ustadan al tarifi adana kebap / Tescilli Adana kebabının lezzet sırları - Yemek Tarifleri – Sözcü

Ustadan Al Tarifi Adana Kebap

ustadan al tarifi adana kebap

Okuyucalarımızdan Sercan Bey Adana Kebap tarifini bizler için verilebilecek en detaylı şekilde yazmış. Öyle ustaca anlatmış ki hayran kaldım.

Bana sadece okuması ve sizlerle paylaşması kaldı.

Engin bilgi ve deneyimini bizlerle paylaştığı için kendisine teşekkürler.

şiş kebap

Keyifli okumalar ve uygulamalar :)

Adana Kebap (Detaylı Anlatım) Tarifi İçin Malzemeler

Adana şişi :

  • Kesinlikle Alüminyum ya da Çelik olmayacak. Demir şiş en iyi seçim olacaktır. Paslanabileceği için bakımlı ve temiz olmasına dikkat edilmeli.
  • Çelik ve Alüminyum fazla ısınıp etinizi içten kurutur !

Zırh :

  • Kıyma makinesinde çekilmiş etten kebap olmaz. İyice bilenmiş keskin bir zırh etinizi çekmeniz için olmazsa olmazlardan. Büyük boyutlu çift saplı Antep Dövme Zırh işinizi kolaylaştırır.
  • Çelik zırhlarda mevcut. Burada en önemlisi, kullandığınız zırhın keskin olması. Aksi halde etiniz ezilir, siz de yorulursunuz.

1 kg Kuzu Eti:

  • Kesinlikle süt kuzu olmayacak! Tercihen yaşları arası erkek hayvan olacak, et gr kol gr sırt kısımlarından karışık alınıp sinirleri olabildiğince ayıklanacak.
  • Ne az yağlı, ne de fazla yağlı olmalı. Zırha girmeden olabildiğince keskin bir bıçakla kuşbaşı kesilmesi işinizi kolaylaştırır. (Max. lezzet arıyorsanız bu iş için seçilecek hayvan en fazla 10 gün önce kesilmiş olmalı.
  • Kurbanlık Koç eti bu iş için çok uygundur. Et kesildikten sonra 5 gün, derece soğuk ortamda dinlendirilmeli. İlk dinlendirmeden sonra, sinirleri ayıklanıp kuşbaşı kesilen eti 1 – 2 gün daha aynı ısıda dinlendirmekte fayda var.

Kuyruk yağı :

  • Genelde bir kilo yağsız kuzu etine – gr kadar kuyruk yağı kullanılır. Etin yağ durumuna göre gr az yağ kullanabilirsiniz. Burada püf noktası, kuyruk yağını kesinlikle daha az kullanmamaktır. Çünkü kebabı kebap yapan, içine koyulan kuyruk yağıdır.
  • Karışımı hazırladığınızda size çok yağlı gibi görünebilir. Aldanmayın! Dışarıda yediğiniz çoğu kebabın, yarısına yakını kuyruk yağıdır! Herhangi bir kebapçıda pişmemiş, şişe takılı Adanaları gördüğünüzde sizin karışımınızdan daha kırmızı bir rengi olduğunu görebilirsiniz. Bu renk etin rengi değil, içine koyulan kırmızıbiberin rengidir. (Max. lezzet için, etini kullandığınız hayvanın kendi kuyruk yağını kullanın. )

Acı kırmızıbiber:

  • 1 kilo ete bir su bardağının 3 te biri kadar kırmızı pul biber, İsteğe göre içine bir tatlı kaşığı isot eklenebilir. (max lezzet için pul biber yerine hafif közlenmiş kök biber (kırmızı pul biberin hammaddesi) kullanılabilir. ) Pul biber kullanılacaksa bir gün önceden bardağın içinde ıslatılmalıdır. ) Ayrıntısını aşağıda yazacağım.

Yeterince Tuz:

  • Biraz iri çekilmiş deniz tuzu kebabınızın lezzetine lezzet katar. Kebapta tuz oranı çok iyi ayarlanmalıdır. Sağlıklı olacak diye kebabın tuzu az kaçırılmamalıdır ! Hatta normalden biraz daha tuzlu olmasında fayda var.

Tırnak pide :

  • Eti pişirirken yağını almak gerekecektir. Fazla yağ pişerken kömüre damlayıp ateşi alevlendirir yada tamamen söndürür. Taze olmasında fayda var. Bir lahmacuncuncudan temin edilebilir.

Gördüğünüz gibi malzemeler oldukça basit, (et, kuyruk yağı, biber ve tuz. ) Kebabın içine başka hiç birşey girmez !

Adana Kebap (Detaylı Anlatım) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sinirleri alınmış ve dinlendirilmiş eti zırhta kıyma haline getirin. Eti ezmeyin ve çok fazla oda ısısında bekletmeyin. İyice kıyma haline getirmenize gerek yok, biraz diri birakmakta fayda var. Eti zırhta çektikten sonra bir kaba koyup tekrar buzdolabına koyun.
  2. Kuyruk yağını etle aynı şekilde zırhta çekin.
  3. Çekilmiş eti ve kuyruk yağını bir kaba koyun.
  4. 3/1 su bardağı ıslatılmış kırmızı pul biberin suyunu sıkıp bunu ete karıştırın. Bir gün önceden ıslatmakta fayda var. (Orjinal tarifte kök biber kullanılır. Eğer sizin de böyle bir imkanınız varsa, aynı ölçünün yarısı kadar közlenmiş ve soğutulmuş kök biberi yine zırhta çekerek kullanabilirsiniz. ) Püf : Biberi az kaçırabilirsiniz ama kesinlikle fazla kaçırmayın. Etin lezzeti bozulur.
  5. Yeterince tuzu ete karıştırın.
  6. Tüm malzemeleri yoğurun. Yoğururken eti ezmemeye özen gösterin ve kesinlikle elinizi ıslatmayın. Yoğruduktan sonra eti bir kez daha topluca zırhtan geçirmekte fayda var. Ama fazlaca bir önemi de yoktur. Yapmasanız da olur.
  7. İyice birbirine karışmış malzemeyi 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
  8. Beklemiş malzemeyi şişlere takın. Eğer buraya kadar tüm tarifi başarıyla uyguladıysanız. Etinizin pişerlerken şişte durmaması gibi bir şey söz konusu olmayacaktır. Etleri şişe takarken içiniz rahat olsun. Avucunuzu dolduracak kadar eti alın ve şişe her yere aynı incelikte olacak şekilde yapıştırın. Şişe takılı etin altını ve üstünü iyice şişe yapıştırın. Fazla kalın olmasın. Fazla incede olmasın. Bir yeri kalın bir yeri incede olmasın. Bu işte zamanla kendinizi geliştireceksiniz.Püf : Elinizi ya minimum ölçüde ıslatın ya da hiç ıslatmayın. Biliyorum et elinize yapışacaktır. Ama elinizi her ıslattığınızda, etin bu suyu emdiğini de unutmayın. Fazla su kullanılarak şişe takılan et, hemen ardından ateşe atıldığında haşlanacak ve kebabınızın lezzeti kaçacaktır. Bir eldiven kullanmak faydalı olabilir. Hiç bir şey yapamıyorsanız etinizi şişe taktıktan sonra 6 sat dinlendirin ki fazla su etin üzerinden süzülsün.

Pişirme:

  • Bol ve kaliteli kömür kullanmakta fayda var. (meşe kömürü tercih edilebilir) Köz haline gelen kömürün üzerine şişlerinizi yerleştirin. Sık sık çevirerek etinizin iki yanını eşit olarak pişirin.
  • Arada bir kebabın yağını almanız gerekir. Birkaç kere -düz bir satıhta- şişleri pidenin arasına alarak, fazla bastırmadan yağını emdirin. (Eğik tabak içindeki pideyle etin yağını emdirmeye çalışmayın, yağ alınırken şiş hiç eğilmemeli.)
  • Dışı koyu renge büründüğünde etiniz pişmiştir. Fazla kurutmayın. Şişlerinizi daha önce yağını emdirdiğiniz pidenin arasına çekin.

Geriye afiyetle yemek kalıyor :)

Yanında olmazsa olmazı sumaklı soğan salatası. Nane, domates, maydanoz, köz yeşil biber, köz domates. Ezme salata, Gavurdağı salatası iyi gider.

V. Sercan Bahtiyar

Adana Kebap

01 Aralık

Ülkemizde kebap denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan Adana kebap, ocakbaşının da en çok aranan tarifidir. Adana kebabı, zırh adı verilen ve satıra benzeyen bir bıçak ile kıyılan et ile hazırlanan bir kebap çeşididir. Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en önemli özellik, yapımında kullanılan ettir. Kebap yapımında kullanılan et, doğal ortamda ve yaylalarda yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. Üretim tekniği ve ustalık becerileri de bu kebaba lezzet veren diğer unsurlardandır. Adana kebap yapımında, kesinlikle dana eti kullanılmamalıdır. Ana malzemeleri kuzu eti, kuyruk yağı ve pul biberdir. Meşhur Adana kebabı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret almıştır. Malzemeler hazırsa, ev yapımı gerçek adana kebap tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Adana Kebap Kaç Kalori?

  • Adana kebabın bir porsiyonu, yaklaşık kaloridir. Protein değeri yüksektir.

Alternatif olarak Urfa kebabı ve tavuk kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika

Pişirme Süresi : 25 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti

  • gram dinlendirilmiş yağlı kuzu eti
  • 1 adet kapya biber
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet domates
  • 2 adet köy biberi
  • 1,5 santimetre eninde kebap şişleri

Püf Noktası

  • Adana kıymasını kasaptan alırken kalın aynadan çekilmiş kıyma olmasına dikkat edin
  • Kebapları şişlere takarken uçlarını sıkıştırmanız kebapların dökülmesini önleyecektir.
  • Adana kebap yapmak için, 1 kilo kıyma için gr kuyruk yağı koymalısınız.
  • Pişirirken kebapların kurumamasına ve sulu kalmasına özen göstererek pişirmek kebaplarınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. 
  • Izgara telini yağlamak için, kasaptan kuyruk yağı da alabilirsiniz.
  • Izgara telinin yağlanması kebabın daha iyi pişmesini ve lezzetlenmesini sağlar.
  • Izgara telinin altındaki bölmeye bir fırın tepsisi koyun. Bu sayede etlerden akan yağı tepsiye toplayabilirsiniz.
  • Yemeği zenginleştirmek için ızgara teline domates, biber ve patlıcan dizebilirsiniz.
  • Etlerin pişmesine yakın üzerine lavaş koyarak ekmeğin ısınmasını sağlayabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası