tel sarmaşığı / Sarmaşık Çeşitleri, İç Mekan Sarmaşık Çiçekler - Fidan Burada

Tel Sarmaşığı

tel sarmaşığı

Dış mekân bitkileri kentlerde iklim yönünden etkili olurken, yeşilin ruhsal yönden olumlu etkisi nedeniyle insanları hem ruhen hem de bedenen sağlıklı kılmaktadır. Ayrıca dış mekân bitkilerinin gürültüyü, tozu ve rüzgârı önleme yönünden de büyük katkıları vardır. Herhangi bir alanda peyzaj çalışması yapılırken, öncelikle tabi bitki ortamının tanınması ve kullanılacak bitkilerin ekolojik isteklerinin bilinmesi büyük önem taşır. Böylece o bölgeye iyi adapte olabilecek kültür bitkilerinin seçilmesi ve çalışılması olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bir bahçenin yeşil örtüsünü oluşturmaya yarayan bütün bitkiler, dış mekân bitkileri sayılır. Bahçenin canlı dekorunu oluşturanların başında sarmaşık, sarılıcı ve tırmanıcı bitkiler gelmektedir.

Sarmaşık, sarılıcı ve tırmanıcı bitki çeşitlerinden biri olan alacalı büyük yapraklı duvar sarmaşığı, herdem yeşil, tırmanıcı ve yerde sürünücü bir bitkidir. Yaprakları büyük, sarı-yeşil, sarmal dizilmiş ve tek lopludur. Meyveleri siyah renkli  salkım şeklinde ve içerisinde 3–5 tohum bulunur. Güneşli ve gölge alanların tamamında gelişme gösterebilen dayanıklı bir türdür. Havadaki zehirli gazları çekmede en usta bitkidir. Hava kirliliğinden etkilenmez. Soğuğa çok dayanıklı, hızlı uzayan bir türdür. Yaban asması fidanı metre boylanabilen bir çeşittir. Beyaz renkte açan çiçekleri yalın kat ve cm boylarındadır. İlkbahar başından yaz sonuna kadar çiçeklenme görülmektedir. Yarı gölge alanlarda çok iyi gelişme gösterir. Toprak bakımında seçici değildir. Kışın tamamen yapraklarını döker. Kökü gölge sever, bitki güneşe doğru uzar. Sarı kanarya gülü fidanı, bahçenizi güzelleştirmek için en güzel çiçeklerdendir. Hemen hemen tüm toprak çeşitlerinde sağlıklı gelişim gösterirler. Doğrudan güneş alan veya yarı gölge alanlarda yetiştirilebilir. Nisan ve mayıs aylarında çiçek açar. Katmerli sarı çiçekleri hoş bir manzara yaratır.

Sarmaşık, Sarılıcı ve Tırmanıcı Bitkiler Çeşitleri;  Turuncu acem borusu bitkisi fidanı, Kokulu hanımeli fidanı, Alacalı büyük yapraklı duvar sarmaşığı fidanı, Amerikan sarmaşığı fidanı, Kokulu mor salkım fidanı, Kırmızı çiçekli hanımeli fidanı, Himalaya hanımeli fidanı, Kokulu hanımeli fidanı, Beyaz kenarlı küçük yapraklı orman sarmaşığı fidanı, Açık lila yaban asması fidanı, Açık pembe yaban asması fidanı, Beyaz yaban asması fidanı, Süs meyveli çarkıfelek çiçeği fidanı, Passiflora çiçeği fidanı, Küçük yeşil yapraklı orman sarmaşığı fidanı, Beyaz kenarlı küçük yapraklı orman sarmaşığı fidanı, Sarı kanarya gülü fidanı, Arap yasemini fidanı, Sarı kenarlı küçük yapraklı orman sarmaşığı fidanı, Arapsaçı bitkisi fidanı, Pembe yaban asması fidanı, Mandevilla sarmaşığı fidanı, Turuncu tekomarya çiçeği fidanı, Mor çiçekli hanımeli fidanı, Açık yeşil dam koruğu fidanı, Sarıkız sarmaşığı fidanı, Beyaz çarkıfelek çiçeği fidanı, Beyaz begonvil fidanı, Pembe salkım fidanı, Arap yasemini fidanı, Papağan gagası çiçeği fidanı, Turuncu karagözlü suzan sarmaşığı fidanı, Sarı kırmızı karagözlü suzan sarmaşığı fidanı, Pembe karagözlü suzan sarmaşığı fidanı, Beyaz karagözlü suzan sarmaşığı fidanı, Kısa salkımlı mor salkım fidanı, Mor salkım fidanı, Bahçe kurdelesi fidanı, Arapsaçı bitkisi fidanı, Mor çarkıfelek çiçeği fidanı, Bordo mor yaban asması fidanı, Koyu mor yaban asması fidanı, Lila yaban asması fidanı, Pembe acem borusu fidanı, Mor suzan sarmaşığı fidanı, Ok başı sarmaşığı fidanı, Avustralya sarmaşığı fidanı, Mandevilla sarmaşığı fidanı, Beyaz çiçekli küçük cezayir menekşesi fidanı, Alacalı büyük cezayir menekşesi fidanı, Kırmızı hanımeli fidanı, Bordo yaban asması fidanı, Sarı salkım sarmaşığı fidanı, Katmerli mavi yaban asması fidanı

Sarmaşık, sarılıcı ve tırmanıcı bitki çeşitleri kategorimizi detaylı olarak inceleyebilir ve siparişinizi kolayca oluşturabilirsiniz.

AVUSTRALYA SARMAŞIĞI 5 ADET - HEDİYELİK ASKILI SAKSIDA


5 ADET AVUSTRALYA SARMAŞIĞI - MUEHLENBECKİA

ASKILI SAKSIDA HEDİYELİK

SAKSI ÇAPI 20 CM 

RESİMLER BİTKİLERİMİZE AİTTİR, TEMSİLİ DEĞİLDİR




Muehlenbeckia, Avustralya Sarmaşığı, ülkemizde bilinen adı ile "Tel Sarmaşığı " diğer tüm yaprak bitkilerinden ayrı, benzersiz güzelliği ve zerafeti ile hemen dikkatleri üzerinde toplar.

Parlak, damla şekilli yuvarlak ve sık yaprakları, sık yapısı ve saksılardan sarkan görüntüsü ile başlı başına bir güzelliktir. Dikili olduğu saksıdan dökülen su damlaları gibi akan bir şelaleye benzer. Hızlı gelişir, hızlı doldurur saksıları. Müthiş bir aranjman bitkisidir. Sonbahar aylarında çiçeklenir ve çiçekler ortasında tek bir tohumu besleyen, tamamen şeffaf ve cam boncuk benzeri meyveler verir.

Çoğaltması kolaydır. Eğer yeni saksılarda görmek istiyorsanız, uzayan sürgünlerini 10 cm uzunluğunda kesip toprağa saplamanız yeterli gelecektir. Dilerseniz gelişen bitkinize telden bir kalıp ayarlayıp, onu o tellere sardırarak yaz kış yeşil, hayvan ve çiçek motifleri yaratabilirsiniz.

Sarmaşık

Sarmaşık bitkileri ister bahçelerinizde ister teras ve balkonunuzda isterseniz evinizde yetiştirebileceğiniz çok yönlü genellikle yaprak dökmeyen bitkilerdir. İklime, kullanım yerlerine ve zevkinize göre seçebileceğiniz birçok sarmaşık türü vardır. Sarmaşıklar tırmanma özelliğine sahip bakımı kolay bitkilerdir. funduszeue.info üzerinden dilediğiniz sarmaşığı temin edebilirsiniz.

Dış Mekan Sarmaşıkları

Oldukça geniş bir yelpazeye sahip Dış mekan sarmaşık bitkileri arasında begonvil, hanımeli, sarmaşık gülleri, mor salkım, yasemin, acem çiçeği , begonvil, mandevilla ve duvar sarmaşıkları olmak üzere sayısız çeşit bulunur. Dış mekan sarmaşık bitki çeşitleri arasından seçim yaparken sarmaşıkların büyüme hızları ve tutunma şekilleri göz önüne alınmalıdır. Bazı sarmaşıklar yılda 25 metreye kadar büyüme gösterebilmektedir. Bazı sarmaşıklar ise bodur cinstir. Ya da daha uzun vadede gelişim gösterir. Dış mekanlarda hızlı gelişim gösteren sarmaşık türlerini bahçenizdeki duvarlara, çardaklara veya başka herhangi bir yapıya tırmanmak için direkt olarak bahçeye ekebilirsiniz. Ancak saksıda yetişen dış mekan sarmaşık türleri de vardı. Özellikle sarmaşık gülleri , aşk merdiveni , şeflara gibi sarmaşık türleri saksıda yetiştirebilir.

Dış mekan sarmaşıkları için diğer bir önemli etken iklimdir. Dış mekan sarmaşık bitkileri ne kadar dayanıklı bitkiler olsa da uygun iklim şartlarında daha uygun gelişim gösterir. Ilıman iklimlere olduğu kadar karasal iklime de uygun sarmaşık bitkisi vardır. Karasal iklime uygun sarmaşık bitkileri dona dayanıklıdır.

Rengi kokusu yaprakları çiçekli ve çiçeksiz olması gibi bir çok farklı özellikleri ile geniş ürün yelpazesine sahip dış mekan sarmaşıklarının ayrıca şifalı bitki çeşitleri de vardır. Ayrıca yayılıcı sarmaşık türleri de mevcuttur. Yayılıcı sarmaşıklar dayanıklı olmalarıyla eşsiz bir bitki örtüsü sunmaktadır.

funduszeue.info dış mekan sarmaşık çeşitleri ile balkon, teras ve bahçe çiçekleri ile bulunduğunuz ortamı renklendirebilirsiniz. Dış mekân sarmaşık bitkileri ile evinizin veya bahçenizin çevresini sararak bahçeniz ve sokak arasında doğal bir çit oluşturabilirsiniz. Ayrıca duvar sarmaşıkları yaprak özellikleri nedeniyle duvarları nemden korur.

İç Mekan Sarmaşıkları

İç mekanlarda yetiştirilebilen mor yapraklı telgraf çiçeği, pembe yapraklı telgraf çiçeği, mum çiçeği, ruj çiçeği , salon sarmaşığı ve kalp yapraklı salon sarmaşığı gibi birçok türü vardır. Sarmaşık bitkileri oldukça dayanıklıdır, tam güneş ışığına, kısmi gölgeye ve hatta tam gölgeye bile dayanıklı olabilmektedirler. Sarmaşık çeşitleri kuraklığa karşı dirençlidir. Toprağı tamamen kuruduktan sonra sulanması bitkinin gelişimi açısından daha iyi sonuç verir.. İç mekânlarınız için bakımında zorlamayacak bitki çeşitleri arıyorsanız, sitemizden sarmaşık türlerine göz atabilirsiniz.

Organik ve geçirgen toprağı seven iç mekan sarmaşıkları için yazın haftada iki kez kışın bir kez sulamak yeterlidir. Toprağın tamamen ıslanıncaya kadar üstten sulama yapılmalıdır. Bitki besinine fazla ihtiyaç duymaz. Yeni dikim yapıldığı zamanda gübre kullanılmaz. İlkbahar ve yaz aylarında sıvı gübre ile gübreleme yapılması bitkinin gelişimine katkı sağlar. Sitemizde bulunan terracota saksılarda yetiştirebileceğiniz iç mekan sarmaşıkları, toprak saksıda daha fazla suya ihtiyaç duyar.

Hızlı Büyüyen Sarmaşık Türleri

Amerikan sarmaşığı gibi hızlı büyüyen sarmaşık türleri, kısa sürede renkli ve canlı bir duvara sahip olmanızı sağlar. Canlı sarmaşık sayesinde, doğal orman görüntüsünü bahçenize taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda sitemizde çeşitlerini bulabileceğiniz, yaprak dökmeyen sarmaşık türleri de yaz, kış baharı yaşamanıza olanak tanır. Mor salkım, çan sarmaşığı ve passiflora gibi hızlı büyüyen sarmaşık çeşitleri sayesinde yaşam alanınızı biran önce güzelleştirebilişiniz.

Çiçekli Sarmaşık Türleri Nelerdir?

Çiçek açan sarmaşıkların kokulu ve kokusuz türleri vardır. Çarkıfelek ve begonvil acem borusu gibi cinsleri kokusuz yasemin , mor salkım , hanımeli , sarmaşık güller gibi cinsleri kokuludur. Begonvil sarmaşığının bir diğer adı ile Gelin duvağıdır. Uzun ömürlü ve büyümesi sınırsızdır. Mor rengine sık rastlanırken, kırmızı begonvil ise nadir bulunur. Beyaz begonvil soğuklara dayanıksızdır. Sarmaşık gülü uzun ömürlüdür. Hızlı gelişir ve 3 metreye kadar uzayabilir. Güneşi seven sarmaşık gülleri soğuğa karşıda dayanıklıdır.

Yasemin sarmaşığı yaprak döken sarmaşık türüdür. Sıcak ve ılıman iklimlerde yaşayan bu bitki kış aylarında yaprak döker. Çarkıfelek çiçeği olarak da bilinen passiflora çiçek açan ve şifalı bir sarmaşık türüdür. Saksıda da yetiştirilebilen passiflora güneş sever.

Çiçek açan sarmaşık türleri de diğer sarmaşık türleri gibi dayanıklı bitkilerdir. Toprak konusunda fazla seçici olmamakla birlikte toprağı havalandırılmalı ve en az yılda bir kez bitki besini verilmelidir. Çiçek açan türler aşırı soğuklardan korunmalıdır.

Sarmaşık Bakımı Nasıl Yapılır?

Sarmaşık türlerinde, hızlı büyüme ve sarılma eğilimleri göz önünde bulundurularak bitkiye bir alan seçilmelidir. Duvar, bahçe çiti gibi alanlarda tercih edebileceğiniz sarmaşık çeşitleri güneş gören veya yarı gölgeli alanları sevmektedir.

Genel olarak humuslu ve geçirgen topraktan hoşlanan dış mekan sarmaşık türleri ilkbahar ve yaz aylarında gübreye ihtiyaç duyar. Yağmurun olmadığı dönemlerde yapraklarına su tutulması önemlidir. Üzerinde toz bulunan yapraklar bitkinin güç kaynağı olan güneşle olan bağına zarar vereceği için bitki gelişimi durma noktasına gelebilir. Bitkinin tamamı sulanmalı ve tozdan arındırılmalıdır.

Dış mekan sarmaşıkları çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Dış mekan sarmaşığı seçilirken dikim zamanı öğrenilmelidir. Doğru mevsimde dikilmeyen dış mekan sarmaşığının kökleri tutunamaz. Dikim aşamasında gübre istemeyen bir bitki türü olduğu için dikim mevsimi son derece önemlidirDış mekan sarmaşıkları haftada iki kez sulanmalı ancak bir çoğu cinsinde kök güçlenmesi adına dönem dönem toprağının tam kuruması sağlanmalıdır.

İç mekan sarmaşıkları türlerine göre farklılık gösterse de genel olarak çok fazla ışığa ihtiyaç duymazlar. Ancak karanlık bir ortamda yetiştiğinde yaprakları rengini kaybeder. İç mekan sarmaşıkları yapraklarının canlılığını korumak için azda olsa güneş ışığına ihtiyaç duyar.

İç mekan sarmaşıklarında dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise, çiçeğin bulunduğu ortamda yeterli neme sahip olmasıdır. İç mekan sarmaşıkları cereyana maruz kalmamalıdır. Hava akımından kolay etkilenir. Hızlı büyüyen bir tür olduğu için yılda bir kez funduszeue.info üzerinde de bulacağınız sıvı besin gübresi uygulamak bitkinizin sağlıklı büyümesine yardımcı olacaktır.

İç mekan sarmaşıkları oda sıcaklığında su ile sulanmalı ve tabağında su kalmamasına özen gösterilmelidir. İç mekan sarmaşıkları başka bitkilere temas etmezse daha iyi gelişim gösterir bu nedenle askılı saksılar tercih edebilirsiniz.

Bahçe çitlerinizi, iç mekanınızı, evinizin duvarını, balkonunuzu renklendirecek çiçekli veya çiçeksiz her çeşitten sarmaşık türüne funduszeue.info üzerinden kolaylıkla temin edebilirsiniz.

AVUSTRALYA SARMAŞIĞI 2 ADET - HEDİYELİK ASKILI SAKSIDA


2 ADET AVUSTRALYA SARMAŞIĞI - MUEHLENBECKİA

ASKILI SAKSIDA HEDİYELİK

SAKSI ÇAPI 20 CM 

RESİMLER BİTKİLERİMİZE AİTTİR, TEMSİLİ DEĞİLDİR




Muehlenbeckia, Avustralya Sarmaşığı, ülkemizde bilinen adı ile "Tel Sarmaşığı " diğer tüm yaprak bitkilerinden ayrı, benzersiz güzelliği ve zerafeti ile hemen dikkatleri üzerinde toplar.

Parlak, damla şekilli yuvarlak ve sık yaprakları, sık yapısı ve saksılardan sarkan görüntüsü ile başlı başına bir güzelliktir. Dikili olduğu saksıdan dökülen su damlaları gibi akan bir şelaleye benzer. Hızlı gelişir, hızlı doldurur saksıları. Müthiş bir aranjman bitkisidir. Sonbahar aylarında çiçeklenir ve çiçekler ortasında tek bir tohumu besleyen, tamamen şeffaf ve cam boncuk benzeri meyveler verir.

Çoğaltması kolaydır. Eğer yeni saksılarda görmek istiyorsanız, uzayan sürgünlerini 10 cm uzunluğunda kesip toprağa saplamanız yeterli gelecektir. Dilerseniz gelişen bitkinize telden bir kalıp ayarlayıp, onu o tellere sardırarak yaz kış yeşil, hayvan ve çiçek motifleri yaratabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası