istanbul da balık tutulacak göller 2018 / İSTANBUL SOFRALARINDA BALIK | GASTEREA

Istanbul Da Balık Tutulacak Göller 2018

istanbul da balık tutulacak göller 2018

Boğazda Balık Tutulacak En Güzel Yerler

İstanbul’da yapılacak birçok güzel aktivite var tabii ki. Eğer vaktiniz çoksa, bu şehirde sıkılmanıza imkan yok diyebiliriz. Gezilecek birçok müze, tarihi yapılar, birbirinden ihtişamlı saraylar, meşhur çarşılar, pazarlar, görkemli camiiler, çok sayıda konser, tiyatro etkinlikleri, sahil yürüyüşleri ve pek tabii leziz yemekler yiyebileceğiniz meşhur restoranlar. Ama bunların haricinde keyifli bir şey daha var: Boğazda balık tutmak!

Hem oltanızı atıp sakin bir şekilde düşüncelere dalabileceğiniz, hem de eğer başarılı olursanız (bu amatörler için geçerli bir söz tabi) karnınızı doyurabileceğiniz güzel bir alternatif balık tutmak. İstanbul’da bunun için de birçok farklı yer mevcut.

Çünkü alt ve üst akıntılardan dolayı oksijenin en bol olduğu bölge olan İstanbul Boğazı, balık açısından oldukça zengin.

Şimdiye kadar balık tutmayı hiç denemediyseniz ve bu sefer Boğaz’da balık yemek yerine, yemeğinizi kendiniz yakalamaya karar verdiyseniz eğer, işte sizin için balıkçılar tarafından en çok tercih edilen, bereketi bol sular!

Galata

Balık tutmak deyince ilk akla gelen yer çoğu insan için herhalde Galata’dır. Profesyonelinden amatörüne kadar çok sayıda insan burada atar oltasını her gün. Bu kadar popüler olunca yer bulmak da bir hayli zor tabii. Özellikle de hafta sonları. Eğer ben Galata’da balık tutmak istiyorum diyorsanız, sabahın erken saatlerinde gelerek kendinize yer kapmanız gerektiğini de belirtelim. Ayrıca duyduğumuz kadarıyla Marmara tarafı balık açısından daha bereketliymiş.

Bebek Akıntıburnu

Burası boğazın dönüş noktası ve en dar yeri, olta balıkçılarının da yoğun olarak tercih ettikleri bir av bölgesidir. Balıkların göç sırasında uğradıkları bir duraktır burası, yani av çoktur. Başta istavrit olmak üzere, lüfer, çinekop, sardalya, yaz aylarında ise zargana tutabilirsiniz. Şubat – Mart ayları ise en verimsiz zamanlarıdır. Ayrıca burada daha geniş ve rahat bir alanda oltanızı atabilirsiniz. Galata gibi kalabalık ve dar bir alanınız olsun istemiyorsanız, Bebek iyi bir seçenek.

Sarayburnu

Sarayburnu avlak yeri de sıkça tercih edilen yerlerden birisi. Yalnız burada balık tutacaksanız eğer, sahil kayalık olduğundan fırlatma olta kullanmanız tavsiye ediliyor. Bu bölgede bol bulunan balıklar ise; istavrit, çinekop, palamut ve uskumru. Ayrıca Sarayburnu sahili ailenizle de gelebileceğiniz bir yer.

Kuleli

Kuleli Askeri Lisesi önü boğazın en bereketli yerlerinden birisi ve hayli revaçta olan bir bölge. Burada yılın 12 ayı istavrit avlayabilirsiniz. Ekim ve Nisan ayları arasında ise çinekop çıkıyor. Bir tarafında parkın da bulunduğu bölge, piknik yapmaya gelen ailelerce de tercih ediliyor. Ayrıca etrafta çay kahve satan seyyar satıcılar ve büfeler de bulunuyor.

Karaköy

Karaköy; cafe, bar ve restoran açısından popüler olduğu gibi balık tutanların da tercih ettiği bir yer. En çok tutulan balıklar ise çinekop, kıraça ve izmarit. Aynı zamanda etrafta olta ve balık av malzemeleri satan birçok dükkan bulunuyor.

Tuzla-Kadıköy

Bu hat boyunca her yerde olmasa da belli bölgelerde balık tutmak mümkün. Tuzla Güzelyalı sahilinde, Pendik ve Kartal’da olta atabilirsiniz. Yalnız Kartal sahili her ne kadar güzel ve sakin bir alan olsa da balık açısından çok da yoğun bir yer değildir. Burada avlayabileceğiniz balıklar ispari, izmarit ve mezgit. Kefal avı da sıklıkla yapılıyor. Pendik’te ise izmarit, zargana, kefal, akşam 9’dan sonra kırlangıç da yakalayabilirsiniz. Tuzla Güzelyalı sahilinde ise yine istavrit ve mezgit, akşam da eşkina bulabilirsiniz.

Kandilli-Vaniköy

Listemizin sonuna geldik. Anadolu yakasında bulunan bu bölgeler boğazın dar kısmında yer alır. Böylelikle göç zamanı yanaşan balıkları yakalamak açısından avantaj sunarlar. Vaniköy’de Eylül sonrası, av açısından yoğun olur. Bolca istavrit, çinekop ve sarı kanat bulabilirsiniz. Zaman zaman da levrek. Ocak-Şubat-Mart ayları ise en verimsiz olduğu zamanlardır. Kandilli için de aynı şeyler geçerlidir. Ancak daha sakin bir şekilde balığınızı tutmak isterseniz Kandilli’yi tercih edebilirsiniz.

Türkiye’de Balığa Çıkmak İçin Tercih Edilecek 5 Yer

Balığa nerede çıkmak gerek, Türkiye’nin balığa çıkılacak yerleri nereleri, balık av malzemeleri neler… Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Türkiye’nin dört bir yanını gezip balık tutmaya ne dersiniz? 🙂 Türkiye’de balığa çıkmak için tercih edilecek 5 yer yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Türkiye’de Balığa Çıkmak İçin Tercih Edilecek 5 Yer

Türkiye, üç yanı denizlerle kaplı bir yarım ada olarak, gölleriyle ve akarsularıyla balıkçılık faaliyeti için oldukça uygun coğrafi şartlara sahipken, balıkçılığın bu coğrafyada gelişmemesi şaşırtıcı. Biz, çevreye biraz kötü davranan ve çevre bilinci olmayan bir toplumuz. Bunun sonucunda da denizlerimiz kirlilikten ve yanlış avlanmadan kaynaklanan bir balık kıtlığıyla karşı karşıya. Göl ve akarsuları da çöp atmak için kullanıyoruz. Neyse her şeye rağmen Türkiye’de balık tutabileceğiniz yerler hala var. Biz de onlardan 5 tanesini sıraladık…

Profesyonel veya amatör pek çok balıkçının veya balıkçılık meraklısının görmek ve balık tutmak isteyebileceği o yerlerden en popülerlerini sıralayalım.

Akçakoca’da Balığa Çıkın!

Karadeniz Bölgesi’nin doğusunda, Düzce ilinde bulunan Akçakoca balıkçılık için oldukça uygun bir yer. 1950’li yıllardan bu yana, İstanbul ve Ankara gibi metropollere yakın oluşuyla, özellikle turistik faaliyetlerin odak noktası olan bu bölge doğal güzellikleri ve 35 kilometre uzunluğundaki sahiliyle de dikkati çekmektedir. Balık avı ve balıkçılıkla ilgileniyorsanız, dikkatinizi çekecektir.

Akçakoca Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Abant Gölü Balık Avı İçin Mükemmel

Abant Gölü Bolu’nun 34 kilometre kadar güneybatısındadır. Bu birkaç kaynak suyu ve akarsu ile beslenen göl, yaklaşık 1350 metre yüksekliktedir ve alanı 125 hektar civarındadır.Gölün suyu tatlıdır ve en derin noktası 18 metre altındadır.  Doğal güzelliği ile ünlü olan ve Abant ile Keremali dağları üzerinde bulunan bu yer, kamp, avcılık ve saire gibi faaliyetlerin yanında balık tutmak için de oldukça uygun ve cazip bir izlenim sunuyor. Ayrıca literatürde salmo trutta abanticus ismiyle anılan endemik hayvan türü, yani dünyada yalnızca burada bulunan hayvan türü, Abant Alabalığı Abant Gölü’nün kendine has noktalarındandır.

Abant Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

İstanbul Boğazında Balık Tutulacak Yerler

İstanbul Boğazı, sağladığı güçlü akıntı ve şehir çevresindeki balık tutulabilecek sayısız noktasıyla ön plana çıkıyor. Kandilli, Kanlıca ve Arnavutköy gibi pek çok semtte doğrudan sahilde balık tutabiliyorsunuz. Bunun yanında izmarit ve sardalya balıkları, İstanbul Boğazı’nda rahatlıkla tutabileceğiniz balıkların başında gelirken, palamut, lüfer, levrek ve istavrit balıklarını da Boğaz’da tutmanız mümkün.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

İzmir Körfezinde Balık Tutulur mu?

İzmir şehri, kendine has pek çok özelliği ile Türkiye’nin ve dünyanın sevilen kentlerinden olduğu gibi, gerek şehir içinde gerekse şehir dışındaki pek çok noktasında balık tutulabilir oluşuyla balıkçılık sevenlerin de kalbini kazanmıştır diyebiliriz. Özellikle Karaburun ve Foça ilçeleri bu yanlarıyla çok ünlüdür. Fazlaca rüzgar alan bu yerler yaz – kış ürün verme potansiyeline sahip olup, acemi, yeni başlamış pek çok kişi için de uygundur. İzmir Körfezi’nde, çupra, lidaki, isparoz gibi balıkları tutabileceğiniz gibi, her ne kadar son yıllarda pek tercih edilmese de, eğer isterseniz kefal tutmanız da mümkün.

İzmir merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Cunda Adası Balık Tutmak İçin Mükemmel

Alibey Adası olarak da bilinen bu ada Balıkesir Koyu’ndaki 22 adadan yegane yerleşime açık olandır. Bu ada, zaten halihazırda tarihi sokakları, mimarisi ve çeşit çeşit cazibesi ile yerel ve yabancı turisti kendine çekiyor. Ama bir de amatör veya profesyonel pek çok balıkçıya sunduğu fırsatlarla onların da dikkatini çekiyor. Balıkçılar, Cunda adası ve çevresinde zargana, mercan, lüfer, sargoz, turna, isparoz, levrek ve çupra gibi pek çok türden balık avlama imkanına sahip olabiliyorlar.

Cunda Mekan Rehberi için tıklayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası