2 yıllık önü açık bölümler 2018 / 2 yıllık önlisans bölümlerinin taban ve tavan puanları

2 Yıllık Önü Açık Bölümler 2018

2 yıllık önü açık bölümler 2018

kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız: Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu

Ana madde: Türkiye'de eğitim

Taban ve tavan puan[değiştir kaynağı değiştir]

Sınav başvuru ücretlerinin yüksek olması adayların tepkisini çekmektedir. yılında her oturum için başvuru ücreti ₺50 olarak belirlendi. yılında %40 zamlanarak 70 TL'ye çıktı.[15] yılında sınav ücreti %29 zamlandı ve her oturum için 90 TL olarak belirlendi. İki oturuma girecek bir adayın toplam TL ödemesi gerekmektedir.[16] yılında sınav ücreti tekrar zamlanıp her oturum için TL oldu. iki oturuma girecek öğrencilerin lira ödemesi gerekti.[19] Henüz hiçbir resmi geliri olmayan öğrencilerden sınav için para alınması eleştiri konusu olmaktadır.

Kaynakça[değiştir kaynağı değiştir]

I. Oturum: Temel Yeterlilik Testi (TYT)[değiştir

EN İYİ 2 YILLIK (ÖNLİSANS) SAĞLIK BÖLÜMLERİ

sağlık bölümleri


Güncelleme / Ağustos

Tavsiye konu;




Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sağlık alanında ön lisans eğitimi almak isteyen arkadaşlarımızın hangi bölümü seçmeleri gerektiği konusunda bilgiler paylaşacağız. Paylaştığımız bilgiler tamamen istatistiksel olarak mesleğin geleceği ile alakalı olumlu veya olumsuz yönler hakkındadır.

Sağlık alanındaki bölümleri seçmekte zorlanan, hangisi daha iyi, hangisinde daha iyi atanırım, hangi bölüm okursam ilerde işsiz kalmam gibi sorulara yanıt arayan öğrenci arkadaşlarımız için rehber niteliğindedir.

Sağlık sektörü bildiğiniz üzere birden fazla bölüm ve alt bölümlerden oluşan koordineli bir şekilde çalışan sağlık çalışanları ile entegre bir sektördür.

Sağlık Bakanlığının sağlıkta insan kaynakları vizyonu adı altında bir yayını vardır ve bu yayın içerisinde sağlık iş gücü hedefleri ve sağlık eğitimi adı altında bir rapor yayınlamıştır.

Söz konusu raporda Sağlık Bakanlığının vizyonu varsayımları esas alınarak yılında ihtiyaç duyulacak sağlık çalışanı sayıları meslek gruplarına göre belirlenmiştir. 

Dolayısıyla siz bir mesleği seçerken; atanabilme, meslekte iş bulabilme yani kısacası mezun olduğunuzda iş gücü açısından ihtiyaç duyulan bir meslek diplomasına sahip olmak istersiniz. Doğru mu?

İşte bu açıdan bu veriler önemlidir. yılı nüfusu 84 civarı olarak hesaplanmış. Kronik ve yaşlı hastalıkları artacak diye öngörülmüş. Mevcut hastane sayısında büyük bir değişme olmamakla birlikte, kişiye düşen hastane yatağı sayısı civarında olacak denmiş. 

Yine söz konusu rapor eğitimdeki mevcut durumun devamı halinde oluşacak arzın; bazı meslek gruplarında hedefin üzerinde, bazılarında altında olduğunu, bazı mesleklerde ise dengede bulunduğunu göstermektedir. 

Bu verileri size aktaracağım ve bölüm seçimi konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum. Buna geçmeden önce Türkiye'de sağlık önlisans eğitiminin bugünkü durumu konusunda bir şeylere değinmek gerekir;

Ülkemizde sağlık eğitiminin bugünkü durumuna baktığımızda, Türkiye'de 31 farklı sağlık ön lisans programında toplam kontenjan bulunmaktadır.

Bizim bu yazıda size anlatmak istediğimiz şey yılındayız yılında 5 yıl daha var. Dolayısıyla siz yılında bile bir 2 yıllık sağlık bölümleri seçecekseniz; Sağlık Bakanlığının yayınladığı verileri göz önüne aldığınızda mezun olduğunuz tarihlerde ve gelecekte karşılaşacağınız atanma ya da atanamama durumunu görerek tercih yapmış olacaksınız.

 Ben hemen hemen hiçbir öğrencinin bu tarz bir araştırma yaparak bölümünü seçtiğine kesinlikle inanmıyorum. Ne bizim ne de çoğu arkadaşınızın böyle bir şansı olmamıştır. Tavsiyem bu verileri iyi değerlendirmeniz, iyi analiz etmeniz ve bölümünü seçerken bu verileri de göz önünde bulundurmanız.

İki Yıllık Önü Açık Bölümler

Ben bütün bölümleri yazacağım, siz kendinizde hangisi önemli bölümler ayırt edebilirsiniz. Hem böylece diğerlerinin neden önü açık olmayan bir bölüm olduğunu da anlarsınız.

Gelelim sayısal verilere,

1- Elektronik ve Otomasyon - Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

- Bu programdan yetişecek teknikerler için Sağlık Bakanlığı mevcut durum ve hedefi belirtmemiştir. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de 64 programda toplam kontenjanı olan bu alanda, yerleştirmelerinde devlet üniversitelerinin kontenjanlarının % 72,09&#;u, vakıf üniversitelerinin ise % 26,64&#;ü ancak dolmuştur. 

- Bu durum, program ve kontenjan sayısının yüksek olduğunu, bunun yanında öğrenci talebinin de yeterli olmadığını göstermektedir. Bakanlığın açıklaması olmaması nedeni ile güven vermemektedir.

2- Veterinerlik - Laborant ve Veteriner Sağlık

- Bu programdan yetişecek teknikerler için Sağlık Bakanlığı mevcut durum ve hedefi belirtmemiştir. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de 63 programda toplam kontenjanı olan bu alanda, yerleştirmelerinde devlet üniversitelerinin kontenjanlarının % 83,59&#;u dolmuştur. 

- Vakıf üniversitelerinde bu program bulunmamakta, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sisteminde kontenjanlık bir program bulunmaktadır. 

- Boş kalan kontenjanların büyük kısmının açıköğretim programında olduğu düşünülmekte, şu an için bu programın sayı ve kontenjanlarının piyasa ve öğrenci talepleri bakımından uygun olduğu görülmekte ise de, bakanlığın hedeflerini belirtmediği bir program olarak güven teşkil etmemektedir.

3- Sağlık Bakım Hizmetleri - Yaşlı Bakımı 

- Bu programdan yetişecek teknikerler için Sağlık Bakanlığı mevcut durum ve hedefi belirtmemiştir. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de 98 programda toplam kontenjanı olan bu alanda, yerleştirmelerinde devlet üniversitelerinin kontenjanlarının % 62,06&#;sı, vakıf üniversitelerinin ise % 50,00&#;si dolmuştur. 

- Ayrıca yaşlı bakımı alanında çalışmak için ilkokul mezunu olmak ve bir sertifika alınmasının yeterli olması, bu alan mezunları için büyük bir dezavantaj oluşturmaktadır. 

- Bu durum, program ve kontenjan sayısının yüksek olduğunu, bunun yanında öğrenci talebinin de yeterli olmadığını göstermekte olup güven vermemektedir.

4- Sağlık Bakım Hizmetleri - Evde Hasta Bakımı 

- Bu programdan yetişecek teknikerler için Sağlık Bakanlığı mevcut durum ve hedefi belirtmemiştir. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de 21 programda toplam kontenjanı olan bu alanda, yerleştirmelerinde devlet üniversitelerinin kontenjanlarının % 59,30&#;u, vakıf üniversitelerinin ise % 12,50&#;si dolmuştur. 

- Bu alanda, program ve kontenjan sayısı yüksek olmamasına karşın, öğrenci talebinin oldukça düşük olduğu görülmüştür. 

- Bakanlığın evde sağlık hizmetleri konusundaki politikaları göz önüne alınırsa, gelişeceği düşünülmektedir. Her il ve ilçede evde bakım hizmetleri birimi bulunmakla beraber bu birimlerde çalışanlar çoğunlukla hemşirelerden oluşmaktadır. Kısmi güven vermektedir.

5- Sağlık Bakım Hizmetleri - Podoloji 

- Sağlık Bakanlığı bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağını öngörmüş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de 6 programda toplam kontenjanı olan bu alanda, devlet üniversitelerindeki kontenjanların tamamı dolarken, vakıf üniversitelerinde doluluk oranı % 37,5 olarak gerçekleşmiştir. 

- Şu an mevcut kontenjan sayısı ile Sağlık Bakanlığı&#;nın &#;te bu alanla ilgili hedefine ulaşılması mümkün görünmektedir. Bu nedenle, güven vermektedir.

6- Dişçilik Hizmetleri - Ağız ve Diş Sağlığı 

- Sağlık Bakanlığı bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik işgücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 59 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % , vakıf üniversitelerinde % 75,31 doluluk görülmektedir. 

- Şu anki kontenjan ile bakanlığın hedefine ulaşılması mümkün görünmektedir. Bu nedenle, güven vermektedir.

7- Dişçilik Hizmetleri - Diş Protez Teknolojisi 

- Sağlık Bakanlığı bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik iş gücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 36 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % , vakıf üniversitelerinde % 49,61 doluluk görülmektedir. 

- Şu anki kontenjan ile bakanlığın hedefine ulaşılması mümkün görünmektedir. Bu nedenle, güven vermektedir.

8- Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - İlk ve Acil Yardım 

- Sağlık Bakanlığı&#;nın vizyonuna göre, acil tıp teknikerine, acil tıp teknisyenine ihtiyaç görülmekte; &#;te mevcut iş gücü tekniker ve yaklaşık teknisyen olarak görülmektedir. 

- Türkiye&#;de önlisans programında toplam kontenjan bulunmakta olup, bu sayı ihtiyacın çok üzerinde mezun verecek bir tabloyu ortaya koymaktadır. 

- Güven vermemektedir.

9- Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Tıbbi Laboratuar Teknikleri 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik iş gücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 98,76, vakıf üniversitelerinde % 43,04 doluluk görülmektedir. 

- Bu alanda bugün itibariyle ihtiyaçtan fazla mezun olduğu düşünülmekte; te yaklaşık fazla mezun ile güven vermemekte.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Optisyenlik 

- Sağlık Bakanlığı&#;nın sağlık teknikeri olarak kabul ettiği bu alanla ilgili kamu ve özel sağlık kuruluşlarında istihdam öngörülmemiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre bu alanda 67 programda toplam kontenjan bulunmakta olup; devlet üniversitelerinde % 99,87, vakıf üniversitelerinde % 46,35 doluluk görülmektedir. 

- Her yıl üç binin üzerinde mezun verildiği görülen bu alan güven vermemektedir.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Ortopedik Protez ve Ortez 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik iş gücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 20 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % ,00, vakıf üniversitelerinde % 38,72 doluluk görülmektedir. 

- Bu alanda bugün itibariyle ihtiyaçtan fazla mezun olduğu düşünülmekte; öngörü + ihtiyaç fazlası mezun ile güven vermemekte.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Tıbbi Görüntüleme Teknikleri 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik işgücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 99,96, vakıf üniversitelerinde % 63,97 doluluk görülmektedir. 

- Bu alanda bugün itibariyle ihtiyaçtan fazla mezun olduğu düşünülmekte; öngörülen + ihtiyaç fazlası mezun ile güven vermemekte.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Radyoterapi 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik işgücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 38 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % ,00, vakıf üniversitelerinde % 39,18 doluluk görülmektedir. 

- Bu alanda bugün itibariyle ihtiyaçtan fazla mezun olduğu düşünülmekte; öngörülen + ihtiyaç fazlası mezun ile güven vermemektedir.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Odyometri 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik işgücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 51 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 99,83, vakıf üniversitelerinde % 47,95 doluluk görülmektedir. 

- Bu alanda bugün itibariyle ihtiyaçtan fazla mezun olduğu düşünülmekte; öngörülen + ihtiyaç fazlası mezun ile güven vermemektedir.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Ameliyathane Hizmetleri 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik işgücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 69 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 99,88, vakıf üniversitelerinde % 56,38 doluluk görülmektedir. 

- Bu alanda öngörülerine göre kişilik açık oluşacağından aşırı güven vermektedir.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Anestezi 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik işgücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 98 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 99,95, vakıf üniversitelerinde % 87,76 doluluk görülmektedir. 

- Bu alanda bugün itibariyle ihtiyaçtan fazla mezun olduğu düşünülmekte; öngörüsü + ihtiyaç fazlası mezun ile güven vermemektedir.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Diyaliz 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik işgücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 55 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitele- rinde % 99,87, vakıf üniversitelerinde % 59,19 doluluk görülmekte- dir. 

- Bu alanda bugün itibariyle ihtiyaçtan fazla mezun olduğu düşünülmekte; öngörüsü + ihtiyaç fazlası mezun ile güven vermemektedir.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Elektronörofizyoloji 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta sadece 26 kişilik işgücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 41 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 99,68, vakıf üniversitelerinde % 35,63 doluluk görülmektedir. 

- öngörüsü kişilik açık olacağı yönünde ve güven vermektedir.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Çevre Sağlığı 

- Sağlık Bakanlığı&#;nın hazırladığı raporda, bu alanla ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 6 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 60,71, vakıf üniversitelerinde % 13,33 doluluk görülmektedir. 

- İstihdamla ilgili elde net veri bulunmamakla birlikte, güven vermemekte.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Patoloji Laboratuar Teknikleri 

- Sağlık Bakanlığı&#;nın hazırladığı raporda, bu alanla ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır. 

- Güven vermemekte.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Otopsi Yardımcılığı 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Adli Tıp Teknikerliği için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta sadece 40 kişilik işgücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 4 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 99,34, vakıf üniversitelerinde % 98,33 doluluk görülmektedir. 

- Bu alanda bugün itibariyle ihtiyaçtan fazla mezun olduğu düşünülmekte; öngörüsü ihtiyaç fazlası mezun ile kısmi güven vermektedir.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Perfüzyon Teknikleri 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik işgücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 20 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 99,13, vakıf üniversitelerinde % 37,64 doluluk görülmektedir. 

- öngörüsü kişilik açık ile kısmigüven vermektedir.

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler - Nükleer Tıp Teknikleri

- Sağlık Bakanlığı&#;nın hazırladığı raporda, bu alanla ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 5 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 98,72, vakıf üniversitelerinde % 13,33 doluluk görülmektedir. 

- İstihdamla ilgili elde net veri bulunmamakla birlikte, güven vermemektedir.

Terapi ve Rehabilitasyon - Fizyoterapi 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik işgücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 93 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % ,00, vakıf üniversitelerinde % 67,46 doluluk görülmektedir. 

- Bu alanda bugün itibariyle ihtiyaçtan fazla mezun olduğu düşünülmekte; öngörüsü + ihtiyaç fazlası mezun ile güven vermemektedir.

Terapi ve Rehabilitasyon - İş ve Uğraşı Terapisi 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı, itibariyle de mevcutta kişilik iş gücü olduğu belirtilmiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 5 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 85,80, vakıf üniversitelerinde % 20,00 doluluk görülmektedir. 

- öngörüsü kişilik açık ile güven vermektedir.

Terapi ve Rehabilitasyon - Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon 

- Sağlık Bakanlığı&#;nın hazırladığı raporda, bu alanla ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 22 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 74,05, vakıf üniversitelerinde % 42,00 doluluk görülmektedir. 

- İstihdamla ilgili elde net veri bulunmamakla birlikte, güven vermemektedir.


Eczacılık - Eczane Hizmetleri 

- Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu programdan mezun olan teknikerler için &#;e kadar kişilik bir ihtiyaç olacağı belirtilmiş, ancak itibariyle de mevcutta ne kadar işgücü olduğu belirtilmemiş. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 27 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % ,00, vakıf üniversitelerinde % 41,08 doluluk görülmektedir. 

- öngörüsü kişilik açık ile güven vermektedir.


Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri - Çocuk Gelişimi 

- Sağlık Bakanlığı&#;nın hazırladığı raporda, bu alanla ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % ,00, vakıf üniversitelerinde % 77,47 doluluk görülmektedir. 

- İstihdamla ilgili elde net veri bulunmamakla birlikte, güven vermemektedir.

Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri - Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri 

- Sağlık Bakanlığı&#;nın hazırladığı raporda, bu alanla ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 3 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 97,62, vakıf üniversitelerinde % 33,04 doluluk görülmektedir. 

- İstihdamla ilgili elde net veri bulunmamakla birlikte, güven vermemektedir.

Yönetim ve Organizasyon - Sağlık Kurumları İşletmeciliği 

- Sağlık Bakanlığı&#;nın hazırladığı raporda, bu alanla ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 94 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % 69,62, vakıf üniversitelerinde % 41,18 doluluk görülmektedir. 

- İstihdamla ilgili elde net veri bulunmamakla birlikte, güven vermemektedir.

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik - Acil Durum ve Afet Yönetimi 

- Sağlık Bakanlığı&#;nın hazırladığı raporda, bu alanla ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır. 

- yılı ÖSYS kontenjan kılavuzuna göre, Türkiye&#;de bu alanda 14 programda toplam kontenjan bulunmakta, devlet üniversitelerinde % ,00, vakıf üniversitelerinde % 59,79 doluluk görülmektedir. 

- İstihdamla ilgili elde net veri bulunmamakla birlikte, güven vermemektedir.

Evet arkadaşlar elimizden geldiğince şeffaf ve Sağlık bakanlığı verilerine sadık kaldık. Yazımızda tamamen bakanlığın verilerini kullandık.

Bu öngörüler araştırmalar ile sabittir. Tercihlerinizi yaparken kullanabileceğiniz bir klavuz niteliğindedir. Lütfen aklınıza takılan olursa yorum yapınız.

Kaynaklar; 

- Sağlık bakanlığı

- Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi, Yıl: , Cilt: 9, Sayı: 21,




NOT; Bu yazı bakanlığın hedefleri baz alınarak hazırlanmıştır. Bu yazıya göre gelecek belirlemek tamamen sizin fikriniz dir. Sonrasında ben bu yazıya göre okudum ama iş bulamadım gibi bir söylemde bulunmanız söz konusu olamaz. Kendi kararlarınızı kendiniz verin.

Yazı güncel dir, sonuçta bu yazının hedefleri hedefleridir.

Bunun yanında çok soru geliyor sanırım tercih dönemindesiniz.

Bu sorulara sağlıklı yanıt alabilmek için herkesin ayrı bölümler hakkında sorusu var çünkü. funduszeue.info de yani forumumuzda konu açıp sorun ki. Yanıtlayalım.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası