6 aylık bebeğe ıhlamur nasıl yapılır / Bebeğe Ihlamur İçirmek | Annelik Zor Dediler

6 Aylık Bebeğe Ihlamur Nasıl Yapılır

6 aylık bebeğe ıhlamur nasıl yapılır

Tarifi Beğendiniz mi?

[Toplam: 14 Ortalama: ]

Merhaba yemek ye takipçileri, bugün sabah uyandım ve şunu anladım ki benim çocuğumda olduğu gibi soğuk algınlığı geçiren küçük bebeklerimiz için ıhlamur çayı yapacağım. Hem öksüren hemde burnu tıkanan çocuklarınız için bu içeceği kesinlikle deneyebilirsiniz.

Bebeklere ıhlamuru 6. aydan itibaren vermeye başfunduszeue.info ıhlamurun sadece çiçek olan kısımlarını alıp onun üstüne sıcak su koyarak demleyelim ve bu şekilde hazırlayalım. Bu karışımı bebeklerinize günde 3 kere 3 çay kaşığı kadar verebilirsiniz. Ihlamur hazmetme, gaz ve bebeklerde huzursuzluk için çok iyi gelecektir.

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 5 Dakika

Bebekler İçin Ihlamur Çayı Malzemeleri;

  • Ihlamurun çiçeği ve yaprakları
  • Tarçın kabuğu
  • Taze zencefil
  • Elma Kabuğu
  • tane kakule
  • 1 tane karanfil

Bebekler İçin Ihlamur Çayı Tarifi

  1. Bütün malzemeleri bir sürahiye ya da cam bardağa alalım. Üstüne kaynar su ekleyerek 10 dakika kadar demleyelim. Son olarak 1 çay kaşığı bal koyup servis edebilirsiniz.

Servis Önerisi;

1 yaşından küçük çocuklar için bal koymanıza gerek yok. Bu tarifi ben 1 yaşını dolduran çocuklar için yazdım. Ayrıca 1 yaşından küçük çocuklar için ıhlamurun sadece çiçek kısımlarını kullanırsak daha iyi olacaktır.

Ihlamur Çayı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kendine has kokusuyla hayatımıza sağlık katan ıhlamur, pek çok kişi tarafından yanlış demlenip tüketilir. Bu nedenle de ıhlamurun faydalarından en yüksek şekilde yararlanılamaz. Ihlamuru doğru demlemek ve tüketmek için bu önerilere dikkat!


Ihlamurun Faydaları

Ihlamur, özellikle soğukalgınlığı, nezle ve grip gibi durumlarda elimizden düşürmek istemediğimiz bir bitkidir. 

  • Ihlamur çayı; üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı faydalı, bağışıklık sistemini güçlendirerek tedaviye yardımcı olurken öksürüğü kesip göğsü yumuşatır.
  • Yangı azaltıcı özelliği bulunur. 
  • Ayrıca terletme, idrar söktürme, strese karşı sinirleri yatıştırma hatta kimi bağırsak sancılarını gidermede destektir. 

Ihlamur Nasıl Tüketilmeli?

Ihlamur, üst solunum yolu enfeksiyonlarında olumlu katkıları olması nedeniyle özellikle kış aylarında tüketilir. Oysa Ihlamur tüketimi için herhangi bir ayı beklemeye gerek yoktur. Diğer aylarda da ıhlamur tüketiminizi sürdürürseniz ıhlamurun faydalarından daha fazla yararlanabilirsiniz. Tabii her şeyin tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiği gibi ıhlamur tüketiminde de aşırıya kaçmamalısınız. Sınırları zorlamamak adına günde fincan ıhlamur tüketmek yeterlidir. 

Ihlamuru tüketirken içerisine kesinlikle şeker ilave etmeyin. Rafine şeker son derece zararlı olduğundan en yüksek faydayı sağlayabilmek için saf olarak tüketmek gerekir. Şekerin başlı başına zararlı olduğu kanıtlanmışken, bir de gün içerisinde tüketilecek birkaç fincan ıhlamura ilave edilmesi fayda yerine zarar verir.

Ihlamur Nasıl Demlenir?

Ihlamur çayını demleme süresi çok önemli. Uzun süre kaynatılıp içilen ıhlamurun rengi ve kokusu daha güzel olsa da içindeki yararlı maddeler azalarak yok olur ve toksik etki yaratır.
Hem ruhumuzu hem içimizi ısıtan bu mis kokulu çiçeğin bir tutamını kaynamış suya atın ve en fazla dakika demleyin.
dakikanın ardından ıhlamur çayınız artık içmeye hazır. 

Eskilerin Ihlamur Tarifini Uygulamayın

Eskiden hangimiz şahit olmadık ki ocağın üstünde defalarca üzerine su ekleyerek gün boyu tüketilen ıhlamura. Ninelerimiz, dedelerimizden kalma bu alışkanlığa son vermek gerekir. Siz siz olun demlenen ıhlamuru tekrar tekrar üzerine su ekleyerek içmeyin. Çünkü bu şekilde tüketilen ıhlamur çayının hiçbir faydası yoktur.

Açıkta Satılan Ihlamuru Yıkayın

Pazardan, aktardan açıkta aldığınız ıhlamurun üzerinde toz olabilir. Bu nedenle avucunuzun içine sıkıca alarak ince büyük bir süzgece koyabilir ve sudan geçirerek tozlarından arındırabilirsiniz.

Ihlamur Nasıl Toplanır

Ihlamurunuzu kendiniz toplayıp kurutacaksanız bazı püf noktalara dikkat etmelisiniz. Öncelikle ıhlamur toplayacağınız ağaç şehrin içerisinde bir ağaçsa bu işe hiç girişmemenizi öneririz zira kirli havaya yıllarca maruz kalmış böyle bir ağaçtan toplanan ıhlamur ile sağlığınıza zarar verebilirsiniz. Ülkemizde ıhlamur toplamak için en uygun zaman genellikle haziran ayıdır. Ancak toplama zamanı bulunduğunuz bölgeye ve iklime göre bir miktar değişebilir. Her meyve, sebze ve bitkide olduğu gibi ıhlamur toplarken de bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Ihlamurları dallardan koparırken çiçekleri ile birlikte saptaki ince yaprakları da almalısınız. Bu işlemi ellerinizle yapabileceğiniz gibi küçük bir budama makası yardımıyla da yapabilirsiniz.

Ihlamur Nasıl Kurutulur?

Ihlamurları topladıktan sonra sıra geldi kurutma aşamasına… Hemen tüm bitkilerin kurutmasında olduğu gibi nemden uzak bir bölge de yapılan kurutma işlemi her zaman daha sağlıklı olacaktır. Ortamda bulunan nem ıhlamurlarınızın küflenmesine neden olabilir. Ihlamuru kurutacağınız açık havadaki alanın tozsuz bir yer olması, üzerine toz birikmemesi açısından önemlidir. Ihlamurları kurutacağınız alana büyük bir bez serin. Topladığınız ıhlamurları serdiğiniz bezin üzerine çok fazla üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Eğer üst üste gelirlerse ıhlamurların bir kısmı tam olarak kurumayabilir. Ihlamurları beze yayarken çiçeklerine ve ince yapraklarına zarar vermemeye özen gösterin. Kurutma işlemi, kurutulan yerin iklim koşullarına göre 2 gün ila bir hafta içerisinde tamamlanır. Ihlamurları kurutmaya başladıktan sonra günde bir iki kez elinizle karıştırarak başka bölgelerinin de eşit miktarda kurumasına yardımcı olmalısınız.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

Bebeğe Ihlamur İçirmek

ıhlamur çayı

Bebeğe ıhlamur içirmek tereddütü her annenin yaşadığı sıkıntılardan birisidir (hele de anne ilk anneliğini yaşıyorsa ve tamamen deneyimsizse -tıpkı benim gibi 🙂 ) Bebeğe ıhlamuru vereceksem nasıl hazırlayacağım, ne zaman, ne kadar vereceğim vs. soruları kafada döner durur&#;

Kapsamlı bir şekilde araştırdığım ve size özetle sunacağım ıhlamurla ilgili bilgiler şu şekilde:

Bebeğe Ihlamur Ne Zaman Verilebilir? :

Ihlamur, bebeklere 6. aydan itibaren verilebilir.. Ancak bebeğiniz alerjik bir bebekse, ıhlamuru tüketmeden önce muhakkak doktorunuza danışınız.(Benim bebeğimin &#; 11 aylık &#; şu anda herhangi bir alerjisi bulunmadığı için, doktorumuz tarafından da önerildi.)

Bebeğe Ihlamur Ne Kadar Verilebilir? :

Diğer bitki çaylarında da olduğu gibi aşırıya kaçmadan bebeğinize taze bir şekilde hazırlayıp, ılık sıcaklıkta ıhlamur içirebilirsiniz.
Başlangıç olarak günde 1 kez, yarım kahve fincanı kâfi.
Sonrasında ise günde 2 kez, yarım kahve fincanı kadar verebilirsiniz.

Ihlamur İçin Nelere Dikkat Etmeli? :

Paketlenmiş ya da sallama çay olan ıhlamuru tercih etmeyiniz.
Ihlamuru alırken organik olmasına ya da güvendiğiniz bir aktar olmasına dikkat ediniz.

Bebekler İçin Ihlamurun Faydası Nedir? :

Ihlamur, genellikle soğuk algınlığı için bebeğimizin boğazlarını yumuşatmak için tüketilse de aslında özellikle bebeklerin hazım, gaz sorunu, huzursuzluk gibi problemlerine iyi gelmektedir. Bebekleri rahatlatmakta ve bebeklerin güzel bir uyku çekmesini de sağlamaktadır.

Bebekler İçin Ihlamur Çayı Hazırlama Tavsiyesi:

Ihlamurun çiçeği ve yapraklarını (varsa tat versin diye ayva yaprağını ya da elma kabuğunu da ekleyerek) cam bir cezve/sürahi ya da bardağa alalım ve üzerine kaynar su ekleyerek, karışımımızı 10 dakika kadar demlemeye bırakıyoruz. (İsterseniz bunları 10 dakika kadar kaynatabilirsiniz, ama ben kaynatmadan, üzerine sadece sıcak su dökerek, sindire sindire demlenmesini tercih ediyorum.) Ilıdıktan sonra, bir biberon içine süzerek; ıhlamur çayını bebeğinize içirebilirsiniz. Dilerseniz pekmez ya da keçi boynuzu özü ile de ılıyınca tatlandırabilirsiniz.
&#; Bebeğinizin ayından sonra ise ıhlamur çayının içine bal da katabilirsiniz. (Balı satın alırken; iyi bildiğiniz bir yerden satın alıp ya da kalitesi tescillenmiş bir markayı tercih edebilirsiniz. Balın güvenilir olması hususunu özellikle belirttim çünkü, şu dönemde bal ile ilgili bir sürü olumsuz senaryolar dolaşmakta.)
&#; 1 adet karanfil ve 1 adet tarçın çubuğu ile de farklı tat almasını isterseniz aroma verebilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz bu ıhlamur çayını tabi ki kendiniz de tüketebilirsiniz 😉

Afiyet, şifa olsun yavrularımıza&#;

editor

Ihlamurun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Ihlamur Nasıl Yapılır?

Saymakla faydaları bitmeyen ıhlamur özellikle kış aylarında baş gösteren grip, nezle gibi hastalıklar için daha çok tüketilir. Ihlamur ebegümecigiller ailesinden gelen ağaç türleridir. Ağaç şeklinin yanı sıra çalı olarak da görebiliriz. Çiçeklerini Haziran - Ağustos aylarında verir. Ihlamurun en önemli kısmı bu çiçekleridir. Söz konusu çiçekler ıhlamur çayının demlenmesinde kullanılır. Ayıca tıbbi olarak da kullanılan bir bitki türüdür.

Pek çok farklı rahatsızlığın tedavisi için doğal bir kaynak olarak kendini gösteren Ihlamur, ülkemizde de epeyce tercih edilmektedir. Ihlamur ağacında yetişen ve değişik tüketim alternatifleri olan ıhlamur, ayrıca tilia olarak da bilinmektedir. Bilhassa psikolojik açıdan stres ve kaygıdan uzak bir yaşam sunarken, sinirleri yatıştırarak daha sakin bir yaşam sürme olanağı sunar. Ihlamur, yalnızca psikolojik değil, fiziksel olarak da birçok rahatsızlığın tedavisi konusunda ciddi bir potansiyel oluşturuyor.

Ihlamurun Faydaları Nelerdir?

İltihabı Giderir; Ihlamurun içerisinde bulunan iltihap giderici antioksidanlar, kas ağrıları, spazmlar, artrit, eklem ve baş ağrıları, solunum yolu iltihapları, zayıf kan dolaşımının sebep olduğu yaralar başta olmak üzere çeşitli türlü iltihaplanma durumlarının tedavisine destek olmaktadır.

Soğuk Algınlığı ve Gripte Etkilidir; Ihlamur çayı ağızda veya boğazda oluşabilecek tahrişi azaltmaya yardımcı olan müsilaj denilen bir madde içermektedir. Bu müsilaj maddesi mukus üretimi, boğaz ağrısı ve öksürük vb. gribal belirtilerle mücadele etmeye yardımcı olmaktadır. Ihlamur çayı, grip, boğaz ağrısı ya da soğuk algınlığının ateş yapma durumlarında terlemeyi teşvik ederek vücut sıcaklığını düşürmektedir. Boğaz ağrılarını önler.

Sakinleştiricidir; Ihlamurun en bilinen niteliği sakinleştirici ve dinlendirici olmasıdır. Sinirleri yatıştırır, uyku bozukluklarına iyi gelir. Anksiyete ve depresyon gibi sorunları olanların yatmadan önce ıhlamur çayı içmesi, kendilerini iyi hissetmelerini ve rahat uyumalarını sağlayabilmektedir. Alerji sorunu olmaması halinde çocuklarda hiperaktivite problemi için ve altı aylıktan büyük bebeklerde kullanım güvenlidir.

Kalp Sağlığını Destekler; Ihlamur kan basıncını düşürerek kalp rahatsızlıklarına karşı koruma sağlamaktadır. Kan damarları ve arterlerdeki iltihaplanmayı engelleyebilir ve kan pıhtısı, kalp krizi, aritmi riskini azaltabilir. Öte yandan hipertansiyona da iyi gelmektedir. Fakat ıhlamurun içerisindeki kimi bileşiklerin kardiyotoksik yapısından dolayı, kalp rahatsızlığı geçmişi olanların dikkatli tüketmesi önerilmektedir.

Saçları Besler; Saçlarını parlatmak isteyenler, ıhlamur yaprakları ve çiçekleriyle beraber kaynattıktan sonra elde edilen suyla saçlarınızı yıkayabilir. Bununla birlikte ıhlamur suyu kafa derisini rahatlatır, saç köklerini ve saç derisini kuvvetlendirerek saç dökülmesini önlemektedir.

Cilt Sağlığını Korur; Ihlamur çayı buhar banyosu yapmak cilt için yararlıdır. Gözenekleri açar, cilt iltihabı tedavisine ve kirlenmeye bağlı oluşan lekeleri temizlemeye destek olur. Cildi nemlendirir ve güneş kaynaklı cilt problemlerine karşı da etkili olabilmektedir.

Bağışıklığı Güçlendirir; Yapılan araştırmalarda ıhlamur bitkisinin çiçeğinden elde edilen bileşiklerin çeşitli maya ve bakteri türlerine karşı olumlu etkisi olduğu, bağışıklığı destekleyerek vücudu rahatsızlıklara karşı kuvvetlendirdiği bulunmuştur.

Stresi Azaltır; Ihlamur çiçeği çayında olduğu gibi ıhlamur yapraklarından hazırlanan çayın da stresi azaltmada etkili olduğu düşünülmektedir

Ihlamurun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir Ihlamur Nasıl Yapılır

Ihlamur Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı: İki gram kadar ıhlamuru bir demliğe koyun ve üzerine 1 su bardağı kaynamaya yakın sıcaklıkta su ilâve edin. dakika kadar çay gibi demlenmesini bekleyin. Sonra içebilirsiniz. Taşıdığı uçucu yağın kaybolmasını önlemek için demliğin ağzını kapalı tutun.

- Ihlamur çayı bekletildiğinde içindeki aktif maddeler kaybolduğundan daima taze olarak demlenip içilmelidir.

- Uyku verici özelliğinden dolayı sindirimi yavaşlatabilir. Bu nedenle öğünler arasında içmek daha faydalıdır.

- Ihlamur çayı 10 dakikadan fazla bekletilirse yapısındaki maddeler değişerek sarı rengi kırmızıya dönüşür ve kokusu kaybolmaya başlar. Yaprak ıhlamur kullanılırsa demlemeden itibaren kırmızı rengi alır ve sağlayacağı fayda azalır, tadı ve kokusu da kaybolur. Günde bardaktan fazla içilmemelidir.

Ihlamur çayını yüksek tansiyon için alıçla; damar sertliği için mabet ağacıyla; gerginlik için şerbetçiotuyla; soğuk algınlığı ve grip için mürverle harmanlayarak içebilirsiniz.

Meyveli Ihlamur Çayı Tarifi

Ihlamurun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir Ihlamur Nasıl Yapılır

Malzemeler:

1 adet elma, ayva, limon ve kabuk tarçın

adet karanfil

Bir tutam ıhlamur

2 yemek kaşığı bal

Yapılışı: Elma, ayva, limon kabuklarını yıkayıp 4 parçaya bölün ve bir tencereye koyun. Üzerine kabuk tarçın ve karanfili de ekleyin. Tencereye su koyduktan sonra kaynatın. Kaynadıktan sonra ıhlamuru da ekleyerek çayı demlenmeye bırakın. Ardından süzüp bal ekleyerek içebilirsiniz.

Ihlamur Çayı Neye İyi Gelir?

Ülkemizde olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde ıhlamur çayı dönemsel olarak kullanılmaktadır. Bilhassa grip ve benzeri rahatsızlıklar karşısında yükselen ateşi düşürmede oldukça etkilidir. Ayrıca ıhlamur çayının buharı burun tıkanıklığına iyi gelmektedir. Sakinleştirici etkisiyle sinirlerin yatışmasına olanak vermek mümkündür.

Bu şekilde migren vb. ağrılardan uzak kalınabilir. Stres, kaygı bozukluğu ve kalp çarpıntısı gibi sorunların önüne geçme olanağı vermektedir. Aynı zamanda değişik kullanım yöntemleri üzerinden deri rahatsızlıkları için de epeyce etkilidir. İdrar söktürücü olarak safra kesesi ve karaciğer hastalıklarına karşı mühim bir tedavi metodu olarak ele alınır. Yapılan araştırmalar karşısında kas kasılmaları karşı da iyi geldiği tespit edilmiştir.

Ihlamurun Yan Etkileri ve Zararları

- Kalp hastalığı geçmişi veya riski varsa kullanmaktan kaçınılmalıdır. Uzun süreli ve yoğun tüketimi kardiyotoksik etki yaratabilir.

- Lityum kullanan kişiler doktora danışarak tüketmelidir.

- Hafif alerjik reaksiyonlar oluşma riski vardır.

- Hamilelere ve emziren kadınlara önerilmez.

- Anemisi olan kişilere önerilmez.

- İlaç etkileşimi olabileceğinden, kullandığınız herhangi bir ilaç varsa doktorunuza danışın.

- Yemekten sonra içilirse hazmı güçleştirir.

- Uyuşukluk yapabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası