kadıköy belediyesi kedi kısırlaştırma ücreti / Kadıköy Belediyesi Kedi Kısırlaştırma | Petlebi Sosyal

Kadıköy Belediyesi Kedi Kısırlaştırma Ücreti

kadıköy belediyesi kedi kısırlaştırma ücreti

Kadıköy Hayvan Koruma Gönüllüleri Platformu, yerel seçim öncesinde sokak hayvanları için yapacağı hizmetlere dair verdiği sözleri tutmadığı gerekçesiyle Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nı protesto ettiler.

Platform üyeleri, 2 bin 250'yi aşkın kişinin imza verdiği dilekçeyi Kadıköy Belediyesi'ne teslim ettiler.

Odabaşı'nın seçim öncesi 26 Mart 2019'da imzaladığı hayvan haklarını korumaya yönelik taahhütnamede yer alan vaatlerini hayata geçirmediğine dikkat çeken Kadıköy Hayvan Koruma Gönüllüleri Platformu şöyle dedi:

"Belediye Başkanı Odabaşı, Aralık 2019'da Acıbadem'deki evcil hayvan kliniğini kapatarak hizmeti geri almıştır. Hayvan hastanesi olarak faaliyet göstereceğini duyurduğu, içinde röntgen cihazı dahi olmayan Merdivenköy kliniği ise sadece hafta içi 9.15-12.00, 13.00-15.30 arasında hizmet vermektedir.

Mesai saatleri bitiminde Kadıköy Belediyesi acil ve hasta vakalar için hizmet vermemektedir. Yerine İBB'ye yönlendirmektedir. Kadıköy'ün hayvanları, eğer bir gönüllü tarafından özel kliniğe götürülmez ise yollarda ölmektedir."

TIKLAYIN - Pandemide Sesi Duyulmayanlar: Sokakta Yaşayan Hayvanlar

TIKLAYIN - "Sokak hayvanlarının sorumluluğu yerel yönetimlerde"

TIKLAYIN - Sokaktaki Yaralı Hayvanlar İçin Ücretsiz Ambulans 153'te

Talepler

Kadıköy Belediyesi'nin, sokak hayvanlarına verdiği hizmetleri, içerik, donanım, mesai ve ekip olarak genişletmesi, tek merkezde toplamak yerine mahalle bazında yaygınlaştırması gerektiğini belirten platform üyeleri verdikleri dilekçede taleplerini şöyle sıraladılar:

  • Sokak hayvanlarının kısırlaştırma, bakım ve tedavilerinin 7/24 ve yeterli sayıda görevli istihdam edilerek yapılması,
  • 7/24 ambulans hizmetinin, sadece Kadıköy Belediyesi ekipleri ve özel kliniklerden hizmet alımı ile gerçekleştirilerek, mesai sonrası İBB ile yapılan protokolün iptal edilmesi,
  • Merdivenköy biriminin donanım (röntgen, USG, biyokimya...), kapasite ve kadrosu ile bir hayvan hastanesine dönüştürülmesi,
  • Acıbadem ve Kozyatağı'nda iki adet daha evcil hayvan sağlık merkezi açılması,
  • Her mahallede birer küçük "kedi kısırlaştırma ve acil tedavi ünitesi" açılması,
  • Sadece kedi kısırlaştırmaya odaklı bir saha ekibinin oluşturularak yakalama ve nakil yapılması,
  • Ataşehir biriminde, kanatlı ve diğer küçük hayvanların tedavileri için "Yaban Hayatı Tedavi Birimi" oluşturulup, yaban hayatı veteriner hekimi ve teknikeri istihdam edilmesi,
  • Baro Hayvan Hakları Komisyonları, Veteriner Hekimler Odası, STK'lar ve gönüllüler ile işbirliği içinde çalışılması, Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu'nun aktif çalışmasına imkân sağlanması,
  • Besleme odakları, suluklar, kulübe, kedi evleri yaptırılması, odaklara mama desteği verilmesi,
  • Hayvanların yaşam hakları için çocuk ve yetişkinlere yönelik eğitim çalışmaları düzenlenmesi
  • Bu talepler, 2019 yerel seçimleri öncesinde, tarafınızdan imzalanan "Başkan Seçildiğim Takdirde" taahhüt metninde geçmekte olup, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası ile uyumludur. (KÖ)

Selimiye hayvan hastanesinde sadece ilaç parası alıp operasyon için ücret almıyorlar diye biliyorum. Ben de fırsat bulunca gideceğim kedimi kısırlaştırmak için ama istersen bi araştır, arkadaşım kedisini orda kısırlaştırdı ve anlattığına göre sorun yaşanmamış, gayet iyiymiş.

Selimiye Hayvan Hastanesi: Tıbbiye Cad. No: 17 Selimiye-Üsküdar/ İstanbul-Tel: 0216-553 06 00

  • amelie poulain  (11.04.13 00:06:43 ~ 00:07:22) 

12 senede 8 köpeğimiz oldu (farklı farklı yerlerde) hiçbirini de özel veterinere götürmedik. paşa paşa da büyüdüler tosuncuk oldular.

bunlar arasında bir dişi köpeğimiz oldu, ilk doğumu yaptıktan sonra barınma evinin veterinere kısırlaştırttık (böyle bi kelime var mı?) (ataşehir'deki, hala bu devam ediyor mu bilmiyorum, 6 sene önce oluyor bu olay).
o yavrulardan birinin anüs ile rektum birleşme yeri yokmuş. yavruyu da ücretsiz ameliyat ettiler. ancak ameliyat başarılı olmadı, dışkı çıkışını sağlamayadık. onların da önerisiyle hayvanı barınağa verdik, sürekli dışkı boşaltma işlemini orada yapacaklarını söylemişlerdi. sonra ne oldu bilmiyoruz, açıkcası öğrenmek istemedik. uyutmuş da olabilirler yavruyu ama elimizden gelen bir şey yoktu

  • la noix  (11.04.13 00:11:44) 

selimiye veterinerlik meslek okulunda para alınıyor, ilaçlara da ayrıca alınıyor. ben toplamda 300-350 lira civarı verdim. yalnız sokak kedisine bakıyorum, para veremeyeceğim derseniz ücretsiz de yapmaları lazım, umarım yapıyorlardır. ben oradan çok memnun kaldım.


  • tiny penny  (11.04.13 11:56:43) 

Belediye veterineri ücretsiz mi yoksa ücretli midir? Belediye veterineri nasıl çağrılır?

Haberin Devamı

Türkiye'de en fazla belediye veterineri olan şehirler şu şekilde sıralanabilir:

 1- İstanbul 2- Eskişehir 3- Ankara 4- İzmir 5- Bursa 6- Antalya

Belediye Veterineri Ücretsiz mi Yoksa Ücretli midir?

Türkiye'nin birçok şehrinde kurulan belediye veterinerleri, ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamı ücretsizdir.

Evcil hayvanlarını kısırlaştırmak isteyenler belediye veterinerlerini arayarak ya da internet üzerinden randevu alabilirler. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne çalışan bu kurumlar, hayvan sağlığı kapsamında birçok panel ve konferans düzenlemektedir. Bu konferanslara ücretsiz olarak katılmak ve hayvan sağlığı hakkında bilgi edinmek de mümkündür.

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı birçok birim bulunmaktadır. Hayvanlar için geçici yaşam evleri, oyun alanları, hayvan hastaneleri, tedavi üniteleri ve bahçeli yaşam alanları bu birimler arasında yer alır.

Haberin Devamı

Hayvan hastanelerinde aşılama merkezleri dışında kardiyoloji ve yaban hayvanları birimi de yer almaktadır. Bu birimlerde doğru tedavi yöntemlerini uygulayabilmek için hayvanların röntgeni çekilir. Röntgende çıkan sonuca göre ilaç tedavisi ya da ameliyat gibi tedavi seçeneklerinden biri uygulanır.

Belediyelere bağlı çalışan veterinerlerde ve hayvan hastanelerinde yer alan diğer birimler ise şu şekilde sıralanabilir:

 1- İç hastalıkları birimi

 2- Reprodüksiyon birimi

 3- Cerrahi kliniği

Ameliyatlar ve gerekli muayeneler cerrahi kliniğinde yapılmaktadır. Fizik tedavi için de aynı kliniğe gidilmelidir. Evcil hayvanların Veteriner gözetiminde doğum yapmasını isteyenler belediye veterinerlerinin doğum ve jinekoloji birimine müracaat edebilir. Bu sağlık hizmetlerinin tamamı da diğer hizmetler gibi ücretsizdir.

Belediye Veterineri Nasıl Çağrılır?

Kaza ve yaralanma gibi acil durumlar için belediye veterinerleri çağrılabilir.

153'ü arayarak ücretsiz ambulans hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bununla birlikte, kendi imkanlarıyla evcil hayvanlarını veterinere getiremeyenler ya da sokakta yaralı bir hayvan görenler de aynı numaraya tuşlayarak belediyelerin sunduğu ücretsiz hizmetlerden faydalanabilirler.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıldan itibaren sokak hayvanları için özel ambulanslar hizmet vermeye başladı. Yaralı hayvanlara ilk müdahale bu ambulanslarda yapılır.

Başıboş sokak hayvanlarını toplamak ve barınaklara götürmek de belediyelere bağlı çalışan veterinerlerin görevleri arasında yer alır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir