açma yeteneği herkes için değildir, ancak sıradan bir ev hanımı bile temel hileleri öğrenebilir. Tek üzücü şey, öğrenme arzusunun kapı zaten çarptığında veya kilit sıkıştığında bizi ele geçirmesidir.

  1. Kapının güvenli bir şekilde açılması için, dilin sıkıştığı veya kolun basitçe kırıldığı yerde, kapı ile kapı pervazı arasındaki dar boşluğa girmek gerekir. Boşluklar en az birkaç milimetre ise, açıklığa bir cetvel, banka veya başka bir plastik kart, ince uçlu bir kırtasiye veya mutfak bıçağı, bir tırnak törpüsü veya herhangi bir dayanıklı nesne yerleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bir şeyi dil üzerine bastıracak şekilde itmeniz gerekir. Aleti dikkatlice kontrol edin ve kapıyı çekin, kilit sizin yönünüzde kesilirse, bu manipülasyon neredeyse% çalışacaktır.
  2. Ayrı kilitli veya tutamağa kilit takılı modeller de oldukça kolay açılır. Bu işlem için bir örgü iğnesi, saç tokası, ataş, kalın tel veya benzeri bir şey uygundur. Anahtar deliğine bir nesne sokmak ve mekanizmanın içini döndürmeye çalışmak gerekir, birkaç denemeden sonra kapı içeri girmelidir.
  3. Kilitlerde, düğme şeklinde bir mandal da vardır, bu da başarısız olabilir. Bu durumda, üreticiler genellikle üzerinde uzunlamasına bir bölümün bulunduğu mandalın arkasına bir fiş takarlar. Bu kesimde aynı tırnak törpüsü, bıçak veya tornavida gibi görünen bir nesneyi sokabilirsiniz. Fişi çevirerek kapıyı açmaya çalışın. Fişte bölüm yoksa, ancak biraz dışbükey ise, pense prensibine göre makasla tutabilirsiniz. Mantarı farklı yönlerde kaydırarak, kolu sürekli çevirmeye çalışın.
  4. Yanınızda kırılgan malzemeyi destekleyen çıtalar varsa, camı çıkararak cam ekleri olan bir kapı açılabilir. İnce, dayanıklı bir nesneyle raydan kaldırmayı deneyebilir ve camı dikkatlice çıkarabilirsiniz.
  5. Çoğu kilit modelinde, bağlantı parçaları oldukça zayıftır, bu nedenle elinizde tek bir yararlı öğe yoksa veya açılma acilse, kapıyı omzunuz veya ayağınızla dilin kilitle birleştiği yere kadar itmekten çekinmeyin. Tuval üzerinizde açılırsa, kolu kuvvetlice çekip çevirin.

İç kapıyı hangi yoldan açacağınıza karar vermek size kalmış, ancak yine de, durum özellikle kritik değilse, daha yumuşak yöntemlerle başlamanızı öneririz. Kilit ürününü açma yöntemleri ne kadar basit olursa, sıkışan kapının kusurları o kadar küçük olur.

Araçların uygulanması

Tabii ki, başarısız kapı tam teşekküllü araçlara erişimi engellemediyse, mekanizmayı yalnızca niteliksel olarak sökmek değil, muhtemelen hemen onarmak da mümkün hale gelir. İç kapılar söz konusu olduğunda, bu tür ürünler için bağlantı parçalarının kolayca demonte edilebileceğini unutmayın.

  1. Cıvatalara erişiminiz varsa, mandalın bulunduğu kilit ile bir tornavida ile kolu kırabilirsiniz. Vidaları söktükten sonra, kolu bir mandal mekanizmasıyla tamamen sökmek, ardından düz bir tornavida sokmak ve mandala basmak gerekir. Mandalı bu konumda tutarken kapıyı açın.
  2. Anahtar kırılırsa ne yapmalı? Parçanızdaki kırılma, güçlü bir mıknatıs veya bir dekupaj testeresi dosyası ile çıkarılabilir. Dekupaj testeresi anahtar deliğine dikkatlice yerleştirilmeli ve anahtar parçasını dişlerle çıkarmaya çalışılmalıdır. Enkazın bir kısmı dışarı çıkarsa, pense ile tutulabilir.
  3. Kilit hala pes etmiyor mu yoksa tamamen mi kırıldı? Silindiri delin ve tüm iç kısımları çıkarın. Standart bir tutamak için, onu sökmek ve dili içeriden hareket ettirmek yeterli olacaktır.
  4. Profesyonel ana anahtarlara erişiminiz varsa, elbette bunları kullanın. Bu tür araçların kullanımı özel beceri gerektirse de yine de denemeye değer.
  5. Kilit yuvasında kalan anahtar elle dışarı atılmaya çalışılabilir. Aynı dekupaj testeresini veya başka bir ince aleti açık deliğe sokun ve anahtarı sıkın. Anahtarın erişemeyeceği bir yere düşmesini önlemek için, manipülasyondan önce, bir köşeniz olacak şekilde kapının altına katlanmamış bir gazete yerleştirin. Anahtar düştüğünde, kendinize doğru çekebileceğiniz kağıdın üzerine düşme olasılığı vardır.
  6. İç kapının manyetik kilidini açmak için, gerekirse dekoratif kaplamaları, tutamakları tamamen sökmek ve mekanizmayı dışarı çekmek gerekir.
  7. Kaba ama etkili bir yöntem, silindiri kırabileceğiniz bir çekiçtir. Döner mekanizmanın kırılması için dövmek gerekir. Bundan sonra, bileşenleri tamamen çıkarmanız ve “g” harfiyle bükülmüş bir aletle mandalı kaldırmanız gerekir.
  8. Sorunun bir başka yaygın çözümü de kapının sökülmesi, daha doğrusu kısmi sökülmesidir. Başka yollarla erişim mümkün değilse, bu seçeneği deneyebilirsiniz. Kapı kanadındaki menteşeleri arayın, bulunurlarsa kendinizi şanslı sayın, bu önünüzde gizli bir mekanizma olmadığı ve kapıyı açma şansınızın arttığı anlamına gelir. Sıkı bir şekilde sabitlemek için, kart versiyonunun hangarları genellikle farklı alt türlerde kullanılır: "kelebek", monte edilmiş ve diğerleri. Bu tür menteşeleri birleştiren şey, hepsinin pervaza ve çerçeveye kendinden kılavuzlu vidalarla tutturulmuş olmalarıdır. Kanopilerin her birinin bir tarafındaki bağlantı elemanlarını sökmeyi deneyebilir ve kapıyı hafifçe hareket ettirebilirsiniz. Tuval, açıklıktan kolayca çıkmalıdır.
  9. Kilit veya kapının kendisi kapı çerçevesine "sıkıca" sıkıştığında ve düşünmek için daha az zaman olduğunda, o zaman bir keski, büyük bir tornavida veya bir levye kullanmalısınız. Sıkışan bir kapıyı sıkmak için, düz araçlardan birini kanvasın savunmasız kısmına - karşılıklı çubuğa sokmak gerekir. Kapı ile kutu kirişi arasındaki boşluğa düz uçlu bir parça sokulur ve paralel parçalar büyük bir kuvvetle birbirinden uzaklaştırılır. Ortaya çıkan boşluğa bir kama sürüyoruz ve açıklık yeterince genişleyene ve kapı açılana kadar bir kez daha itiyoruz.

En acil durumlarda bile odalar arasındaki kapıları açmak, net bir bilinç ve iyi bir "göz" gerektirir. Bu tip kilitler ve kulplar genellikle kaba kuvvet kullanılmadan açılabilir. Ancak aklı başında bir insan olarak tüm faktörlere güvenmeli ve duruma göre mevcut duruma göre hareket etmelisiniz.

Önleyici faaliyetler

Kilitlerin kırılması, sıkışması veya gevşemesi ile ilgili sorunlar genellikle kalitesiz veya uzun süredir bakılmamış olan bağlantılardan kaynaklanır. Zamanla, bağlantı elemanları gevşer, yer değiştirir veya ezilir ve bu da er ya da geç istenmeyen sonuçlara yol açar. Bu nedenle, aşağıdaki önleyici tedbirleri almanızı öneririz:

  • bağlantı elemanlarının erken kırılmasını ve aşınmasını önlemek için önleyici bakım yapmayı unutmayın;
  • kanvasın zemine veya kutuya sürtünmesi, gıcırdama, tutamağın veya kilidin sıkışması gibi alarmları fark etmek, tenteleri ve diğer bileşenleri kontrol etmek;
  • elinize aldığınız, kanvasın içinde ve dışında bulunan tutamak ve kapı aralığı hariç tüm parçaların zaman zaman yağlanması gerekir. Bu özellikle yüksek nemli odalarda bulunan kapılar için geçerlidir;
  • daha sonra tekrar para harcamamak için başlangıçta bağlantı parçalarından tasarruf etmeyin;
  • her odada yedek anahtarlar ve ortak bir alanda (örn. koridor) tüm anahtarlardan oluşan ve belirli bir kapıyı tanımlayan etiketlerle birlikte eksiksiz bir set bulundurun;
  • acil durum açılmasını sağlayan kilitleme mekanizmalarını kurun;
  • sorunla kendi başınıza baş edemiyorsanız, arkadaşlarınızı veya özel otopsi servis merkezlerini arayın, yardım isteyin;
  • Acil durumlarda, küçük bir çocuk kapalıyken, elektrikli aletler ulaşılamadığında veya mutfakta bir şey yanabilirse, kurtarma servisini aramaktan çekinmeyin.

Böyle bir durumda iç kapı kapandığında herkes kendini bulabilir. Ana şey panik yapmamak ve acil bir durumda yardım istemekten korkmamaktır. Umarız bu makaleyi kapalı bir odada oturmak yerine ilgi veya genel gelişim için okuyorsunuzdur!

Bir arızayı önlemenin, daha sonra tamir etmekten her zaman daha kolay ve daha güvenli olduğunu unutmayın! Bir mandal, bir düğme, bir manyetik kilit veya bir anahtarsız kapı açmanız gerekip gerekmediğini talimatları izleyin.

Ve son olarak, okuduğunuz materyali daha iyi pekiştirmek için, kapıyı elinizdeki yollardan biriyle basit ve hızlı bir şekilde nasıl açacağınıza dair bir video talimatı sunuyoruz.

Alüminyumdan yapılmış metal kapılar için menteşeler sadece ağır yüklere dayanmakla kalmamalı, aynı zamanda uzun süre hizmet etmelidir. Kapıya monte edilme biçimlerine çok dikkat edilir.
Farklı profil türleri
Teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte bazı tanıdık şeyler değişiyor. Örneğin kapılar giderek daha fazla plastik ve alüminyumdan yapılıyor. Bunlar modern profil tasarımları, zarif, hafif. Ama farklı güç seviyelerine sahipler. Alüminyum çözümler, mağazaların giriş grupları, kamu binaları için giderek daha fazla kullanılmaktadır, çoğu onları evlerin verandalarına yerleştirmektedir. Burada metal kapılar için standart menteşeler değil, görevi tamamen standart bir tasarıma sahip olmayan kanatların kontrolünü sağlamak olan özel sistemler kullanılır.
Termal korumanın doğasına göre iki tip alüminyum profil ayırt edilebilir:
ılık;
soğuk.
Doğal olarak, bunlar sadece şartlı isimlerdir. Warm, içinde polimer malzemeden yapılmış özel bir ek parçası olduğu için böyle bir isim aldı. Bir nevi izolasyon görevi görür bu yüzden hava sıcaklığı düştüğünde profilin içi dışı kadar soğumaz. Isı kaybında önemli bir azalma var. Sadece metalin ısıl iletkenliği yüksek olduğu ve çerçevenin iç yüzeyi hala soğuduğu için gider.
Soğuk bir profil, en basit teknik çözümdür, doğru şekilde bükülmüş bir metal levhadır. İç dolgusu yoktur, don oluştuğunda, telafi eksikliği ile ilgili tüm problemler gözlenir:
ısı kaybı,
çerçevenin iç yüzeyinin keskin bir şekilde soğutulması,
yoğuşma suyu,
bazen - buzun donması.
Bunlar, iki tip profilin kullanıcı özellikleriyle ilgili ve bitmiş ürünün fiyatını etkileyen temel farklılıklardır.
Alüminyum kapı veya pencere kanadı için menteşe tiplerini ilgilendiren bir başka önemli faktör daha vardır. Yapının üretimi için hangi profilin kullanıldığına bağlı olarak menteşeler seçilir:
havai,
gizlenmiş,
evrensel,
tek taraflı.
Çeşitli şekillerde sabitlenirler, yapıldıkları malzemede, açılma açısında, ayar seçeneklerinde ve diğer inceliklerde farklılık gösterirler.
İmalat için kullanılan malzemeler
Alüminyum yapılar için, metal kapılar için menteşeler, görünümü tam anlamıyla herkese tanıdık gelen sistemler kullanılmaz. Ancak, aynı malzemeler kullanılır:
pirinç;
paslanmaz veya hafif paslı alaşımlar;
paslanmaz çelik;
alüminyum ve buna dayalı alaşımlar.
Malzemelerin her birinin, belirli döngülerin kapsamını oluşturan kendi avantajları vardır.
Pirinç.
Pirinç menteşeler, çeşitli yüzeyler oluşturmak için idealdir. Metal sünektir, işlenmesi kolaydır, cilalanır ve iyi yapışma sağlar. Ayrıca, kapı hareketinin belirli anlarında görünür hale gelen gizli yapılar söz konusu olduğunda, pirinç menteşeler en yaygın seçenektir. Bu tür aksesuarlar çok dayanıklıdır, uzun süreli güvenilir çalışma sağlar, yüzeyde plak veya renk değişikliği oluşturmaz. Uygulanan kaplama çok iyi tutar.
Demir bazlı alaşımlar.
Ayarlı tasarımlarda yaygın olarak kullanılır. Kaplamaların altına veya elemanların içine gizlenmiş, çeşitli görünüm kusurlarına izin verir - yüzeyin kararması, aşınma, oksidasyon. Bu tür parçalar için tek temel gereksinim, demir bazlı alaşımların başarıyla sağlayabileceği güç ve aşınma direncidir.
Paslanmaz çelik.
Alüminyum yapılar için menteşe üretimi için en dayanıklı malzeme. Tuvalin muazzam ağırlığını destekleyebilirler, modern bir görünüme sahiptirler, cilalı yüzey çok dayanıklıdır, hoş bir ayna kaplaması ile karakterize edilir veya kasıtlı olarak matlaştırılır. Neredeyse hiç oksit filmi oluşmaz, bu nedenle görünüm mükemmeldir - hatta renk ve diğer özellikler.
Dezavantajı, paslanmaz çelik parçaların zayıf galvanizlenmesidir. Bu malzemenin kaplanması zordur. Diğer bir dezavantaj, işlemenin karmaşıklığıdır, bu nedenle paslanmaz çelik menteşeler en pahalıdır. Pazarın tekliflerine bakarsanız, kaplama olmadan sadece bir tür paslanmaz çelik ürün olduğunu güvenle söyleyebilirsiniz: cilalı metalin rengi veya mat bir yüzey.
Alüminyum ve alaşımlar onun temeli değildir. Bu tür döngüler oldukça nadirdir. Düşük bir fiyat grubuna ait olmalarına rağmen, kullanımlarını sınırlayan yeterince dezavantaja sahiptirler. Örneğin, paslanmaz çelik menteşeler maksimum yüklere dayanabilir - iki menteşe için kg normal bir gösterge olarak kabul edilir.
Pirinç menteşelerin benzer avantajları vardır - burada iki menteşe için önerilen kapı kanadı ağırlığı kg'dır. Alüminyum böyle bir seviyeye sahip olamaz. Ancak, aynı malzemeden yapılmış alüminyum yapılar için menteşeler, toplam ağırlığı kg olan küçük bir cam alana sahip giriş kapılarında bulunur. Bu çözüm, özellikle gizli döngüler alanında yaygındır.
Sabitleme yöntemleri
Kullanılan profile bağlı olarak, menteşeyi ağın sabitleme alanına bağlamak için birkaç seçenek vardır. Bazıları montajı olabildiğince hızlandırmanıza izin verir, diğerleri çoklu kurulum imkanı sağlar ve diğerleri sadece belirli bir profil türü için geçerlidir.
Soğuk tasarımlar. Mühendislik çözümleri için daha fazla özgürlük var. Profil boştur, bu nedenle ankrajların, kendinden kılavuzlu vidaların veya iç bağlantı elemanlarının kullanımında herhangi bir kısıtlama yoktur. Dağıtım iki ana yöntem aldı: ipotek ve hızlı montaj.
İpotekleri kurarken, profilden parçanın içine vidaların vidalandığı bir eleman yerleştirilir. Tasarımı esas olarak alanın konfigürasyonuna, boyutlarına, profil markasına bağlıdır. Menteşenin kanadın ağırlığını taşıyabilmesi, gömülü plakanın alanına ve metal duvarın kalınlığına bağlıdır. Bu tür sabitleme için standart öneriler aşağıdaki gibidir: kg kapı ağırlığı, 1,7 mm profil duvar kalınlığı, 25 santimetre kare gömülü plaka alanı. Paslanmaz çelik baş üstü menteşeler için bu tip bağlantı en yaygın olanıdır.
Kurulumu hızlandırmak için genleşme ankrajları kullanılır. Bu, deliğe yerleştirilen bir elemandır, cıvata başı vidalandığında iç kısım genişler ve ilmeği profile güvenli bir şekilde bastırır. Bu toplama yöntemi, bir önceki gibi, çoklu kuruluma izin verir. Gevşeyebilir, çapayı çekebilir, gerekirse döngüyü değiştirebilirsiniz.
Sıcak tasarımlar. Yalıtımla doldurulmuş bir profilden ürünlerin montajı için gömülü plakalar kullanılır. Soğuk profil arasındaki fark, önceden açıkça düzenlenmiş alanlara yerleştirilmiş olmalarıdır. Bunları bir konumda sabitlemek için özel ara parçalar kullanılır. Bir genleşme ankrajı ile sabitleme de mevcuttur.
Başka bir yol daha var - ankrajları kendinden kılavuzlu vidalamak. Montaj hızı maksimum olacak olsa da en önemli dezavantajı çoklu demontaj-kurulum yapılamamasıdır. İplik yavaş yavaş yok edilir, bağlantı kırılgan hale gelir. Yoğun dolgulu sıcak bir profil için bir kama dübeli kullanılır - vidalanırken iç kısım genişler ve parçaları güvenli bir şekilde sabitler.
Özel konaklama türleri
Ayrı olarak, gizli döngü seçeneklerini de belirtmekte fayda var. Alüminyum parçaların uç kısımlarına monte edilirler. Bu nedenle, bir yüzeyde bir oyuğa oturma veya bir yüzey kaplaması en sık kullanılır. Sabitleme, genleşme ankrajları veya kendinden kılavuzlu bağlantılar kullanılarak gerçekleştirilir. Burada, minimum gereksinimler, ipotek kullanılmaz, çünkü döngünün kendisi kuvveti sabitleme bölgelerinin alanına dağıtır.
Alüminyum kapılar için her türlü menteşe kullanılmaktadır. Tekerleği yeniden icat etmemek için ürünlerinizin tedarikçileri ile iletişime geçin. Bazı bağlantı türleri ucuz olabilir, ancak yalnızca belirli bir profil türü için kullanılır.
Amaç tamamen görünmez bir bağlantı veya standart olmayan diğer durumlar oluşturmak ise, bu amaç için özel bağlantı parçaları seçmelisiniz. Günümüzde teknolojik çözümler arasında akla gelebilecek her türlü özelliği, parametreyi ve kolaylığı sağlayabilecek pek çok uygun seçenek bulunmaktadır.

Bir kilit sıkıştığında veya bir anahtar kaybolduğunda, bir iç kapıyı açmak birçok sahip için bir sorun ve korkunç bir baş ağrısı haline gelir. Balta veya benzeri bir aletle kendi başınıza pahalı bir mekanizmayı açmanız mümkün değildir ve ustadan arayıp sonucu beklemek çok sabır ister. Bir iç kapının kilidini, bir anahtar ve gereksiz hasar olmadan ve ayrıca kapıyı ve kilidi geri yüklemek için ek masraflar olmadan kendi başınıza nasıl açabilirsiniz - bu makalede anlatacağız.

Neye ihtiyaç duyulacak?

Kural olarak, iç kapıların kilitlerini kırmak oldukça kolaydır, çünkü üzerlerine tasarımı basit kilitler takılır. Tüm süreç için sadece bir araca ihtiyacınız var. Seçmek için anahtar deliğinin şeklini ve boyutlarını dikkatlice incelemeniz gerekir. Takım bu deliğe serbestçe girmelidir. Seçim, boşluğun şekline bağlı olmalıdır.

  • Yuvarlak bir boşluk için örgü iğnesi, iğne, tığ gibi ince ve dar bir nesne en uygunudur.

  • Boşluk daha uzunsa, düz bir nesne, örneğin bir tornavida, bıçak ve hatta makas olmalıdır.

Nasıl açılır?

Böyle bir kilidi kırmak için tornavidalar, makaslar, örgü iğneleri mükemmeldir, ancak tüm doğaçlama araçların en uygun ve en kolay seçeneği, burada tartışılacak olan bir ataştır. Ek olarak, böyle bir kilit için, bu durumda yardımcı bir rol oynayacak bir tornavidaya da ihtiyacınız olacak. Önce ataşı düzeltmeniz, küçük kenarını bükmeniz ve ardından anahtar deliği yuvasına yerleştirmeniz gerekir. Ardından, bu iki aracı kullanarak kilit çubuklarını “doğru” duruma getirmeniz gerekir. Boşluktan bir şey görmek neredeyse imkansızdır, bu nedenle yalnızca işitme ve tıklamalara odaklanmanız gerekir. Karakteristik bir tıklama, çubukların "doğru" yerlerine düştüğünü gösterir. Genellikle, böyle bir kilidi ilk kez beceri olmadan açmak imkansızdır.

Ama kapı bu şekilde açılmıyorsa daha etkili ama kaba bir yöntem var. Bu bir matkap, çekiç ve tornavida gerektirecektir. Kilidi açmak için önce tornavidayı anahtar deliğine mümkün olduğunca derine sokmanız, ardından içeri çevirmeye çalışmanız gerekir. Bu durumda kapı açılmazsa, aynısını yaparız, ancak sadece bir matkapla. Kilit içeri girene kadar delmeniz, kilitleme mekanizmasının içindeki çubukları dikkatlice geri itmeniz gerekir.

Kol mekanizması sıkışmışsa

Adından da anlaşılacağı gibi, bu tür kilitlerin ana kısmı, ana pim tarafından kilitlenen sözde kollardır. Özel matkaplı bir matkap kullanılarak referans noktasında delinebilir. Ayrıca, tüm kolları döndürmek için bükülmüş bir ataş yardımıyla basitçe mümkün olacak, bundan sonra böyle bir mekanizma kolayca açılacaktır. Ayrıca ana anahtarlar ile manivela kilidini kırmayı deneyebilirsiniz.

Bunu yapmak için, ana anahtarlara veya ana anahtarların kendilerine benzeyen iki öğeye ihtiyacınız olacak (bunları zamanımızda elde etmek oldukça basittir). Bir ana anahtar sonuna kadar sokulur, diğeri seçilir ve kollar değiştirilir. Bu işlem, önceki tür kilitleme mekanizmasında olduğu gibi, bazı beceriler de gerektirir. İç kapıların çoğunlukla bu tür bir kilitle donatılması da önemlidir.

Raf mekanizması nasıl açılır?

Diğer mekanizma türleriyle karşılaştırıldığında, böyle bir kilit, kırılması en kolay olanıdır. Bu tür kilit mekanizmalarını kırmanın birkaç yolu vardır. İlk seçenek için, keskin veya ince uçlu iki düz, uzun tornavidaya ihtiyacınız olacak. Aynı anda kilit deliğine sığdırmak için oldukça ince ve dar olmalıdırlar. İlk tornavida ile, enine çubuğun çentiğine asılarak yana doğru hareket ettirmeniz gerekir. İkinci tornavida bu konumu sabitler. Daha sonra, bunun kalenin tüm unsurlarıyla yapılması gerekecek.

Hacklemenin ikinci yöntemi, tahta bir kama anahtarıyla çalışma yeteneğine dayanmaktadır. Yumuşak ahşaptan yapılmış bir dübeldir. Kilidi açmak için, bu çiviyi anahtar deliğine çekiçlemeniz, daha sonra kalan işaretleri kullanarak tahta parçasını zımparalamanız ve bunu birkaç kez tekrarlamanız gerekecektir. Sonuç, özellikle bu kilit için uygun bir ana anahtar gibi bir şeydir.

Başka bir yol, ancak tuval ve kutu arasında küçük bir boşluk olduğunda yapılabilir. Aslında, levyeyi "çekiçlemek" gerekli olacak. Aletin, söve ile kapı arasındaki dar boşluğa yerleştirilmesi gerekecektir. Bundan sonra, onu kaleye mümkün olduğunca yakın sürmeniz gerekecek. Sonuç olarak, ana anahtarın eklendiği boşluk öğrenilmelidir. Bununla birlikte, kilidin cıvatasını içe doğru hareket ettirmeniz gerekir.

Asma kilit sıkışmışsa

Böyle bir kilidi açmak, bu işte yeni başlayanlar için bile o kadar zor değil ve özel becerilerle bu çok kolay. Bu kilidi kırarken doğruluk çok önemli değildir, ek olarak, bu tür modellerin çoğu için bir bütçe fiyatı vardır ve bu da kırılırken bütünlüklerinin korunmasını desteklemez. Bunun nasıl yapılabileceğinin birkaç yolu vardır.

İlk yöntem için kilide uyan iki anahtara ihtiyacınız olacak. Birbirlerine nervürlü kilitleme mekanizmasının yayının kenarları boyunca bulunurlar. Zıt uçlar birbirine bağlanır, böylece mandal alanının yakınında kırılan iç mekanizma üzerinde stres yaratır. Artık kullanılamayacak olsa da, hızlı bir şekilde açılacaktır.

İkinci yöntem kabadır, ancak benzer bir kilitleme mekanizması modelini hızlı bir şekilde açmanız gereken durumlarda etkilidir. Gerekli aletler - kendinden diş açan vida, tırnak çektirmesi. Kendinden kılavuzlu vida doğrudan larvaya yerleştirilir ve vidalanır ve daha sonra tüm mekanizma ile birlikte bir çivi çektirmesi ile basitçe dışarı çekilir.

Başka bir yöntem, uygulanması için sadece bir teneke kutu gerektirecektir. Küçük bir tabak şeklinde bir parça kesilir. Ardından, bir kenarı bükmeniz gerekir. Bu plaka, düz tarafı geçmeli yay ile gövde arasına gelecek şekilde yerleştirilir. Keskin ve ince bir cisimle daha derine itilir. Durdurmaya basıldığında mekanizma açılır.

Hemen hemen her birimiz anahtarlarımızı en az bir kez kaybettik ve ister iç mekan isterse giriş seçeneği olsun kilitli kapı sorunuyla karşı karşıya kaldık. Böyle bir durum, ustayı beklerken panik veya acı verici bir eğlence için bir neden değildir. Oda içi kilitleme mekanizmaları basit bir tasarımla ayırt edilir ve çoğunlukla doğaçlama araçlar yardımıyla kolayca açılır. Bu yollarla beceriler edindiyseniz, yukarıda açıklanan mekanizmalardan biriyle donatılmış ön kapıyı açmak mümkündür.

Anahtarsız kapı nasıl açılır, aşağıdaki videoya bakın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir