motorlu testere nasıl bilenir / Benzinli Testere Fiyatları ve Markaları - Trendyol

Motorlu Testere Nasıl Bilenir

motorlu testere nasıl bilenir

Benzinli Testere

İnsan yaşamı için oldukça büyük öneme sahip olan ağaçlar, doğada görsel bir şölen sunar. Oksijen salınımıyla insanların nefes almasına aracılık eden ağaçların düzenli bakımının yapılması önem taşır. Bakımının yapılması sırasında, testereden destek alınarak budama işleminin gerçekleştirilmesi ile pürüzsüz ve doğru biçimde kesim yapılması sağlanır. Ormanlık alan, bahçe, tarla ve parklar içinde yer alan ağaçlar hammadde olarak kullandığı gibi budanma amacıyla da kesim işlemine tabi tutulabilir. Profesyonel olsun amatör olsun, kesme ve budama işlemini düzgün ve doğru yapmak istiyorsanız,bu ürünlerden yardım alabilirsiniz. Gelişen teknolojinin sunduğu olanaklar dahilinde, kolaylıkla ağaçları budama olanak sunan benzinli motorlu testere kısa sürede kesme işleminin gerçekleştirilmesine yardımcı olur. Üzerinde yer alan motor aracılığı ile dönen bir zincirden destek alan benzinli testere ağaç kesim işlerini kolaylaştırmak için üretilir. Testerenin ucu diğer aletlerinde kısa ve kalın olduğundan, kalın dal ve köklerin kesiminde etkili sonuçlar elde edilir. Komple bir ağacın kesilmesinin yanı sıra küçük boyutlu odun kesimi içinde bu aletlerden yardım alınır. Yaşam alanlarının çevresinde yer alan ağaçların kesimi ve budanması işlemi, odun ve tahta gereksinimi içinde gereken işlemler arasına girer. İhtiyaç doğrultusunda ve gerekli izinlerin alınması dahilinde işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Hastalıklı ağaçlar için budama işlemi önerilir. Böylelikle ağaç dallarında bulunan hastalığın, çevre bitkilere bulaşmasının önüne geçilir. Mini benzinli testere modelleri güçlü ve keskin dişlere sahiptir. Bu dişler aracılığıyla bitkilerin güvenle kesilmesi için profesyonel kullanım sağlayan bu ürünler önerilir. Elektronik ürünlere kıyasla az yakıtla çalıştığından ekonomik kullanım avantajı sunar. Ses desibeli düşük olduğundan elektrikli aletler çevreye az gürültü yayar. Çalışan kişilerin, rahat ve konforlu kullanımı için gereken bu özellik, şehir içinde kullanımı yaygın hale getirir. Bahçeler ve dağ evlerinde bulunan şömine ateşinin yakılması için gereken odunların istenen boyutta kesimi içinde kolaylık sunar. Zincirli testereler, elverişli makineler olarak bilinir. Budama sırasında ergonomik tutuş özelliğine sahip benzinli testere zinciri sayesinde etkili kesim olanağı yakalanır. Keskin uçları ve güçlü zincirleri ile ağaçların budanmasına destek veren kaliteli markaların sunduğu benzinli dal budama testeresi çeşitlerini Trendyol üzerinden takip ederek, siz de hızla budama ve odun kesimi yaparak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Kullanımı Kolay Benzinli Motorlu Testere Çeşitleri

Kullanımı Kolay Benzinli Motorlu Testere Çeşitleri

Benzinli ağaç testeresi dallarını kesmek için zincirlerden destek alır. Elde taşıyabilme olanağı sunan ağırlığa sahip ürünler, bozuk zemin ve engebeli alanlarda pratik taşıma imkanı sunar. Bu ürünler üzerinde kesim sırasında işlemin anında durdurulmasına yarayan güvenlikli bir mekanizma bulunur. Bu mekanizma aracılığı ile aletin üst düzey emniyet sağlaması hedeflenir. Orman işlerinde çalışan işçilerin tercih ettiği modeller arasına giren benzinli odun testeresi düşük sesi sayesinde işçiye konforlu çalışma olanağı sunar. Çevre sakinlerini aşırı sesiyle rahatsız etmeyen, motorlu ürün temin edilmesi yaşam alanlarına yakın alanlarda kullanımları konforlu hale getirir. Ağaç budama söz konusu olduğunda bu modellerin yüksek performans gösterdiği düşünülür. Çünkü, ağaçların gövde kısmına etki etmeyen diğer aletler, kesme ve budama işlemlerini yavaşlatır. Çürüyen ağaçların dalları kalın ve ince olabilir. Bu tür durumlarda özel olarak ağaç dalları için üretilmiş olan teknolojiden yararlanmak gerekir. Aksi takdirde çalışanın iş güvenliği tehlikeye girebilir. Doğru iş için doğru alet kullanımı, ustalık gereken işlerde alınması gereken önlemlerin başında yer alır. Ağaç gövdeleri ve dallarını hızla kesen aletler benzinli, şarjlı ve elektrikli gibi model çeşitliliğine sahiptir. Bu ürünler uzun süreli kullanıma olanak tanıdığından ekonomik seçimler arasına girer. İnsanların çalışmasını kolaylaştıran güçlü motora sahip aletlerin seçimi gerekir. Böylelikle, profesyonel bir işlem gerçekleştirerek kısa sürede işin tamamlanması sağlanır. Benzinli testere yedek parça ürünlerinin kesime katkısı büyüktür. Bu aksesuar ve yedek parçalar sayesinde testerenin verimi artar. Aksesuarlar arasında yer alan benzinli karbüratör, pala, piston gibi yıprandığında değişmesi gereken yedek parçalardan oluşur. Testere zinciri malzeme kalitesinden dolayı kolay paslanmayan yedek parçalar arasındadır. Zorluklara karşı dayanıklı olması sayesinde, fırlama gibi bir sorunla karşı karşıya kalınmaz. Aksesuar ve yedek parçaların zamanla yıpranması halinde değişimi gerekir. Böylelikle aletin ömrü uzar, verimi artar. Testere kullanımı için gerekli olan yağ, pompa ve buji gibi ürünlerinde yaşanan yıpranmalar sonrasında yapılan değişimler yeterli olur. Testere aksesuar ve yedek parçaları, özellikle profesyonel testere kullanırken gerekli ürünler arasına girer. Doğanın sunduğu nimetler arasına giren ağaçların bakımı zorlu bir süreçtir. Aynı zamanda kırsalda yaşayanlar için ağaç ısınma amacıyla kullanılır. Kırsal kesimde benzinli ağaç motoru kullanımı sayesinde zorlu kış şartlarının hafifletilmesi hedeflenir. Büyük parçalar halinde kesilen odunların küçültülerek yakmaya hazır hale getirilmesine bu ürünlerin kullanımı aracılık eder. Güçlü motora sahip, yüksek silindir hacmi bulunan testereler aracılığıyla etkili, hızlı ve profesyonel işlemler yapabilmek için siz de kaliteli deneyim sunan bu makine çeşitlerine Trendyol’un avantajlı fiyatlarıyla sahip olabilirsiniz.

Profesyonel Kesim Yapan Benzinli Testere

Profesyonel Kesim Yapan Benzinli Testere

Hammadde kullanımları için ağaçlar önemli yere sahiptir. Yaşlı ağaçların kesilmesi ve budama işlerinde bilinen eski ve etkili yöntem olarak ağaç kesme motoru benzinli modelleri görülür. Amatör olsun, profesyonel olsun kimi zaman kesim işleminin yapılması elzemdir. Tarla, park ve bahçelerde bulunan ağaçlar insanlar için hayati öneme sahiptir. Bu ağaçların bakımının doğru ve profesyonel ellerde yapılması ise uzun yıllar canlılığını koruyan ağaç görünümü için olmazsa olmazlar arasına girer. Keskin dişleri sayesinde ağaçların hastalıklı dallarından kurtulmaya yardımcı ürün çeşitleri bulunur. Önlem olarak kesilen hastalıklı dallar, etrafta bulunan ağaç ve bitkilerin zarar görmesini engeller. Bu işlemler sırasında profesyonel kullanım için önerilen benzinli ürünler, yakıtla çalıştığından uzun süre ekonomik avantaj sağlar. Az gürültü yaydığı için çalışanın rahat iş çıkarmasına destek olur. Şehir içinde bulunan park ve bahçeler için benzinli el testeresi, orman ve dağ evleri içinde ideal ürünler arasına girer. Amatörlerin, bunları kullanırken dikkatli ve yavaş olması tavsiye edilir. Zamanla aşınan dalların, yeni dallarla buluşması için benzinli budama testeresi ile budama işlemi yapılması gerekir. Farklı özellikleri ile pek çok çeşidi bulunan ürünler arasından yapılacak doğru tercih, hızlı ve güvenli işlemi kolay hale gelir. Kaza riskini azaltmaya yönelik kullanım için, benzinli testere aparatları önemli yardımcılar arasına girer. Metal malzemeler ile üretilenler kaliteli, dayanıklı ve kullanışlı görülür. Bu ürünler profesyonel işler için idealdir. Dikkat ve titizlikle yerine getirilmesi gereken bu işlemler sırasında, gerekli güvenlik önlemlerinin alınması, iş sağlığı ve güvenliği için önem taşır. Kavrama kabiliyeti yüksek ve pratik kullanım sunan aletler kullanım kolaylığı sunar. Verimlilik için gerekli olan önemli şart ise ürünün iyi tanınması olarak görülür. Ürünün iyi tanınması sayesinde işlemleri zamanla hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Güçlü performans sunan aletlerle hızlı ve profesyonel kesim yapmak suretiyle, verimli iş çıkarmak mümkün olur. Taşınabilir, kullanışlı ve kaliteli benzinli daire testere ihtiyaç duyulan her an kullanıma hazırdır. Türk, Japon, Çin, Alman mali benzinli testere ile verimli ve pratik ağaç kesimleri yapabilmek için Trendyol ürün geniş ürün yelpazesini takip edebilirsiniz.

Pratik ve Güvenilir Benzinli Testere Kullanımı

Pratik ve Güvenilir Benzinli Testere Kullanımı

İnsanların yaşamını sürdürmesi noktasında destek olmak amacıyla, doğada yer alan ağaçlar oldukça büyük öneme sahiptir. Kullanılan kalem, kâğıt, dolap ve masa gibi pek çok ürün doğa içinde görülen ağaçlardan üretilir. Ağaçların kullanılmasıyla üretilen ürünler, elinize geçene kadar pek çok işleme tabi tutulur. Yaşlı ağaçların kesimi ve kuruyan dalların budaması ise bu işlemlerin başında gelir. Kesim ve budama işinin etkili ve hızlı gerçekleşmesi için yapılacak işin mahiyetine göre doğru benzinli kesim motoru tercih edilmesi gerekir. Gelişen teknoloji aracılığı ile üretilen son teknoloji elektrikli, benzinli ve akülü modeller kullanım amacına göre farklı sektörlere hizmet eder. Isınma ihtiyacını karşılamak üzere yapılan kesim sırasında, balta gibi insan gücüyle kullanılan ürünlerin yerine geliştirilen benzinli ağaç kesme makinesi hızlı ve güvenli kullanım sağlar. Zamandan tasarruf sunan makineler 38 cc ile kısa sürede yakacak hazırlamak mümkün hale gelir. Kırsalda özellikle dağlık alanlarda kullanılan sobalar için gerekli başlıca yakacak malzemesi ağaçtır. Orman müdürlüğü tarafından izin verilen ağaçların kesimi sırasında, etrafı rahatsız etmemesi için bu ürünlerden yararlanılır. Makineler susturucu sayesinde işlemler sessiz yapılabilir. Testerelerin doğru kullanımı, olası bir kazaya sebebiyet vermeden işlemin tamamlanmasına yardımcı olur. Amatör kullanım sırasında küçük benzinli testere tercih edilmek suretiyle, kesim işleminin yavaş hareketlerle yapılması tavsiye edilir. Önerilen güvenlik tedbirlerinin alınarak eldivenle ve gözlükle çalışılması vücuda gelebilecek parçaların zarar vermesinin önüne geçer. Geri tepme testinden geçen, kaliteli malzeme ile üretilmiş ürün tercihi ile güvenli kullanım önlemleri alınmış olur. Akülü çeşitleri kişilere ergonomik yapıda sunulur. Ancak şarjının bitmesi durumunda yapılan işin yarım kalması söz konusu olduğundan profesyonel kullanım için önerilmez. Zamandan tasarruf etmek için, siz de hızlı kesim yapan benzinli hızar modellerini Trendyol üzerinden inceleyebilirsiniz.

Ergonomik Tasarıma Sahip Benzinli Testere Avantajları

Ergonomik Tasarıma Sahip Benzinli Testere Avantajları

Odun kesme ve ağaç budama gibi işlemler için tercih edilen benzinli testere markaları, palanın etrafına sarılı halde bulunan zincir halkası sayesinde kesim işlemini gerçekleştiren makineleri üretir. Benzinli testere tavsiye edilirken, nasıl bir makine seçileceği yönünde gelen sorular bulunur. Seçim noktasında bilinmesi gereken, makine kullanım aralıklarıdır. Şayet aralıksız makine kullanımını gerektiren bir kesim işlemi söz konusu ise, akülü modeller ve diğer aletler önceden kullananlar tarafından tavsiye edilir. Uzun süreli kullanımda akünün bitmesi işin yarım kalması gibi istenmeyen bir durumu ortaya çıkarır. Bu nedenle uzun süreli kullanımlar için profesyonel benzinli testere gerekir. Bu sayede, kesim işlemi bitimine kadar testere verimli olarak kullanılabilir. Ayrıca şerit modeller ağırlığı, akülü testereye göre hafif olması dolayısıyla tercih edilir. Akülü ürünler taşınması noktasında yedek batarya alınması zorunluluğu ortaya çıkar, bu da ek yük olarak görülür. Yaşam alanlarına uzak alanlarda işlemin yapılması durumunda, elektriğe ulaşamama durumu nedeniyle, bu aletler tercih edilir. Yaşam alanlarına yakın atölye gibi noktalarda kesim işlemi yapılacaksa, elektrikli kullanım tercih edilebilir. Motor gücü yükseldikçe cihaz ağırlığı artışa geçer. Bu nedenle günlük kısa süreli kullanım ve aşırı güç istenen kesim sırasında, motor gücünün çok yüksek olması beklenir. Motor gücü yüksek cihazlarla yapılan kesim işlemi sayesinde, kısa süre içinde kalın ve zorlu ağaç kesimi işlemi profesyonel biçimde gerçekleştirilebilir. Kesim işlerinde zaman kazandıran ürünlerin yedek parçalarının temini Trendyol sayesinde kolaydır. Benzinli testere yağı kolay tükenmediği için uzun süre kullanılabilir. Testere aksesuar çeşitleri seçimi için, geniş ürün yelpazesine sahip Trendyol’u tercih ederek, profesyonel kullanıma hazır markaların ürünlerini kolaylıkla temin edebilirsiniz.

İhtiyacınıza Uygun Benzinli Testere Fiyatları

İhtiyacınıza Uygun Benzinli Testere Fiyatları

İş güvenliğine uygun olarak doğayı koruma kriterleri doğrultusunda üretilen makine çeşitleri, ağırlık ve motor tipi gibi faktörlere göre zengin ürün yelpazesine sahiptir. Benzinli testere fiyatları bu faktörlerin çeşitliliğine göre farklılık gösterir. Hangi alanda kaç saat kullanılacağı gibi sorular aletlerin seçiminde önem içerir. Kesim işlemi için önemli olan bu soruların cevabı fiyat için önem taşır. Uzun yıllar elverişli kullanım olanağı sunan aletlerin, yedek aksesuar ve parçalarının kolay bulunabilir olması gerekir. Kolay yedek parça temini için doğru marka seçimi istenir. Aynı zamanda, rutin bakımları düzenli olarak yapılan tasarımlar uzun yıllar kullanım olanağı sunar. Motor ağırlığı, elle tutuş kabiliyeti uyumu kullanım sırasında kişinin dengesini etkileyen faktörler arasına girer. Yüksek dal budama benzinli testere fiyatları sayılan tüm bu faktörlere göre farklılık gösterir. Uygun maliyetle sunulan kaliteli marka tercihi ile avantajlı ürün seçimi yapılabilir. Hava filtresi, yağı ve zincirinin kolaylıkla değişebilir olması gerekir. Seçilen markaya ait servis ağının geniş olması müşteriye avantaj sunar. Devir hızları yüksek olan modeller az basınç kullanır. Bu sayede, kullanım hızlı ve pürüzsüz gerçekleştirir. Profesyonel kullanım sırasında palanın uzun olması istenir. Elektrikli modeller uzun çalışmayı destekleyen özelliğe sahiptir. Akülü aletler uzun çalışmada zorlanabilir. Ancak taşınma pratikliği olduğu düşünüldüğünden fiyatları farklılık gösterir. İşlem öncesinde ağaçların durumuna göre doğru tercihle konforlu ve hızlı kullanım imkanı sunan, benzinli bıçkı motoru modellerini Trendyol’un geniş ürün yelpazesi arasından kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Kolay Taşınabilir Benzinli Testere Özellikleri

Kolay Taşınabilir Benzinli Testere Özellikleri

Hızlı ve verimli iş yapabilmenin yolu doğru malzeme seçiminden geçer. Ağaç kesim ve budama yapılması sırasında dal budama benzinli testere modellerini seçerken, öncelikle gün içerisinde ne kadar saat kullanılacağı göz önüne alınır. İşlemi sırasında ağacın gövdesinin zorlu olup olmayacağı da önem taşır. Bu işlemlerin göz önüne alınması neticesinde ürünün akülü veya elektrikli mi olacağına karar verilir. Uzun saatler kullanılarak, ekstra efor sarf edilecek ise benzinli odun motoru işin kolaylaşmasına yardımcı olabilir. Olası kazaların önüne geçmek için ürünlerin nasıl kullanılacağının iyi araştırılması tavsiye edilir. Önceden profesyonel olarak herhangi bir benzinli ağaç budama motoru kullanılmamış ise hareketlerin yavaşlaması gerekir. Güvenlik tedbirlerinin alınması için gözlük ve eldiven kullanımı da benzinli dal budama motoru ve diğerlerinin kullanımının kolaylaşmasını sağlayan önemli faktörlerdir. İş güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alınması şarttır. Engebeli arazi içinde çalışma yapılacak ise kolay taşınabilir ürünler tercih edilir. Benzinli 25 cc 25 cm için ek malzemeye gerek olmadığından, diğer ürünlere göre hafif olduğu tahmin edilir. Bu ürünlerin motor gücü ne kadar yüksek olursa, o kadar kısa sürede işlem tamamlanır. Hızla dönen keskin bıçağa sahip modellerin kullanım talimatlarının okunması ve kesime başlarken ekstra dikkatli olunması önerilir. Zincirli mekanizması bulunan çeşitleri güvenlik önlemlerine sahip olması gerekir. Aletlerin geri tepme yapmaması için, gerekli kontrollere tabi tutulmuş olması önem taşır. İlk defa bu makineleri kullanacaksanız benzinli testere yorumlarını okuyabilirsiniz. Önceden bu ürünü satın alıp kullananlar ürünler hakkındaki olumlu ya da olumsuz değerlendirmelerini yorumlar sayesinde diğer müşterilere aktarırlar. Siz de yorum kısmında yazılanları okuyarak aletler hakkında fikir edinebiilirsiniz. Rahat ve güvenli kullanım imkanı sunan, ergonomik tutuşa sahip, kolay taşınabilir bu aletleri Trendyol üzerinden inceleyerek işlerinize uygun seçimler gerçekleştirebilirsiniz.

Şerit ve Daire Testere Bileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Daire ve Şerit testereler belirli aralıklarla bileme ve bakım yapılarak daha verimli ve uzun ömürlü hale gelir. Bu durum kesim kalitesinin de daha iyi olmasını sağlar.

Firmamız son teknoloji ürünü bileme makinelerinde şerit ve daire testere bıçaklarının bileme işlemleri için profesyonel hizmet vermektedir.

Bileme işlemi, bilenmiş takımın en yüksek kalitesini ve doğru açı ve bıçak geometrisinin korunmasını garanti eden dijital yazılım ve CNC kontrolü kullanılarak en yüksek hassasiyetle gerçekleştirilir. Bu şekilde bilenmiş aletler uzun ömürlüdür ve aşırı ısınmaz.

Bileme İşlemleri Neden Gereklidir?

Keskin bir testere bıçağı sadece kesimimizi iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda risklerden kaçınmamızı da sağlar. Dişler aşınmışsa daha fazla güç kullanmak zorunda kalırız, bu da daha fazla zaman ve çaba gerektirir. Ayrıca, oluşan ısı ve basınç, bıçağı bloke ederek kırılmasına ve yaralanmalara neden olabilir. Bu nedenle bıçağın her zaman temiz ve keskin, kullanıma hazır tutulması tavsiye edilir.

Testere makinelerinde kesinti olmadan verimli çalışmanın sağlanması ve görevlerin en üst düzeyde gerçekleştirilmesi, takımların doğru durumda tutulmasını gerekli kılar. Aletlerin periyodik  olarak bilenmesi, kesme yüzeylerinin optimum verimliliğini sağlar. Bu sayede hassas olmayan kesme, delme veya frezelemeden kaynaklanan malzeme kayıpları önlenebilir. Sıkışma disklerinin, pürüzsüzlük eksikliğinin veya aletlerin çalışması üzerinde sınırlı kontrolün yol açabileceği hasar riski ve kaza riski de azalır.

ÖZKA olarak, sürekli kalite ve hizmet iyileştirme anlayışımız, inovasyon ve teknolojiye olan bağlılığımızın bir yansımasıdır; bu sayede yüksek performans ve kesim kalitesini garanti eden yüksek hassasiyetli bileme işlemleri gerçekleştiriyoruz. Sayısal kontrollü CNC bileme makinelerimiz sayesinde, her daire testere bıçağı için özel bileme yapıyoruz.

Daire Testereler İçin Bileme Çözümleri

ÖZKA, sektördeki 40 yılı aşan tecrübesi ve profesyonel ekibiyle, daire testere bıçaklarının uygun şekilde bilenmesi, işlenmesini ve bakımını gerçekleştirmektedir.

Ahşap, alüminyum, plastik ve metaller için daire testere bıçakları düzenli aralıklarla yeniden bilenmelidir. Kör dişler hatalı kesimlerin yanı sıra testere bıçağında yüksek gerilime neden olarak hasara ve kırılmaya yol açar. Yeniden taşlama sırasında, taşlama alanının verimliliğini garanti etmek için sabit hassasiyetle iş adımlarının hızı en yüksek önceliğe sahiptir. CNC makinelerimiz, profil ve yan taşlama sırasında sabit dişi tek bir geçişte tamamen işleyerek bunu başarır. Daire testere bıçaklarının karbür uçlarla mükemmel şekilde işlenmesi, en çeşitli profil ve yan taşlama işlemlerini mükemmel şekilde gerçekleştirebilmek için karmaşık iş adımları gerektirir.

ÖZKA'nın modüler makine çözümleri, en son makine ve sistem kontrol teknolojisini kullanan otomatik ve tam otomatik CNC kontrollü taşlama makineleri ile bu gereksinimleri etkin bir şekilde karşılamaktadır. Maksimum verimlilikle, takım üreticilerinin, kereste fabrikalarının ve ahşap, plastik ve metal işleme şirketlerinin taşlama odalarının daha uygun maliyetli çalışmasını sağlarlar.

Şerit Testere Bileme İşlemleri

Şerit Testere bıçaklarının ayarı, bu amaç için tasarlanmış özel bir cihaz kullanılarak yapılır, ayarın doğruluğu sürekli olarak izlenir ve gerekirse testerenin dişlerinde bir düzeltme yapılır. Şerit testere bıçaklarının ayarı, segmentteki dişlerin testere gövdesine göre dönüşümlü olarak sola, sağa ve düz olarak ayarlanmasına dayanır. Bir şerit testerenin diş aralığı simetriye sahip olmalıdır.

Farklı malzemeleri doğru bir şekilde işleyebilmek için şerit testere ekipmanının durumuna dikkat edilmeli ve izlenmelidir. Şerit testere bileme makineleri bu amaçla kullanılır. Zamanında bakım, aletin uzun ömürlü performans göstermesini sağlayacaktır.

Şerit Testere Bıçaklarının Bileme Sayısı

Stellit şerit testereler için, stellit tamamen kullanılana kadar kez yapılabilir. Bu, kesici kenarların aşınmasına ve kullanılan bileme yöntemine (kesme makinesinin hassasiyetine) bağlıdır. CNC makineleri şerit testere dişlerini son derece hassas bir şekilde bileme imkanı sunar.

Şerit Testere Kullanımına İlişkin Genel Tavsiyeler

1. Kalifiye personele yatırım yapın veya gerekli teorik ve pratik eğitimi verin. İşinizin etkinliği büyük ölçüde onlara bağlıdır.

2. Güvenlik önlemlerinin karşılandığından emin olun.

3. Şerit testere bıçaklarının uygun şekilde saklandığından emin olun. Bıçakları aldıktan hemen sonra, çözülmesi ve rahat bir konumda tutulması tavsiye edilir ve karton şeritler çıkarılmalıdır (ıslaksa, şerit testerelerde paslanmaya neden olabilir). Depolama alanları kuru ve mümkünse ahşap zeminli olmalıdır.

4. Şerit testere bıçağını makineye takmadan önce ve kullandıktan sonra kontrol edin.

5. her zaman çatlak olup olmadığını kontrol edin ve kırılması halinde testere bıçağını makineden çıkarmaktan çekinmeyin.

6. Sorunları zamanında tespit etmek için ekipmanı düzenli olarak inceleyin.

7. Kusurlu bir bıçak kullanmayın (dengesiz bilenmiş, düzensiz dişler veya yanlış taşlama nedeniyle yanmış, vb.)

8. Uygun olmayan bir şerit testere bıçağı kullanmayın (çok kalın veya çok ince).

9. Bakım ekipmanına yatırım yapın, istenen parametreler dahilinde çalışmıyorsa eski ekipmanı kullanmayın.

Yetersiz veya dengesiz güce sahip bir şerit testere kullanmayın.

Profesyonel Daire Testere ve Şerit Testere Bileme Hizmetleri

ÖZKA, alanında uzman ekibiyle HSS daire testere, TCT elmas uçlu daire testere ve CrV sıcak kesim daire testerelerin bileme ve diş açma işlemlerini CNC makineler ile gerçekleştirmektedir.

Hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşmanız yeterlidir.

Zincir testere dişlerini bileme. Kendi elinizle bir testere zinciri nasıl keskinleştirilir. Zincir bileme kitleri ve aksesuarları

Bu makaleyi okuduktan sonra, testere zincirini neden ve neden keskinleştirmenin gerekli olduğunu anlayacak ve nasıl doğru bir şekilde yapılacağını öğreneceksiniz. En detaylı resimli rehber.

Motorlu testere zinciri de dahil olmak üzere herhangi bir kesme aleti çalışma sırasında aşınır - kesme elemanları donuklaşır, onu hızlı bir şekilde körelten nesneleri (taşlar, toprak, metal, vb.) vb. .P.).

Testere zinciri ayrıca ahşabın kesilmesinden dolayı körelmiştir.

Zincir ne kadar kör olursa, çalışırken o kadar fazla çabaya ihtiyacınız olacaktır. Testere zinciriniz doğru bilenmişse, testereye en ufak bir itme ile bile tereyağı gibi ahşabı kesecektir. Bu olmazsa ve odun keserken çok çaba sarf ederseniz, kesme dişlerine dikkat etmeniz ve testere zincirini keskinleştirmeniz gerekir. Testere zincirini keskinleştirme ihtiyacını belirlemek için önemli kriterlerden biri, motorlu testerenin çalışması sırasında oluşan talaşların durumudur: büyük kalın testere talaşları (tahta talaşları) yerine ince talaşlar veya ağaç unu oluşursa, bu tanıklık testere zincirini keskinleştirme ihtiyacı hakkında.

Kör zincirle çalışmak hem motorlu testere operatörünü hem de makinenin kendisini etkiler. Titreşim, künt bir zincir kullanırken artan bir kişiye iletilir, ayrıca acı çeker ve verim testere ve dolayısıyla yakıt tüketimini artırır, lastiği, zincirin kendisini ve tahrik mekanizmasını aşındırır.

Testere zinciri çeşitli aletlerle bilenebilir: FG4 kalemtıraş ve elektrikli kalemtıraş (makine). Bileme işlemi tüm testere zincirleri için aynıdır.

Karşılanması gereken ana kriter, uygun eğe çapı kullanılırken testere zincirinin tipine göre kesici dişin gerekli bileme açılarını korumaktır.

A - Bileme açısı

STIHL testere zincirleri 30° bileme açısı ile bilenir °. İstisnalar, bileme açısı 10 olan uzunlamasına testereler için testere zincirleridir.
°. Rip testere zincirlerinin tanımında bir "X" vardır.

B - Ön köşe

Öngörülen eğe tutucu ve eğe çapı kullanılarak doğru eğim açısı otomatik olarak elde edilir.

Eğe çapı seçimi zincir hatvesine bağlıdır. Zincir hatvesi tanımı, her kesme dişinin derinlik mastarı alanına işlenmiştir.

Öngörülen eğeler ve/veya kalemtıraşlar kullanıldığında, A ve B açıları otomatik olarak elde edilir.

Motorlu testerenizi gün içinde kullanıyorsanız, her yakıt ikmali yaptığınızda eğenin birkaç darbesiyle bileyin, biraz ama sık sık bilemek daha kolaydır.

Testere zinciri, aşağıdaki bileme aletleri kullanılarak bilenir:

  1. karşılık gelen çap.
  2. (dosya tutucu keskinleştirme açısı için işaretlenmiştir, en iyi sonuçlar için bir dosya tutucu kılavuzu kullanılması önerilir) veya kalemtıraş FG4.

Testere zinciri bileme algoritması.

  • Her iki elinizi serbest bırakmak için çubuğun ve zincirin konumunu sabitleyin, en iyisi bir tezgah mengenesi veya .
  • Testere zincirinin hatvesine göre bir bileme aleti seçin.
  • Testere zincirini bloke edin - testere zincirini daha fazla beslemek için el siperini ileri kaydırın, el siperini gidona doğru çekin.
  • Sık sık keskinleştirin ve kesme dişinin yalnızca önemsiz bir metal tabakası kaldırılacaktır; basit yeniden taşlama için, her kesme dişinde bir eğe ile iki veya üç hareket yapmak yeterlidir.

Kesme dişini keskinleştirirken, eğe, eğe sıkıştırma tutucusunda işaretleme çizgileri şeklinde yapılan belirtilen açılara göre yatay olarak (kılavuzun yan yüzeyine dik açılarda) yönlendirilmelidir. Eğe tutucu, kesme dişinin arkasına ve kesme derinliği mastarına yerleştirilmelidir.

  • Yalnızca kendinizden dışarı doğru bileyin, eğe yalnızca ileri hareket ederken metali çıkarır, geriye doğru hareket ederken eğeyi kesici dişin kenarının üzerine hafifçe kaldırın.

  • Bağlantı ve sürüş bağlantılarına dokunmayın.
  • Tek taraflı aşınmayı önlemek için eğeyi düzenli olarak çevirin.
  • Bileme açılarını kontrol edin.

  • Tüm kesici dişler, en kısa kesici dişin uzunluğuna kadar bilenmelidir, keskinleştirmeden sonra tüm kesici dişler aynı uzunlukta olmalıdır. Motorlu testerenin çalışması sırasında, testere zinciri bir taşa veya metale temas ederse ve bunun sonucunda bir veya daha fazla kesici dişin üst kesici kenarı hasar görürse, kesme dişlerinin elektrikli bir aletle keskinleştirilmesi (kalibre edilmesi) tavsiye edilir. Gerekli bileme açılarına uygun olarak atölyede bileme cihazı.

Kesme derinliği sınırlayıcı.

Kesme derinliği sınırlayıcı, kesme dişinin ahşabındaki kesme derinliğini belirler ve buna bağlı olarak kesilen talaşların kalınlığı, talaşların kalınlığı zincir hatvesine bağlıdır. Kesme dişi bir planya prensibi ile çalışır.

Planya, kesicinin minimum erişim mesafesine ayarlandığında, çok ince bir tahta tabakasını kaldırır. Derinlik mastarı ile kesici dişin ucu arasındaki mesafe çok küçükse, aynı şey testere zinciri için de geçerlidir. Aynı zamanda, kesme derinliği mastarından çok fazla bir şey çıkarmayın, aksi takdirde kesme dişi ahşabı çok derinden keser ve kesme sırasında güçlü sarsıntı ve titreşim meydana gelir. Aynı zamanda, geri tepme riski artar ve motorlu testere, testere zincirinin kırılmasına neden olabilecek daha büyük yüklere maruz kalır.

Kesme dişini keskinleştirirken, kesme derinliği sınırlayıcısının mesafesi azalır, çünkü bileme sırasında kesme dişinin bıçağının çalışma uzunluğu azalır ve buna bağlı olarak kesme derinliği sınırlayıcı ile kesme dişi arasındaki boşluk azalır. Talaş kalınlığı zincir hatvesine bağlıdır.

Normal aşınma ile kesici dişin bileylenmesinden sonra derinlik mesnedinin çıkarılması tavsiye edilir. Bir taş veya metal üzerine düşen bir zincirin derin bilenmesinden sonra, kesme derinliği sınırlayıcı kullanılarak da yüksekliğini kontrol etmek gerekir.

Kesme derinliği mastarının kontrol edilmesi:

  • Tüm kesme dişlerini keskinleştirdikten sonra, kesme bağlantısına takın. Kesme derinliği mastarı eğeleme mastarının üzerinde çıkıntı yapıyorsa, kesme derinliği mastarını eğeleme mastarına kadar çıkarmak için kullanın. Tüm testere zinciri stoperlerini bu şekilde taşlayın.

  • Son olarak, derinlik mastarının en yüksek noktasının geriye doğru hareket etmediğinden emin olarak, derinlik mastarının arkasını işaretli işarete paralel bir açıyla zımparalayın.

  • Testere zincirine takın - kesme derinliği mastarının en yüksek noktası eğeleme mastarı ile aynı hizada olmalıdır.

Testere zinciri gitmeye hazır!

9 dk okuma tarihinde yayınlandı

Testere zincirleri düzenli bakım ve bileme gerektirir. Aletin üretkenliği, aşınma oranı ve operatörün güvenliği buna bağlıdır. Dişlerin kesici kenarını güncelleme ihtiyacını, kesme sırasında karakteristik bir donuk ses olan yüzeylerinde talaş varlığı ile belirleyebilirsiniz. Lastiği keskinleştirmek için elektrikli veya manuel bir makine, açılı taşlama veya normal bir eğe kullanabilirsiniz. Her yöntemin avantajları ve dezavantajları, belirli becerileri vardır.

Devre yapısı ve parametreleri

Çalışmaya başlamadan önce zincir setinin ana özelliklerini belirlemelisiniz. Bileme yönteminin seçimi, alet ve prosedür ihtiyacı buna bağlıdır. Bakılacak şey:

  • Bağlantı Özellikleri. Bir taban, bir diş bıçağı, bir derinlik mastarı ve iki bıçaktan oluşur. Her bir elemanı dikkatlice incelemeli, bariz kusurları ve mekanik hasarı belirlemelisiniz - her şeyden önce onlarla çalışmanız gerekir;
  • Bıçak açısı. Zincirin ahşabı kesmesine izin veren, talaşların hacmini ve şeklini belirleyen kişidir. Herhangi bir kusuru olmamalıdır. Üst bıçağın parametresi 50 ila 60 o arasında değişir, uç bıçak - 60 ila 85 o arasında;
  • Lastik profil yüksekliği 0, mm veya 0, mm olabilir. Durakları işlerken, kesme sırasında takımın titreşimini azaltmak için bu aralık girilmelidir.

Şekil 1 - Testere zinciri çeşitleri

İkinci en önemli özellikler metalin türü ve zincir hatvesidir. Yumuşak ve orta yoğunluklu malzeme için normal bir eğe uygundur, mükemmel bir bileme işi yapacaktır. Sık bağlantı hatvelerine sahip sert metal zincirler için (0,36 inçten itibaren), sadece makine giydirme yönteminin kullanılması tavsiye edilir.

Önemli! Kulaklığın ana parametreleri ve elemanları kullanım kılavuzunda bulunabilir. Ayrıntılı teknik özellikler her zaman üreticinin web sitesinde sunulur.

Keskinleştirme ne zaman gereklidir?

Ahşapla çalışırken zincir dişlerinin bilenmesi ihtiyacını belirleyebilirsiniz. İşin hızı azalır, enstrüman karakteristik sesler çıkarır. Kör bir bıçağın tipik belirtileri:

  • testere ahşabı ısırmaz, öğütücü gibi bir yerden bir yere hareket eder;
  • sert kayalarla çalışırken, kulaklık kütüğün kalınlığına zayıf bir şekilde girer, mekanik kuvvet uygulamanız gerekir;
  • talaşlar gevşek bir görünüm alır, çalışma sırasında nadiren parçalanır;
  • motorlu testerenin tüm parçaları normalin üzerinde ısınıyor, yanık yağ kokusu var.

Kaliteli bir zincirde dişler eşit metalik bir parlaklığa sahip olmalıdır. Bağlantının hiçbir yerinde pas, plak bulunmamalıdır. Kesici kenarda talaş, oyuk ve diğer mekanik hasarlar varsa aletin kullanılması önerilmez.

Testere zinciri bileme çeşitleri

Bir dizi lastik bileme teknolojisi vardır. Tarlada veya evde bir öğütücü veya bir dosya kullanabilirsiniz. Bu yöntem, yüksek diş ayarı doğruluğu gerekli olmadığında, motorlu testerelerin bütçe modelleri için uygundur. Bu yöntemin ana dezavantajı, el aleti üzerindeki mekanik basıncı kontrol etme ihtiyacıdır, artan basınçla fazla metal tabakayı çıkarabilir ve dişleri deforme edebilirsiniz.

Profesyoneller, birincil bileme için özel makineler ve ardından her bir bağlantıyı ayarlayarak taşlama kılavuzları olan bir mengene kullanılmasını önerir. Bu yöntem zamandan tasarruf etmeye yardımcı olur ve belirli bir zincir hatvesine uyarlanmış takım tutucular kullanıldığında hata olasılığı minimumdur.

Özel ekipmanlarla nasıl keskinleştirilir?

Testereyi bilemenin en uygun yolu özel aletler ve makineler kullanmaktır. Bu, herhangi bir ciddiyetteki işi hızlı bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar. Elektrikli testere satın alırken, ucun ve üst bıçağın, kenarın ön açısının değerlerini belirlemek için hemen bir şablon satın almanız önerilir. Ek olarak, küçük kusurları ortadan kaldırmak için bir dosyaya ihtiyacınız var.

Önemli! Seçilen yönteme bağlı olarak gerekli tüm araçlar önceden hazırlanmalıdır. Bu, işi basitleştirecek, bileme doğruluğunu artıracaktır.

Manuel bir makinede


Resim 2 - Manuel bir makinede bileme

Uygulamada, bu yöntem genellikle, sert ağaçlarla çalışan testerenin her uzun çalışmasından sonra dişleri düzeltmek için kullanılır. "Manuel makine", kulaklığa monte etmek için küçük bir mengeneye sahip geleneksel bir kiriş testeresine dışa benzer. Üzerinde tuval yerine yuvarlak bir dosya var.

Çalışmaya başlamadan önce aleti başlığa sabitlemeli, parametreleri testerenin özelliklerine göre ayarlamalısınız. Bu, makinedeki belirli işaretlere göre yalnızca manuel olarak yapılır. Her bıçakta durarak, keskinleştirmek için kendinize doğru hareket yapın. Bu yöntem, aşırı derecede kör testereleri restore etmek için uygun değildir.

Bir elektrikli makinede


Şekil 3 - Testere setini bilemek için elektrikli makine

Bu, herhangi bir markanın motorlu testere lastiklerini keskinleştirmenin en uygun yoludur. Özel beceri ve yetenek gerekmez, işlemin kendisi 10 dakikadan fazla sürmez. Makine bir elektrikli tahrik ile donatılmıştır, V voltajlı bir DC kaynağından çalışır. Bir cihaz seçerken aşağıdaki özelliklere dikkat edin:

  • farklı bağlantı aralıklarıyla dişleri bileme işlevinin varlığı, üst kenarın hacmi;
  • bileme açısını düzeltme imkanı;
  • komple sette değiştirilebilir taşlama taşları;
  • sabit kesme genişliği.

Testere zinciri, taban platformunun bir parçası olarak kılavuza sabitlenmiştir, ayrıca dişleri tutmak için özel bir mekanizmaya sahiptir. Yatay hareket edebilir. Kesme kenarına ayarlanabilir bir açıda, taşlama taşı indirilir, basınç derecesi regülatör tarafından kontrol edilebilir. Operatör doğrudan taşlama elemanını daldırır. Kolaylık ve çalışma doğruluğu için tüm modellerde, zincir dişlerinin tüm bileşenlerinin keskinleşme derecesini değerlendirebileceğiniz bir ölçüm ölçeği bulunur.

Bulgarca

Bu yöntem, yalnızca zinciri düzeltmek için gerekli diğer cihazların yokluğunda kullanılır. Dişlerin kaba pansumanı için idealdir, ancak ciddi bir dezavantajı vardır - açıyı kontrol etmek zordur ve ayrıca bağlayıcı perçinlere zarar verme riski vardır.

Zinciri keskinleştirmek için açılı taşlama makinesi bir mengeneye sağlam bir şekilde sabitlenmelidir. Aleti açın ve ardından her bir kesici kenarı sırayla getirin ve bir parlaklık görünene kadar tutun. Bir kumpas kullanarak gerekli açıyı kontrol edebilirsiniz.

Önemli! Bir öğütücü kullanırken, zincir sürekli yağ ile yağlanmalıdır. Bu, kesici kenarın çok fazla taşlanmasını, çapakları ve diğer mekanik metal kusurlarını önlemeye yardımcı olacaktır.

Makinede bileme açısı

Kaliteli bir araçta, her zaman bileme kalitesini değerlendirebileceğiniz bir işaretleme vardır. Çalışırken, kulaklığın performansını korumak için göstergelerine odaklanmanız gerekir. Tablo, zincir hatvesine ve baklaların özelliklerine bağlı olarak dişlerin ana özelliklerini göstermektedir.


Şekil 4 - Zincirin parametrelerine bağlı olarak bileme önerileri

Bir dosyayla manuel olarak nasıl keskinleştirilir?

Bir eğe kullanmak, bir kesici kenarı keskinleştirmenin en kolay ve en uygun maliyetli yoludur. Prosedür ayrıca lastiği sabit bir durumda güvenli bir şekilde sabitlemek için bir mengene gerektirecektir. Dosyanın tipi ve çapının seçimi, zincirin özelliklerine, prosedürün teknolojisine bağlıdır.

Dosya çapının belirlenmesi

Zinciri, bağlantı adımının özelliklerine bağlı olarak seçilen bir tutucuya sahip yuvarlak bir dosya ile keskinleştirmek daha kolaydır. Tablo, aletin yetkin seçimi için bilgi sağlar.

Dosya parametreleri

İşlemin basitliğine rağmen, bir eğe kullanmak lastiğin kalitesini bozabilir. Yararlı bileme ipuçları:


Belirgin aşınma ile yeni bir dosya alınması gerekir. Silinen bir alet prosedürün süresini uzatacak, etkinliğini azaltacaktır.

İşlemi evde kendi ellerinizle nasıl gerçekleştirebilirsiniz - adım adım talimatlar

Elektrikli testere zincirini evde bir eğe ile bile sabitleyebilirsiniz. Doğru aracı seçmek ve teknolojiyi takip etmek önemlidir. Adım adım algoritma:


İşaretli referans noktasına kadar her bağlantıyla manipülasyonu tekrarlayın. Zinciri ters çevirin, diğer tüm dişleri aynı şekilde bileyin.

Önemli! Elektrikli testereyi bir eğe ile keskinleştirirken, metal talaşları göründükleri gibi üflemelisiniz. Bu, metalin keskinliğini görmenizi sağlayacaktır.

Boyuna ve enine testerenin özellikleri

Bileme açısı gereksinimleri aynı zamanda motorlu testerenin özelliklerine de bağlıdır, amaca bağlı olarak lastik enine ve boyuna testere için olabilir. İkinci seçenekte, kenar çok keskin olmalı, açısı enine - o için 6 ila 12 o arasında olmalıdır. Boyuna kesimler için, zincir mümkün olduğunca sık ve yüksek kalitede bilenmelidir, diş aşınması düzensiz kesimlere, üretkenliğin azalmasına ve başlığın ahşaba kenetlenmesine neden olabilir.

Stihl'in, bir lastiği bir eğe veya taşlama tekerleği ile keskinleştirmek için özel önerileri vardır. Genel çalışma algoritması aynı kalır. Tablo, zincir hatvesine bağlı olarak bir bıçak çapı seçme gerekliliklerini göstermektedir.


Şekil 7 - Dosya boyutunun Stihl zincirinin adımına bağımlılığı

Motorlu testerenizi hızlı ve verimli bir şekilde bilemek için faydalı ipuçları vardır. Genel öneriler:

  • ilk olarak, kulaklığı düşük hızlarda çalıştırmanız gerekir, bu, yağın lastiğin her bir parçasına girmesine izin verir;
  • devreye enerji verilmelidir, gevşeme özellikle elektrikli makine kullanırken yaralanmaya neden olabilir;
  • Aletin her uzun çalışmasından sonra başlığın düzenlenmesi önerilir, testereye başlamadan önce dişleri dikkatlice kontrol edin;
  • lastiğin her bir elemanını zamanında yağlayın, bu sadece ahşapla çalışma sürecini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda rotor ve motor üzerindeki yükü de azaltır.

bilemeden sonra kesme derinliği, kesici kenarın durumu ve sınırlayıcı kontrol edilmelidir. Özel kulaklık modeliniz için şablona başvurmanız önerilir.

Testere zinciri bileme, bu aletle çalışmanın ayrılmaz bir parçasıdır. Dişlerin keskinliği, kesme sırasında performansı ve güvenliği etkiler. Lastiğin keskin kenarını düzenlemek için elektrikli veya manuel bir makine kullanabilirsiniz, evde bir dosya kullanmak daha kolaydır. Belirli bir kulaklık modelinin özelliklerini dikkate almalı, her öğeyi bir şablonla ölçmelisiniz.

Bir inşaat aletinin kalitesi sadece verimlilik değil, aynı zamanda iş güvenliği sorunudur. Bu nedenle, motorlu testereler de dahil olmak üzere herhangi bir aletin çalışan parçalarının durumunu dikkatlice izlemelisiniz. Zinciri zamanında keskinleştirmek gereklidir ve bir uzmana başvurmak gerekli değildir: tüm süreci kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, motorlu testere zincirini kendi ellerinizle bileme teknolojisi hakkında ayrıntılı olarak (video talimatı ektedir).

Motorlu testere üzerinde bir zincirin bilenmesi: bir prosedüre duyulan ihtiyaç ve uygulanmasının incelikleri

Vaktinizi boşa harcamamak için, motorlu testere üzerindeki zincirin zaten donuklaştığından emin olmanız gerekir. Bunu belirlemek yeterince kolaydır. Böylece, iyi bilenmiş bir testere yavaşça ve hızlı bir şekilde ağaca girer. Ahşapla çalışırken en ufak bir direnç bile hissedilirse bu, zincirin zaten köreldiğinin ve bileme ile sıkılmaması gerektiğinin ilk işaretidir. Gerçek şu ki, zincir aşınması çok önemli göstergeleri aşağıdaki gibi etkileyebilir:

  • takım performansı düşer;
  • yakıt tüketimi büyük ölçüde artar;
  • zincir baklaları aşırı yüklenmiştir, bu da aletin ömrünü kısaltır.

elektrikli testere

Bir motorlu testere zincirini düzgün bir şekilde keskinleştirmek için özel bir beceriye sahip olmanız gerekir ve bu yalnızca testerenin yapısal özellikleri hakkında bir fikriniz varsa ortaya çıkabilir. Gerçek şu ki, zincirin dişleri sırasıyla oldukça karmaşık ve sıra dışı bir yapıda farklılık gösteriyor, bileme işlemi oldukça özenli bir göreve dönüşüyor.

Böylece, zincirin kenarı, 2 kenarı olan dişlerle yoğun bir şekilde kaplanmıştır: üst ve yan. Bir zincir baklası, taban, kürek ve derinlik mastarı ile temsil edilir.

Testere zincirinin ne kadar çabuk köreldiği, doğrudan alet üzerindeki yüke ve işin yapıldığı koşullara bağlıdır. Yani testere ile taşa veya toprağa birkaç kez vurmanız yeterli ve zinciri bilemeniz gerekecek.

Elektrikli testere zincirini keskinleştirmenin en iyi yolları

Her birinin kendi avantajları ve dezavantajları olan motorlu testereleri keskinleştirmenin birkaç yolu vardır. Her biri hakkında daha fazla ayrıntı.

dosya bileme

Eğe bileme, bir testereyi bilemenin en yaygın, basit ve etkili yollarından biridir. Çoğu zaman, özel mağazalar, elektrikli ve motorlu testereleri bilemek için hazır kitler (bazen testere ile) satar. En basit küme aşağıdaki öğelerden oluşur:

  • bir tutucuya yerleştirilmiş silindirik bir dosya;
  • düz bir dosya;
  • Sınırlayıcının istenen derinliğini belirlemek için kanca ve şablon.

Dosya ile bileme

Zincir dişlerini alete aşırı baskı uygulamadan dikkatli ve düzgün bir şekilde keskinleştirmek için bir eğe kullanın. Çalışmaya başlamadan önce lastiğin sabitlenmesi arzu edilir. Bundan sonra işe başlayabilirsiniz. Bu yüzden tutucuyu keskinleştirilecek dişin üzerine yerleştiriyoruz, bir konumda tutuyoruz ve eğeyi keskinleştirmek için kenara hafifçe bastırıyoruz. Ondan sonra kendimizden birkaç yumuşak hareket yapıyoruz.

İşlemi diğer tüm dişlerle aynı şekilde tekrarlıyoruz. Tüm dişlerin eşit şekilde bilenmesi gerektiği unutulmamalıdır. Bu, her bir dişi bilemek için aynı kuvveti uygulayarak ve eşit sayıda hareket gerçekleştirerek başarılabilir.

Tavsiye. Zincirin dişlerini bileme işlemi sırasında, dosyayı periyodik olarak bir daire içinde döndürmek gerekir. Bu, bileme aletinin bir tarafında ciddi şekilde aşınmasını önleyecektir.

Bileme değirmeni

Bu yöntem en basit ve en uygun fiyatlı yöntemlerden biri olarak kabul edilir, ancak bir uyarı ile: Elinizde bir öğütücü ve onu kullanma yeteneğiniz varsa. Aksi takdirde bileme işlemi bu kadar basit olmayabilir.


Bileme bir öğütücü ile yapılabilir

Bu bileme yönteminin özelliği, dişlerini keskinleştirirken zincirin testereden çıkarılmasına gerek olmamasıdır. Bileme için, yaklaşık 2,5 mm kalınlığında daha önce kullanılmış bir metal disk hazırlayın.

Öğütücü minimum hıza ayarlanmalı ve işlemin kendisi, bir dişten diğerine sırayla hareket ederek gerçekleştirilmelidir.

Makinede bileme

Ne yazık ki, bazı durumlarda manuel diş bileme yöntemi yeterli değildir. Bu, testere çok sık kullanıldığında ve dikkatsiz kullanımın sonuçlarına bakılmaksızın bıçağın kenarı şekilsiz bir şeye dönüştüğünde olur. Bu gibi durumlar için makine en iyi seçenek olarak kabul edilebilir.

Zincir dişlerini keskinleştirmek için en sık aşağıdaki makine türlerinden biri kullanılır:

  • Manuel makine. Bir makineden çok bir araçtır. Manuel bir makinenin çalışma kısmı bir yay testeresine benzer, ancak burada silindirik bir dosya kullanılır. Böyle bir makinenin mekanizması oldukça karmaşıktır, ancak dikkatli bir ayar ile bileme işlemini en doğru şekilde tamamlayabilir.

Testere bileme makinesi
  • Elektrik makinesi. Bileme, doğrudan makineye yerleştirilmiş aşındırıcı disk tarafından gerçekleştirilir. Otomatik ayarlama, optimum parametreleri hızlı ve en iyi şekilde ayarlamanıza olanak tanır. Makineye ek olarak, bazı durumlarda kıvılcım ve talaşların göze girmesini önleyecek koruyucu bir maske bulunmaktadır.

Zinciri hızlı ve yetkin bir şekilde keskinleştirmek için bilmeniz gereken tek şey bu. İyi şanlar!

Elektrikli testere zinciri nasıl hızlı bir şekilde keskinleştirilir: video

Merhaba! Bu yazıda size evde elektrikli testere zincirini nasıl keskinleştireceğinizi anlatacağım.

Bu durumda, motorlu testere zincirini keskinleştirmek için özel bir alet kullanmalısınız - uygun çapta yuvarlak bir dosya veya bir elektrikli makine.

Bir dosya ile keskinleştirme, daha doğru bir şekilde düzenleme olarak adlandırılır. Bir eğe ile zincir, sert sabitlemeli veya sabitsiz şablonlar kullanılarak bilenir. Sert bir sabitleme durumunda, zincir yanlışlıkla örneğin çivilerin üzerinden geçmezse, elektrikli bir makinede bileme yapmadan yapabilirsiniz. Sert sabitleme olmadan eğeleri kullanırken, düzenlemeden sonra, düzenleme en sert eli olan bir kişi tarafından yapılsa bile kesme açıları yavaş yavaş düştüğünden zincir elektrikli bir makinede keskinleştirilmelidir.

Zinciri bir elektrikli makinede, biraz köreldiği anda hemen keskinleştirmek tavsiye edilmez, çünkü böyle bir keskinleştirme ile kesme dişinin yeterince büyük bir kısmı “yenilir” - bu durumda zincir ondan çok daha az dayanacaktır. abilir. Zincir, örneğin aynı çiviler üzerinde yürünmüşse, makinede bileme işleminin yapılması gerekir. Bu durumda, dişi bir eğe ile düzeltmenin başarılı olması olası değildir.

Eğe ile testere zinciri nasıl keskinleştirilir

Bir zincir testere üzerinde bir eğe ile bir zinciri keskinleştirmek için, aslında, gerekli çapta yuvarlak bir dosyaya, bileme açısını doğru bir şekilde belirlemek için bir şablona ve ayrıca testereyi taşlamak için bir şablon ve düz bir dosyaya ihtiyacınız olacaktır. derinlik sınırlayıcı (kılavuz diş).

1. Zinciri testereden çıkarmadan, istenen bileme açısını gözlemleyerek kesici dişe yuvarlak bir eğe uygularız ve “sizden uzağa” yönünde diş boyunca kez çizeriz. Eğe size doğru hareket ederken dişe bastırırsanız yuvarlanır ve keskinleşmeyi durdurur. Bu nedenle, düzgün bir şekilde keskinleştirmek için yalnızca “sizden uzaklaşırken” basarız.

Sabit olmayan bir şablon kullanarak bileme yaparken açının doğruluğuna, uygulanan riske göre bakarız - testere lastiğine paralel olmalıdır. Bileme açısı çapraz kesim için 30 derece ve boyuna kesim için 10 derece olmalıdır. Önce zincirin tüm dişlerini bir yöne bakarak keskinleştirmek ve ardından dişler boyunca zıt yöne bakarak yürümek daha uygundur.

Sert bir şekilde sabitlenmiş bir kılavuz şablonu kullanıldığında, testere lastiğine sabitlenir ve dosyanın yana gitmesine izin vermez - bu durumda düzenleme kalitesi, başlangıçta belirtildiği gibi, el titremesinden muzdarip değildir. Ardından, istenen açı ayarlanır ve eylemlerin geri kalanı sabit olmayan bir şablonla aynı şekilde gerçekleşir.

Ayrıca, zincirin motorlu testereden çıkarılması gerekeceği kullanıldığında, bir dosya ile pansuman yapmak için bu tür cihazların bulunduğunu belirtmekte fayda var.

2. Şimdi kılavuz dişi taşlamak için bir şablon ve düz bir dosya alıyoruz. Bunu yapmak için, kılavuz diş şablon üzerindeki yuvaya çıkacak şekilde belirtilen şablonu kesici dişin üzerine yerleştiriyoruz. Düz bir eğe ile kılavuz dişin şablondan dışarı çıkan kısmını zımparalayın. Bu, 0,65 mm'lik kesici ve kılavuz dişler arasındaki gerekli yükseklik farkını karşılamak için yapılır. Genellikle, böyle bir prosedür, zaten düzenlemeden sonra yapılmalıdır, çünkü kesme dişi, yüksekliği büyük ölçüde azaltmak için bir veya üç düzenlemede bir dosya ile fazla taşlamaz.

Belirli bir hatveye sahip zincirler için eğe çapları:

3/8"P - 4mm

0," - 4,8 mm

3/8" - 5,2 mm

" - mm

Makinede motorlu testere zincirinin bilenmesi

Motorlu testere zinciri elektrikli bir makine ile bilendiğinde, testerenin kendisinden çıkarılır. Ayrıca, her şey makinenin türüne bağlı olacaktır. Bileme işlemine insan katılımını hiç gerektirmeyen çeşitler var, ancak bu tür cihazlar çok pahalı. Genellikle süreç böyle görünür.

Zincir, kılavuz diş operatöre doğru olacak şekilde makine çerçevesi üzerindeki mevcut yuvaya takılır. Ardından, çerçeve keskinleştirilmesi gereken açıda döndürülür - bunun için riskler uygulanmalıdır. Kesme dişinin arka tarafına uygulanan özel bir durdurma ile, dişin kendisi çalışma diskine ayarlanır, böylece indirildiğinde dişten mümkün olduğunca az “yemek yer”, ancak aynı zamanda , böylece bileme, çukur ve çöküntü bırakmadan tamamen yapılır.

Zincir üzerinde en çok “yenilen” dişi bulmanız, altını vurgulamanız ve diğer tüm dişleri bu ayara göre bilemeniz önerilir. Ancak, çok az insan bununla uğraşıyor. Genellikle karşılarına çıkan ilk dişle aynı hizaya gelirler ve geri kalan her şeyi keskinleştirirler. Ve böyle bir ayarın tam bileme sağlamadığı bir dişle karşılaşırsa, onu hizalarlar ve ardından kalan baklaları yeni ayara göre bilerler. Ancak tekrar ediyoruz, makineyi tam olarak testere zincirindeki en küçük dişe göre kurmak doğrudur.

Ayrıca çalışma diskinin indirileceği maksimum derinliği de ayarlamalısınız. Bu, genellikle makinenin arkasında bulunan regülatör kullanılarak yapılır.

Dişleri keskinleştiriyoruz, her birini çalışma diskinin altına getiriyoruz, ancak "yürümemesi" için özel bir yan kelepçe ile bilenen her bir bağlantıya basmayı unutmadan.

Böylece önce zincirin bir yöne yönlendirilmiş dişleri boyunca geçerler, sonra diğer taraf için tekrar makineyi en küçük diş boyunca kurarlar ve bu taraftaki dişleri bilerler.

İkinci dairedeki dişleri bilemeye başlamamak için, keskinleştirilecek ilk dişi bir işaretleyici ile işaretleyebilirsiniz.

Böyle bir bileme işleminden sonra, kılavuz ve bağlantıdaki kesme dişleri arasında gerekli yükseklik farkını vermek için uygun bir şablona sahip düz bir eğe ile tekrar kesme derinliği sınırlayıcılarından (kılavuz dişleri) geçmelisiniz.

Bu nedenle, bir motorlu testere üzerindeki zinciri düzgün bir şekilde keskinleştirmek için yukarıdaki talimatları izleyin ve başarılı olacaksınız.

Bir motorlu testerenin güvenilir çalışması, diğer tüm mekanizmalar gibi, büyük ölçüde tasarımını oluşturan tüm unsurların servis verilebilirliğine bağlıdır. Ahşabın kesilmesinin kalitesi ve hızı, iki zamanlı bir içten yanmalı motor tarafından tahrik edilen çalışma zincirinin keskinliği ile belirlenir.

Takımın yoğun kullanımı, zincirin kesici kenarlarının taşlanmasına yol açar, sonuç olarak performans ve üretkenlik azalır. Sivri elemanlar, özellikle toprakla ve içindeki taşlarla ve diğer katı kalıntılarla temas ettiğinde güçlü bir şekilde aşınır.

Zincir iyi durumda ahşabın hızlı kesilmesini sağlar

Motorlu testere zincirini neden ve ne sıklıkla keskinleştirmeniz gerekiyor?

Kör bir testere zinciri, böyle bir çalışma elemanı ile çalışırken hesaplananlardan önemli ölçüde daha fazla yüklere maruz kalması nedeniyle aletin tüm tasarımı üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Bunun nedeni, kör bir zincirle çalışırken bıçağı kesme şeridine geri çekmek için önemli fiziksel çaba sarf edilmesi gerekmesidir. Yorgunluk hızla başlar, emek verimliliği düşer.

Aynı zamanda, benzin tüketimi bir buçuk kat artar, mekanizma parçalarının hareketli parçalarının eşleşen yüzeylerinde hızlandırılmış aşınma meydana gelir. Motorlu testere, çalışma sırasında titreşmeye başlar ve elden çıkma eğilimi gösterir.

Talaş çok incedir, ahşap mat bir yüzeye sürtüldüğünde kömürleştiğinden genellikle siyaha döner. İki zamanlı bir içten yanmalı motorun silindir-piston grubunda bir vuruş görünebilir.
Farklı zincir türleri benzer elemanlara sahiptir.

Bu işaretler, motorlu testerenin acil olarak bilenmesi gerektiğini gösterir. Yoğun kullanımda, bu prosedür iş günü boyunca birkaç kez yapılmalıdır. Uzmanlara göre, zincirin doğru ve zamanında bilenmesi, aletin ömrünü birkaç yıl uzatıyor. Büyük miktarda iş için keskin bir zincir, iyi bir motordan daha önemlidir.

Zincir bileme için genel kurallar

Bu manipülasyonu gerçekleştirmenin genel kuralı, kullanılan aletin kesici dişlere göre tam konumudur. İç kısımlarının konfigürasyonu bir dairedir, bu nedenle bileme yuvarlak bir dosya ile yapılır. Takımın kesiti, zincirin boyutsal özelliklerine göre belirlenir. Adımının boyutu genellikle dört ila beş buçuk milimetre arasında değişir, buna bağlı olarak dosyanın istenen bölümü seçilir.

Bileme kuralları, aletin işlenen yüzeyin dikey düzlemine dik açıda konumunu sağlar, yatay yönün açısı, kesme dişinin konfigürasyonuna bağlı olarak on veya otuz derece olabilir. Eğe, zincirin kesiminin üzerinde, çapının yüzde yirmisini çıkıntı yapmalıdır.


Bileme kiti, motorlu testere zincirinizi elle bilemenize yardımcı olacaktır.

Yalnızca bir dosya kullanıldığında bu koşulları sağlamak oldukça zordur, bu nedenle bu işlemi gerçekleştirmek için genellikle özel kümeler kullanılır. Çoğu zaman mekanizma paketine dahil edilirler veya özel mağazalardan satın alınırlar.

Bir dosya ile bir zincir nasıl keskinleştirilir

Zincirin bir eğe ile doğru şekilde bilenmesi, motorlu testerenin düz bir yüzeye yatay olarak kurulmasına yardımcı olur. Daha sonra görsel bir inceleme yardımıyla zincirde gözle görülür kusurların olup olmadığı belirlenir, ardından fren sistemi tarafından gerilir ve durdurulur. Çalışma sırasında tuvali tutmak için altına doğaçlama malzemelerden yapılmış bir stand yerleştirilir veya pakette bulunan fabrika yapımı bir kelepçe ile sabitlenir.

Eğenin hareketi kesici dişin iç kenarından dışa doğru yapılır. Alet, doğru bileme açısını gösteren fabrika işareti boyunca yer alır. Prosedürü gerçekleştirme kolaylığı için, işlenecek eleman zincirin yaklaşık olarak ortasına yerleştirilmeli, ardından zincirin bir sonraki bölümünü keskinleştirmek için fren serbest bırakılmalı, bıçak hareket etmeli ve tekrar sabitlenmelidir.


Bir eğe ile bileme yaparken zinciri sabitlemek ve aletin doğru hareket etmesini sağlamak gerekir.

Tüm kesme elemanlarını keskinleştirmek için aynı sayıda eğe darbesinin kullanılması önerilir, ancak genellikle aşınmalarının farklı olduğu ortaya çıkar, bu nedenle bu her zaman mümkün değildir. İşi kolaylaştırmak için üzerinde standart bileme açıları işaretlenmiş tutma cihazları kullanılmaktadır.

Aşağıdaki nedenlerden dolayı zincirin dişlerinin bir eğe ile sürekli olarak keskinleştirilmesi önerilmez:

  • kesme elemanlarının düzensiz işlenmesi nedeniyle mekanizmanın çalışmasında bir dengesizlik olabilir;
  • büyük miktarda metal öğütülür;
  • dişler doğru geometrik şeklini kaybeder;
  • zincirin zamanla kırılma riski vardır.

Deneyim olmadan manuel olarak bileme işlemine hakim olmanın kolay olmadığı açıktır. Bir dosyayla çalışma sürecini gösteren bir video izlemenizi öneririz.

Zincir bileme kitleri ve aksesuarları

Kaliteli ve hızlı zincir bileme için birçok cihaz bulunmaktadır. Yaygın olarak kullanılan bir set, tutmak için bir alete sahip yuvarlak bir eğe, derinlik mastarını işlemek için kullanılan boyutlu bir şablona sahip düz bir eğe ve bıçağın elemanları arasındaki boşluklarda tıkanmış talaş için bir kanca temizleyici içerir.

Yuvarlak eğeyi tutmak için cihaz üzerindeki işaret, işlenmekte olan kesme elemanına göre doğru yönlenmesini sağlar. Takımın tutucusu ve kesiti, dosya işlenecek yüzeyin çapının beşte biri kadar yükselecek şekilde seçilir.


Zincir bileyiciler işin kalitesini artıracak

Tutucunun istenen konumunu koruyarak ve aşırı kuvvet olmadan aleti dişin kenarına bastırarak, ileri geri hareketler yapılırken, bir tarafta yüzeyinde aşınmayı önlemek için eğenin düzenli olarak döndürülmesi gerekir.

Tüm kesme elemanlarının aynı boyutta olmasını sağlamak gerekir, aksi takdirde zincirin hareketi kararsız olacaktır.

Bunu yapmak için, önce bir yönde, sonra diğerinde en küçük dişin konfigürasyonuna göre döndürülürler. Ardından kesme derinliği mastarı işlenir. Bunu yapmak için, üzerine standart boyutta bir şablon yerleştirilir ve plakanın yuvaya çıkıntı yapan kısmı düz bir dosya ile kesilir. Diğer ekipmanlarla birlikte zincir bileme kitleri de benzer bir kullanım şekline sahiptir. Videonun, bu tür cihazları kullanarak motorlu testere zincirini keskinleştirmenize yardımcı olmasına izin verin.

Elektrikli ve manuel bileme makineleri

Zincirin bir eğe ile yüksek kalitede bilenmesi, mekanizmanın uzun süreli çalışması sırasında, düzenli bakım yapılmadan veya dişlerin, önemli ölçüde deforme oldukları ve kaybettikleri taşlar ve zeminin diğer sert kısımları ile sık sık teması ile her zaman mümkün değildir. onların şekli. Bu durumda elektrikli ve manuel makineler kullanılır. İlki, elektrik akımı enerjisiyle çalışan bileme tekerlekleri ile donatılmıştır, ikincisi bir tür mekanik cihazdır.

Manuel bileme makinelerinin çalışma prensibi, bıçak yerine uygun uzunlukta yuvarlak kesitli bir dosyanın sabitlendiği yay tipi bir testereye benzer. Mekanik ayarlı oldukça karmaşık bir cihaz, aleti birkaç hareketle keskinleştirilen en küçük boyuttaki kontrol dişine istenen oryantasyonla konumlandırmayı mümkün kılar.


Takım tezgahları, motorlu testere zinciri bileme işleminin hızını ve kalitesini garanti eder

Bileme açısının parametreleri bir sonraki kesme elemanı düzeltilirken kaydedilir, böylece sadece bileme hızlı ve verimli bir şekilde yapılmaz, aynı zamanda zincir tek bir diş boyutuna göre düzenlenir. Sınırlayıcıyı manuel bir makine ile işlemek için yuvarlak bir eğe yerine düz bir takım yerleştirmek gerekir.

Bir elektrikli makine kullanarak iş yapma sürecini önemli ölçüde kolaylaştırır ve basitleştirir. Bu ünitedeki bileme açısı, lastik otomatik olarak sabitlenirken taşlama diskini doğrulanmış bir oryantasyonla doğrudan işlenen yüzeyin kesici kenarına getirmenize izin veren doğru bir ayar sistemi tarafından sağlanır.

Bir öğütücü ile bir zincir nasıl keskinleştirilir

Zinciri keskinleştirmek için bir öğütücünün bir araç olarak kullanılması bazı zorluklarla doludur. Bu işi gerçekleştirmek için makine aşağıdaki manipülasyonları gerçekleştirmelidir:

  • zinciri çubuğa bırakın;
  • bir taşlama makinesine metalle çalışmak için bir disk takın;
  • zincir ve otobüs arasına bir engelleyici yerleştirin;
  • dişleri diskin kesici kenarına getirerek keskinleştirin;
  • işlemi tamamladıktan sonra zinciri sıkın.

Öğütücü işi kolaylaştıracak, ancak kalite ve güvenlik şüpheli

Bu işlemde, gerekli bileme açısını korumak çok zordur, bu nedenle dişler yüzey konfigürasyonunda farklılık gösterebilir ve bu da aletin daha sonraki çalışmasını olumsuz yönde etkiler. Bu işi yapmak için emin bir göz ve sağlam bir el gerekir.

Ek olarak, taşlama makinesinin kesme diski tarafından zincirin bağlantı elemanlarına zarar verme riski vardır, bu da yük altında perçinlenmesine ve keyfi bir yönde keskin bir ayrılmaya neden olabilir.

Zinciri bir öğütücü ile bilemek sadece maddi kayıplara değil, aynı zamanda ciddi yaralanmalara da yol açabilir, bu nedenle bu prosedürü gerçekleştirmek için daha güvenli yöntemler kullanmak daha iyidir.

Bir motorlu testerenin kesme başlığını kendi elinizle belirgin bir zorlukla keskinleştirmek oldukça mümkündür. Gerekli beceriler zamanla oldukça hızlı bir şekilde kazanılır, bu işi yaparken, özellikle bir öğütücü kullanılıyorsa, yalnızca güvenlik gereksinimlerine uymak gerekir.

Düzgün şekilde bilenmiş motorlu testere zincirleri, odunu çok az baskı uygulansa dahi çok kolay bir şekilde keser. Hiçbir zaman kör ya da hasarlı testere zinciri kullanmayın. Bu fiziksel baskının, titreşim yükünün ve yıpranmanın artmasına sebep olurken tatmin etmeyen kesim sonuçları da verir.

STIHL testere zincirinizi bilemeye başlamadan önce aşağıdaki ön-bileme işlerini tamamladığınızdan emin olun:

  • Testere zincirini temizleyin.
  • Testere zincirinde çatlama veya hasarlı perçin olmadığından emin olun.
  • Hasarlı veya aşınmış zincir parçalarını değiştirin ve kesici zincir dişini şekil ve aşınma durumlarına göre diğer dişler ile uygun bir şekilde yeniden şekillendirin, keskinliklerinin aynı olmasını sağlayın.
  • Daha detaylı bileme bilgileri için ürününüzün kullanım kılavuzuna bakın.

Gerekli Aletler

STIHL testere zincirinizi bilemek için özel bileme aletlerine ihtiyacınız var. Bileme işlemine başlamadan önce aşağıdaki aletlere sahip olduğunuzdan emin olun:

  • Bileme işlemi esnasında palayı sabitlemek için bir kıskaç ya da mengene.
  • Bileme işlemi esnasında eğeyi sabit bir açıda tutmak için eğe sapı
  • Özel testere zinciri eğeleri yuvarlaktır ve belirli tipte testere zincirlerini bilemek için kullanılır.
  • STHIL eğe ölçerleri, bileme ve yan plaka açılarını, derinlik ölçüsünü ve diş uzunluğunu kontrol eder.
  • Düzleştirme işlemleri için düz bir eğe.

Kurulum

İlk olarak, bir kıskaç ya da mengene kullanarak testere zincirinin palasını sabitleyin. Bu bileme işlemi esnasında kılavuzun yerinden oynamasını engeller.

Sonra, doğru zincir hatvesini belirleyin. Bu, bileme işlemi için doğru eğe çapını seçmenizi sağlayacaktır. Testere zincirinin hatvesini belirlemek için zincirin tüm kesicileri üzerinde bulunan derinlik ölçüsüne bakın. Oradaki işaret size zincirin hatvesini gösterecektir. Daha fazla bilgi için motorlu testerenizin kılavuzuna bakın.

Bileme işlemi için doğru eğe çapını belirledikten sonra doğru bileme açısını belirlemeniz gerekmektedir. STIHL testere zincirleri genellikle 30o açıyla bilenir.

Bileme

STIHL motorlu testerelerini kullanırken her zaman uygun koruyucu giysiler giyinin. Kurulumunuzu yapıp zincir hatvesine uygun bir eğe seçtikten sonra en çok aşınan kesicinizi belirleyin. Buradan başlayacaksınız.

Eğeyi belirlenen açıya uygun biçimde, yani eğe sapındaki işaretlemelere bakarak, yatay bir şekilde geçirin (kılavuzun yan yüzeyinin sağ açısından) ve eğe sapını dişin başına ve derinlik ölçüsünün üstüne koyun. Hafifçe bilemek için orta dereceli basınç ile eğeyi bir iki defa sürtmek yeterli olacaktır. En iyi bileme sonuçlarını elde etmek için aşağıdaki bileme tekniklerini kullanın:

  • Eğeyi yalnızca içeriden dışarıya doğru sürtün.
  • Eğe yalnızca ön yüzüyle biler bu nedenle ters tarafı bilemek için eğeyi kaldırın.
  • Bağlantı elemanlarını bilemeyin.
  • Eşit olmayan bir şekilde aşınmasını önlemek için eğeyi bileme yaparken hafifçe çevirin.

Değerlendirme

Bileme işlemini tamamladıktan sonra testerenin zincirini değerlendirmeniz gerekir. Kullanmadan önce testere zincirinin tüm kesicilerinin eşit yükseklikte olduğunu kontrol edin. Tüm kesiciler, en kısa kesici diş referans alınarak kısaltılmalıdır.

Testere zincirinizi bilemek, daha kısa derinlik ölçüsüne sebep olur. Doğru kesme derinliğine sahip olduğunuzdan emin olmak için, testere zincirinizin zincir hatvesine uygun olan bir STIHL eğe ölçeri kullandığınızdan emin olun. Eğe ölçerini kontrol ettiğiniz kesiciye dayayın. Derinlik ölçüsü eğenin ölçüsünü geçiyorsa, derinlik ölçüsü eğe ölçüsüyle bir olana dek düz bir eğe ile eğeleme yapın.

Derinlik ölçüleri doğru olduğunda tekrar orijinal açılarına konumlandırmaları gerekir. Tüm derinlik ölçüleri, doğru açıyı gösteren bir servis işareti taşır. Düz bir eğe kullanarak, derinlik ölçülerin kenarları bu hizmet işaretine paralel gelecek şekilde bileyin.

İşi Tamamlamak

Testerenizin zincirini tamamen biledikten ve her bir kesici ve derinlik ölçüsünün aynı uzunlukta olduğunu kontrol ettikten sonra artık işiniz tamamlanmıştır. Testere zincirini iyice temizleyin ve içinde eğe ya da taşlama tozu kalmadığından emin olun. Daha sonra STIHL zincir yağı kullanarak zinciri yağlayın. Zincirinizi kendiniz 5 defa biledikten sonra servis tarafından yapılan profesyonel bir bileme işlemine tabi tutmanız tavsiye edilmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası