hamilelik döneminde ilişkiye girmek / Hamileyken Cinsel İlişkinin Yasak Olduğu Durumlar Nelerdir? - Jineart

Hamilelik Döneminde Ilişkiye Girmek

hamilelik döneminde ilişkiye girmek

Hamilelikte cinsel ilişkinin 9 faydası


Hamilelikte cinsel ilişkinin 9 faydası

Birçok erkek yanlış bir inanış nedeniyle bebeğe ve anneye zarar veririm düşüncesiyle hamilelik döneminde eşiyle cinsel ilişkiye girmiyor. Hatta birçoğu, hamilelikte eşiyle ilişkiye girememesini aldatma gerekçesi yapıyor.

Aslında doktorunuz aksi yönde bir tavsiyede bulunmadığı sürece, gebelikte cinsel ilişkiye girmek tamamen güvenli.

Eğer gebelik esnasında; açıklanamayan vajinal kanama, amnios sıvısının gelmesi, rahim ağzı yetmezliği, bebeğin eşinin aşağıda olması, daha önce erken doğum, çoğul gebelik gibi hamileliği tehlikeye düşürecek bir durum yoksa hamileliğin her döneminde cinsel ilişkiye girilebilir.

“Önemli olan yavaşça hareket etmektir” diyen Op. Dr. Betül Görgen, kuruluk, ekstra hassas serviks ve cinsel ilişki sonrası lekelenme gibi sebepler yüzünden gebelikte cinsel ilişki sırasında dikkatli hareket etmek gerektiğine işaret ediyor.

İşte 9 aylık gebelik boyunca cinselliğe zaman ayırmanızı gerektirecek 9 sebep ve gebelikte cinsel ilişkinin faydaları


1-ORGAZMIN ARDINDAN DAHA İYİ BİR UYKU

Hamilelikte cinsel ilişkinin 9 faydası

Gebeler, hamileliğin her döneminde uyku sorunları yaşayabilirler. Özellikle, sık tuvalete gitme ihtiyacı gebeliğin ilk üç aylık döneminde oldukça rahatsız edicidir. Son üç aylık dönemde de anne adayı, iyice büyümüş göbeğinden dolayı rahat uyuyamayabilir. Bazı kadınlar da gebelikteki hormonal değişikliklerden kaynaklı uykusuzluk problemi yaşarlar. Seks, bütün bu uyku sorunlarını ortadan kaldırabilir, çünkü orgazmın hemen arkasından prolaktin hormonu salgılanır, bu da kişinin rahatlamış ve uykulu bir hale girmesine yardımcı olur. Bu da gece uykusunu güzel almış ve sabah daha enerjik uyanmış bir anne adayı demektir.


2-SEKS AĞRILARINIZI ENGELLER

Hamilelikte cinsel ilişkinin 9 faydası

Birçok gebe bütün gün boyunca gece kendilerini yatağa atmanın hayalini kurar ama günün sonunda yataklarına kavuştuklarında, orada da rahat edemediklerini fark ederler. Çabuk büyüyen rahim genel olarak vücuda büyük yük yükler, bu da bazen ağrılara sebep olur. Ama seks bu ağrıları engelleyebilir. Orgazm sırasında "sevgi hormonu" olarak da bilinen oksitosin hormonu salgılanır ve bu hormonun ağrıyı engelleme ve ağrı toleransını arttırma gibi özellikleri vardır.


3-SIK SIK SEKS, DAHA AZ HASTALIK

Hamilelikte cinsel ilişkinin 9 faydası

Herkes bağışıklık sisteminizi nasıl güçlendirebileceğiniz konusunda bir şeyler söyler. Bilimsel araştırmalara göre sık sık seks yapan insanlar daha az hasta oluyor. Gebe kadınlarda normale göre zaten baskılanmış bir bağışıklık sistemi vardır. Seks, vücutta hastalıklara karşı savaşan antikorların sayısını arttırır ve bu sayede minik bebeğinizi beklerken en son başınıza gelmesini isteyeceğiniz hastalıklardan korunmuş olursunuz.


4-DAHA AZ ALTA KAÇIRMA İHTİMALİ

Hamilelikte cinsel ilişkinin 9 faydası

Birçok kadının gebelikleri sürecince hiç beklemedikleri bir anda, öksürdüklerinde, güldüklerinde ya da bir şeye şaşırdıklarında, altlarına kaçırdığı olmuştur. Pelvik tabanınız, leğen kemiğinizdeki tüm organları tutan bir tramboline benzer ve mesanenin kontrolüne yardımcı olur. Seks yapmak pelvik tabanınızı güçlendirmeye yardımcı olur. Orgazm, pelvik kaslarda kasılmalara sebep olur. Keyif veren bir egzersiz yapmış gibi olursunuz. İdrar yaparken, idrar akışını durdurmak için kullandığınız kaslar pelvik taban kaslarıdır.


5- CİNSEL İLİŞKİ KAN BASINCINI DÜŞÜRÜR

Hamilelikte cinsel ilişkinin 9 faydası

Gebelik boyunca sağlıklı beslenme kan basıncının istenen düzeyde kalmasına yardımcı olur ama bilimsel araştırmalar cinsel ilişkinin de sistolik kan basıncını (büyük tansiyon) düşürmede etkili olduğunu göstermiştir. Tansiyonunuzun istenen düzeyde olması bebeğinizin ve sizin sağlığınız ve gebeliğinizdeki riskleri azalttığı için önemlidir. Sağlıklı kan basıncı sizi doğum için suni sancı (indüksiyon) almaktan ve hatta sezaryen ameliyatı olmaktan koruyabilir.


6- ORGAZM RUH HALİNİZİ İYİLEŞTİRİR

Hamilelikte cinsel ilişkinin 9 faydası

Anne adayları bazen gebeliğin zorluklarından bunalabilirler. Yorgunluk hissi ve bir türlü rahat edememek genel ruh halinizi kötü yönde etkileyebilir. Cinsel ilişki sırasında orgazmla hem anne hem bebek için faydalı olan endorfin hormonu salgılanır, bu da ruh halinizin iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca oksitosin hormonu da anne ve baba arasında sevgi ve yakınlığı arttırarak daha mutlu bir ilişkiye kapı aralar. Orgazmın bu kadar faydası olduğunu muhtemelen bilmiyordunuz.


7- DAHA AZ STRES

Hamilelikte cinsel ilişkinin 9 faydası

Bir çiftin hayatında bebeklerini bekledikleri dönem hep güzel hatırlanacak bir zaman dilimi olmalıdır ama bu dönemin strese sebep olduğu zamanlar da vardır. Yine strese karşı orgazm bir rahatlama kaynağıdır. Oksitosin ve endorfinler beyindeki haz merkezlerini harekete geçirir, bu da gerginlik, stres ve hatta depresyonun azalmasını sağlar.


8- DOĞUM KASILMALARINI BAŞLATIR YA DA İLERLETİR

Hamilelikte cinsel ilişkinin 9 faydası

Meninin içinde prostaglandinler denen rahimin açılmasına ve yumuşamasına yardımcı olan bileşenler vardır. Orgazm sırasında da çok fazla oksitosin hormonu salgılanır. Bu hormon aynı zamanda kasılmalara sebep olan ve bebeğinizin rahim kanalından geçerek dünyaya gelmesine yardımcı olan hormondur. Vücudunuz doğuma hazırsa, cinsel ilişkide bulunmak doğum kasılmalarının başlamasını tetikleyebilir. Kasılmalar başladığında, eşinizle beraber bu kasılmaları karşılıyorsanız onunla yakın hareket ediyor olmaktan ve salgılanan yüksek oksitosin nedeniyle cinsel olarak uyarılmış olabilirsiniz. Gebelik kesesi açılmadığı ve anne adayının suyu gelmediği sürece, doğum kasılmaları sırasında cinsel ilişkiye girmek tamamen güvenlidir ve hatta doğum için de faydalıdır. Kulağa biraz tuhaf geldiği için birçok çift böyle bir şeyi denemeyi akıllarından bile geçirmez. Fakat kasılmalar sırasında cinsel ilişki doğumu ilerleterek, bebeğin dünyaya daha çabuk gelmesini sağlayabilir.


9-DAHA ÇABUK İYİLEŞME SAĞLAR

Hamilelikte cinsel ilişkinin 9 faydası

Gebelik sürecince güçlendirilen pelvik taban kasları, bebeğin doğumundan sonra da annenin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Güçlü bir pelvik taban bebeğin doğumunu kolaylaştırır, iyileşme süreci de daha az ağrılı olur.

Yine de doktorunuza mutlaka gebeliğiniz boyunca cinsel ilişkinin sizin için güvenli olup olmadığını konusunu danışın. Unutmayın, eğer güvenliyse, bu dönemde cinsellikten uzak kalmamanız için dokuz sebebiniz var.

Hamilelikte bazı kadınların cinselliğe olan ilgisi artarken, bazılarının da ilgisi azalabilir. Size doğru gelen ve sizi rahat ettiren neyse onu yapın. 

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False

Hamilelikte Cinsellik

Anne olmayı planlıyorsanız ya da henüz doğum yaptıysanız, bu dönemdeki cinsellik hakkında birçok yazı bulabilirsiniz. Ama annelik ve cinsellik genellikle kültürel ve sosyal eğilimler nedeniyle pek bağdaştırılmadığından bu konu üzerinde fazla konuşulmaz. Oysa cinsellik yaşamın her döneminde olduğu gibi gebelikte de göz ardı edilmemesi gereken doğal bir olaydır.

Bu konuda farklı görüşler vardır. Bazı hekimler gebeliğin son ayında ilişkiyi yasaklarken hakim olan genel görüş gebelik sorunsuz geçtiği sürece her dönemde ilişkiye girilebileceğidir.
Normal bir gebeliğin her döneminde ilişkiye girilebilir, cinsel birleşme ve orgasm olmanın da bebeğe bir zararı yoktur. Normal bir gebelik dediğimizde; düşük, erken doğum , kanama gibi komplikasyon ve risklerin az olduğu gebeliği anlıyoruz.
Tabii ki bazı durumlarda cinsel birleşmenin yasaklanması gerekebilir;

o Erken doğum ya da düşük tehtidi veya erken doğum ya da düşük öyküsü
o Açıklanamayan vaginal kanama
o Membran rüptürü, su gelmesi
o Servikal Yetmezlik ( Rahim ağzı yetmezliği)
o Plasentanın kısmen ya da tamamen rahim ağzını kapattığı durumlar ( Plasenta previa)

Doktorunuz böyle bir durum olduğunda cinsel birleşmeden kaçınmanızı isteyebilir.
Cinsellik normal desek de cinsel istekte dalgalanmalar görülebilir; istekte azalma ya da artma olabilir. Gebenin vücudunda oluşan değişiklikler, kendini, çekici bulmama ya da eşi tarafından beğenilmeme kaygıları; hormonal değişikliklere bağlı ortaya çıkan duygusal değişiklikler isteği azaltabilir.

Gebede özellikle ilk 3 ayda görülen bulantı, yorgunluk, uykuya eğilim, göğüs hassasiyeti gibi durumların yanısıra ilerleyen dönemde de bel ve karın çevresindeki genişleme, bel ağrısı, kilo alımı da cinsel istek ve hazzı etkileyebilir. Gerek anne gerekse baba adayı için cinsellikle ilgili en önemli çekince bebeğe zarar verme kaygısı ve annelik rolü ile cinselliği bağdaştıramama düşüncesidir. Bu düşünce ve kaygı iki taraf için de azımsanamayacak ölçüde önem taşır. Erkeğin de daha önce cinsel partneri olan eşinin artık bir anne adayı olması fikrine alışması zaman alabilir.

Gebeliğin ilerleyen döneminde, yaklaşık 4. aydan sonra, büyüyen rahimin ana toplardamara basısı nedeniyle sırtüstü yatmak uygun olmayacaktır, baş dönmesi, tansiyon düşmesi , fenalık hissi görülebilir. Bu nedenle bu aydan itibaren ilişki sırasında pozisyon değişikliği gerekebilir.

Oral sexin herhangi zararı yoktur ancak anal sex enfeksiyon riski ve hamilelikte ortaya çıkabilen hemoroidler nedeniyle önerilmez.
Vaginal kuruluk, yanma gibi şikayetlerin varlığında su bazlı kayganlaştırıcı jeller rahatlıkla kullanılabilir.

İlişki sırasında herhangi bir ağrı hisssetmeniz normal değildir. Orgazm sırasında rahimde kasılma olur ancak bunlar ağrılı değildir. Eğer düzenli kasılma ve ağrınız ya da kanamanız olursa mutlaka doktorunuzla görüşmeniz gerekecektir.
Gebeliğin son döneminde , özellikle son haftalardaki cinsel ilişkinin, menideki prostaglandinler etkisi ile doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi olduğu ileri sürülse de, bu durum kesin olarak kanıtlanmamıştır.

Unutmayın; Cinsel ilişki sadece birleşmeden ibaret değildir. Güzel bir dokunuş, öpücük, güzel bir söz de sizi etkileyebilir.
Cinsel isteğinizde azalma olduğunda bunu açıklıkla partnerinizle paylaşmalı eendişelerinizi dile getirmelisiniz. İlişkinizi cinsel birleşme olmadan da yürütebilir ve birlikte, sevdiğiniz aktiviteleri yaparak anne- baba olmanın heyecanını yaşayabilirsiniz.

Bu dönemde partnerinizin de cinsel isteğinde artma ya da azalma olabilir. Bazı erkekler hamilelik döneminde kendilerini eşlerine daha yakın hisseder ve vücudundaki değişikliklerle onu daha çekici bulabilirken bazıları da anne- baba olma kavramı baskısı ve anne ya da bebeğe zarar verme endişesiyle cinsellikten uzaklaşabilirler. Partneriniz sizi artık cinsel eş olarak değil de bir anne olarak algılıyor olabilir. En doğru yaklaşım bu konuyu karşılıklı olarak konuşup çözümlemektir.

Tıbbi olarak kısıtlanmış olması ya da cinsel isteksizliğiniz nedeniyle ilişkiden uzak duruyor olsanız da eşinizin de ihtiyaçları olduğunu umutmamalı ve ona zaman ayırmalısınız. İlgi ve sevginizi birçok şekilde ifade edebilirsiniz. Böyle durumlarde bebeğinizin varoluşuna sebep olan aşkınızı ve sevginizi hatırlayın. Birlikte geçirdiğiniz her anın tadını çıkarın. Uzun romantik yürüyüşler, mum ışığı ve sıcacık bir kucaklama size birbirinize ne kadar iyi geldiğinizi hatırlatacaktır..

Hamilelikte Cinsel İlişki Kaçıncı Aya Kadar Devam Etmelidir?

Hamilelik; 9 ay kadar süren, anne ve baba adayı için sürprizlerle dolu ve bebeğinizi kucağınıza alabilmek için sabırsızlıkla beklediğiniz bir süreçtir.

Bu süre içerisinde, anne ve bebeğin sağlığının ön planda olmasından dolayı, normal yaşantınızda yer edinmiş birçok alışkanlığınızdan vazgeçer veya rutinlerinizi değiştirmek durumunda kalırsınız.

Beslenme şekliniz, kıyafet seçiminiz, hareket kabiliyetiniz ve cinsel hayatınız bunlardan bazılarıdır. Bebek bekleyen çiftlerin en çok endişe ve merak duydukları konulardan biri ise, hamilelik boyunca cinsel hayatın nasıl olacağı konusudur.

Eşler, hamilelik döneminde cinselliğin uygun olup olmadığı hakkında tereddütlere düşerler. Hatta birçok kişi, bebeğin sağlığı açısından cinsel birliktelik yaşamanın uygun olmadığı gibi bir kanıya kapılır.

Peki, gebelik döneminde cinsel yaşam nasıl olmalıdır, hamilelikte cinsel ilişki kaçıncı aya kadar devam edebilir ve hangi durumlarda dikkatli olmak gerekir?

Hamilelik Döneminde Kaçıncı Aydan Sonra İlişkiye Girilebilir?

Gebeliğin 1. trimester denilen ilk 3 ayı, hamilelik içerisindeki en önemli zaman dilimini oluşturur. Bebeğin anne rahmine tutunması, gebeliğin gelişimi ve en sık bu aylarda görülebilen düşük tehlikesinin olma olasılığı gibi durumlar, bu süre içerisinde meydana gelir.

Bu nedenle, doktorlar bu ilk aylarda daha temkinli davranılmasını önerirken, anne adayları da hamile oldukları gerçeğine adapte olarak bu duruma alışmaya çalışırlar ve bebeğin sağlıklı gelişimi adına ilk aylarda cinsel birliktelikte bulunmaktan kaçınırlar.

Oysa ki, birçok kadın hamile olduklarını öğrenene kadar cinsel hayatlarına normal bir şekilde devam etmektedir. Yani hamile olduğunu bilmeyen bir anne adayı, zaten cinsel ilişkiye girmeye devam ediyor durumdadır ve bu durum bebeğin sağlığını hiçbir açıdan olumsuz etkilememiştir.

Kısacası, ilk aylarda bazı özel durumlar oluşmuşsa; düşük tehlikeniz varsa, doktorunuz cinsel birlikteliğin uygun olmadığını belirtiyorsa ve cinselliği bir süre yasakladıysa, birleşme esnasında ağrı, sancı veya kanama yaşıyorsanız ilişkiye girmeniz doğru olmaz.

Ancak, “hamilelikte kaçıncı aydan sonra ilişkiye girilir?” sorusuna cevap olacak kesin bir zaman belirtmek doğru değildir.

Şartlar uygun olduğu müddetçe ve cinsel isteğiniz varsa, hamileliğin ilk başlarından itibaren ilişkiye girilebilir.

Gebelikte cinsellik konulu videomuzu izlemelisiniz:

Hamileyken Cinsel İlişkinin Sıklığı ve Süresi

Bebek beklediğiniz zaman içerisinde, eşiniz ile merak ettiğiniz bir diğer soru da, hamilelikte cinsel ilişki süresi ve birlikteliğin gerçekleşme sıklığı ile ilgilidir.

Uzmanlar, sağlık açısından herhangi bir riskli durumu olmayan anne adayları için, gebeliğin ilk aylarından son aylarına kadar cinsel hayatlarına devam edebileceklerini belirtiyorlar.

Haftada kaç kez ilişkiye girdiğiniz veya cinsel birlikteliğinizin ne kadar sürmesi gerektiği gibi bir ayrım yapılmasına gerek yoktur. Eşler karşılıklı olarak cinsel birliktelik için istek duyuyorlarsa ve doktorunuzun aksi yönde bir uyarısı yoksa, istediğiniz sıklıkla ve süre ile cinsel ilişkide bulunabilirsiniz.

Burada önemli olan; eşin, anne adayına nazik davranması ve doktorunuzun tavsiye ettiği pozisyonları tercih etmeniz olacaktır.

Rahat ettiğiniz bir pozisyonda ve sert hareketlerden kaçınılarak girilecek bir cinsel ilişkinin, sayısı ve ne kadar sürdüğü önemli değildir. Aksine, birliktelik esnasında serotonin hormonunun salgılanmasıartacağından bebeğin gelişimi ve annenin kendini iyi hissetmesi için faydalı bile olacaktır.

Hamilelikte cinsel ilişki hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın: seafoodplus.infoKırmızı Kalp

Hamilelikte Cinsel İlişki Kaçıncı Aya Kadar Devam Etmelidir?

Hamileyken Cinsel İlişkinin Yasak Olduğu Durumlar

Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz ilk andan doğuma kadar olan süre boyunca cinsel hayatınıza devam edebilirsiniz; ancak bazı durumlar var ki, doktorlar bu durumlarda anne ve bebeğin sağlığı için cinsel birlikteliği uygun bulmayabilir ve bir süreliğine yasaklayabilir.

Gebelikte ilişkiye girilmemesi gereken durumlar;

Hamilelikte Cinsel İlişki Kaçıncı Aya Kadar Devam Etmelidir?

  • Düşük tehlikesi bulunan gebelikler:

Özellikle hamileliğin ilk ayları içerisinde ortaya çıkabilen düşük tehlikesi, gebelik süresince anne adayının her konuda dikkatli olmasını gerektirir. Bebeğin rahim duvarında tutunması sıkıntılı olabilir, ani hareketlerde bulunmak ve yorulmak düşük tehlikesini tetikleyebilir. Bu nedenle, bu tür gebeliklerde uzmanlar cinsel birlikteliği uygun bulmazlar ve yasaklarlar.

Hamilelikte bazı anne adaylarında, farklı nedenlerden kaynaklı olarak kanama görülebilir. Nedenini bilmediğiniz bir vajinal kanamanız varsa veya ilişki sırasında kanama meydana geliyorsa hemen doktorunuza başvurarak durumu bildirmelisiniz.

Gebeliğinizde erken doğum yaşama tehlikeniz varsa, doktorunuz böyle bir risk tanımladıysa, bu tür gebeliklerde de doktorlar ilişkiye girmeyi yasaklayabilmektedir.

  • Bebeğin eşinin rahim ağzına gelmesi:

Bazı hamileliklerde bebeğin eşi erkenden rahim ağzına inerek rahim girişini kapatabilir. Bu olay, gebenin vajinal kanama riskini arttıran bir olaydır. Bu sebeple, plasentanın rahim ağzına yerleşmesi durumunda birliktelik yasaklanır.

  • Eşlerden birinin cinsel yolla bulaşan bir hastalığa sahip olması:

Baba adayının, HIV veya diğer cinsel yolla bulaşabilen hastalıklardan birini taşıyor olması halinde, bebeğe de bulaştırabilme ihtimali düşünülerek birliktelik yasaklanır.

Annede vajinal enfeksiyon varsa ve bu enfeksiyon iltihaplı ve kaşıntılı akıntıya neden oluyorsa, enfeksiyon tedavi edilene kadar cinsel ilişki yasaklanır.

Normal gebeliklerde hamileliğin son ayı olan 9. ayda ve çoğul gebelik yaşayan hamilelerde gebeliğin son 3 ayı içerisinde cinsel ilişkiye girmek tavsiye edilmez.

  • Bebeğin kesesinin erkenden açılması ve suyun gelmesi:

Kesenin erken açılması ve suyun gelmesi riski bulunan gebeliklerde, ilişkiye girilmesi uygun değildir.

Anne adayının tüm bu özel durumlar içerisinden en az birini yaşıyor olması, doktorundan ikinci bir onay gelene kadar cinsel ilişkinin yasak olduğu anlamına gelir. Bunların dışında, doktorların temkinli oldukları ve ilişki olmamasını önerdikleri diğer durumlar ise;

  • Cinsel birleşme esnasında kanama
  • Cinsel birleşme esnasında ağrı veya kramp girmesi
  • Vajinal bölgede kaşıntı veya kokulu akıntı olması
  • Kasıklarda ve belde ağrı olması
  • Annenin daha önceden yaşadığı bir düşük gebelik olayının olması
  • Tüp bebek yöntemi gibi farklı yöntemlerle hamile kalınmış olmasıdır.

gebelikte-cinsel-hayatGebeliğin Son Aylarında Cinsel İlişki

Gebeliğin son ayları içerisine girilirken, annenin kilosunda artış ve hareket edebilirliğinde azalma yaşandıkça cinselliğe bakış açısında da değişme görülebilir.

Doğumun yaklaşmasının da vermiş olduğu heyecanla birlikte annenin cinsel isteğinde azalma yaşanabilir. Kendinizi hazır ve istekli bulduğunuz müddetçe eşler arasında birliktelik yaşanmasında bir sakınca yoktur. Ancak klinik herhangi bir çalışma ve veri olmamakla birlikte, gebeliğin son ayına gelindiğinde doktorlar ilişkiye girilmesini tavsiye etmemektedir.

Bunun nedeni, sperm hücreleri içerisinde prostaglandin hormonu bulunmasıdır. Prostaglandin, rahim ağzında açılmaya ve meme başının tahrik olmasına neden olmaktadır. Aynı şekilde, ilişki sırasında yaşanacak orgazm nedeniyle oksitosin salınımı artarak rahimde kasılmalara neden olabilir ve doğumun vaktinden önce başlamasına yol açabilir.

Bu sebeplerden dolayı, “9 aylık hamileyken ilişkiye girilir mi?” sorusunun cevabı, doktorunuzun tavsiyesine uymanız yönünde olacaktır.

Gebelikte Cinsellik Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamilelik döneminde cinsel hayatınızda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır;

  • İlişki esnasında bebeğe baskı yapacak hareketlerden uzak durmalı, doktorunuzun önerdiği pozisyonları tercih etmelisiniz.
  • Kimyasal madde içeren kayganlaştırıcıları kullanmamalısınız.
  • Esans ve aroma içeren prezervatiflerden kimyasal içeriğinden dolayı uzak durmalısınız.
  • Doktorunuzun yasakladığı dönemlerde cinsel birleşmeden kaçınmalısınız.
  • Birleşme esnasında kanama yaşanması durumunda, vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmalısınız.

Gebelik sağlıklı bir şekilde ilerlediği ve tıbbi açıdan bir engel bulunmadığı sürece, eşlerin cinsel ilişki yaşamasında bir sakınca yoktur.

Hamilelikte cinsel ilişki kaçıncı aya kadar devam edebilir sorusunun cevabı ise, gebeliğin son ayı içerisinde ilişkiye girmekten kaçınılması yönündedir. Ancak, her gebenin durumu farklı olabilir. En uygun cevabı size doktorunuz verecektir.

 

Doğum gerçekleşti, bebeğinizi kucağınıza aldınız ama doğum sonrasında eski cinsel hayatınıza geri dönemediniz! Size destek olacak bir makale de burada: seafoodplus.info

Sevgiyle, keyifle ve aşkla kalın! Kalp Göz

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir