krep tarifi yapılışı video / Krep Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) | Yemek Tarifleri

Krep Tarifi Yapılışı Video

krep tarifi yapılışı video

Kahvaltılık tarifler denince akla ilk gelenlerden biri olan krep, özellikle peynir, reçel, çikolata kreması gibi kahvaltılıklar ile beraber sıkça tüketiliyor. Kahvaltı hazırlarken hem hızlı hem de pratik bir tarif arıyorsanız krep tam sizin aradığınız tarif olabilir. Krep tarifi malzemeleri ve yapılışını sizler için haberimizde derledik. İşte krep tarifi&#;

krepp

KREP TARİFİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • tereyağı veya sıvı yağ

Yapılışı;

  • Krep tarifi hazırlamak için un, süt ve su iyiye çırpılır.
  • Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
  • Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
  • Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
  • Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.
  • Krep tarifiniz hazır. Afiyet Olsun!

Kahvaltılık Krep Tarifi

  1. Krep tarifi hazırlamak için un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
  2. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
  3. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
  4. Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
  5. Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin. Krep tarifimiz hazır, afiyet olsun.

İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir ;) Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır. Kahvaltılık krep tarifini deneyecek herkese afiyet olsun :)

Bu kolay krep tarifi için hazırladığımız videoyu da izlemenizi öneririm :)

Kahvaltılık Krep Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Kahvaltılık Krep Tarifi
Kahvaltılık Krep Tarifi
Kahvaltılık Krep Tarifi
Kahvaltılık Krep Tarifi
Kahvaltılık Krep Tarifi
Kahvaltılık Krep Tarifi
Kahvaltılık Krep Tarifi
Kahvaltılık Krep Tarifi
Kahvaltılık Krep Tarifi
Kahvaltılık Krep Tarifi
Kahvaltılık Krep Tarifi
Kahvaltılık Krep Tarifi
Kahvaltılık Krep TarifiKahvaltılık Krep Tarifi

Sütsüz krep tarifi olur mu?

Süte alerjisi olanlar aynı şekilde ve ölçülerle süt yerine su kullanarak krep hazırlayabilirler, veya su yerine soya sütü kullanılabilir, tabi bu konularda önce doktora danışmak gerekir.

Krep hamuru nasıl yapılır?

Daha doğrusu krep hamurun kıvamı nasıl olmalıdır? Son yıllarda oğlum için sıklıkla krep yapmak durumunda kalınca haliyle hamurun kıvamı konusunda çok deneme yaptım. İşin aslı aynı malzemeleri kullanmama rağmen neden annemin yaptıkları daha güzel oluyor diye uzun zaman uğraştım. Acaba sütünden mi, suyundan mı neden onun yaptıkları hep yumuşacık oluyor diye ciddi ciddi düşünüp durdum. Hatta annem krep yaparken gizli gizli izledim, neyi farklı yapıyor diye, çünkü annemin krepleri hep daha gözenekli ve yumuşacık olur ve ben de öyle severim. İşin sonunda krep yaparken sonucu etkileyecek birkaç önemli konuyu kendimce çözdüm.Öncelikle yumuşak krep yapmak için hamurun kıvamı oldukça cıvık olmalı, unun cinsinden veya yumurtanın büyüklüğünden bile fark eder tabi, en güvenilir ölçü sizin elinizin ölçüsü , göz kararınızdır. Öyle kek hamuru gibi bir krep hamuru yaparsanız bahsettiğim gibi ince yumuşacık krep yapmanız zor. Bunun dışında belki gözden kaçıyor ama kullanılan tava çok önemli. Ben krep yaparken döküm krep tavası kullanıyorum, tavanın kenarları yüksek olmamalı yoksa çevirmeniz zor olabilir. Yapışmaz bir tava kullanmanız gerekir, bir ara çok popüler olan seramik tavaları ben sevemedim maalesef. En uygun tavayı ancak deneyerek kendiniz karar verebilirsiniz sanırım. Fakat sadece bu iş için kullanacağınız bir krep tavasını mutlaka mutfağınızda bulundurmanızı tavsiye ederim.

Krep pişirmenin püf noktaları, krep nasıl pişirilir?

Krep pişirirken diğer önemli bir konu da ocağın sıcaklığı, ısıyı öyle ayarlamanız gerekir ki, ne pişme süresi uzasın ne de krep döktüğünüz gibi yansın. Eğer hamuru döktüğünüz anda daha yayılıp suyunu çekmeden yanıyorsa sıcaklık çok yüksek demektir, bunu zaten istemeyiz ama eğer sıcaklık çok az ise bu defa da pişme süresi uzar ve krep sert olur. Genelde ilk pişen krep biraz daha uzun süre de pişse de 2. ve daha sonrakiler hemen hemen eşit sürede ve daha hızlı pişerler, Hamuru yaydırdıktan sonra kısa süre içerisinde suyunu çektiği anda hemen çevirebilirsiniz. Bunun için ucu ince silikon spatula kullanmayı tercih ediyorum. Zamanla tecrübe ile uygun kıvamdaki hamuru uygun sıcaklıkta hızla pişirebildiğinizi siz de göreceksiniz.

Bu krep tarifi ile farklı krepler yapabilir miyim?

Elbette, bu krepleri sadece kahvaltıda yemek zorunda değilsiniz, aynı krepler ile sayısız farklı krepli tarifi hazırlayabilirsiniz. Örneğin tavuklu krep, kıymalı krep, etli krep, sebzeli krep, mantarlı krep, peynirli krep gibi çok sayıda farklı tarifini bu kreplerle hazırlayabilirsiniz. İç harcınızı hazırladıktan sonra bu kreplerin içine doldurup fırınlayabilirsiniz.İşte böyle krep hakkındaki deneyimlerimi naçizane paylaşmak istedim çünkü içerisinde süt un ve yumurta olmasına rağmen neden farklı farklı tarifler var, işin sırrı nedir biraz irdelemek istedim. Elbette ki iyi krep nasıl olur, herkese göre bunun cevabı farklı olabilir. Yazdıklarım benim şahsi fikirlerim,  bu kadar uzun uzadıya yazdığıma da bakmayın, eminim siz de kendi zevkinize göre zamanla kendi ölçü ve kıvamınızı tutturabilirsiniz. Emin olun bir iki denemeden sonra seri üretime geçeceksiniz, şimdiden afiyetler olsun :)Bunlar dışında söylemeden geçemeyeceğim, krep veya akıtma tuzlu olarak yapılır, fakat kahvaltıda reçel veya çikolata ile de nefis olur, size tavsiyem bu durumda tuzu bir fiske koyarak hazırlayabilirsiniz. Hamura şeker koyma ihtiyacı hissetmiyorum ben, zaten içerisine bal, reçel veya çikolata ile yeteri kadar tatlanmış funduszeue.info hamura kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyerek maydanozlu krep veya dereotlu krep de hazırlanabilir.

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

15 Dakikada Yapabileceğiniz 10 Kahvaltılık Krep Tarifi

İyi Krep Yapmanın Püf Noktaları

  1. Krep yaparken dikkat etmeniz gereken ilk nokta, doğru kıvamı elde etmektir. Krep hamuru, pürüzsüz ve akışkan bir kıvama sahip olmalıdır. Bunun için un, süt, yumurta ve tuz gibi temel malzemeleri bir kaseye alıp iyice çırpmanız gerekmektedir. Kıvamı kontrol etmek için hamurun bir kaşıkla çekildiğinde pürüzsüzce akması gerekmektedir. Hamurunuzun kıvamı çok koyuysa biraz daha süt ekleyebilir, çok sıvıysa un ilave edebilirsiniz.
  2. Krep yapmak kadar doğru tavayı kullanmak da önemlidir. Krep tavası yapışmaz, yanmaz, düz olmalıdır. Granit, teflon, seramik ya da demir döküm olabilir. 
  3. Krep tavasını doğru şekilde ısıtmak da önemlidir. Tavanızı orta ateşte ısıtın ve hafifçe yağlayın. Ardından, krep hamurunu tavaya dökün ve tavayı hızla çevirerek hamurun yayılmasını sağlayın. Krep, alt tarafı altın rengini alana kadar pişirilmeli, ardından spatula yardımıyla çevrilmelidir. Diğer tarafını da aynı şekilde pişirip servis yapabilirsiniz.
  4. Krep tariflerimizde kullanılan malzemeleri ve lezzetleri değiştirerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Örneğin, meyvelerle doldurarak tatlı krep yapabilir veya peynir, ıspanak gibi malzemeler ekleyerek tuzlu krep yapabilirsiniz. Ayrıca, tariflerimizde sade un yerine tam buğday unu veya glütensiz un kullanarak daha sağlıklı seçenekler oluşturabilirsiniz.
  5. Krep yaparken zamanlama da önemlidir. Krep hamurunuzun pürüzsüz olması için dinlenme süresi vermek iyi bir fikirdir. Hamurunuzun en az dakika dinlenmesine izin verin, böylece un iyice şişer ve daha yumuşak bir kıvama gelir. Ayrıca, pişirdiğiniz krep tabaklarını sıcak tutmak için fırında veya kapağı kapalı bir tavada tutabilirsiniz.

Krep tarifine dair detayları video'dan da takip edebilirsiniz:

Meraklısı İçin Krep Hakkında Teferruat Bilgi
Fransa’dan yayılan bu lezzetin benzerleri Dünya’da ve Türkiye’de farklı isimler ile yapılmaktadır. Rusya’da ''blini'' olarak geçer. Blini hamurunun iki farklı türü vardır, mayalı ve mayasız. Ekşi krema ve reçel ile ya da somon füme ile tüketilir. Hindistan’da ''dosa'' adında krep hamurları vardır. Dosa görüntü olarak krep ile birebir olsa da, içeriği fermente mercimek ve pirinçten oluşur. Genellikle tuzlu olarak tüketilir. Almanya’da ''poffertjes'' adı ile mayalı mini krepler yapılır. Pudra şekeri ile tüketilir. Türkiye’de krep, akıtma ve cızlama adı ile benzer tarifler yapılır ve genellikle kahvaltılarda tatlı ya da tuzlu olarak tüketilirler.

Kahvaltılık Kolay Krep Tarifleri

  1. Sade Krep

sade krep

Malzemeler;

  1. 2 yumurta
  2. 2 su bardağı süt ya da su (karışıkta yapabilirsiniz)
  3. 1,5 çay bardağı un
  4. 1 çimdik tuz
  5. 1 tatlı kaşığı yağ 

Yapılışı: Yumurta ve sıvı malzemeler karıştırılır. Homojen bir kıvama geldiklerinde un eklenir. Kıvama göre un miktarı arttırılabilir. Tavaya yağ koyulur ve hamurdan bir kepçe alarak ince bir şekilde yayılır. Arkası ve önü pişirilir. Afiyet olsun.

  1. Muzlu Krep

Kolay Krep Tarifi

  • 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu derin bir kaba alın.
  • Süt ve su karışımına 6 yemek kaşığı unu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve dinlenmeye bırakın.
  • 5 dakika dinlendirdiğiniz krep harcından küçük bir kepçe kadar doldurun.
  • Hamuru yağladığınız kızgın tavaya dökün ve hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın.
  • Krepleri, orta ateşte renk alana kadar arkalı önlü kızartın.
  • Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
  • Pişen krepleri servis tabağına alın. Soğutmadan sevdiklerinizle paylaşın.

Krep Nedir?

Dilimize yerleşen ismiyle akıtma diye de bilinen krep, günün her anında tüketilebilen bir lezzet halini aldı. Tatlısından tuzlusuna, meyvelisinden otlusuna çeşit çeşit krepler, hem gözümüze hem de midemize hitap ediyor. Sizler de pratik krep tarifini uygulayarak tatlı atıştırmalıklar yapabilir, doyurucu iç harcıyla ana yemek olarak misafirlerinize sunabilirsiniz.

Hazırlayacağınız krep hamuru mümkün olduğunca pürüzsüz olması için ise birkaç püf noktaya dikkat etmek yeterli. Yumurta, süt ve unu blenderden geçirerek krep hamuru hazırlamak en pratik yöntem. Krepleriniz çok kalın olursa biraz süt ilave ederek inceltebilirsiniz.

Krep Çeşitleri

Kahvaltılarda sevilen tüketilen krep ana yemeklerde de kullanılabilir. Damak zevkine göre krep tatlı ve tuzlu olarak da yapılabilir. Batı mutfak kültüründen Türk mutfağına kadar uzanan krep doğru bir şekilde pişirildiği takdirde oldukça lezzetli ve pratiktir. Krep yaparken bazı püf noktaları da bilmek gerekir. Bu şekilde krep çok kolay bir şekilde yapılır. Kahvaltıda yapılan krepler farklı şekilde tüketilebilir. Farklı yörelerde farklı isimler ile anılan krep cızlak, cızlama ve akıtma olarak bilinmektedir. Akışkan bir hamuru olan krep kahvaltılarda yapılmaktadır.

Sac üzerinde de pişirilen krep kahvaltıların yanı sıra bazı yemeklerde de kullanılmaktadır. Kreplerin tatlı olmasının yanı sıra tuzlu olanları da bulunmaktadır. Damak zevkine göre krepler tuzlu ve ya tatlı olabilir. Krepin içerisinde maya ve ya kabartma tozu bulunmaz. Krep isteğe bağlı olarak kakaolu ve ya çikolatalı da yapılabilir. Krep sade bir şekilde yapıldıktan sonra iç dolgusu farklı malzemelerden hazırlanabilir. İsteğe bağlı olarak tavuklu krep, etli krep ve peynirli krep gibi krepler de yapılabilir.

Krep Püf Noktaları

Krep yapmanın bazı püf noktaları vardır. Buna göre öncelikle krepin hamuru iyi pişirilmelidir.

Krep yapılırken ocak ısısı iyi ayarlanmalıdır. Buna göre krepin bir tarafının yanmaması için pişirildikten sonra mutlaka çevrilmelidir.

Krep bir kaşık ve ya kepçe yardımı ile tavanın tam ortasına konulmalıdır. Bu sayede krep hamuru tavaya eşit derecede yayılır. Sonrasında ise krep piştikten sonra çevrilmelidir.

İlk pişen krep biraz uzun sürede pişse dahi sonraki krepler hızlı şekilde pişecektir.

Krep hamuru yayıldıktan sonra suyunu çekince çevrilmelidir. Bu sayede kreplerin bir tarafının yanmasının önüne geçilir.

Krepler mutlaka bir spatula yardımı ile çevrilmelidir. Kreplerin yırtılmaması için de plastik spatula tercih edilir.

Krep yaparken yapışmaz tavalar tercih edilmelidir. Bu sayede krepler yapışmadan pişirilebilir.

Krep hamuru yapılırken pürüzsüz olmasına da özen gösterilmelidir. Bu nedenle krep hamuru pürüzsüz olana kadar çırpılmalıdır.

Krepi Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Kreplerin daha lezzetli olması için bazı detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle krep pişirilirken yanmaması için çok dikkatli davranılmalı. Özellikle de krep hamuru yapılırken tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpılmalıdır. Bu sayede krep de pürüzsüz bir yüzeye sahip olur. Tavaya dökülen krep hamuru miktarı iyi ayarlanmalıdır. Çünkü fazla krep hamuru konulduğu takdirde krep istenilenden daha kalın bir yapıya sahip olur. Ayrıca krep çok ince de olmamalıdır. Bu nedenle krep doğru şekilde yapılmalıdır.

Krep Sunumları

Sevilerek tüketilen bir yiyecek olan krep farklı şekilde sunulabilir. Özellikle de bunun için krep kahvaltılarda kullanılacak ise sade bir şekilde servis tabağına alınır. Ayrıca krep tatlı yapımında kullanılacak ise arasına muz ve çilek gibi meyveler konulduktan sonra krep iyice sarılmalıdır. Sarılan kreplerin üzerine çikolata sos dökülerek de servis edilebilir. Ayrıca tuzlu yapılan kreplerin içerisine tavuk, et, peynir ve ya patates harcı konulmalıdır. İçleri harç ile doldurulan krepler sarıldıktan sonra üzerine beşamel sos dökülüp kaşar peyniri rendelenmeli. İsteğe ve damak zevkine göre bu krepler hazırlanarak servis edilebilir. Krep sunumunda kullanıldığı yere göre farklı ürünler de kullanılabilir.

Krepin Faydaları Var mıdır?

Genellikle kahvaltılarda tüketilen kreplerin birbirinden farklı yararları bulunmaktadır. Özellikle de farklı çeşitleri bulunan krepler enerji vermeleri ile bilinir. Ayrıca uzun süre tok tutan krep vücudun karbonhidrat ihtiyacını da karşılamaktadır. Bunun yanı sıra krepler iç dolguları hazırlandığında yararları da farklılaşabilir. Özellikle tavuklu ve etli kreplerin protein oranı yüksektir. Bunun yanı sıra peynirli kreplerde de kalsiyum oranı fazladır.

Krep Kaç Kalori?

Kahvaltılarda ve ana öğünlerde tüketilen kreplerin kalori miktarı yüksektir. Özellikle gram bir krepte yaklaşık kalori bulunmaktadır. Kreplerin içerisinde kullanılan malzemeye göre kalori miktarında da artış olabilir. Kreplerin kalori miktarı yüksek olduğu için dikkatli tüketilmelidir.

Krep Kilo Aldırır mı?

Başta kahvaltılar olmak üzere pek çok alanda kullanılan kreplerin kalori miktarı oldukça yüksektir. Bu nedenle de krepin dikkatli tüketilmesi gerekir. Özellikle de zayıflamak isteyen kişiler krep tüketirken dikkat etmeliler. Krep küçük porsiyonlar halinde uzun aralar ile tüketilmelidir. Ayrıca krep kalori miktarı yüksek olduğu için diyet listelerinde de yer almaz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası