bebek çamaşırları ne ile yıkanır / Bebek Kıyafetleri Hangi Programda Yıkanır ?

Bebek Çamaşırları Ne Ile Yıkanır

bebek çamaşırları ne ile yıkanır

Bebek K&#x;yafetleri Hangi Programda Y&#x;kan&#x;r ?



“Bebek kıyafetleri hangi programda yıkanır “sorusu özellikle ilk kez bebeği olan annelerin en merak ettikleri konuların başında gelir. Merak ettikleri kadar da önemli ve dikkat edilmesi gereken bir meseledir. Miniklerimiz ilk doğduklarında henüz bağışıklıkları gelişmemiştir ve hassas ciltlere sahiptirler. Dolayısıyla giyecekleri kıyafetler de o kıyafetlerin yıkanması da onların sağlığına uygun olmalıdır.  

Aslında bu soru en başta bebek kıyafetlerini satın alma aşamasından başlıyor. Kalitesiz kumaşlara sahip, polyester gibi petrol ürünlerinden üretilmiş ya da baskı içeren kıyafetleri bebeklerimizin ciltleri için uygun değildir. Bu tarz kıyafetler ilk yıkamalarda da size sorun yaşatabilir. Mesela baskı içeren bir kıyafet yıkama sonrasında zarar görebilir ve baskı kısmının soyulması bebeğimizin de cildini tahriş edebilir. Dolayısıyla bebek kıyafetleri araştırılmadan alınabilecek ürünler değildir. Şimdi gelelim bebek kıyafetleri nasıl yıkanır sorusuna…

  1. Yıkama Talimatına Uymalıyız

Her kıyafet üretildiği maddeye göre farklı yıkama talimatına sahip olabilir. Deri, polyester veya pamuk gibi maddelerden üretilmiş kıyafetlerin her birinin yıkama talimatı farklı olabilir. Bazı kıyafetler makinede yıkamaya uygun olmayıp, talimatında elle yıkamaya uygundur yazılabilir. Dolayısıyla muhakkak yıkama talimatına uymalıyız.

  1. Genelde 300 Kısa Programda Yıkamalıyız

Yıkama talimatında buna aykırı bir durum yoksa özellikle pamuktan üretilmiş bebek kıyafetlerini 300 kısa programda yıkamalıyız. Yüksek dereceli programlar kıyafete zarar verebilir. Unutulmamalıdır ki zarar gören kıyafetler hassas ciltlere sahip miniklerimizin cildi için birer tehdit olabilir.

  1. Doğal Deterjan Kullanmalıyız

Kendi kıyafetlerimiz için kullandığımız herhangi bir deterjan veya yumuşatıcıyı bebeklerimizin kıyafetlerini de yıkarken kullanmamalıyız. Dolayısıyla bebek kıyafetlerini ayrı bir şekilde, file kullanarak ve makineyi çok doldurmadan yıkamalıyız. Yıkamada ise mümkün olduğunca doğal bebek deterjanları seçmeye özen göstermeliyiz. Kimyasal madde içeren deterjanlar kıyafetler üzerinde kalıntı bırakabilir ve bu da bebeklerimizin cildine zarar verebilir.

  1. Dışarıda Kurutmalı Ve Ütülemeliyiz



Bebeklerimizin bağışıklıkları oluşmamıştır. Bu nedenle kıyafetlerin dışarıda havalandırılarak kurutmalıyız. Dışarıda hava geçirgen bir şekilde kurutulan kıyafetlere antibakteriyel özellik kazandırılabilir.

Kurutulan kıyafetleri ütülemek o kıyafetleri hem tahriş edebilecek kırışıklıktan kurtaracak hem de olası zararlı mikroorganizmaları temizleyecektir. Ütüleme için de muhakkak talimatlara baktıktan sonra işleme başlamalıyız. Bahsettiğimiz gibi her hammaddenin dayanma derecesine göre ütüleme yapılmalıdır.

  1. Temiz Ve Kuru Yerde Saklamalıyız

Bebek kıyafetleri hangi programda yıkanır sorusu kadar önemli bir konu da onları saklayacağımız ortamlardır. Rutubetli ve sürekli toz alan yerlerde kıyafetler zarar görecek ya da hijyen olmayacaktır. Kıyafetleri bu nedenle doğuma yakın yıkamalı, kurutmalı; kuru ve temiz alanlarda saklamalıyız.

Sarebaby olarak sizlerin tüm sorunlarınızı önemsiyor, bebeklerinizin cildine en uygun ve yıkamaya en dayanıklı kıyafetleri üretiyoruz. Ürünlerimizi % doğal pamuktan antialerjik kumaşlardan üretiyor, bebeğinizi rahatsız edecek etiket, baskı ve dikişlerden kaçınıyoruz. 

Sarebaby, bebeğiniz için en iyisi; tıpkı bir ebeveyn gibi…

Bebeğin Çamaşırları Nasıl Yıkanmalı?

Bir bebek söz konusu oldu&#;unda her&#;ey gündem. Bebe&#;in giysileri ve nas&#;l y&#;kanacaklar&#; da buna dahil.

Çünkü bebek teni hassas. Yeterince olgunlu&#;a eri&#;mesi için önünde uzun bir zaman var. Ebeveyn olarak da görevimiz cildin do&#;al dokusuna zarar vermekten olabildi&#;ince kaç&#;nmak.

Ve bebe&#;in tenine de&#;en her&#;eyin bebek kullanmadan önce uygun &#;ekilde y&#;kanmas&#; önemli.

Yani i&#;; çama&#;&#;rlar&#; makineye doldurmak, deterjan&#; koyup uygun program&#; çal&#;&#;t&#;rmakla bitmiyor.

Önce en do&#;al, en kimyasals&#;z deterjan bulunacak. Çama&#;&#;rlar hem güzel kokacak hem yumu&#;ak olacak hem de tek bir kimyasal kal&#;nt&#;s&#; bile ta&#;&#;mayacak. Mümkünse yumu&#;at&#;c&#; kullan&#;lmayacak. Ve çama&#;&#;rlar kusursuz temizlikte olacak. Vay be!

Hadi gelin birlikte bu i&#;i nas&#;l çözece&#;imize bakal&#;m. Güvenilir kaynaklardan da görü&#; alarak “bebek çama&#;&#;rlar&#;n&#; y&#;kaman&#;n inceliklerini” ara&#;t&#;ral&#;m.

 

 

Bebe&#;in Çama&#;&#;rlar&#; Nas&#;l Y&#;kanmal&#;?

Bebe&#;iniz küçücük ama ç&#;kan çama&#;&#;rlar adeta bir da&#; olu&#;turuyor de&#;il mi?

Buna bir de yeni al&#;nanlar&#;, hediye gelenleri ekleyecek olursak ciddi bir çama&#;&#;r mesaisi bizi bekler.

&#;&#;e önce bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; y&#;kaman&#;n öneminden söz ederek ba&#;layal&#;m. 

Burada sözü geçen ilk kullan&#;m öncesi y&#;kama.

Evet, bu çok önemli.

Bebe&#;inizin çama&#;&#;rlar&#;n&#; ilk kullan&#;mdan önce mutlaka y&#;kamal&#;s&#;n&#;z.

Çünkü bebe&#;inizin tenine de&#;ecek o e&#;ya her ne ise, evinize gelene kadar bir yolculuk yapt&#;. Ve bu yolculuk s&#;ras&#;nda zararl&#; bakteri ve mikroplara maruz kalm&#;&#; olmas&#; olas&#;. Dahas&#; toz diye bir unsur var.

Henüz d&#;&#; etkenlere kar&#;&#; bariyerlerini olu&#;turmakta yetersiz olan bebek cildinin mümkün oldu&#;unca yabanc&#; unsurlardan uzak olmas&#;n&#; istiyoruz. Öyle de&#;il mi?

&#;imdi bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; y&#;karken dikkat etmemiz gerekenlere geçebiliriz:

  • Ürünün üzerindeki etiketi mutlaka okuyun. Y&#;kama talimatlar&#; i&#;inizi çok kolayla&#;t&#;racak. Ürünün malzemesi, kullan&#;lan boya, uygun y&#;kama s&#;cakl&#;&#;&#;, kurutma makinesine at&#;l&#;p at&#;lamayaca&#;&#; gibi önemli bilgileri ürünün üzerindeki etiketten ö&#;renebilirsiniz.
  • S&#;ra geldi deterjana. &#;&#;te buras&#; çok önemli. Temiz içerikli bir sabun (deterjan, y&#;kama ürünü vs) bulmak ve bunun bebekler için uygunlu&#;unu ö&#;renmek gerekiyor. Yani kimyasallara geçit yok.
  • Bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#; için kulland&#;&#;&#;n&#;z deterjan&#;n dermatolojik olarak test edilmi&#;, boya, paraben, fosfat, klor, SLS, SLES içermeyen, kokusuz bir ürün olmas&#; önemli. Neyse ki &#;ansl&#;y&#;z. Piyasada toksik olmayan ürün bulmak art&#;k kolay. Pek çok küçük kapsaml&#; üretici bu i&#;e çoktan soyunmu&#; durumda.
  • Çama&#;&#;rlara ön y&#;kama yapt&#;r&#;n. E&#;er ürünün malzemesi buna uygunsa, s&#;cak suda yapt&#;raca&#;&#;n&#;z ön y&#;kama istenmeyen pek çok mikrobun yok olmas&#;n&#; sa&#;layacakt&#;r.
  • Bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; yeti&#;kinlerin çama&#;&#;rlar&#;ndan ayr&#; y&#;kay&#;n.
  • Çama&#;&#;rlar&#; uygun s&#;cakl&#;kta ve deterjanda y&#;kad&#;ktan sonra, son olarak ekstra durulama yap&#;n. Bu yöntemle deterjan kal&#;nt&#;lar&#;n&#;n ve alerjik di&#;er unsurlar&#;n ortadan kalkaca&#;&#;na emin olabilirsiniz.
  • Çama&#;&#;rlar&#; güne&#;te kurutun. Güne&#; &#;&#;&#;&#;&#; do&#;al dezenfektand&#;r. Bu mümkün de&#;ilse, çama&#;&#;rlar&#; s&#;cak bir odada; temiz ve steril bir ortamda kurutun.

Bebe&#;in Giysilerini Y&#;kamak &#;çin Yap&#;lmas&#; Gerekenler

Bebe&#;inizin çama&#;&#;rlar&#;n&#; çama&#;&#;r kovas&#;na veya çama&#;&#;r makinesine yerle&#;tirmeden önce baz&#; önemli noktalar&#; akl&#;n&#;zda bulundurman&#;z önemli.

Bebe&#;inize ait ürünün üzerinde mutlaka bir ürün etiketi yer al&#;r. Bu etiketin üzerinde;

  • Ürün için uygun y&#;kama s&#;cakl&#;&#;&#;,
  • Elde y&#;kamaya uygun ya da makinede y&#;kanabilir gibi talimatlar yer al&#;r.

Bu talimatlar ürünün uzun süre güvenli ve rahat kullan&#;m&#; aç&#;s&#;ndan önemlidir. Mutlaka okuyun.

Gelelim bebek çama&#;&#;rlar&#; aç&#;s&#;ndan di&#;er önemli unsurlar&#; anlamaya:

Bebek K&#;yafetlerini Ay&#;r&#;n

Pek çok aile bebe&#;in giysilerini ayr&#; y&#;kamak e&#;ilimindedir.

Bence de,

  • Di&#;er çama&#;&#;rlarda bulunan mikroplar&#;n bebe&#;inizin giysilerine yerle&#;mesini önlemek,
  • Yeti&#;kin deterjanlar&#;nda bulunan kimyasallar&#;n, yeti&#;kin giysilerinde kullan&#;lan boyalar&#;n bebe&#;in e&#;yalar&#;na bula&#;mas&#;n&#; engellemek amac&#;yla

bebe&#;inizin k&#;yafetlerini mutlaka ayr&#; y&#;kay&#;n.

Bu nedenle, bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; y&#;kanmak üzere biriktirdi&#;iniz sepet ayr&#; olsun. &#;&#;iniz kolayla&#;&#;r.

Do&#;ru Deterjan Seçimi

Bebek çama&#;&#;rlar&#;n&#; y&#;kamak için hipoalerjik, bebeklerin cildini rahats&#;z etmeyecek pek çok ürün sat&#;l&#;yor.

Ne var ki Amerikan Pediatri Akademisi bu ürünleri kullanman&#;n çok da gerekli olmad&#;&#;&#;n&#; söylüyor. Tabii ki bebe&#;inizde herhangi bir alerji durumu yoksa.

Bu durumun nedenlerini Akademi &#;öyle aç&#;kl&#;yor: Bir bebek deterjan&#; genellikle lekeleri düzgün &#;ekilde ç&#;karmaz. Bu durumda, bebek k&#;yafetleri için üretilmi&#; bitkisel leke ç&#;kar&#;c&#; spreyleri kullanabilirsiniz.

Ancak benim tavsiyem ne kadar bitkisel ürün olarak sat&#;lsa da bir miktar kimyasal içerdi&#;i için bu tip leke ç&#;kar&#;c&#;lardan uzak durman&#;z.

Bunun yerine lekeye soda döküp biraz beklemeyi ve do&#;al bir sabunla çama&#;&#;r&#; çitileyerek y&#;kamay&#; deneyebilirsiniz.

Ayr&#;ca Akademi‘nin aksine tavsiyem bebek çama&#;&#;rlar&#;n&#; y&#;kamak için özel olarak formüle edilmi&#; deterjanlar&#; seçmeniz.

Kendi deneyimime gelince… Doktorumuzun tavsiyesiyle iki o&#;lumun da ilk aylar&#;nda çama&#;&#;rlar&#;n&#; biri deterjanl&#;, biri sadece duru suda olmak üzere iki a&#;amada y&#;k&#;yordum. Böylece bebe&#;imin hassas cildi daha az deterjan kal&#;nt&#;s&#;na maruz kal&#;yordu.

Zamanla çocuklar büyüdükçe tek y&#;kamaya geçtim. Ancak buna ra&#;men 8 ya&#;&#;na gelen o&#;lumun giysilerini hala bebek deterjan&#; ile y&#;kamaya devam ediyor ve yumu&#;at&#;c&#; kullanmamaya özen gösteriyorum.

&#;lk Kullan&#;mdan Önce Bebek E&#;yalar&#;n&#; Y&#;kamak Zorunda M&#;y&#;m?

Sat&#;n ald&#;&#;&#;n&#;z ya da hediye gelen bir bebek ürününün evinize kadar yapt&#;&#;&#; yolculu&#;u kontrol edemezsiniz. Bunun için uzmanlar ilk kullan&#;mdan önce bebek k&#;yafetlerini y&#;kaman&#;z&#; önerir.

Ben çocuklar&#;m&#;n yeni giysilerini kullanmadan önce mutlaka y&#;kar&#;m.  Böylelikle üzerindeki boya kal&#;nt&#;lar&#;, toz, kir vs. temizlenmi&#; olur. Sonra da kurutup gönül rahatl&#;&#;&#;yla dolaplar&#;na yerle&#;tiririm.

Bebe&#;in Giysileri Elde Nas&#;l Y&#;kan&#;r?

Bebek için al&#;nan e&#;yalar&#;n etiketlerinde kimi zaman “elde y&#;kamaya uygundur” ifadesiyle kar&#;&#;la&#;&#;rs&#;n&#;z.

Ya da bebek e&#;yalar&#;n&#; elde y&#;kamay&#; tercih edebilirsiniz.

Öyleyse elde y&#;kaman&#;n püf noktalar&#;n&#; anlatal&#;m:

Daha iyi temizlik için k&#;yafetleri önceden &#;slat&#;n: Baz&#; inatç&#; lekeler, kirler için önceden &#;slatma i&#;lemi faydal&#; olabilir.

Çama&#;&#;rlar&#; uygun s&#;cakl&#;ktaki suda dakika bekletin. Kirler yumu&#;ay&#;nca çama&#;&#;rlar&#; ç&#;kar&#;n.

Sonra esas y&#;kama i&#;lemi için haz&#;rl&#;klar&#;n&#;z&#; yap&#;n.

Suyun s&#;cakl&#;&#;&#;n&#; ayarlay&#;n: Bunu belirlemenin yolu yine ürün etiketini okumaktan geçiyor.

Ya da deneyiminizi konu&#;turabilirsiniz.

Yakla&#;&#;k ºC aras&#; su s&#;cakl&#;&#;&#; genel olarak uygun.

Ama isterseniz daha so&#;uk su da tercih edebilirsiniz.

Y&#;kama kovas&#;n&#; uygun s&#;cakl&#;ktaki suyla ihtiyac&#;n&#;z&#; kar&#;&#;layacak seviyede doldurun.

S&#;cak su, bebek bezi, önlük gibi e&#;yalar&#;n y&#;kanmas&#; için daha uygun. Çünkü bu e&#;yalar daha fazla leke bar&#;nd&#;rabiliyor.

Lekesiz, çok k&#;sa süre kullan&#;lm&#;&#; e&#;yalar için so&#;uk su yeterlidir.

Uygun deterjan ekleyin: Bebe&#;in hassas cildi için uygun (dermatolojik olarak test edilmi&#;, boya, paraben, fosfat, klor, SLS, SLES içermeyen, kokusuz) deterjan&#; suya bir miktar koyun. Bu miktara kendiniz karar verebilirsiniz.

Dikkat edece&#;iniz tek bir nokta var: Deterjan&#; çok miktarda kullan&#;rsan&#;z, çama&#;&#;rlar&#; durulamak zor olur.

Bebe&#;in giysilerindeki fermuarlar&#;, dü&#;meleri, ç&#;tç&#;tlar&#; mutlaka kapat&#;n.

Çama&#;&#;r&#;n kuma&#;&#;na göre y&#;kamaya ba&#;lay&#;n. Baz&#; çama&#;&#;rlar&#; çitilemek mümkündür. ama baz&#;lar&#;na çitilemek, ovalamak zarar verir. Bunu mutlaka gözetin.

K&#;yafetleri kurutun: Bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; do&#;al bir dezenfektan oldu&#;u için do&#;rudan güne&#; &#;&#;&#;&#;&#; alt&#;nda kurutabilirsiniz.

Bu mümkün de&#;ilse; temiz, s&#;cak bir odada kurutma sa&#;layabilirsiniz.

Bebe&#;in Giysileri Makinede Nas&#;l Y&#;kan&#;r?

Genellikle bebeklerin giysilerini elde y&#;kamak önerilir. Ancak bu yorucu ve zaman alan bir yöntem.

O yüzden &#;imdi makinede y&#;kama için ipuçlar&#; geliyor:

Bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; kendi çama&#;&#;rlar&#;n&#;zdan önce y&#;kay&#;n: Çama&#;&#;r makineleri de bakteri yuvas&#; olabilir. Sizin çama&#;&#;rlar&#;n&#;zdan kalan kal&#;nt&#;lar bebe&#;inkilere geçmesin diye önce bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; y&#;kay&#;n.

Ön y&#;kama yap&#;n: Çok kirli, lekeli e&#;yalar&#; makinede derece aras&#; ön y&#;kama yapabilirsiniz.

Ya da bir kovan&#;n içinde 30 dakika kadar bekletip, çama&#;&#;r makinesine yerle&#;tirebilirsiniz.

Ekstra durulama yap&#;n: Deterjan kal&#;nt&#;lar&#;n&#;n gitti&#;inden ve olas&#; bakteri, toz gibi istenmeyen durumlar&#;n bitti&#;inden emin olmak için ekstra durulama uygun bir seçenek.

Bebek Çama&#;&#;rlar&#; Hangi Deterjanla Y&#;kanmal&#;?

Bu yaz&#;y&#; okuyan pek çok ailenin bebek çama&#;&#;rlar&#; için bebeklere özel bir ürün kullanma e&#;iliminde oldu&#;unu dü&#;ünüyorum.

E&#;er öyleyse çok hakl&#;s&#;n&#;z.

Bebe&#;in cildi henüz çok hassast&#;r. Çünkü yeti&#;kinlere göre daha incedir ve nem tutma kapasitesi daha azd&#;r. Yani kuruma e&#;ilimindedir.

Bebe&#;in tün organlar&#; do&#;umdan sonra yo&#;un bir büyüme ve geli&#;me içindedir. Bu organlara cilt de dahildir.

Sizin anlayaca&#;&#;n&#;z, bebe&#;in hassas ve ince cildinin kimyasal içerikli deterjanlara maruz kalmamas&#; önemlidir.

Ayr&#;ca ya&#; ve nem dengesi henüz oturmam&#;&#; hassas bebek cildi, sivilcelenme, egzama gibi durumlara müsaittir.

Bu nedenle bebe&#;in tenine de&#;en çama&#;&#;rlar&#;n özel içerikli bir deterjanla y&#;kanmas&#; bebe&#;in cildinin ve di&#;er organlar&#;n&#;n sa&#;l&#;kl&#; geli&#;imi aç&#;s&#;ndan güzel bir ad&#;md&#;r.

Bebek için seçece&#;iniz deterjan&#;n,

  • Dermatolojik olarak test edilmi&#; olmas&#;,
  • Boya, paraben, fosfat, klor, SLS, SLES içermemesi
  • Kokusuz olmas&#; tercih nedenidir.

Healthline uzmanlar&#; bebek çama&#;&#;rlar&#; için deterjan seçiminde a&#;a&#;&#;daki unsurlara dikkat etmenin önemli oldu&#;unu söylüyor.

  • &#;çerik, koku, boya, kimyasal maddeler
  • Fiyat
  • Doktor önerisi
  • Bebekler aç&#;s&#;ndan güvenli&#;i (dermatolojik olarak test edilmi&#; mi)
  • Kullan&#;c&#; deneyimleri

Bebek Çama&#;&#;rlar&#; Kaç Derecede Y&#;kanmal&#;?

Bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; kaç derecede y&#;kayabilece&#;inize karar vermek için en iyi yöntem ürünün üzerindeki etiketi okumak.

Özellikle ilk kullan&#;mda bu en güvenli yol.

Daha sonraki y&#;kamalarda deneyiminize göre su s&#;cakl&#;&#;&#;na karar verebilirsiniz.

Y&#;kama için ortalama su s&#;cakl&#;&#;&#; vermek gerekirse:

  • Bebe&#;in beyaz çama&#;&#;rlar&#;n&#; 40 derecede y&#;kamak hijyen için yeterlidir.
  • Renkli ve hassas çama&#;&#;rlar için 30 derece uygundur.

Yüksek s&#;cakl&#;klar daha fazla hijyen sa&#;lar m&#;?

Yüksek s&#;cakl&#;klar hijyen aç&#;s&#;ndan daha uygundur. Unicef’in Covid 19 rehberinde mümkün olan en yüksek &#;s&#;da çama&#;&#;r y&#;kaman&#;n virüsü etkisiz hale getirece&#;i yazar.

Siz güvenli bir ortamdaysan&#;z, virüs ya da ba&#;ka herhangi bir unsurun bebek ve sizin için potansiyel ta&#;&#;mad&#;&#;&#;ndan eminseniz yukar&#;da sözü edilen s&#;cakl&#;klarda çama&#;&#;r y&#;kayabilirsiniz.

Çok yüksek su s&#;cakl&#;klar&#; ürünün kullan&#;m süresini k&#;salt&#;p, kuma&#;a zarar verebilir.

Bebek K&#;yafetleri Nas&#;l Dezenfekte Edilir?

Kimi zaman bebe&#;in sadece çama&#;&#;rlar&#;n&#; y&#;kamak de&#;il, onlar&#; dezenfekte etmek de gerekebilir.

&#;&#;te bunun için birkaç ipucu:

  • &#;lk ad&#;m lekeleri tespit etmek ve ön y&#;kama yapmak. funduszeue.info‘da yay&#;nlanan makalede leke konusunun önemine de&#;iniliyor. Bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;ndaki lekeler ço&#;unlukla anne sütü gibi protein bazl&#; lekelerdir. Protein en tehlikeli bakteri türlerini kendine çeker. Bu yüzden bu lekelerin, g&#;da kal&#;nt&#;lar&#;n&#;n y&#;kama öncesi giderilmesi gerekir.
  • Salya, tükürük, sümük gibi vücut s&#;v&#;lar&#;n&#; mutlaka y&#;kama öncesi temizleyin. Bunun nedeni de t&#;pk&#; protein kal&#;nt&#;lar&#;nda oldu&#;u gibi vücut salg&#;lar&#;n&#;n da zararl&#; bakteri içerme olas&#;l&#;&#;d&#;r. Dezenfektan ve bebek cildi ile sa&#;l&#;&#;&#;na uygun bir deterjanla bunlar&#; da temizleyin.
  • Üzüm sirkesi do&#;al bir dezenfektan. &#;ki kapak dolusu sirkesi bir kova suyun içine koyun. Lekeli, kirli çama&#;&#;rlar&#; bu suyun içine bast&#;r&#;n. Yakla&#;&#;k 30 dakika bekleyin. Daha sonra bu çama&#;&#;rlar&#; durulay&#;p makineye koyabilirsiniz.

Bebek Çama&#;&#;rlar&#; Ne Zamana Kadar Ayr&#; Y&#;kanmal&#;?

Bebek çama&#;&#;rlar&#; ne zamana kadar ayr&#; y&#;kanmal&#; sorusuna net bir cevap vermek kolay de&#;il.

Bu asl&#;nda tamamen size ba&#;l&#; bir durum.

Bütün bu yaz&#; boyunca ne dedik? Bebe&#;in cildi hassas. Floras&#; henüz olgunla&#;mam&#;&#;. Ya&#; ve nem dengesi henüz kendini bulmam&#;&#;. Derisi ince.

Bu durumda en az 1 y&#;l bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; sizinkilerden ayr&#; y&#;kamak mant&#;kl&#; görünüyor.

Ancak isterseniz çocu&#;unuzun çama&#;&#;rlar&#;n&#; her zaman ayr&#; bir sepette toplar ve sizinkilerden ayr&#; y&#;kars&#;n&#;z.

Bebe&#;in Çama&#;&#;rlar&#;n&#; Y&#;kamadan Önce ve Y&#;kad&#;ktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek cildinin hassasiyeti göz önüne al&#;nd&#;&#;&#;nda bir bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; y&#;kamaya haz&#;rlamak ve y&#;kamak ciddi bir konu halini al&#;r.

A&#;a&#;&#;da bu konudaki önemli unsurlar&#; s&#;ralad&#;k:

  • Öncelikle bebe&#;in kirlenen çama&#;&#;rlar&#;n&#;, bebe&#;e özel bir çama&#;&#;r sepetine koyun.
  • Nemli, &#;slak kirlileri uzun süre çama&#;&#;r sepetinde b&#;rakmay&#;n. Küflenme riski vard&#;r. Makinede y&#;kamak için yeterli miktarda çama&#;&#;r yoksa elde y&#;kama yoluna gidin.
  • Bebe&#;in e&#;yalar&#;ndaki ürün etiketlerini y&#;kama talimatlar&#; aç&#;s&#;ndan mutlaka okuyun.
  • Talimatlar&#; okuduktan sonra ürün etiketlerini kesin.
  • Bebe&#;in hassas cildi için çama&#;&#;r deterjan&#; seçiminde titiz davran&#;n.
  • Bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; y&#;karken mümkünse yumu&#;at&#;c&#; kullanmay&#;n.
  • Bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; y&#;karken yo&#;unkokulu ürünler kullanmaktan kaç&#;n&#;n.
  • Kimyasal bir içeri&#;i olan çama&#;&#;r kurutma ka&#;&#;tlar&#;ndan kullanmay&#;n.
  • Kimyasal deterjanlardan uzak durun.
  • Bebe&#;in bezlerini di&#;er e&#;yalar&#;ndan ayr&#; y&#;kay&#;n.
  • Üzerinde kal&#;nt&#;, leke, kusmuk olan e&#;yalar&#; öncelikle suya bast&#;r&#;n. Bu e&#;yalar kal&#;nt&#;lardan ar&#;nd&#;ktan sonra birlikte makineye atabilece&#;iniz çama&#;&#;rlarla birlikte y&#;kamaya geçin.
  • Minicik çoraplar, makineye s&#;k&#;&#;&#;p kalabilecek di&#;er küçük e&#;yalar için mutlaka bir çama&#;&#;r filesi kullan&#;n. &#;nan&#;n bir teki kay&#;p çorap olay&#; son bulacak.
  • Bebe&#;in çama&#;&#;rlar&#;n&#; mümkün oldu&#;unca aç&#;k havada, güne&#;te kurutun.
  • Güne&#;te kurutma mümkün de&#;ilse, s&#;cak ve temiz bir odada çama&#;&#;r ask&#;s&#; seçene&#;ini deneyin.
  • Ütü hijyenik etkiyi art&#;raca&#;&#;ndan bebek çama&#;&#;rlar&#;n&#; kuruduktan sonra ütüleyin.
  • Bebe&#;in cildinde alerjik bir durum olmas&#; halinde, mutlaka doktorunuzla konu&#;un.

 


Umar&#;m size fayda sa&#;layan bir içerik okudu&#;unuzu dü&#;ünüyorsunuzdur ve yorumlar&#;n&#;zla katk&#;da bulunursunuz. Deneyimlerinizden faydalanmak bizi mutlu edecek ve kendimizi geli&#;tirmemizi sa&#;layacakt&#;r. Te&#;ekkürler.

Kaynaklar: funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.info

Bebeğinizin Giysilerini Nasıl Yıkamalısınız?

Bebek Giysileri Nasıl Yıkanmalı?

Doğum hazırlığı yapan anne adaylarının en fazla merak ettikleri konular arasında bebek giysilerinin yıkanması yer alır. Yenidoğan Bebek Kıyafetleri doğar doğmaz oldukça hassas olan bebeğinizin cildi için özenle seçilmeli ve temizliği de özenle yapılmalıdır. Satın alınan yeni bebek kıyafetlerinin hepsinin mutlaka yıkanması gerekir. Bu nedenle doğuma hazırlık aşamalarından birisi olan bebek giysilerini yıkarken, kullanacağınız deterjandan, suyun sıcaklık derecesine kadar pek çok konuya dikkat etmek gerekir. Bebek giysileri nasıl yıkanmalı? Bu konuda yapacağınız ilk şey bebeğinize aldığınız tüm giysileri toparlayıp yıkama aşamasına geçmenizdir. Bebek giysilerini yıkarken izleyeceğiniz ilk yol giysilerin üzerinde bulunan ekiletlerdeki yıkama önerilerine dikkate almanızdır. Bu öneriler kıyafetlerin kaç derece ve hangi programda yıkamanız gerektiği ile ilgili size fikir verir. Bebek kıyafetlerini yıkarken nelere dikkat edilmeli? İşte uzmanların bebek kıyafetlerini yıkama ve saklama önerileri

Bebek Cildinde Cilt Florası Yoktur

Yenidoğan bebeklerin vücutlarını zararlı etkilerden koruyan yararlı mikroorganizmaların oluşturduğu cilt florası yoktur. PH derecesi normal kişilerde 5,5 iken bebeklerde 6,8'dir ve deriyi örten keratin tabakası tam anlamı ile gelişmemiştir. Bu durum asidik özelliği az, florası henüz oluşmamış ve keratin tabakasından yoksun olan bebeğin cildinin erişkin insanlardan daha fazla mikroplara ve kimyasallara karşı hassas olduğunu açıklar. Bu nedenle, bebek cildine temas eden giysilerin yıkama sıcaklığı, deterjan seçimi, şampuanlar, cilt kremleri, yumuşatıcılar, bebek bezleri ve ıslak mendiller özenle seçilmelidir.   Bebeğinizin Giysilerini Nasıl Yıkamalısınız?  

Bebek Kıyafetlerini Yıkarken Dikkat Etmeniz Gereken Konular

Bebek kıyafetlerini yıkarken dikkat etmeniz gereken bazı konular mevcuttur. Bunlar;

  • Bebek kıyafetlerini yıkama deterjan; bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken hassas cildinde kızarıklığa ve kaşıntıya neden olmaması için özel üretilmiş deterjanları tercih etmeniz önerilir.
  • Bebek kıyafetlerini yıkarken yumuşatıcı kullanımı; çamaşır yumuşatıcıları içerisinde parfüm gibi pek çok kimyasallar olması nedeniyle yıkama işleminde kullanılması önerilmez.
  • Sadece bebek kıyafetlerini yıkayın; bebeklerin cildinin, yetişkinlere oranla daha hassas olmasından dolayı yıkama aşamasında daha fazla özen göstermek gerekir. Bu nedenle diğer giysilerin bebeğin cildine zarar vermemesi için sizin kıyafetlerinizden ayrı sadece bebeğinizin giysilerini yıkayın.
  • Yıkama öncesi etiketleri kesin; giysilerin içerisinde bulunan etiketler bebeğinizin cildine zarar verir. Etiketlerin bebeğinizin cildini tahriş etmemesi için satın aldıktan sonra kesmeniz önerilir.

  Bebeğinizin Giysilerini Nasıl Yıkamalısınız?  

  • Yıkama Sonrası mutlaka ütüleyin; bebeğinize aldığınız yeni kıyafetleri yıkamadan giydirmemenin yanında kıyafetlerde olabilecek mikropların kırılması için giysileri yıkadıktan sonra mutlaka ütüleyin.
  • Yıkamadan asla giydirmeyin; bebeğinize aldığınız kıyafetlerin kumaşında kimyasal maddeler yanında dikim aşamasında oluşan toz ve benzeri şeyler henüz bağışıklık sistemi gelişmemiş bebeğinizi rahatsız eder. Bu nedenle tüm kıyafetleri yıkamadan giydirmeyin.
  • Çamaşır suyu ya da benzer deterjanlar kullanmayın; deterjan dışında çamaşır suyu gibi kimyasal madde içeren temizleyiciler bebeğinizin cildinin tahriş olmasına neden olur. İçeriğinde kimyasal madde fazla olan deterjanlar bebeğinizin narin cildinde kızarıklığa ve kaşıntıya neden olurken, pek çok da yan etki oluşturur.
  • Yıkama filesi kullanın; bebek giysilerinin küçük parçalardan oluşması nedeniyle yıkarken çamaşır filesi kullanmanız uygun olacaktır. Bu şekilde kolayca eldiven ve kaybolan çoraplar makine içerisinde sıkışıp kaybolmayacaktır.

  Bebeğinizin Giysilerini Nasıl Yıkamalısınız?  

  • Renklileri ve beyazları ayırın; bebeğinizin kıyafetlerini yıkamadan önce beyazlar ile renklilerin farklı sıcaklık derecelerinde yıkanabilmesi, boyasının çıkıp, renk solmaması için yıkama işlemini ayırarak yapın.
  • İki kez durulama yapan programı seçin; Yıkama işlemi sırasında bebek giysileri üzerinde deterjan artıklarının tam geçtiğinden emin olabilmek için ikinci kez durulama yapın ya da iki defa durulama yapan programı seçin.
  • Yüksek ısıda yıkayın; uzun süre düşük yıkama derecelerinde kullanılan çamaşır makinelerinde ve bebekler için şiddetli enfeksiyonlara neden olabilecek mikrop kolonilerinin oluşabileceği düşünüldüğünden, yıkama işlemini yüksek derecelerde yapmanız, makineye ara ara bakım ve temizlik yaptırmanız bu gibi durumları önlemeye yardımcı olacaktır.
  • Mutlaka açık havada kurutun; bebek kıyafetlerini yıkarken dikkat etmeniz diğer bir konu da yıkadığınız bebek giysilerini mutlaka açık havada kurutmanızdır. Açık havada kurutulan kıyafetlerin mutlaka ütülenmesi gerektiğini unutmayın. Ütü sağladığı yüksek ısı sebebiyle hijyenik etki yaratır.

  Bebeğinizin Giysilerini Nasıl Yıkamalısınız?  

  • Kurutma makinesi kullanabilirsiniz; Bebeğinizin giysilerini kurutmak için her zaman açık ve güneşli hava tercih edilmedir. Ancak soğuk, kirli ve nemli hava ile balkonu uygun olmayan bahçesiz evlerde bebek kıyafetlerini kurutmak için kurutma makinesi tercih edebilir. Burada kurutma ısı derecesinin azaltılmış olmasına dikkat etmeniz önerilir.
  • Kuruyan çamaşırları serin ve kuru yerde saklayın; bebeğinizin kıyafetlerini yıkadıktan ve güneş gören bir yerde kuruttuktan sonra serin ve kuru bir yerde veya bebeğinizin dolabında saklayın.
  • Saklama esnasında naftalin ya da güve ilacı kullanmayın; yıkadığınız bebek kıyafetlerinin bebeğinizin doğumuna kadar saklama aşamasındayken kesinlikle güve ilacı ya da naftalin gibi kimyasal içeren maddeler kullanmayın.

Bebek Giysileri Neyle Yıkanmalı?

Bebek kıyafetlerinin yıkanmasında dikkat edilmesi gereken diğer bir konuda yıkama sırasında kullanılacak deterjan ve sabunların özellikleridir. Bebek kıyafetleri hangi deterjanla yıkanmalı? Piyasada mevcut olan yıkama için kullanılan deterjan ve sabunlar erişkinler için bile alerjik olabiliryorken, bebeklerde bu risk daha fazladır. Uzmanlar bebeklik döneminde kullanılan söz konusu kimyasalların yıllar sonra bile alerjik reaksiyon neden olduğunu belirtmektedirler. Bu nedenle bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken; sabun, yumuşatıcı, çamaşır suyu, ağartıcı ve cildi tahriş eden parfümlerden kaçınmak gerekir. Bunun için özel deterjanlar bulunmaktadır. Piyasada pek çok markada bulunan deterjanlardan istediğinizi tercih edebilirsiniz. Tercih edeceğiniz deterjanın kokusuz olması cilt tahrişlerini önleme konusunda daha etkilidir.   Bebeğinizin Giysilerini Nasıl Yıkamalısınız?  

Bebek Kıyafetleri Kaç Derecede Yıkanmalı?

Bebek giysileri nasıl yıkanmalı? Bebek kıyafetlerini yıkanma derecesi ile ilgili farklı görüşler mevcuttur. Bu görüşlerde yıkama sıcaklığının 45 °C derecede olabileceği gibi 60°C ve üzeri sıcaklıkta yıkanabileceği de belirtilmektedir. Bebeğin kıyafetlerini yıkama derecesini ayarlamadan önce, ısı derecesinin artması giysilerin solma, çekme ve  boyama ihtimalinin artıracağı yanında mikropları yok etme olasılığının da artacağını bilmelisiniz. 60°C yıkama sıcaklığı pek çok zararlı mikropların gitmesi için uygundur. Bunun yanında 60°C nin üzerindeki yıkama dereceleri pamuklular dışındaki çamaşırlar için (iç çamaşırı vs) sadece kıyafete zarar anlamına gelir. Bu nedenle, bebeğinizin hassas giysilerinde °C sıcaklıkta ön yıkamalı program ve fazladan durulama seçeneği ile çamaşırları yıpratmadan mikroplara yönelik nispeten olumlu bir sonuç elde edebilirsiniz.   Bebek Kıyafetlerini Yıkamanın 5 Önemli Püf Noktası Detaylar İçin tıklayın

Editörün Seçtikleri

Popüler Yazılar

Gebe Sözlüğü

Yenidoğan Bebek Kıyafetleri Hangi Deterjanla Yıkanmalı ?


Bebeğinizin doğumu yaklaşmış ve onun için alışveriş hazırlıklarını bitirmiş olabilir veya şu an önünüzde birikmiş bebek çamaşırlarını nasıl yıkayacağınız konusunda tereddüt edip araştırmaya başlamış olabilirsiniz. Kafanızda bebekler için hangi deterjan kullanılmalı, bebek çamaşırları hangi deterjanla yıkanmalı, yenidoğan bebekler için hangi deterjan kullanılır, bebek kıyafetleri normal deterjanla yıkanır mı, bebek kıyafetleri kaç yaşında normal deterjanla yıkanmalı gibi sorulara cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz. Kullanışlı ipuçları, bebek deterjanı önerileri ile bebek giysilerini nasıl doğru bir şekilde yıkacağınıza gelin birlikte bakalım.


Yenidoğan Bebeklerde Hangi  Deterjan Kullanılmalı?


Yenidoğan bebeklerin cildi yetişkinlere göre daha hassastır ve henüz o hassas tenlerinde koruma tabakası oluşmamıştır. Bu yüzden bebek çamaşırlarını yıkarken daha fazla özen gösterilmesi gerekir. 

Uzmanlar, yenidoğan bebeklerin cildinin zarar görmemesi için bebek giysilerinin ayrı yıkanması gerektiğinin altını çiziyor.

Bebek kıyafetlerini yetişkin çamaşırlarından ayrı bir döngüde yıkamamız gerektiği konusunu öğrendik. Peki, yenidoğan bebeğimiz için ayrı bir deterjan mı kullanmalıyız? Bu soruya cevabımız evet. Nedeni ise biz yetişkinlerin kullandığı deterjanlardan farklı olarak bebek deterjanları ağır kimyasallar içerecek şekilde üretilmez. Bu yüzden yenidoğan bebek çamaşırlarında bebeğinizin sağlığı için bebek deterjanı veya bebek çamaşır sabunu kullanmanız kesinlikle daha doğru bir seçenektir. 

Lindos Naturals Bebek Çamaşır Sabunu içeriğinde SLS, paraben, sülfat,  klor, GDO, boya ve parfüm gibi doğaya ve insan sağlığına zarar veren kimyasallar bulunmaz. Her çeşit bebek kıyafeti için uygundur.


Yeni Alınan Bebek Kıyafetleri Kullanmadan Önce Yıkanmalı mı?

İlk heyecanlar her zaman güzeldir. Heyecanla beklediğiniz minik bebeğiniz için alışveriş yapmak anneler için en heyecanlı dönemlerden biridir. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra paketleri içinde ne kadar temiz görünseler de yenidoğan bebek kıyafetlerini yıkamak gerekir mi? Evet, kesinlikle! Paketler içinde ne kadar temiz görünseler de kıyafetler, üretim kısmında birçok kimyasal etkiye maruz kalmaktadır. Bunun yanında taşıma esnasında kullanılan spreyler, depolama alanının hijyenik durumu gibi pek çok neden daha sayılabilir. Bundan dolayı bebek giysilerini kullanmadan önce yıkamanız bebeğiniz için en güvenli yoldur.




Yenidoğan Bebek Kıyafetleri Hangi Programda Yıkanır?


Hassas bir cilde sahip bebeğinizin tenine temas edecek giysilerin temizliğine dikkat etmelisiniz.  Yenidoğan bebek kıyafetleri hangi programda yıkanır sorusuna cevap olarak ise bazı ince detaylara dikkat etmek önemlidir. Yeni nesil çamaşır makinelerinde bulunan bebek yıkama programları seçeneği ve hassas yıkama programları yenidoğan bebek kıyafetleri için uygundur.

Püf Noktası: Yüzde yüz pamuklu ürünlerden üretilmiş minik yenidoğan bebek kıyafetlerini yıkarken küçük parçaların makine içinde sıkışmaması için file kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca yenidoğan bebek çamaşırlarını yıkarken yüksek sıkma derecesi de pamuklu yapılarına zarar vereceği için tavsiye edilmez.


Yenidoğan Bebek Kıyafetleri Kaç Derecede Yıkanır?

Yenidoğan bebek giysileri kaç derecede yıkanır sorusuna yanıt olarak, yenidoğan bebeğinizin giysilerini çamaşır makinesinde 40 derece aralığında yıkayabilirsiniz. Yıkama işlemi sonrası çamaşır kurutma makinesi yerine açık havada kurutarak güneşin o muhteşem hijyen sağlama gücünden de faydalanmayı unutmayın.



Bebek Deterjanı Ne Zamana Kadar Kullanılmalı?

Aileler, bebeklerinin temas ettiği her şeyin hijyen açısından temiz olmasına dikkat ediyor. Ve uzmanlar bebek deterjanlarının 6 yaşına kadar kullanılmasını öneriyor. 

Peki, bebek kıyafetleri normal deterjanla yıkanır mı?  Uzmanlar bu soruya da “hayır” cevabını veriyor. Çünkü 6 yaşına kadar çocukların çamaşırlarında kullanılan sabun, deterjan ve yumuşatıcılarda bulunan boyar maddeler, kimyasallar ve özellikle parabenin yer almaması gerekiyor. Bu zararlı maddelerin yer aldığı deterjanların kullanılması halinde bebek giysiyle temas ettikten sonra bebeklerde öksürme, hapşırma ve ciltte kızarıklıklar ve alerjik kaşıntıların gelişme olasılığı yükseliyor. 

İlgini çekebilir: Paraben nedir, parabenin zararları nelerdir?


Bebek kıyafetleri kaç yaşında normal deterjanla yıkanır? 

Annelerin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Çocuğunuz kıyafetlerini 6 yaşına kadar bebek çamaşır deterjanı ile yıkabilirsiniz. Okul dönemiyle birlikte kendi kıyafetleriniz ile çocuğunuzun kıyafetlerini bir arada yıkabilirsiniz. Çünkü, tenin kendini bir yetişkin gibi koruma dönemi bu yaşlarda başlıyor.

Yaşı kaç olursa olsun çocuğunuz ve ailenizin her üyesi için doğal çamaşır deterjanı kullanmak ve zararlı kimyasallara maruz kalmamayı tercih etmek bizim elimizde. Bu yüzden her ürününde temiz temizlik prensibi ile hareket eden Lindos Naturals sizin ve ailenizin diğer yetişkin üyeleri için de zararlı kimyasallar içermeyen temiz içerikli ürünler üretir. Gezegenimiz ve aileniz için gül & ıtır uçucu yağları ile üretilmiş doğal çamaşır sabunumuzu denediniz mi?


Bebek İçin Sıvı Deterjan mı Toz Deterjan Mı ?

Yeni alınan tüm bebek ve yetişkin giysilerinin mutlaka yıkanması gerektiğini artık biliyoruz. Peki, bebek kıyafetleri yıkama deterjanı seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Bu seçimde bebek için sıvı deterjan mı toz deterjan mı tercih etmeliyiz?

Toz deterjanların yıkama döngüsü esnasında yeterince durulanamayacağı durumlar olabileceği için size tavsiyemiz sıvı deterjan kullanmanız yönünde. Bebek sağlığı için suda kolaylıkla çözünebilen bebeklere ve çocuklara özel deterjanlar üretilmekte. Yenidoğan bebek deterjanlarında ise tavsiyemiz, toz değil sıvı sabun tercih etmeniz yönünde. Çünkü sıvı deterjanlar suda daha hızlı çözünür ve yıkama esnasında daha etkin iş görür.



Lindos Doğal Çamaşır Sabunu; bebeklerinizin, çocuklarınızın ve sizin çamaşırlarınıza zarar vermeden derinlemesine ve etkili temizlik sağlar. İçerisinde zararlı kimyasallar bulundurmayan formülü sayesinde giysilerde toksik kalıntı bırakmaz. Sıvı formu sayesinde kolayca durulanır, düşük ısıda bile etkili performans gösterir. Yenidoğan bebekler için özellikle kokusuz seçenekleri de bulunan Lindos Bebek Çamaşır Sabunu, % vegan içeriktir ve Vegan Society sertifikasına sahiptir. 


Lindos Naturals yarınımızın yetişkinleri olan bebeklerimizin, sadece çamaşırlarını ve hassas tenini değil geleceğini de korumak adına tüm ürünlerinde doğa dostu içerikler kullanır. Lindos Doğal Temizlik ürünleri denizi, yer altı sularını kirletmez ve hayvanlar üzerinde test yapmaz. 


Hayalimiz, yarınlarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak. Bu yüzden refill özelliğine sahip şişelerimizle daha az plastik daha sürdürülebilir bir yaşam hedefindeyiz. Tüketerek değil yaşatarak mutlu bir gelecek için sen de bu hayalde bizimle yürümek ister misin? 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası