8 14 mart bilim ve teknoloji haftası ile ilgili şiirler / Bilim Ve Teknoloji Haftası Kutlama Programı, Şiirler, Yazılar - seafoodplus.info

8 14 Mart Bilim Ve Teknoloji Haftası Ile Ilgili Şiirler

8 14 mart bilim ve teknoloji haftası ile ilgili şiirler

Bilim Ve Teknoloji Haftası Şiirleri

Bilim ve teknolojinin insanlığa faydalarını bildirmek amacıyla 8 Mart tarihleri arası Bilim ve Teknoloji Haftası olarak değerlendirilir. Bu bağlamda insanlığın bilim ve teknolojiye ilgi göstermeleri sağlanmaktadır. Konu ile alakalı bazı şiirleri bu sayfamızda bulabilirsiniz. İyi ödevler.

Bilim Ve Teknoloji Haftasıyla İlgili Şiirleri

BİLGİYİ ARA

Bilim ile geleceği yakala,
Teknolojiyi de sakın atlama,
Geliştir kendini kalma geride,
İlk sen ulaş en ileri bilgiye.

Çalış, sayma olduğun yerde,
Kalkındır ülkeni beyin gücüyle,
Kucakla bilimi, sırtını dönme,
Çabala, eriş en yeni bilgiye.
Fırat KARATAŞ

Bilim ve Teknoloji Şiiri

Bilim, bilgi pınarım
Teknolojiyle varım
Çağı yakalayarak
İnsanlığa sunarım.

Teknikle çalışalım
Zamanla yarışalım
İstençle ve coşkuyla
Zirvede buluşalım.
Muhsin Durucan

Bilim ve Teknoloji Haftası

Her yıl Mart,
Bilim ve teknoloji haftasıdır.
Okumak, bilmek işimiz.
Bilim bizim yarışımızdır…

İnsan durmaz hep ilerler.
Akıl ve teknik geliştirir.
Teknoloji yoksa geriler.
Doğa bilmeyi gerektirir…

Bilim ve teknoloji demek.
Daima mücadele etmektir,
Yeni tedaviler eklemek.
Buluşlar, icatlar demektir.
Mehmet Tevfik Temiztürk

Bilim ve Teknoloji

Her doğal olayda,insan ürpermiş,
Bütün dikkatini onlara vermiş;
Aylarca,yıllarca hep irdelemiş
Bulduğu sonuçtan bilgi derlemiş.

Bilgiler,zamanla bilim olmuşlar,
Bütün insanlığa, ışık tutmuşlar;
Her kuşak,kendinden bir şey katmışlar
Uygarlığa sağlam,temel atmışlar.

Teknoloji, ilmin hizmet aracı,
Zamandan kazanır,her kullanıcı;
Doğru kullananın,başının tacı
Hedefe varmanın,teknik ilacı.

Yeni kuşaklara tez öğretelim,
&#;Bilgi Çağı&#;ndayız,bunu bilelim;
Aziz yurdumuzu,hep yüceltelim
Çağdaş uygarlığa,tez erişelim..
Naim YALNIZ

Bilim ve Teknoloji Haftası Şiiri

Yeter artık uyumayıp uyanak
Yürüyek canlarım bilime doğru
Merih kapısına bizde dayanak
Yürüyek canlarım bilime doğru

Kuran ı kerimden ibret alalım
Yedi kat göklere sahip olalım
Yedi kat yerlerden haber alalım
Yürüyek canlarım bilime doğru

Plüton neptün ü keşif edelim
Şu derin uzaya uydu atalım
Bizden başka bize destek yoktur bilelim
Yürüyek canlarım bilime doğru

Uçağı füzeyi bizler yapalım
Maden ile atomlar üretelim
Ay hazinesinde mekan tutalım
Yürüyek canlarım bilime doğru

Hüseyin istiyor bilime gidek
Bilim adamının elinden tutak
Bilimle oturak bilimle yatak
Yürüyek canlarım bilime doğru
Hüseyin Parlakdemir

İlim İlim Güzel İlim

Varmı başka bilmediğimiz bilim
Bilimi okuyarak bulalım her derde dava olalım
Bu dünyanın tadı kalmadı uzayda hayat kuralım
Allah bizlere vermiş akıl ile mantık
Araştırıp en güzelini bulalım
İyi varsın bilim

İnsan oğlunun çoktur buluşları
O buluşları bulmasalardı kalırdık yaya
Ulaştık hem gemi hem uçağa
Teknoloji cep telefonundan bilgi sayara
Daha nice sayamadığım daha nice güzel alete
İyiki varsın bilim
Şehriban Karakaya

En Güzel Akrostiş Şiirler ve Sözler
Bilim Ve Teknoloji Haftası ŞiirleriAkrostişi ile ilgili sizinde yazdığınız bir akrostiş şiir varsa yorum kısmından göndererek Bilim Ve Teknoloji Haftası Şiirleriçalışmanızı bizimle paylaşabilir ve akrostiş şiirinizi sitede yayınlanmasını Sağlayabilirsiniz. Akrostiş Şiirler


..

**Yorum**
->Yorumu: çok iyi bir site ödevlerimi burdan yapıyorum
->Yazan: soykan

9. **Yorum**
->Yorumu: şahane bir site burayı sevdimm 
->Yazan: Buse. Er 

8. **Yorum**
->Yorumu: SIZIN SAYENIZDE YÜKSEK BIR NOT ALDIM SIZE TESSEKÜR EDIYORUM
->Yazan: sıla

7. **Yorum**
->Yorumu: valla bu site çok süper .Bu siteyi kuran herkimse Allah razi olsun tüm ödevlerimi bu siteden seafoodplus.info mugladan sevgiler).
->Yazan: kara

6. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel bir site. kurucularına çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim.
->Yazan: Tuncay.

5. **Yorum**
->Yorumu: ilk defa böyle bi site buldum gerçekten çok beğendim yapanların eline sağlık. 
->Yazan: efe .

4. **Yorum**
->Yorumu: Çok güzel olmuş elinize sağlık
->Yazan: izel

3. **Yorum**
->Yorumu: sayfayı çok beğendim sade ve öz elinize sağlık 
->Yazan: izzet.

->Yazan : eda güney
->Yorumu: bende çok begendim artik ödevlerimi buradan yapiyorum tesekürler.

>Yazan: Ömer
>Yorum: Böyle bir site hazırladığınız için, öğrendiklerinizi paylaştığınız için sonsuz teşekkürler. ELİNİZE SAĞLIK.

>>>YORUM YAZ<<<

Bilim ve Teknoloji Haftası ( Mart)

Bilim, farklı tanımlamalarla ifade edilebilen bir kavramdır. Genel olarak bilim şöyle tanımlanır: "Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel geçerlik ve kesinlik nitelikleri gösteren yöntemli ve dizgesel bilgi." "Belli bir konuyu bilme isteğinden yola çıkan, belli bir ereğe yönelen bir bilgi edinme ve yöntemli araştırma süreci." Bilimin bunlarından dışında farklı tanımları yapılabilir. Ancak sonuç olarak bütün tanımlarda ortak olan kavram bilgidir, bilgiye erişme sürecidir.

 

     Bilimin asıl uğraşı alanı doğa olaylarıdır. Burada doğa olaylarını en genel kapsamıyla algılıyoruz. Yalnızca fiziksel olguları değil, sosyolojik, psikolojik, ekonomik, kültürel vb. bilgi alanlarının hepsi doğa olaylarıdır. Özetle, insanla ve çevresiyle ilgili olan her olgu bir doğa olayıdır. İnsanoğlu, bu olguları bilmek ve kendi yararına yönlendirmek için var oluşundan beri tükenmez bir tutkuyla ve sabırla uğraşmaktadır.

 

     Bilim, yüzyıllar süren bilimsel bilgi üretme sürecinde kendi niteliğini, geleneklerini ve standartlarını koymuştur. Bu süreçte, çağdaş bilimin dört önemli niteliği oluşmuştur: Çeşitlilik, süreklilik, yenilik ve ayıklanma.

Çeşitlilik: Bilimsel çalışma hiç kimsenin tekelinde değildir, hiç kimsenin iznine bağlı değildir. Bilim herkese açıktır. İsteyen her kişi ya da kurum bilimsel çalışma yapabilir. Dil, din, ırk, ülke tanımaz. Böyle olduğu için, ilgilendiği konular çeşitlidir; bu konulara sınır konulamaz. Hatta, bu konular sayılamaz, sınıflandırılamaz.

 


Süreklilik: Bilimsel bilgi üretme süreci hiçbir zaman durmaz. Krallar, imparatorlar ve hatta dinler yasaklamış olsalar bile, bilgi üretimi hiç durmamıştır; bundan sonra da durmayacaktır.

Yenilik: Bir evrim süreci içinde her gün yeni bilimsel bilgiler, yeni bilim alanları ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla, bilime, herhangi bir anda tekniğin verdiği en iyi imkanlarla gözlenebilen, denenebilen ya da var olan bilgilere dayalı olarak usavurma kurallarıyla geçerliği kanıtlanan yeni bilgiler eklenir.


Ayıklanma: Bilimsel bilginin geçerliği ve kesinliği her an, isteyen herkes tarafından denetlenebilir. Bu denetim sürecinde, yanlış olduğu anlaşılan bilgiler kendiliğinden ayıklanır; yerine yenisi konulur.

 

     Teknoloji:

     Öğretim teknolojileri tarihi konusunda önemli bir isim olan Paul Saetller teknolojiyi şöyle tanımlamaktadır: "Teknoloji (Latince texere fiilinden türetilmiştir; örnek, oluşturmak (construct) anlamına gelir) birçoklarının düşündüğü gibi makine kullanmak değildir. Teknoloji, bilimin uygulamalı bir sanat dalı haline dönüşmesidir. Uygulamalı sanat terimi Fransız sosyolog Jackques Ellul tarafından kullanılmış ve kısaca "technique" olarak isimlendirilmiştir. O, teknolojiyi bir "technique" uyarınca yapılmış bir makine olarak görmüş ve bu technique" nin ancak küçük bir bölümünün makine tarafından ifade edilebildiğinden bahsetmiştir. Belirli bir teknik sayesinde sadece makinenin değil, bu makineye ait öğretimsel uygulamalarında gerçekleştirilebileceğinden söz etmiştir. Sonuç olarak davranış bilimi ile öğretim teknolojileri arasındaki ilişki, doğal bilimlerle mühendislik teknolojisi arasındaki ya da biyoloji ile sağlık teknolojisi arasındaki ilişkiyle benzer hatta aynıdır."

 

     Bunun yanı sıra Simon, yılında teknolojiyi şöyle tanımlamıştır: "Teknoloji, insanın bilimi kullanarak doğaya üstünlük kurmak için tasarladığı rasyonel bir disiplindir."

 

     McDermott´un , yılında yaptığı teknoloji tanımı ise şöyledir: Teknoloji somut ve deneysel anlamda temel olarak teknik yönden yeterli küçük bir grubun örgütlü bir hiyerarşi yardımıyla bütünün geri kalanı (insanlar, olaylar, makineler vb.) üzerinde denetimi sağlamasıdır."

 

     Ünlü bir eğitim teknoloğu olan James Finn ise  teknolojiyi tanımlarken şöyle demektedir: "Makine kullanımının yanı sıra teknoloji, sistemler, işlemler, yönetim ve kontrol mekanizmalarıyla hem insandan hem de eşyadan kaynaklanan sorunlara, bu sorunların zorluk derecesine, teknik çözüm olasılıklarına, ve ekonomik değerlerine uygun çözüm üretebilmek için bir bakış açısıdır.

 

     Yapılan tanımlamalardan anlaşılacağı üzere, teknolojinin insan hayatındaki önemi çok büyüktür. Bu noktada teknolojinin insan hayatında nasıl ve ne şekilde kullanılacağı büyük önem kazanmaktadır.

 

    Bu noktada karşımıza iki kavram çıkmaktadır. Bunlar "Eğitim Teknolojisi" ve "Öğretim Teknolojisi" dir.

 

    Eğitim Teknolojisi: Collier´e göre Eğitim Teknolojisi; Öğrenme sürecini geliştirmek için oluşturulan her türlü sistemi, tekniği ve yardımı içerir. Böyle bir yapıda şu 4 özellik önemlidir: öğrencinin ulaşması hedeflenen amaçların tanımlanması; öğrenilecek konunun öğretim ilkelerine göre analiz edilip, öğrenilmeye uygun şekilde yapılandırılması; konunun aktarılabilmesi için uygun medyanın seçilip kullanılması; dersin ve derste kullanılan araçların etkililiğini ve öğrencilerin başarı durumlarını değerlendirmek için uygun değerlendirme yöntemlerinin kullanılmasıdır.

 

     Öğretim Teknolojisi: Saettler, "öğretim teknolojilerinin fiziksel kavramlarının, fizik bilimi ve mühendislik teknolojisinin, (tepegöz, data show, projektör, kaset, televizyon, bilgisayar, vb) grup ya da birey ağırlıklı sunumlar için öğretim materyali olarak uygulamaları şeklinde anlaşıldığını belirtmektedir" "Diğer yönden bu fiziksel kavramlar şunu da öngörmektedir: Davranış bilimcilerin ortaya koydukları bilimsel yöntemler eğitim uygulamaları için daha bağlayıcı olmalıdır; Bunun için geniş anlamda psikoloji, antropoloji, sosyoloji ve bu bölümler içerisinde de öğrenme, grup süreçleri, dilbilgisi, iletişim, yönetim, sibernetik, algı ve psikometri önem kazanmaktadır. Ayrıca , öğretim teknolojileri kavramı, mühendislik araştırma ve geliştirmelerini (insan faktörü mühendisliği ), bazı ekonomi dallarını, öğretim personelinin ve binaların (öğrenme alanları) etkin biçimde uygulanması (utilization) amaçlı lojistik bilgisini ve de veri işleyen, bilgiyi bulup getiren (retrive) bilgisayar tabanlı sistemleri de bünyesinde barındırmaktadır".

 

     Bu bağlamda Mart arasında kutlanan Bilim ve Teknoloji Haftası süresince, bilimin, bilginin ve teknolojinin insan hayatındaki yeri ve önemi anlatılmalı, bilimsel bilginin değeri vurgulanmalıdır. Teknolojinin eğitimde ne kadar önemli olduğu anlatılmalı ve teknolojiyi eğitimde doğru kullanma yolları gösterilmelidir. 

 

Bilim ve Teknoloji Haftası ile ilgili Şiirler

 

BİLİM ve TEKNOLOJİ

 

Bilim, bilgi pınarım

Teknolojiyle varım

Çağı yakalayarak

İnsanlığa sunarım.

 

Teknikle çalışalım

Zamanla yarışalım

İstençle ve coşkuyla

Zirvede buluşalım.

 

Muhsin DURUCAN

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir