stepne ne işe yarar / Stepne Lastikle Ne Kadar Gidilir?

Stepne Ne Işe Yarar

stepne ne işe yarar

Yedek lastikle kaç km gidilir?

İçindekiler:

  1. Yedek lastikle kaç km gidilir?
  2. Yedek lastik ne işe yarar?
  3. Stepne lastik kac km gider?
  4. Stepne ile uzun yol gidilir mi?
  5. Yedek lastik ne demek?
  6. Yedek lastik kullanılır mı?
  7. Stepne olmak ne demek?
  8. Stepne lastik ne demek?
  9. Stepne lastik kullanılır mi?
  10. Neden Istetme denir?
  11. Arabada yedek lastik zorunlu mu?
  12. Stepne normal lastik olarak kullanılır mı?
  13. Stepne ne demek?
  14. Neden stepne denir?

Yedek lastikle kaç km gidilir?

Aracınızdaki normal lastiği kompakt bir yedek lastikledeğiştirdiyseniz, 80 kilometreden daha uzağa gitmemeye çalışın. Aracınızı maksimum 80 km. hız ile sürmelisiniz. Daha hızlı sürmek ve daha uzak mesafelere gitmek kompakt lastiğin üzerine baskı uygulayarak, patlamasına ya da hasar görmesine neden olabilir.

Yedek lastik ne işe yarar?

Stepne lastik, yedek lastikanlamına gelmektedir. Halk arasında istetme olarak da anılmaktadır. Lastiğin aracın içerisinde bulunmasının amacı, herhangi bir lastikproblemi halinde direkt olarak araç sahibinin soruna müdahale edebilmesidir. Daha uzun süreli kullanımlarda araç güvenliği riske atılmaktadır.

Stepne lastik kac km gider?

Küçük boy stepnenin maksimum yük limiti lastik başına kilodur. Bu tip stepnelerde izin verilen en yüksek hız da 80 kilometredir. Ancak yol ve yük durumunu her zaman gözönünde bulundurmak gerekir. Trafik ve lastik firmalarından alınan bilgilere göre küçük boy stepnekullanımında her hangi bir yasal engel yoktur.

Stepne ile uzun yol gidilir mi?

Stepnelastik, normal kullanım için değil; geçici kullanım içindir. Amacı, araç lastiklerinden birinde patlama - yırtılma - havası sönme gibi bir problem söz konusu olduğunda onun yerine geçecek bir lastik sağlamaktır. Bu nedenle stepneile sürekli sürüş yapmak ya da yüksek hızda araç kullanmak sağlıklı değildir.

Yedek lastik ne demek?

Türkiye de dilimize istetme olarak yerleştirilen stepne otomobil, kamyon ve otobüsler gibi ticari araçlarda, kısaca lastik tekerleklitüm motorlu taşıtlarda bulunan yedeklastiğe stepne funduszeue.info bulunan araçlarda belirli zaman dilimlerinde yedeklastiğin hava basıncı kontrol edilmelidir.

Yedek lastik kullanılır mı?

Stepne lastik, normal kullanım için değil; geçici kullanım içindir. Amacı, araç lastiklerinden birinde patlama - yırtılma - havası sönme gibi bir problem söz konusu olduğunda onun yerine geçecek bir lastiksağlamaktır.

Stepne olmak ne demek?

Türkiye de dilimize istetme olarakyerleştirilen stepneotomobil, kamyon ve otobüsler gibi ticari araçlarda, kısaca lastik tekerlekli tüm motorlu taşıtlarda bulunan yedek lastiğe stepnedenir.Stepnebulunan araçlarda belirli zaman dilimlerinde yedek lastiğin hava basıncı kontrol edilmelidir.

Stepne lastik ne demek?

Türkiye de dilimize istetme olarak yerleştirilen stepneotomobil, kamyon ve otobüsler gibi ticari araçlarda, kısaca lastiktekerlekli tüm motorlu taşıtlarda bulunan yedek lastiğe stepnedenir.Stepnebulunan araçlarda belirli zaman dilimlerinde yedek lastiğinhava basıncı kontrol edilmelidir.

Stepne lastik kullanılır mi?

Stepne lastik, normal kullanım için değil; geçici kullanım içindir. Amacı, araç lastiklerinden birinde patlama - yırtılma - havası sönme gibi bir problem söz konusu olduğunda onun yerine geçecek bir lastiksağlamaktır. Bu nedenle stepneile sürekli sürüş yapmak ya da yüksek hızda araç kullanmak sağlıklı değildir.

Neden Istetme denir?

Sanayi dilinde, genellikle ustaların istetmeolarak adlandırdıkları objenin adı, Stepne'dir. Stepneyedek anlamına gelir. Stepnelastik yada stepneteker olarak bilinen bu hayati öneme sahip yedek lastik, otomobillerde, minibüs, otobüs ve panelvanlarda, tır ve kamyonlarda bulunur.

Arabada yedek lastik zorunlu mu?

Aracınıza ne kadar iyi lastiktercih ederseniz edin, ne kadar iyi kullanırsanız kullanın ne yazık ki çeşitli sebeplerden dolayı, lastiğiniz zarar görebilir. Bu durumda aracınızda her zaman en az yedek1 lastikbulundurmanız gerekmektedir. Araçlarınızdaki yedek lastiksizi her durumda kurtaracaktır.

Stepne normal lastik olarak kullanılır mı?

Stepne lastik, normalkullanım için değil; geçici kullanım içindir. Amacı, araç lastiklerinden birinde patlama - yırtılma - havası sönme gibi bir problem söz konusu olduğunda onun yerine geçecek bir lastiksağlamaktır. Bu nedenle stepneile sürekli sürüş yapmak ya da yüksek hızda araç kullanmak sağlıklı değildir.

Stepne ne demek?

Türkiye de dilimize istetme olarak yerleştirilen stepneotomobil, kamyon ve otobüsler gibi ticari araçlarda, kısaca lastik tekerlekli tüm motorlu taşıtlarda bulunan yedek lastiğe stepnedenir.Stepnebulunan araçlarda belirli zaman dilimlerinde yedek lastiğin hava basıncı kontrol edilmelidir.

Neden stepne denir?

Türk Dil Kurumu Sözlüğü'nde de yer alan "stepne" kelimesi yedek lastik anlamına gelir ve dilimize de yedek lastiğin İngilizcesi "spare tire" ın kısaltması olan stepney kelimesinden türeyerek girmiştir. Yani otomobilde bulunma amacı sizi en yakın servis istasyonuna ulaştırmaktır.

Stepne Lastik Nedir, Nasıl Takılır?

Stepne lastik, kısaca yedek lastiktir. Yolda kalma fikri kulağa pek hoş gelmese de çoğu sürücü bu deneyimi mutlaka yaşıyor. Yolda bulunan küçük bir çivi veya sert yüzeyli bir taş parçası bile lastiklerin patlamasına sebep olabiliyor. Bu gibi durumlara hazırlıklı olmak için en iyi çözüm ise stepne lastik bulundurmak.

Bir yedek lastiğe sahip değilseniz, son stepnesiz yolculuğunuzu onu satın almaya giderek yapmak iyi bir fikir olabilir. Çünkü stepneler sürüş güvenliğinin tehlikeye düştüğü durumlarda hayat kurtarıcı bir özellik taşıyor. Patlamış bir lastikle yolculuk yapmak jantlara zarar vermekle kalmıyor, yol güvenliğini de tehlikeye atıyor. Bütçenize en uygun lastiği almak için stepne fiyatlarını iyice araştırmalı ve aracınız için uygunluğundan emin olmalısınız.

Stepne Lastik Ne İşe Yarar?

“Beklenmeyeni beklemek” güvenliğe önem veren ve arabasını seven sürücülerin takınması gereken bir tutum. Çünkü herhangi bir yolculukta bile hayal dahi edilemeyen tecrübelerin yaşanabiliyor. Lastik patlaması da bu tecrübeler arasında en yaygınlarından biri. Arabanın tekeri patladığında ne yapması gerektiğini bilmeyenlerin yardımına stepne lastikler koşuyor.

Stepne lastik yolda kalma durumlarında patlayan lastikle değiştirilerek sürüşün güvenli bir şekilde devam etmesini sağlıyor. Ancak yedek lastiklerle ilgili dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Bazı stepne lastiklerin üzerinde ilerlerken araç hızını düşük tutmak gerekiyor. Araç hızının sınırlandırıldığı stepne lastiklerin üzerinde hız sınırları belirtilmektedir. Normal sürüş lastiklerinin aksine acil durumlar için tasarlanan bu lastikler ile 80 km/s hızın üzerine çıkmamaya özen göstermelisiniz.

Aynı şekilde bazı yedek lastiklerin uzun süre kullanılmamasına da dikkat etmeniz gerekiyor. Uzun süre kullandığınızda patlamasına sebep olabilirsiniz. Stepne lastikler ile gidilebilecek maksimum mesafe genellikle 80 km olsa da konuyla ilgili en sağlıklı bilgiyi lastik üreticisinden ve/veya araç kullanıcı el kitabından alabilirsiniz.

Stepne Lastik Ne Zaman Kullanılır?

Araba bagajında bulunanlar hakkında fikir sahibi değilseniz sürüş risklerini en aza indirmek ve acil durumlarda çözüm bulmak için bilmenizde yarar var. Güvenliğe önem veren bir sürücünün bagajında mutlaka ilk yardım çantası, acil durum kitleri, kriko seti ve stepne lastiği bulunması gerekiyor. Nitekim bunlara hiç beklemediğiniz bir anda ihtiyacınız olabilir.

Yedek lastik ne zaman kullanılır diye merak ediyorsanız cevabı basit: Lastikler patlayınca. Yeni model araçlar bazı faktörlerden dolayı stepne lastiği olmadan geliyor. Ağırlığı azaltarak yakıt verimliliğini artırma çabası, küçük araçlarda daha fazla kullanım alanı yaratmak, özellikle elektrikli araçlardaki depolama alanı eksikliği ve üretim maliyetlerini azaltmak üreticilerin stepnesiz araç üretme motivasyonlarından bazıları. Eğer aracınızda stepne lastik bulunmuyorsa, stepne yedek lastik yerine lastik onarım kiti bulunmaktadır. Lastik sırtına çivi veya vida saplanması nedeniyle oluşan patlaklar acil durum lastik onarım kitini kullanarak geçici olarak onarılabilir. (Lastik onarım kitinin doğru kullanımı için “Kullanıcı El Kitabına” bakınız. )

Stepne Lastik Nasıl Takılır?

Yedek lastiğin önemi hakkında yeterli bilince sahip olduğunuzu düşünüyorsanız geriye bir tek lastiğin nasıl takılacağını öğrenmek kalıyor. Mevcut lastiğiniz patladığında yedek lastik değişimi için şu talimatları izlemelisiniz:

  • Aracın düz bir zeminde, el freni çekili ve çalışmıyor olduğundan emin olmalısınız.
  • Yol üzerindeki diğer sürücüleri varlığınızdan haberdar etmek için üçgen levha veya flaşör kullanmalısınız.
  • Aracı krikoyla kaldırmadan önce, aletleri ve yedek lastiği bagajdan çıkarmanız gerekiyor.
  • Yedek lastik basıncının sürüş için yeterli olduğundan emin olmalısınız.
  • Araçtaki tekerleğin bijon somunlarını bijon anahtarı yardımıyla somunlar yerinden çıkmayacak şekilde gevşetin.
  • Krikoyu aracın altına yerleştirerek lastiğin yerle teması kesilene kadar çevirin. Ardından bijon somunlarını sökerek tekerleği yerinden çıkarın.
  • Stepne lastiğini patlak lastiği çıkardığınız şekilde yerine yerleştirin ve bijon somunlarını lastiği sabit tutacak kadar sıkın. Bu noktada sıkma işlemini çok sert tutmamakta fayda var. Aksi halde kriko düşebilir.
  • Kriko yardımıyla aracı indirdikten sonra tekrar stepne lastiğindeki bijon somunlarını anahtar yardımıyla tekrar, bu kez olağanca sert bir şekilde sıkın.
  • Kriko ve diğer aletleri bagaja koyduktan sonra düşük hızlarda test sürüşü ile lastiğin güvenilirliğini test edin.
birevim faizsiz araba

Stepne günlük hayatın içerisinde sıklıkla duyduğumuz tabirlerden bir tanesidir. Kısaca açıklama yapmak gerekirse araçlarda bulunan yedek lastiklere verilen isimdir. Bu lastikler her araçta olmak zorundadır. Çünkü araçlarla uzun yolculuklar yapıldığı için beklenmedik bir noktada lastik patladığında onu değiştirmek için bu tür lastikler gerekiyor.

Tabi geçmişte normal kullanımda olan lastiğin birebir aynısı yedek lastik olarak bulunurken, günümüzde birçok marka alan açmak ve en azından bir süre idare etmesini sağlamak için dolma lastikleri yedek olarak araçların bagaj kısmına yerleştiriyor. Birçok marka lastiği bagajın iç kısmına yerleştirirken, bazıları bagajın yanına, bazılarıysa altına yerleştirmeyi tercih ediyor.

Çok farklı stepne yani yedek lastik çeşitleri vardır. Bu çeşitler arasından size uygun olanı bilmek önemlidir. Çünkü bu lastiklerin bazıları çok uzun süre kullanıma uygun değildir. Sadece geçici bir süreliğine yani sizleri bir lastikçiye götürene kadar idare etmesi gerekir. Bu konuda dikkatli olmanız önemlidir.

Stepne Nedir?

Stepne dilimize yedek lastik olarak geçmiş bir tabirdir. Araçların otomobil, kamyon, otobüs, minibüs gibi birçok aracın yedek lastiğine verilen isimdir. Stepne her araçta mutlaka bir şekilde bulunmaktadır. Bunun amacı kullanıcıların yolda kalmalarına ve uzun süre boyunca lastikçi beklemelerine engel olmaktır. Günümüzde her ne kadar lastikleri tipi değişmesinden dolayı patlama olayları çok sık yaşanmasa da ilk üretim lastiklerde bu olaylar çok sık yaşanıyordu.

Şimdi bunlar olmaması sebebiyle birçok otomobil üreticisi yedek lastikleri fazlalık olarak görüyor. O sebeple birçoğu ciddi anlamda boyutlarını küçültmeyi tercih ediyor. Sizde kendi stepnenizi düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Çünkü uzun süre boyunca aynı yerde kaldığı için hava kaçağı olabiliyor.

Sizlerde bu konuda dikkatli olmanız gerektiğini hiçbir zaman unutmamanız gerekiyor. Stepne lastikleri bu konuda ideal olarak sunulmasının yanında birçok farklı çeşidi olduğunu da unutmamanız gerekiyor. Önemli olan bu lastiğin ne kadar verimli olacağıdır. Firmaya göre çeşitler arasından tercih yapılarak araçların arka kısmına yerleştirilmektedir.

Stepne Çeşitleri Nelerdir?

Stepne çeşitleri 5 farklı sınıfa ayrılabilir. Sizde bu sınıflar arasından hangisine sahip olduğunuzu öğrenmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Boyut Olarak Araca En Uygun Olanlar

Stepne için firmalar araçlarda ona özel alanlar ayırmaktadır. Eğer bagaj kısmında onun için özel bir alan yoksa bu ciddi anlamda yer kaybına neden olmaktadır. Bu lastiklerin en büyük avantajı yedek olmalarına rağmen birebir olarak araçların üzerinde olan lastiklerle eşit boyutlara sahip olmalarıdır.

Genelde sürücüler ön lastikler çok aşındığı için önleri arkalar ile değiştirmeyi ve ardından stepneyi de çıkarıp, hızlı tükenen yerine takmayı tercih ederler. Bu daha fazla verim alınmasına yardımcı olan bir detaydır. Bu lastikle aynı zamanda değişim yapmak için bir lastikçiye gitmek zorunda değilsiniz.

Boyut Olarak Tam Uyan Ancak Geçici Olan Stepneler

Bazı otomobil firmaları geçici lastik kullanmayı stepnelerde tercih ederler. Bunlar genelde kısa bir sırt bölümüne sahip ve hafif olan lastiklerdir. Tabi aynı zamanda aracın normal lastikleri ile uyumludur. Ama yine de geçici yani bir süreliğine kullanılması önemlidir.

Boyut anlamında bir avantaj sağlamayan bu lastikler yine de yük olarak avantaj sağlamaktadır. Tam boyut olması sebebiyle fren ve hızlanma konusunda bir aksama yaşanmaz.

Boyut Anlamında Araca Tam Uymayan Stepneler

Boyut anlamında çok büyük olmayan bu tür stepneler hızlı bir şekilde kullanıma yardım etmektedir. Süre anlamında çok uzun bir süre kullanmanıza imkan tanımaktadır. Yine de aks üzerinde aynı boyutlara sahip olmaması sebebiyle muayene sırasında sıkıntı çıkarabiliyor. Bu konuya dikkat etmek önemlidir.

Kompakt Geçici Stepneler

Kompakt boyutlara sahip olan stepneler son dönemde ciddi anlamda popüler bir hal almıştır. Bu tür stepneler daha çok kısa bir sırta sahiptir. Aynı zamanda çok hafif olmaları sebebiyle kolayca sallanabilir ve araca monte edilmede sorun yaşanmaması sağlanmış olur.

Ancak bu tür yedek lastikler uzun süreli kullanıma uygun değildir ve aynı zamanda yüksek bir süratle kullanıma izin vermez. Ortalama olarak saatte 70 km/s hızın üzerine çıkmaya uygun değildir. Sadece lastikçiye kadar kullanılabilir ve patlayan lastik tamir edildikten sonra değiştirilmesi zorunludur. Ancak uzun süreler boyunca yedek lastik olarak kullanılabilmesi avantajıdır.

Katlanabilir Geçici Stepneler

Bir başka stepne türü de katlanabilir olanlardır. Bunlar alan anlamında kullanıcıya ciddi anlamda tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca bu lastiklerin havası alınabilmektedir ve katlanarak küçük bir alanda muhafaza edilebilmektedir. O nedenle son dönemlerde daha çok tercih ediliyor. Ancak havası olmadığı için araçta pompa taşınması zorunlu hale getirmektedir. Bu belirli bir sürenizi alması sebebiyle dikkat çekici bir noktadır.

Stepne ile Araç Kullanmak Mümkün müdür?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi çok sayıda stepne türü vardır. Yedek lastiklerin türlerine göre araca takıldıktan sonra kullanım anlamında farklılık göstermektedir. Ancak bu konuda sizlerde tercihlerinizi doğru şekilde yapmaya dikkat etmelisiniz.

Dolma olarak bilinen dar bir sırt bölümüne sahip olan lastikleri standart bir hızda ve güçte kullanmak mümkün değildir. Bu tür lastikleri maksimum 70 km/s hızda kullanmanız kitapçıklarda tavsiye edilmektedir. Daha süratli kullanmanız durumunda kaza yapma riskiniz çok yüksek olacaktır.

Ancak yukarıda bahsettiğimiz birçok çeşidi normal bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak sırt kısmı ince ve dar olanları yüksek hızda, aşırı yükte kullanmak doğru olmayacaktır. Yedek lastiğin araçlarda bulunmasının amacı sürücüyü bir noktaya götürmesine yardım etmek olacaktır. Bunun dışında bir amacı yoktur.

Genelde sürücüler bu lastikleri uzun süreli olarak kullanmayı tercih edebiliyorlar. Bu noktada bilmeniz gereken bu tür lastikler sadece lastikçiye kadar gitmek için kullanmanız doğru olacaktır. Bunun dışında kullanmak çok da mantıklı bir yöntem olmayacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası