formasyonsuz atama 2020 / Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği Atama Puanları (Taban-Mülakat Puanları) | funduszeue.info

Formasyonsuz Atama 2020

formasyonsuz atama 2020

Sözleşmeli Öğretmenlik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Milli Eğitim Bakanının önümüzdeki dönemlerde sözleşmeli öğretmen alımlarına başlayacağız ifadesi öğretmenler arasında şok etkisi yarattı. Özlük haklarının neredeyse sıfıra indirildiği sözleşmeli öğretmenlik konusunda öğretmen adayları tam bir kafa karışıklığı yaşıyor. Özellikle tarafımıza sözleşmeli öğretmenlik alım şartı nedir, formasyonsuz başvurabilir miyim, KPSS&#;iz atanma şansım var mı gibisinden birçok soru yöneltilmektedir. Bu yazımızda sözleşmeli öğretmenlik hakkında merak ettiğiniz her şeyin cevabını bulabileceksiniz.

Sözleşmeli Öğretmenlik Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. Sözleşmeli Öğretmenlik Alımları Nasıl Yapılır?

Sözleşmeli öğretmenlik için de aynen kadrolu öğretmenlik gibi bir atanma süreci yaşanır. Yine aynı şekilde KPSS puan üstünlüğüne göre, MEB&#;in belirlediği kontenjanlara atamalar yapılır. Ancak TBMM Milli Eğitim Komisyonunda geçen ilgili maddeye göre, KPSS puanının yanı sıra sözleşmeli öğretmen atamalarında sözlü mülakatta yapılacak. Sözlü mülakatla ilgili bilgi için lütfen soruya bakınız.

2. Sözleşmeli Öğretmenlikte Maaşlar Ne Kadar?

Sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenlerin maaşları aynı olmaktadır. yılı için sözleşmeli öğretmen maaşları ortalama olarak civarıdır.

3. Sözleşmeli Öğretmenler Yazın Maaş Alır mı?

Sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenler gibi yaz aylarında da maaş alabilirler.

4. Sözleşmeli Öğretmenler Ek Ders Alabilir mi?

Sözleşmeli öğretmenler de kadrolu öğretmenler gibi haftalık maaş karşılığı 15 saat çalışırlar. Bunun üzerindeki çalışmalarda ek ders alınabilir.

5. Sözleşmeli Öğretmenlikte Tayin Hakkı Var mıdır?

Sözleşmeli öğretmenlikte özlük hakların diplerde bulunduğunu söylemiştir. Bunların başında hiçbir şekilde tayin hakkınızın olmamasıdır.

6. Sözleşmeli Öğretmenler Eş Durumu, Sağlık Gibi Özür Grubu Atamalarından Yararlanabilir mi?

Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmesi devam ettiği sürece hiçbir şekilde eş durumu ve sağlık özrü gibi durumlarla tayin olması mümkün değildir.

7. Sözleşmeli Öğretmenin Memur/İşçi Eşlerinin Tayin Durumu Nedir?

Sözleşmeli öğretmenin eşi eğer memursa, öğretmenin eşi öğretmenin bulunduğu ile eş durumu tayini isteyebilecek. Eğer eş özel sektörde ise eş durumun gerçekleşmesi mümkün görünmüyor.

8. Sözleşmeli Öğretmenin Sözleşme Süresi Ne Kadar Olacak?

Sözleşmeli öğretmenler atandıkları okulda en az 4 yıl sözleşmeli çalışmak durumunda. Eğer 4 yıl boyunca çalışmaya devam edilir ve olumlu bir performans puanı alınırsa sözleşmeli öğretmenler kadroya geçebileceklerdir. Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan maddeye göre sözleşmeli öğretmenlikte 4 yılını dolduranlar istedikleri takdirde bulundukları okulda kadroya geçebilecekler. Ancak önceki senelerde sözleşmeli öğretmenlerde uygulanan bir durumu da hatırlatmakta fayda var: Sözleşmeli öğretmenler çalıştıkları İl/İlçe MEM&#;lerde her sene başı sözleşmelerini uzattırmaları gerekmektedir.

9. Sözleşmeli Öğretmenler Ne Zaman Tayin İsteyebilecek?

Sözleşmeli öğretmenler 4 yıl sözleşmeye bağlı çalıştıktan sonra kadroya alınabilecekler. Kadroya alındıktan 1 yıl sonra eş durumu, 2 yıl sonra ise il içi ve il dışı tayinleri yapılabilecektir.

Sözleşmeli Öğretmenlik İçin KPSS ve Formasyon Şart mıdır?

Evet. Sözleşmeli öğretmenler de kadrolu öğretmenlerin atanma şartlarına tabidirler. Bu nedenle formasyon ve KPSS puanı şarttır. Sözleşmeli öğretmenlik için alım yapılacak kontenjanların belirlenmesinden sonra kontenjanın 3 katı kadar aday sözlü mülakata alınacak. Sözlü mülakat sonrasında oluşacak puan sıralamasına göre sözleşmeli öğretmenlik ataması yapılacak.

Sözleşmeli Öğretmenlikte İş Güvencesi Var mıdır?

Özlük haklarının sözleşmeli öğretmenlikte maalesef dip yaptığını söylemiştik. Bu özlük haklarının en başında ise iş güvencesi gelmektedir. Sözleşmeli öğretmen olarak atandığınızda kesinlikle iş güvencesine sahip olmayacaksınız. Her an bir soruşturma ya da bir sıkıntıda işinize son verilebilecek.

Sözleşmeli Öğretmenler Sadece Doğu ve Güneydoğu&#;ya mı Atanacak?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz&#;ın konuşmalarında sözleşmeli öğretmenlerin bu bölgelere atanacağı sonucu çıkmaktadır. Ancak önceki yıllarda da olduğu gibi sözleşmeli öğretmenlerin büyük bir ağırlığının bu bölgelere atanmaları beklenmekle birlikte başka bölge ve illere de atamaların yapılacağı öngörülmektedir. Sonradan Milli Eğitim Komisyonunda geçen maddeye göre kalkınmada öncelikli illere sözleşmeli öğretmenlik ataması yapılacak.

Bundan Sonra Sadece Sözleşmeli Öğretmen Ataması mı Yapılacak?

Hayır. Muhtemelen bakanlık öğretmen açığına göre bir atama kontenjanı belirleyecek. Faraza: Bakanlık 25 bin atama kontenjanı belirledi ve bunların 10 bininin kadrolu atama olacağı belirtildi. İlk önce kadrolu öğretmenlik alımları yapılır ve isteyenler başvurularını tamamlar. Kadrolu öğretmenlik alımlarından sonra geriye kalan 15 bin sözleşmeli öğretmen kontenjanı başvuruları başlar. Tekrar başvurular alınır ve KPSS puan üstünlüğüne göre atamalar yapılır. (Bu soruya biz önceki sözleşmeli öğretmenlik sitemini baz alıp cevaplamıştık. Ancak gündeme gelen haberlere Milli Eğitim Bakanı bundan sonra tüm atamaların sözleşmeli olarak yapılacağını söylemiş.)

Sözleşmeli Öğretmenlikte Çalışılan Süre Zorunlu Çalışma Süresi (Doğu) Görevinden Sayılır mı?

Bu konuda bakanlık henüz bir açıklama yapmadı fakat, kadronuzun olmaması çalışılan sürelerin doğu görevine sayılmasını zorlaştırmaktadır. Muhtemelen doğu görevinden sayılmayacaktır.

Sözleşmeli Atandım, Sonraki Kadrolu Öğretmen Alımlarına Başvurabilir miyim?

(Önceki sözleşmeli öğretmenlikte bu durum böyleydi. Şimdiki sözleşmeli öğretmenlikte bu durumla ilgili henüz bir açıklama yok. Bu nedenle bu maddeyle ilgili yorumumuza dikkate almayın lütfen.) Sözleşmeli atansanız dahi sonraki kadrolu atamalarına aynı KPSS puanıyla ya da sonraki KPSS puanlarıyla başvurabilir ve atanacağınız okulda kadroya geçebilirsiniz.

Sözleşmeli Öğretmenlik Atamaları her ile yapılacak mı?

Hayır. Sözleşmeli öğretmenlik atamaları sadece kalkınmada öncelikli illere yapılacaktır. Bu iller TBMM Milli Eğitim Komisyonunda belirlenmiştir. Bu konudaki ilgili haberimize ve bu illere ulaşmak için TIKLAYINIZ

Sözleşmeli Öğretmenlikte hizmet süresi, derece ve kıdem ilerlemesi sayılacak mı?

Evet. KHK&#;da yer alan maddeye göre sözleşmeli öğretmenler görev yaptıkları sürelerin hizmet puanını, derecesini alabilecekler.

Sözleşmeli Öğretmenlik atamalarında mülakat süreci nasıl işleyecek?

Sözlü sınav için ilgili branşta alım yapılacak kontenjanın 3 katı kadar aday mülakata çağrılır. Daha önce bakanlık tarafından oluşturulan sözlü sınav merkezine adaylar tercihleri sonucunda sözlü sınava alınacaklar.

Sözlü sınav puan üzerinden değerlendirilecek ve sözlü mülakatta 60 puan üstü alan adaylar başarılı sayılıp tercih yapabilecekler. Sözlü sınav puanının sıralamasına göre yerleştirmeler yapılabilecek.

Sözlü mülakat sonrasında tercih yapacak mıyız? Atama yerleştirmeleri sözlü puana göre mi yapılacak?

Evet, sözlü mülakat sonrasında adayların aldıkları puanlar tercih için kullanabilecekleri puanlar olacak. Bu durumda KPSS puanının bir işlevi kalmayacak.

Sözlü sınavda başarılı olmuş adaylar 20 İl/İlçe tercihinde bulunacaklar. tercih ise bu tercihler dışında bir yere atanıp atanamayacağınızı belirleyen bir kura tercihi olacaktır.

Atamam gerçekleştikten sonra göreve nasıl başlayacağım?

Sözleşmeli öğretmenlik atamanız gerçekleşirse 15 gün içerisinde; atandığınız İl/İlçe MEM&#;e gidip sözleşme yapacaksınız. Bu sözleşmede Milli Eğitim Müdürlüğü sizi ihtiyaç bulunan bir okula yönlendirecek.

Sözleşmeli öğretmenlik atamasından sonra bir alım daha yapılacak mı?

Sözleşmeli öğretmenlik alımlarından sonra 6 ay içerisinde görevine başlamayan ya da istifa eden öğretmenlerin yerine yine sözlü mülakat puan sıralamasına göre yerleştirmeler yapılacaktır. Ancak bu süre 6 ay ile sınırlıdır.

Sözleşmeli öğretmen olarak atandım, hangi durumlarda görevime son verilebilir?

Sözleşmeli öğretmenlerin her yıl sözleşme yenilemesi yapması şarttır. Bu sözleşmeler yenilenirken sözleşmeli öğretmenin aşağıdaki durumlardan dolayı görevine son verilebilir:

  • Her yıl sonunda yapılacak olan öğretmen performans değerlendirmesine göre başarısız olanlar,
  • Sonradan öğretmenlik şartlarını taşımadığı anlaşılan,
  • Sözleşmeli öğretmenin 65 yaşını doldurması halinde görevlerine son verilir.

Sözleşmeli öğretmen olarak atandım, istifa edebilir miyim?

Evet, sözleşmeli öğretmenler bir ay önceden yazılı olarak başvurmaları halinde sözleşmelerini feshedebilecekler.

Sözleşmeli öğretmen olarak atandım, doğum-askerlik izni kullanabilir miyim?

Bu izinleri kullanmak istediğinizde sözleşmenizi bu nedenlerden dolayı feshetmeniz gerekmektedir. Daha sonra görevinize dönebilmeniz için;

  • Sözleşme feshinden dolayı tazminat almamanız,
  • Doğumdan sonra en geç 1 yıl içerisinde,
  • Askerlik görevinden sonra en geç 30 gün içerisinde sözleşmeli öğretmenliğe tekrar başvurmanız gerekiyor.

Bu durumda olup tekrar sözleşmeli öğretmenliğe başvuranlar 30 gün içerisinde sözleşmeli öğretmenlik görevine başlatılır.

Sözlü mülakat soruları hangi konulardan çıkacak?

Sözlü sınav konuları ve ağırlıkları şunlardır:

a) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü: %25,

b) İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti: %25,

c) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı: %25,

ç) Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri: %

Sözleşmeli öğretmenlik başvurularında puan sınırı var mı?

Evet, sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapmak isteyen adayların (KPSSP10 ve KPSSP) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olması şarttır.

Sözleşmeli Öğretmenlikten istifa ettim, bir sonraki sözleşmeli öğretmen alımına başvurabilir miyim?

MEB&#;in yaptığı açıklamaya göre, başka devlet kadrolarında sözleşmeli bir pozisyonda çalışırken istifa edilip sözleşmeli öğretmenliğe başvuru yapılabilecek. Ancak sözleşmeli öğretmen pozisyonundayken çalışıp sözleşmeli öğretmenliğe başvuru için 1 (bir) yıl beklenmesi gerekmektedir.

☞ Sözleşmeli öğretmenlik hakkında merak ettiğiniz soruları aşağıda yorum olarak ekleyebilir ya da aşağıdaki Facebook hesaplarımıza dahil olup sorabilirsiniz&#;

Sosyal Medyadan Öğretmen Haberlerini Takip İçin Aşağıdaki Sayfa-Grubumuzu Beğenebilirsiniz:

FACEBOOK ÖĞRETMEN SAYFASI

FACEBOOK ÖĞRETMEN GRUBU

GooglePlayKamudanses App Store

Çocuk gelişimi mezunları iş imkanları: Çocuk gelişimi bölümü mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir?

Çocuk gelişimi, insanların genellikle bebeklikten yetişkinliğe kadar büyüdüğü ve olgunlaştığı süreci ifade eder. Büyüme ve gelişmenin ölçülen farklı yönleri fiziksel büyüme, bilişsel büyüme ve sosyal büyümeyi içerir. Çocuk gelişimi, doğumdan yaklaşık 17 yaşına kadar olgunlaştıklarında insanlarda meydana gelen değişikliklere odaklanır. Çocuk gelişimi bölümü mezunları eğitim, sağlık ve sosyal hizmet alanlarında pek çok imkana sahiptirler.

Çocuk gelişimi neleri içerir?

Çocuk gelişimi, bir çocuğun yaşadığı tüm becerileri şu şekilde kapsar:

  • Problem çözme yeteneği
  • Sosyal etkileşim, duygusal farkındalık
  • Başkaları ile kurduğu iletişim
  • Konuşma, okuma, iletişim kurma, dili anlama, dili kullanma
  • Fiziksel beceriler yani parmak ve tüm vücut becerileri
  • Duygusal becerilerin hafızada tutunması

Çocuk gelişimi bölümü dersleri neler?

Matematik, Kimya, Fizik, Biyoloji, Genetik, Anatomi, Beyin Gelişimi, Gözlem Teknikleri, Psikoloji, Çocuk Sağlığı, Çocuk Ruh Sağlığı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Sosyoloji, Aile ilişkileri, Özel Eğitim, Eğitim Felsefesi gibi dersler verilmektedir. Bu derslerin dışında eğitim süreleri boyunca yaptıkları uygulamalı stajlarla da kendilerini geliştirip deneyim kazanırlar.

Sosyoloji bölümü mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Sosyoloji mezunları nerelerde çalışır?

Çocuk gelişimi bölümü mezunları ne iş yapar?

Çocuk gelişimi bölümü mezunları eğitimlerini tamamladıklarında 'Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi' unvanı alırlar. Bu unvan altında yaptıkları işler ise şunlardır:

  • Ailelere danışmanlık hizmeti vermek
  • Bebek gelişimlerinin takibi
  • Engelli çocuklara rehberlik hizmeti vermek
  • Çocukların olmazsa olmazı oyuncakları için sanayi danışmanlığı sağlamak
  • Hastane veya bakım evlerindeki çocukların duygusal farkındalıklarını ortaya çıkarmak ve duygusal destek vermek
  • Çocuk ruh sağlığı merkezlerinde danışmanlık hizmeti vermek
  • Çocuk programlarında danışmanlık hizmeti vermek
  • Çocuğun gelişim süresi boyunca ailelere rehberlik etmek
  • Davranış bozukluğu görülen çocuklara nasıl yaklaşım gösterilmesi gerektiği ile ilgili danışmanlık hizmeti vermek
  • Okul öncesi eğitim, yuvalar, özel ya da resmi kreşlerde yöneticilik yapmak

Kurum ve kuruluşlarda yukarıda belirttiğimiz görevlerin dışında da çok fazla görev üstlenebilirler.

Çocuk gelişimi bölümü mezunları nerede çalışır?

  • Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
  • Sosyal Hizmetlere Bağlı Toplum Merkezleri
  • Aile Danışma Merkezleri
  • Emniyet Genel Müdürlüğü
  • Çocuk Şube Müdürlüğü
  • UNICEF
  • Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)
  • Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri
  • Çocuk Ve Gençlik Merkezleri
  • Çocuk Esirgeme Kurumu
  • Halk Eğitim Merkezi
  • Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları
  • Okul Öncesi Eğitim Kurumları
  • Üniversiteler
  • Hastaneler
  • Sağlık Merkezleri
  • Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezleri
  • Rehberlik ve Araştırma Merkezleri
İktisat mezunları nerelerde, hangi sektörlerde çalışır? İktisat bölümü mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir?

Çocuk gelişimi bölümü mezunları iş olanakları neler?

Çocuk gelişimi bölümü mezunları yukarıda da belirtmiş olduğumuz kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedir. Çocuk gelişimi bölümüne olan rağbetin artması nedeniyle üniversiteler her sene çok sayıda mezun vermektedir. Bu durumun çocuk gelişimi uzmanları arasındaki rekabeti arttırdığı aşikar. Bu mesleği yapacak olan mezunların mutlaka bu özellikleri yerine getirmesi gereklidir:

  • Çocukları sevme ve onların duygularını anlayabilmesi,
  • Çocuklarla beraber olmaktan asla sıkılmaması,
  • Çocuk gelişim psikolojisine ciddi ilgisinin olması,
  • İnsanlarla iletişiminin iyi ve onlara karşı hoşgörülü ve sabırlı olması gerekir.

Çocuk gelişimi bölümü mezunları iş imkanları neler?

Çocuk gelişimi bölümü mezunlarının kamu ya da özel kurumlarda 'okul öncesi öğretmenliği' yapabilmeleri için pedagojik formasyon almaları gerekmektedir. Çocuk gelişimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, hastane, bakım evi ve gündüz bakım evlerinde görev alabilir. Mezunlar MEB'e bağlı olarak da Okul öncesi eğitim kurumları, kız meslek liseleri, ilköğretim okulları ve çocuk kulüplerinde de görev alabilir.

Çocuk gelişimi bölümü mezunları maaşları ne kadar?

Mesleğe yeni başlayan çocuk gelişimi bölümü mezunlarının, çocuk gelişimi ve eğitimcisi unvanı adı altında kamu kuruluşlarında aldıkları maaş lira civarındadır. Çalışma süreleri boyunca kazandıkları deneyimler ile bu maaşlar artarak değişkenlik gösterebilir. Ancak özel kurumlarda bu durum farklıdır. Özel sektöre yeni başlayan çocuk gelişimcisi ortalama lira maaş alır.

Çocuk gelişimi mezunları formasyon alabilir mi?

Çocuk gelişimi bölümü mezunları, şu an için sadece pedagojik formasyon alabilirler.

Çocuk gelişimi mezunları okul öncesi öğretmeni olabilir mi?

Ülkemizdeki en gözde mesleklerden biri olan çocuk gelişimi uzmanlığı, hem kamu hem de özel sektörde çalışma imkanı sunar. Çocuk gelişimi bölümü mezunları, çocuk gelişimcisi unvanını alarak pedagojik formasyon ile okul öncesi öğretmenliği yapabilirler.

Çocuk gelişimi mezunları hastanede çalışabilir mi?

Çocuk gelişimi bölümünden mezun olan kişiler devlet ve özel hastanelerde çalışabilirler.

Çocuk gelişimi bölümü mezunları pedagog olabilir mi?
Çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği gibi bölümler 'pedagog' değildir. Üniversitelerin 'Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık' bölümünden mezun olan kişiler pedagog olabilir. Çocuk gelişimi bölümü mezunları pedagog olamaz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası