toner tozu kanser / Kartuş ve Toner Atıkları; Tehlikeli Atık Sınıfında

Toner Tozu Kanser

toner tozu kanser

BOŞ (ATIK) TONER GERİ DÖNÜŞÜMÜ

   Dünya’da toner üretiminde 3 litre ham petrole ihtiyaç duyulmaktadır, her geri kazanılantoner tasarruf sağlamaktadır. Dünya’da atık toner geri dönüşüm şirketleri uzun yıllardır bulunmalarına rağmen, yinede tonerlerin % 90’ı çöpe karışmaktadır, oysaki çoğu toner ve kartuşlar geri dönüştürülebilmektedirler. Atık Toner kartuşların geri dönüşümü birincil hammadde kullanımını azaltmakla birlikte doğal kaynakları korumaktadır. Ayrıca tonerlerçözücü madde içerdiklerinden dolayı “Tehlikeli Atık” sınıfında yer almaktadır. 1 ile 10 mikron arasındaki toner tozu nefes alırken kolayca ciğerlere ulaşabilmektedir ve bu yüzden kanser ve astım hastalığına yol açabilmektedirler.

   2002’de İngiltere’de yaklaşık 15 milyon yazıcı kartuşu kullanılmış olup bunların 13 milyon adedi atılmış olarak tespit edilmiştir. Boş tonerve kartuşların geri dönüşümünde kullanılma imkanı varken ve de belirli ücret karşılığında satılma durumu söz konusu iken atılmalarının anlamı yoktur. Aynı yılda global olarak 10 milyon Laserjet printer toneri geridönüşüm programında kullanılmıştır. Bu kayıt yaklaşık 26 milyon pound gibi bir rakamın çöpten geri dönmesi anlamına gelir.

   Satıcı firmalar yeni mürekkep ve toner tozu kullanılarak elde edilen bitmiş kartuşların yazıcılara zarar verdiğini ifade eder. Burada amaç tüketiciyi yeni ürün almaya sevk etmektir. Zira üretici firmaların ana gelir kaynağı sarf ürünlerin satışından kaynaklanır. Ancak bu firmaların çoğu şu anda geri dönüşüm programlarını uygulamaya almıştır; buna göre boş kartuşlar ya geri dönüşümde ya da düzenleme amacıyla parçalara ayrılmaktadır. Bu sistemde; modele bağlı olarak, özellikle çok kullanılan marka kartuşların %70’i dönüşüm olarak kullanılmaktadır. Geri dönüşüm olan kartuşlar plastik ve plastik ürünleri (Tepsi, tel, makara…) ve diğer bileşenler (Mürekkep, köpük ve bileşenler) gibi parçalara ayrılır. Plastik ayrıca arıtılıp ham maddeler, otoparçaları ve yazıcı ürünleri yapılmak üzere kullanılır. Kalan parçalar ekolojik çevreyi kirletmeyecek ve koruyacak şekilde düzenlenir.

   Kullanım süresi sona eren veya bitmiş boş inkjet kartuşlarınızı ve boş lazer yazıcıtonerlerinizi çöpe atarak hem doğaya hem de ülke ekonomisine zarar verdiğimizin farkına varmamız lazım. 2005 yılı itibari ile mürekkepli kartuşlar ve lazer toner atıkları, tehlikeli atıklar sınıfında yer almaktadır, çünkü lazer tonerlerin ve mürekkepli kartuşların üretiminde kullanılan plastik hammadde 450 yıl veya 1000 yılda toprak içerisinde eriyor. Ekonomiye olan zararına gelince geri dönüşüm tesislerine ulaştırılamayan binlerce kartuş nedeniyle ülkemizde ithal edilen kartuş ve tonerler için miyarlarca dolar milli servetimiz akıp gidiyor.Tonerdiyari.com olarak anlaşmalı kargo firmaları aracılığıyla kamu kuruluşları ve kobi’lerden boş kartuşları ve boş tonerleri kargo ücreti ödetmeksizin topluyoruz.

   www.tonerdiyari.com olarak bizlere ulaştırdığınız boş kartuşları ve boş tonerleri ücretlerini ödeyerek satın alıyoruz. Tonerdiyarı sizlerden toplanan kartuş ve tonerleri alt tarafta belirtilen süreçlere tabii tutar.

- Marka ve modeline göre ayrıştırılır.

- Kimyasal bileşenlerinden arındırılır.

- Yeniden kullanıma uygun olmayan ürünler ilgili belediye geri dönüşüm tesisleri aracılığıyla imha edilir.

- Yeniden kullanıma uygun olan ürünler demonte vaziyete getirilerek parçalanır. Parçalanan boş kartuşlar ve boş tonerlerin işleyen mekanik mekanizmaları değiştirilerek yenileme işlemleri yapıldıktan sonra, dolum atölyesine alınırlar. Dolum atölyesine alınan boş kartuş ve boş tonerler dolum işlemine tabii tutulur. Dolum sürecini eksiksiz olarak geçen ürünler test birimi tarafından test edildikten sonra onaylanan ürünler yeniden üretilmiş muadil kartuşlar ve yeniden üretilmiş tonerler olarak satılmaya hazır hale gelmiş demektir.

   Bu süreçlerden sonra geriye kalan tek işlem kullanıcıların duyarlılık göstererek yeniden üretilmiş muadil kartuşları ve yeniden üretilmiş muadil lazer tonerleri tercih etmeleridir.

   Bu gibi proseslerle üretilen muadil kartuşlar ve muadil tonerler satın alınarak bütçenize de satın alma maliyetlerini düşürdüğünüz için %40 ile % 60 oranına kar olarak yansıyacaktır. Bu konuda kullanıcıları bilinçlendirmek ve faydalarını asgari düzeyde duyurmak bizler gibi çevreye olan sorumluluğunun farkında olan kurum ve kuruluşların boynunun borcudur.

   Kartuşlarınızı kutusu içinde düşme ve çarpmalara maruz kalmayacak şekilde saklanmalıdır. İnkjet (Mürekkep püskürtmeli) kartuşunuz bitince mutlaka ağzını orijinal bandıyla kapatınız. Renkli kartuşlar kesinlikle bantlanmamalıdır. Renk karışmasına sebep verebilir. Naylon bir torba içerisinde muhafaza ediniz. Şunu unutmayınız ki uzun bir süre boş olarak bekletilmiş inkjet kartuş ne kadar uğraşılsa da dolum kabul etmeyebilir. Geri dönüşümlü toner kartuşları ve inkjet mürekkep kartuşları hem cüzdanınızı hem de çevreyi korur.

Güvenli ve ucuz

Tonerkartuşlarının ve mürekkeplerinin geri dönüşümlü olması tabii ki yazıcı üreticilerinin pek hoşuna gitmiyor. Onlar kullanılan ürünlerden kazanabilmek için yazıcıları ucuza satıyor. Yeni bir kartuş satın almak istediğinizde nerede ise yazıcınızın fiyatının üçte birini ödemek zorunda kalırsınız. Yani diğer bir değişle her üç yeni kartuş satın aldığınızda yeni bir yazıcı parası ödüyorsunuz.

Günümüzde teknolojik imkânlar, boşalmış orijinal kartuşları önce temizlenip ve bakımlarının yapıldıktan sonra tekrar doldurulmasına olanak sağlar. Üstelik de orijinal kartuşların fiyatının çok altına toner ve yazıcı kartuşlarının geri dönüşümü mümkün olmaktadır.

Ülke Ekonomisi

Kartuşları bu şekilde değerlendirildiğinde kazancı ortada, bunu birde makro düzeyde ülke ekonomisine yansıttığımızda ve bir yılda ülkemizde yüz binlerce kartuş tüketildiğini göz önüne alıp özellikle ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ortamda çok büyük döviz rakamlarının tasarruf edileceğini tahmin etmekte hiç zorlanmayacaksınız..

Çevreye katkı

İşin bir de çevre yönü vardır. Kartuşların üretildiği madde olan plastik çeşitleri ve içindeki kimyasal maddeler maalesef çevreye en çok zarar veren ve yok olması yüzyıllar sürebilen atıklardır. Bunların mümkün olan en az miktara indirilmesinde kartuş ve tonerlerin geri dönüşümünün ve bakım işleminin büyük katkıları olduğudur. İnkjet mürekkep ve lazertoner kartuşları son anına kadar kullanarak, kullandıktan sonra da çevreye zarar vermeyecek şekilde elden çıkarılmalıdır.

Firmamız yukarda çeşitli kaynaklardan alınarak derlenen yazılarda anlatıldığı üzere kartuş ve tonerlerinizi gerek doğaya en az zarar verecek şekilde imha edecek kurum veya kuruluşlara ulaştırma konusunda , gerekse atölyemiz aracılığıyla yeniden kullanılabilir hale getirme konusunda ülke çapında hizmet vermektedir. Bu konuda herhangi bir sorunuz olursa sitesinden ulaşabilir ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Boş Toner

Boş Toner Alım

Boş Toner Alınır

Boş Toner Sat

Boş Toner Satılır

Boş Tonerleriniz Alınır



"Yazar: [email protected]"
"Yazar: [email protected]"
"Yazar: [email protected]"
"Yazar: [email protected]"
"Yazar: http://www.tonerdiyari.com"

EAG Kütüphane

Atık Toner kartuşların üretiminde yaklaşık 3 litre ham petrole ihtiyaç duyulmaktadır, her geri kazanılan toner hammadde ve enerji tasarruf sağlamaktadır. Atık toner geri dönüşüm şirketleri uzun yıllardır bulunmalarına rağmen, yine de tonerlerin % 80’ı çöpe atılmaktadır, oysaki çoğu toner ve kartuşlar geri dönüştürülebilmektedirler.

Atık Toner kartuşların geri dönüşümü birincil hammadde kullanımını azaltmakla birlikte doğal kaynakları korumaktadır. Ayrıca tonerler çözücü madde içerdiklerinden dolayı Tehlikeli Atık sınıfında yer almaktadır. 1 ile 10 mikron arasındaki toner tozu nefes alırken kolayca ciğerlere ulaşabilmektedir ve bu yüzden kanser ve astım hastalığına yol açabilmektedirler. İnsan sağlığına da zararları olan Arık Toner Kartuşlar, doğru prosesler ile işleme tabii tutulmalı, işleme esnasında yüksek derecede iş güvenliği sağlanmalıdır.

Türkiye’de yakma tesislerine gönderilen Atık Toner ve Kartuşlar, EAG Geri Dönüşüm tarafından Yurtıdışında bulunan tesislerde geri kazanımı mümkün fraksiyonlara ayrıştırılmakta ve aynı zamanda toner tozu da tutulabilmektedir. Plastik, Demir, Alüminyum, Mıknatıs vs. içeren Toner Kartuşlar % 98 ham maddesel olarak değerlendirilebilmektedir. Atık Toner Kartuşların % 42’sini oluşturan Plastik tekrar başka bir üründe kullanılması için piyasaya verilmektedir.

EAG Geri Dönüşüm elektronik atık kapsamında alabildiği atıkları özel geri dönüşüm yöntemleri ve uygun geri kazanım prosesleri ile işlemekte ve yüksek kalitede hammadde geri kazanımı sağlamaktadır.

Tonerlerin Üretiminde Kullanılan Hammadde Dağılımı Alttaki gibidir.

%54 Plastik - %19 Diğer - %13 Toner Tozu - %8 Demir - %6 Alüminyum


İrtibat : 0 212 606 03 24

Email : [email protected]

TONER TOZU KANSOREJENDİR

  • Konu Sahibi
    Merhaba arkadaşlar,
    Toner dolumunu bu işi yapan uzman firmalara bırakmak yerine kendisi yapmak isteyen bazı arkadaşlara çok önemli bir tavsiyem olacak.

    TONER TOZU İNANILMAZ DERECEDE AKCİĞERE YAPIŞIP KALABİLEN, ÇOK CİDDİ BİR KANSOREJEN MADDEDİR.

    Sağlığınızı düşünüyorsanız bu işi profesyonlece yapan firmalarla çalışın ve akciğerlerlenizi 25 tl için riske atmayın... havada saatlerce asılı kalabilen 0,2 micron büyüklüğündeki toner tozu partikülleri toner dolumu yapılan ortamda saatlerce kalabilir ve siz nefes aldıkça bu toner tozu ciğerlerinize gider ve yapışıp kalır.

    Profesyonel toner dolum ekipmanları ve makineleri ile hizmet veren firmamız İzmir tonerin web sayfası için tıklayınız http://www.izmirtoner.com







  • Çavuş
    98 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: caglartekkilic

    Merhaba arkadaşlar,
    Toner dolumunu bu işi yapan uzman firmalara bırakmak yerine kendisi yapmak isteyen bazı arkadaşlara çok önemli bir tavsiyem olacak.

    TONER TOZU İNANILMAZ DERECEDE AKCİĞERE YAPIŞIP KALABİLEN, ÇOK CİDDİ BİR KANSOREJEN MADDEDİR.

    Sağlığınızı düşünüyorsanız bu işi profesyonlece yapan firmalarla çalışın ve akciğerlerlenizi 25 tl için riske atmayın... havada saatlerce asılı kalabilen 0,2 micron büyüklüğündeki toner tozu partikülleri toner dolumu yapılan ortamda saatlerce kalabilir ve siz nefes aldıkça bu toner tozu ciğerlerinize gider ve yapışıp kalır.

    Profesyonel toner dolum ekipmanları ve makineleri ile hizmet veren firmamız İzmir tonerin web sayfası için tıklayınız http://www.izmirtoner.com

    bu konuyu bi tonercinin açmasına şaşmadım.sağlığımızı düşündüğünüz(!) için teşekkürler.




  • Yarbay
    21570 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: alemdar8686

    quote:

    Orijinalden alıntı: caglartekkilic

    Merhaba arkadaşlar,
    Toner dolumunu bu işi yapan uzman firmalara bırakmak yerine kendisi yapmak isteyen bazı arkadaşlara çok önemli bir tavsiyem olacak.

    TONER TOZU İNANILMAZ DERECEDE AKCİĞERE YAPIŞIP KALABİLEN, ÇOK CİDDİ BİR KANSOREJEN MADDEDİR.

    Sağlığınızı düşünüyorsanız bu işi profesyonlece yapan firmalarla çalışın ve akciğerlerlenizi 25 tl için riske atmayın... havada saatlerce asılı kalabilen 0,2 micron büyüklüğündeki toner tozu partikülleri toner dolumu yapılan ortamda saatlerce kalabilir ve siz nefes aldıkça bu toner tozu ciğerlerinize gider ve yapışıp kalır.

    Profesyonel toner dolum ekipmanları ve makineleri ile hizmet veren firmamız İzmir tonerin web sayfası için tıklayınız http://www.izmirtoner.com

    bu konuyu bi tonercinin açmasına şaşmadım.sağlığımızı düşündüğünüz(!) için teşekkürler.
    Şaşırmadım, çünkü forumda kendi tonerinizi kendiniz doldurun mahiyetinde bir sürü konu açıldı.
    Bu işi profesyonellere bırakmalı.




  • Yarbay
    4603 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Şaşırmadım, çünkü forumda kendi tonerinizi kendiniz doldurun mahiyetinde bir sürü konu açıldı.
    Bu işi profesyonellere bırakmalı.

    Alıntıları Göster
    Sağlık uyarısı çok yerinde olmuş ama altında sitenin reklamını yapmak sıradan deterjanla, ultra lüx maxi kosla action karşılaştırması gibi olmuş.

    Ayrıca toner tozu kanserojense kağıda basılınca da aynı etkiyi göstermiyor mu? Tonerli yazıcı kullanmamak daha kesin bir çözüm o zaman.
  • Binbaşı
    1270 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Sağlık uyarısı çok yerinde olmuş ama altında sitenin reklamını yapmak sıradan deterjanla, ultra lüx maxi kosla action karşılaştırması gibi olmuş.

    Ayrıca toner tozu kanserojense kağıda basılınca da aynı etkiyi göstermiyor mu? Tonerli yazıcı kullanmamak daha kesin bir çözüm o zaman.

    Zaten bildiğim kadarıyla avrupa birliği belli bir metrekare altında lazer yazıcı kullanimini yasakladi/yasaklayacak ve onun üzerine her markanın 2000-3000 sayfa baskı veren makinaları piyasaya cikti bknz : HP 8500, Epson Workforce 4535 , Lexmark Pro901 gibi gibi.
  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Sağlık uyarısı çok yerinde olmuş ama altında sitenin reklamını yapmak sıradan deterjanla, ultra lüx maxi kosla action karşılaştırması gibi olmuş.

    Ayrıca toner tozu kanserojense kağıda basılınca da aynı etkiyi göstermiyor mu? Tonerli yazıcı kullanmamak daha kesin bir çözüm o zaman.

    Lazer yazıcılarda bulunan fuser ünitesinin ne olduğunu, ne işe yaradığını, toz ve kağıt arasında nasıl bir ilişkiye sebep olduğunu biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Yetersiz bilgiyle yoruma kalkmak dışarıdan bakınca komik oluyor... Selamlar.. :)
  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: alemdar8686

    quote:

    Orijinalden alıntı: caglartekkilic

    Merhaba arkadaşlar,
    Toner dolumunu bu işi yapan uzman firmalara bırakmak yerine kendisi yapmak isteyen bazı arkadaşlara çok önemli bir tavsiyem olacak.

    TONER TOZU İNANILMAZ DERECEDE AKCİĞERE YAPIŞIP KALABİLEN, ÇOK CİDDİ BİR KANSOREJEN MADDEDİR.

    Sağlığınızı düşünüyorsanız bu işi profesyonlece yapan firmalarla çalışın ve akciğerlerlenizi 25 tl için riske atmayın... havada saatlerce asılı kalabilen 0,2 micron büyüklüğündeki toner tozu partikülleri toner dolumu yapılan ortamda saatlerce kalabilir ve siz nefes aldıkça bu toner tozu ciğerlerinize gider ve yapışıp kalır.

    Profesyonel toner dolum ekipmanları ve makineleri ile hizmet veren firmamız İzmir tonerin web sayfası için tıklayınız http://www.izmirtoner.com

    bu konuyu bi tonercinin açmasına şaşmadım.sağlığımızı düşündüğünüz(!) için teşekkürler.

    Sizin sağlığınız benim umrumda değil açıkcası herkes kendi sağlığından mesüldür. Bizler bu işi yaptığımız için 20.000 - 30.000 TL. arasında kredi borçlarının altına girip profesyonel dolum makinaları alıp işyerlerimizde konumlandırıyoruz. Ben sadece yeterli ekipman olmadan dolumunu kendi kendine yapmaya çalışan insanlara toner tozunun tehlikeli olduğunu anlatmak istedim. Gerisi insanın kendi mantığına kalmış...




  • Yarbay
    4603 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: caglartekkilic

    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Sağlık uyarısı çok yerinde olmuş ama altında sitenin reklamını yapmak sıradan deterjanla, ultra lüx maxi kosla action karşılaştırması gibi olmuş.

    Ayrıca toner tozu kanserojense kağıda basılınca da aynı etkiyi göstermiyor mu? Tonerli yazıcı kullanmamak daha kesin bir çözüm o zaman.

    Lazer yazıcılarda bulunan fuser ünitesinin ne olduğunu, ne işe yaradığını, toz ve kağıt arasında nasıl bir ilişkiye sebep olduğunu biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Yetersiz bilgiyle yoruma kalkmak dışarıdan bakınca komik oluyor... Selamlar.. :)

    Halkın bilinçlenmesi için bu kadar çaba harcayan birinin fuser ünitesini de açıklamasını beklerdim. Nedir bu fuser, antioksidan mı?

    0,2 mikron denince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama eğer toz partikülleri bu boyutlara sahipse bunları kağıdın üzerinde tutamazsınız. Kağıdı her hareket ettirişinizde parçacıklar kopup uçuşacaktır.




  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    quote:

    Orijinalden alıntı: caglartekkilic

    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Sağlık uyarısı çok yerinde olmuş ama altında sitenin reklamını yapmak sıradan deterjanla, ultra lüx maxi kosla action karşılaştırması gibi olmuş.

    Ayrıca toner tozu kanserojense kağıda basılınca da aynı etkiyi göstermiyor mu? Tonerli yazıcı kullanmamak daha kesin bir çözüm o zaman.

    Lazer yazıcılarda bulunan fuser ünitesinin ne olduğunu, ne işe yaradığını, toz ve kağıt arasında nasıl bir ilişkiye sebep olduğunu biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Yetersiz bilgiyle yoruma kalkmak dışarıdan bakınca komik oluyor... Selamlar.. :)

    Halkın bilinçlenmesi için bu kadar çaba harcayan birinin fuser ünitesini de açıklamasını beklerdim. Nedir bu fuser, antioksidan mı?

    0,2 mikron denince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama eğer toz partikülleri bu boyutlara sahipse bunları kağıdın üzerinde tutamazsınız. Kağıdı her hareket ettirişinizde parçacıklar kopup uçuşacaktır.

    Fuser ünitesi antioksidan değildir beyfendi siz deterjana koslaya antioksidanlara kafayı taktığınıza göre kimyager falan olmalısınız ki bilmeniz gerekirdi 0,2 mikron büyüklüğünde plastik içeren toz partikülleri yüksek ısıya sahip teflon merdanelerin arasından geçince eriyerek kağıda yapışıp kalır :)

    Toner tozu partikülleri ortalama 0,2 mikron büyüklüğündedir evet, klavye gücünüzü keşke araştırma yapmak için kullansanız biraz Günün birinde halkın bir konuda bilinçli olması sizin ve sizinle aynı işi yapan rakiplerinizin işine yarayan bir duruma gelirse, yani demek istediğim o zekanız geyik için değil ticaret için biraz çalışır hale gelirse sizde insanları bilinçlendirmek istersiniz... selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglartekkilic -- 8 Kasım 2011; 14:05:31 >




  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: caglartekkilic

    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    quote:

    Orijinalden alıntı: caglartekkilic

    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Sağlık uyarısı çok yerinde olmuş ama altında sitenin reklamını yapmak sıradan deterjanla, ultra lüx maxi kosla action karşılaştırması gibi olmuş.

    Ayrıca toner tozu kanserojense kağıda basılınca da aynı etkiyi göstermiyor mu? Tonerli yazıcı kullanmamak daha kesin bir çözüm o zaman.

    Lazer yazıcılarda bulunan fuser ünitesinin ne olduğunu, ne işe yaradığını, toz ve kağıt arasında nasıl bir ilişkiye sebep olduğunu biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Yetersiz bilgiyle yoruma kalkmak dışarıdan bakınca komik oluyor... Selamlar.. :)

    Halkın bilinçlenmesi için bu kadar çaba harcayan birinin fuser ünitesini de açıklamasını beklerdim. Nedir bu fuser, antioksidan mı?

    0,2 mikron denince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama eğer toz partikülleri bu boyutlara sahipse bunları kağıdın üzerinde tutamazsınız. Kağıdı her hareket ettirişinizde parçacıklar kopup uçuşacaktır.

    Fuser ünitesi antioksidan değildir beyfendi siz deterjana koslaya antioksidanlara kafayı taktığınıza göre kimyager falan olmalısınız ki bilmeniz gerekirdi 0,2 mikron büyüklüğünde plastik içeren toz partikülleri yüksek ısıya sahip teflon merdanelerin arasından geçince eriyerek kağıda yapışıp kalır :)

    Toner tozu partikülleri ortalama 0,2 mikron büyüklüğündedir evet, klavye gücünüzü keşke araştırma yapmak için kullansanız biraz Günün birinde halkın bir konuda bilinçli olması sizin ve sizinle aynı işi yapan rakiplerinizin işine yarayan bir duruma gelirse, yani demek istediğim o zekanız geyik için değil ticaret için biraz çalışır hale gelirse sizde insanları bilinçlendirmek istersiniz... selamlar

    Alıntıları Göster
    Hatta buyrun biraz daha açıklayıcı bilgileri sitemden sizlere vereyim

    http://www.izmirtoner.com/toner-kartus-yedek-parcalari.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caglartekkilic

    Bu arada faruk bey kardeşim çok özür dilerim. sana cevap yazmadan önce keşke profiline bir baksaydım.. hiç yazmazdım gerçekten..

    Alıntıları Göster
    Birincisi Çağlar bey... Uslubunuz cok yanlış. Tamam belirli bilgiler vermişssiniz fakat bu bilgileri verirken kendinizi öne çıkarmanız çok hoş olmamış. Saldırgan yapıda ki tavrınız hele hiç benimsenecek bir durum değil. insanlar size soru sormuş insanları aşağılayarak cevap vermişsiniz. Düzgünce bilgi verecekseniz amenna ama gerisi için tepki alırsınız.
    Bırakın insanlar ne yaparsa yapsın o kadar bilinçlendirmek size de bana da düşmez. Düşecek olsa PVC nin kansorojen etkisinden başlarız yediğimiz yiyeceklere kadar hatta kesilen hayvanlara kadar neler çıkar neler..




  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Birincisi Çağlar bey... Uslubunuz cok yanlış. Tamam belirli bilgiler vermişssiniz fakat bu bilgileri verirken kendinizi öne çıkarmanız çok hoş olmamış. Saldırgan yapıda ki tavrınız hele hiç benimsenecek bir durum değil. insanlar size soru sormuş insanları aşağılayarak cevap vermişsiniz. Düzgünce bilgi verecekseniz amenna ama gerisi için tepki alırsınız.
    Bırakın insanlar ne yaparsa yapsın o kadar bilinçlendirmek size de bana da düşmez. Düşecek olsa PVC nin kansorojen etkisinden başlarız yediğimiz yiyeceklere kadar hatta kesilen hayvanlara kadar neler çıkar neler..



    Aslında haklısınız, fakat dalga geçer nitelikteki geri dönüşlere hak ettiği cevapları vermek gerekli diye düşünüyorum. Herkes bildiği konuda kesin yorumlar yapmalı gerçekten bilgi almak için birşey soranla, dalga geçmek için laf kalabalığı yapanlar çok rahat ayrılıyor birbirinden bana kalırsa. Düzgünce bilgi almak için soru sorsa insanlar amenna!am gerisine de cevabı vermek lazım ki başkalarına da aynı tutumu sergilemesin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caglartekkilic

    quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Birincisi Çağlar bey... Uslubunuz cok yanlış. Tamam belirli bilgiler vermişssiniz fakat bu bilgileri verirken kendinizi öne çıkarmanız çok hoş olmamış. Saldırgan yapıda ki tavrınız hele hiç benimsenecek bir durum değil. insanlar size soru sormuş insanları aşağılayarak cevap vermişsiniz. Düzgünce bilgi verecekseniz amenna ama gerisi için tepki alırsınız.
    Bırakın insanlar ne yaparsa yapsın o kadar bilinçlendirmek size de bana da düşmez. Düşecek olsa PVC nin kansorojen etkisinden başlarız yediğimiz yiyeceklere kadar hatta kesilen hayvanlara kadar neler çıkar neler..



    Aslında haklısınız, fakat dalga geçer nitelikteki geri dönüşlere hak ettiği cevapları vermek gerekli diye düşünüyorum. Herkes bildiği konuda kesin yorumlar yapmalı gerçekten bilgi almak için birşey soranla, dalga geçmek için laf kalabalığı yapanlar çok rahat ayrılıyor birbirinden bana kalırsa. Düzgünce bilgi almak için soru sorsa insanlar amenna!am gerisine de cevabı vermek lazım ki başkalarına da aynı tutumu sergilemesin.



    Kusura bakmayin ama siz bu konuyu acan kisisiniz bu tip elestirilere acik olmaniz lazim. Dalga gecmek degil belki amaclari birseyleri belli etmek. Siz soylediklerinizle daha cok kisiyi karsiniza alir tavirla sanki insanlar size muhtacmis gibi olmadik seyler soyleyip uzerine bana ne sizin sagliginizdan demeniz acikca sizin insanlari umursamadiginizi sadece para kazanmak icin bu forumda bu konuyu actiginizi ortaya cikarir. Bu da insanlarin ters tepmesini ve size karsi olan davranisini degistirir. Siz anlattiklariniz konusunda ciddi olsaniz yaptiginiz yatirimlari burada soylemezsiniz olayin gerceklerini aciklarsiniz sadece. Gerisi sonucta sizi baglar yapilan yatirim burada bilgi verdiginiz kimseyi baglamaz. Eger yaptiginiz yatirimlari kurtarmayi o kadar cok istiyorsaniz ikinci el forumlarda bir cok arkadasinda yaptigi gibi sattiginiz yada satacaginiz malin arkasinda durarak tabi bu sizin icin doldurdugunuz kartus olacaktir atiyorum 10000 sayfa cikti aldim hala duzgun yaziyor tesekkurler dedirterek reklaminizi yapip ürün satisinizi arttirmaktir. Gelip burada bir konu acip konuya mesaj yazanlara olur olmadik cevap vermek degildir. Ticaret ise amacınız ticaretin yeri forumun bu alani degil. İkinci elde gormek isteriz sizi...
    Bilgi vermek ise sadece bilginizi verin ve geriye cekilin. Eğer doğru bilgi ise zaten size dönecektir....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caglartekkilic

    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Sağlık uyarısı çok yerinde olmuş ama altında sitenin reklamını yapmak sıradan deterjanla, ultra lüx maxi kosla action karşılaştırması gibi olmuş.

    Ayrıca toner tozu kanserojense kağıda basılınca da aynı etkiyi göstermiyor mu? Tonerli yazıcı kullanmamak daha kesin bir çözüm o zaman.

    Lazer yazıcılarda bulunan fuser ünitesinin ne olduğunu, ne işe yaradığını, toz ve kağıt arasında nasıl bir ilişkiye sebep olduğunu biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Yetersiz bilgiyle yoruma kalkmak dışarıdan bakınca komik oluyor... Selamlar.. :)

    Bu Farkı isteyene Açıklayabilirim :))

    Şakası Bir yana Bende bir izmirli olarak dolumun tabiki Dolumcu tarafından yapılmasını Şiddetle tavsiye ederim Neden???


    a"]LÜTFEN OKUYUN

    1 : Toneri Açmak Video'lu anlatım bile olsa gerçekten Zordur Örnek Q2612A Piyasa ismi 12A olan Toneri olupta doldurmaya calisan müsterilerin yorumlarını bklerim:) üstü başı toner olur

    2 : Zaman Kaybıdır Hele Hata yapıldıysa Örnek Drum ' ı Çıkarırken Çizdin ?? Maaliyet Dolum fiyatı


    3 : Açtınız ve Dogru Toplayamadınız Hemen bozulmaz biraz kullanın Drum Blade PSR Manyetic Roller Gibi Malzemeler Zarar Görebilir Ki Görür

    4: Yazıcı Kağıt Alma Patenleri Düzgün Temizlenmeyen Tonerler yüzünden kirlenir ve toner akıtır




    Veeee Gelelim Sonuca BÜTÜN BBUNLARI YA SİZ YAPAR SİZ UĞRAŞIRSINIZ YADA 25 DEMİŞSİNİZ BEN 20'YE DRUM BEDAVA DOLDURUYORUM

    HER HATAYI DOLUMCU ÜSTLENİR SİZ SADECE CTRL+P YAPARSINIZ :))




    Not: Son Sözüm Konuyu açan arkadaşım arkadaşların Bahsettiği gibi reklam içerikli yazmış

    Şöyle yazabilirdin Siz Toner Tozu Zararlı olan bu maddeden bizim gibi masraf yaparak örnek maske eldiven veya stabile bir ortamda calisamiyacaginiz icin sizin icin tehlikeli olabilir deseydiniz daha dogru olurdu

    Herkes Sizden Şunu Anlamış

    DOLUM YAPMAYIN BIRAKIN SİZ KANSER OLMAYIN BİZ OLALIM :)))




  • Yarbay
    4603 Mesaj
  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    quote:

    Toner is regarded by America's OSHA only as a particulate. In other words, the only possible hazard is considered to stem from the fact it's a powder, rather than what's in it. A few of the people that phone have surprised us by saying they've heard toner is a cancer risk. As far as we're aware, there's no evidence to support this. On the contrary, a two year long bioassay using a typical toner clearly showed no carcinogenicity.

    http://www.refill-toner.co.uk/HpRefillRefill-tonercouk.html

    Toner tozunun kanserojen olduğuna dair hiçbir bilgi yok. Ticaret yapıyorsunuz, eyvallah ama bunu insanları korkutarak yapmayın. Forumda mürekkep besleme veya kolay dolum sistemleri satan insanlar da var. Müşterilen foruma yazdıkları olumlu mesajlarla eminim iş hacimlerini genişlettiler. Gelip toner tozu kanserojendir diye konu açarsanız ben de gelip yorumumu yazarım. Kinayeli mesajlarla bir yere varamazsınız.

    Alıntıları Göster
    nokta




  • Binbaşı
    1799 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: caglartekkilic

    nokta

    Alıntıları Göster
    toner tozunun kansorejen olduğunu iddia ediyorsanız bunu belgelere dayandırmalısınız. resmi belgesini buraya koyduğunuzda sizin söylediklerinize inanacaklardır, resmi belgeyi koymadığınızda bu işi geyik muhabbetine döndürmeleri normaldir. bu tip şeylerin dedikodusu çok oluyor belge istendiğinde kimse şu üniversite araştırmış, şu enstitü kanserojen olduğunu tespit etmiş, filanca kurum bu durumu şu kadar süre araştırmış tespit etmiş buda belgesi diye bir belge çıkartmadı. bana göre bir konu iddia edildiğinde bunun belgelendirilmesi gereklidir. toner dolumu hakkında bende bir kaç konu açtım. toner dolumcuları bazı durumları ya anlamıyor yada anlamak istemiyor. parası olan zaten uğraşmayacaktır dolumculara doldurtacaktır. bu memlekette zenginden çok fakir var, bu fakir insanların fakir çocukları var, bu fakir çocuklar bir şekilde okumak zorunda şartlarını zorlamak zorunda. ordan burdan edindiği ikinci el veya başkasının verdiği bilgisayar ve yazıcılarla öğrencilik hayatlarını sürdürüyorlar. bu gibi kimselerin bırakın dolum parası vermeyi toner tozu alacak paraları bile zor bulunuyor. güneydoğuda öğretmenlik yapan arkadaşlarımız var. dağ başında toneri bittiğinde ne yapmasını bekliyorsunuz ? toner dolumu için o kadar yolu tepip kargoya verip dolumculara göndermelerinimi ? acil çıkması gereken dökümanlarını 1 hafta bekletmelerinimi ? olaya sadece kendi açınızdan bakmayın bu gibi bazı özel durumlarda olabiliyor.

    bozmadan yapılmaz, ilk dolumlarda mutlaka hatalı işlemler yapılacaktır, tek seferde başarılı dolum yapabilen çok az arkadaş vardır. hata yapmaktan korkmayın, hata yapa yapa doğruyu bulursunuz.




  • yeni mesaja gitYeni mesaj

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası