alt bölge tayin / Sağlık Bakanlığı'ndan Alt Bölge Tayin Talebine Ret Cevabı

Alt Bölge Tayin

alt bölge tayin

Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Dışı Personelin Atama ve Yer Değişikliği Yönergesi Yayınlandı

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarında Görev Yapan Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Dışı Personelin Atama ve Yer Değişikliği Yönergesi yayınlandı.

Daha önce bu konuda düzenleme olmadığından atama ve yer değişikliğinde sorunlar yaşanmaktaydı. Yönergede atama ve yer değişikliği taleplerinde çalışan lehine düzenlemelere yer verilmesi çalışanlar tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

. Yönerge Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun taşra teşkilatında avukatlık hizmetleri, genel idari hizmetler, teknik hizmetler, din hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personeli kapsamaktadır.

            . Kurum İçi Yer Değişikliği Dönemi : Personelin iller arası yer değişikliği her yıl Haziran-temmuz döneminde yapılır. Personelin iller arası yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için görev yaptığı ilde fiilen en az bir yıl çalışmış olması şarttır. 

            . Sağlık Mazereti : Kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu eş, anne, baba veya çocuklarından birinin sağlık durumunun, bulunduğu yerde tehlikeye girdiğini üniversite veya eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirenler; Bakanlık veya bağlı kuruluşlarınca oluşturulan sağlık mazereti değerlendirme komisyonu kararına istinaden tedavinin yapılabileceği bir sağlık tesisinin bulunduğu veya sağlığının olumsuz etkilenmeyeceği bir ilin münhal kadrosuna atanırlar.

            . Eş Durumu Mazereti : Aşağıdaki durumda eş durumu tayinleri yapılabilir.

a.     657 sayılı Kanun ve diğer personel kanunları kapsamında zorunlu yer değiştirmeye tabi kamu personeli ile çalıştığı kurumun mevzuatına göre eş durumundan ataması yapılamayan kamu personelinin eşlerinin görev yerleri, bu personele bağlı olarak değiştirilir.

b.    Eşi özel sektörde görev yapanların, eşinin  müracaat tarihi itibari ile bulunduğu yerde kesintisiz en az 2 yıl prim ödediğini veya 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin B bendi kapsamında borçlarını yapılandırdıklarını belgelendirenlerin yer değişikliği talebi yerine getirilir.

c.     Eşlerin her ikisinin Bakanlık ve bağlı kuruluş personeli olması halinde; Bakanlık ve bağlı kuı uluş merkez teşkilatı kadrosunda olanların veya il sağlık müdürü/halk sağlığı müdürü/ genel sekreter, başkan, hastane yöneticisi, başhekim, eğitim görevlisi, başasistan, yan dal uzmanı, uzman tabip, uzman diş tabibi, tabip, diş tabibi ve eczacıların eşlerinin görev yerleri, bu personele bağlı olarak değiştirilir.

d.    Eşleri diğer sağlık personeli veya bu Yönerge kapsamındaki kadrolarının birinde olması halinde hizmet ihtiyacı esas alınarak aile birliği sağlanır.

e.     Eşlerin farklı kurumda çalışıyor olması halinde, kurumlar arasında koordinasyon sağlanmak suretiyle her iki kurumun hizmet ihtiyacı, ildeki dolu-boş kadro sayıları esas alınarak aile birliği sağlanır.

. Can Güvenliği Mazereti : Personelin herhangi bir nedenle görev yaptığı ilde kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının can güvenliğinin tehlikeye düştüğünü adli veya mülki idare makamlarınca verilen belgeyle belgelendirmeleri halinde süre ve dönem şartı aranmadan yer değişikliği talebi yerine getirilir. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında hakkında adli makamlarca işyerinin değiştirilmesine ilişkin koruyucu tedbir kararı alınanların yer değişikliği talebi, süre ve dönem şartı aranmadan yerine getirilir.

. Boşanma halinde yer değişikliği : Eşinden boşanan personelin, boşanma tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvurması halinde süre ve dönem şartı aranmadan yer değişikliği talebi yerine getirilebilir.

. Öğrenim Durumu Mazereti : Örgün eğitim olarak lisans öğrenimine devam eden personelin yer değişikliği talebi süre ve dönem şartı aranmadan yerine getirilebilir.

Genel hayatı etkileyen savaş, sıkıyönetim, olağanüstü hal ilanı, salgın hastalık ve doğal afetler gibi durumlarda yer değişikliği : herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın olayın meydana geldiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde yapılabilir.

. Eşi ölen, şehit ve malul olanların yer değişikliği : Eşi, ölen, şehit veya malul gazi olanlar ile terör eylemleri etkisi ve sebebiyle anne, baba, kardeş ve çocuklarından biri şehit veya malul gazi olan personel, bu nedenlerin oluştuğu tarihten itibaren bir yıl içerisinde süre ve dönem şartı aranmadan yer değiştirebilir.

. Engellilik Durumu : Eşinin, çocuklarının, annesinin, babasının veya kardeşlerinden birinin ağır engelli olduğunu belgelendirenler, engelli yakınının ikamet ettiği yere, kendisinin engelli olması halinde talep ettiği yere ataması yapılır.

. Becayiş : Aynı unvanda ve kadroda görev yapan personelin, görev yaptığı Bakanlık veya bağlı kuruluş teşkilatı içinde karşılıklı yer değişikliği, süre ve dönem şartı aranmadan yapılabilir.

. Alt Bölge Tayini : Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmeliğin Ek-1 sayılı cetvelinde gösterilen üst bölgeden alt bölgeye, süre ve dönem şartı aranmadan yer değişikliği yapılabilir.

. Hizmet gereği atamalar : Haklarında adli, idari ve inzibati bir soruşturma yapılmış ve bu soruşturma sonucunda eski görev yerinde kalmalarında sakınca görülen personelin il içi veya il dışına ataması yapılabilir.

. Kurumlar arası naklen atamanın yapılabileceği durumlar :

a.       Bakanlık ve bağlı kuruluşları dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel, Bakanlık ve bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatlarında durumlarına uygun kadrolara atanabilirler. Kurumlar arası atamalar kadro durumunun ve standardın uygun olması halinde kura ile yapılır.

b.       Eşleri, Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında uzman tabip, uzman diş tabibi, tabip ve diş tabibi olarak görev yapanlardan, teşkilat veya kadro bulunmaması veya başka bir yerde istihdamının mümkün olmaması gibi nedenlerle kuramlarınca ataması yapılamayanların, Bakanlık veya bağlı kuruluşlarına, kadro durumunun ve standardın uygun olması halinde kura şartı aranmadan naklen atamaları yapılabilir.

c.       Bakanlık ve bağlı kuruluşları arasındaki personel geçişleri, kadro ve standartların uygun olması halinde dönem ve kura şartı aranmaksızın kadrosunun bulunduğu kurumun taşra teşkilatının muvafakati alınarak yapılır.

d.      Sağlık ve eş durumu mazereti uygun görülenler, münhal kadro bulunmaması halinde münhal kadro bulunan müdürlük, il müdürlüğü veya birliğe ataması yapılır.

e.       Teşkilat veya kadro bulunmaması veya başka bir yerde istihdamının mümkün olmaması gibi nedenlerle kuramlarınca yer değişikliği yapılamayanlardan; kendisinin veya eş, çocuk, anne, baba veya kardeşlerinden birinin engelli olması halinde kura şartı aranmadan ataması yapılabilir.

Genel Başkan Metin Memiş yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Yönerge ile özellikle eğitim mazereti, becayiş, boşanma, engellilik, alt bölge gibi konularda çalışan lehine maddelere yer verilmesi bizi ve çalışanları ziyadesiyle memnun etmiştir. Eş durumu konusunda hizmet ihtiyacı kavramında uygulamada sorunlar yaşanmaktadır. Bu Yönerge ile avukatlık hizmetleri sınıfında, genel idari hizmetler sınıfı, teknik hizmetler sınıfı, din hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının atama ve yer değişikliğine bir düzen geleceği düşünülmektedir.”

HEMŞİRE BÖLGE GRUP SIRALAMASI İLE ATAMA NASIL OLUR?




Sağlık bakanlığı hizmet bölgeleri ve hizmet grupları hakkında her dönem iller yayınlamaktadır.

Peki bu tablo ne işe yarıyor. Atama dışında karşımıza almadığımız bu tablo her dönem değişikliğe uğrama ihtimali olsa da yıllara göre baktığımızda hemen hemen aynı kalmakta.

Bu tablo ne işimize yarar konusunda da bilgimiz tam olmayabilir bu konuda bilgilendirmek amacıyla bir yazı hazırladık.

Öncelikle güncel tablomuzun bizi ilgilendiren kısmına bakalım;


Hemşire bölge grup sıralaması Ocak 2022



1. Bölge


A grubu; KOCAELİ, ANKARA, İZMİR

B grubu; GAZİANTEP, MERSİN 

C grubu; ADANA, BURSA

D grubu; İSTANBUL

2. Bölge


A grubu; YALOVA, MUĞLA, ÇANAKKALE

B grubu; ESKİŞEHİR, DENİZLİ

C grubu; HATAY, AYDIN, SAKARYA, BALIKESİR, KAYSERİ

D grubu; ANTALYA, EDİRNE, ZONGULDAK, MANİSA, TEKİRDAĞ, KONYA

3. Bölge


A Grubu; OSMANİYE, KÜTAHYA, BURDUR, ISPARTA

B Grubu; TRABZON, KIRIKKALE,  UŞAK, BİLECİK, KARABÜK, BARTIN

C Grubu;  SAMSUN, AFYON

D Grubu; KIRKLARELİ, ORDU, DÜZCE, RİZE, GİRESUN, BOLU

4. Bölge


A Grubu; KIRŞEHİR, KİLİS, 

B Grubu; KARAMAN, TOKAT, NEVŞEHİR, AKSARAY, ÇANKIRI

C Grubu;  AMASYA, ÇORUM, NİĞDE

D Grubu; KASTAMONU, YOZGAT, SİNOP, 

5. Bölge


A Grubu; MALATYA, ARTVİN, ERZURUM, ELAZIĞ

B Grubu;  DİYARBAKIR

C Grubu; ERZİNCAN, SİVAS, MARAŞ

D Grubu; URFA

6. Bölge


A Grubu; TUNCELİ, IĞDIR,  BAYBURT, BATMAN

B Grubu; HAKKARİ, BİNGÖL, MARDİN, ARDAHAN

C Grubu; ADIYAMAN, SİİRT, KARS, VAN, ŞIRNAK

D Grubu; AĞRI, GÜMÜŞHANE, MUŞ, BİTLİS

Peki bu tablodan ne anlamalıyız?


Öncelikle 6 bölge illerin sosyoekonomik durumu gözetilerek ayrılmış bölgeler. Gelişmişlik seviyesi de denilebilir.

Bu bölgeler dönemler arasında değişiklik göstermez. Tabi ki bir il gelişip üst bölgelere çıkabilir ancak bu çok zaman alır genelde bölgeler değişmez.

Gruplar ise Personel dağılım cetveline göre belirlenmektedir. Doluluk oranına göre en yüksekten küçüğe A, B, C, D olarak gruplandırılmıştır.

Yani hemşirelik için en dolu iller A grubu illerdir. Doluluk oranı değişiklik gösterebileceğinden atama dönemlerinde bu cetvel sürekli yenilenir.

Buna göre atamalar belirlenir. Atamalarınız bu cetvele göre yapılır.

Bölgeleri ve grupları anladı isek.

Devam edelim;

Bu cetvel ilk ataması olan birini direk ilgilendirmiyor, ancak ilerde atama yapmak istediğinizde bu cetvele göre yer değiştirebileceğiniz için, bu cetvelden haberdar olmak önemli.

Atamalar nasıl yapılır?


Son düzenlemelere göre;

Aynı hizmet bölgesinin A, B gruplarındakiler, C ve D hizmet gruplarına,

Üst hizmet bölgesi illerdekiler, alt hizmet bölgelerinin C ve D hizmet gruplarına her zaman atanabilir.

Atamalar sorunsuz ve kesin olarak, yukarıdaki iki kurala göre yapıldığında gerçekleşecektir.

Sonuç;


Eğer ilerde il değişikliği düşünen bir sağlık çalışanı iseniz bu cetveli bilmek işinize yarayacaktır.

İlk atamanızı da bu cetveli göz önünde bulundurarak yapmanız faydanıza olacaktır.



Kamu kurumlarında personellerin çalışma bölgeleri belirli gruplara ayrılmıştır. Bu gruplar, çevre ve yaşam şartlarına bağlı olarak puanlandırılmıştır. Personeller bölgeler arasında tayin, atama isterken bu gruplar göz önünde bulundurulmaktadır. Örneğin; Sağlık Bakanlığı hizmet gruplarını 6 farklı kademeye ayırmıştır. 1,2,3 ve 4 üst grubu temsil etmektedir. 5 ve 6 alt grubu temsil ediyorlar. Üst gruptan alt gruba tayin istediğinizde alt bölge tayin dilekçesi yazıyorsunuz.

Alt Bölge Tayin Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Sağlık personelleri, eş durumundan veya başka sebeplerden dolayı bulundukları hizmet grubundan bir alt bölgeye tayin isteyebiliyorlar. Bulunduğunuz bölgede bir yılı tamamladıysanız, dilekçeyle bağlı bulunduğunuz kuruma başvuruyorsunuz.

Hastanelerde çalışan sağlık personelleri, çalıştıkları hastane baş hekimliğine, sağlık ocakları ve il sağlık müdürlüklerinde çalışanlar da İl Sağlık Müdürlüklerine dilekçeyle başvuruyorlar. Bu nedenle, dilekçe başlığınızı çalıştığınız kurum ve birime hitaben atıyorsunuz. Örneğin; ” Adana Devlet Hastanesi Başhekimliğine, Isparta İl Sağlık Müdürlüğüne” şeklinde başlık atıyorsunuz.

Açıklama kısmına  sicil numaranızı, statünüzü (hemşire, doktor, ebe, memur, hizmetli gibi), hizmet grupları yılı, ayı, çalıştığınız hizmet grubunu, bölgeyi, şehri yazdıktan sonra hangi hizmet grubuna, bölgeye ve ile tayin olmak istediğiniz belirtiyorsunuz. Dilekçenize isterseniz Sağlık Bakanlığı personel atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 26. maddesini de ekleyebilirsiniz.

Yeni bir paragraf açarak, “gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.” şeklinde dilekçenizi bitiriyorsunuz. Sol alt tarafa adresinizi, TC kimlik ve cep telefonu numaralarınızı; sağ tarafa da tarihi, adınızı, soyadınızı yazıp imzalıyorsunuz.

Alt Bölge Tayin Dilekçesi Nereye Verilir?

Dilekçeler genel olarak ilk basamak olan çalışılan kurumun idaresine verilmektedir. Bu bütün kamu kurum ve kuruluşları için geçerlidir. İlk basamak olan kurum idaresi de bağlı olduğu bakanlığın atama dairesi başkanlığına üst yazıyla dilekçeyi gönderebiliyor.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan kamu çalışanları alt bölge tayin dilekçelerinin üst başlığına bağlı oldukları bakanlığı, alt başlığa da Atama Dairesi Başkanlığına/ANKARA  (Gönderilmek üzere) şeklinde attıktan sonra bir alt başlığa da çalıştıkları kurumu yazıyorlar. Böylece dilekçenizi yazdıktan sonra çalıştığınız kurumun baş hekimliğine veya İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim ediyorsunuz.

Milli Eğitim, İçişleri veya Kültür Bakanlığı gibi farklı bakanlık bünyesinde çalışıyorsanız aynı şekilde dilekçe başlığınızı yukarıda belirttiğimiz şekilde yazdıktan sonra çalıştığınız birim idaresine teslim ediyorsunuz.

Alt Bölge Tayin Dilekçesi Örnekleri


Çalıştığınız kurumda, atama ve nakil talep formu matbu olarak bulunabilir. Bununla birlikte sizden yine de bir dilekçe yazmanız istenecektir. Dilekçenizi yazdıktan sonra, formu doldurup, ikisini birden internet üzerinden veya kurum kanalıyla bakanlığa gönderiyorsunuz.

Kamu çalışanları çeşitli sebeplerle yıl içinde atama ve tayin isteme hakları bulunduğundan, internette pek çok sayıda alt bölge tayin dilekçesi örneği bulunmaktadır. Özellikle sağlık alanında yer değiştirmeler daha fazla olduğundan sağlık bakanlığı alt bölge tayin dilekçesi örneği çeşitlerine daha fazla rastlayabilirsiniz.

Hangi kamu kurumunda çalışıyor olursanız olun, herhangi bir alt bölge tayin dilekçe örneği indirip, kendinize göre yeniden düzenleyebilirsiniz. Örneği bilgisayarınıza indirip, bilgisayar üzerinde düzenleme yapmanız hem dilekçenizi doğru yazmanızı hem de düzeltmeyi daha rahatlıkla yapmanızı sağlayacaktır.

Kadrolu olarak kamu personeli çalışanlarla birlikte 4-B’li olarak adlandırılan sözleşmeli personellerin de belirli durumlarda tayin hakları bulunmaktadır. Kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışıyorsanız 4/b tayin dilekçe örneği indirip, kendi bilgilerinize göre yeniden düzenleyebilirsiniz.

Kamu kurumlarında, çalışma bölgeleri hizmet gruplarına ayrılmıştır. Üst bölgeden alt bölgeye tayin istemek için dilekçeyle başvuruyorsunuz.

Bu yazımızın yararlı olduğunu düşünüyorsanız paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.

  • Jane Moore

    Jane Moore

    Meet Jane, a passionate blogger with a love for all things creative. From DIY projects to healthy recipes, Jane enjoys sharing her ideas and experiences with her readers. She believes that everyone has a unique story to tell, and hopes to inspire others to explore their creativity and pursue their passions. Follow along as Jane shares her journey and tips for living a fulfilling life.

    View all posts

4/b tayin dilekçe örneği, alt bölge tayin dilekçe örneği, alt bölge tayin dilekçesi nasıl yazılır, alt bölge tayin dilekçesi nereye verilir, alt bölge tayin dilekçesi örneği, sağlık bakanlığı alt bölge tayin dilekçesi örneği

Meet Jane, a passionate blogger with a love for all things creative. From DIY projects to healthy recipes, Jane enjoys sharing her ideas and experiences with her readers. She believes that everyone has a unique story to tell, and hopes to inspire others to explore their creativity and pursue their passions. Follow along as Jane shares her journey and tips for living a fulfilling life.

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Atama Nakil Yönetmeliği Değişiyor, Üst Bölge Tayini Geliyor!

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğini değiştiriyor.

Sağlık Bakanlığı, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Son aşamaya gelen Yönetmelik değişikliğinde eö durumu tayinlerine yönelik önemli düzenlemeler bulunurken Üst hizmet bölgelerine tayin hakkı da getiriliyor.

Daha önce Alt hizmet bölgelerine tayin Yönetmelikte yer alırken, yeni bir uygulama olarak Üst Hizmet bölgelerine tayin hakkı getiriliyor. Medimagazin'in edindiği bilgilere göre 5. ve 6. hizmet bölgelerinde belirli bir süre görev yapan sağlık personel üst bölgeye tayin hakkı kazanmış olacak. Hazırlanan Yönetmelikte 2 yıl süre ile 6. bölgede çalışanların 5. bölgeye, 3 yıl 5. bölgede çalışanların ise bir üst bölgeye tayin hakkı kazanması planlanıyor. Tayin hakkının yerine getirilmesi için Personel Dağılım Cetvelinin uygun olması gerekiyor.

Kaynak: Medimagazin


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası