otoyollar ücretsiz mi 2017 bayramda / Bayramda otoyollar ve köprüler ücretsiz mi olacak? Karayolları Genel Müdürlüğü açıklama yaptı

Otoyollar Ücretsiz Mi 2017 Bayramda

otoyollar ücretsiz mi 2017 bayramda

* Mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, hayırlı günlere haberci olmasını temenni ederim.

*

Bayramda İETT ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte herkes memleketine dönerken İstanbul'da kalacak olanlar İETT'lerin, toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını merak etmeye başladı. Peki bayramda İETT ücretsiz mi? Bayramda ulaşım ücretsiz mi? Tüm cevaplar haberimizde

BAYRAMDA İETT ÜCRETSİZ Mİ?

İBB Meclisi'nde alınan karara göre, Ramazan Bayramı boyunca kentteki İETT, toplu ulaşım hizmeti ücretsiz olacak.

Belediyenin Saraçhane'deki binasında gerçekleşen meclis toplantısında ele alınan raporda, Ramazan Bayramı münasebetiyle; halkın yapacağı akraba, dost ve mezarlık ziyaretlerine katkı sağlamak, birlik ve beraberliği pekiştirmek, toplu taşıma araçlarının kullanımını özendirerek özel araçların oluşturacağı trafik yoğunluğunu azaltmak amacı ile daha önceki bayramlarda olduğu gibi ek seferler konularak toplu ulaşımın ücretsiz taşıma yapılmasının faydalı olacağı funduszeue.infoılan oylamada, toplu ulaşımın ücretsiz sağlanması oy birliğiyle kabul edildi.

Buna göre, Ramazan Bayramı süresince 4 Haziran 'dan, 6 Haziran 'e kadar İETT, tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Bayramda İETT ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Kentteki toplu ulaşım hizmetleri Ramazan Bayramı süresince ücretsiz olacak. Kısaca, Ramazan Bayramı süresince 20 Nisan’dan 'dan, 24 Nisan Haziran 'e kadar tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Belirtilen tarihler arasında vatandaşlar, İstanbul genelinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel, Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım, Metro İstanbul A.Ş'ye bağlı tramvay, metro, hafif metro ve füniküler, teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay araçlarında hiçbir ücret ödemeden seyahat edebilecek.

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı Arefesi - 20 Nisan Perşembe

Ramazan Bayramı 1. Gün - 21 Nisan Cuma

Ramazan Bayramı 2. Gün - 22 Nisan Cumartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün - 23 Nisan Pazar

İETT NEDİR?

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (kısaca İETT), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak İstanbul'da toplu taşıma hizmeti verir. 24 Kasım tarihinde genel müdür Arif Emecen görevden alınmıştır, yerine Ahmet Bağış getirilmiştir. Kaynak: İETT Açılımı nedir?

RAMAZAN BAYRAMI’NDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ OLACAK

Nisan Ramazan Bayramı günlerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle; yap-işlet-devret projeleri hariç otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 20 Nisan Perşembe günü saat 'dan 24 Nisan pazartesi 'ye kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.

İETT'NİN TARİHÇESİ NASILDIR?

yılında muhtelif şirketleri millileştiren sayılı yasa ile İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) İşletmeleri Umum Müdürlüğü adı altında bugünkü hüviyetine kavuştu.

yılında Yedikule ve Kurbağalıdere havagazı fabrikaları ile bu fabrikaların beslediği İstanbul ve Anadolu havagazı dağıtım sistemleri İETT’ye devredilir.

’de işletmeye alınan Troleybüsler, ’e kadar İstanbullular’a hizmet verir.

yılında çıkarılan bir yasa ile tüm elektrik hizmetleri, hak ve vecibeleriyle Türkiye Elektrik Kurumu’na (TEK) devredilir.

Daha sonra yılında havagazı üretim ve dağıtım faaliyetleri sona erdirilir. Bugün yalnızca kent içi toplu ulaşım hizmeti sunan İETT; otobüs, tramvay ve tünel işletmeciliğinin yanında Özel Halk Otobüsleri ve İstanbul Otobüs AŞ’nin yönetim, yürütüm ve denetiminden sorumludur.

İETT ayrıca İstanbul`daki raylı sistemlerin (Metro, Hafif Metro) bir bölümünün (Eminönü-Kabataş, Sultançiftliği-Edirnekapı, Edirnekapı-Topkapı, Otogar-Başakşehir) yapımını üstlenmiştir.

Tramvay

İstanbul kent içi ulaşımı yılında Dersaadet Tramvay Şirketi`nin kurulması ve Tünel Tesisleri`nin inşaasıyla başlar. yılında şirket atlı tramvay olarak dört hatta taşımacılığa başladı. Bu hatlar Azapkapı-Galata, Aksaray-Yedikule, Aksaray-Topkapı ve Eminönü-Aksaray idi ve ilk sene 4,5 milyon kişi taşındı. Daha sonraki yıllarda yenı hatlar eklenmiştir. Bu hatlarda at, 45 tramvay arabası 1 metre hat genişliği olan demıryolunda çalışmaktaydı. yılında atlı tramvay bir yıl süreyle çalışmasına ara verdi çünkü Savunma Bakanlığı, Balkan Savaşı sırasında tüm atları cepheye gönderdi. Tramvay ağı 2 Şubat tarihinde Katenersiz tel ile elektrikli hale getirildi. 8 Haziran tarihinde Tramvay Üsküdar ve Kısıklı arasında çalışmaya başladı'lere gelindiğinde, tramvay hatlarının uzunluğu km'ye ulaşmıştı. yılında 56 hatta tren ve milyon yolcu ile zirve yıllarını yaşadı. 27 Mayıs ihtilali sonrası şehirdeki tramvay hizmeti kapanmaya başladı. Hatlar sökülerek yerine o günün şartlarında daha hızlı ve seri hareket edebilen motorlu taşıtların ilerleyebileceği yollar inşa edildi. Eski Tramvaylar 12 Ağustos yılına kadar kentin Avrupa yakasında ve 14 Kasım yılına kadar Asya tarafında hizmet vermeye devam etti.

Tramvayla aynı zamanda, Tünel inşaatı da başladı, Pera ve Galata arasındaki füniküler hat 30 Temmuz tarihinde inşaatına başlandı. Füniküler 5 Aralık 'te, Londra metrosundan sonra dünyanın en eski ikinci metrosu olarak hizmete açıldı. Başlangıçta, sadece yük ve hayvan taşınan hatta, 17 Ocak günü, test çalışmaları tamamlandıktan sonra halka da açıldı. Bu hizmet halen devam etmektedir.

Otobüs

yılından itibaren faaliyette olan Tramvay İşletmesi’ne destek olmak amacıyla Dersaadet Tramvay Şirketi`ne otobüs çalıştırma izni verilmesinin ardından yılında Fransa’dan 4 adet Renault-Scania marka otobüs satın alındı. Tramvay Şirketi’ne bağlı çalışan otobüslerden biri 2 Haziran ’de Beyazıt-Taksim hattında ilk seferini yaptı. Diğerleri de beş ay sonra Beyazıt-Fuatpapa-Mercan Yokuşu-Sultanhamam-Eski Postane-Eminönü güzergahında çalışmaya başladı. Bu hat daha sonra Karaköy’e kadar uzatıldı. İstanbul’un ilk otobüsleri tramvayların çıkmakta zorlandığı yokuşlarda hizmet vermeye başladı. Bunun için daha önce tramvay hangarı olarak kullanılan Bağlarbaşı deposu, otobüslerin bakım ve onarımları için yılında garaj haline getirildi.

Şirketin millileştirilmesi ve İETT`ye devri sırasında 3 adet otobüsü vardı. yılında 23 adet Gazoille White marka otobüs sipariş edildi, ancak bunlardan 9 adedi teslim alınabildi. Aynı yılın sonlarında Ticaret Ofisi tarafından, İsveç`ten 25 adet Scania-Vabis marka benzinli kamyon ithal edilerek İETT`ye tahsis edildi. ’ün Nisan ayında kamyondan bozma 15 otobüs, yılında ise 5 adet Scania-Vabis otobüs alınmasıyla birlikte 29 adetlik bir filo oluşturuldu. Bu filo 17 Ekim yılında Ankara Belediyesi'nin otobüs deposunda çıkan yangında yanan otobüslerin yerine Ankara`ya gönderildi.

Kısa bir süre sonra Belediye’nin girişimiyle 12 adet Twin Couch, 2 adet Chevrolet, 1 adet Fargo marka olmak üzere toplam 15 otobüslük bir filo oluşturuldu. Bu otobüsler yılına kadar hizmet verdi. yılına kadar da Skoda, Mercedes, Bussing ve Magirus gibi çeşitli markalarda otobüs alımları sürdü ve filodaki otobüs sayısı ’e yükseldi. Bunu ve yıllarında alınan adet Leyland marka otobüs takip etti. Otobüs alımları yıllarında Mercedes-Benz, Magirus ve Ikarus’la; yıllarında Man’la devam etti. yılında ilk çift katlı otobüsler, yılında çevre ve insan dostu yeşil otobüsler, ’da Euro III çevreci motora sahip klimalı ve alçak tabanlı otobüsler hizmete verildi. yılının ilk aylarında yeni çift katlı kırmızı otobüsler sefere başladı.[3]

'nin Eylül ayında Metrobüs hizmet vermeye başladı. Bu hatta yüksek yolcu kapasiteli, klimalı, alçak tabanlı, engellilerin ulaşımına elverişli otobüsler kullanılmaktadır.

İETT yılı sonu itibarıyla bünyesinde otobüs barındırmaktadır. Bu otobüsler solo, körüklü ve metrobüs tipidir. Bu otobüslerin markalarına göre dağılımları şu şekildedir: Otokar, Karsan Bredamenarinibus, Mercedes-Benz ve 50 adet Phileas.[4] Ayrıca IETT kontrolündeki Özel halk otobüslerine ait adet otobüs vardır.

Elektrik

Türkiye’de ilk elektrik dağıtım işletmesi İstanbul’da hayata geçirilir. yılında II. Meşrutiyet’in ilanıyla gelişen modernizasyon hareketleri sırasında, Osmanlı İmpataratorluğu’nda yapılan araştırmalar sonucu İstanbul’da elektrik dağıtım imtiyazı, merkezi Peşte’de bulunan Ganz Anonim Şirketi’ne verilir. Daha sonra başka ortaklarla yılında Osmanlı Anonim Elektrik Şirketi’ne dönüşen yapı, birinci dünya savaşı ve sonrasında Silahtar’ta özellikle tramvaylar için elektrik üretmeye başlar. Cumhuriyet’in ilanıyla Ankara hükümeti; personelinin Türk vatandaşı olması, yatırım mecburiyeti ve hizmetin geliştirilmesi konularında ek anlaşmalar yaparak şirketi tanır. Özel Elektrik Şirketi, 31 Aralık ’de 11 milyon bin Liraya kamulaştırılarak Nafıa Vekaleti’ne bağlı Elektrik İşleri Umum Müdürlüğü adını alır ve elektrik üretimi ve dağıtımından sorumlu olur.

16 Haziran ’da kurulan İETT İşletmeleri Umum Müdürlüğü, elektrik üretim ve dağıtım işini üstlenir. yılına kadar üretim ve dağıtımı bir arada yürüten İETT, bu tarihten sonra Etibank’tan cereyan almaya başlar. yılında Türkiye Elektrik Kurumu yasasıyla elektrik dağıtımından Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) sorumlu olur. ’de ise elektrik dağıtım hizmeti tamamen TEK’e devredilir.

Havagazı

İstanbul’da havagazı üretimine, ilk kez yılında Dolmabahçe Sarayı’nın aydınlatılması amacıyla başlanır. ’e kadar Yedikule’de, ’de Kadıköy’de yabancı sermayeli özel şirketlerce yürütülen üretim ve dağıtım işi birkaç el değiştirdikten sonra, yılında sayılı devir yasasıyla İETT’ye devredilir.

yılında imtiyazı dolan Beyoğlu Poligon Havagazı Fabrikası’nın da devredilmesiyle İETT, havagazı üretimi ve dağıtımında tekel olur. Kok üretimi ve satışı da yapan, yaklaşık bin kişinin çalıştığı, günlük ortalama kapasitenin bin metreküpü bulduğu, 80 bin abonesiyle İstanbul’a onyıllar boyu yaz kış demeden hizmet veren işletme, doğalgazın günlük yaşama girmesi ve geri teknoloji nedeniyle Haziran ’te tasfiye edilir.

Troleybüs

İstanbullular’a her iki yakada uzun yıllar hizmet veren tramvayların ’larda kentin ihtiyacını karşılayamaz hale gelmesi üzerine; otobüslere oranla daha ekonomik olması da göz önüne alınarak troleybüs sisteminin kurulmasına karar verilir. Güç beslenmesi çift havai elektrik hattından sağlanan Troleybüsler için ilk hat Topkapı-Emönönü arasında döşenir. İtalyan Ansaldo San Giorgia firmasına yıllarında sipariş edilen Troleybüsler 27 mayıs ’de hizmete girer. Toplam uzunluğu 45 km. olan şebeke, 6 kuvvet merkezi ve troleybüslük işletmenin maliyeti o günün rakamıyla 70 milyon TL’yi bulur. Şişli ve Topkapı garajlarına bağlı olarak hizmet veren ve kapı numaraları birden yüze kadar sıralanan araçlara yılında tamamen İETT işçilerinin üretimi olan ‘Tosun’ da katılınca araç sayısı olur. Tosun, kapı numarasıyla İstanbullular’a on altı yıl süreyle hizmet verir.

Elektrik kesintileri yüzünden sık sık yollarda kalan ve seferleri aksayan Troleybüsler, trafiği engellediği gerekçesiyle 16 Temmuz ’te işletmeden kaldırılır. Araçlar İzmir Belediyesi’ne bağlı ESHOT (Elektrik, Su, Havagazı, Otobüs ve Troleybüs) Genel Müdürlüğü’ne satılır. Troleybüslerin 23 yıllık İstanbul macerası böylece son bulur.

İETT'NİN HİZMET ALANLARI NERELERDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak her gün milyonlarca insana toplu ulaşım alanında hizmet veren İETT; otobüs, tramvay ve tünel işletmeciliğinin yanında özel halk otobüsleri ve metrobüslerden de sorumludur. Kuruluş, İstanbul Otobüs A.Ş.’nin yönetim, işletme ve denetiminden de sorumludur. İETT geçmişte yılları arasında troleybüs seferleriyle de hizmet vermiştir.

Bayramda İETT ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

RAMAZAN BAYRAMI'NDA TATİL KAÇ GÜN?

Açıklamada yer alan, Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin gönderilen idari izin yazısında şu ifadelere yer verildi:

“Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran Pazartesi günü saat ’te başlayıp 6 Haziran Perşembe günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür. İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacak ancak kullanmadıkları idari izinleri, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabilecektir.”

Bayramda İETT ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, 31 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Ramazan bayramının ilk gününde ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, ikinci ve üçüncü günün de ise bölge bölge bulutlu ve yağışlı olması bekleniyor.

Bayramda İETT ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

BAYRAMDA ORUÇ TURULUR MU?

Bayram günleri, oruç tutmanın yasak olduğu günlerin başında gelir. Ramazan bayramının birinci gününde ve kurban bayramının dört gününde oruç tutmak tahrîmen mekruhtur (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, ; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, ).

Bugünlerde oruç tutmanın hoş karşılanmayıp yasaklanması, bayram günlerinin yeme, içme ve sevinç günleri olmasından dolayıdır. Ramazan bayramı, bir ay boyunca Allah için tutulan orucun arkasından verilen bir “genel iftar ziyafeti” hükmündedir ve bu anlamından ötürü ona “fıtır bayramı (iftar bayramı)” denilmiştir.

Ramazan bayramının ilk günü, bir aylık Ramazan orucunun iftarı anlamına gelir. Böyle toplu iftar gününde oruçlu olmak, Allah’ın sembolik ziyafetine katılmamak anlamına gelir ki, bunun yakışıksız bir davranış olduğu ortadadır. Allah için kurbanların kesildiği kurban bayramı günleri de ziyafet günleridir. Hz. Peygamber (s.a.s.), teşrik günlerinin yeme, içme ve Allah’ı anma günleri olduğunu belirtmiştir (Buhârî, Savm, ; Ebû Dâvûd, Savm, 49).

Bayramda İETT ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

RAMAZAN BAYRAMI'NDA YOLLAR NASIL OLACAK?

İstanbul'dan tatil için en çok yola çıkılacak günün bayramdan önceki 31 Mayıs Cuma günü akşam ve 1 Haziran Cumartesi günü sabah saatleri olması bekleniyor. Yola çıkacak kullanıcıların 31 Mayıs Cuma günü öğleden önce veya 1 Haziran Cumartesi öğleden sonra hareket etmeleri trafik açısından en doğru çözüm olarak gözüküyor.

Yandex, İstanbul’dan sonra trafiğin en çok arttığı rotaları da mercek altına aldı. Buna göre geçen bayramda, TEM üzerinden Gebze-Kocaeli-Düzce-Bolu-Çerkeş hattında trafiğin Cuma günü başlayarak Cumartesi günü öğlene kadar devam ettiği ortaya çıktı.

Bayramda İETT ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

BAYRAMDA KARGOLAR AÇIK MI?

YURTİÇİ KARGO

Haziran tarihleri arasında bütün şube ve acentelerinin kapalı olduğunu, 10 Haziran Pazartesi gününden itibaren hizmet verilmeye devam edileceğini açıkladı. Firma, çağrı merkezinin bayram günlerinde saat arasında hizmet vermeye devam edeceğini de duyurdu.

PTT KARGO

PTT Kargo 4 Haziran ’dan 8 Haziran tarihine kadar dağıtım hizmetinin verilmeyeceğini duyurdu.

Bayramda İETT ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

ARAS KARGO

Haziran tarihleri arasında hizmet verilmeyeceğini duyurdu.

MNG KARGO

şube ve acentelerin Haziran tarihlerinde hizmet vermeyeceğini açıkladı.

Bayramda İETT ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

SÜRAT KARGO

acentelerinin 3 Haziran saat ’e kadar, 7 Haziran Cuma günü haricinde kapalı olacağını duyurdu.

TNT KARGO

bayram tarihleri arasında yalnızca Haziran günlerinde hizmet vermeyeceğini duyurdu.

DHL KARGO

3 Haziran günü yarım gün olmak suretiyle bu günden 7 Haziran Cuma gününe kadar hizmet verilmeyeceğini açıkladı.

INTER GLOBAL KARGO

Inter Global Kargo Genellikle çalışma saatleri hafta içi saat – arasıdır. Çalışma saatleri için 0 telefon numaralı İnter Global Kargo müşteri hizmetlerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

UPS KARGO

Genellikle çalışma saatleri hafta içi saat – arası ve Cumartesi günleri saat – arasıdır. Çalışma saatleri için 00 66 telefon numaralı UPS Kargo müşteri hizmetlerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bayramda İETT ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

RAMAZAN BAYRAMI'NDA BESLENMEDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sağlık Bakanlığınca, ramazanın ardından yeterli ve dengeli beslenme için neler tüketilmesi gerektiğini gösteren yiyeceklerin yer aldığı örnek “Sağlıklı Bayram Sofrası” hazırlandı.

Hekimevi’nde düzenlenen etkinlikte, söğüş salatalık, domates, salata, ceviz, peynir, zeytin gibi kahvaltılıkların yanı sıra içecek olarak kayısı kompostosu, sütlü tatlı olarak güllaç, çorba, köfte, bulgur pilavı, yoğurt ve zeytinyağlı taze fasulyeden oluşan “Sağlıklı Bayram Sofrası” kuruldu.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünde görevli diyetisyen Hatice Berna Karakaş, ramazanın ardından sağlıklı ve dengeli beslenmenin püf noktaları hakkında bilgi verdi.

Karakaş, ramazanda beslenme düzeninde değişiklikler meydana geldiğini, öğün düzeni, sıvı alımı ve fiziksel aktivite oranlarının değiştiğini belirtti.

Ramazan sonrası aniden aşırı yemek yenilmemesi gerektiğine dikkati çeken Hatice Berna Karakaş, bu durumda bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarıyla karşılaşılabileceğini ifade etti.

Geleneksel bayram ikramları arasında şeker ve çikolatanın yanı sıra baklava, börek gibi hamur işlerinin bulunduğunu anımsatan Karakaş, bu gıdaların yüksek enerji ve yağ içerdiğini hatırlattı.

Hatice Berna Karakaş, bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmesi, bir, hatta yarım porsiyonun üstüne çıkılmaması gerektiğini aktararak, “Hamur işi, şerbetli tatlıları önermiyoruz. Sütlü, hatta meyveli tatlılar olabilir. Bu tatlılara meyve eklenebilir. Kuru meyveler yenilebilir, meyve tabakları hazırlanabilir.” diye konuştu.

Diyetisyen Karakaş, bayramda misafirlere tatlı ikramlarını yemeleri konusunda ısrarcı olunmaması, misafirlerin de nezaketen kendilerini yemek zorunda hissetmemeleri gerektiği uyarısında da bulundu.

Ramazan ayının sona ermesiyle tüketilen yiyeceklerin miktarının aniden artırılmamasını söyleyen Karakaş, “3 ana öğünün yer almasını istiyoruz ve ara öğün de eklenebilir. Sıvı alımına dikkat edilmeli ve fiziksel aktivite de artırılmalı.” dedi.

Hatice Berna Karakaş, bayram sabahına hafif bir kahvaltı ile başlanması gerektiğini belirterek, kahvaltıda kızartma ve kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinlerin yenilmemesi gerektiğini söyledi.

Domates, salatalık, maydanoz, taze biber ve çiğ sebzelerin bolca tüketilmesi, az tuzlu peynirin tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Karakaş, “Kahvaltıda haşlanmış yumurta gibi sağlıklı yöntemler tercih edilmeli. Yağa kırma yerine çılbır yapılmalı. Zeytine fazladan yağ eklenmemeli. Açık çay tüketilmeli ve meyve yenilmeli. Kavurma, kızartma gibi aşırı yağlı yöntemler kullanılmamalı. Mutlaka yeterli su tüketilmeli.” şeklinde konuştu.

Öğle ve akşam yemeklerinde çorba içilebileceğini belirten diyetisyen Karakaş, havaların sıcak olması nedeniyle çorbanın otlu yapılan soğuk çorba şeklinde tüketilebileceğini anlatarak, “Ardından zeytinyağlı sebze yemeği ve bir porsiyon et tüketilebilir. Bu yiyeceklerin yanında yine salata ve su olması gerekir. Ayran, komposto gibi gıdalar da sofrada yer alabilir.” ifadelerini kullandı.

Bayramda İETT ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

Etiketler :
* Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tatlandıran, gerçekten güzel ve bereketli bir Kurban bayramı funduszeue.infoırlı Bayramlar…

*

Bayramda otobüsler, vapurlar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşıma

Bayramda vatandaşları İETT, otobüs, metrobüs, tramway, vapur gibi toplu taşıma araçlarına bedava mı binecek? Ailelerini, dostlarını ziyaret edecek vatandaşlara, toplu taşıma ücretleriyle ilgili müjde var mı? Bayram toplu taşıma ücretleri hakkında gelişmeleri haberde bulabilirsiniz.
Toplu taşıma ücretlerinde bayrama özel indirim olup olmadığı, hangi illerde vasıtaların ücretsiz yolcu taşıyacağıyla ilgili detayları haberde bulabilirsiniz. İşte toplu taşıma ve otobanlarla ilgili kararlar..

BAYRAMDA İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da toplu taşıma araçlarının bayram süresince yüzde 50 indirimli olacağını açıkladı. İBB çalışanları ve yakınlarıyla Saraçhane'deki İBB Yönetim binasında bayramlaşan Topbaş müjdeyi burada verdi. " Bayram süresi boyunca toplu taşım araçlarını yüzde 50 tenzilatlı yaptık" diyen Topbaş, " Ayrıca bayramın iki günü ana arterler ve caddeler üzerindeki İSPARK parklama alanları ücretsiz olarak hizmet verecek. Başta zabıta olmak üzere bütün birimlerimiz teyakkuz halinde, daha fazla mesai yapacak, daha fazla çalışacak"şeklinde konuştu.



OTOBÜSLER ve VAPURLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Arefe gününde İETT bayramda ulaşımın nasıl sağlanacağı ile ilgili bir açıklama yaptı. Belediye yetkililerinin yaptığı açıklamada, "İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ve şehir hatları vapurları ile İstanbul Otobüs A.Ş. ve özel halk otobüsleri % 50 indirimli hizmet verecek" şeklinde açıklamasını getirdi.
Bununla birlikte yine aynı açıklamada; Öte yandan bayramın üç günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise daha oğun olarak gerçekleşecek.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ ÜCRETSİZ Mİ?

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklamada;

"Kurban Bayramı tatili nedeniyle 30 Ağustos Çarşamba günü saat 'dan başlayarak 05 Eylül Salı günü saat 'a kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda işletilen Otoyol ve Boğaz Köprüleri ücretsiz olarak trafiğe açılacaktır.?" ifadelerine yer verildi. Buna göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği yolların kullanımlarından ücret alınmayacak. Özel işletmelere sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli ise normal tarife üzerinden ücretli geçiş almaya devam edecek.


Otomobiller Osmangazi Köprüsü'nden 65 lira 65 kuruşa geçiş yapıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden otomobillerin geçiş ücreti ise 12 lira 20 kuruş.

'İki kıtayı birbirine bağlayan en kısa' ve en pahalı yol olan Avrasya Tüneli de bu süreçte ücretli olacak. Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti açıldıktan bir kaç ay sonra 15 TL'den 16 TL 60 kuruşa yükselmişti.

BAYRAMDA OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı yollardan ücret alınmayacak ve vatandaşlar bu köprü ve yollardan Kurban Bayramı boyunca ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek.

Öte yandan özel işletmelere sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli ücretsiz olmayacak. Özel işletmelere sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli normal tarife üzerinden geçiş ücreti alacak.

İşte Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bayramda köprülerin ve otoyolların ücretiyle ilgili yapılan açıklama;

"Kurban Bayramı tatili nedeniyle 30 Ağustos Çarşamba günü saat 'dan başlayarak 05 Eylül Salı günü saat 'a kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda işletilen Otoyol ve Boğaz Köprüleri ücretsiz olarak trafiğe açılacaktır.?"

Buna göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği yolların kullanımlarından ücret alınmayacak.

Özel işletmelere sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli ise normal tarife üzerinden ücretli geçiş almaya devam edecek.



ANKARA'DA BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

EGO otobüsleri her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da Başkentlileri, ücretsiz olarak taşıyacak. Ankaralılar, 4 günlük Kurban Bayramı süresince; (1 Eylül Cuma, 2 Eylül Cumartesi, 3 Eylül Pazar ve 4 Eylül Pazartesi) Ankarakart'larını kullanmadan EGO otobüsleriyle; kabristan, akraba ve arkadaş ziyaretlerini ücretsiz olarak gerçekleştirecek.



Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası