20 aylık bebek ne kadar uyumalı / 20 Aylık Bebek - funduszeue.info

20 Aylık Bebek Ne Kadar Uyumalı

20 aylık bebek ne kadar uyumalı

Bebeklerde 13 Aylik Gelisimi Nasil Olur?

İlk adımlarını atmaya başlayan 13 aylık bebekler etrafı keşfetmeye odaklanır. Ellerini kullanarak nesneleri kavramayı öğrendikleri için eşyaları taşımaya meyillidirler. Basit kelimeleri söylemek, eşyaları istiflemek, ayakta kontrollü durabilmek ve kitap sayfalarını çevirmek gibi eylemleri yerine getirebilirler. Bu adımlar beynin, vücudun birçok kasını kontrol ve koordine etmesi açısından önemlidir.

13 Aylık Bebeklerde Fiziksel Gelişim Nasıldır?

Yürüme yaş aralığı, kaba motor becerilerin öğrenildiği yaş aralığından daha farklıdır. Hemen hemen tüm bebekler ay arasında başlarını kaldırmayı öğrense de çoğu bebek yürümeye ay aralığında başlar. 13 aylık bebekler, ellerini kullanarak nesneleri tutmaya ve kavramaya başlar. Blok gibi nesneleri büyük kaplara koyabilir ve bu nesneleri kaptan çıkarabilir. Blokları tutarak ve birleştirerek daha büyük bloklar yapabilir ve bunları yıkmaktan hoşlanabilir.

Gün içinde ebeveynlerini takip eden bebekler mutfak eşyaları ile oynamak isteyebilir. Tencere ve tavalar, tahta kaşıklar ve plastik bardaklar bebekler için ilgi çekici nesnelerdir. Aynı zamanda bu nesnelerle oynamak kavrama ve bırakma becerilerinin gelişmesine katkıda bulunur. Bu dönemde bebekler yemek saatinde ise mısır gevreği ya da makarna gibi küçük yiyecek parçalarını başparmağı ve işaret parmağı arasına alarak yiyebilir. Kıskaç kavrama olarak da bilinen bu hareketin yanı sıra kaşık kullanmaya da ilgi gösterebilir.

13 Aylık Bebeklerde Bilişsel Gelişim Nasıldır?

13 aylık bir bebek, anne ve baba gibi temel kelimeler de dahil olmak üzere kelime konuşabilir. Ancak dil ediniminde pasif evre olarak da bilinen bu dönemde bebekler henüz konuşmaya başlamamış da olabilir. Bu durum, bebeğin kelimeleri duyduğu ve daha sonra kullanmak üzere sakladığı anlamına gelebilir. Herhangi bir kelimeyi net söyleyemese de bebekler jestleri ve sesleri ile ihtiyaçlarını anlatabilir.

Bebekler, bu dönemde basit hareketlerde olduğu gibi konuşmaya çalışırken de ebeveynlerini taklit eder. Yetişkinlerin neyi, nasıl söylediğini gözlemleyerek aynı sözleri ve hareketleri tekrar etmeye çalışır. Henüz birkaç kelime konuşabilmesine rağmen bebekler bu dönemde bir dizi jest, mimik ve ses ile ebeveynleriyle iletişim kurmaya başlar. Bu dönemde bebekler kelimelerin anlamlarından çok ses tonlamalarına dikkat eder. Ebeveynler sıcak bir tabaktan ya da tanıdık olmayan bir hayvandan uzak durmasını istediğinde ikna edici bir ses tonu kullanabilir. Bebeklerin tepkilerinde bir değişim olması, tonlamanın iletişimdeki rolünü gösterir.

Nesne sürekliliğini ve kalıcılığını anlamaya başlayan bebekler, göremese dahi bir nesnenin hâlâ var olduğunu anlayabilir. Çoğu 13 aylık bebek, koltuğun altına yuvarlanan ve gözden kaybolan topun orada olduğunu bilerek topu aramaya devam eder.

13 Aylık Bebekler Nasıl Davranır?

13 aylık bebekler genellikle heyecan verici ve eğlenceli bulduğu için nesneleri tutma ve fırlatma eğilimindedir. Yalnızca nesnelere değil insanlara da ilgi duyan bebekler diğer insanları ısırabilir, onlara vurabilir ya da sarılabilir. Ancak bu davranışlarının arkasında yıkıcı bir düşünce yoktur. Bağımsızlık duygusu gelişen bebekler çevresini keşfederken kendi ve çevresi üzerinde ne kadar güce sahip olduğunu, kabul edilen ve edilmeyen davranışları anlamaya başlar.

13 Aylık Bebeklerin Duygusal ve Sosyal Gelişimi Nasıldır?

Bu dönemde bebekler için en önemli kişiler ebeveynleridir. Ancak bağımsızlığını keşfeden ve gücü olduğunu anlayan bebekler, ebeveynlerinden onu yürüyüşe çıkarmasını ya da ona kitap okumasını jest ve mimikleri ile isteyebilir. Hem ebeveynlerle hem de akranlarla yapılan etkinliklerde bebeklerin etkileşimden kaçındığı ve dikkatinin dağınık olduğu gözlemlenebilir.

Herkesi kontrol ediyor gibi görünen bu dönemdeki bebekler, öfke nöbetlerine ve ayrılık kaygısına da sahip olabilir. Sık görüştüğü arkadaşlarının ya da ebeveynlerinin etrafta olmadığı zamanlarda üzülebilir. Ayrılık kaygısı, ebeveynlerine bağımlı olan 13 aylık bebeklerde yaygın olarak görülse de aydan sonra yavaş yavaş kaybolur.

13 Aylık Bebekler Nasıl Beslenir?

13 aylık bir bebek günde ortalama kalori almaya ihtiyaç duyar. Yemek konusunda seçici olduğu bu dönemde ebeveynler bebeği yeni tatlar denemeye teşvik edebilir. Ancak belirli gıda ürünlerini tüketmeme konusunda ısrar etmesi durumunda bebeğin zorlanmaması faydalı olabilir.

Bu dönemde günlük 3 ana öğün ve 2 küçük ya da 1 normal ara öğün verilmesi önerilir. Günlük beslenme rutinine meyve ve sebzeler, tahıl ürünleri, süt ve süt ürünleri eklenmesi gerekir. Yürümeye başlayan ancak katı gıdalara henüz geçmeyen bebeklere tam yağlı süt verilebilir. Yağ, beyin fonksiyonlarının hızla geliştiği bu dönemde gelişime yardımcı olur. 2 yaşına kadar verilebilen anne sütünün kesilmesi için de iyi bir dönemdir.

13 Aylık Bebekler Ne Kadar Uyur?

13 aylık bebekler genellikle yerleşik bir uyku düzenine sahip olsa da gelişimsel problemler, dönemsel hastalıklar ve diş çıkarma gibi nedenlerle bu düzen bozulabilir. Ancak çoğu bebek, bu dönemde günde ortalama saat arasında uyur. Kesintisiz gece uykusuna ek olarak gün içinde bir ya da iki kez uyuyabilir.

Yeni yürümeye başladığı ve etrafı keşfettiği için dikkati kolay dağılan bebekler, bazı dönemlerde uyumak isteyemeyebilir. Bunun nedeni, etraftaki nesneleri incelemeye devam etmek istemesi ve uyumayı boş bir aktivite olarak görmesidir. Ancak uyumak istemeyen bebeklerin zorlanmaması gerekir. Ebeveynler, uyku için uygun ortamı hazırladıktan sonra bebeklerin daha kolay uyuması için onlara ılık banyo yaptırabilir ya da sevdiği bir kitabı okuyabilir. Uyku saatinin her gün aynı olması ve belli bir programa bağlı kalınması da bebeğin uykuya geçmesini kolaylaştırabilir.

13 Aylık Bebekler Nasıl Oynar?

İlk adımlarını atmaya başlayan bebekler bu dönemde önceki aylara kıyasla daha aktif olabilir. Çoğu bebek tek oyun oynamak, eğlenmek ve çevresini keşfetmek ister. Ancak dikkati hızlı dağılan bebekler oyunlardan çabuk sıkılabilir. Oyun ve aktivitelerin verimli olması kadar bebeğin ilgisini çekmesi de önemli bir noktadır.

Hayatının ilk yıllarında genellikle ebeveynlerinin hareketlerini taklit eden bebekler yetişkinlerle birlikte ev işi yapabilir. Ebeveynler, sebze kesmek ya da çamaşır yıkamak gibi günlük aktiviteler sırasında bebeklerin yanlarında durmasına izin verebilir. Bu sırada bebekler, bir parça sebze ya da bez ile kendi kendine oynayabilir.

Karalama yapmaktan hoşlanan 13 aylık bebekler boyama ve çizim kitapları ile oynayabilir. Bu sırada nesneleri tutmak ve kavramak gibi temel motor becerilerini geliştirebilir. Resimli kitaplar, bebeklerin renklere aşina olmasına yardımcı olur. Top ve saklambaç da bu dönemde bebeklerin keyif alabileceği aktiviteler arasında bulunur.

20 Aylık Bebek Gelişimi: 20 Aylık Bebek Kilosu Ka&#; Olmalı? Beslenmesi Nasıl Olmalı?

20 Aylık Bebek Gelişimi

Ayına girmiş bebeklerde genel olarak yeni yeni konuşmaya başlayan ve çevresi keşfetmeye başlayan bebekler olur. Bu dönemde bebeğin gelişimi oldukça hızlanır. Bu dönemde 20 aylık bebekler daha fazla sayıda kelime kullanırken aynı zamanda bu kelimeleri birleştirme konusunda da beceri kazanmıştır. Bireysel hareketleri artan bebeklerde bu dönemde kendine güven konusu da gelişmeye başlar. Özellikle çevreyi tanımak ve anlamak için her şey için 'bu ne?' sorusunu sorar.

20 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı?

20 aylık bebeklerde en çok merak edilen durumlardan bir tanesi de bebeklerin kilosudur. 20 aylık bebekler kaç kilo olmalı sorusu birçok ebeveynin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Çocukların gelişimini takip etmek amacıyla genel kilo tablosu merak eden ebeveynler bu tabloyu araştırır. 20 aylık bebeklerde erkek bebekler ve kız bebekler için ortalama kilogramlar farklılık gösterir. 20 aylık kız bebek kilosu kilogram iken 20 aylık erkek bebek kilosu kilogram olarak değişiklik göstermektedir.

20 Aylık Bebeklerde Boy Nasıl Olmalı?

20 aylık bebeklerde kilo gibi boy da farklılık göstermektedir. Özellikle kız bebek ve erkek bebekler için bu değerler farklıdır. 20 aylık kız bebek boyu santimetre olarak ölçülürken 20 aylık erkek bebek boyu santimetre olarak ölçülür.

20 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

20 aylık olan bebeğiniz artık daha da büyümüş birçok şey yapabilir hale gelmiştir. 20 aylık bebeklerde motor gelişimi genel olarak kaba motor becerilerinin geliştiğini gösterir.

- 20 aylık bebekler koşabilir.
- Ellerinde bulunan herhangi bir cismi fırlatabilir.
- Çatal ve kaşığı yardımsız olarak kullanabilir.
- Önünde bulunanları kaldırarak atabilir.
- Yakınında bulunan küplerden kule yapabilir.

20 Aylık Bebek Dil Gelişimi

20 aylık olan bebeklerde dil gelişimi hızlı ilerleyen bir durumdur.
- 20 aylık bebekler birçok kelimeyi öğrenme aşamasındadır.
- Bu dönemde bebekler kelimeleri birleştirebilir.
- Önlerinde duran 1 ila 4 resmi isimlendirerek tanımlar.
- Vücudun kısımlarının isimlerini söyleyebilir.
- 20 aylık bebekler dinledikleri şeylerini yarısını anlama konusunda iyidir.
- Söylemek istediklerini de bir şekilde ifade edebilir.
- 20 aylık bebeklerde ortalama kullanılan kelime sayısı ise 50 civarındadır.

20 Aylık Bebek Sosyal Gelişim

20 aylık bebeklerde sosyal gelişim farklılık göstermektedir. Ancak genel anlamda bu dönemde bebekler 'bu ne?' sorusu ile çevresini keşfetmeye çalışır. Çocuk öğrenme dürtüsü ile bu soruları sorarak öğrenmeyi güçlendirir. 20 aylık bebekler cevabını bilse bile aynı şeye 'bu ne?' sorusunu sorabilirler. Bunun sebebi ilgi çekme ve öğrenmeyi geliştirmedir. Bu sebeple aynı soruyu defalarca sormalarına karşın aynı cevabı ebeveynlerini defalarca vermesi gerekebilir. Bu dönemde çocukların sorularını geçiştirilmemesi oldukça önemlidir.

20 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Bu dönemde oldukça hareketli olan 20 aylık bebekler birçok besin grubu ile beslenmeleri gerekmektedir. Bu dönemde ki bebekler anne sütüne devam edebilir. Ancak bunun yanında tüm sağlıklı besinleri de almaları oldukça önemlidir. Bu dönemde ki bebekler dört besin grubundan beslenmesi bebeklerin gelişimi için oldukça önemlidir. 20 aylık bebekler;

- Et Balık ve yumurta gibi hayvansal ürünler tüketmeli,
- Süt ve süt ürünlerini mutlaka tüketmeli.
- Yeteri miktarda meyve ve sebze tüketimine dikkat edilmeli.
- Aynı zamanda besleyicilik açısından tahıl grubundan da beslenmesi gerekmektedir.

Ancak bu besin gruplarının hepsini her gün tüketmek zorunluluğu yoktur. Dönem dönem bebeklerdeki sıkıntılardan dolayı aynı şeyleri yemek istemeyen ve her dönem bu besinlerle beslenmek istemeyen bebekler zaman zaman bundan sıkılabilir. Bu dönemlerde beslenme düzeninde değişiklikler yapmakta fayda vardır. Yemek istemediği gıdaların yerine alternatif başka bir gıda konularak bebeklerin yemeleri teşvik edilmelidir.

20 Aylık Bebek Uyku Düzeni

bu dönemde genel olarak bebekler gündüzleri tek uyku uyur. Hatta bazı bebekler gündüzleri uyku bile uymayabilir. Gündüzleri uyku ihtiyacı olmayan bebekler; hırçınlık enerji düşüklüğü problemleri yaşamaz. Bu sebeple bebeklerin gözlemlenerek uyku düzenine dikkat etmek gerekmektedir. 20 aylık bebeklerde uyku saatleri günlük saat kadar olmalıdır. Bebeğim bireysel olarak kendi yatağında yatması bu dönemde önemli bir durumdur.

Gündüz Uykuları defa olmak üzere toplam saat
Gece UykusuToplam saat
Uyanıklık Süresi saat
Toplam Uyku saat

ay civarı bebeklerin gelişimi açısından bir dönüm noktasıdır. Bu dönemde yavaş yavaş bebeklikten çocukluğa geçiş yaşanır. Hem duygusal hem de fiziksel değişimler uykuyu etkileyebilir. İki gündüz uykusu uyuması gerekirken uykuya direnme, reddetme, ağlama ya da erken uyanma yaşanabilir ve bunlar tek gündüz uykusuna geçiş için doğru zamanmış gibi algılanabilir. Halbuki tek gündüz uykusuna ay civarı geçilmelidir. O zamana kadar iki gündüz uykusunu korumak gerekir.

Bu dönemde artık bebeklerin gece boyu kesintisiz saat uyuması gerekir. Eğer bebeğiniz 1 yaşını geçtiyse ve hala kendi kendine uykuya dalamıyor, sizin desteğinize ihtiyaç duyuyorsa (emme, sallanma… gibi), bu sorunu daha da geç olmadan ele almanız hem bebeğinizin sağlığı hem de sizin uyku düzeniniz için faydalı olacaktır. Bebeğinizin uyku sorununu bu dönemde ele almazsanız, 2 yaşında bebek yatağından çocuk yatağına geçtiğinde sorunları çözmek çok daha zor bir hal alabilir. Aşağıdaki bilgilerden faydalanarak bu dönemde ortaya çıkabilecek uyku sorunlarını minimuma indirebilirsiniz.

Bu dönemde oluşabilecek uyku sorunlarına çözüm önerileri

Yeterli besin aldığından emin olun

Bu dönemde bebekler fiziksel olarak hızla gelişirler. Ayakta durmaya, yürümeye ve hatta koşup zıplamaya başlarlar. Bu hızlı gelişim nedeniyle eğer gün içinde yeterli enerjiyi almazlarsa, gece acıkarak uyanabilirler. Bu nedenle bebeğinizin beslenme programının kalori açısından yüksek, zengin içerikli besinlerden oluştuğuna emin olun. 3 ana 2 ara öğün şeklinde her besin grubunu içeren (protein, yağ, karbonhidrat, vitamin gibi) bir beslenme düzeni kurduğunuzdan emin olun.

Uyku öncesi rutininizin süresini arttırın

Fiziksel gelişimin yanında zihinsel olarak da hızlı bir gelişim sürecindedirler. Artık etrafla doğrudan iletişim kurabilir, söylenenleri anlayabilir ve hatta konuşmaya başlayabilirler. Gün içerisinde çok aktif çalışan beyinleri uyku saati geldiğinde hemen yavaşlayamayabilir. Bunu sağlamak için uyku öncesi geçirilen sakin zamanın ve rutinlerin süresini artırabilirsiniz. Örneğin gündüz uykusu için dk, gece uykusu için yarım saat zaman ayırmanız gerekebilir.

2 uykudan 1 uykuya geçin

Bebekler her ne kadar ay civarı gündüz uykularını reddetmeye başlasalar da iki uykudan tek uykuya geçiş için doğru zaman aylar arasıdır. Peki bu geçiş döneminin geldiğini nasıl anlarız? Daha önce olmayan gece uyanmaları ortaya çıktıysa, bebeğiniz iki öğlen uykusundan birine direnmeye başladıysa, gündüz uykuları kısaldıysa veya sabahları normalden erken uyanmaya başladıysa geçiş için zaman gelmiş demektir. Eğer sabah uykusunu düzenli uyuyor ama öğleden sonra uykusuna direniyorsa o halde gündüz uykusunu düzenli olarak 15 dk ileri atarak bebeğinizin öğlen uykusuna saat arasında yatmasını sağlayabilirsiniz. Eğer bebeğiniz sabah uykusuna direniyor ama öğleden sonra uykusunu düzenli uyuyorsa o halde sabah uykusunu kaldırarak bebeğinizi doğrudan arasında yatırabilirsiniz. Bu geçişin yavaş yavaş ve bebeğinizin günlük uyku ihtiyacına göre yapılması çok önemlidir. Tek uykuya yeni başladığı günlerde akşam uykusuna normalden erken yatırmanız geçiş sürecinde aşırı yorulmasını önleyecektir.

Ayrılık kaygısını yenin

Bebekler aylar arasında ayrılık kaygısı yaşayabilirler. Bu durum özellikle uyku konusunda sizi zorlayabilir. Bebeğinizin ayrılık kaygısı yaşadığını fark ederseniz, örneğin yatağına koyduğunuzda ağlamaya başlıyorsa, gündüzleri ce-e gibi oyunlarla bir yere gitseniz bile her zaman geri döneceğinize dair ona güven verebilir, gün içerisinde beraber geçirdiğiniz süreyi ve bu sürenin kalitesini artırarak onu rahatlatabilirsiniz.

Diş çıkartma ve hastalık dönemlerine dikkat edin

Bu dönemde bebeklerin uyku düzenlerinde diş çıkartma veya hastalıklara bağlı bazı bozulmalar yaşanabilir. Eğer bebeğinizin bir sıkıntısı veya ağrısı varsa, büyük ihtimalle sık sık uyanır, tekrar uyumakta zorluk çeker ve size ihtiyaç duyar. Bu dönemlerde bebeğinizin sıkıntısını gidermek için doktorunuzun tavsiyelerini uygulamalı ve bebeğiniz her ihtiyaç duyduğunda yanında olmalısınız. Normalde iyi bir uyku düzeni olan bebekler, sıkıntılı geçen birkaç günün sonunda kısa sürede yeniden eski düzenlerine dönebilirler. Eğer bebeğinizin bugüne kadar iyi bir uyku düzeni olmadıysa ve şimdi başlamayı düşünüyorsanız, uyku eğitimi için öncelikle bebeğinizin bu dönemi atlatmasını beklemelisiniz.

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

20 Aylık Bebek

20 AYLIK BEBEK

20 Aylık Bebek gelişim sürecinde bebeğiniz size pek çok konuda yardım etmek isteyecektir. İşleri onunla birlikte yaparak eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Sizi taklit etmeye devam eden bebeğiniz, siz ne yapıyorsanız onu yapmaya çalışacaktır. Bunun için onu destekleyebilirsiniz. Örneğin, çamaşır makinesine çamaşırları beraber koyabilir, düğmeye onun basmasına izin verebilirsiniz. 20 aylık bebeğin boyu ve kilosu Dünya Sağlık Örgütü WHO standartlarına göre, kg ile 14 kilo arasında olması beklenirken, boyunun 77 cm. ile 89,5 cm arasında olması beklenir. Yirmi aylık bebeğin dil gelişimi yaklaşık 50'den fazla kelime konuşmasını sağlar. Beslenme düzeni  

20 AYLIK BEBEK FİZİKSEL GELİŞİMİ

  Bu dönemde bebeğiniz koşmaya başlayacak, merdivenleri çıkması da eskiye göre daha da kolaylaşacaktır. Yine de inme sırasında biraz zorluk yaşayabilir. Gelişimine yardımcı olmak için bebeğinizle sakla-bul oyununu oynamaya devam edebilirsiniz. Kalemi çok rahatlıkla tutabildiği için kağıt ve kalem vermekten vazgeçmeyin. Bırakın doyasıya çizsin. Bebeklere uygun boyalardan alarak, farklı renkleri tanımasını da sağlayabilirsiniz. Bu renk çeşitliliği onun da ilgisini çekecektir. Eğer bebeğiniz hala emzik ve biberon kullanıyorsa bunları bırakmak için doğru zamandasınız. Uzmanlar bir anda bırakmak yerine aşama aşama bırakmanın daha doğru olduğunu belirtiyorlar. Örneğin, suyu biberon yerine daha çok bardakla vermeye çalışın. Böylece biberon yerine artık bardak kullanmaya alışacaktır.

SOSYAL VE BİLİŞSEL GELİŞİM

Sınırlar koymanız, bebeğinizin yetenekli ve güvenli büyümesine yardımcı olacağınızın göstergesidir. Aynı zamanda "şımarmadan" da büyümesini sağlayacaktır. Ona sınırların neler olduğunu anlayabileceği şekilde anlatın. Algılamasını ve bunlara uyulması gerektiğini belirtin. Ancak onunla asla sert bir tonda konuşmayın.

Bu Dönem Öfke Krizleri Sıkça Yaşanır

20 aylık bebek için bu dönemler öfke krizlerinin sıkça yaşanacağı dönemlerdir. Sakinliğinizi korumanız ve ona yardımcı olmanız gerekir. Bebeğinizin her şey hakkında artık kendi fikir ve ihtiyaçları oluşmuştur. Paylaşmayı öğrenmesi biraz zaman alabilir ancak temellerini sağlam attığınız sürece, ileride bunu öğrenmesi oldukça kolaylaşacaktır. Eşyaların kime ait olduğu konusunda onunla konuşun ve siz de onun yanındayken etrafınızdaki insanlarla paylaşımda bulunun ki o da bunu sizden görmüş olsun.

Kardeş Kıskançlığı Gösterebilir

Bebekler arasında kardeş kıskançlıkları da baş göstermeye çoktan başlamış olabilir. Özellikle aralarında üç yaştan az olan kardeşlerde bunun görülmesi normal olarak karşılanmaktadır. Ancak bu problemleri çözmeye çalışmalısınız. Büyük olan çocuklar kardeşleri geldiğinde onunla daha fazla ilgilenildiği için ciddi kıskançlık belirtileri gösterebilir. Eğer küçük kardeş, büyüğün oyuncaklarını veya eşyalarını sahipleniyorsa bu, işlerin daha kızışmasına neden olabilir. Böyle bir durumda büyük olan bebeğinizin paylaşmayı öğrenmesi için size ihtiyacı olacaktır. Ancak unutmayın, sadece ona ait, özel ve paylaşması gerekmeyen şeyleri de olmalıdır. Bu sahiplik ve aidiyet duygusunun güçlenmesini sağlar. Onu anladığınızı mutlaka gösterin ve ona anlayışlı davranın. Onu da diğer bebeğinizi sevdiğiniz kadar çok sevdiğinizi sürekli tekrarlayın ve onunla da zaman geçirmeye çalışın. Küçük olan kardeşe de onun canını yakmaması ve bu durumla baş etmesi gerektiğini öğretin.   Çocuğu Kardeşe Hazırlamak İçin Neler Yapılmalı? Detaylar İçin Tıklayın

20 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

  • Anneyi taklit ederek bir cismi fırlatıp atabilir,
  • Koşabilir,
  • Topu kaldırıp atabilir,
  • Çatal ya da kaşık kullanabilir,
  • Altı küpten kule yapabilir,

 

20 Aylık Bebekte Dil Gelişimi

Bebeğiniz “ben” ve “o” kavramlarını kavramaya başlar. Evdeki eşyaları kime ait olduğunu göstererek bu kavramı daha iyi anlamasını sağlayabilirsiniz. Bebeğiniz bu dönemde 50 kelime söyleyebilecek durumdadır. Bunlar insan ve eşya isimleri olduğu gibi, "selam", "bay bay" gibi hareket belirten en az iki kelimeden oluşan, daha çok reddetmek veya istemek üzerine olan kelimeleri içerir. Henüz kendisi kullanmasa da iki kelimeli cümleleri taklit etmeye çalışır. Konuşması bebeğinizi tanıyan kişiler için genel hatlarıyla anlaşılır düzeydedir.  

 20 Aylık Bebek Dil Gelişimi

  • resmi isimlendirerek tanımlayabilir,
  • Kelimeleri birleştirebilir,
  • 50'den fazla tekli kelime kullanabilir,
  • Vücudundaki altı kısmın ismini söyleyebilir,
  • Dinlediklerinin yarısını anlayıp, söylediklerinin yarısını anlatabilir.

Önemli Not: Bazı bebekler bahsedilen gelişim aşamalarından birkaçına erişemeyebilirler. Anne babaların konuyla ilgili endişelerin oluşması durumunda mutlaka doktorlarına danışmaları tavsiye edilir. Ayrıca prematüre bebeklerin bahsedilen aşamalara aynı doğum yaşındaki bebeklere oranla daha geç ulaşacaklarının unutulmaması gerekir.   Bebeklerin Dil Becerisi Gelişiminde Yapılabilecek Aktiviteler Detaylar İçin Tıklayın

BESLENME

20 aylık olan bebeklerin bir çoğu çatal-kaşık kullanarak kendi kendilerine yemeklerini yiyebilirler. Ancak bazen daha pratik buldukları için elleriyle yemeği tercih ederler. Bu nedenle sürekli çatal-kaşık kullanmak istemeyebilirler. Bu dönemler yemek sorunlarının en karşılaşıldığı dönemlerden birisidir. Rengini, kokusunu ve tadını beğenmediği yemekleri yemek istemeyebilir. Önemli olan böyle bir durumda bebeğinizi yemek için zorlamamanızdır. Eğer ona sunduğunuz yemekleri siz yemiyorsanız, bu da yememesi için bir bahane olabilir. Siz öncülük ederek, yeme konusunda ona örnek olabilirsiniz. 20 aylık bebek yetişkinlerin yiyebildiği pek çok yemeği tüketebilmektedir. Taze sebze ve meyve, tam tahıllı ürünleri, süt ve süt ürünlerini, yumurtayı sofranızdan eksik etmeyin. Yemeklerin mutlaka günlük yapılmasına özen gösterin. Aynı zamanda sağlıksız besinleri evinizin dışında tutarak bebeğinizin bunlara alışmasını önleyebilirsiniz.  

20 AYLIK BEBEĞİN BOYU VE KİLOSU

20 aylık bebeğin boyu ve kilosu WHO -Dünya Sağlık Örgütünün standartlarının belirttiğine göre, 8,5 kg ile 14 kilo arasında, boyunun ise, 77 cm. ile 89 cm arasında olması beklenir.

20 Aylık bebek kaç cm olmalı?

  • Bebeğin kız ise boyu; 77 cm ve cm arasında,
  • Bebeğin erkek ise cm ve cm arasında olmalı.

20 Aylık bebek kaç kilo olmalı?

  • Bebeğin kız ise kilosu kg ve kg,
  • Bebeğin erkek ise kg ve 14 kg arasında olmalı.         

UYKU

Bebeğiniz için büyümek heyecanlı olduğu kadar yorucu da bir süreçtir. Dolayısıyla uyku kalitesi ve düzeni de oldukça önemlidir. Bu dönemlerde bebekler geceleri ortalama 11 saat, gündüzleri de tek uyku şeklinde ortalama 2 saat uykuya ihtiyaç duyarlar. 2 yaşına kadar öğlenleri ortalama 2 saat uyuyorken, yaş ilerledikçe bu saat azalıyor ve sonradan tamamen ortadan kalkabiliyor. Mümkün oldukça bebeğiniz akşam civarında yatmalı, sabah da aralığında da uyanmalıdır. Ancak bu yaşa, gündüz uyku durumuna bağlı olarak değişebilir. Doktorunuzun onayıyla bebeğinizi gece beslemeyi bırakabilirsiniz.   Bebekler Kaç Saat Uyumalı? Detaylar İçin Tıklayın

DOKTOR KONTROLÜ VE YAPILMASI GEREKEN AŞILAR

Bu ay doktorlar özellikle bir kontrol yapmayabilir. Yine de kontrole götürmek istiyorsanız, genel fiziksel bir muayene ve gelişim takibi yapılabilir. aya kadar yapılacak herhangi bir aşı bulunmamaktadır.   Bebek Aşı Takvimi İçin Tıklayın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası