iskur issizlik maasi sorgulama / İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı ve Kısa Çalışma Ödeneği Sorgulama

Iskur Issizlik Maasi Sorgulama

iskur issizlik maasi sorgulama

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşı

Yeni asgari ücret yaklaşık 7 milyondan fazla çalışanı doğrudan etkilemenin yanında, yasal mevzuattaki birçok düzenlemede ölçü olarak kabul edilmesi bakımından her vatandaşı yakından ilgilendiriyor.

Yeni asgari ücret rakamıyla işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemde değişiklik olacak.

İşsizlik ödeneği rakamları arttı

Yeni asgari ücretten etkilenen kalemlerin başında gelen işsizlik ödeneğinde sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları dikkate alınıyor.

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşı

yılında en az 4 ay çalışan bir işçi için; işsiz kalması ve gerekli şartları taşıması halinde işsizlik ödeneğinin alt sınırı asgari ücretin yüzde 40'ı, üst sınırı ise yüzde 80'i olarak hesaplandığı için yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 4 bin 3 lira, en yükseği ise 8 bin 6 lira şeklinde uygulanacak. Bu rakamlardan binde 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yapılacak.

Asgari ücretlinin kıdem tazminatı 10 bin 8 lira

Asgari ücretli çalışan, bir yıllık çalışmasının karşılığında brüt asgari ücret tutarında kıdem tazminatı hak ederken yeni asgari ücretle çalışanın yıllık kıdem tazminatı brüt 10 bin 8 liraya yükseldi.

GSS için lira ödenecek

Yeni asgari ücret artışı GSS primlerini de etkiledi. Hastanelerden ve sağlık kuruluşlarından yararlanmak için brüt asgari ücretin yüzde 3'üne karşılık gelen lira 24 kuruş ödenmesi gerekecek.

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşı

Bu rakamın ödenmesiyle kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişiler de sağlık hizmetinden yararlanacak.

Gelir testine gidilip hanedekilerin kişi başı gelirinin brüt asgari ücretin üçte birinden yani 3 bin liradan az hesaplanması durumunda ise GSS primleri devlet tarafından karşılanacak.

Bunların dışında, yeni asgari ücretle lise ve üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemin rakamları da değişti.

İşsizlik Maaşı Ne Kadar? İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır? En D&#;ş&#;k ve En Y&#;ksek İşsizlik Maaşları

Haberin Devamı

En Düşük İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

 Asgari ücrete gelen zam ile birlikte en düşük işsizlik maaşı ,56 TL oldu.

En Yüksek İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

yılında en yüksek işsizlik maaşı�,14 olarak belirlendi.

İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? 

e-Devlet üzerinden başvuru; 

  • e-Devlet İşsizlik Ödeneği Başvuru adresine gidin. 
  • ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ butonuna basın. 
  • T.C. Kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazın ve ‘Giriş Yap’ butonuna tıklayın. 
  • Bilgilendirme metnini okuyun ve kabul edin. Ardından ‘Devam Et’ butonuna basın. 
  • IBAN Kayıt Formu, Başvuru Formunu doldurun. 
  • Bu işlemlerin ardından e-Devlet üzerinden işsizlik maaşı başvuru süreciniz başlatılacaktır. 

İŞKUR üzerinden başvuru; 

İŞKUR web sitesine gidin. ‘İş Arayan’ olarak giriş yapın. 

‘Bireysel Kullanıcı’ kısmından ‘İşsizlik Ödeneği Başvurusu’ sekmesine tıklayın. 

Bilgi formunu okuyun ve onay butonuna tıklayın.   

Karşınıza gelen ekrandaki alana istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girildikten sonra ‘İlerle’ butonu basın.  

Kişinin çıkarıldığı iş yerinin ili ve ilçesi girilir. Sonrasında ‘Kaydet’ butonuna tıklanır ve başvuru tamamlanır.  

Söz konusu işlemlerin ardından kişinin cep telefonuna bilgilendirme SMS’i gönderilir. Başvuru için istenilen gerekli evraklar en yakın İŞKUR şubesine teslim edilmelidir. 

İşsizlik Maaşı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? 

İşsizlik maaşı için başvuru sırasında istenilen belgeler şu şekildedir: 

  • İşten ayrılış bildirgesi (e-Devlet üzerinden alınabilir) 
  • İşsizlik maaşı dilekçesi 
  • İşsizlik maaşı başvuru formu (e-Devlet üzerinden alınabilir) 
  • Nüfuz cüzdanı 

İşsizlik Maaşı Hangi Durumlarda Kesilir? 

  • İşsizlik süresinde İŞKUR tarafından teklif edilen, bir önceki işin maaşına, çalışma koşullarına yakın olan ve ikamet edilen yerin belediye mücavir sınırları içerisinde yer alan işi haklı bir neden olmaksızın reddetmek.  
  • İşsizlik maaşı alırken aynı zamanda denetimsiz şekilde başka bir işte çalışmak.  
  • İşsizlik ödeneği alırken başka bir kurumdan ‘emeklilik’ adı altında yaşlılık aylığı almak.  
  • İşsizlik süresinde İŞKUR tarafından verilen mesleki yetiştirme, edindirme ve geliştirme eğitimlerini haklı bir neden olmadan reddetmek, eğitimlere devam etmemek, kurum tarafından yapılan çağrıları cevaplamamak, istenilen bilgi ve belgeleri belirtilen süre içerisinde vermemek.

İşsizlik Ödeneğinin Süresi

hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde;

  • gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere gün,
  • gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere gün,
  • gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere gün,

süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.

İşsizlik maaşı başvuru sonucu nasıl öğrenilir? İŞKUR işsizlik maaşı başvuru sonucu öğrenme ekranı

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içerisinde i&#;sizlik ödene&#;i ba&#;vurusunu yapan bireyler, ba&#;vurular&#;n&#;n sonucunu kolayl&#;kla ö&#;renebilmektedir. Bunun için e-Devlet &#;ifresi ile T.C. kimlik numaras&#;n&#;n ilgili ba&#;vuru sorgulama sayfas&#;na girilmesi yeterlidir. Ba&#;ar&#;l&#; giri&#; i&#;leminin ard&#;ndan i&#;sizlik ödene&#;i ba&#;vuru sonucu görüntülenebilir.

&#;&#;sizlik maa&#;&#; ba&#;vuru sonucu nas&#;l ö&#;renilir?

Her sene say&#;s&#;z i&#;sizin ba&#;vurdu&#;u i&#;sizlik ödene&#;i, &#;&#;KUR taraf&#;ndan verilir. Dolay&#;s&#;yla i&#;sizlik maa&#;&#; alma &#;artlar&#;n&#; ö&#;renme ve ba&#;vuru süreci de &#;&#;KUR üzerinden gerçekle&#;tirilir. Ki&#;ilerin i&#;sizlik maa&#;&#; ba&#;vuru sonucu ö&#;renme i&#;lemini kolayl&#;kla gerçekle&#;tirebilir. Ki&#;i ister e-Devlet üzerinden isterse &#;&#;KUR resmî platformlar&#; üzerinden i&#;sizlik maa&#;&#;na yönelik tüm i&#;lem ad&#;mlar&#; pürüzsüz bir &#;ekilde yürütülebilir.

&#;&#;sizlik maa&#;&#; sorgulama ekran&#;na giri&#; yapmak için e-Devlet &#;ifresiyle T.C. kimlik numaras&#; bilgilerinin girilmesi yeterlidir. Daha sonra i&#;sizlik ödene&#;i ba&#;vuru sonucu do&#;rudan görüntülenebilir. Ba&#;vuru sonucunun olumsuz oldu&#;unu gören ki&#;iler de bu durumun nedenini ayr&#;nt&#;l&#; olarak ö&#;renmek amac&#; ile &#;&#;KUR formu doldurabilir ya da ilgili birimlere ba&#;vurabilir

&#;&#;sizlik maa&#;&#; neden onaylanmaz?

e-Devlet üzerinden kolayl&#;kla sorgulanabilen i&#;sizlik ba&#;vurusu sonucu, kimi durumlarda olumsuz olarak sonuçlanabilir. Bu do&#;rultuda ki&#;inin i&#;sizlik maa&#;&#; alma &#;artlar&#;n&#; kar&#;&#;lamamas&#; söz konusudur. Nitekim gerekli &#;artlar&#; kar&#;&#;layan her bir ki&#;i &#;&#;KUR taraf&#;ndan verilen i&#;sizlik ödene&#;ini alabilmektedir. “&#;&#;sizlik maa&#;&#; neden onaylanmad&#;?” sorusunun olas&#; nedenleri &#;u &#;ekilde olabilir:

  • Ki&#;ilerin i&#;sizlik maa&#;&#; alabilmeleri için, son i&#; yerinden kendi kusurlar&#; veya istekleri do&#;rultusunda ayr&#;lmam&#;&#; olmalar&#; gerekir. Yani ki&#;inin istifa etti&#;i ya da kusurlu bir &#;ekilde i&#;ten ayr&#;ld&#;&#;&#; saptan&#;rsa, i&#;sizlik maa&#;&#; onaylanmaz.
  • Bireylerin i&#;sizlik maa&#;&#; prim ödemeleri de ba&#;vuru sonucu etkiler. Son 3 y&#;l içerisinde minimum gün prim ödemesini tamamlamayan bireylere i&#;sizlik ödene&#;i ç&#;kmaz.
  • Kimi durumlarda i&#;sizlik maa&#;&#; ba&#;vuru süresi gözden kaç&#;r&#;labilir. &#;&#;sizlik maa&#;&#; ödene&#;inin al&#;nabilmesi için yap&#;lan ba&#;vurular&#;n, hizmet akdinin feshinden sonra 30 gün içerisinde mutlaka tamamlanmas&#; gerekir.
  • &#;&#;sizlik maa&#;&#; ba&#;vurusunu gerçekle&#;tiren birey, hizmet akdinin feshinden önce gün boyunca çal&#;&#;mad&#;ysa ba&#;vurusunun olumsuz sonuçlanabilir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

İŞKUR İşsizlik Maaşı Sorgulama Ekranı

İŞKUR işsizlik maaşı sorgulama işlemleri e-devlet ya da İŞKUR sistemi üzerinden öğrenilebilmektedir. En az günlük sigorta primi yatmış kişilerin işsiz kalması durumunda, tekrar iş bulana kadar yaşamını idame ettirebilmesi için SGK tarafından ödenen bir ücrettir. Bu ücret başvuru yapıldığı takdirde ödenmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra kişinin ödeme alma hakkını kazanıp kazanmadığı yani, işsizlik ödeneği sonucu online olarak öğrenilebildiği gibi İŞKUR’a giderek de öğrenilebilmektedir.

İşsizlik Maaşı Nedir?

İşsizlik maaşı sosyal devlet anlayışı gereğince bir dönemdir uygulanmakta olan, kişinin kendi isteği ya da kusuru dışında işten ayrıldığı durumlarda, kişi yeni bir iş bulana kadar ihtiyaçlarını karşılamak ve varsa söz konusu maddi kayıplarını en aza indirmek amacı ile vatandaşlara sağlanan para desteğidir.

Kişi işten kendi istek ya da kusuru olmadan ayrıldığını beyan eder ve işsizlik maaşı için başvuru yaparsa, başvurusunun onaylanması durumunda devletten işsizlik maaşı alabilir. Bu süre zarfında kişinin ihtiyaçlarını karşılaması beklenir. Özellikle iş yerlerinin kapanması gibi durumlarda, gerekli şartları sağlayan vatandaşlar devletten işsizlik maaşı almak amacı ile başvuru yapmaktadırlar.

Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir?

İşsizlik maaşı alabilmek içinkişilerin sağlaması gereken koşullar vardır. Bu koşulların başında kişinin daha önce sigortalı olarak çalışmış olması gelir. Bunun dışında kişilerin sağlaması gereken koşullar:

  • Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirmeden feshedilmiş olması
  • Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi
  • Toplu işçi çıkarmayla işsiz kalanlar
  • İşyerinin kapanması sonucu işsiz kalanlar
  • İşin sona ermesi sonucu işsiz kalanlar
  • Zorunlu nedenlerle işçi tarafından yapılan fesih
  • Sağlık nedeniyle işçi tarafından fesih
  • İşverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışları nedeniyle işçi tarafından yapılan fesih
  • Tutukluluk nedeniyle zorunlu fesih
  • Sağlık nedenleri ile işveren tarafından yapılan zorunlu fesih
  • Sendikalar Kanunu, Grev ve Lokavt Kanunu kapsamında işçinin kendi istek ve kusuru dışında yapılan fesih
  • İşyerinin devredilmesi, işin veya işyerinin niteliğinin değişimi nedeniyle yapılmış fesih
  • KHK ile işyerinin kapatılması

KHK ile kamu işçiliğine geçilememesi nedeniyle işsiz kalınması

İşsizlik Maaşı Şartları

İşsizlik maaşı alma şartları itibari ile pek çok kişi için karşılaması zor olarak bulunsa da durumun suistimale açık olmasının engellenmesi amacı ile bağlayıcı şartlar getirilmesi uygun bulunmuştur. İşsizlik maaşı alacak olan kişilerin iş yerleri ile olan bağlarının kendi istekleri dışında kesilmiş olması esastır.

İşten çıkarılan çalışanın burada kusurunun olmaması temel şartlar arasında yer almaktadır. İşsizlik maaşı konusunda diğer şartlardan bir tanesi de çalışan kişinin daha önce günlük çalışma süresini doldurmuş olmasıdır. Aynı iş yerinde günden daha fazla çalışma durumu da söz konusu olmaktadır.

Yani diğer basit bir ifade ile çalıştığınız yerde 4 aydan daha kısa bir süre zarfında çalışıyorsanız iş yerinizin kapanmış olması durumunda ne yazık ki işsizlik maaşı alamazsınız.

işsizlik maaşı şartları

Kimlere İşsizlik Maaşı Verilmez

İşsizlik maaşı alamayanlar bazı temel işsiz kalma kurallarını sağlayamadığı için alamamaktadır. İşsizlik maaşı kapsamı dışında kalan durumlar:

  • Deneme süreli iş sözleşmesinin işçi ya da işveren tarafından feshedilmesi
  • Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshedilmesi
  • Emeklilik nedeniyle feshedilmesi
  • Ölüm
  • İş kazası sonucunda ölüm
  • Kadın işçinin evlenmesi
  • Emekli olabilmek için yaş dışındaki şartların sağlanması
  • Sözleşme sona ermeden işçinin aynı işverene ait diğer işyerine nakil olması
  • Statü değişikliği
  • Disiplin kurulu kararı ile sözleşmenin feshedilmesi
  • İşçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymaması nedeniyle işverenin sözleşmeyi feshetmesi
  • Yabancı işçilerde vize süresinin bitmesi
  • Devlet memurluğuna geçmek için işten ayrılanlar
  • Doğum nedeniyle işten ayrılma

İşsizlik Maaşı Başvurusu

İşsizlik maaşı için başvuru yapmak isteyen kişiler doğrudan İŞKUR’un şubesine giderek burada ilgili formları doldurarak maaş için başvuru yapabilirler. Bunun dışında diğer bir başvuru yolu da İŞKUR’un kendi internet sitesi üzerinden ya da E-devlet aracılığı ile başvuru yapmaktır. İşkur işsizlik maaşı sorgulama başvuruyu takip eden günlerde ortalama 1 ay içerisinde yine E-devlet üzerinden ya da İŞKUR’a ziyaretle yapılabilir.

İşsizlik maaşı yapmak isteyen kişiler aşağıdaki adımları tercih ederek başvuru yapabilirler.

  • İŞKUR’a bireysel ya da internet üzerinden başvuru yapmak için gerekli evrakların sağlanmış olması gerekir.
  • Bu evraklar, işten çıktığınıza dair belge, nüfus cüzdanınız, maaş dilekçeniz ve yine kurum aracılığı ile edineceğiniz başvuru formundan oluşmaktadır.
  • Başvurunun işten çıkışı takip eden 30 günlük süre içerisinde yapılmış olması esastır, aksi takdirde başvurunuz kabul edilmez ve işsizlik maaşı alamazsınız.
  • Evrakları tamamladıktan sonra İŞKUR’dan aldığınız sırayla belgeleri ilgili kişiye teslim ederek sonucu beklemeye başlayabilirsiniz.

İŞKUR İşsizlik Maaşı Nasıl Sorgulanır?

İŞKUR işsizlik maaş sorgulama için İŞKUR’a yapılacak başvurunun sonuçlanmasını beklemek gerekmektedir. Ortalama 1 aylık süre zarfı içerisinde sonucu doğrudan İŞKUR’a giderek öğrenebileceğiniz gibi E devlet aracılığı ile de sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

Bunun için aşağıdaki adımları takip edin.

  • E-devlet Vatandaş Platformuna giriş yapın.
  • Daha sonra arama kısmına İŞKUR yazın ve İŞKUR’un sayfasına yönlendirme ile girin.
  • Açılan platformda işsizlik ile ilgili tüm bilgiler yer almaktadır.
  • Başvurunuzun olumlu sonuçlanması halinde, sonraki ayı takip eden 5. günde PTT merkezleri aracılığı ile tarafınıza ödenmiş olan işsizlik maaşını alabilirsiniz. İşsizlik maaşı çalışırken size ödenmiş olan maaş ve prim günlerinize göre hesaplanmaktadır.
edevlet işsizlik maaşı sorgulama ekranı

Telefonla İşsizlik Maaşı Sorgulama

İşsizlik maaşı telefonla öğrenme İŞKUR’da yaşanan yoğunluk nedeniyle genellikle mümkün değildir. Bunun için E-devlet hattını kullanabilir ve yaklaşık 1 aylık bir süre zarfı içerisinde (başvuru sonuçları bu süreden daha kısa sürede de sonuçlanabilmektedir.) sonucu alabilirsiniz.

Ancak İŞKUR iletişim danışmanları aracılığı ile de işsizlik ve işsizlik maaşı süreci ile ilgili bilgi edinmeniz mümkündür. Bunun için ALO ’i arayabilir ve bilgi alabilirsiniz. Özellikle yoğunluğun söz konusu olduğu dönemlerde hatta bağlanmak zor olabileceğinden doğrudan E-devlet aracılığı ile sorgulama yapmanız önerilir.

Bunun dışında İŞKUR merkezi de ziyaretler sırasında vatandaşlara bu konuda bilgi sağlamaktadır.

E-Devlet Üzerinden İşsizlik Maaşı Sorgulama

E-devlet işsizlik maaşı sorgulama funduszeue.info adresinden yapılmaktadır. E devlet ve ardından İşkur’a erişerek ilgili metinleri onaylayabilir, ardından size işsizlik maaşı çıkıp çıkmadığını sorgulayabilirsiniz. Sonuçlar doğrudan E-devlet sistemine düştüğü için yaklaşık olarak 1 aylık bir bekleme süresi yeterli olacaktır.

Sorgulama sırasında aynı zamanda size verilecek olan işsizlik maaşı süresini ve ne kadar maaş alabileceğinizi de görebilirsiniz. E-devlet kurumla doğrudan bağlantılı çalıştığı için İŞKUR sisteminde size işsizlik maaşı çıktığını gördükten sonra, bir sonraki ay ödemelerinizi almaya başlayabilirsiniz.

PTT İşsizlik Maaşı Sorgulama

PTT işsizlik maaşı sorma doğrudan en yakın PTT merkezine müracaat edilerek öğrenebilir.

  • Kimliğinizi görevliye verdikten sonra tarafınıza işsizlik maaşı verilip verilmediğini sorabilirsiniz.
  • İlgili sisteminden sizin için ödenmiş bir miktar olup olmadığını görebilecek ve size söyleyecektir.
  • İşsizlik maaşı başvurusunun onaylanmasından sonra bir sonraki ay ayın 5’inde işsizlik maaşı PTT aracılığı ile ilgili kişiye verilmektedir.
  • Başvurunuz onaylanmış ancak hesabınıza para girişi olmadıysa bir sonraki ayın 5’ine kadar beklemeniz gerekmektedir.

İşkur işsizlik maaşı sorgulama PTT aracılığı ile yapılamaz. PTT aracılığı ile yalnızca sizin için ödenmiş bir tutar olduğunu görüntüleyebilirsiniz. Dolayısı ile E devlet aracılığı ile sizin adınıza olumlu sonuçlanmış bir başvuru olup olmadığını kontrol ettikten sonra bir sonraki ödeme tarihini beklemeniz gerekmektedir. Sonra ödemenizi PTT aracılığı ile alabilirsiniz.

İşsizlik Ödeneği Ne Zaman Yatar?

İşsizlik ödeneği yatma zamanıher ayın 5. Günü olarak belirlenmiştir. Ödemenin öne çekilmesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yetkisindedir. Ödemeler İŞKUR’a bildirilen IBAN üzerinden ya da PTTBank aracılığıyla yapılmaktadır. İşsizlik ödeneği sonucu en geç bir ay içinde çıkmaktadır.

İŞKUR’a Kayıt Nasıl Yapılır? İnternet Üzerinden Hemen Yap!

İşsizlik Maaşı Hesaplaması En Basit Yöntem İle Öğren

İŞKUR TYP Nedir? TYP Başvurusu ve Şartları Neler?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası