2 yılı 4 yıla tamamlama / Ä°stanbul Ãœniversitesi Açık ve Uzaktan EÄŸitim Fakültesi

2 Yılı 4 Yıla Tamamlama

2 yılı 4 yıla tamamlama

Açıköğretim ile Lisansa Tamamlama

Bu konu önemli, daha doğrusu lisans tamamlama ile ilgili çok fazla soru geliyor. Bu yazı Açıköğretim ile “Lisans Tamamlama”, yani tamamlamış olduğunuz önlisans programını açıköğretim ile nasıl lisansa tamamlayacağınız hakkındadır.

-Sağlıkta Lisans tamamlama bu yazının konusu değildir.

Öncelikle belirtelim, açıköğretimden de olsa lisansa tamamlamanız için Dikey Geçiş Sınavına (DGS)’ye girmeniz şart, DGS sınavına girmeden lisansa tamamlamanız mümkün değildir. DGS’ye girdikten sonra aldığınız puana bakılmaksızın mezun olduğunuz programa göre belirlenen lisans bölümlerine devam edebiliyorsunuz.

Sınavsız lisansa tamamlama bu anlamda kaldırıldı. Artık DGS sınavına girmeden öğreniminizi lisansa tamamlama olanağınız bulunmamaktadır. Bununla birlikte AÖF de belirlenen kontenjanlar ve puanınız göz önüne alınarak lisansa tamamlayabilirsiniz.

Şu an hali hazırda AÖF sosyal hizmet eğitiminin verildiği 2 üniversite bulunmaktadır. Öncelikle Anadolu AÖF tercih edilmelidir çünkü Atatürk AÖF’nin dönemlik harcı oldukça yüksektir (950- 1000 TL)

Mezun olduğunuz önlisans programı ve okumak istediğiniz lisans bölümüne göre alttan ders alıp almayacağınız belli oluyor. Mezun olduğunuz programa yakın lisans bölümlerini tercih ettiğinizde direk 3. sınıftan başlıyorsunuz. Farklı bir bölüm seçtiğinizde ise fark dersleri almanız gerekiyor.

Bu yıl açıköğretim sosyal hizmet bölümüne tamamlayabilecek çok sayıda önlisans programı bulunuyor. Bunların bazıları fark dersleri almak zorundayken bazısı doğrudan 3.sınıftan başlıyor. Dolayısıyla mezun olduğunuz önlisans programına göre kaçıncı sınıftan başlayacağınız ve alttan almanız gereken dersler belli olmaktadır.

Sosyal Hizmet 3.Sınıftan Başlayabilecek Programlar

  • Sosyal Güvenlik
  • Sosyal Hizmetler

Sosyal Hizmet Alttan Fark Dersleri Alması Gereken Programlar

  • Çocuk Gelişimi
  • Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi
  • Çocuk Koruma Ve Bakım Hizmetleri
  • Engelli Bakım Ve Rehabilitasyon
  • Evde Hasta Bakımı
  • Güvenlik
  • Güvenlik Bilimleri
  • Güvenlik Ve Koruma
  • Hava Astsubay Myo Güvenlik
  • Hava Savunma
  • İstihbarat
  • İstihbarat (Foto Kıymetlendirme Dalı)
  • İstihbarat (Foto Laboratuvar Dalı)
  • İş Sağlığı Ve Güvenliği
  • İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği
  • İtfaiyecilik Ve Sivil Savunma
  • İtfaiyecilik Ve Yangın Güvenliği
  • Jandarma Astsubay Myo Kamu Güvenliği Ve Asayişin Sağlan.
  • Kamu Güvenlik Ve Asayişin Sağlanması
  • Mühimmat Ve Mühimmat Tahrip
  • Özel Güvenlik Ve Koruma
  • Sağlık Yönetimi
  • Savunma Ve Güvenlik
  • Sivil Savunma Ve İtfaiyecilik
  • Sosyal Bilimler
  • Toplum Sağlığı
  • Yangın Önleme
  • Yaşlı Bakım Hizmetleri
  • Yaşlı Bakımı
  • Yaşlı Hizmetleri Bakım

Sosyoloji, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Konaklama İşletmeciliği, Sosyal Hizmet lisans programlarına fark dersleri almadan 3. sınıftan başlayabilirsiniz.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık lisans bölümüne ise fark dersleri alarak geçmeniz mümkündür. Alacağınız fark dersleri ise şöyle: 

2017 ve 2018 DGS kılavuzunda şu bilgi yer almaktadır.

2016-DGS’de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2017-DGS’de ilgili ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır. 2017-DGS’de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2018-DGS’de ilgili ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır.

Dolayısıyla puanınız düşecektir.

Sorularınız için lütfen aşağıya yorum yapınız. Mutlaka geri dönüş sağlayacağız.

DGS Geçiş Bölümleri ve Puanları Nelerdir?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) üniversitelerin 2 yıllık eğitim programlarından mezun kişilerin 4 yıllık lisans programlarına devam edebilmesi için her sene ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenir. Bu süreçte DGS, spesifik alanlarda ön lisans eğitimini tamamlayan kişilere, uzmanlık alanını genişletme fırsatı da vermektedir. Peki DGS ile geçiş yapılan bölümler nelerdir?2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş bölümleri nelerdir? DGS ile geçiş yapılan bölümler, sınavsız geçiş bölümleriyle aynı mıdır? Bu soruların cevabını verebilmek adına yazımızda geçiş yapacağınız bölümün bulunduğu üniversiteleri ve 4 yıllığa tamamlama bölümlerini bulabileceğiniz DGS geçiş bölümleri ve puanları tablolarını paylaşacağız. DGS ile geçiş yapılan bölümler, DGS konuları, çıkmış soru çözümleri ve daha birçok güncel bilgiyi blogumuzun diğer yazılarında bulabilir; sınav hazırlık sürecinde Nettekurs Online DGS Eğitimlerinden yararlanabilirsiniz!

2 Yıllıktan 4 Yıllığa Geçiş Bölümleri Nelerdir?

Online DGS Kursu, DGS Sınavı

DGS ile geçiş yapılan bölümler, 2 yıllık ön lisans programlarıyla bağlantılı olan 4 yıllık lisans bölümleridir. Ön lisans eğitiminin içeriğine ve kapsamına göre tercih edilebilecek 4 yıllık lisans programları da değişir ve çeşitlenir. Örneğin; bankacılık ve sigortacılık bölümü; aktüerya, ekonomi, işletme, iktisat gibi 4 yıllık bölümlerle alakalı temel bilgileri içermektedir. Bu nedenle 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş bölümleri, genellikle alınan temel bilgiyi uzmanlık seviyesine taşıyacak bölümlerdir. Adaylar tercihlerini yalnızca YÖK tarafından belirlenen bu ilgili alanlardan yapabilmektedir. ÖSYM DGS Kılavuzu’nda belirtilen bu alanları paylaştığımız linke tıklayarak görebilirsiniz. >> Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları 

Üniversitelerin DGS Geçiş Bölümleri ve Puanları Nelerdir?

Hedeflenen 4 yıllık lisans programının ön lisans eğitimiyle alakasıyla birlikte seçilecek üniversitede bulunan lisans programları da DGS tercih işlemlerinde önemlidir. Çünkü mezun olunan alandan geçiş yapılabilecek bölümler her üniversitede bulunmayabilir. Bazı lisans programları kimi üniversitelerde ikinci öğretim olabilir veya DGS puanları değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle tercih döneminde 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş bölümleri üniversitelerin lisans programları da göz önünde bulundurularak seçilmelidir. >> Merkezi Yerleştirme ile Geçiş Yapılabilecek Yükseköğretim Lisans Programları (Üniversitelerin DGS Geçiş Bölümleri ve Puanları)

DGS ile Dikey Geçiş Nasıl Yapılır?

DGS sınavının ne işe yaradığı, kimlerin DGS’ye başvuracağı ve DGS sınavının içeriği hakkında blogumuzdaki geçmiş yazılarda bilgi vermiştik. >> DGS Nedir Kimler Girebilir?

Peki DGS ile dikey geçiş nasıl yapılır? DGS tercih dönemi nasıl bir süreçtir? DGS ile geçiş yapılan bölümler, seçilecek 4 yıllık bölümü belirlemek için sınav öncesinde başvurulan en iyi kaynaklardan biridir. Bununla birlikte DGS geçiş bölümleri ve puanları, tercih dönemini iyi değerlendirebilmek için de oldukça önemlidir. ÖSYM tarafından yayımlanan DGS Taban Puanları ve Kontenjanları tablosu incelendikten sonra DGS bölümleri ve üniversitelerin puanları birlikte değerlendirilerek ÖSYM internet sitesinden başvuru yapılır.

DGS tercih dönemine kadar geçen süreyi verimli kullanmak, dershane derslerini aratmayan dersleri ekranınıza taşıyabilmek ve tek girişte DGS kazanmak için Nettekurs Online DGS Kursu’yla sınava hazırlanabilirsiniz. Her dersi yeniden izleyerek tekrar yapabileceğiniz video derslere, kazandıran DGS tüyolarına ve zaman-mekan sınırı olmadan ulaşabileceğiniz PDF dokümanlara erişim için hemen ücretsiz deneme sürenizi başlatın! >> Online DGS Kursu Ücretsiz Dene!

netteKURS.com

2 Yıllıktan 4 Yıllığa Geçiş Bölümleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası