kto karatay yatay geçiş bursu / KTO Karatay Üniversitesi'nde Yatay Geçiş başvuruları başladı | Univerlist

Kto Karatay Yatay Geçiş Bursu

kto karatay yatay geçiş bursu

KTO Karatay Havacılıktaki Farkını Ödülle Taçlandırdı

Antalya Bilim Üniversitesi ve ELBA Havacılık Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği “Yılın Havacısı ” etkinliğinde havacılık ödülleri sahiplerini buldu. Geleneksel hâle gelen ve ülkemiz havacılık etkinliklerinde özel bir yeri olan “Yılın Havacılık Ödülleri” düzenlenen törenle verildi. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü de iki önemli ödülle geceye damga vurdu.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da yüksek katılımla gerçekleşen “Yılın Havacısı ” ödül törenine Türk havacılığı büyük ilgi gösterdi. Bu yıl 3 farklı kategoride ödül verilirken, havacılığın pek çok alanında emek veren değerli havacılar da taltif edildi. “Yılın Havacı Sağlığı Çalışanı” ödülü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır’ın olurken, “Yılın Havacısı” ödülü Pegasus Havayolları Emniyet ve Acil Durum Yönetimi Müdürü Kaptan Pilot Murat Tünay’ın oldu. “Tüm Zamanların Havacısı” ödülü ise bu yıl, ülkemizin önde gelen akrobasi pilotlarından Ali İsmet Öztürk’e verildi.
KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü İki Ödül Birden Aldı
Havacılığa gönül vermiş isimleri onurlandırmak üzere düzenlenen programdan, KTO Karatay Üniversitesi de iki ödülle döndü. “Yılın Genel Havacılık Pilotu” ödülü KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü Baş Uçuş Öğretmeni Süleyman Doğan’a, “Yılın Bakım Personeli” ödülü de KTO Karatay Üniversitesi Havacılık ve Eğitimi İktisadi İşletmesi Teknik Müdürü Kubilay Toklu’ya verildi. Tüm zamanların havacısı unvanlı, KTO Karatay Üniversitesi Uçuş Akademisi Eğitim Müdürü Ali Natık Doğruöz ise Pegasus Havayolları pilotlarından Hande Sipahi’ye ödülünü takdim etti.
“Çağın Mesleği: Pilotaj”
“Yılın Genel Havacılık Pilotu” ödülünü alan Pilot Süleyman Doğan, aldığı ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Böyle prestijli bir ödüle layık görüldüğüm için büyük gurur duydum. KTO Karatay Üniversitesi olarak, biz güçlü bir ekip ve deneyimli bir yönetimle çalışan, çok büyük bir aileyiz. Bu ödülü KTO Karatay Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümü adına alıyorum.” dedi. Bu yıl ilk kez öğrenci kabul eden KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nün ayrıcalıklarını da anlatan Pilot Doğan, “Türkiye’nin en deneyimli uçuş ve bakım ekibine sahip KTO Karatay Üniversitesi, kendi planör ve uçaklarıyla, kendi pisti ve bakım merkezinde pilot yetiştiren tek üniversite unvanını elinde bulundurmaktadır.” ifadelerine yer verdi.
Türkiye’de İlk Kez Paraşütlü Eğitim Uçakları ile Eğitim Verilecek
Öğrencilerin güvenliğine de hat safhada önem verildiğine değinen Doğan, “Türkiye’de ilk kez kullanılacak paraşütlü eğitim uçakları ile yaşanabilecek olası kazaların önüne geçmeyi amaçlamaktayız.” şeklinde konuştu.
“Planör Eğitimini Veren Tek Üniversite” 
Planör uçuşlarıyla ilgili teknik konular hakkında bilgi veren Doğan, “Türkiye’de yalnızca KTO Karatay Üniversitesi’nde uygulama eğitimleri planör uçuşlarıyla başlıyor. Planör lisansına (SPL) sahip olan bir pilot adayı, bir uçağa nispetle çok daha üst düzey kumanda becerisi gerektiren planör kullanımda kumanda becerilerini geliştiriyor. Piste hangi irtifadan nasıl yaklaşacağını, mecburi inişlerde hızlı ve mükemmel karar verme yeteneklerini planör eğitimiyle kusursuzlaştırılıyor. Öğrencilerimiz anormal duruma yaklaşan veya giren uçağın hangi kumandalar ve koordineli kullanımla kurtarılacağını öğreniyor.” dedi.
“Uluslararası Standartların Üstünde Pilot Yetiştireceğiz”
Pilotluk mesleğini uluslararası boyutuyla ele alan Doğan, “Sektörde donanımlı ve nitelikli pilot eksikliği dünyada olduğu gibi, ülkemizde de benzer durumda. Özel havacılık şirketlerinin artması ile başlayan hava ulaşımındaki hızlı büyüme ve gelişim süreci, nitelikli personel ihtiyacı doğuruyor. Havacılık sektöründeki bu gelişmeler, uluslararası standartlarda pilot ihtiyacını hem ulusal hem de uluslararası arenada ön plana çıkarıyor. Bu yüzden Pilotaj Bölümünün KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde olması ve uluslararası düzeyde lisans eğitimi verilmesi hem öğrencilerimiz hem Konya hem de Türkiye için ayrı bir öneme sahip. İnanıyoruz ki havacılıkta, dünyadaki en önemli ilk 3 üniversiteden biri olacağız.” şeklinde konuştu.
“Ara Dönemde Yatay Geçişle 8 Pilotaj Öğrencisi Kabul Edeceğiz”
KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü’ne bahar döneminde yatay geçiş ile 8 öğrenci kabul edileceğinin altını çizen Doğan, “Üniversiteye kayıt olunan yıldaki ÖSYS / YKS merkezi yerleştirme puanı, geçiş yapmak istenilen lisans programının o yılki taban puanına eşit veya bu puandan yüksek olan öğrenciler Pilotaj Bölümüne başvuru yapabilecekler. Yani YKS’de sayısal puan türünde ve üzeri puana sahip öğrenciler için pilot olma hayali devam ediyor. Öğrencilerin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Yatay geçiş başvuruları 6 Ocak tarihinde başlayacak, 4 Şubat tarihinde sona erecek. Ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenciler, KTO Karatay Üniversitesi resmî web sitesini takip etsinler.” tavsiyesinde bulundu.
“Pilotaj Öğrencilerimiz İkinci Lisans Programında Öğrenim Görme Hakkına Sahipler”
Pilotaj öğrencilerinin sahip olduğu haklara değinen Doğan, “KTO Karatay Üniversitesi, pilot adaylarına herhangi bir ek ücret ödemeksizin Çift Anadal Programı’na katılma hakkı vermektedir. Pilotaj öğrencileri üniversiteye girişte herhangi bir burs elde edememiş olsa dahi, YÖK tarafından belirlenmiş olan şartları sağlamaları halinde ikinci bir anadal programına ücretsiz kayıt olur.” diyerek ikinci bir lisans programından eş zamanlı olarak ders alıp iki ayrı diplomayla mezun olması konusunda sağlanan ayrıcalıklara da değindi. “Pilotaj öğrencileri Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme, Uluslararası Ticaret ve Lojistik programlarından birinden de çift anadal programı ile mezun olacaklar. Pilotaj diplomasının yanında ikinci bir diplomaya da sahip olmasının en önemli avantajı, eğitim hayatlarında herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşmaları halinde bu mağduriyetleri ikinci bir meslekle giderilecektir.” dedi.
Pilotaj Bölümü Öğrencileri Havacılık Sektörünün Her Alanında Çalışmaktadır
Süleyman Doğan “KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nden mezun olmak büyük bir ayrıcalıktır. Öğrencilerimiz, mezun olduklarında tüm ulusal ve uluslararası havayolu şirketleri ve işletmelerinde, hava taksi hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda pilot olarak, pilot eğitimi veren uçuş okullarında uçuş eğitmeni olarak, yurtiçi ve yurtdışında eğitim veren üniversitelerde akademisyen olarak tercih edilebilecekler.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

KTO Karatay Havacılıktaki Farkını Ödülle Taçlandırdı

1 Sayfa No 1 / 14 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE KAVRAMLAR Amaç Madde 1- (l) Bu Yönergenin amacı; ÖSYM tarafından yapılan sınavda başarılı olan adayların, KTO Karatay Üniversitesini tercih etme oranlarını artırmak, daha nitelikli öğrenci gelişini sağlamak, eğitim öğretim kalitesini yükseltmek, başarılı öğrencileri özendirmek, üniversitenin nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla verilecek bursların ortak esaslarını düzenlemektir. Kapsam Madde 2- (1) Bu yönerge hazırlık, ön lisans, lisans ve lisansüstü programlardaki öğrencilere sağlanacak burslar ile bursların verilme şekli ve usulleriyle ilgili hükümleri kapsar. Kavramlar Madde 3- (1) Bu yönergede geçen; a) Üniversite, KTO Karatay Üniversitesini, b) Mütevelli Heyet Başkanı: KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanını, c) Rektör: KTO Karatay Üniversitesi Rektörünü, d) Genel Sekreter: KTO Karatay Üniversitesi Genel Sekreterini, e) Bursiyer; burs alan öğrenciyi, f) Üniversite Personeli: KTO Karatay Üniversitesi idari ve akademik personeli ile temizlik ve güvenlik personeli, KTO Karatay Üniversitesi ne bağlı merkez, iktisadi işletme personeli, KTOESV personeli ve KTOESV iktisadi işletme personelini ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM BURS BAŞVURULARI, BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ, BURS VERİLECEK ÖĞRENCİ SAYISI, ÇEŞİTLERİ, TAHSİSİ, KESİLMESİ, BURS KAPSAMlNDA OLMAYAN FAALİYETLER Burs Başvuruları Madde 4- (1) Başvurular, yönergede belirlenen başvuru süreleri içerisinde Öğrenci İşleri Koordinatörlüğüne yapılır. Burs Başvurularının Değerlendirilmesi Madde 5- (1) Öğrencilerin ve Üniversite personelinin bursluluk durumlarında değişiklik oluşturacak her türlü karar; Rektör başkanlığında, Rektörün tavsiyesi ve Mütevelli Heyet Başkanının onayı ile atanacak iki akademik personel, Genel Sekreter, Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, Sağlık Kültür ve Sportif Faaliyetler Koordinatörü ile Öğrenci İşleri Koordinatörlüğünden oluşan "Burs Komisyonunca değerlendirilir ve Mütevelli Heyet Başkanının onayına sunulur.

2 Sayfa No 2 / 14 Burs Verilecek Öğrenci Sayısı Madde 6- (1) GBB&#; de burs verilecek öğrenci sayısı, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen oran ya da miktardan az olmamak kaydıyla her yıl Mütevelli Heyet tarafından belirlenir. Mütevelli Heyetin burs alacak öğrenci sayısını belirlemediği yıllarda bir önceki yılın öğrenci sayısı veya oranı esas alınır, şayet bu rakam Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen orandan az ise, Yükseköğretim Kurulu&#;nun belirlediği oran esas alınır. GBB haricindeki diğer burs çeşitlerinde ise sayı ve miktar, yönerge kapsamında Mütevelli Heyet Başkanı tarafından belirlenir. Burs Çeşitleri Madde 7- Üniversitemiz tarafından verilecek burslar şunlardır: (l) Öğrenim ücretinden muafiyet sağlayan burslar: a) Giriş Başarı Bursu (GBB) b) Ahilik Bursu (Ticaret Odası Destek Bursu) (AB) c) Tercih Bursu (TB) d) Kardeş Bursu (KB) e) Şehit ve Gazi Bursları (ŞGB) f) Engelli Bursu (EB) g) Sporcu Bursları (SB) h) Üstün Başarı Bursu (ÜBB) i) Çift Anadal Bursu (ÇAB) j) Yatay Geçiş Bursu (YGB) k) Uluslararası Öğrenci Bursu (UÖB) l) Mezun Bursu (MB) m) Lisansüstü Bursu (LB) n) Personel Destek Bursu (PDB) (2) Öğrenim ücretinden muafiyet sağlamayan burslar: a) Giriş Yüksek Başarı Bursu (GYBB) b) Barınma Bursu (BB) c) Yemek Bursu (YB) d) Asistan Öğrenci Bursu (AÖB) e) Akran Öğrenci Bursu (AB) f) Dil Okulu Bursu (DOB) g) Yurtdışı Yaz ve Kış Okulu Bursu (YYKOB)

3 Sayfa No 3 / 14 h) Yurtdışı Yüksek Lisans Bursu (YYLB) i) Akademik İzinli Bilim İnsanı Destekleme Bursu (ABDB) Giriş Başarı Bursu (GBB) Madde 8- (l) ÖSYM tarafından yapılan üniversiteye giriş sınavında ÖSYS kılavuzunda yer alan "burslu ve " indirimli kontenjandan yerleştirilen öğrencilere sağlanan burstur. Burslu öğrencilerden öğrenim ücreti alınmaz. İndirim, öğrenim ücretinin %25 ile %75 arasında değişen oranlardaki kısmından muaf olunan tutardır. (2) Hazırlık dâhil normal öğrenim süresi boyunca başarıya bağlı olmaksızın burs ya da indirim kesintisiz olarak sağlanır. (3) Öğrenim ücretinden muafiyet sağlamayan burslar ile birleşebilir. (4) Üniversitemizde ücretli ya da indirimli programda öğrenim görürken, ikinci kez ÖSYM sınavlarına girerek, daha önce öğrenim görmüş olduğu aynı programa burslu ya da daha yüksek indirimli kontenjandan yerleşen öğrenciler, kazandıkları yıl için yeniden kayıt yaptırırlar ve Üniversitemizi tekrar kazandıkları yıl öğrenim ücreti üzerinden ödeme yaparlar. Giriş Yüksek Başarı Bursu (GYBB) Madde 9- (1) Üniversitemize TYT ve YKS sınavları ile yerleşen, ÖSYS başarı sıralaması ile yerleştiği puan türüne göre aşağıda ayrıntıları belirtilen başarı sıralamasına sahip olan öğrencilere sağlanan burstur. Normal öğrenim süresi içinde her akademik yıl boyunca sekiz ay olmak üzere, Türkiye genelinde; SAY ve EA puan türlerinden; arası derece yapan öğrencilere aylık: ,00 TL, arası derece yapan öğrencilere aylık: ,00 TL, arası derece yapan öğrencilere aylık: ,00 TL, arası derece yapan öğrencilere aylık: ,00 TL, arası derece yapan öğrencilere aylık: ,00 TL, SÖZ puan türünden; arası derece yapan öğrencilere aylık: ,00 TL, arası derece yapan öğrencilere aylık: ,00 TL,

4 Sayfa No 4 / arası derece yapan öğrencilere aylık: ,00 TL, arası derece yapan öğrencilere aylık: ,00 TL, DİL puan türünden; arası derece yapan öğrencilere aylık: ,00 TL, arası derece yapan öğrencilere aylık: ,00 TL, burs verilir. Bu miktarlar her yıl Mütevelli Heyet kararı ile yeniden belirlenebilir, ancak öğrenciler üniversiteye girişte kazandıkları yüksek başarı bursunu normal öğrenim süresince değişiklik olmadan almaya devam ederler. (2) Hazırlık dâhil normal öğrenim süresi boyunca sağlanır Akademik Yılı itibariyle kayıt yaptıran öğrenciler için, dönem/yıl not ortalamasının nin altına düşmesi halinde ilgili dönem/yıl için burs kesilir. Bir sonraki dönem/yıl genel not ortalamasının veya üzerine yükselmesi halinde burs tekrar sağlanır. Bursun kesildiği yıl için geriye dönük ödeme yapılmaz. (3) Ön lisans mezunu olup Üniversitemizde ön lisans programı kazanan öğrencilere ve lisans mezunu olup da Üniversitemizi kazanan öğrencilere uygulanmaz. (4) Ek puanlı yerleşen öğrencilere uygulanmaz. (5) Yalnızca anadal programı için uygulanır; çift anadal programı için geçerli değildir. (6) Başvuru süresi, kayıt tarihinden itibaren bir aydır. Süresinde başvurmayan öğrenci ilgili yıl için bursundan vazgeçmiş sayılır. Geriye dönük ödeme yapılmaz. Barınma Bursu (BB) Madde (1) Üniversitemize TYT, YKS sınavları ile yerleşen ve il merkezi dışında ikamet eden EA ve SAY puan türlerinde ilk , SÖZ puan türünde ilk , DİL puan türünde ilk başarı sıralamasına sahip tam burslu öğrenciler, üniversitemizin uygun göreceği konukevinde ücretsiz kalma hakkını kazanırlar. Bu öğrencilerden, Üniversitemizi ÖSYM başarı sıralaması ile kazananlara tek kişilik odalarda konaklama imkânı sağlanır. (2) Ek puanlı yerleşen öğrencilere uygulanmaz. (3) Eğitim-öğretim başarısı ile ilişkilendirilmeden uygulanan bir burstur. (4) Barınma bursu diğer burslarla birleşebilir. (5) Ek yerleştirme ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, ön lisans mezunu olup Üniversitemizde ön lisans programı kazanan öğrenciler ve lisans mezunu olup da Üniversitemizi kazanan öğrenciler bu burstan yararlanamaz. (6) Başvuru süresi, kayıt tarihinden itibaren bir aydır. Süresinde başvuruda bulunmayan öğrenci barınma bursundan vazgeçmiş sayılır. (7) Bu burstan yararlanan öğrencinin bir akademik yıl içerisinde 3 (üç) hafta konukevine devamsızlık sağlaması, konukevinden kendi isteği ile ayrılması durumunda barınma bursu tamamen kesilir.

5 Sayfa No 5 / 14 Ahilik Bursu (Ticaret Odası Destek Bursu) (AB) Madde (1) Konya Ticaret Odası üyelerinin, birinci derece yakınlarının ve eşlerinin TYT, YKS, DGS, yatay geçiş ve uluslararası öğrenci kontenjanı ile ön lisans veya lisans programına kayıt yaptırmaları halinde %15 oranında destek bursu sağlanır. (2) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının Üniversitemiz ile protokol yapmaları şartı ile üyelerinin, birinci derece yakınlarının ve eşlerinin TYT, YKS, DGS, yatay geçiş ve uluslararası öğrenci kontenjanı ile ön lisans veya lisans programlarına kayıt yaptırmaları halinde %15 oranında destek bursu sağlanır. (3) Üyelerin yetki belgesi sunması (şirket üyeliklerinde imzaya yetkili olduğunu gösterir belge) ve bu yetki belgesinin normal eğitim öğretim süresi boyunca her akademik yılı başında yenilenmesi gerekir. (4) Oda/Borsa üyeliğinin üniversiteye ilk kayıt tarihinde bulunması gerekir. Sonradan üye olunması halinde bu burstan yararlanılamaz. (5) Başvuru, ilk kayıt/ders kayıt haftasında yapılır. Süresinde yapılmayan başvurular geçersiz sayılır, ilgili yıl için öğrenci bu burstan faydalanamaz. Başvuru yapması halinde bir sonraki yıl/dönem itibariyle burstan faydalanabilir; geriye dönük ücret iadesi yapılmaz. (6) İlk kayıt esnasında üyeliği olduğu halde ilgili kurum ile üniversite arasında protokol bulunmadığından burstan faydalanamayan öğrenci, protokolün yapılması halinde bu burstan yararlanabilir. Geriye dönük ücret iadesi yapılmaz. (7) Ahilik Bursu oranı (%15), akademik yılı bahar dönemi itibariyle geçerli olup, önceki yıllarda kayıt olan öğrencileri kapsamamaktadır ile akademik yıllarında alınan Ticaret Odası Bursları aynı oranda devam eder yılından önce Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilere uygulanmaz. (8) Bu burs, yatay geçişle gelen öğrenciler için akademik yılı bahar dönemi itibariyle; uluslararası öğrenciler için ise akademik yılı itibariyle geçerlidir. Tercih Bursu(TB) Madde (1) Üniversitemizin lisans ve ön lisans bölümlerini (Hukuk ve Tıp Fakültesi hariç) ücretli kontenjandan 1. sırada tercih ederek yerleşenlere %25, 2. sırada tercih ederek yerleşenlere %20, 3. sırada tercih ederek yerleşenlere %10 ve 4. sırada tercih ederek yerleşenlere %5 oranında tercih bursu verilir.

6 Sayfa No 6 / 14 (2) TYT, YKS ve DGS ile yerleşen öğrencilere uygulanır. (3) Bu burs, akademik yılı itibariyle geçerlidir. Önceki yıllara ait tercih bursları aynı oranlarda devam etmektedir. Kardeş Bursu (KB) Madde (1) Üniversitemizde öğrenim gören (ön lisans, lisans ve lisansüstü) kardeşlere uygulanan burstur. Kardeşlerden birinin burslu veya indirimli olması halinde diğer kardeşe/kardeşlere %5, kardeşlerin burslu olmaması durumunda ayrı ayrı %10 burs sağlanır. (2) Kardeşlerden birinin mezun olması dışında, ilişik kesmesi halinde, diğer kardeşe/kardeşlere indirim uygulaması ilişik kesmeyi takip eden akademik yılı başında sona erer. (3) Başvuru süresi, ikinci kardeşin üniversiteye kayıt tarihinden itibaren bir aydır. Süresinde başvuruda bulunmayan öğrenci, kardeş bursundan ilgili yıl için vazgeçmiş sayılır. Geriye dönük ücret iadesi yapılmaz. (4)Kardeş bursu başvurularının her yıl/dönem başında yenilenmesi gerekmektedir. Şehit ve Gazi Bursu(ŞGB) Madde (1) Şehit veya gazi olmuş Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü mensubu ve devlet görevlilerinin çocuklarına, Üniversitemize kayıt hakkı kazandıkları takdirde ÖSYM başarı sıralamaları dikkate alınarak Mütevelli Heyet tarafından belirlenen kontenjan dâhilinde burs sağlanır. (2) Kayıt olduktan sonra ebeveyninden biri şehit ya da gazi olan öğrenci, kontenjan dâhilinde burstan yararlanabilir. Şehit olma tarihini takip eden akademik yılı başından itibaren geçerli olur. (3) Başvurular, kayıt esnasında yapılır. Başvuranlara kontenjan dâhilinde ÖSYM başarı sıralamaları ile yerleştiği puan türü dikkate alınarak bu burs sağlanır. (4) Kontenjan kalmasi halinde, lisansüstü öğrenciler, dikey geçiş ve yatay geçiş ile kayıt yaptıran şehit ve gazi çocukları da bu burstan yararlandırılır. (5)Başvuru süresi, kayıt tarihinden itibaren bir aydır. Süresinde başvuruda bulunmayan öğrenci ilgili yıl için şehit gazi bursundan vazgeçmiş sayılır. Geriye dönük ücret iadesi yapılmaz. Engelli Bursu (EB) Madde (1) Engelli öğrencilerin, engellerini bildirmeleri halinde verilebilecek burstur. (2) Başvuru süresi, kayıt tarihinden itibaren bir aydır. Süresinde başvuruda bulunmayan öğrenci ilgili yıl için bursundan vazgeçmiş sayılır. Geriye dönük ücret iadesi yapılmaz. (3) akademik yılından itibaren üniversitemize kayıt olan öğrenciler için geçerlidir.

7 Sayfa No 7 / 14 Sporcu Bursu (SB) Madde (1) Üniversiteye yerleşeceği tarihten geriye dönük son iki yılı kapsayan sürede bir spor dalında milli takım kadrosunda yer alan veya üniversite öğrenimi sürecinde milli takıma giren öğrencilere sağlanacak burstur. Öğrencilerin milli takımda bulundukları süreyi kapsamak üzere, Mütevelli Heyetince belirlenecek branşlar ve kontenjanlar esas alınarak % e kadar burs sağlanabilir. 2) Üniversiteye yerleşeceği tarihten geriye dönük son iki yıl içerisinde milli olmuş öğrenciye, milli sporcu kontenjanı kapsamında millilik için %50 ye kadar, daha önce milli olarak katıldığı turnuvada derece almış olması halinde % e kadar burs sağlanabilir. Bu durumda, üniversiteye kayıt öncesi milliliğini ibraz eden öğrenci kayıtla beraber; kayıt sonrası milli takım kadrosuna giren öğrenci, milli takıma alındığı tarihi takip eden akademik yılı başından itibaren burs almaya hak kazanabilir. (3) Son 3 yılda herhangi bir Olimpiyat, Balkan, Avrupa, Türkiye şampiyonluğu bulunan öğrenciye Rektörlük önerisi Mütevelli Heyet onayı ile % e kadar burs sağlanabilir. (4) Türkiye liseler arası veya kulüpler arası turnuvalarda ferdi veya takım olarak derece almış öğrencilere Rektörlük önerisi, Mütevelli Heyet onayıyla burs sağlanabilir. (5) Bireysel ve takım sporlarında, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen veya Federasyon tarafından katılım sağlanan uluslararası ve ulusal en üst seviyedeki yarışmalarda Üniversitemizi temsilen okul takımlarında yer alarak; ilk üç derecede yer alan öğrencilere Rektörlük makamının uygun görüşü ve Mütevelli Heyetin onayı ile belirlenen oranlarda burs sağlanabilir. Bu burs, öğrencinin ulusal ve uluslararası spor yarışmalarında derece aldığı tarihi takip eden akademik yılı başından itibaren geçerlilik kazanır akademik yılı itibariyle Üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler için geçerlidir. (6) Öğrencinin sporcu burslarından herhangi birini kazanması için; a) ÖSYM sonuçlarından sonra ön başvurularını yapması, b) Öğrencinin her seviyedeki milli ve kulüp müsabakalarının sonuçları, maç videoları, kişisel referanslarının sunulması ve öğrencinin herhangi bir sakatlığının olmadığının gerekli teknik raporlarla taahhüt edilmesi, c) Bursluluğun devam ettiği süre içinde, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlediği üniversitelerarası spor faaliyetlerine Üniversitemiz adına katılmayı kabul ettiğine dair bir taahhütnameyi imzalaması halinde, başvuranlara kontenjan dâhilinde ÖSYM başarı sıralamaları ile Üniversitemize yerleştiği puan türü dikkate alınarak bu burs sağlanabilir. d) ÖSYM başarı sıralamalarına göre yapılan yerleştirmelerin tamamlanmasından sonra kontenjan kaldığı takdirde, sırasıyla Dikey Geçiş Sınavı ve Yatay Geçiş ile üniversiteye kayıt yaptıranlar bu burstan yararlandırılır.

8 Sayfa No 8 / 14 (7) Sporcu Bursları; a)akademik yılın başında gelen rapora istinaden öğrencinin burs almaya hak kazandıran durumunun devam etmemesi halinin tespit edilmesi, b) Burslu öğrencinin bir dönem uzaklaştırma ve daha ağır disiplin cezası almış olması, c) Burslu öğrencinin kendi isteği ile takımdan ayrılması, d) Burslu öğrencinin bursu, disiplinsizlik, performans düşüklüğü vb. nedenlerle antrenörü tarafından kadro dışı bırakılması durumunda SKS Koordinatörlüğü raporu ile sona erer. Yemek Bursu Madde (1) Ek yerleştirmelerde arkadaşının üniversitemize kayıt olmasını sağlayan öğrencilerimize sağlanacak burstur. (2)Yemek bursu kazanan öğrenciler, üniversite tarafından kendilerine tahsis edilen kart ile üniversite yemekhanesinden ek yerleştime kaydının yapıldığı güz dönemi süresince ücretsiz yemek yiyebilirler. (3) Başvuru için kayıt tarihlerinde web sitesinde yapılacak duyuruları takip etmek gereklidir. (4)Aktif öğrencimiz olmayanlar bu burstan yararlanamazlar. Kazanılan burs paraya çevirilemez, başkasına devredilemez. Üstün Başarı Bursu (ÜBB) Madde (1) Hazırlık Sınıfı hariç, her öğretim yılı sonunda alttan dersi bulunmayan, yıllık not ortalaması 3,25 e ulaşan ve okuldan uzaklaştırma cezası almamış öğrencilere sağlanan burstur. Buna göre; a) arasında öğrencisi olan sınıflarda 1. olan öğrenciye, b) arasında öğrencisi olan sınıflarda 1. ve 2. olan öğrencilere, c) ve üzeri öğrencisi olan sınıflarda 1., 2. ve 3. olan öğrencilere tam burs verilir. (2) Öğrencinin sadece sınıfını derece ile geçtiği yılı takip eden öğretim yılı için geçerlidir. Not ortalamaları ve sınıf dereceleri bütünleme sınavının sonuçlarına göre değerlendirilir. Sınıf dereceleri hesap edilirken tam burslu öğrenciler de dikkate alınır. (3) Aynı not ortalamasına sahip olan öğrenciler, aynı bursu almaya hak ederler. (4) Erasmus Değişim Programına katılan öğrencilerin, en geç Temmuz ayının ikinci haftasının sonuna kadar transkriptlerini kayıtlı oldukları fakültelere teslim etmeleri gereklidir. Aksi taktirde ilgili yıl için üstün başarı bursu hesaplamalarına dahil edilmezler. (5) Çift anadal programlarında sınıf dereceleri hesap edilmez. Ancak anadal programında elde edilen Üstün Başarı Bursu ÇAP için de geçerlidir.

9 Sayfa No 9 / 14 (6) Belirlenen oranlar akademik yılı itibariyle kayıt olacak öğrenciler için geçerlidir. Önceki yıllardaki burs oranları aynı şekilde devam eder. Çift Anadal Programı Bursu (ÇAPB) Madde (1) Anadal programında elde edilen Giriş Yüksek Başarı Bursu, Dil Okulu Bursu, Yurtdışı Yaz ve Kış Okulu Bursu hariç tüm burslar, ÇAP için geçerlidir. (2) Çap ücretleri, çift anadal programına kayıt olunan yılın bölüm ücreti üzerinden, alınacak dersin AKTS değerince hesaplanır. Öğrencilerin ders programlarındaki çakışma veya bir dönemde alacakları derslerin fazla olması nedenleriyle, normal öğrenim süresinin uzatılması durumunda öğrencilerimize, bursluluk durumlarının devam etmesi için 1 yıl ek süre verilir. (3) Akademik Yılı Bahar Döneminden önce kayıtlı öğrenciler için ÇAP Program ücretleri, anadal programına kayıt olunan yılın bölüm ücretinin yarısı üzerinden, alınacak dersin AKTS değerince hesaplanır. Yatay Geçiş Bursu (YGB) Madde (1) Yatay geçiş yapan öğrencinin, genel not ortalamasının ve üzeri olması şartıyla, ÖSYM puanının yatay geçiş yapmak istediği bölümün ilgili yıldaki burslu taban puanına eşit ya da yüksek olması halinde %50 ye kadar burs verilir. (2) Hazırlık programının zorunlu olduğu bölümlerde, hazırlık programından başarılı olma şartı aranır. Akademik yılı bahar döneminde henüz hazırlık programı tamamlanmamış ise, başarı şartı aranmaz. (3) Öğrenimine akademik izinli olunan süre dışında ara vermek ya da hiç öğrenim görmemiş olmak bu bursu almaya engeldir. Akademik izinli olan öğrencinin not ortalaması oluşmamış ise burs alamaz. (4) Kurum içi yatay geçiş yapacak öğrencilere, ÖSYM puanının yatay geçiş yapmak istediği bölümün ilgili yıldaki burslu taban puanına eşit ya da yüksek olması halinde % e kadar burs verilir. (5) Yatay geçiş başvurusu esnasında başvuru formu ve gerekli belgeler ile birlikte Öğrenci İşleri Koordinatörlüğüne müracaat edilir. Koordinatörlük, başvuru taleplerini ve ilgili belgeleri Burs Komisyonuna sunar. Süresinde başvuruda bulunmayan öğrenci, ilgili yıl için bursundan vazgeçmiş sayılır. Geriye dönük ücret iadesi yapılmaz. Uluslararası Öğrenci Bursu (UÖB) Madde (1) Uluslararası öğrenciler için her yıl Mütevelli Heyetin belirlediği oranlarda burslu kontenjanlar ayrılabilir. Başvuran adaylara bursluluk sınavı uygulanır.

10 Sayfa No 10 / 14 (2) Sınav, sözel ve sayısal bölümler için 60 soru Türkçe, 60 soru Matematik-Mantık konularından, Mütercim Tercümanlık Bölümleri için 60 soru yabancı dil (Arapça-İngilizce) konularından, özel yetenek ile öğrenci kabul eden bölümler için özel yetenek sınavından oluşur. Bursluluk puanına, bursluluk sınav notunun etkisi %50, lise diploma notunun etkisi %25, sözlü mülakat notunun etkisi %25 tir. Bursluluk sınavına girmeyen öğrencilerin başvuruları, ücretli kontenjanlar çerçevesinde değerlendirilir. Yerleştirmelerde, geçerliliği kabul edilen diploma puanları dikkate alınır. Bursluluk sınavını kazanamayan ve burs elde edemediği için üniversite okuyamayacak durumda olan, iç karışıklık ve kaosun olduğu ülkelerden gelen öğrencilere üniversite tarafından, bir defaya mahsus olmak üzere, öğrencinin ihtiyaç duyduğu alanda İngilizce, Türkçe veya Arapça dil hazırlık eğitim bursu verilebilir. Bu karar, başvuranların içinde bulundukları şartlara ve üniversitenin imkanlarına göre şekillenir. (3) Akademik Yılı itibariyle kayıtlanan öğrencinin dönem/yıl not ortalamasının dönemlik programlarda bir dönemin sonunda, yıllık programlarda bir yılın sonunda ın altına düşmesi halinde öğrenci yazılı olarak uyarılır, ikinci kez ın altına düşmesi halinde öğrencinin bursu kesilir. Bir sonraki dönem/yıl not ortalamasının veya üzerine yükselmesi halinde burs tekrar sağlanır. Asistan Öğrenci Bursları (AÖB) Madde (1) Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere lisans ve ön lisans eğitimi alan öğrencilere normal öğrenim süresi içerisinde uygulanır. Web sitesi üzerinden yapılan ilana başvuran öğrenciler, kontenjan dahilinde, farklı akademik ve idari birimlerde yapılacak olan mülakatla seçilerek, Rektörlük makamının onayı ile kısmi zamanlı olarak çalıştırılır. Burs miktarı her yıl Mütevelli Heyet onayı ile belirlenir. Akran Öğrenci Bursu(AÖB) Madde (1) Kitle derslerinde başarıyı artırmak amacıyla ders dışı saatlerde bire bir ve grup eğitimi yoluyla öğrenciden öğrenciye sağlanan destektir. (2) Akran desteği verecek olan öğrenci akran desteği verilecek dersin hocası tarafından ilgili dersten en az B+ not alan ve genel not ortalaması ve üzeri olan öğrenciler arasından seçilir. Akran desteği alacak öğrenci, herhangi bir ücret ödemez. (3) Akran öğrenci desteği veren öğrenci, asistan öğrenci kapsamında Mütevelli Heyet onayı ile belirlenen tutar kadar ödeme alır. (4) Her bir Akran Öğrenci&#;nin bir aylık çalışma süresi toplamı 60 saati; bir haftalık çalışma süresi toplamı 15 saati geçemez. Dil Okulu Bursu (DOB) Madde (1) Üniversitemize TYT, YKS sınavları ile yerleşen, ÖSYM başarı sıralaması EA ve SAY puan türlerinden ilk başarı sıralaması, SÖZ puan türünden ilk başarı sıralaması, DİL puan türünden ilk başarı sıralaması olan öğrenciler, yaz ayını kapsayacak şekilde en fazla iki ay olmak üzere, 1. Sınıf, 2. Sınıf veya Sınıfı tamamlamalarına müteakip, öngörülen sürelerde

11 Sayfa No 11 / 14 ve üniversitenin belirlemiş olduğu tarihlerde, talepte bulunmaları halinde Üniversitemizin anlaşma yaptığı ülkelerdeki dil kursuna gönderilir. (2) Dil okulu ücreti ile KTO Karatay Üniversitesi Seyahat Yönergesinde Dil Okulu için belirtilen aylık burs bedelinden ibarettir. (3) Her öğrenci yalnızca bir defa yararlanabilir. (4) akademik yılından itibaren Üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler için geçerlidir. (5) Ek puanlı yerleşen öğrencilere uygulanmaz. (6) Giriş Yüksek Başarı Bursunu kaybeden öğrencilere ilgili yıl için uygulanmaz. (7) Ön lisans mezunu olup Üniversitemizde ön lisans programı kazanan öğrencilere ve lisans mezunu olup da Üniversitemizi kazanan öğrencilere uygulanmaz. Yurt Dışı Yaz ve Kış Okulu Bursu(YYKOB) Madde (1) Üniversitemize TYT, YKS sınavları ile yerleşen, ÖSYM başarı sıralaması EA ve SAY puan türlerinden arası başarı sıralaması, SÖZ puan türünden arası başarı sıralaması, DİL puan türünden arası başarı sıralaması olan öğrenciler, öngörülen sürelerde talepte bulunmaları halinde 1. sınıf, 2. Sınıf veya 3. Sınıfın yaz veya kış aylarında 2 hafta süre ile Üniversitemizin belirlemiş olduğu tarihler ve anlaşma yaptığı ülkelerdeki dil kursuna gönderilir. (2) Yaz ve kış okulu ücreti ile KTO Karatay Üniversitesi Seyahat Yönergesinde Yurt Dışı Yaz ve Kış Okulu için belirtilen haftalık burs bedelinden ibarettir. (3) Her öğrenci yalnızca bir defa yararlanabilir. (4) akademik yılından itibaren Üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler için geçerlidir. (5) Ek puanlı yerleşen öğrencilere uygulanmaz. (6) Giriş Yüksek Başarı Bursunu kaybeden öğrencilere ilgili yıl için uygulanmaz. (7) Ön lisans mezunu olup Üniversitemizde ön lisans programı kazanan öğrencilere ve lisans mezunu olup da Üniversitemizi kazanan öğrencilere uygulanmaz. Mezun Bursu (MB) Madde (1) Üniversitemiz lisans mezunu olan öğrencilerin, yüksek lisans eğitimine kayıt yaptırmaya hak kazanmaları durumunda %50, ilk üç derece ile mezun olmaları halinde % mezun bursu sağlanır. (2) Lisans ve yüksek lisans öğrenimini Üniversitemizde tamamlamış öğrencilerimizin doktora eğitimine hak kazanmaları durumunda, %50, yalnızca lisans ya da yüksek lisans öğrenimi Üniversitemizde tamamlamış öğrencilerimize %30 mezun bursu sağlanır. (3) Yatay geçiş ile üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler yararlanamaz. Lisansüstü Bursu (LB)

12 Sayfa No 12 / 14 Madde (1) Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı ve KTO Karatay Üniversitesi ve bunlara bağlı iktisadi işletmelerde çalışan personele lisansüstü programlara kayıt yaptırmaları halinde %75 oranında destek bursu sağlanır. (2) KOP Bölgesinde bulunan TO, SO, TSO ve TB personeline, lisansüstü programlara kayıt yaptırmaya hak kazanmaları halinde %70 oranında destek bursu sağlanır. (3) Üniversitemizin tam zamanlı akademik ve idari personelinin eş ve birinci derece yakınları ile KTO, KSO, KTB ve KOP Bölgesinde bulunan TO, SO, TSO ve TB personellerinin eş ve birinci derece yakınlarına, KTO üyeleri ile eş ve birinci derece yakınlarına, KTO Karatay Üniversitesi ile protokol imzalayan diğer kurum ve kuruluşların çalışanları, üyeleri, şube çalışanları ile eş ve 1. derece yakınlarına lisansüstü programlara kayıt yaptırmaya hak kazanmaları halinde % 30 oranında destek bursu sağlanır. (4) Üniversitemizin tam zamanlı araştırma görevlilerine, öğretim görevlilerine ve okutmanlarına lisansüstü programlarda Rektörlük makamının onayı ile % oranında destek bursu sağlanır. Üniversitemiz araştırma görevlilerinin diğer üniversitelerin lisansüstü öğrencisi iken, Üniversitemizin herhangi bir enstitü programından ders alması halinde kendilerinden ücret alınmaz. (5) Uluslararası öğrenciler, lisansüstü programlara kayıt hakkı kazanmaları halinde bu bursa başvuruda bulunabilirler. Yapılan başvurular Burs komisyonu tarafından değerlendirilir. (6) Lisansüstü programlara kayıt yaptıran öğrencilerin burs ve indirimleri ilgili programın azami öğrenim süresi boyunca geçerlidir (7) Personelin kurumdan ayrılması veya görevine son verilmesi durumunda, ayrılma tarihini takip eden akademik yıldan itibaren destek bursu kesilir. (8) Başvuru süresi, üniversiteye kayıt tarihinden itibaren bir aydır. Süresinde burs başvurusunda bulunmayan öğrenci ilgili yıl için personel destek bursundan vazgeçmiş sayılır. Geriye dönük ücret iadesi yapılmaz. (9) akademik yılı itibariyle kayıt hakkı kazanan öğrenciler için geçerlidir. Önceki yıllardaki burs oranları aynı oranda devam eder. Yurtdışı Yüksek Lisans Bursu (YYLB) Madde (1) Okul birincisi ve ikincisi olarak Üniversitemizden mezun olan öğrenciler, öngörülen sürelerde talepte bulunmaları halinde Rektörlük onayı ile gideceği ülke, üniversite ve alan belli olmak üzere Yüksek Lisans amacıyla yurtdışına gönderilir. Ancak öğrencinin yeterli yabancı dil düzeyine sahip olması gereklidir. Öğrencinin yüksek lisans eğitim gideri, yılda bir kez ulaşım gideri ile KTO Karatay Üniversitesi Seyahat Yönergesinde Yurt Dışı Yüksek Lisans Bursu için belirlenen harcırah, normal öğrenim süresi içerisinde karşılanır. Bu kapsamda öğrenciden öğrenim süresinde yapılacak harcama öngörülerine göre belirlenen miktarın iki katı senet alınır ve burs geçerliliği bu senedin ve çalışma taahhüdünü kapsayan sözleşmenin imzalanmasını müteakip geçerlilik kazanır. (2) Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan öğrenci, gerekli şartları taşımak kaydıyla eğitim sürecinin iki katı süre, üniversitenin ilgili biriminde araştırma görevlisi olarak çalışmak zorundadır.

13 Sayfa No 13 / 14 Eğitimini tamamlayamayan veya tamamladıktan sonra öngörülen sürede üniversitede çalışmayan bursiyerden, yapılan masrafın iki katı tahsil edilir. (3) Yatay geçiş ile üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler yararlanamaz. (4) akademik yılından itibaren Üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler için geçerlidir. Akademik İzinli Bilim İnsanı Destekleme Bursu (ABDB) Madde (1) Akademisyenlerin Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Sosyal ve Beşerî Bilimler vb. alanlarda ihtiyaç duyulan bilim insanı/araştırmacı açığının kapatılması ve bilim üretimine katkı sağlanması amacıyla, yurtdışındaki üniversite ve/veya araştırma kuruluşlarında araştırma yapma, laboratuvarlarda çalışma, ürün geliştirme vb. her türlü akademik ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirmesine destek sağlamayı hedefler. (2) Ar-Ge çalışma alanları Rektörün görüşü ile Mütevelli Heyet tarafından belirlenir. (3) Başvuru koşulları; akademisyenlerin Üniversitemiz bünyesinde en az 4 yıl hizmet vermiş olması, doktora yapıyor olması veya doktorasını tamamlamış olması, akademik izinli olacağı dönemde kendi bölümünde eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmayacak olması, araştırma yapacağı üniversite, kamu kurum/kuruluşları, Ar-Ge Merkezleri vb. kuruluşlar tarafından kabul olması, kabul süresinin en az 3 ay, en çok 12 ay olması, akademik iznin başlangıç tarihi itibariyle yurtdışında son 3 yıl içinde akademik izinle 12 aydan fazla bulunmamış olması, TÜBİTAK&#;ın ilgili burs programına başvuru yapmış ve kabul edilmiş olmasıdır. (4) Bir defaya mahsus olarak yararlanılabilir. (5) Akademik personele, akademik izinli olduğu süre boyunca sözleşmesinde belirtilen aylık maaşının %80 i ödenir. (6) Akademik personel, izinden döndükten sonra, izinli olduğu sürenin iki katı Üniversitemizde çalışmak zorundadır. (7) Yukarıdaki fıkralarda belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen akademik personel akademik izinli olduğu sürede Üniversiteden almış olduğu ücretin üç katı bir ücreti geri ödemekle yükümlüdür. Personel Destek Bursu (PDB) Madde (1) Üniversitemizin tam zamanlı akademik ve idari personeli, güvenlik, temizlik personeli, KARSEM personeli, KTO personeli ve KTOESV personeli ile birinci derece yakınlarının

14 Sayfa No 14 / 14 ve eşlerinin herhangi bir ön lisans veya lisans programına kayıt olmaları halinde %25 oranında destek bursu sağlanır. (2) Personelin kurumdan ayrılması veya görevine son verilmesi durumunda, ayrılma tarihini takip eden akademik yıldan itibaren destek bursu kesilir. (3) Başvuru süresi, üniversiteye kayıt tarihinden itibaren bir aydır. Süresinde burs başvurusunda bulunmayan öğrenci ilgili yıl için personel destek bursundan vazgeçmiş sayılır. Geriye dönük ücret iadesi yapılmaz. Bursların Tahsisi Madde (1) Bir öğrencinin birden fazla öğrenim ücretinden muafiyet sağlayan bursa hak kazanması durumunda, iki burs birleşmez, yüksek olan burs geçerli olur. Ancak, öğrencinin öğrenim ücretinden muafiyet sağlayan burslar ile öğrenim ücretinden muafiyet sağlamayan bursları birlikte kazanması durumunda bu iki burs türü birleşebilir. (2) Öğrencinin bursa hak kazanması durumunda, yönergede belirtilen akademik yıl/dönemden itibaren uygulama yapılır, geçmişe dönük ücret iadesi yapılmaz. Bursların Kesilmesi Madde (l) Burslu öğrencilerin kayıt yenilememeleri ve normal öğrenim süresini aşmaları halinde bursları kesilir. Kayıt yenilememe sebebiyle bursları kesilen öğrenciler, kayıtlarını yenilettikleri andan itibaren burs alma şartlarını kaybetmemişlerse, tekrar burs almaya devam ederler. (2) Akademik izinli olunan süreler azami öğrenim süresinden sayılmadığı için izin süresi sona erdiğinde öğrencilerin bursları devam eder. (3) Okuldan bir aydan fazla süre ile uzaklaştırma cezası alan öğrenciler, Giriş Başarı Bursu dışında kalan bursları alma hakkını kaybeder akademik yılı itibariyle kayıtlanan Giriş Yüksek Başarı Bursu ile Uluslararası Öğrenci Bursu kazanan öğrencilerin dönem/yıl not ortalamalarının nin altına düşmesi halinde ilgili yıl için bursları kesilir. (4) Üniversitemiz tarafından izin verilen, görevlendirilen ve yurt içi veya yurt dışı değişim programlarına katılan öğrencilerin bursları kesilmez. Burs Kapsamında Olmayan Faaliyetler Madde (l) Üniversite bünyesinde özel öğrenci olunan dönem/yıl, eğitim-öğretim müfredatı dışındaki kurslar, yaz okulları gibi program ve faaliyetler burs kapsamı dışındadır. Yürürlük Madde (1) Bu Yönerge Mütevelli Heyet tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer. Yürütme Madde (1) Bu Yönerge hükümleri Rektör tarafından yürütülür.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası