lüminaletten / KETOJENİK DİYET AİLE REHBERİ

Lüminaletten

lüminaletten

Emar sonucu ve 40 içinde iki defa nöbet geçiren bebeğim

Merhaba kizlar aranıza yeni katıldım 5 yıldan sonra sağlıklı bir gebeliğim oldu ağustos 18 çok şükür kucağıma aldım derken doğumun 2. Günü miniğim evde kriz geçirdi apar topar hastaneye gittik bebek aç ondan dediler mama verdiler eve gönderdiler Günü tekrar bir nöbet daha geçirdi bebeğim ve bu defa videoya çektim doktorlar nöbet olduğunu destekledi emarda oksijensiz kaldığına dair şeyler yazıyor dedi doktor kuvezde yattık ve lüminaletten başlandı çok şükür bir daha hiç nöbeti olmadı elhamdülillah eeg mız temiz ama emarda iskemi felan yazıyor doktora sordum ileride bir sıkıntı olurmu diye iskemi net kesin degilki annesi olabilir düşünülmüştür bu şekilde yazıyor emarda dedi dogdugundada hiç bir sikintimiz yoktu normal doğum kucağıma verdiler ağladı ten rengi normaldi bu nöbetler neyin nesiydi bebeğimin nesi var hiç bir anlam veremiyorum bu ilacı ne zamana kadar kullanacak şu an 2 ay 21 günlük maşallah binlerce kez şükürler olsun ayina göre yapması gereken her şeyi yapıyor hiç bir sıkıntımız yok varmi başına gelen etrafınizda olan duyduğunuz gordugunuz yada emar sonucunu anlarmisiniz lütfen yardımcı olun şimdiden çok teşekkür ederim

 

Çocuk Hastalıkları Bebeğimin neyi var?

Lamiia .!.:

Merhabalar benim bebeğim de 2 ay 23 günlük ve hipoglisemi (şeker düşüklüğü) tanısı konuldu 1 ay küvezde yattı o zamanlarda nöbet geçirmiş nöbet ilacını verdikten sonra geçirmemiş bi daha. Tam 1 aylıkken taburcu oldu ve 2 hafta sonra şeker düşüklüğü sebebiyle tekrardan yatırıldı o an şekerini yükseltmek için bi iğne vuruldu ve hemen ardından morarma oldu nefes alamadı gözleri kaydı nöbet geçirdiğini söylediler ve o andan sonra tekrar yaşamadı nöbet biz hemen başka doktora gittik bakılsın Herşeyine dedik ve eeg si çekildi beyin ultrasonu çekildi ve nöbet geçirecek bi durumu yok herşey temiz çıktı ve yavaş yavaş bize nöbet ilacını azaltıp kestirdi doktor ilacı ve keseli 1 hafta oldu dün sağlık ocağında aşıları vardı 3 tane onu vurdular ve bu sabah bi anda uykudan ağladı kucağımıza aldığımızda aniden sıçrama gibi irkildi korkmuş vaziyette surat ifadesi vardı ve 3/4 defa tekrarladı nöbet ilacını verdik tekrardan ve o ara şekerine de baktık normaldi hastaneye gittik doğru düzgün bişey demediler nöbete benziyor dedi ilaca devam edin dedi. Bizimle bu durumu yaşayan bilen duyan var mı süreci nasıl ilerler nesi var neden yaşadı bu durumu acaba nöbet ilacını kestik ondan mı iğne mi reaksiyon gösterdi neden olduğunu bilsek en azından ona göre içimiz rahat olur ne gelirse Rabbimizden ama bu nöbeti sebebi nedir bilmemek zor

Genişletmek için tıkla

merhabalar. sadece yazdıklarınızdan kesin bir tanıya ulaşmam imkansız,hastanın özgeçmiş ve soygeçmiş bilgisi,muayene bulguları,tahlil sonuçları vb ni bilmeden hiçbir şey söyleyemem. ancak anlattıklarınızdan birkaç şey dikkatimi çekti ve kesinlikle emin olmamakla beraber birkaç fikir belirdi aklımda:

1. metabolik bir hastalık olabilir örneğin galaktozemi gibi. idrarda redüktan madde bakıldı mı? çünkü yenidoğanda letarji,nöbet, hipoglisemi,huzursuzluk ,sarılık,emmeme, karaciğer büyüklüğü vb ( birçok bulgusu var ama hepsini yazmadım) bulgulardan en az 1 tanesi varsa akla galaktozemi gelmeli ve araştırılmalıdır.

2. Hiperekpleksia dediğimiz epilepsiyi taklit eden bir durum olabilir.

3. pridoksin dirençli nöbet olabilir.


ama durup dururken hipoglisemik ataklar geçirmesi, eeg nin normal olması ve hipogliseminin tekrarlaması bana metabolik bir durum olabileceğini düşündürdü.

bir de iğneden sonra morardı demişsiniz, ne iğnesiydi bu?

size tavsiyem bir araştırma hastanesinde çocuk uzmanına muayene olun. hikayenizi detaylıca anlatın. ailede hastalık öyküsü varsa belirtin. çocuk uzmanı sizi gerekli yere yönlendirecektir.

geçmiş olsun.

(tıbbi tavsiye değildir )
ÇOCUKLARDA ATEŞLİ HAVALELER

funduszeue.info Gümüş

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi

Çocuk Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi

FEBRİL KONVULZİYON (ATEŞLİ HAVALELER)

Ateşi havaleler; 1 ay -5 yaş arası çocularda görülen beyin ve beyin zarı enfeksiyonu ya da, zehirlenme gibi tanımlanmış bir neden ve öncesinde ateşsiz havale öyküsü olmadan ateşle birlikte ortaya çıkan havalelerdir. Ateşli havaleler basit ve kompleks olmak üzere iki gruba ayrılır.

Basit ateşli havale; 15 dakikadan kısa süren, 24 saat içinde tekrarlamayan tüm vücudu tutan havaleler olarak tanımlanır. Havalenin dakika ve daha uzun sürmesi, nöbetin vücudun tek tarafını tutması ve aynı hastalık döneminde birden fazla görülmesi kompleks ateşli havale olarak tanımlanır. 

Havaleler, çocukların yarısında ateşli hastalığın ilk gününde hatta ilk saat içinde görülür. Havalenin ateş yükseldikten 24 saat sonra görülmesi nadirdir.

En sık görülme yaşı 6 ay-3 yaş arası olup ayda zirve yapmaktadır. Erkek çocuklarda, kızlara oranla daha sık görülür. Anne ya da babasında ateşli havale öyküsü olan çocuklarda 4 kat daha sık ortaya çıkmaktadır. Nedeni tam olarak bilinmemektedir.

Ateşli havale geçiren hastaların ateş yüksekliği nedenleri; üst solunum yolu enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, idrar yolu enfeksiyonu gibi nedenler olabilir. Sebep çoğu zaman %80 oranında virüslerdir.  

Basit havalelerde Elektroensefalografi (beyindeki elektriksel aktivite testi) önerilmemektedir. Ateşli havaleler % oranında tekrarlayabilir. 

 Ateş yüksekliği ateşli havalenin temel bileşeni olsa da ateş düşürücü kullanımı havale gelişmesini önlememektedir.

Ateşli dönemlerde uygulanan  diazepamın uzun süreli tedaviye göre birçok avantajı vardır. Hastanın ateşi 37,5 ºC nin üzerine çıktığında diazem makattan uygulanabilir. Ateş devam ediyorsa 8 saat sonra tekrarlanabilir.  Tedavi periyodu 2 yıl veya 5 yaşına kadardır.

Uzun süreli epilepsi önleyici ilaç tedavisine dikkatli karar verilmeli, tekrarlama risk faktörleri iyi belirlenmeli, bu tedavinin epilepsi gelişimini etkilemediği göz önünde bulundurularak en az yan etkili ilaç seçilmelidir. Uzun süreli önlemede en sık kullanılan ilaç fenobarbitaldir (LÜMİNALETTEN).

3 yaş üzerindeki çocuklarda Valproik asit (DEPAKİN veya CONVULEX) havale önlemesinde tedavide kullanılabilecek diğer bir epilepsi önleyici ilaçdır.

Aşılama: Karma (Difteri-Boğmaca-Tetanoz) ve Kızamık aşılarını takiben havaleler olabileceği için hastalara aselüler Boğmaca aşısı içeren karma aşılar önerilmeli ve aşılamayı takiben ateş açısından takip edilmelidir.

Tedavi: Ateşli havalelerde tedavide temel prensipler, havaleyi durdurmak, tekrarlamasını önlemek, epilepsi riskini azaltmak ve aileyi bilgilendirip ateş korkusunu azaltmak olmalıdır. Olguların birçoğu havaleleri durduktan sonra hastaneye getirilir. Bu hastalarda yaklaşım hastayı yakın takip edip, temel yaşam desteği sağlamak, sebebi aydınlatmaya çalışmak ve tekrarlama riski açısından 24 saat izlemektir.  

Hastaneye başvurduğunda havale geçirmeye devam eden bir çocukta ilk ve temel yaklaşım hastanın havalesini durdurmaktır. Öncelikle hastanın havayolu açılır, hasta sağa veya sola çevrlir oksijen verilir, hastanın ağzı çatal kaşık gibi aletlerle açılmaya çalışılmamalıdır. Hastanede damardan Diazem verilir. Damar yolu açılamadığı durumlarda makattan Diazem uygulanabilir.

Ateşli havalelerde sonuç iyidir. Havale sonrasında hastalarda zeka geriliği ve beyinde etkilenme olmaz. Bilişsel becerilerin ve okul başarısının normal çocuklardan farklı olmadığı bilinmektedir.

Sonuç: Ateşli havaleler çocukluk çağında görülen en sık havale tipidir ve havale nedeniyle acil servise başvuran çocukların büyük kısmını oluşturmaktadır. Risk faktörlerinin belirlenmesi, ailelerin doğru bilgilendirilmesi, tekrarlama riskinin iyi anlatılması, yan etki profili geniş olan ve epilepsi gelişmesini önlemediği bilinen epilepsi önleyici ilaçların gereksiz kullanılması açısından önem taşımaktadır. 


Bu Makaleye Ait Dosyalar

Ates ve Havale Dolandiriciligi



-- Önceki Mesaj --
Gönderen : Nurazer
Gönderen : 25 Ara Saat


Evet hocam forum sayfasına taşıyabilirsiniz. Ateşli havale geçirdiğinde 24 saatte tekrarlayınca ilaca başladılar ve her hasta olduğunda havale geçirdi sonra keppra ya başlayınca ateşlendiyse bile havale olmadı 2 yıl sonunda bıraktık ama 15 gün sonra ateşşiz havale oldu ve 4 yıl kullanmamız gerekiyor dendi Türkiye de ki uzmanlar böyle söylüyor ben çok üzülüyorum bu konuya ama elimiZden birşey gelmiyor siz olsanız nasıl tedavi kullanırdınız hocam 

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : funduszeue.infougcu
Gönderen : 24 Ara Saat

Pek cok "Dolandirilma" hadiseleri yasamissiniz.. 

Lutfen bundan sonraki sorulari, Forum kismindan sorun, zira bu konu diger uyeler icinde cok egitici. 

Buradan MAHREM konulari sorun. Musade ederseniz, bu konusmayi Forum sayfasina tasiyacagim.. 

1- Dunya'da bir tek Turk doktorlari, Influenza teshis ederek, Antibiyotik verecek kadar SALAKTIRLAR! 

2- Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler, lafi boyle evirip-cevirirler! 

3- Immunol, hicbir ise yaramaz. 

4- Luminaletten ve Keppra, SARA hastaligi ilacidir. Sizde olan; "Atese Bagli Havaledir"!! ASLA bu ilaclarin

 bir faydasi olmaz.

5- Dort yasindan sonra, "Nobet gecirme"son derecede nadirdir, 7 yasindan sonra da hic olmaz.. 

6- Bagisiklik ile hicbir alakasi yok.. Hele bir de; "okul-yuva" donemi baslasin, her haftada bir boyle

hastaliklar suresi (2 sene) olacak. Bagisikligin olusmasi icin: Ya hastalik gecirecek, ya da asi olacak! 

ILK sayfada, Yazarlar kisminda; "Bagisiklik" ile ilgili makalelerimi okuyun. 

7- Sadece: Limonlu bal, Serum Fiz., ColdMix ve gerektiginde sicak buhar uygulayin. 

Forumdaki cevaplarimi da okuyun. 



-- Önceki Mesaj --
Gönderen : Nurazer
Gönderen : 24 Ara Saat

Merhaba Kadir hocam arkadaş vasıtasıyla yeni üye oldum herşey için teşekkür ederiz ben kızım hakkında size soru soracaktım yaşında bağışıklığı düşük okula başladığında beri öksürüğü hep vardı çok terler kafası hele ki aşırı derecede bende bundan dolayı çok hasta olduğunu düşünürüm tarihinde 39 derece ateşle doktora gittik ınfluenza teşhisi konuldu iki antibiyotik başlandı klamoks ve influvir. İnfluviri bitiririm diğeri yarım kaldı sinde tekrar ateşlendi doktora gittik ve Azro ilacını verdi hafifi öksürüğü ağız kokusu vardı Kızım 4 gündür hala hasta ateş yok ağız kokumu yok ama krup tarzı öksürük var Gece burnunu boşalttığımız halde bile rahatsız olduğu için ağzı açık uyuyor sürekli bünyesi neden zayıf bu kadar bilmiyorum takviye gıda ya başladık imminol bugün kan değerlerine baktırmak için tekrar doktora gidicez hocam ayrıca kızım 1 yaşında nöbet geçirdi ilaca başladık lüminaletten ilaç değişimi oldu korunmadığı için keppraya geçtik ilacı bırakınca 15 gün sonra bu sefer tekrar nöbet geçirdiği için 3*2 keppra kullanmaya devam ediyoruz. Bağışıklığın bununla alakası var mı bilmiyorum. İyi günler çok teşekkürler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası