kulunç ağrısı nedenleri / Kulunç Ağrısı Neden Olur? | Kulunç Belirtileri Nelerdir?

Kulunç Ağrısı Nedenleri

kulunç ağrısı nedenleri

Kulunç nedir ve neden olur? Kulunç ağrısı nasıl geçer

Haberin Devamı

Kulunç, her yaş grubundan kişilerde görülebilir. Genellikle uzun saatler boyunca masa başında çalışan kişilerde görülen kulunç pek çok farklı nedene bağlı olarak çıkabilir.

Kulunç Nedir ve Neden Olur?

 Kulunç genel olarak sırt bölgesinde görülür. Gün içinde ağrılı bir şekilde ortaya çıkan kuluncun en önemli nedeni hareketsiz ve sürekli aynı pozisyonda oturulmasıdır. Adele içerisinde sert düğümcükler ve şeritler oluşması ile kulunç meydana gelir. Bu da kasılan kasların gevşemesi olarak bilinir.

 Açıklanamayan bu ağrılı durum sıklıkla sırt, bacak ve boyun bölgelerinde görülmektedir. Sağlığa önemli bir tehlike ve ya problemi olmayan kulunç şiddetli ağrı yapması ile bilinir. Özellikle hareketsiz yaşam tarzını benimseyen kişilerde kulunç olur. Masa başında uzun süre aynı pozisyonda oturan kişilerde de kulunç meydana gelmektedir. Hareketsizlik kulunç ağrısını tetikleyen faktörler arasında sayılabilir.

Haberin Devamı

Kulunç Ağrısı Nasıl Geçer?

 Günümüzde pek çok kişide zaman zaman görülen kulunç ağrısının giderilmesi için bazı yöntemler uygulanmalıdır. Kulunç ağrıları şiddetli olur ve uzun sürerse mutlaka uzman bir hekime gitmek gerekir. Özellikle psikolojik nedenlere bağlı olarak kulunç ağrıları da artar. Bu psikolojik sorunlar hastalığın iyileşme sürecini hızlandırır. Halk arasında bilinen kulunç kırma yöntemi ile kulunç ağrıları da hafifler.

 Kişide kulunç nedeni ile oluşan gergin kas ve gergin bantlar da sert bir masaj uygulanarak gevşetilir. Bu şekilde kulunçların yumuşatılmasına kulunç kırmak denilmektedir. Bazı durumlarda bu sert masajlar hastaya zarar verme potansiyeline sahiptir. O nedenle dikkatli olunmalıdır. Ayrıca kulunç kasılmalarının geçmesi için gevşeme hareketleri, sıcak kompres ve masaj da yapılabilir. Fizik tedavi ve kuru iğne tedavisi ile kulunç ağrısı da giderilebilir.

Kulunç Belirtileri Nelerdir?

 Günümüzde kulunç ağrıları çok sık görülmektedir. Şiddetli ağrılar ile ortaya çıkan kulunç doğru tedavi uygulanarak ağrıların giderilmesi sağlanır. Ayrıca kuluncun bazı belirtileri bulunmaktadır. Buna göre eklemlerde tutulma olur. Bazı kişilerde boyun, omuz ve sırt bölgesinde şiddetli ağrılar yaşanır. Buna bağlı olarak kişide yorgunluk ve halsizlik de görülür.

Haberin Devamı

 Ağrı kesici içilse dahi kulunç ağrıları geçmez. Kulunç olan bölgedeki kaslarda karıncalanma, batma ve uyuşma da yaşanabilir. Kaslarda şiddetli ağrının yanı sıra ağrılar nedeniyle uyku problemleri de yaşanabilir. Kulunç olan sırt bölgesinden kola doğru ağrı ve uyuşma hissi de ortaya çıkar.

Kulunç İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

 Genellikle sırt, boyun ve omuz bölgesinde görülen kulunç şiddetli ağrı yaratabilir. Çoğunlukla kadınlarda kulunç görülmektedir. Kulunç en sık görülen fiziksel hastalıklardan bir tanesidir. Ayrıca vücudun belli başlı bölümlerinde oluşan bu kulunçlar yaşamı da olumsuz etkilemektedir. Sık sık yaşanan ve yoğun ağrılar meydana getiren kulunç farklı şekillerde tedavi edilir.

Haberin Devamı

 Kulunç kronik bir hale gelmiş ise mutlaka bir doktora başvurmak gerekir. Ayrıca daha hareketli bir yaşam tarzı da benimsenmelidir. Uzun süre masa başında çalışan kişiler gün içerisinde daha hareketli olabilirler. Ayrıca düzenli olarak masaj ve egzersiz yapıldığı takdirde kulunç da kolay bir şekilde tedavi edilir. Önemli olan sürekli hareketsiz bir yaşam benimsenmemelidir. Bunun için kişiler dengesiz bir şekilde yük kaldırmamalılar. Ani vücut hareketlerinden de kaçınılmalıdır. Omurgada tutulma nedeniyle kulunç ortaya çıkabilir. Tedbir alınmadan soğuk ve rüzgarlı havalarda kalınmamalıdır.

Kulunç Kadınlarda Daha Fazla Görülüyor

Kulunç Nedir?

Kulunç ya da tıp dilindeki adıyla myofasial ağrı sendromu, kas veya kası saran zar içerisinde gerilim sonucu kısalmış kasın gevşeyememesi nedeni ile oluşan kas düğümcükleridir.

Medicana Bahçelievler Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Çapar kulunç ağrıları hakkında bilgilendirdi. Dr. Çapar, “Toplumda çok sık karşılaşılan hemen her yaş grubunda gözlenen kulunç kadınlarda erkeklere oranla iki kat daha fazla görülmektedir. En sık boyun, sırt ve omuz bölgesinde gözlenen kulunç, vücudun her bölgesinde görülebilir” şeklinde konuştu.

Kulunç Fıtıklar ile Karıştırılabiliyor

Tedavide ilk basamağın ağrının nedenine yönelik detaylı muayene yapmak ve doğru tanı koymak olduğunu söyleyen Dr. Çapar, “Kulunç ağrısı boyun ve sırt bölgesinde ise başa ya da kollara vuran ağrı yapabilir bu durumda baş ağrısı yaptığı için migren, kolda ağrı ve uyuşma yaptığı için boyun fıtığı ile karıştırılabilir. Yine bel ve kalça bölgesinde oluşan bir kulunç ağrısı bacaklara ya da kasıklara vurarak, sinir sıkışması, bel fıtığı ile karıştırılabilir. Bu nedenle iyi bir muayene ile kulunç noktalarının ağrılı olup olmadığı ve kulunç noktasına bastırıldığında ağrının başka bölgelere yayılıp yayılmadığı değerlendirilmelidir” diye konuştu.

Vitamin ve Kalsiyum Eksikliği Kulunç Ağrısına Sebep Olabilir

Stres, gerilim, soğuk algınlığı, rüzgarda kalmak, duruş ve oturuş bozukluğu sebebi ile oluşan kuluncun ağrı dışında hiçbir zararı ve tehlikesi olmadığını söyleyen Dr. Çapar sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğru tedavi yöntemleri ile bu ağrılar giderilebilir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı tarafından yapılan muayene sonrası, fizik tedavi, sıcak uygulama, bölgesel medikal masaj, kuru iğneleme tedavisi, nöralterapi, proloterapi, manuel terapi, şok dalga tedavisi, lazer tedavisi, germe ve gevşeme egzersizleri ile başarılı ve olumlu sonuçlar alınabilir. Kulunç uzun süreli (kronik) ağrıya neden olan önemli rahatsızlıklardan biridir. Bu nedenle bahsedilen tedavi yöntemlerine ve ilaç tedavisine rağmen yanıt alınamayan ağrılı durumlarda kaygı bozukluğu, depresyon, panik atak, B, D vitamini, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, potasyum eksikliği gibi farklı rahatsızlıkların kulunç gibi ağrılara neden olabileceği unutulmamalı ve sorgulanmalıdır.  Kulunç ağrısının hafife alınması ve tedavinin geciktirilmesi basit tedavi edilebilir bir ağrının kronik, uzun süreli tedavisi zor bir ağrı şekline dönüşmesine neden olur” dedi.

BOYUN FITIĞI ve AĞRISI NEDENLERİ?

Boyun ağrısı toplumlarda çok yaygın görülen bir sağlık problemidir.Yaşam boyunca görülme olasılığı-75 arası değişmektedir.Boyun ağrısısı günlük yaşam aktivitelerini , çalışma hayatını , yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler.
Boyun ağrısıyla ilişkilendirilmiş değiştirelemeyen faktörler

Boyun ağrısı adolesan(ergenlik döneminde) ve kadınlarda görülme sıklığı daha fazladır. Yaşam stili , kambur duruş alışkanlığı , omurga eğriliği(skolyoz) , psikolojik faktörler boyun ağrısı nedenleri arasındadır.

Günümüzde teknolojik gelişmelerle beraber bu nedenlerin arasına uzun süre bilgisayar ve telefon kullanımı eklenmiştir


Boyun ağrısıyla beraber görülen semptomlar genelde şu şekildedir
başı taşıyayama hissi 

Ayrıca boyun çevresi kaslarda iyi şekilde kan akışı olmaması ve ensedeki gerginlikler hastanın psikolojik olarakta kendisini kötü hissetmesine sebep olur.

Boyun fıtığı ise en önemli boyun rahatsızlığıdır.Boyun fıtığının ise en etkili tedavi şekli manuel terapidir.Boyun bölgesinin el ile kontrol edilmesinin omurganın diğer bölgelerine göre daha kolay olması manuel terapi uygulamalarının boyun bmlgesinde sıklıkla yapılmasına yardımcı olur.Ancak tedavinin güvenli yapılabilmesi için uygulamayı yapacak kişi seçimi çok önemlidir.

BOYUN FITIĞI

Disk materyali iki omur arasında dışarıda görece olarak daha sert bir kılıf, içinde ise jel kıvamında yumuşak doku kısımlarından oluşur.

Dış kılıfın zayıflaması veya yırtılması ile iç kısım dışarıya doğru kayar ve sinirlere baskı yapmaya başlar.

Dış tabakadaki zayıflama veya yırtılma daha çok boyun ağrısına yol açarken, iç tabakanın dışarıya doğru yer değiştirmesi olarak tanımlanabilecek boyun fıtığı sinir kökü üzerine baskı yaptığı için özelikle omuza ve kola vuran ağrıya yol açar. Kol ağrısı sinir köklerine bası olduğu için çoğunlukla boyun ağrısından daha şiddetlidir.

Sinir köklerine olan basının düzeyine göre kol ve el kaslarında güçsüzlük ve uyuşukluk olabilir.

Manuel terapi günümüzde bel fıtığı için uygulanan en etkili tedavi yöntemidir.Fıtığın eski sağlıklı konumuna geri dönebilmesi için uygulanması Dünya Sağlık Örgütü(WHO) tarafından onaylanmıştır.

İstanbul Bahçelievlerde yer alan MEDİFER BAHÇELİEVLER adlı kurumumuzda modern teknikler kullanılarak hastarımızın memnuniyeti ön plandan olup manuel terapi uygulayarak yıllardır hizmet vermekteyiz.

Manuel terapi uygulanamak için bazı gereklilikleri yerine getirmiş olmak gerekir.Üniversitede FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ mezunu olamak bunlardan ilkidir.Kendi ve çevrenizdekilerin sağlığı söz konusuyken halk arasında kendini kırıkçı-çıkıçı , birinden el almış yada şifacıyım diyen hilekarlara kesinlikle sağlığınızı emanet etmemeniz gerekir.

Şikayetlerinizin arasında

Kulunç Ağrısı Nasıl Geçer?

Günlük hayatımızda çok sık karşılaştığımız sorunlardan birisi de kulunç ağrılarıdır. Kulunç kas içerisinde sert nodüller diyebiliriz. Kasın kasılıp tekrar gevşeyememesi sonucu oluşan nodüllerdir. Genellikle sabah tutukluğu ve genel vücut ağrıları ile karakterize bir sendrom diyebiliriz. Hem kadınlarda hem erkeklerde her yaşta görülebilen bir sağlık problemidir.

Kulunç Ağrısı Neden Olur?

  1. Özellikle boyun omuz ve sırt bölgesinde görülür. Adele gruplarının tekrarlayıcı hareketlerin sonucunda kasın tekrardan gevşeyememesi sonucu oluşur.
  2. Yel (rüzgara) maruz kalmak da kulunç oluşuma neden olur.
  3. Sporcularda görülen kaslara aşırı yüklenme sonucunda oluşabilir.
  4. Yanlış duruşa sahipseniz kulunç ağrısı oluşabilir. Yanlış duruş ile beraber omurgaya binen yükü arttırırız bu da adele spazmına neden olur. Doğru duruş ile kulunç ağrısının önüne geçebiliriz.
  5. Stresli bi yaşamımız varsa kasları gerer ve kulunca neden olur. 


Kulunç Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kulunç ağrısı çekiyorsanız önemsemeniz gerekmektedir. İlerleyen zamanlarda kulunç ağrısı kronikleşir iyileşmesi de zorlaşır.

  1. Kulunç ağrısında en basit ve etkili yöntemlerden biri sıcak su torbasıyla 15-20 dakika boyunca ağrılı bölgeye koymanızdır. Sıcak uygulama ile kan dolaşımı artar ve kasların gevşemesi sağlanmış olur.
  2. Esneme hareketleri de yaparak kasların gevşemesini sağlayabilirsiniz.
  3. Stres ve gerginlikten uzak durmak da ağrıların oluşmasını önleyebilir. 
  4. Bir diğer etkili yöntem ise aromatik yağ masajı yapabilirsiniz. Bu zeytinyağı olabilir. Ağrılı bölgeye 10-15 dakika boyunca dairesel hareketlerle yağın cilde emilimini sağlayabilirsiniz.
  5. Kulunç ağrısının olduğu bölgeye kekik yağı veya nane yağı ile masaj yapmak da ağrının rahatlamasına yardımcı olacaktır. Ancak masaj yaparken çok fazla bastırmamaya özen gösterin.

Şunlara da göz atın;

  1. Kol ağrısına ne iyi gelir?
  2. Diz kapağı ağrısı neden olur?
  3. Boyun ağrısına ne iyi gelir?
  4. Sırt ağrısı nasıl geçer?
  5. Bel ağrısı nasıl geçer?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası