beko bulaşık makinesi su alıyor yıkamaya geçmiyor / Çamaşır makinesi su alıyor ama yıkama yapmıyor | Beko Türkiye

Beko Bulaşık Makinesi Su Alıyor Yıkamaya Geçmiyor

beko bulaşık makinesi su alıyor yıkamaya geçmiyor

Çamaşır makinesi su alıyor ama yıkama yapmıyor

Çamaşır makineniz yıkama işlemi yapmak için su alıyor fakat yıkama yapmıyor olabilir. Bu durumda, aşağıda size önereceğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu

Yünlü ya da elde yıkama programlarından birini seçtiyseniz çamaşırlarınızı yüklediğiniz kazanın yavaş dönmesi normaldir. Ayrıca "Bekle" tuşuna bastıysanız bu durum oluşabilir. Tüm bu adımları kontrol ederek makinenizi tekrar çalıştırın. Sorun devam ederse 0 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

Yavaş tamburlu programlar

Yünlü ya da elde yıkama programlarında çamaşırlara zarar vermemek için kazan/tambur yavaş döndüğünden duruş süreleri uzun sürer. Bu durumda dakika boyunca bekleyin ve sonra kontrol edin.

Makine su alma işlemi yaparken ön panelinde yer alan "Bekle"tuşuna basarak beklemeye almış olabilirsiniz. Bu durumda ön paneldeki dijital ekranda "Bekle"sembolü olan iki paralel çizgi (II) yanıp söner. Makinenin beklemede olup olmadığını kontrol edin.

Makine program ekranı

User-added image

Bulaşık Makinesi Yıkama Yapmıyor Suyu Alıp Bekliyor

Bulaşık Makinem Yıkama Yapmıyor, Suyu Alıp Hi&#; Birşey Yapmadan Bekliyor, Suyu P&#;sk&#;rtm&#;yor & Nedenleri Ve &#;&#;z&#;mleri


Merhaba Değerli T&#;ketici Arkadaşlar;

Bulaşık Makinelerinde Sıklıkla Rastladığımız Sorunlardandır, Yıkamama Arzası,

&#;ncelikle İlk Aklımıza Gelen İhtimal;

Bulaşık Makinemiz Eğer &#;ok Sık Kullanılmıyorsa Ara Sıra Kullanıyorsak Ve Makinemiz Suyunu Alarak Yıkama Yapmadan &#;ylece Bekliyorsa B&#;y&#;k İhtimal Ana Yıkama Motoru Sıkışmıştır, Bulaşık Makinesi Motorunda Bulunan Su Ke&#;eleri Eğer Makine Uzun S&#;re Kullanılmazsa, Belirli Bir S&#;re Sonra Kuruyarak, Ke&#;enin Motoru Sıkıştırmasına Neden Olur Ve Motor Sıkıştığı İ&#;in Ana Yıkama Başlamaz Ve Makinemiz Su Alır Ve Beklemeye Ge&#;er Belirli Bir S&#;re Sonrada İ&#;indeki Suyu Boşaltarak Proğrama Son Verir.

Motor Sıkışması Eğer D&#;r&#;st Bir Teknisyene Denk Geldiyseniz Size &#;ok B&#;y&#;k Bir Masraf A&#;maz,
Gelen Teknisyen Yanlızca Motordaki Sıkışıklığı D&#;zelterek Arzayı Giderebilir, Bazı Modeller Evde Yerinde Onarılabileceği Gibi,
Bazı Modellerinde Motorunu S&#;kmek &#;ok Zor Olduğu İ&#;in At&#;lyeye G&#;t&#;r&#;lmesi Gerekebilir.


Akla Gelen Diğer Bir İhtimalse ?

Bulaşık Makinemizin Ana Yıkama Motoruna Yardımcı Olan Kondanst&#;r Dediğimiz Motorun İlk Hareketine Yardımcı Olmaya Yarıyan Par&#;alardır,
Kondanst&#;r Kurumuş Yada &#;zelliğini Kaybetmişse, Ana Yıkama Motoru İnleme Sesi Yapar Ama Devreye Giremez..
Kondanst&#;r Değişimi &#;ok B&#;y&#;k Bir Masraf A&#;maz

Akla Gelen Diğer Bir İhtimalse,

Bulaşık Makinemizin Ana Motorunun Yanmasıdır, Motor Yandığında Bulaşık Makinesi Su Alır Ve Hi&#; Birşey Yapmadan &#;ylece Bekler,
Bulaşık Makinesi Motorları Daha &#;ok Su Ka&#;ağı Gibi Durumlarda Yanarlar, Motor S&#;rekli Su Bastığı İ&#;in Zamanla Ke&#;eler Aşınarak,
Motorun Sargısına Su Gider Ve Sargının Yanmasına Neden Olur, Zaman Zaman Voltaj Nedeniylede Motor Yanabilir, Diğer Bir İhtimalse,
S&#;rekli &#;st &#;ste Makineyi Hi&#; Dinlendirmeden Yoğun Yıkama Nedeniyle Aşırı Isınan Motorun Sargıları Kavrulabilir, Bu Nedenle Her Yıkama Arasında,
Mutlaka Makinenin Dinlendirilmesini Tavsiye Ediyoruz.


Motor Değişimi Diğerlerine Oranla Biraz Daha Masraflıdır, Hatta Zaman Zaman Yanan Motor Bulaşık Makinemizin Kartını Yani Beyninide Yakabilir,
Bu Durumda Masraf Baya Y&#;kselebilir. Hem Kartı Hemde Motoru Aynı Anda Yandıysa Zaten Yeni Bir Makine Almak Daha Mantıklı Olacaktır, Eğer,
Makineniz Eski Model Bir Makinaysa

Akla Gelen Diğer Bir İhtimalse?

Nadir Olarak G&#;r&#;nsede, Makinenin Dijital Kartı Yani Beyninden Kaynaklanan Arzadır,
Kart, Beyin Motora Gerekli Komutu Ve Elektiriği G&#;ndermediği İ&#;in Ana Yıkama Motoru Devreye Girmiyor Olabilir.

Kart Beyin Arzaları Makinenin Marka Ve Modeline G&#;re Değişiklik G&#;steren Masraflar A&#;abilir, Bazı Modellerin Kartları,
Motor Fiyatlarından &#;ok Daha uygunken, Bazı Modellerdeyse Motor Değişim Fiyatından Bile Fazla Olabilir Modele G&#;re



Ar&#;elik, Beko, Bosch, Siemens, Profilo, Vestel, Altus, Regal, Ariston, İndesit, Samsung, Electrolux, AEG,




Bulaşık Makinem Yıkama Yapmıyor, Suyu P&#;sk&#;rtm&#;yor, Suyu Alıp &#;ylece Bekliyor, &#;alışmıyor.



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Eşya Servisi -- 10 Mart ; >







Çamaşır makinesi su alıyor ama yıkama yapmıyor

Beko çamaşır makineniz yıkama işlemi yapmak için su alıyor lakin  yıkama yapmıyor olabilir. Bu durumda, aşağıda size önerdiğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu

Yünlü ya da elde yıkama programlarından birini seçtiyseniz çamaşırlarınızı yüklediğiniz kazanın yavaş dönmesi normaldir. Ayrıca "Bekle" tuşuna bastıysanız bu durum oluşabilir. Tüm bu adımları kontrol ettikten sonra  makinenizi tekrar çalıştırın. Problem devam ederse 0 numaralı Beko çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

Yavaş tamburlu programlar

Yünlü ya da elde yıkama programlarında çamaşırlara zarar vermemek için kazan/tambur yavaş dönmesinden dolayı  duruş süreleri uzun sürer. Bu durumda dakika boyunca bekleyin ve sonra kontrol edin.

Makine su alma işlemi yaparken ön panelinde yer alan "Bekle" tuşuna basmış ve  beklemeye almış olabilirsiniz. Bu durumda ön paneldeki dijital ekranda "Bekle" sembolü olan iki paralel çizgi (II) yanıp söndüğünü görürsünüz. Makinenin beklemede olup olmadığını kontrol edin.

Makine program ekranı

Bu makaleyi faydalı buluyor musunuz?

Bulaşık Makinesi Arızaları Hakkında

“Bulaşık makinesi suyu alıyor ama çalışmıyor.”, “Bulaşık makinesi düğmesi çalışmıyor.” ya da “Bulaşık makinesi ışık yanıyor çalışmıyor.” gibi sorulardan birinin yanıtına mı ihtiyacınız var? Bulaşık makineleri; ince işçilikle tasarlanmış, hayatı kolaylaştıran ve son derece pratik bir kullanım deneyimi sunan cihazlardır. Ancak üretim ya da kullanıcı hataları nedeniyle farklı arızalara ya da sorunlara rastlanabilir. Söz konusu arızaların büyük çoğunluğu, markaların servis yetkililerinin doğrudan müdahalesiyle çözülebilir. Bazı zamanlarda ise “Bulaşık makinesi çalışmıyor!” şikayetinin oldukça basit ve tarafınızdan çözülebilecek nedenleri olabilir.

“Bulaşık makinesi suyu alıyor ama çalışmıyor.”, “Bulaşık makinesi düğmesi çalışmıyor.” ya da “Bulaşık makinesi ışık yanıyor çalışmıyor.” gibi sorulardan birinin yanıtına ihtiyacınız varsa ve karşılaştığınız sorunun seviyesini belirlemek istiyorsanız aşağıda yer alan bulaşık makinesi arızalarına göz atabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Neden Çalışmıyor?

Bulaşık makinelerinde yaşanan arızaların çözüm yolları, markadan markaya ve cihazdan cihaza farklılık gösterebilir. Bulaşık makinesi görünürde hiçbir sorun yokken çalışmadığında ilk olarak evdeki elektrik bağlantısının ve sigortanın kontrol edilmesi gerekir. Daha sonra bulaşık makinesinin fişinin takılı olduğu priz değiştirilebilir ya da bu prizde başka bir cihaz denenebilir. Bu sayede yaşadığınız sorunun elektrik bağlantılarıyla ilgili olup olmadığını tespit edebilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Işıkları Yanıyor Ama Çalışmıyor, Neden?

Bulaşık makineniz ışığı yandığı halde çalışmıyorsa makinenin elektronik beyninde ya da motorunda hasar söz konusu olabilir. Bu tip hasarların marka yetkili servisi tarafınca tespit ve tamir edilmesi gerekir. Böyle bir durumda cihazın fişini çekip yeniden takmayı ya da cihazı kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra yeniden açmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu işlemler sorununuzu çözmediyse teknik destek almalısınız.

Bulaşık makineniz su almadığı için de çalışmıyor olabilir. “Bulaşık makinesi neden su almaz?” sorusunun birden fazla yanıtı vardır. Makinenin bağlı bulunduğu musluklar kapalı olabilir ya da makinenizin pompa motorunda, ventil olarak da adlandırılan su giriş valfinde veya emniyet sivicinde bir arıza yaşanabilir. Bulaşık makinenizin su almasını sağlayan musluğu kontrol ettiğinizde ve su akışının gerçekleştiğinden emin olduğunuzda diğer arıza ihtimalleri için yetkili servise başvurmanız gerekir.

Bulaşık Makinesi Su Alıyor Ama Çalışmıyor, Neden?

Bulaşık makineniz su aldığı halde çalışmıyorsa ana yıkama motorunda bir sıkışma ya da arıza söz konusu olabilir. Özellikle sık kullanılmayan bulaşık makinelerinde rastlanan bu problem, motordaki su keçelerinin kuruyarak motoru sıkıştırmasından kaynaklanır. Olası bir diğer arızaysa motorun yanmasıdır. Bulaşık makinesinin motorunun yanmasına neden olabilecek sebepler arasında voltaj ya da su kaçağı ve makineyi üst üste dinlendirmeden çalıştırmak bulunur.

Motor yandığında makinenin dijital kartı da yanabilir veya hasar görebilir. Bulaşık makinesinin beyni olarak görev gören dijital kart, hasar gördüğünde makine motoruna yıkama emri veremediği için arıza yaşanır. Bulaşık makinenizin su almasına rağmen çalışmamasının diğer sebepleri ise hortumun kıvrılması, su şebekesinden gelen basıncın çok düşük seviyede olması ya da hortum filtresinin tıkanması olabilir. Tüm bu sorunları çözüme kavuşturmak için teknik servisten yardım istemeniz tavsiye edilir.

Bulaşık Makinesi Ses Çıkarıyor Ama Çalışmıyor, Neden?

Bulaşık makineniz ses çıkardığı halde çalışmıyorsa dijital kartında bir hasar olabilir. Öte yandan makinenin iç aksamındaki bazı parçaların yerinden oynamış ya da hasar görmüş durumda olma olasılığı da söz konusudur. Makinenin program aygıtında, su seviye anahtarında, su şebekesinde ya da manyetik valfinde bir arıza olabilir. Ayrıca elektrikli su filtresinde ya da besleme hortumunda tıkanma yaşanabilir. Bu sorunları çözmek için teknik servis desteği almanız gerekir.

Bulaşık Makinesi Kurutmuyor, Neden?

Bulaşık makineniz bulaşıklarınızı tamamen kurutmuyorsa öncelikle bulaşıkları doğru şekilde yerleştirdiğinizden ve su ya da hava sirkülasyonunu önleyen bulaşıklar olmadığından emin olmalısınız. Makinenizin maksimum yıkama ve kurutma performansını gösterebilmesi için her yıkamada parlatıcı kullanmanız tavsiye edilir. Çünkü parlatıcılar, bulaşıkların üzerinde oluşturdukları tabaka sayesinde daha hızlı ve etkili kuruma sağlar. Böyle bir sorun yaşadığınızda bulaşık makinenizin parlatıcı haznesini kontrol edebilir, hazne boşalmışsa yeterli miktarda parlatıcı ekleyebilirsiniz.

Bulaşıklarınızın özelliklerine ve yapılarına uygun yıkama programlarını tercih etmediğinizde makinenizin kurutma performansı düşebilir. Eğer tüm bu kontrolleri gerçekleştirdiğiniz halde sorun çözülmediyse makinenizin termostatında ya da ısıtma aksamında bir hasar söz konusu olabilir. En yakın yetkili servise başvurarak destek alabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir