istirahat para sorgulama / 4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme

Istirahat Para Sorgulama

istirahat para sorgulama

Rapor parası nasıl alınır, ne zaman yatar? e-Devlet rapor parası sorgulama

Haberin Devamı

Rapor Parası, hamilelik, hastalık, iş kazası gibi durumlarda SGK tarafından çalışana ödenen tutarı ifade etmektedir. SGK tarafından hesaplara yatırılan rapor parası, PTT üzerinden veya sisteme tanımlanan banka hesabından çekilebiliyor. Peki rapor parası nasıl alınır? İşte detaylar

rapor parası nasıl alınır?

Rapor parası için ilk olarak işçinin, sağlık raporunu işverene iletmesi gerekmektedir. Rapor ulaştıktan sonra işveren de 5 gün içinde bu raporu sisteme girer. Sisteme girilen rapor yetkililer tarafından incelenip uygunluk durumuna göre onaylanır. Rapor onaylandıktan sonra da PTT veya sisteme tanımlanan banka hesabına ödeme talimatı gider. Ardından çalışana SMS olarak bilgi verilir ve belirlenen tutar hesaba yatırılır.

Rapor parası ne zaman yatar?

Haberin Devamı

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

Rapor parası nereden alınır?

Öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT’ye veya sisteme tanımlı bankaya ödeme talimatı gönderilir. Daha sonra işçiye SMS yoluyla bilgi verilir. Tüm bu aşamaların sonunda işçi PTT’den ya da ilgili bankadan rapor parasını alır.

e-Devlet rapor parası sorgulama

SGK rapor parası sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet'e giriş yapılır. Daha sonra 'Sosyal Güvenlik Kurumu' bölümüne girilir. Oradan "4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme" tıklanır. Ardından istenilen bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra detaylara ulaşabilirsiniz.

Rapor parası ne zaman yatar ve nereden alınır? E-Devlet rapor parası sorgulama ekranı

Haberin Devamı

Rapor parası, hamilelik, hastalık, iş kazası gibi durumlarda çalışan hakkının SGK tarafından ödenen tutarı ifade etmektedir. SGK tarafından hesaplara yatırılan rapor parası, PTT üzerinden çekilebiliyor. Rapor parası hesaplama işlemi de kolaylıkla yapılabiliyor. Peki, rapor parası ne zaman yatar? İşte, E-Devlet rapor parası sorgulama ekranı ve detaylı bilgiler

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

RAPOR PARASI NEDİR?

Geçici iş göremezlik, sigortalı bir çalışanın, hastalık, iş kazası, doğum gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşları veya hekim raporlarında yazan istirahat süresince geçici bir süre iş yapamamasıdır. Rapor ücreti ise bu belgeye sahip olan kişilerin işe gitmediği süre için Sosyal Güvenlik Kurumunun kişiye ödediği ücrettir.

Haberin Devamı

RAPOR PARASI ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN ŞARTLAR NELER?

İş göremezlik ödeneği alabilmek için, iş göremezlik raporu aldığınız tarihten 1 yıl önceki tarih içinde en az 90 gün prim yatırmanız gerekiyor. 1 ya da 2 gün gibi kısa sürelerde alınmış raporlar için Sosyal Güvenlik Kurumu iş göremezlik parası ödememektedir. Aldığınız raporda mutlaka bir hastalık teşhisi olmalıdır. Eğer raporunuzda bir teşhis yoksa, SGK size para ödemesi yapmaz. Aldığınız iş göremezlik raporunun hangi sosyal güvenlik kurumuna bildirildiğine de çok dikkat etmelisiniz. Çünkü iş göremezlik raporu aldığınız hastane kendisine yakın herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna yapabilir. İş göremezlik ödeneğinizi alabilmeniz için sizin bağlı olduğunuz sosyal güvenlik kurumuna bildirim yapılması gerektiğine dikkat ediniz.

RAPOR PARASI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

RAPOR PARASI NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT’ye ödeme talimatı gönderirler. İşçiye SMS gönderilir. Tüm bu aşamaların sonunda işçi PTT’ye giderek rapor parasını alır.

Haberin Devamı

Rapor parası NASIL HESAPLANIR?

Rapor parasını hesaplamak için öncelikle ilk üç aylık brüt gelir toplanır. Son üç aylık prim günü toplanır. Raporlu olunan gün sayısından 2 çıkartılır. 2 çıkartılmasının sebebi rapor parasının raporun ilk iki günü için verilmemesidir. İlk üç aylık brüt gelir, son üç aylık prim gününe bölünür. Çıkan sonuçla raporlu olunan gün sayısı (-2 gün de hesaplanır) çarpılır. Çıkan sonuç ayakta tedavi olması halinde 2 ile çarpılıp 3’e bölünür ve alacağınız rapor parasını bulmuş olursunuz. Rapor parasını E-Devlet şifrenizle e-Devlet sistemine giriş yaparak sorgulayabilirsiniz.

Rapor parası ne zaman yatar? İş g&#;remezlik raporu sorgulama nasıl yapılır? Rapor parası sorgulama ekranı!

SGK, sigortalı çalışanlara hekim veya sağlık kurullarından istirahat raporu alınması şartıyla geçici iş göremezlik ödeneği ödemesi yapıyor. İş göremezlik raporu ödemesinden sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre, hizmet akdiyle çalışanlar ile kendi nam ve hesabına çalışan sigortalılar alabiliyor. Rapor parası olarak da bilinen Geçici İş Göremezlik Ödeneği hastalık, analık, iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle yaşanan gelir kaybının telafisi çalışanlara veriliyor. Hastalık nedeniyle hekim tarafından verilen İstirahat raporları sonrasında çalışanlar maaşlarında yapılan kesintiyi nasıl ve nereden alacaklarını sorguluyor. Peki, , Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik raporu sorgulama nasıl yapılır? Rapor parası kaç günde yatar? Rapor parası nereden alınır? Rapor parası nasıl hesaplanır? Rapor parası almak için kaç gün sigortalı olmak gerekiyor? İşte Rapor parası sorgulama!

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR?

Kişiler herhangi bir ölüm, hastalık veya doğum gibi hallerde hekim tarafından yazılan raporlar ile SGK'dan rapor parası alabilirler.

Rapor parası için ilk olarak işveren SGK'ya bildirmesi gerekir. Bildirilmesinin ardından en geç 15 gün geçmesi ile birlikte çalışanların hesaplarına yatırılmaktadır. Çalışanların hesabına PTT üzerinden yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılması ile birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekiyor. Çalışanlar bu süre içerisinde para çalışan tarafından alınmaz ise SGK'ya tekrar iadesi yapılıyor.

Rapor parası sorgulama ekranı için tıklayın 

RAPOR PARASI ALMAK İÇİN KAÇ GÜN SİGORTALI OLMAK GEREKİYOR?

Sigortalılara hastalık ve analık hallerinde geçici iş göremezlik ödeneği ödenebilmesi için iş göremezliğin veya doğumun olduğu tarihten önceki bir yılda 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartı aranıyor.

Kendi nam ve hesabına çalışan sigortalılara, iş kazası veya meslek hastalığı ya da analık halinde geçici iş göremezlik ödeneği ödenebilmesi için ayrıca, genel sağlık sigortası dahil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması gerekiyor.

RAPOR PARASI KAÇ GÜN İÇİN VERİLİYOR?

İş kazası veya meslek hastalığı sebebiyle iş göremezliğe uğrayan sigortalıya her gün için geçici iş göremezlik ödeneği ödenirken, hizmet akdiyle çalışan sigortalılara hastalık sebebiyle iş göremezliğe uğraması halinde iş göremezliğin üçüncü gününden başlamak üzere her gün için ödeme yapılıyor.

Hizmet akdiyle çalışanlar ile şirket ortakları hariç olmak üzere kendi nam ve hesabına çalışan sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önce ve sonraki 8'er haftalık sürede, çoğul gebelik halinde ise doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 haftalık süre ilave edilerek çalışmadığı her gün için geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor.

RAPOR PARASI NASIL HESAPLANIR?

Rapor parası kişilerin aldığı aylık maaşlara göre değişkenlik gösteriyor. Rapor parasının hesaplanması için ilk olarak üç aylık brüt gelir toplanır. Son üç aylık prim gün toplandıktan sonra raporlu olunan gün sayısından 2 çıkartılır. Bunun sebebi rapor parasının ilk iki günü için verilmemesidir. İlk üç aylık brüt gelir son üç aylık prim gününe bölünüyor. Ardından çıkan sonuç ile raporlu olunan gün sayısı çarpılıyor.

Bu çıkan sonuç ayakta tedavi olunmuş ise 2 ile çarpılıp üçe bölünüyor. Yapılan bu işlemler ile rapor parası hesaplanmış olur. Ayrıca kişiler e-Devlet sistemine giriş yaparak rapor paralarını sorgulayabiliyorlar.

RAPOR PARASI NEREDEN ALINIR?

Rapor parasının alınması için ilk olarak işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekir. İşveren ise e-rapor sistemine 5 gün içerisinde girmesi gerekir. SGK yetkilileri bu raporu imceleyerek onay verir ve onaylanmasının ardından PTT'ye ödeme talimatı gönderir. Bu arada işçiye SMS ile bilgilendirme mesajı iletilir. Bu aşamaların ardından işçi rapor parasını PTT'ye giderek alabilir.

RAPOR PARASI ALMA ŞARTLARI

Rapor parası diğer adı ile iş görmezlik ödeneği alınması için bazı şartlar gerekiyor. İlk olarak iş görmezlik raporu alınan tarihten 1 yıl önceki tarih içerisinde en az 90 gün prim yatırılması gerekiyor. 1 veya 2 gün gibi kısa sürelerde rapor alınmış ise Sosyal Güvenlik Kurumu iş görmezlik, rapor parası ödenmiyor.

Bunlar dışında alınan raporda mutlaka bir hastalık teşhisi bulunması gerekiyor. Eğer raporda bir hastalık teşhisi bulunmuyor ise SGK çalışana para ödemesi yapılmamaktadır. Bunlar ile birlikte çalışanın iş görmezlik raporunun hangi sosyal güvenlik kurumuna bildirdiğine de dikkat etmesi gerekir. Bunun sebebi iş görmezlik raporu alınan hastane kendisine yakın bir sosyal güvenlik kurumuna yapmasıdır. İş görmezlik ödeneğinin alınabilmesi için kişilerin bağlı olduğu sosyal güvenlik kurumuna bildirim yapılmasına da dikkat etmelidir.

Rapor Parası Hesaplama

Aşağıdaki forma aldığınız sağlık raporundan önceki son 12 aya ait toplam brüt ücretinizi, raporlu gün sayınızı ve son 12 ay içinde prim gün sayınızı girmeniz yeterlidir. Ardından iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazancınızı, ayakta tedaviler için alacağınız rapor paranızı, raporlu günlerinizde hastanede tedaviyle geçtiyse alacağınız rapor ücretini ayrıca bu raporu iş kazası sonucu aldıysanız da yine alacağınız rapor parasını hesaplıyoruz.

Geçici iş göremezlik rapor ücreti daha önceden son 3 ayın brüt ücretine göre hesaplanırken değişen yönetmelikle son 12 ayın verileri dikkate alınmaktadır. Bu da yükselen enflasyon sebebiyle ücretli çalışanların aleyhine olan bir durumdur. Bir örnekle yeni rapor parası ücretini hesaplayalım;

Çalışanın son 12 aylık brüt ücreti toplamı ve son 12 aylık prim gün sayısı da gün olsun ve çalışanda 5 günlük rapor almış olsun. bu durumda günlük prime esas günlük kazancı ,7 TL olur. İlk 2 günün rapor parası alınamadığından geriye kalan 3 günlük ücret ,2 TL olur Ayaktan tedavi de bu ücreti 2/3'nü alacağından ,4 TL olmaktadır. Ayrıca bir ayda alınacak en fazla ücret brüt ücretin en fazla 2 katını geçemeyecektir.

Yılı Asgari Ücretli Rapor Aldığında Ne Kadar Rapor Parası Alacak?

yılında asgari ücretle çalışan bir işçi ya da sigortalı hastalandı ve temmuz ayında rapor aldır. Geriye dönük brüt ücretleri şu şekildedir.

Bu verilere göre son 12 aylık brüt ücret toplamı TL olur ve günlük esas prim ücreti TL hesaplanır. Ayaktan tedavilerde bu ücretin 2/3'ü ki oda ,6 TL olur, yatarak tedavilerde bu üretin yarısı ödenir ki o da ,5 TL olarak hesaplanır.

Rapor Parası, Geçici İş Göremezlik Ödeneği Nedir?

Halk arasında rapor parası, rapor ücreti, istirahat parası, geçici iş göremezlik ödeneği gibi farklı isimlerle anılan mevzuyu bir açalım. Sigortalının iş kazası, hastalık, meslek hastalığı gibi durumlarda Sgk’nın kabul ettiği doktor veya sağlık kurullarından aldığı ve bu süre içinde çalışamama halidir. Bu gibi durumlarda sigortalının işinden uzak kaldığı günler için iş göremezlik ödeneği adı ile rapor parası ödenir.

KIDEM TAZMİNATI HESAPLAMA

İŞSİZLİK MAAŞI HESAPLAMA

Rapor parası alabilmenin şartları nelerdir?

İstirahat parası alabilmek için rapor tarihinden önceki son 1 yılda en az 90 gün prim ödemeniz gerekmektedir.

Rapor parası nasıl hesaplanır?

yılında son 12 aylık ücret toplamı bir işçi ya da sigortalı hastalandı ve temmuz ayında 10 günlük rapor aldı.

Bu verilere göre son 12 aylık brüt ücret toplamı TL olur ve günlük esas prim ücreti TL hesaplanır. Ayaktan tedavilerde bu ücretin 2/3'ü ,77 TL olur, yatarak tedavilerde bu üretin yarısı ödenir ki o da TL olarak hesaplanır. Çalışana 8 günlük rapor ücreti olarak 2, TL rapor ücreti ödenir.

olsaydı ,4/ 2 = ,8 TL rapor parası alacaktır.

Asgari ücretli için Rapor Parası Tablosu (brüt ücret TL üzerinden hesaplanmıştır)

Gün SayısıAyaktanYatarak
1 günalamazalamaz
2 günalamazalamaz
3 gün,8 TL,85 TL
4 gün,6 TL ,7 TL
5 gün,4 TL,55 TL
6 gün,2 TL ,4 TL
7 gün TL,25 TL
8 gün,8TL,1 TL
9 gün,6 TL,95 TL
10 gün,4 TL,8 TL

Rapor parasını alabilmeniz için en az 3 günlük doktor raporu almanız gerekmektedir. Çünkü Sgk ilk 2 günün rapor parasını vermez. Örneğin; 5 günlük rapor alan bir çalışanın =3 günlük iş göremezlik ödeneği almaya hakkı vardır. (iş kazası hariç)

FAZLA MESAİ HESAPLAMA

İş kazası rapor parası hesaplaması nasıl yapılır?

İş kazası rapor parasını da aracımızda görebilirsiniz. İş kazası yapan sigortalı için de aynı şekilde iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazanç bulunur, ayrıca raporun tamamı ayakta veya yatarak geçirilmiş olma durumlarına göre ayrı hesaplanır. İş kazasına uğrayan çalışanların raporlarında 2 günlük kesinti yapılmaz. Yani çalışan 10 günlük rapor alırsa sgk diğer çalışanlardaki 2 gün kesintisini onlardan yapmaz.

Son 12 aylık toplam brüt maaş toplamı TL olan çalışanımız iş kazası yüzünden 20 günlük rapor aldığını varsayalım.

Sgk rapor parası hangi bankadan alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu şahıs ödemeleri sisteminde tanımlı banka hesabınız varsa o hesaba yoksa rapor paranız Sgk tarafından gönderildikten sonra PTT şubelerinden kimliğinizle alabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası