yavru kedi ne zaman kuru mama yer / Yavru Kedi Ne Yer? Yavru Kedi Kuru Mama Ne Zaman Yemeli - Petyaşam

Yavru Kedi Ne Zaman Kuru Mama Yer

yavru kedi ne zaman kuru mama yer

Yavru kediler 2 – 6 Ay arası nasıl beslenir? İlk 12 ay için bir rehber

Yavru kedi neyle beslenir?, Kediler için sağlıklı beslenme nasıl olmalı? Yavru kedi maması ve yavruların ne sıklıkla, nasıl beslenmesi gerektiği hususunda pek çok sorunun cevap beklediğini biliyoruz. Tüm sorularınıza cevap verebilmek adına alanında uzman kişilerin görüşlerini sizler için bir araya getirdim! Bakalım uzmanlar yeni doğmuş kedi ne yer beslenmesiyle ilgili genel soruları nasıl yanıtlamış.

Yeni bir yavru sahiplendiyseniz, muhtemelen yavru kedi bakımı hakkında her şeyi öğrenmeye başlamışsınızdır. Sevimli yavru kedinizin sağlıklı bir yetişkin kedi haline gelmesini sağlamak için elinizden geleni yapmak istiyorsanız, bilmeniz gereken birtakım önemli noktalar var. Bunlardan en önemlisi ise hiç şüphesiz, dengeli, doğru ve sağlıklı bir şekilde beslenme…

Doğru beslenme, sağlık denkleminin büyük bir parçasıdır. İlk dört hafta anne sütünden sonra, yavru kedi yavaş yavaş kedi mamasına geçer ve yaklaşık sekiz haftada tamamen sütten kesilir. Yavru kediniz tamamen yavru kedi maması ile beslenmeye başladıktan sonra dikkat etmeniz gereken noktaları öğrenmek için hazırsanız, başlıyoruz! Yavru kediler nasıl beslenir? Zaman, miktar ve mama seçimi ve kedilerin sağlıklı beslenmesi hakkında her şey;

İçindekiler

Yavru kedilerin beslenme ihtiyaçları yetişkin kedilerden farklıdır

Bir yavru kedinin ağırlığı, doğumundan birkaç hafta sonra iki ve hatta üç katına çıkabilir. Bu hızlı büyümenin yanı sıra yavru kedinin yüksek aktivite seviyesini yani var olan enerjisini de desteklemek gerekir. Zira yavru kedinin, yetişkin bir kediye göre en az üç kat daha fazla enerjiye ihtiyacı vardır.

Davis Üniversitesi Veteriner Hekimliği ve Eğitim Hastanesi’nde beslenme danışmanı ve klinik beslenme yardımcı doçenti Jennifer Larsen, bu yüksek enerji ihtiyacının karşılanabilmesi ve yavru kedilerin yeterli kaloriyi alabilmesi için günde bir iki öğün beslenmesinin yeterli olmayacağınız söylüyor.

&#;Bu yüzden çoğu kedi yavrusu günde en az üç veya dört öğün yemek yeme ihtiyacı duyar&#; diyor. Jennifer Larsen, yavru kedilerin, yağ, yağ asitleri ve vitamin gibi çoğu ihtiyacının yetişkin kedilerle aynı olduğunu söylüyor.

Ancak yavru kedilerin protein, amino asitler ve minerallerin yanı sıra bazı vitaminlere daha yüksek gereksinimleri olduğunu da ekliyor. Örneğin, yavru kedilerin enerjilerinin yaklaşık % 30&#;unu protein oranı yüksek besinlerden alması gerektiğini belirtiyor.

Tüm bunlardan ötürü, çoğu uzman, yavru kedilerin, 1 yaşına kadar özel olarak formüle edilmiş kedi mamalarıyla beslenmesini tavsiye ediyor. Bazı kedi mamaları, tüm yaşam evrelerinden yavru kediler ve yetişkin kediler için uygun olarak etiketlenmiş olsa da her biri yavru kediniz için uygun olmayabilir.

Dolayısıyla siz yine de yavru kediler için özel formüle edilmiş kedi mamalarını tercih etmelisiniz. Buna ek olarak, yavru kedinize bol miktarda temiz su sağlamayı unutmayın. Temiz ve taze su, her yaştan kediyi sağlıklı tutmanın en önemli anahtarlarından biridir.

Yüksek kaliteli bir yavru kedi maması nasıl olmalıdır?

yavru kedi mamaları

Amerikan Hayvanlara Karşı Şiddeti Önleme Derneği&#;nin (ASPCA) Midwest Ofisi müşteri hizmetleri kıdemli yöneticisi Mindy Bough, yüksek kaliteli yavru kedi mamasının önemini vurguluyor. Bough, genel markaları veya mağaza markalarını kesinlikle önermiyor ve bunun yerine veteriner hekimlerin daha sık tavsiye ettiği saygın, bilindik bir firmanın mamalarını almak gerektiğini söylüyor.

Zira yapılan araştırmalar, bu yavru kedi mamalarının sağlık açısından mükemmel birer besin kaynağı olduklarını gösteriyor. Lakin bir yavru kedi mamasının kaliteli olduğundan nasıl emin olabilirsiniz? Bunun ilk ve en önemli yolu etiketi kontrol etmektir. En azından şunları içermelidir: &#;AAFCO tarafından oluşturulan yavru kedilerin beslenme gereksinimlerini karşılar.&#;

AAFCO, evcil hayvan mamasını düzenleyen bir grup eyalet ve federal yetkilidir. Daha da iyisi, şunu arayın: &#;Kediler için AAFCO besleme denemelerine dayalı tam ve dengeli beslenme&#; ya da &#;Tam ve dengeli beslenme.’’ Bu ifade, yavru kedinizin maması dışında hiçbir mineral veya vitamin takviyesine ihtiyaç duymayacağı anlamına gelir.

Esasen çok fazla takviye besinin, yavru kediniz için kötü olabileceği ve ciddi tıbbi sorunlara yol açabileceği de bilinen bir gerçektir. Takviye besinleri yalnızca veterineriniz tavsiye ederse kullanın.

Ayrıca ev yapımı perhizlerde dikkatli olun. Örneğin, tamamen ev yapımı ve ete dayalı perhizler, kalsiyum bakımından düşük olabilir ve bu da hızla büyüyen yavru kedilerde daha yaygın bir hastalık olan hiper-paratiroidizme (hiperfonksiyonu) neden olan bir mineral dengesizliğine yol açabilir.

Mindy Bough, &#;Ev yapımı bir diyet kullanıyorsanız, saygın bir beslenme uzmanı tarafından formüle edildiğinden emin olun&#; diyor. Doğru beslenme sonrasında yavru kediniz sağlıklı ve uyanık olmalı, sabit bir şekilde kilo almalı ve tüyleri temiz ve parlak olmalıdır.

Eğer bunların hiçbiri size yeterli görünmüyorsa, olası perhiz değişikliğinin gerekip gerekmediği veya herhangi bir sağlık problemi olup olmadığını anlamak için veterinerinize danışın.

Yavru kedilerin yaş veya kuru olmak üzere ne tür besinlere ihtiyacı var?

yavru kedi yaş mama

Çok küçük yavru kedilerin beslenmesinin bir parçası olarak en azından konserve yiyecekler yemeleri önemlidir. Zira henüz çok küçük olan yavru kedilerin dişleri de çok küçüktür ve kuru yiyecekleri çiğneyemeyeceklerdir. Dolayısıyla konserve yiyecekler olmadan, yeterli besin alamaz ve sağlıklı bir şekilde büyüyemezler.

Yavru kedinizi hem kuru hem de konserve yiyeceklerle (yaş mama vb.) besliyorsanız, günde iki kez konserve mama vermeniz yeterli olacaktır. Sadece konserve mama ile besleniyorsa, günde dört kez vermeniz gerekebilir.

Yavru kedimin mamasını nasıl değiştirebilirim?

Kediler mama ve besin konusunda bazen fazlasıyla seçici olabilmektedir. Jennifer Larsen, &#;Yavru kediler, farklı doku ve tatları erken dönemde denemeye başlarsa, mamalarını değiştirmek daha kolay&#; diyerek erken yaşta beslenme tercihlerine dikkat çekmektedir. Fakat sürekli aynı mama ile beslenen kediler, belirli bir tat ve doku için sabit bir tercihe sahip olma eğilimindedir.

Eğer eldeki mamanızı değiştirmek istiyor ve farklı bir mamaya geçiş yapmaya çalışıyorsanız dikkat etmeniz gereken birtakım noktalar bulunuyor. Kedi sahipleri, mama değiştirirken genellikle bir mama kabında eski mama ile yeni mamayı karıştırıp, yavru kedisine verir. Bu büyük bir hatadır.

Bu konuda uzman olan Jennifer Larsen, ‘‘Yavru kedi yeni mamasını beğenmezse, bu onu eski mamadan da alıkoyabilir” diyor ve bunun yerine yeni mama ile eski mamanın farklı mama kaplarında sunulması gerektiğini söylüyor.

Bir süre sonra, yeni mamayı sık sık tazeleyip, eski mamayı ise daha az miktarlarda sunun. Birazcık açlık, kedilerin mamalar arasında geçiş yapmalarına yardımcı olacak ve onları en azından yeni mamalarını denemeye mecbur bırakacaktır.

Mamalarda hızlı değişiklikler yapmanın, kedilerde mide bağırsak rahatsızlıklarına veya yemeyi reddetme gibi istenmeyen durumlara neden olabileceğini unutmayın. Bu nedenle, yeni bir mama almak istiyorsanız, bunu geçiş süresini, dört ila yedi günlük bir zamana yaymaya çalışın.

Yavru kedimi beslemem için en iyi yöntem nedir?

yavru kediler nasıl beslenir

Kedi beslenmesi alnında uzman olan Mindy Bough, &#;Yavru kedilerin daha sık beslenmeye ihtiyacı var&#; diyor ve ekliyor: ‘‘Ancak zaman içerisinde büyüyen kediler için günde iki kez beslenmek yeterli olacaktır.’’ Jennifer Larsen, genç yavru kedilerin gün boyu sınırsız kedi maması sunularak, serbest beslenme şekli ile beslenebileceğini söylüyor.

Serbest beslenme şekli, mama kabının gün boyu ortada ve dolu olması anlamına geliyor. Çoğu evde, kediler için en çok tercih edilen beslenme yöntemi de bu oluyor. Serbest beslenme şeklinin hızlı yemekten kaynaklanan mide rahatsızlığını azaltmada da ek fayda sağladığı biliniyor.

Bunun yanı sıra serbest beslenme, zayıf veya yavaş büyüyen yavru kedilere de yardımcı oluyor. Tabi ki, aşırı kilolu veya obez yavru kediler için serbest beslenme şekli doğru olmayacaktır. Kilo problemi yaşayan yavru kediler için, ölçülü porsiyonlar daha iyi bir seçenek olacaktır.

Önerilen miktarlar için paketlerin üzerindeki bilgileri kontrol etmenizde fayda var. Yavru kedilerin enerji ihtiyacı çok daha fazla olsa bile, aşırı beslenme zaman içerisinde büyük bir sorun haline gelebilir.

Jennifer Larsen, &#;Özellikle kısırlaştırma zamanlarında besin alımın kontrol edilmesi gerektiğini ve kısırlaştırılmış kedilerde de aşırı beslenme sonucu obezite riskini artabileceğini söylüyor. Onlara kısır medi maması vermenizde fayda var, Obezitenin önüne geçebilmek için önceden önlem almak her zaman daha iyi sonuçlar verir.

Yavru kedime hangi yiyecekleri/besinleri vermemeliyim?

Jennifer Larsen, &#;%10 kalori kuralına&#; uyulduğu sürece yavru kediler için üretilen ödül mamalarının kullanılmasının bir sorun yaratmayacağınız belirtiyor. Bu, kedi ödül mamalarının yavru kedinizin toplam kalori alımının %10&#;undan daha azını oluşturması gerektiği anlamına geliyor.

Bunun yanı sıra ödül maması yerine, kendi yediklerinizden kalan artıkları kedinize vermemeniz gerekiyor. Zira bazı yiyecekler, yavru kedinin sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Dolayısıyla yavru kedinize özellikle vermemeniz gereken birtakım yiyecekler mevcut. Bu yiyecekleri mutlaka bilmeli ve kedinizden uzak tutmalısınız.

  • Çiğ et veya ciğer: Parazitler ve zararlı bakteriler içerebilir.
  • Çiğ yumurta: Salmonella içerebilir ve B vitamini emilimini azaltarak deri ve sinir sistemi sorunlarına yol açabilir.
  • Çiğ balık: B vitamini eksikliğine yol açarak iştah kaybına, nöbetlere ve hatta ölüme neden olabilir.
  • Süt: Sütten kesilmiş yavru kedilerde ve kedilerde süt ishale ve karın ağrısına neden olabilir.

Bunlara ek olarak; soğan, sarımsak, çikolata, kahve, çay, kuru üzüm veya üzüm, yavru kediler ve yetişkin kediler için zehirli olabilir. Yavru kediler nasıl beslenir ve ne tür yiyeceklerden uzak tutulmalıdır, artık biliyorsunuz!

Yavru Kedi Beslenmesi

Gözlerini açmamış Yavru kediler için önemli beslenme faktörleri

Yavru kediler hızlı büyür ve bazen birkaç hafta içinde iki katı kiloya ulaşırlar. Yavru kedileri yüksek kaliteli bir mamayla beslemek, ihtiyaç duydukları tüm besin ve vitaminleri bir arada almaları açısından önemlidir. Dolayısıyla yapılması gereken ilk iş, yavru kedilere, hayata en iyi şekilde başlamalarını sağlayacak kaliteli bir yavru kedi maması vermektir. Yavru kediler için doğru mama seçimi oldukça mühim bir husustur. Ve bu hususta bir yavru kedi maması, içindeki malzemelerden çok, sahip olduğu besin maddeleri ve vitamin değerleri ile ele alınmalıdır.

Bir yavru kedinin enerji ihtiyacı, yetişkin bir kediye göre 3 kat daha fazladır. Fakat mideleri küçük olduğu için yüksek enerji ihtiyacını karşılamak adına yeterli kaloriyi almaları zorlaşabilir. İşte bu nedenle, yavru kediye verilen mamanın sindirilebilir olması çok önemlidir.

Sindirilebilirliği yüksek mamalar, yavru kedilerin midesinde hemen eritilip, onlara enerji verecektir. Dolayısıyla yavru kedi, mamasını kolayca sindirebildiği için daha fazla beslenecek ve ihtiyacı olan kaloriyi alabilecektir.

Yavru kediler çok hızlı büyüdükleri için protein gereksinimleri yetişkin kedilere oranla çok daha yüksektir. Yavru kedinin beslenme rutininde, proteinin hem kalitesi hem de miktarı önemlidir. Kediler, vücutlarının yeterli miktarda proteini almasını sağlamak için hayvansal protein kaynağı tüketmelidir.

Kalsiyum, yavru kedilerde, güçlü kemiklerin ve sağlam dişlerin oluşması için oldukça önemlidir. Yavru kedileri yalnızca protein ile beslemek onlarda kalsiyum eksikliğine yol açabilir. Dolayısıyla bir yavru kedinin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için her iki besin kaynağını dengeli bir şekilde almalıdır.

Balıklarda bulunan bir Omega 3 yağ asidi olan DHA, yavru kedilerin sağlıklı beyin ve göz gelişimini desteklemeye yardımcı olur.

Antioksidanlar, hücresel hasarlardan korunmaya yardımcı olur ve sağlıklı bir bağışıklık sisteminin gelişimini destekler.

Yavru kedinizin doğru beslenmesini sağlamanın en kolay yolu, onları yüksek kaliteli bir yavru kedi maması ile beslemektir. Yavru kediler için özel olarak üretilen bir dizi mama çeşidi, pek çok petshopta ve internette satılmaktadır. Lakin büyüyen bir yavru kedinin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri doğru miktarlarda içerdiğinden emin olunmalıdır. Hangi mamayı seçeceğiniz konusunda veteriner hekiminizden yardım alabilirsiniz.

Besin miktarı

Gıda ambalajları üstünde genellikle kedilerin ne kadar beslenmesi gerektiğine dair bir kılavuz bulunmaktadır. Yiyecekleri her zaman hazır halde, kedinizin ulaşabileceği bir noktada bırakmaktansa doğru miktarı ölçmek veya tartmak en iyisidir. Yavru kedinizin vücut durumunu izleyin ve gerektiği şekilde beslenmesi için gıdanın miktarında ayarlamalar yapın.

Sağlıklı vücut ağırlığına sahip bir yavru kedi, yukarıdan bakıldığında belirgin bir bel ölçüsüne sahip olmalıdır. Örneğin yavru kedinin kaburgaları dokunulduğu zaman hissedilebilmelidir. Fakat bununla birlikte kaburgaları gözle görünür olmamalıdır. Buna ek olarak yavru kediler yavaş yavaş kilo almalıdır (5 aylık olana kadar haftada yaklaşık gram).

Beslenme sıklığı

6 aydan küçük yavru kediler günde 3 ila 4 kez beslenmelidir. Bunu yapamazsanız, yiyecekleri dışarıda bırakabilirsiniz, ancak aşırı beslenmemeye dikkat etmeniz gerekir. Zira yavru kedilerde de obezite meydana gelebilir. Kısırlaştırma yavru kedinin enerji ihtiyacını azaltacağından, kısırlaştırma sonrasında obezite riski artar.

Yavru kedilerin kısırlaştırılma süreci 5 ila 6 aylıkken başlamaktadır. Dolayısıyla yavru kedileri, 6 aydan sonra günde 2 öğün beslemek yeterli olacaktır. Çocuklar gibi, yavru kediler de bir beslenme rutini belirlemek, onların sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayacaktır. Bu sebeple yavru kedinizi her gün aynı saatte beslemeyi deneyin ve belirlediğiniz mama saatlerini sakın unutmayın.

Süt ve ödül mamaları

Yavru kediler sütten kesildikten sonra sütü sindirme ve laktoz intoleransı olma yeteneklerini kaybederler. Dolayısıyla onlara süt vermek oldukça yanlış ve gereksizdir. Süt, aynı zamanda bazı yavru kedilerde ishale de yol açabilir. Çoğu kedi sahibi yavru kedilerine sık sık ödül maması vererek, onları sevindirmek ister.

Fakat bu kesinlikle doğru bir davranış değildir. Zira ödül mamaları, yavru kedilerin günlük kalori alımının % 10&#;undan daha azını oluşturmalıdır. Yavru kedinizi, masa artıkları ve kendi yiyeceklerinizle beslemekten kaçının. Kimi yiyecekler kediler için uygun olmayıp; onların sağlıklarını da olumsuz yönde etkilemektedir.

Bunun yanı sıra normal yemekler ile beslenen bir kedi, zaman içerisinde kendi mamasını yemeyi reddedecek ve yine çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşacaktır. Dolayısıyla yalvaran gözlerle size bakıyor olsa bile, ona asla kendi yiyeceğinizden vermeyin.

Yavru kedi mamasından yetişkin kedi mamasına geçiş

Yavru kedi 12 aylıkken artık yetişkin kedi mamasına yavaş yavaş geçiş yapabilir. Kedinizi, yetişkin mamasına geçirirken bunu bir hafta içinde kademeli olarak yapmalısınız. Böylelikle kedinizin yeni mamayı yavaş kabul etmesini sağlayıp, mide-bağırsak rahatsızlığı yaşama olasılığını azaltabilirsiniz.

Yeni mamayı kedinize tanıtmak için hem eski hem de yeni mamayı farklı kaselere koyup sunmalısınız. Bir süre sonra eski mamanın miktarını kademeli olarak azaltmaya, yenisi ise arttırmaya başlayın. Bunu kediniz yeni mamasının %’ünü yiyene dek yapın.

 Ay Arası Yavru Kedi Beslenmesi

2 – 6 Ay Arası Yavru Kedi Beslenmesi

0 &#; 1 aylık kedi çocukları Dünyaya geldikleri andan itibaren anne sütüyle tanışan yavru kediler, anne sütünün besleyiciliği ile hızlı bir şekilde büyür. Sağlıklı bir yaşam sürmeleri için ilk 2 ay sadece anne sütüyle beslenmeleri önem taşır. Anne sütüyle beslendikleri ilk 2 aylık süreçte hem fiziksel hem de davranışsal nitelikleri büyük ölçüde gelişmiş olur. Eğer 2. aydan önce çeşitli nedenlerle yavru kedinin annesinden ayrılması gerekiyorsa anne sütü formuna yakın toz formül bebek kedi sütleri tercih edilmelidir. Bu sayede minik yavru kedi annesinden alması gereken besinleri almış olur.

2 aylık yavru kedi ne yer? 2. ayı dolana kadar formül sütlerle beslenen kediler, kademeli olarak katı mamalara geçiş yapmalıdır. Yavru kediler 2. aydan sonra yeni bir gelişim evresine adım atsa da 4 aylık olana kadar bebek olarak nitelendirilir. 2. aydan sonra yavaş yavaş katı mamayla tanışan bebek kediler için bebek kedi maması tercih etmelisiniz. Süt tozu ile yapılan sıvı mamalardan katı mamaya geçiş sürecinde yaş mama ile başlayıp sonrasında karıştırarak kuru mamaya geçmeniz önerilir. Kedi 6 aylık olduğunda her ne kadar yetişkinliğe adım atsa da sağlıklı bir yaşam için kaliteli mamalarla beslenmesi önemlidir. Kedinizin yaşına, cinsine, kilosuna göre en doğru mamayı tercih etmek için veteriner hekimlerden yardım alabilirsiniz.

3 Aylık Yavru Kedi Gelişimi: 3 Aylık Kedi Ne Yer?

2. ayını doldurup annesinden yavaş yavaş ayrılan yavru kediler 3. aydan sonra çok daha hızlı bir şekilde gelişmeye başlayacaktır. Doğduğu anda gözlerini bile açamayan yavru kedilerin zamanla gözleri ve kulakları açılır, dişleri çıkmaya başlar. 3 aylık olduğunda ise fiziksel birçok özelliğini tam anlamıyla kazanmış olur. 3 aylık olduğunda tüm süt dişleri gelişir ve hatta dökülmeye başlar. Eğer 6. aya kadar düşmezse çekilmesi gerekebilir. Hızlı bir şekilde büyüyen yavru kedilerin gözleri tamamen gelişir ve ilk açıldığında mavi olan gözleri gerçek rengini alır. Vücut hatları belirginleşmeye başlar, vücutları kaslanır.

Bu dönemde kedilerde bazı davranışsal değişikler de meydana gelir. Daha çok sosyalleşir, çevresiyle daha çok iletişim kurar ve yaşadığı yeri keşfetmeye başlar. Doğumdan hemen sonraki süreçte sık sık ve düzensiz uyuyan yavru kedilerin uykuları 3. aydan sonra düzene girmeye başlar. Anne sütünden tamamen ayrılan kediler yavaş yavaş katı mama yemeye başlar. Kedilerin gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlaması için mama tercihi oldukça önemlidir. Yüksek protein içeren, yağ asitleri bakımından zengin mamalar tercih edilmelidir. Aynı zamanda tercih edilen mamaların yeterli vitamin ve mineralleri içerdiğinden emin olunmalıdır. Veteriner hekim tavsiyesiyle tercih edilen mamalar yine veterinerin önerileri doğrultusunda kediye verilmelidir. 3 aylık yavru kedinin günde 3 öğün beslenmesi en sağlıklı beslenme düzenidir. Ancak en doğru kararı veteriner hekiminiz verecektir.

4 Aylık Yavru Kedi Gelişimi: 4 Aylık Kedi Ne Yer?

4 aylık olan bir yavru kedi yetişkin bir kediye benzemeye başlar. Bu dönemde hem fiziksel hem de davranışsal özellikleri yavaş yavaş oturmaya başlar. 3. ayda başlayan diş gelişimi 4. ayda da devam eder ve süt dişlerinin yerini artık kalıcı dişler almaya başlar. Diş dökme ve çıkarma döneminde olan yavru kedide geçici iştahsızlık ve kilo kaybı görülebilir. Bu sorun diş gelişimi tamamlandıktan sonra ortadan kalkar. Ancak eğer iştahsızlık uzun sürerse bir veteriner hekiminden yardım alınmalıdır. Bu dönemde diş eti kaşınmaları nedeniyle sert cisimleri kemirme eğilimi gösterebilir. Ona kemirebileceği cisimler vererek eşyalarınıza ve dolaylı yoldan kendine verebileceği zararı önlemiş olursunuz.

Fiziksel gelişimini büyük ölçüde tamamlayan yavru kediler artık daha sosyaldir ve sahipleriyle daha çok vakit geçirmek ister. Sahipleriyle kaliteli zaman geçirmesi, hem karakter gelişimi hem de ev kurallarına adapte olabilmesi açısından önemlidir. Her ne kadar artık yetişkin bir kediye benzeseler de yavru kedi mamalarıyla beslenmeye devam etmelidirler. İçerisinde yüksek protein ve sağlıklı yağlar içeren mamalar tercih edilmeli; sağlıklı kemik gelişimi için mamalarda kalsiyum olmasına dikkat edilmelidir. En doğru beslenme şekli ve beslenme miktarı için ise her zaman olması gerektiği gibi veteriner hekimden yardım alınmalıdır.

5 Aylık Yavru Kedi Beslenmesi

5 Aylık Yavru Kedi Gelişimi: 5 Aylık Kedi Ne Yer?

5 aylık olan bir yavru kedi yetişkinliğe bir adım daha yaklaşmış demektir. Kedilerin genel olarak 6. ayda kızgınlık dönemine girdiği düşünüldüğünde 5. ayda kısırlaştırma seçeneği düşünülebilir. Çünkü 6. ayında kediler kızgınlık dönemine girecek ve çiftleşmek isteyecektir. Kızgınlık dönemini atlatmak için çeşitli tedaviler uygulansa da bu tedaviler, uzun vadede kedilerde bazı hastalıklara yol açabilir. Kimi kedi sahipleri de yavru kedi istemediği için kedinin çiftleşmesine izin vermek istemez. Bu nedenle yapılabilecek en doğru şey küçük bir operasyonla kedinin kısırlaştırılmasıdır. Bunun için öncelikle kediyi bir veterinere kontrol ettirmeli eğer şartlar uygunsa kısırlaştırma işlemi yaptırılmalıdır.

Her geçen gün büyüyen yavru kediler 5. ayda daha çok mama yemeye başlayabilir. Ancak beslenme düzeni 4. aydan çok da farklı değildir. Fiziksel olarak daha çok gelişen kedinizin protein ihtiyacı da artış gösterir. Bu nedenle tercih edilen mama yüksek protein içermelidir. Veterinerinizin gerekli gördüğü vitamin, sağlıklı yağlar ve mineral oranına sahip olan mamalar günde 3 öğün olmak üzere önerilen miktarda kediye verilmelidir. Fazla miktarda mama tüketimi obeziteye neden olacağı için mama miktarına özen göstermek önemlidir.

6 Aylık Yavru Kedi Gelişimi: 6 Aylık Kedi Ne Yer?

6. ay kedilerin hayatında dönüm noktasıdır. Bu dönemde kediler cinsel olgunluğa erişirler ve kızgınlık belirtileri göstermeye başlarlar. Kızgınlık döneminde kedilerde birçok karakter değişimleri gözlenmeye başlar. Daha agresif olabilirler, normalden daha yüksek sesle miyavlarlar, yerde yuvarlanırlar ve en önemlisi de evden kaçmaya çalışırlar. Yavruluktan yeni çıktıkları için savunmasız olan kediler dışarıda zarar görebilir. Bu nedenle de dışarı kaçmaması adına güvenlik önlemlerini arttırmalı; kapılara, pencerelere ekstra özen göstermelisiniz. 6. ayda kediler yavruluk döneminden çıkıp yetişkinlik dönemine adım atsa da henüz tam anlamıyla karakteri oturmamıştır. Kedi cinslerine göre değişmekle birlikte olgunluğa erişmeleri 1 yaşını bulabilir.

Yetişkinliğe adım atan 6 aylık kedilerin beslenmelerinde gelişimlerine özel formül yavru kedi mamaları kullanılmaya devam edilmelidir. Hem fiziksel hem de karakter özelliklerinin tam anlamıyla oturmaya başladığı bu dönemde kaliteli formül mamalarla beslenmesi sağlıklı bir gelişim için önemlidir. 6 aylık kedilerin beslenme düzeni günde üç öğün şeklinde olmalıdır. Her mama farklı besin değerleri içerdiği için miktarı da farklı olmalıdır. Kullanılan markanın ambalajındaki gramaj yönergelerini dikkate alarak kedinizin beslenme düzenine dikkat edebilirsiniz ya da veteriner hekiminize danışabilirsiniz.

2 – 6 Aylık Yavru Kedi Beslenmesinde Dikkat Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yavru kediler fiziksel olarak hızlı gelişse de sindirim ve bağışıklık sistemi yavaş gelişir. Bu nedenle de yetişkin kedilerden farklı olarak özel bir beslenme programına ihtiyaç duyarlar. Sürekli büyüyen kedilerin kemik ve kas gelişimi için yüksek enerji ve protein içeren mamaların tercih edilmesi önemlidir. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirmek için vitamin, mineral ve sağlıklı yağlar mama içeriğinin olmazsa olmazı olmalıdır.

Anne sütünden ayrılıp yavaş yavaş katı mamalarla beslenmeye başlayan yavruların ilk maması veteriner tavsiyesiyle alınmalıdır. Eğer kediniz mamayı sevmezse mama değiştirilmeli ancak yeni mamaya kademeli bir şekilde geçiş yapılmalıdır.

Yavru Kedilerde Beslenme Dengesi

Günlük öğün miktarı genellikle 3 öğün olacak de obeziteye neden olmamak için aşırı mama vermekten kaçınılmalıdır. Kediler için en sağlıklı olan mama türü seçimi, kuru veya yaş mamadır diye net bir seçim yapmak pek doğru olmaz. Her ikisinin de kendine göre yararları vardır, dolayısıyla kuru ve yaş mama dengeli bir şekilde abartılmadan verilmelidir.

Yavru kedinizin sağlıklı kalmaya devam etmesi için eksiksiz ve dengeli bir beslenme rutini çok önemlidir. Veteriner hekiminiz, evcil hayvanınızın yaşamı boyunca en iyi beslenme yöntemini size söyleyecektir. Bu nedenle yavru kedinizi düzenli olarak bir veteriner hekimine kontrol ettirin ve besin önerileri isteyin.

Yavru Kedi Ne Sıklıkta Yemeli?

Yavru kedinizin normal yeme sıklığı, kaç yaşında olduklarına bağlıdır:

  • 1 haftaya kadar: saatte bir
  • 2 haftalık: her saatte bir
  • 3 haftalık: her saatte bir.
  • 6 haftalık: gün boyunca eşit aralıklarla üç veya daha fazla konserve gıda beslemesi
  • 12 haftalık: gün boyunca eşit aralıklarla üç kez konserve mama

Yavru kedinize ne sıklıkta veya ne tür mama vereceğiniz konusunda sorularınız varsa veya ek rehberliğe ihtiyacınız varsa, yardım için veterinerinizle iletişime geçin.

2 aya kadar olan yavru kediciklerin beslenmesiyle ilgili detayları incelemek isterseniz haftalık kedilerin beslenmesi ile ilgili hazırladığımız içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Yardımcı Kaynaklar

Sıkca Sorulan Sorular

başlangıçta 6 öğün verebilirsiniz.

kediler 2 – 3 saatte bir beslenmeli, 2 haftalık yavru kediler 4 – 6 saatte beslenmeli, 3 haftalık ve daha büyük yaştaki kediler ortalama 6 – 8 saatte bir beslenmelidir.

Yavru Kediler Su İçer mi? Yavru kediler, dört haftalık olduklarında sütten kesilene kadar annelerinin sütünü içseler de, suya da ihtiyaçları vardır. Sütten kesildikten sonra çoğu yavru kedi süt şekerini verimli bir şekilde sindirme yeteneğini kaybeder, bu nedenle birincil hidrasyon kaynağı sudur .

Yavru kediniz yaklaşık 3,5 ila 4 haftalık olduğunda, onu biberondan ayırmaya başlayabilirsiniz. Bu, zaman ve pratik gerektiren kademeli bir süreçtir. İşlem genellikle şöyle görünür:
  • Yavru kedi masını bir kaşıkla vererek başlayın.
  • Daha sonra yavru kedi mamasını bir fincan daire içinde sunmaya başlayın.
  • Tabaktaki yavru kedi formülüne yavaş yavaş konserve yaş mamayı ekleyin.
  • Giderek daha az yavru kedi maması ekleyerek, tabaktaki konserve mamayı artırın.
Kediniz kaşıkla veya tabağından yemiyorsa biberon ile vermeye devam edebilirsiniz.

Sütten kesme sürecinde ilerledikçe, her şeyi iyi sindirdiklerinden emin olmak için yavru kedinizi ve dışkısını izleyin. Yavru kedinizin durumu iyiyse ve sindirim sorunları yaşamıyorsa (yumuşak dışkı veya ishal gibi)gibi görünüyorsa yavaş yavaş daha fazla mama verebilirsiniz.

Bu aşamada, sulu kalmasını sağlamak için yavru kedinize bir kase kapalı su vermek de önemlidir.

Yaşamının ilk 4–5 haftasında, yavru kediniz ihtiyaç duyduğu tüm besinleri annesinden alacak. Normal şartlar altında 7 haftalıkken sütten kesilir ancak 4&#;üncü haftasına girdikten sonra Whiskas®Yavru Kedi Poşet Maması gibi özel olarak hazırlanmış bir mamayı yemeye alıştırabilirsiniz.

Sık sık su torbasını kontrol edin, soğuyunca yeniden ısıtın. İlk iki hafta boyunca bebek kedinizin saat aralıklarla beslenmesi gerekir. Kendi kendine yiyemeyeceği için pet shoplarda ve veterinerlerde satılan biberonlardan edinmeniz gerekecektir. Eğer bulamıyorsanız en küçük boy bebek biberonu da işinizi görebilir

Yavru kediniz dört haftalıkken katı mamaya ilgi göstermeye başlayacaktır. Bu durumda yavru kedinizi sütten kesmeye başlayabilirsiniz. Yavru kedinizin katı mamaya geçişini kolaylaştırmak için tanelerinin ıslatılarak yumuşatılabilen ve püre haline getirilebilen özel mamaları veya yaş mamaları tercih edin. 

Kuru mama olarak önerdiklerimiz Pro plan, Royal canin , Acana , N&D ,Hills, brit care , gibi markaları tercih etmenizdir.

Yavru kediniz dört aylık oluncaya kadar, gün boyunca uzun süre yalnız bırakılmamalıdır.

Kedinizin kendine ait bir uyuma alanının olması kendi başının çaresine bakabilme güvenini geliştirir. Aynı zamanda sizin uyku düzeninize alışmasını da sağlar. Bir kedi taşıma çantası uyuklamak için ideal bir yerdir.

Contents

Yavru kediler kaç haftalıkken mama yer?

Özel yavru kedi maması Yaşamının ilk 4–5 haftasında, yavru kediniz ihtiyaç duyduğu tüm besinleri annesinden alacak. Normal şartlar altında 7 haftalıkken sütten kesilir ancak 4&#;üncü haftasına girdikten sonra Whiskas® Yavru Kedi Poşet Maması gibi özel olarak hazırlanmış bir mamayı yemeye alıştırabilirsiniz.

1 aylık yavru kedi ne yer?

Yavru kedilere sunacağınız en iyi yiyecekler anne kedi sütü tozları, bebek muhallebisi ve yavru kedi mamasıdır.

Yavru kediler kuru mamaya ne zaman başlar?

Beş haftalık olduklarında kedi yavrulan günde yaklaşık 3 öğün kuru mama yerler, ama sütlerini içmeye de devam ederler. Sütten kestiğiniz dönemde dışkısına dikkat edin,çünkü beslenme değişimi ishale yol açabilir.

2 aylık yavru kedi ne kadar mama yer?

Yani yavru bir kedi 2. aydan itibaren 4 aylık oluncaya kadar 5 &#; 7 gramlık porsiyonlar ile beslenmelidir. 16 &#; 24 hafta arasında ise kedinin büyümesi ile birlikte mama tüketiminin artması gerektiği göz önünde bulundurularak porsiyonların artması önerilir. Porsiyon başına 7 &#; 10 gramlık bir artış yapılabilir.

Yavru kedilere ek gıda ne zaman verilir?

Yavru kediniz dört haftalıkken katı mamaya ilgi göstermeye başlayacaktır. Bu durumda yavru kedinizi sütten kesmeye başlayabilirsiniz. Yavru kedinizin katı mamaya geçişini kolaylaştırmak için tanelerinin ıslatılarak yumuşatılabilen ve püre haline getirilebilen özel mamaları veya yaş mamaları tercih edin.

2 aylık kedi yaş mama yer mi?

2 -6 aylık yavru kedilerin eğitimi sırasında ödül mamalarını tercih edebilirsiniz. Ancak ödül mamalarının da besin değerleri olduğunu, fazla tüketildiğinde kilo sorununa yol açabileceğini unutmamalısınız. Yaş mamalar hem lezzetlidir hem de besin değerleri yüksektir.

Annesinden ayrılan yavru kedi ne yer?

İlk zamanlar yavru kedinize her saatte bir biberonla kedi sütü vermelisiniz. Veteriner kliniklerinde, marketlerde kedi sütü satılmaktadır. Asla inek sütü ya da başka bir süt kullanılmamalıdır. Kedi sütü genellikle toz halinde satılmaktadır ve suyla karıştırılıp kullanılır.

Yavru kediler ne yer evde?

Alabalık, yayın balığı, somon veya ton balığı her biri kediniz tarafından takdir edilecektir. Bunun dışında yavru kedinize pişmiş sığır eti, tavuk, hindi, kuzu eti, geyik eti veya diğer yağsız etler sunmaktan çekinmeyin. Ona biraz et verdiğinizde, küçük parçalara ayırın veya parçalayın.

1 aylık kedi annesinden ayrılır mı?

Genelde insanlar yavru kedilerin annelerinden ayrılma zamanının 2 ay olduğu görüşündedirler. Ancak çoğu veteriner hekime göre bu süre en az 3 ay olmalıdır. Yavru kediler 2 aylık olduklarında da sürekli olarak annelerinin yanında olmak isterler. Normal bir süreçte anne kedinin sütü 20 günden sonra azalmaya başlar.

Yavru kedi kuru mamaya nasıl alıştırılır?

Ayrıca, kedinizi kuru mamaya alıştırmak için biraz ılık su ile yumuşatabilirsiniz, fakat bunu asla süt ile yapmayınız. Veya bir iki tane kuru mamayı ana yemekten önce, elinizle ödül olarak verebilirsiniz. Kediniz birkaç tane kuru mama yedikten sonra ana yemekte yaş mama ile karıştırarak verebilirsiniz.

2 haftalık yavru kediye ne verilir?

2 -3 haftalık yavru kedilerin beslenmesi de geride bıraktıkları hafta ile benzerlik taşır. Her 2 -3 saatte bir beslenmeleri önemlidir. Her öğünde en az yarım yemek kaşığı süt tozu ile hazırlanan karışımları içmeleri gerekir.

2 aylık kedi yıkanır mı?

Yavru kedileri temizlemek için ekstra yapılacak bir işlem yoktur. Kediler sahip olduğu özellikleriyle kendilerini yalayarak temizleyebilir. Kendilerini yalayarak tüm vücudunu temizler. Suya sokularak yıkanması, kedilerin sağlık sorunları yaşamasına neden olabilir.

2 aylık yavru kedi kuru mama yer mi?

Ama önerilen en az 1 ay anne sütü ile beslenmesidir. Anne kedinin yavrusu fazla ise yavru kedinin sütü bırakma süresi 2 aya kadar uzatılmalıdır. Zaten yavru kedinin dişlerinin çıkmasıyla beraber kendiliğinde sütten kesilmeye başlayacaktır. Bu sayede yavru kedi kuru mama alışkanlığıda kazanmış olacaktır.

Kedilere günlük ne kadar mama verilmeli?

Kedinizin ağırlığına göre değişir. Ağırlık kg arasında kediniz için gr/gün mama verilmelidir. Ağırlık Kg arasında kediniz için gr/gün mama verilmelidir. Ağırlık Kg arasında kediniz için gr/gün mama verilmelidir.

Kedilere günde kaç kere mama verilir?

Yavru kediler günde 3 kere hatta daha fazla beslenilme ihtiyacı duyarken yetişkin kedilerin günde bir ya da iki öğün ile beslenmesi yeterlidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası