aracın muayenesi varmı yokmu nasıl öğrenebilirim / Egzoz Muayene Ücreti ve Muayene Gecikme Cezası | Miniyol

Aracın Muayenesi Varmı Yokmu Nasıl Öğrenebilirim

aracın muayenesi varmı yokmu nasıl öğrenebilirim

20 sigorta şirketinden 1 dk. içinde trafik sigortası teklifi almak için trafik sigortası, kasko teklifi almak için kasko sigortası sayfamızı ziyaret edin.


Trafik ve Kasko Sigortası Bilgileri Nereden Öğrenilir?

Trafik ve kasko sigortasının olup olmadığı, hangi sigorta şirketinden yapıldığı, sigorta bitiş tarihleri, acente numarası, tescil belge numarası (ruhsat seri no), e- Devlet araçlarım sayfasından öğrenilebilir.

Ayrıca trafik ve kasko sigortası şirketi ve poliçe bitiş tarihlerini sadece TCKN ve plaka bilgisiyle sigorta sorgulama sayfamız üzerinden öğrenebilirsiniz.

Araç Ruhsat Seri Numarası Nereden Öğrenilir?

Araç ruhsat seri no öğrenme, araç ruhsatında yer alan belge seri ve no kısmından veya e-Devlet araçlarım sayfasından “tescil belgesi seri numarası” adıyla yer alan kısımdan yapılır. İlk iki harfi ruhsat seri, kalan rakamalar ise ruhsat numarasını ifade eder.

Araç Ruhsat Seri Numarası

Adıma Kayıtlı Araçları Nereden Öğrenebilirim?

Adınıza kayıtlı tüm araçların listesine ve bu araçlara ait sigorta, ceza, borç, muayene gibi tüm bilgilere e-Devlet araçlarım sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Adıma Kayıtlı Eski Araçları Nasıl Sorgularım?

Adınıza kayıtlı eski araçları, e-Devlet Adıma Tescilli Araç Sorgulama sayfası ve araçlarım sayfası üzerinden sorgulayabilirsiniz.

Trafik Cezası ve Vergi Borcu Bilgileri Nereden Sorgulanır?

Trafik sigorta ve vergi borç bilgileri e-Devlet araçlarım sayfasından veya doğrudan Gelir İdaresinin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden sorgulanıp ödenebilir.

Daha fazla bilgi almak için trafik cezası sorgulama nasıl yapılır sayfamızı ziyaret edin.

Araç Muayene Bilgileri Nereden Sorgulanır?

Araç muayene bitiş tarihi, muayene sonuç ve rapor numarası e-Devlet araçlarım sayfasından sorgulanabilir. Ancak kusur oranları dâhil muayene raporunun tamamına e-Devlet barkodlu araç muayene raporu sorgulama sayfasından ulaşabilirsiniz. 

Egzoz Emisyon Ölçüm Bilgileri Nereden Sorgulanır?

Egzoz emisyon ölçüm raporuna, e-Devlet araçlarım sayfası veya yine e-devlet üzerinde yer alan egzoz emisyon ölçümü sorgulama sayfasından ulaşabilirsiniz. Raporda ölçüm geçerlilik tarihi, ölçüm bilgileri, aracın ruhsat bilgileri ve işlem yapıldığında aracın km'si gibi ek bilgilere de ulaşılabiliyor.

Daha fazla bilgi almak için egzoz emisyon ölçümü sayfamızı ziyaret edin.

Aracın Kilometresi (km) Nasıl Sorgulanır?

Aracın kilometresi göstergesinde yer alır. Ancak herhangi bir şüpheli durumda muayene raporu veya egzoz emisyon ölçüm raporunda yer alan en son yapılan muayene veya ölçüm raporundaki kilometresine bakılabilir. Eğer aracın bu belgeleri mevcutta yoksa, e-Devlet üzerinden bu belgeler sorgulanabilir. Adınıza kayıtlı araçlarda bu bilgi hemen sorgulanmakla birlikte, adınıza kayıtlı olmayan aracın sadece tescil belge numarası ve plaka bilgisiyle e-Devlet egzoz emisyon ölçümü sorgulama sayfasından aracın en son muayene kilometresi öğrenilebilir. Ayrıca km sorgulama nasıl yapılır detaylı öğrenmek için km nasıl sorgulanır yazımızı ziyaret edin. 

HGS Bakiye ve Geçiş Bilgileri Nereden Öğrenilir?

HGS bakiyesi ve geçiş bilgileri, e-Devlet araçlarım sayfası veya e- Devlet HGS hesap bilgisi sorgulama sayfası üzerinden öğrenilebilir. Ayrıca hesap bilgisi sorgulama sayfası üzerinden eğer HGS etiketi PTT üzerinden alındıysa PTT’nin sayfasına yönlendirilerek tüm geçiş detaylarına, HGS etiket numarası ve araç sınıfı gibi tüm bilgilere de ulaşılabiliyor.

HGS sorgulama işlemleriyle alakalı daha detaylı bilgi için HGS sorgulaması nasıl yapılır sayfamızı ziyaret edin. Ayrıca otoban ücretleri için otoban geçiş ücretleri aracımızı kullanın.

OGS Bakiye ve Geçiş Bilgileri Nereden Öğrenilir?

HGS bakiyesi ve geçiş bilgileri, e-Devlet araçlarım sayfası veya e-Devlet OGS geçiş bilgileri sorgulama sayfası üzerinden öğrenilebilir.

Araç Motor ve Şasi Numarasını Nereden Öğrenilir?

Motor ve şasi numarası, araç ruhsatı dışında e-Devlet araçlarım sayfasında yer alan muayene sekmesi içesindeki egzoz emisyon muayene bilgileri kısmından veya yine e-Devlet üzerinde yer alan egzoz emisyon ölçümü sorgulama sayfası üzerinden ölçüm raporu indirilerek öğrenilebilir. Ayrıca barkodlu araç muayene raporu sorgulama sayfası üzerinden de motor ve şasi numarası ayrıca öğrenebilir.

Kaynaklar:

Tüfunduszeue.info Araçlarım Sayfası

funduszeue.info Egzoz Emisyon Ölçümü 

funduszeue.info Şasi Numarası

Araç Muayenesi Sorgulama

Aracınızın Araç Muayene tarihi geçti mi? Yaptırmış olduğunuz muayene sonucunu online sorgulamak mı istiyorsunuz? Nereden sorgulayabilirsiniz ve randevu için hangi işlemleri yapmanız gerekiyor? TÜV muayenesi sorgulama için aşağıdaki adresleri ziyaret ederek Araç Muayenesi Sorgulama işlemlerini yaptırabilirsiniz. TÜV sisteminde ulaşabileceğiniz sorgulama sonuçları sadece TÜV kayıtları ile sınırlı. Yani öncesi muayene bilgilerine ulaşmanız mümkün değil.

Araç Muayenesi Sorgulama İçin Tıklayınız

Yaptırmış olduğunuz muayene sonucu öğrenmek için araç muayene sorgulama sayfasını kullanabilirsiniz. Unutmayınız; Araç muayenesi, trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların teknik yeterliliklerinin muayene edilerek trafik ve yolcu güvenliğine uygun olup olmamasının tespit edilmesidir. Araçların muayenesi sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddesi gereğince zorunludur. Türkiye&#;de araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş; TÜVTÜRK&#;tür.

Araç Muayene Randevusu Alma İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde yer alan bütün TÜVTÜRK istasyonlarından randevu almak için araç muayenesi randevu alma sayfasını kullanabilirsiniz. Araç muayene online randevu işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Araç Muayene Gecikme Bedeli Hesaplama İçin Tıklayınız

Araç muayenenizi geciktirdiniz ve ne kadar gecikme bedeli ödeyeceğinizi öğrenmek istiyorsunuz. Yapmanız gereken Araç muayene gecikme bedeli sayfasını ziyaret ederek aracınızın bilgilerine göre ne kadar fark ödeyeceğinizi tespit etmek.

Egzoz Muayene Ücreti ve Muayene Gecikme Cezası

Bir araç sahibiyseniz mutlaka yapmanız gerekenler vardır bunlardan bir tanesi de egzoz muayene ücretidir. Egzoz muayenesi arabaların çevreye verdiği zararı azaltmak için yapılmaktadır. Egzoz muayenesi sırasında araçların emisyon gazı ölçümü yapılmaktadır. Bu muayene her araçta yapılmaktadır. Egzoz muayene ücreti standarttır ve her araç için aynıdır.

    • Egzoz Muayenesi Nedir? Neden Yapılır? 
    • Egzoz Emisyon Ölçüm Muayenesi Kaç Yılda Bir Yaptırılır?
    • Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü İçin Gerekli Belgeler
    • Egzoz Emisyon Ölçümü Nerede Yapılmaktadır?
    • Aracınıza Hangi Sıklıkla Egzoz Muayenesi Yaptırmalısınız? 
    • Egzoz Muayenesi Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
    • Egzoz Muayenesi Hafif Kusur mu?
    • Egzoz Muayenesinden Olumsuz Sonuç Çıkarsa Ne Olur?
    • Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm Fiyatı
    • Egzoz Muayene Ücreti Gecikme Cezası
    • Egzoz Emisyon Kaç Gün Geçerli?
    • Trafik Sigortası Olmadan Egzoz Muayenesinden Geçilir mi?
    • Egzoz Muayenesi Olmadan Araç Muayeneden Geçer mi?
    • Egzoz Muayenesinden Muaf Araçlar
    • Motosiklet İçin Egzoz Muayenesi Var mı? 
    • Traktör İçin Egzoz Muayenesi Var mı?
    • Plakadan Egzoz Emisyonu Nasıl Sorgulanır?
    • Egzoz Emisyon Ölçümü Tekrar Hakkı
    • Kiralık Araçlarda Egzoz Muayene ve Araç Muayene Cezalarını Kim Öder?

Bir araç sahibiyseniz mutlaka yapmanız gerekenler vardır bunlardan bir tanesi de egzoz muayene ücretidir. Egzoz muayenesi arabaların çevreye verdiği zararı azaltmak için yapılmaktadır. Egzoz muayenesi sırasında araçların emisyon gazı ölçümü yapılmaktadır. Bu muayene her araçta yapılmaktadır. Egzoz muayene ücreti standarttır ve her araç için aynıdır.

Egzoz Muayenesi Nedir? Neden Yapılır? 

Egzoz muayenesi; araçların egzoz dumanından salınan zararlı gaz miktarını ölçümleyen bir testtir. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden unsurları minimuma indirmek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oldukça önemsenen egzoz muayenesi bir diğer tabiriyle egzoz emisyon ölçümü olarak da bilinmektedir. Egzoz muayenesinin yapılma sebebi insan sağlığını koruyabilmek ve çevreye zarar vermemektir. 

Egzoz Emisyon Ölçüm Muayenesi Kaç Yılda Bir Yaptırılır?

Araç sürücülerinin sıklıkla merak ettiği soruların başında egzoz emisyon ölçümü kaç yılda bir yapılır? sorusu gelmektedir. Ancak bu noktada araç türüne göre muayene süreleri değişkenlik gösterebilmektedir. Sıfır araçlarda egzoz muayenesi ilk 3 senenin sonunda gerçekleştirilir. Ardından her 2 senede bir tekrar muayene yaptırılması gerekir. Ticari araçlarda ise ilk bir senenin sonunda muayene gerçekleştirilir. Ardından her sene yeniden egzoz muayenesi yaptırılmalıdır. 

Egzoz emisyon ölçüm muayenesi araç ruhsatlarına işlenmektedir. Bu sayede aracın egzoz muayene tarihinin geçip geçmediği görülebilmektedir. Egzoz emisyon ölçüm muayenesi geçmiş araçlar trafiğe çıktıklarından olası bir polis kontrolünde aracın muayene tarihinin geçip geçmediği trafik polislerince görülebilir ve gerekli durumlarda ceza yazılabilir. 

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü İçin Gerekli Belgeler

Egzoz emisyon ölçümü yaptırmak için aracınızın tescil belgesi ve kimlik kartınız yeterlidir. Kimlik kartınızın yanınızda bulunmadığı durumlarda T.C kimlik numaranızın yer aldığı pasaport ve ehliyet gibi belgelerle de egzoz muayenesi yaptırabilirsiniz. 

Muayene öncesinden yanınızda hazır bulundurmanız gerekenler şu şekildedir;

  • Tescil belgesi

  • Araç sahibinin nüfus cüzdanı

  • Egzoz muayene ücreti

Egzoz Emisyon Ölçümü Nerede Yapılmaktadır?

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü

Egzoz emisyon ölçümü TÜVTÜRK istasyonlarında veya özel olarak yetki verilmiş servislerde yapılmaktadır. Egzoz muayenesi yaptırmadan önce mutlaka randevu almalısınız. İki farklı şekilde randevu alabilirsiniz.

  • TÜVTÜRK çağrı merkezini arayarak

  • TÜVTÜRK internet sitesinden

Oto kiralama yapmanın en güvenilir yolu Miniyol’un yazdığı TÜVTÜRK muayene istasyonlarına Tüvtürk Araç Muayene İstasyonları yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Aracınıza Hangi Sıklıkla Egzoz Muayenesi Yaptırmalısınız? 

Aracınızın türüne göre egzoz emisyon ölçümü yaptırma sıklığınız değişkenlik göstermektedir. Aracınız sıfırsa ilk üç senenin sonunda egzoz muayenenizi yaptırmalı ve aradından her iki sene de bir egzoz emiyon ölçümünüzü tekrar kontrol ettirmelisiniz. Ticari araç sahibiyseniz her sene egzoz muayenesi tarihiniz geçmeden kontrollerinizi yaptırmalısınız. 

Egzoz Muayenesi Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

- Egzoz sisteminiz üzerinde herhangi bir hasar varsa öncelikle bu hasarların onarılması gerekmektedir. 

- Aracınız katalitik konventörlü ise konventörlerinizi kontrol etmelisiniz. 

- Ölçüm tarihinizi geçirmemeniz hem sizin hem de çevrenin sağlığı için önem teşkil etmektedir. 

Araç muayenesi hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız: Araç Muayenesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Egzoz Muayenesi Hafif Kusur mu?

Egzoz muayenesi yılına kadar "ağır kusur" kapsamında değerlendirilmekteydi ve bu sebeple araçlar muayeneden geçememekteydi. Ancak yapılan son düzenlemelerden sonra egzoz muayenesi yılı itibariyle "hafif kusur" olarak sayılmaya başlanmıştır. 

Egzoz Muayenesinden Olumsuz Sonuç Çıkarsa Ne Olur?

Egzoz emisyon testinden başarısız çıkan otomobillerin 30 gün içerisinde tekrar muayeneye girmeye hakları bulunmaktadır. 30 gün içeresinde muayeneye girmeyen araç trafiğe 7.günden itibaren trafiğe çıkamaz.

E-Devlet üzerinden giriş yaparak TÜVTÜRK muayene durum sorgula kısmına gelerek araç plaka bilgilerinizi girerek egzoz emisyon bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. 

Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm Fiyatı

1 Ocak itibariyle egzoz gazı emisyon ücreti KDV dahil TL’dir.

Egzoz Muayene Ücreti Gecikme Cezası

Egzoz muayene ücretini kaçıranlara kötü bir haberimiz var. Gecikmeler durumunda gecikme cezası ödemektesiniz.

  • Muayene tarihini geçen araçlar TL

  • Standartlara uymayan araçlara TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Egzoz muayenesi cezası ödemelerini vergi dairelerinden ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden kredi kartı veya banka kartı ile ödeyebilirsiniz.

Egzoz muayene ücretlerini kaçırmamak için mutlaka E-Devlet üzerinden gerekli kontrolleri ihmal etmeyiniz.

Emisyon ölçümü

Egzoz Emisyon Kaç Gün Geçerli?

Egzoz emisyon ölçümünün kaç gün geçerli olduğu araç sahipleri tarafından merak edilmektedir. Ancak egzoz muayenesi süresi araç tipine göre değişkenlik göstermektedir. Binek ve resmi araçlar her 2 senede bir egzoz emisyon ölçümü muayenesine girmeliyken, ticari araçlarda bu süre yalnızca 1 yıl geçerlilik göstermektedir. Bu sebeple ticari araçlar her sene egzoz emisyon ölçüm muayenesi yaptırmalıdır. 

Trafik Sigortası Olmadan Egzoz Muayenesinden Geçilir mi?

Trafik sigortası olmayan araçlar egzoz muayenesinden geçemez. 

Egzoz Muayenesi Olmadan Araç Muayeneden Geçer mi?

Egzoz emisyon ölçümü yaptırılması zorunlu olan rutin kontroller arasında yer almaktadır. TÜVTÜRK tarafından yapılan egzoz emisyon ölçümünü tarihinden önce yaptırmazsanız aracınız kusurlu sayılabileceği için muayeneden geçmeme ihtimali vardır. 

Egzoz Muayenesinden Muaf Araçlar

Egzoz emisyon testinden muaf araçlar da bulunmaktadır. Bu araçlar şu şekilde;

  • Hidrojen yakıtlı araçlar

  • Traktör

  • Motosiklet

  • Hibrit ve elektrikli araçlar

  • Mopedler

  • model araçlar ve öncesi dizel motorlu araçlar

Motosiklet İçin Egzoz Muayenesi Var mı? 

Motosikletler egzoz muayenesinden muaf tutulan araçlar listesinde yer almaktadır. 

Traktör İçin Egzoz Muayenesi Var mı?

Traktörler egzoz muayenesinden muaf tutulan araçlar listesinde yer aldığı için traktörler için egzoz emisyon ölçümü bulunmamaktadır. 

Plakadan Egzoz Emisyonu Nasıl Sorgulanır?

E-devlet üzerinden aracınızın egzoz emisyon ölçüm tarihini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. "Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm Sorgulama" arama sorgusu üzerinden adınıza kayıtlı araç için sorgu yapabilirsiniz. "Tescil Belgesi ile Egzoz Emisyon Ölçümü Sorgulama" butonu sayesinde başka bir araç için de sorgu yapma imkanınız bulunmaktadır. Bu noktada plaka numarası ve tescil belgesi seri numarasını girerek sorgu gerçekleştirebilirsiniz.

Egzoz Emisyon Ölçümü Tekrar Hakkı

Egzoz muayenesine girdiğiniz ancak geçemediğiniz durumlarda aklınıza tekrar hakkı gelmiş olabilir. Egzoz muayenesinden geçemeyen aracın aynı ay içerisinde 1 tekrar hakkı daha bulunmaktadır. Ancak bu noktada önemli bir detay mevcuttur. Egzoz muayenesinden geçemeyen araçların aynı ay içerisinde 1 tekrar hakkı bulunsa dahi ilk muayene tarihinden sonra 7 gün geçerse aracın trafiğe çıkmasına müsade edilmemektedir. Bu sebeple aynı hafta içerisinde aracınızı tekrar egzoz muayenesine sokmanızı öneririz.

Kiralık Araçlarda Egzoz Muayene ve Araç Muayene Cezalarını Kim Öder?

Araç kiralama gerçekleştiren sürücülerin aklına takılan sorulardan biri de kiralık aracımın muayene cezasını kim öder olmaktadır. Kiralık araçlarda araç muayenesinin cezalarını araç kiralama yaptığınız rent a car firması ödemelidir. Ancak kendinizin ve sevdiklerinizin can güvenliği açısından kurumsal olmayan rent a car firmalarından araç kiralama gerçekleştirmemenizi öneririz.

Muayenesi geçmiş kiralık araçların trafiğe çıkması hem sizin hem de diğer sürücü ve yayaların can güvenliğini tehdit etmektedir. Bu sebeple kesinlikle kurumsal araç kiralama firmalarını tercih etmenizi öneririz. Miniyol, tüm tedarikçi rent a car firmalarını özenle seçerek sizlerin can güvenliğini her şeyden ön planda tutmaktadır. Yerel ve global güvenilir rent a car firmalarıyla çalışan Miniyol kiralık araçlarının tüm bakım ve kontrolleri düzenli olarak yaptırılmaktadır. 

Plaka İle Ara&#; Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Trafik Sigortası Fiyatları

Kasko Sigortası Fiyatları

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç sorgulama yapmak, ikinci el araç alacağınız durumda yanlış seçimler yapmamanız adına oldukça önemlidir. Yeni araç alımı için bütçeniz yoksa veya tercihinizi ikinci el araçtan kullanıyorsanız, aracın hasar kaydını sorgulamanız gerekiyor.

Araç sorgulama işlemi ile ilgilendiğiniz aracın geçmiş yıllardaki hasar kaydını öğrenmeniz mümkün. Bu sorgulama sayesinde ikinci el otomobil almak isteyenler seçtikleri aracın tüm hasar geçmişine, kaza tutanaklarına, arabanın kasko bilgilerine, trafikte bulunduğu süre boyunca ne kadar kaskolu olduğuna, aracın kaç defa el değiştirdiğine ve en son sahibinin kim olduğu gibi bilgilere plaka sorgulama yaparak ulaşabiliyor.

Araç plaka sorgulatma sayesinde aracın kaza yapıp yapmadığını, kazanın ne derecede bir kaza olduğunu ve hasar oranını, tutarını, aracın hangi servis süreçlerinde hangi parçalarının değiştiğini ve değişen parçaların orijinal olup olmadığını öğrenebilmek mümkün. Hasar kaydı sorgulama işlemlerinin yılı sonrasındaki hasar bilgileri ile sınırlı olduğunu da hatırlatalım.

Aracın kilometresini öğrenme işlemlerinde ise ilgili aracın TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında işlenen bilgileri esas alınıyor. Özellikle son dönemlerde araçların kilometresi ile oynayarak hile yapanlara ikinci el piyasasında rastlanabiliyor. 

Araç Hasar Kaydı Sorgulaması Nasıl Yapabilirsiniz?

Bir aracın hasar geçmişini öğrenmek, kaza sorgulama yapmak için SMS yolunu kullanabilirsiniz. SMS yöntemi oldukça kolay ve pratik.

  • Plaka sorgulatma yapmak için araştırdığınız aracın plakasını birleşik bir şekilde yazdıktan sonra SMS hizmet bedeli ödemek suretiyle ’e göndermeniz yeterli. Bu sayede aracın plakası değişmiş olsa bile, eski hasar bilgilerine ulaşabilirsiniz.
  • Mesajı gönderdikten sonra kısa süre içerisinde SMS olarak size bilgi verilir. Size gelecek mesajda aracın hangi tarihlerde kaza yaptığı, araçta ne gibi hasarlar oluştuğu, hasarların maliyeti gibi konular detaylı bir şekilde ifade edilir.
  • SMS ile ayrıca trafik poliçesi, kaza tespit tutanağının durumu ve vefat etmiş kişilerle ilgili hayat sigortası poliçesi bilgilerini de alabilmeniz mümkün.
  • Bu işlem için hangi operatörden sms’in gönderilmesi fark etmemektedir. Bu uygulama ile aracın hasar durumuna ulaşılabilmektedir. SMS ücreti her sorgulama için 46 TL’dir.
  • Ayrıca araçta değişen parça olup olmadığını öğrenmek için PARCA BOŞLUK PLAKA yazıp ’e sms göndererek öğrenilebilmektedir.
  • Eksper raporu olan kazalarda değişen parçaları PARÇA BOŞLUK PLAKA BOŞLUK HASAR TARİHİ yazıp 'e sms göndererek öğrenebilirsiniz.
  • Aracın şasi numarası ile sorgulama yapmak için HASAR BOŞUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI'nı yazıp 'e sms göndermeniz yeterli.
  • Aracın şasi numarasıyla tüm detay bilgilerini öğrenmek için DETAY BOŞLUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI'nı yazıp 'e sms gönderin.
  • Araca ait değişen parça bilgilerini sorgulamak için PARÇA BOŞUK PLAKA BOŞLUK KAZA TARİHİ'ni yazıp 'e sms atın.
  • Değişen parça bilgisi sorgulamasını şasi no ile yapmak için PARÇA BOŞUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI BOŞLUK KAZA TARİHİ'ni yazıp 'e sms atmak yeterli olacaktır.
  • DETAY BOŞLUK PLAKA yazılarak da aracın trafiğe çıkış tarihi, kasko gün sayısı, aracın hangi illerde tescil kaydının olduğu gibi ayrıntılı bilgilere ulaşılır. Yapılan sorgulamalarda aracın plakası değiştirilmiş dahi olsa aracın eski hasar bilgilerine ulaşabilme imkanı bulunmaktadır.

Çağrı Merkezi Üzerinden Hasar Sorgulama

Aracın herhangi bir kaza sonucu hasarının olup olmadığını öğrenmek için Çağrı merkezini arayarak araştırmak istenilen aracın plakası veya şasi numarası verilerek hasar sorgulaması yapılabilmektedir. Çağrı merkezinin ücretlendirilmesi ise dakika üzerinden belirlenmiş olup Turkcell ve Vodafone aboneleri için dakikası 4,25 TL, Türk Telekom ve sabit hat kullanıcıları için 4,75 TL'dir.

Web Üzerinden Sorgulama

Plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarasını, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarasını veya plaka ile sürücü T.C. kimlik numarasını girerek tramer sorgulama işlemini E-devlet sisteminden araç hasar kaydı sorgulama işlemiyle de hızlı ve kolay bir şekilde aracın hasar durumunu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

  • Araç sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden e-Devlet şifresi ile de yapılabilmektedir.
  • Araç sorgulama işlemi yapabilmek için e-Devlet şifreniz yoksa PTT şubesinden temin edebilirsiniz.
  • İnternete bağlanabildiğiniz her yerden e-devlet sistemine girip Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sorgulama hizmetinden faydalanarak aracınızla ilgili merak ettiğiniz tüm detayları öğrenebiliyorsunuz.
  • funduszeue.info adresinden erişim sağlanabilen e-Devlet sisteminde sisteme giriş sayfasında “e-Devlet şifresi ile giriş”, “mobil imza ile giriş”, “elektronik imza ile giriş” ve “T.C. kimlik kartı ile giriş” yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyorsunuz.
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler kategorisindeki; "Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama" yazıp gelen sayfaya istenilen bilgileri girdiğinizde ücretsiz olarak tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.

Sigortam ile Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sigortam sitesi üzerinden aracın hasar geçmişini, araca ait detay bilgilerini, eksper raporlarını, trafik ve kasko sigortası poliçeleri gibi detaylı bilgilerini görebilirsiniz. SBM (Sigorta Bilgi Merkezi) tarafından kurulan Sigortam ile yapılan sorgulamalarda 44 TL'lik hizmet bedeli ödenmektedir.

Sigortam üzerinden sorgulama yapmak için;

  • Üye olup veya üye olmadan da sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.
  • Sorgulama seçeneklerinden "Hasar sorgulama" kısmını seçin ve açılan sorgulama ekranından hangi bilgiyle sorgulama yapmak istiyorsanız onu seçin. Bu bilgiler plaka veya şasi numarasıyla olmaktadır.
  • İstenilen sorgulama bilgilerini girdikten sonra sorgulama butonuna basın ve sorgulatma işlemini yapın.
  • Sorgulama işleminden sonra araca ait hasar tutarını, hasar tarihini, hasar nededini görebilirsiniz.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi hakkında detaylı bilgi almak için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) nedir sayfamızı inceleyin.

Sigorta Poliçesi Sorgulamak İstiyorsanız Nasıl Bir Yol İzleyebilirsiniz?

Trafik poliçenizi sorgulamak istediğinizde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sitesinden faydalanabilmeniz mümkün.

  • Siteyi açtığınızda Trafik Poliçe Sorgula bölümüne girdikten sonra ilgili alana araç plakanızı ve TC kimlik numaranızı yazıp sorgulayarak aracınıza ait poliçe bilgilerine ulaşabiliyorsunuz.
  • Araç sahibi kimse o kişinin TC kimlik numarasını girmeye dikkat edin.
  • T.C. kimlik numarası yerine vergi numarası veya sigorta poliçesinin üzerinde yazan acente numarası, poliçe numarası gibi bilgilerle de sorgulama yapabilirsiniz.
  • Aracınızın kaskosu hakkında bilgi almak için de aynı uygulamadan faydalanabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası