evde ramazan etkinlikleri / Çocuklar için Ramazan etkinlikleri: Her güne bir aktivite! - Mavi Kadın

Evde Ramazan Etkinlikleri

evde ramazan etkinlikleri

Evde Ramazan Etkinlik Fikirleri

Çocuklarımızla evde yapabileceğiniz Ramazan Etkinlik örnekleri hazırladıfunduszeue.info Ramazan&#;a dolu dolu hazırlanalıfunduszeue.info Dersiniz? Çocuklar bu etkinliklere bayılacak.Çocuklarımıza Hem Ramazan ayının önemini hissettirmek hemde onlarla verimli vakit geçirmek için bu fikirleri incelemenizi tavsiye ederiz.

&#;Eskiler ne güzel de söylemiş; yılın yarısı gelecek Ramazan’ı bekleyerek diğer yarısı da geçen Ramazan’ı özleyerek geçer diye. Ne de olsa boşuna on bir ayın sultanı dememişler onun için. Sadece adının anılması dahi yüzlerde gülücüklerin açılmasına, dillerden de ister istemez “Ahh! Şu Ramazan bir gelse de…” ile başlayan cümlelerin dökülmesine sebep oluyor.&#;

1-Evde Ramazan Panosu

Evlerimizde Ramazan&#;a has mekanlar oluşturmanın tam sırası.Ramazan Köşesi,maneviyat köşesi funduszeue.info, belki minarelere mahya asamıyoruz ama ziyanı yok; biz de kendi evimize şöyle tatlı bi afiş asabiliriz. Hem evimiz için hoş bir süs olur hem de Ramazan-ı şerif’in geldiğini ev ahâlisinde duymayan kalmaz.

2-Evde Ramazan Fenerleri

İşte en sevdiğim etkinliklerden biri, Ramazan fenerleri. Şahsen, bu fenerlerin Ramazan’ın ruhunu çok güzel yansıttığını düşünüyorum, sizce de öyle değil mi? Mesela, şöyle bu fenerlerden birkaç tane yapsak, ışıkları söndürsek sonra da ailece etrafına toplanarak birbirimizle sohbet etsek ya da birbirimize bir şeyler okusak, mesela fırsattan istifade her gün bir sahabe hayatı okusak hiç de fena olmaz. Hatta kim bilir, fenerlerin aydınlattığı bu loş atmosferde teravih namazını bile eda etmek istersiniz

3-Ramazan Takvimi

Bir Ramazan takvim hazırlamak çocukları oruç tutmaya alıştırmada ve onlara orucu sevdirmede eminim çok faydalı olacaktır. Mesela oruç tuttukları günlerin kutularının içine hediyeler bırakıp ve onlara bu hediyelerini ancak iftardan sonra alabileceklerini söyleyerek miniklerimizi oruç tutmaya teşvik edebiliriz. Bu takvimi sadece hediyeler için ya da sadece çocuklar için kullanmak zorunda değilsiniz. Örneğin bu kutuların içine Ramazan ayı boyunca yapmayı planladığınız etkinlikleri de yazıp koyabilirsiniz; bir arkadaşınızı arayıp halini hatırını sormak ya da bir yardım kuruluşuna bağışta bulunmak gibi. Günü geldiğinde de kutunuzu açar ve o günün etkinliğini yapmaya başlayabilirsiniz.

4-Ramazan Tebrik Kartı

Eskiden büyüklerimiz dini ve milli bayramlarda ya da herhangi özel bir günde birbirlerine kartlar gönderirlermiş. Maalesef ki hızla gelişen teknoloji, bu geleneğimizi de alıp götürmüş bizden. Fakat siz bu hoş geleneği kendi eviniz çapında da olsa tekrardan canlandırabilirsiniz. Şöyle birbirinden tatlı tebrik kartları hazırlayarak ailece birbirinizin Ramazan’ını kutlayabilirsiniz. Hatta bu kartlar için bir posta kutusu yapar, içine de her gün çocuklar için -sabah daha onlar uyanmadan- mesajlar bırakırsanız gerçekten hem çocukların Ramazanı daha eğlenceli bir şekilde ifa etmelerini sağlar, hem de ailecek birbirinizin Ramazan’ını güzel bir şekilde kutlamış olursunuz.

5-Geri Sayım Sayacı

Malum günler uzun, haliyle çocuklar sık sık yanımıza gelip iftara ne kadar kaldığını soracaklardır. En iyisi mi biz onlar için üzerine yazı yazıp çizebileceğimiz bir çerçeve hazırlayalım. Sonra da bu çerçeveye o gün akşam ezanının kaçta okunacağını yazalım; sadece ezan vaktini yazmakla kalmayıp ezana ne kadar kaldığını da gün içinde tekrar tekrar yazabiliriz. Böylece iftarı sabırsızlıkla bekleyen miniklerimize daha fazla yardımcı olmuş oluruz.

6-Çocuklar İçin Küçük Hediyeler

Hediyeleşmek sünnettir, ikram etmek sünnettir. Bunun için de en güzel vakit Ramazan ayıdır. Hazırlayacağınız minik hediyelerle çocukların kalbine Ramazan sevgisini ta en başından aşılayabilirsiniz. Bu hediyeleri sosyal mesafeyi korumak şartıyla komşularınıza da dağıtabilirsiniz (kim bilir belki kapılarına vurup kaçarak hediyelerinizi bırakabilirsiniz). Böylece bir dayanışma, birlik ve hayırda yarışma ayı olan Ramazan’ı hakkıyla ifa edenlerden olma adına bir adım dahi olsa atmış olursunuz.

7-Ramazan Takvimi

Böyle bir takvim hazırlamak çocukları oruç tutmaya alıştırmada ve onlara orucu sevdirmede eminim çok faydalı olacaktır. Mesela oruç tuttukları günlerin kutularının içine hediyeler bırakıp ve onlara bu hediyelerini ancak iftardan sonra alabileceklerini söyleyerek miniklerimizi oruç tutmaya teşvik edebiliriz. Bu takvimi sadece hediyeler için ya da sadece çocuklar için kullanmak zorunda değilsiniz. Örneğin bu kutuların içine Ramazan ayı boyunca yapmayı planladığınız etkinlikleri de yazıp koyabilirsiniz; bir arkadaşınızı arayıp halini hatırını sormak ya da bir yardım kuruluşuna bağışta bulunmak gibi. Günü geldiğinde de kutunuzu açar ve o günün etkinliğini yapmaya başlayabilirsiniz.

8-Bayram Geri Sayım Sayacı

Kendinizi bir hatırlayın, nasıl da beklerdik bayramları; gerçi hâlâ heyecanla bekliyoruz ama çocukluktaki gibi değil tabi. İşte bu sene bizim için kaçırılmayacak bir fırsat; kendi imsakiyemizi kendimiz hazırlayalım. Hazırlayacağınız kartların üzerine bayrama kaç gün kaldığını, o günün ayet-i kerimesi ve hadis-i şerifini ya da Ramazan için önceden yaptığınız günlük planınızı yazabilirsiniz (iftar için yemek menüsü bile olabilir). Sonra da bu kartları evde herkesin görebileceği bir yere asabilirsiniz. Böylece binbir hayal içinde ve sabırsızlıkla bayramı bekleyen miniklere yardımcı olabilir, hızla akan zamana karşı da kendi farkındalığınızı arttırabilirsiniz.

9-Ev Yapımı Camii

Özlediğiniz cami ayağınıza geldi. Evet, yanlış duymadınız; madem biz  cami gidemiyoruz o halde camiyi evimize getirelim. Nasıl mı? Çok basit. Öncelikle evimizde ibadet edebileceğimiz kadar geniş bir alan seçiyoruz. Sonra da bu alanı elimizden geldiği kadarıyla camiye benzetmeye çalışıyoruz (Evin içinde küçük bir cami yaptığımızı düşünelim). Mesela seccadeler serebilir, kartondan minareler yapabilir ya da perdelerle caminizin etrafını çevirebilirsiniz. İşte bu kadar; artık caminizde itikafa girebilir, teravih namazınızı eda edebilir ya da Kur’an-ı Kerim okuyabilirsiniz.

Evet, belki minarelere mahya asamıyoruz ama ziyanı yok; biz de kendi evimize şöyle tatlı bi afiş asabiliriz. Hem evimiz için hoş bir süs olur hem de Ramazan-ı şerif’in geldiğini ev ahâlisinde duymayan kalmaz.

Tebrik Kartları

Eskiden büyüklerimiz dini ve milli bayramlarda ya da herhangi özel bir günde birbirlerine kartlar gönderirlermiş. Maalesef ki hızla gelişen teknoloji, bu geleneğimizi de alıp götürmüş bizden. Fakat siz bu hoş geleneği kendi eviniz çapında da olsa tekrardan canlandırabilirsiniz. Şöyle birbirinden tatlı tebrik kartları hazırlayarak ailece birbirinizin Ramazan’ını kutlayabilirsiniz.

Hatta bu kartlar için bir posta kutusu yapar, içine de her gün çocuklar için -sabah daha onlar uyanmadan- mesajlar bırakırsanız gerçekten hem çocukların Rdaha eğlenceli bir şekilde ifa etmelerini sağlar, hem de ailecek birbirinizin Ramazan’ını güzel bir şekilde kutlamış olursunuz.

İyilik Kutusu

Ramazan ayı için Son bir etkinlik daha, diğerlerine çok benziyor. Her gün için ayrı ayrı iyilik kartlar hazırlıyorsunuz ve bu kartların üzerine de Ramazan ayı içinde yapmayı istediğiniz hayırlı, güzel işleri yazıyorsunuz. Hatta bu kartları küçük mandallarla bir ipe tutuşturarak evinizin bir köşesine de funduszeue.info geri dönüşümle bir iyilik kutusu hazırlayıp içine koyabilirsiniz Böylece hem planlarınız gözünüzün önünde olmuş olur hem de Ramazan ruhunu kendinize ve ailenizin diğer fertlerine daha fazla hissettirmiş olursunuz.

Bakanlık Bağlantıları

Bakanlığımıza bağlı çocuk bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan ve salgın için alınan tedbirler dolayısıyla evden çıkmayan çocuklarımız,  Ramazan ayı dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıyor.

Çocukların evde geçirdikleri zamanı verimli hale getirmenin amaçlandığı faaliyetler psiko-sosyal gelişimlerinin arttırılması ve çocuklara farklı alanlarda farkındalık kazandırılması hedefleniyor.

Okullarda 23 Mart tarihinde uzaktan eğitime başlanmasıyla evlerdeki yaşam saatleri düzenlendi.  Çocukların ev içinde olabildiğince keyifli ve verimli zaman geçirmeleri için ders takibi, kitap okuma, kişisel bakım, spor ve hobi saatleri planlandı.

Ramazan ayı ile birlikte çocuklar manevi değerler ve geleneklerin canlı tutulması için pek çok etkinlik yaptı. Evlerde çocukların çizim ve anlatımlarıyla Ramazan ayının anlam ve önemini içeren “Ramazan Köşesi” hazırlandı. İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen Değerler Eğitimi eğitmenleri tarafından canlı bağlantılar sağlanarak değerler eğitimine devam edildi.

Ramazan ayı boyunca “Paylaşmak Güzeldir” teması ile çocuklarda farkındalık oluşturmaya yönelik sadaka kutusu yapıldı. Çocukların harçlıklarından biriken paralar “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasına bağışlandı.

Geleneksel Ramazan eğlenceleri de unutulmadı,  çocukların sergilediği “Hacivat-Karagöz” oyunları ile iftar sonrası evlerde neşeli anlar yaşandı.

Kuruşlarda iftar menülerinde ramazana özgü gıdaların bulundurulmasına özen gösterilirken iftar ve sahur sofraları çocuklarla birlikte hazırlandı.

Ramazan ayı ile ilgili her güne  bir görev veren hedefler takvimi hazırlanarak insanlara gülümsemek, Allah‘ın isimlerini öğrenmek gibi çeşitli dini bilgiler çocuklara aktarıldı.

Çocuklarımızın yaşadıkları evlerde yaptığı diğer bazı etkinlikler şöyle:

Mukabele, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenme,  İftar ve Sahur Programları, Salavat-ı Şerife çekmek, Namaz surelerinin ezberlenmesi, Maket Camii yapımı, İftar Duasının Ezberlenmesi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası