siren yunan mitolojisi / Yunan Mitolojisi - Siren by Sarper Bayhan

Siren Yunan Mitolojisi

siren yunan mitolojisi

Siren , Yunan mitolojisinde, denizcileri şarkısının tatlılığıyla yıkıma sürükleyen bir yaratık yarı kuş ve yarı kadın. Homer'e göre, batı denizinde Aeaea ile Scylla kayaları arasında bir adada iki Siren vardı. Daha sonra sayı genellikle üçe çıkarıldı ve İtalya'nın batı kıyısında, Napoli yakınlarındaydı. Onlar çeşitli deniz tanrısı Phorcys veya Muses biri tarafından Achelous nehir tanrısı kızları olarak söylendi.

  • bir Siren temsili lekythos
  • yas Sireni
mitoloji. Yunan. Hermes. (Roma Merkür)Sınav Yunan ve Roma Mitolojisinde Bir Çalışma Yunan mitolojisinde, karısını bulmak için ölülerin ülkesine kim seyahat etti?

Homer's Odyssey'de , büyücü Circe tarafından tavsiye edilen Yunan kahramanı Odysseus, Kitap XII, Sirenlere sağır olmaları için mürettebatının kulaklarını balmumu ile durdurarak şarkılarının tehlikesinden kaçtı. Odysseus, şarkılarını duymak istedi, ancak direğe bağlıydı, böylece gemiyi rotasından çıkaramayacaktı. Argonautica'daki Rodoslu Apollonius , Kitap IV, Argonauts bu şekilde yelken açtığında Orpheus'un öyle ilahi bir şarkı söylediğini söyledi: Argonauts'tan sadece biri Sirenlerin şarkısını duydu. ( Argonautica'ya göre , Butes tek başına Sirenlerin sesleriyle suya atlamak zorunda kaldı, ancak hayatı Afrodit için kült bir isim olan tanrıça Cypris tarafından kurtarıldı.) Hyginus'un Fabulae'sinde, Hayır. , bir faninin onlara direnme yeteneği, Sirenlerin intihar etmesine neden olur.

Odysseus cazip sirenler

Ovid ( Metamorfozlar , Kitap V) Sirenlerin Persephone'un insan yoldaşları olduğunu yazdı. Hades tarafından taşındıktan sonra, onu her yerde aradılar ve sonunda kanatların deniz boyunca uçması için dua ettiler. Tanrılar dualarını verdiler. Bazı versiyonlarda Demeter, Persephone'u korumadıkları için onları cezalandırmak için kuşlara dönüştürdü. Sanatta Sirenler önce kadın başlı kuşlar, daha sonra bazen kanatlı, kuş bacaklı kadınlar olarak ortaya çıktı.

Sirenler, Asya'daki bir kuş-kadın imajıyla birlikte erken keşif tehlikelerinin eski bir hikayesinden evrimleşmiş gibi görünüyor. Antropologlar, Asya imajını bir ruh kuşu olarak açıklar - yani, kaderini paylaşmak için yaşayanları çalan kanatlı bir hayalet. Bu bakımdan Sirenlerin Harpiler ile yakınlıkları vardı.

Bu makale en son Editör Yardımcısı Alicja Zelazko tarafından gözden geçirilmiş ve güncellenmiştir.

Büyüleyici sesleriyle denizcileri ölüme çağırdılar Sirenler

Yunan mitolojisinde sirenler, pek çok efsane ve filme konu olur. En çok da denizkızlarıyla karıştırılan sirenler için şarkılar yapılır, şiirler yazılır. Homeros’un, Odysseus destanında sirenlerin yaşadığını söylediği Foça denizindeki kayalıklar, işte o zamandan beri siren kayalıkları ismiyle bilinir.

İzmir’in Foça ilçesindeki Orak Adası’nda yer alan ve volkanik tozların suyla buluşmasıyla ortaya çıkan Siren Kayalıkları, nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının barınma yeri olarak bilinse de bir mitin de parçasıdır. Homeros’un ünlü Odysseia Destanı’nda da karşımıza çıkan siren kayalıkları; geniş kanatlı, kuş gövdeli ve kadın başına sahip yaratıklar olarak tanımlanır. Sesleri ile denizcileri büyüleyen yüzleri çok güzel, sesleri çok etkileyici olan kadınların, denizcileri büyüledikleri, gemilerini bilinçsizce buraya doğru sürmeleri nedeniyle büyük çoğunluğunun öldükleri anlatılır.

Odysseia, ünlü Yunanlı şair ve yazar Homeros’un kaleme aldığı iki büyük destandan birisidir. İlyada Destanı’nda Truva’daki on yıl savaşlarını ve sonunda Yunanlıların galibiyetlerini anlatan Homeros, Odysseia’da ise Truva’yı ele geçirdikten sonra Yunan kahramanlarının eve dönüş yolculuğuna yer verir.

İthaka’ya dönmek için 20 yıllık yolculuk

İşte bu kahramanlardan birisi Odysseus’tur. Kral Odysseus, Truva’nın düşüşünden sonra vatanı İthaka’ya ve evine dönmek için yola çıkar. Fakat bu yolculuk umduğu gibi olmayacaktır. On yıl süren savaştan sonra Odysseus’un İthaka’ya dönmesi de tam on yılı alacaktır.

İlk olarak Homeros’un destanında karşımıza çıkan Foça’daki siren kayalıkları, Odysseus’un yolculuğunun bir bölümünü içerir. Truva savaşından dönerken tanrılar tarafından bir adada yaklaşık on yıl hapis tutulan Odysseus’a sonunda evine dönmesi için izin verilir. Odysseus’un baş düşmanı, deniz tanrısı Poseidon’dur. Bu yüzden Odysseus’un gemisi sürekli olarak kazaya uğramış ve rotasını şaşırmıştır. Tanrılar Odysseus’u eve dönmesine izin vermeyi kararlaştırdığında dahi Poseidon’un öfkesi sürmektedir.

Phokaia kıyılarına ulaşır…

Kendisine ait gemiyle dönüş yolculuğuna çıkan Odysseus, Ege Denizi’ndeki Phokaia kıyılarına ulaşır. Yoluna devam edebilmesi için sirenlerin yaşadığı adaların arasından geçmesi gerekmektedir. Orak adasının yakınlarındayken sirenlerin sesleri duyulur. Sirenlerin büyüleyici seslerini duyan denizcilerin bu seslerin etkisinde kalarak bu bölgeden ayrılmak istemediklerini bilen Odysseus, bu kayalıklara yaklaşırken kuşku içerisindedir.

İşte tam bu sırada Tanrıça Kirke altın tahtından seslenir;

“Kim yaklaşırsa bilmeden ve dinlerse sirenleri, yandı,

bir daha evinde onu ne karısı karşılar ne çocukları.

Durma orada yürü, arkadaşlarının da tıka kulaklarını,

Tatlı balmumuyla tıka ki, sirenlerin sesini duymasınlar.

İstersen dinle sen, ama bağlasınlar ayakta seni,

Hızlı geminin içinde iplerle bağlasınlar orta direğe,

Ondan sonra dinle sirenleri doya doya.

Ama dostlarına yalvarır da, dersen ki iplerimi çözün,

Bağlasınlar onlar senin bağlarını bir kat daha sıkı.”

Kirke’nin sözünü dinleyen Odysseus, sirenlerin büyüleyici seslerine kapılmamak için kendisini geminin direğine halatlarla sıkıca bağlayıp, ağzını da süngerle kapatır. Gemide çalışan tüm tayfaların bu sesleri duymasına engel olmak için de kulaklarını bal mumu ile kaplar. Böylece çok merak ettiği sirenlerin çıkardıkları sesleri yalnız kendisi duyacaktır.

Sirenlerin etkileyici sesinden büyülenir

Gemisi kayalıkların arasında yol alırken çok geçmeden sirenlerin etkileyici seslerini duyar. Duyduğu sesler, onu büyüler:

“Gel buraya dillere destan Odysseus, Akhalıların şanı şerefi,

durdur gemini de duy bizim sesimizi.

Hiç bir gemi buradan geçemedi,

durup dinlemeden tatlı ezgilerimizi.’’

Odysseus, bu çağrı üzerine ömrünün sonuna kadar bölgede kalmak için tayfalarına emir vermek ister. Ama ağzı kapalı, direğe bağlıdır. Tayfaları da kulakları tıkalı olduğundan sesini duyamaz. Böylece ölümün buz gibi kollarından sıyrılırlar. Sonuçta Odysseus’un gemisi burada durmayıp kayalıkların arasından süzülerek yoluna devam eder ve 20 yıl sonra karısı Penelope’ye kavuşur.

Homeros’un ilk defa Odysseus destanında sirenlerin yaşadığını söylediği Foça denizindeki kayalıklar işte o zamandan beri siren kayalıkları adıyla bilinir.

Yunan mitolojisinde sirenler

Yunan mitolojisinde sirenler pek çok efsaneye ve filme konu olmuştur. Adlarına şarkılar yapılıp, şiirler yazılmıştır. Sirenler, bir adada yaşadıklarına inanılan deniz kızlarıdır. Bu yerlerin tamamı uçurumlar ve kayalıklarla çevrili olarak betimlenmiştir.

Efsaneye göre; sirenler, yaptıkları doğaüstü müzikle buradan geçmekte olan teknelerdeki denizcileri büyülermiş. Müziğin ve sirenlerin güzelliğinin büyüsüne kapılan denizciler, ölene kadar burada kalmak isteğine kapılırlar, bu düşünceler içinde gemileriyle bölgedeki kayalıklara çarparmış.

Deniz kızlarından farklı olarak iki kuyruğa sahip olarak da betimlenen sirenler, bazı kaynaklara göre ise büyüleyici şarkılarıyla denizcileri tehlikeye düşüren yarı kuş, yarı kadın yaratık olarak tasvir edilir.

Homeros, sayılarıyla ilgili hiçbir şey söylemese de, sonradan konuyla ilgili yazanlar, hem isimlerine hem de sayılarına değinmişlerdir. Sayılarının genellikle iki ile beş arasında oldukları anlatılmıştır.

Mitolojide, sirenlerden kurtulanların yalnızca, Jason, Argo ve Odysseus oldukları yer almaktadır.

Diğer Haberler

Sirenler veya Seirenler nedir?

1. Sirenler veya Seirenler: Yunan mitolojisinde kadın başlı, kuş gövdeli, müzik yapan yaratıklar.

Sirenlerden ilk kez Odysseia’da ve bahsedilmektedir.

2. Seirenler veya Sirenler: Seirenler (adları Batı dillerine Siren diye geçmiştir) Yunan mitolojisinin uydurduğu efsanelik yaratıklar arasında günümüze dek tutunan ve başka mitolojilerin etkisi altında karışıma, değişime uğrayan deniz kızlarıdır.

İlkin Odysseia'da sözü geçen Seirenler kadın gövdeli, kuş kanatlı ve güzel sesli olarak tanımlanır. Sonradan ortaçağın yarattığı ve özellikle kuzey folklorunda görülen figürlerin etkisiyle Sirenler kanatlı olmaktan çıkmış ve yarı insan, yarı balık biçiminde denizkızları diye canlandırılmıştır. Bugün de Siren ya da denizkızı deyince, belden yukarısı kadın, belden aşağısı pullu pullu ve yüzgeçli olan yaratıklar akla gelir. Ne var ki bu imge Yunan mythos'una büsbütün yabancıdır, Seiren figürünün aşağıda verilen metinden de anlaşılacağı gibi, balıkla hiçbir ilişkisi yoktur. Kirke Odysseus'u uğurlamadan önce yolda ne gibi tehlikelerle karşılacağını kendisine bildirir :

Seirenlere varacaksın sen en önce,

onlar büyüler yakınlarına gelen bütün insanları,

kim yaklaşırsa bilmeden ve dinlerse onları,

yandı, bir daha evinde onu ne karısı karşılar, ne çocukları.

Seirenler onu çayırda çınlayan ezgileriyle büyüler,

çayırın çevresinde kemikler vardır, öbek öbek,

bunlar kemikleridir etleri çürüyen insanların,

büzük büzük durur kemiklerin üstünde deriler.

Durma orada, yürü, arkadaşlarının da tıka kulaklarını,

tatlı balmumuyla tıka ki, onların sesini dinlemesinler,

istersen dinle sen, ama bağlasınlar ayakta seni,

hızlı geminin içinde iplerle bağlasınlar kollarından,

bacaklarından orta direğe,

ondan sonra dinle Seirenleri doya doya.

Öyle olur, Odysseus Kirke'nin dediğini yapar ve Seirenlerin önünden geçerken bağlı olduğu yelken direğinden kopmayı nasıl arzuladığını anlatır bize, ama Seirenlerin sesinden başka biçimlerine değgin bir şey söylemez. Öbür Yunan mythos yazarlarının Seirenleri uzun uzadıya tanımlamaları erken çağlardan beri vazo resimlerinde çok büyük bir yer tutmalarından ileri gelir. Mitograflar genellikle Seirenlerin ırmak tanrı Akheloos'un kızları olduğunu kabul ederler, anası Musalardan biriymiş, Melpomene ya da Terpsikhore. iki, dört ya da üç kız kardeş oldukları söylenir, adları da verilir. Yaman şarkıcı, hatta çalgıcı oldukları, bir trio yapıp, birinin lyra, öbürünün flüt çaldığı, üçüncüsünün de ezgi söylediği efsanelerde söz konusudur. Odysseus'tan başka Argonautların da Seirenlerin önünden geçtiği, ama o sırada Orpheus'un denizkızlarınkinden daha güzel bir ezgi tutturduğu için arkadaşlarını Seirenlere kavuşmak isteğinden vazgeçirdiği de anlatılır. Ovidius'a göre Seirenler bir zamanlar kuş kanatlı değil de, herkes gibi kızlarmış, Persephone'nin arkadaşlarıymış. Ama Persephone Hades tarafından kaçırılınca ne yapıp yapıp ona yetişmek için kanat bırakmışlar ve yerde, gökte arkadaşlarını aramaya koyulmuşlar. Daha başka yazarlar bu niteliklerinin bir tanrı cezası olduğunu ileri sürerler. Kaynakları ne olursa olsun Yunan mythos'unda Seirenlerin Harpyalara benzedikleri, onların bir başka türünü simgeledikleri açıktır. Seirenler efsanesinin bir gerçekle ilişkisi olup olmadığı zamanımızın bilgin ve gezginlerini ilgilendirmiştir. Bu masala simgesel bir anlam vermek isteyenler de olmuştur. Doğadan gelen bir çağrıya dayanamayıp kendini ölüme atan erkek motifi nice nice sür ve masallara konu olmuş, Heine'nin "Lorelei"ına karşılık bizde Melih Cevdet Anday'ın "Kolları Bağlı Odiseus" şiiri akla gelir. Bu uzun şiirin son bölümü doğrudan doğruya Seirenlere. değgindir, bu büyülü ezginin bambaşka yönden, şair yönünden bir yorumunu verir:

Kürekciler hasatsız denizi köpürttüler kürekleriyle,

tez yürüyüştü gemi gün batarken ulaştı Sirenlerin adasına,

yüreğim kopacak gibiydi, kanatlanıp uçacak gibiydi,

ama Sirenlerin izi bile yoktu ortada.

Yalnız bir ezgi, ta derinden, ta içerimden gelen

bir ezgi başladı yavaş yavaş yükselmeye;

o yabansı, o büyülü türküleri ben söylüyordum sağır gemicilere,

yalnız ben duyuyordum Sirenleri.

Kirke, bilge tanrıça, selam sana!

Sağ salim geçtim kendimi.

Etiketler : Odysseia, sirenler, Yunan Mitolojisi,
Siren ve Sirenler (erkek), Amer. bataklık, iki ayaklı kertenkele. II. SİREN veya sirenler, bkz. seren. Dahl'ın Açıklayıcı Sözlüğü. VE. Dahl. Dahl'ın Açıklayıcı Sözlüğü

Akustik. yayıcı, rogo eylemi periyodik olarak yapılır. gaz (veya sıvı) akışını kesmek. Çalışma prensibine göre, S. dinamik (dönen) ve titreşimli olarak ayrılır. Titreşimli S.'de akış, aşağıdakileri gerçekleştiren bir damper tarafından kapatılır Fiziksel ansiklopedi

İblis, düdük, uluyan, hanlar, memeli, deniz ayısı, baştan çıkarıcı, dugong, su perisi, baştan çıkarıcı, baştan çıkarıcı, sirk, yayıcı Rusça eşanlamlılar sözlüğü. siren 1. bip sesine bakın 2. cm eşanlamlı sözlük

Buhar veya basınçlı hava kullanarak çok yüksek kuvvette ve her tonda sesler üretebilen buhar, hava, elektrik (Siren, ötücü) sinyal ses cihazı. Modern gemi kaynaklı sinyaller, herhangi bir atmosferik ortamda 3 5 km mesafeden duyulabilir Deniz Sözlüğü

- (Yunanca seiren'den Fransızca siren), bir hava veya buhar akışının delikli bir disk tarafından veya başka bir şekilde kesildiği yüksek yoğunluklu bir ses dalgası yayıcı. Deniz fenerlerinde, gemilerde vb. Büyük Ansiklopedik Sözlük

Antik Yunan mitolojisinde: kayalıklarda yaşayan, dişi başlı ve kuş gövdeli bir yaratık. deniz adaları Tatar, Türk, Müslüman kadın isimleri Terimler Sözlüğü Kişi isimleri sözlüğü

Kitabın

sirenler eski Yunan mitolojisinde, gizemli ve gizemli dişi deniz canlıları olarak adlandırıldılar, aldatıcı ve acımasız bir eğilimle kredilendirildiler. Şarkıları ve baştan çıkarıcı görünümleriyle sirenler denizcileri ölüme sürükledi. Bu kız-balık veya kız-kuşların sözü sıklıkla bulunur, ayrıca onlarla ilgili birçok efsane ve efsane vardır, sirenlerle tanışan herkesin, elbette bahsettiğimiz bir şeyle birleşirler. erkekler, her şeyden önce, kesinlikle öldüler.

Antik geleneğin ölümcül cazibesi

Farklı kaynaklar, bu canlıların kökeninin farklı versiyonlarını tanımlar. Efsanelerden birine göre, bu yaratıklar deniz tanrısı Forky veya Aheloy'un yavrularıdır ve ilham perilerinden biri (Calliope, Terpsichore veya Melpomene) anne olarak kabul edildi, Steropa bazen anne olarak kabul edildi. Bu onların şeytani doğasını ve melodik sesini açıklar. Bu yaratıkların sayısı iki veya üç arasında değişiyordu ve tam bir çokluğa ulaştı. Efsaneye göre, sinsi doğalarına hapsolmuş talihsiz gezginlerin kemikleri ve kuru derileriyle dolu adanın kayalıklarında yaşıyorlardı.

Bir başka efsane, sirenlerin bir zamanlar çok güzel ve kibirli kızlar olduğu, inatçı eğilimleriyle Afrodit'i kızdırdığı ve onları kuşlara çevirerek cezalandırdığı ile bağlantılıdır. Daha az güzel olmayan bir başka efsane, muses tarafından kuşlara dönüştürülen perilerin sirenler olduğunu söylüyor. Olağanüstü seslere sahip oldukları için, bununla o kadar gurur duyuyorlardı ki, yarışmada muses demeye cüret ettiler ve kaybettiler. Ceza olarak sirenlere çevrildiler.

Başka bir versiyona göre, Hades tarafından kaçırılan Persefora'nın annesi Demeter tarafından sirenler tarafından çevrildiler. Ve başka bir versiyon, Hades tarafından kaçırılan genç tanrıçayı bulacakları için kuş olmak istediklerini iddia ediyor, ancak insanlar onlara yardım etmek istemediklerinden uzak bir adaya yerleştiler ve herkesten intikam almaya başladılar, baştan çıkarıcı. hacılar ve denizciler ölmek üzere.

Yıllar boyunca şairler ve yazarlar eski imajı yeniden yaratmaya çalıştılar ve her seferinde efsane yeni bir şekilde hayat buldu. Şimdi bunlar sinsi güzel kızlar, o zaman bunlar ölüm habercisi diğer dünya Çoğu zaman görüntüleri mezar taşlarına oyulmuştur, çünkü lirin sesine cenaze şarkıları söyleyen ölüm melekleriyle ilişkilendirildiler.

Orta Çağ da bu görüntüye inanılmaz bir bağlılık olduğunu kanıtlayan birçok referans ve gerçek bıraktı. Çok sık olarak, armalarda ve fresklerde dişi başlı kuşların veya bir balık gövdesinin görüntüsünü görebilirsiniz.

Dişi kuşların kökeninin nadir bir versiyonu da vardır. Bunların, nihayetinde genetik mühendisliği yardımıyla bir insan yaratan uzaylı bir İstihbarat tarafından yapılan deneylerin sonucu olduğunu iddia ediyor. Ancak bu sonuç hemen elde edilmedi. İlk olarak, hem hayvanların hem de insanların görünümünü birleştiren canlıların ara versiyonları ortaya çıktı, bu nedenle deneyin yan dallarından biri, örneğin: pegasus veya satirler, sirenler olarak adlandırılabilir. Elbette aynı teori, temiz bir sonucun ardından tüm bu canlıların yok edildiğini belirtiyor. Ama eğer böyleyse, o zaman tam olarak kaç kişinin yaratıldığı ve kaçının yok edildiği bilinmiyor, birinin hayatta kalmayı ve sayısız efsane ve geleneğin nesnesi haline gelme olasılığı var.

Belki sirenlerin gizemli doğası kolektif bir doğaya sahipti ve değişken ve hatta bazen öngörülemeyen bir kadın doğasını kişileştirdi? Belki de gerçekten dünyamızın bir parçasıydılar, ancak daha sonra bilinmeyen değişiklikler ortadan kayboldu? Ya da uzak bir adada başka bir yerde, uzun bir yolculuktan sonra gezgini dinlenmeye, denizciyi demir atıp harika şarkı ve müziğin tadını çıkarmaya çağıran harika bir ses duyabilirsiniz.

Antik Yunan hayvan kitabı, özel yeteneklere sahip ilginç yaratıklarla doludur. Dişi canlılar arasında en önemlilerinden biri deniz kızıdır. Siren, güzel bir peri şeklinde bir şeytandır. Cazibe ve çekici notalarla karakterize edilen ilahi sesiyle tanınır.

yaratıkların kökeni

Tanrı Achel ve Terpsichore'un ilham perisi, yarı dişi kuşların olası ebeveynleri olarak kabul edilir. Genç perileri doğuran diğer yüksek yaratıklar hakkında versiyonlar var, ancak kesin bilgi korunmadı. Gizemli kızlar Sicilya yakınlarındaki küçük bir adanın kayalıklarında yaşıyordu.

Sirenlerin varlıklarının başlangıcında genç tanrıça Persiphona'yı izleyen periler olduğunu söylüyor. Yaz yürüyüşlerinden birinde, genç kız, onu bir eş olarak almayı hayal eden Hades tarafından kaçırıldı. Güzeller dikkatsizliklerinden rahatsız oldular ve hemen Persephone'yi aramaya başladılar.

Onu ya genç tanrıçanın annesi Demeter'in yardımıyla ya da insan dünyasından etkili temsilcilerin katılımıyla bulamadılar - yardım etmeyi reddettiler. Sonra periler, dikkatsizlik için insan ırkından intikam almaya yemin ettiler ve küçük ada Büyüleyici sesleriyle ihmalkar yolcuları çağırmaya ve sonra onları parçalamaya ve kanlarından mahrum etmeye başladılar.

Sirenlerin görüntüsünün açıklaması

Sirenler, büyüleyici bir sese ve sıra dışı bir görünüme sahip güzel yaratıklar olarak tasvir edilir.

Mitolojideki referanslara göre deniz kızlarının iki şekli vardı:

  1. Persephone'nin kaybı için Demeter'den ceza olarak kuyruğunu kaybeden ve kanatlar kazananlar.
  2. Afrodit'in evlenmek istemedikleri için perileri çevirdiği kuş vücutlu kadınlar.

Bakirenin çekici sesi anneden miras kaldı. Güzel yaratıklar onun yardımıyla denizcileri büyüledi ve onları inlerinin derinliklerine çekti. Bazı kaynaklarda, güzelliklerin gezginleri cezbetmesine yardımcı olan çekici bir bakışın tanımı korunmuştur.

İlk efsaneler iki deniz canlısı hakkında söylüyor, ancak isimleri hayatta kalmadı. Daha sonra, üç siren hakkında bilgi ortaya çıktı:

Diğer kaynaklarda perilerin isimleri değişir. Toplamda, sekiz bakireden bahsedilmiş, çekici bir sese ve büyüleyici bir görünüme sahip erkekleri cezbetmiştir.

Efsanevi yaratıkların görüntüsü özel sembollerle doludur. Olağanüstü görünümleri, yalnızca görünüşe dayalı yargıların yanlışlığından bahseder ve bir kişinin güzelliğinin arkasına kötü niyetlerin gizlenebileceği konusunda uyarır. Mitolojide yarı kadın yarı kuş şarkılarının söylenmesi aldatma ve tehlikeyi simgeler. Dış görünüş deniz canlıları hayvan içgüdüleri ve güzelliklerin öfkesi konusunda uyarır.

Eski efsanelerde güzel bakirelerin adı

Yunan mitolojisi farklı dönemler sirenlerin özünü ve görünümünü çağın ruhuna göre yorumlar:

  1. Büyüleyici olanlar hakkında ilk bilgiler Homer's Odyssey'de korunmuştur. üzerinde yaşayan bakirelerin varlığından bahsetti. çöl ada Toprakları, kurbanlarının kemikleri ve gemi kalıntılarıyla doluydu.
  2. Eski mitler, deniz canlılarını başka bir dünyadan gelen ilham perileri olarak tanımladı. Ölüm melekleri olarak kabul edildiler, ölülerin yasını tuttular ve deniz perilerinin görüntüsünü taş mezar taşlarına oydular.
  3. Orta Çağ'da sirenler benzeri görülmemiş bir popülerlik kazandı. Güzel yarı dişi kuşların görünümü, soylu ailelerin armalarında kullanılmıştır. Sadece geleneksel biçimde tasvir edilmediler: bazen hayvanların vücutları veya diğer canlıların görüntülerinden detaylar bakirelere eklendi.
  4. Klasik çağda, büyüleyici yaratıklar, ölülere Ölüler Krallığı'na eşlik eden ve onları anıtlarda ölümsüzleştiren ruhlarla karıştırıldı.

Uzun süredir devam eden efsanelerden biri, siren seslerinin eşsiz güzelliğini yalanlıyor. Periler ve ilham perileri arasındaki rekabetten bahsediyor. Deniz kızları daha sonra kaybetti ve sinsi ilham perileri tüylerini çıkardı ve zaferin anısına günlerinin sonuna kadar yanlarında taşıdıkları çelenkleri ondan ördüler.

Büyülü bakirelerin ölümü

Denizcilerden biri cazibeyi bastırabilir ve güzel bakirelerin inini yüzerek geçebilirse, sirenlerin anında ölüm olacağı tahmin ediliyordu. Odysseus adanın yakınında yelken açana kadar tek bir gezgin güzelliklerin büyülü çekiciliğine karşı koyamadı. Circe onu garip periler hakkında uyardı ve Odysseus bir çıkış yolu bulabildi. Tüm ekibin kulaklarını balmumu ile kapladı ve sihirli çağrıyı duymak ve yarı kadın, yarı kuş büyüsünün özünü anlamak için kendisine bağlanmasını emretti.

Gemi, harika yaratıkların inini geçmeyi başardı. Sonra sirenler boğularak uçurumdan atladı ve yüzyıllardır adayı çevreleyen kayalıklara dönüştü.

Güzellerin ölüm hikayesi, Başak'ın ölümü istemediği ve kehanetin cezasından kaçınarak her denizciyi adalarına çekmeye zorlandığı fikrini çürütüyor.

Modern dünya üzerindeki etkisi

Mevcut kültür efsanevi yaratıkları unutmaz, onlara referanslar TV şovlarında, kitaplarda, bilgisayar oyunlarında bulunabilir.

Bir sirene, perilerin sesinin ana sembolik anlamının anısına alarm denir - tehlike uyarısı.

Gökbilimciler yarı kadın yarı kuşları unutmadı. Küçük bir asteroit onlardan sonra adlandırılmıştır. Bir diğeri en güzel perinin adını taşıyor - Parthenopa.

Senaristler ve yazarlar sirenleri severler ve birçok eserde bakire imajına fantezi katarlar. "The Witcher" dizisi, büyülü yaratıkları gerçek görünümlerinde gösterdi, ancak seri güzellikler efsanelerden çok daha fazla kredilendirildi. Siren, filmin kahramanına "Korsanlar" adını verdi. karayip"- test edilmiş ve bir erkeğe gerçekten aşık olabilen bir deniz kızı. yılında, izleyicileri deniz kızlarının gerçek dünyadaki varlığına ikna eden, savaşlarını ve hayatlarını anlatan fantezi dizisi Sirens yayınlandı.

Çözüm

Kuş kadınlarıyla ilgili efsaneler ve mitler yüzyıllar boyunca geçti ve kültürü ve yaşamı etkilemeye devam ediyor. Görüntüleri, büyüleyici güzelliklerin gizli tehlikesini ve haklılığını uyaran birçok sembolü birleştirir. Ölümlerinin hikayesi, bakirelerin doğası kavramını değiştirir - kehaneti takip ettiler ve başka seçenekleri yoktu.



nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası