uyku polikliniği ankara / UYKU KLİNİĞİ – Prof. Dr. Bülent Çiftçi – Uyku.com.tr

Uyku Polikliniği Ankara

uyku polikliniği ankara

Sabah uyandığınızda dinlenmiş hissetmiyorsanız, unutkanlık, yorgunluk, konsantrasyon bozukluğundan yakınıyorsanız, horladığınız söyleniyor veya uykuda solunumunuz duraklıyorsa, araba kullanırken dikkat azalması, kısa sürede yorulma ve uyuklamanız oluyorsa, son zamanlarda daha çabuk sinirleniyorsanız, kolay kilo veremiyorsanız ve tansiyonunuz kolay düzenlenemiyorsa altında yatan neden bir uyku bozukluğu olabilir.

Bayındır Hastaneleri Uyku Bozuklukları Merkezi, uyku ile ilgili sorununuzun adını koymak ve çözüm yollarını önermek için her türlü desteği vermektedir. Merkezimizde Nöroloji, Göğüs Hastalıkları ve KBB uzmanları size yardımcı olacaktır. Gerekli olduğunda diğer tıbbi bölümlerden yardım alınacaktır. Polisomnografi tetkikiniz yapıldıktan sonra eğer gerekli görülürse ek tetkikler planlanacaktır. Sonuçta size uygun tedavi yöntemi belirlenecek ve tedavi süresinde izleme alınacaksınız. İzlem sürecinde karşılaştığınız sorunları doktorunuz ile paylaşabilirsiniz.

Polisomnografi tetkik nedir ve nasıl uygulanır? 

Uyku bozukluklarının bir kısmının tanısında kullanılan polisomnografi tetkik, hastane ortamında uygulanır. Bayındır Hastaneleri Uyku Bozuklukları Merkezinde ev ortamınızı aratmayacak konforda, tuvaleti, banyosu ve televizyonu içinde olan bir odada tüm gece uykunuz kaydedilecektir. Bu gece kaydından birkaç saat öncesinde hastaneye gelmeniz istenecektir. Bu hem ortama alışmanız, hem de kayıt işlemine hazırlık için gereklidir. Kayıt işlemi için elektrot adını verdiğimiz kabloların ucundaki küçük disk yapılar başınızda ve bacaklarınızda belirli bölgelere yapıştırılır. Solunum işlevlerinizi gözleyebilmek için göğüs ve karın bölgesine kuşak tarzında elastik bantlar bağlanır. Bu işlemlerin hiçbirinde ve hiçbir aşamasında size acı verici bir girişim ya da sizin elektrikle hiçbir temasınız yoktur. Bu şekilde vucudunuzun birçok yerinden bağlanmışken, siz uykunuzda ya da uyanıkken rahatlıkla sağa, sola dönebilir, gerekirse tuvalete kalkabilirsiniz.

Kayıtlar bilgisayar ortamında değerlendirilip raporlanır. Bunlar sonucunda bir uyku bozukluğunuz tespit edilirse, tedavi seçenekleriniz hekiminiz tarafından size anlatılacak ve tedaviniz sininle birlikte planlanacaktır.

Uyku bozukluğu anketi

Aşağıda yer alan sorulardan herhangi birine yanıtınız evet ise Uyku Bozuklukları Merkezine başvurmanızı öneririz.

  • Uyku sırasında horladığınız,nefesinizde bir düzensizlik olduğu ya da nefesinizin durduğu söylendi mi?
  • Yemeklerden sonra sıklıkla uyku bastırıyor ve/veya uyuyormusunuz?
  • Araba kullanırken ya da iş yerinde uykunuz geliyor mu?
  • Sabah kalktığınızda dinlenmiş hissediyor musunuz?
  • Unutkanlık, dikkat ve konsantrasyon eksikliğinden şikayetçi misiniz?
  • Uykuya dalma sorununuz var mı?
  • Gece uykunuzdan sık uyanır mısınız?
  • Uykunuz sırasında bacaklarınızda ve/veya kollarınızda atmalar olduğu söylendi mi?
  • Uykuya dalarken ya da gece uyandığınızda bacaklarınızda huzursuzluk hissediyor musunuz? Buna bağlı olarak bacaklarınızı hareket ettirme ya da yataktan kalkıp yürüme ihtiyacı duyuyor musunuz?
  • Gün içerisinde karşı koyamadığınız uyku ataklarınız oluyor mu?
  • Gece korkutucu rüyaları sık görür müsünüz?
  • Uykunuz sırasında yürüdüğünüzü, konuştuğunuzu ya da dişlerinizi gıcırdattığınızı söyleyen oldu mu


Sağlıklı bir uyku için neler yapabiliriz? 

  • Her gün aşağı yukarı aynı saatte kalmaya çalışın. 
  • Gün içerisinde yeterli ışık alan ortamlarda olmaya çalışın. 
  • Eğer gece uykuya dalmakta ya da uykuyu sürdürmekte zorluk çekiyorsanız, öğleden sonraları uyumaktan kaçının.
  • Kahve, sigara, alkol gibi maddeleri özellikle akşam saatlerinde kısıtlayın.
  • Hafta içinde belirli günlerde bir miktar yürüyüş veya diğer spor aktivitelerine zaman ayırmaya çalışın.Bu gevşemenize ve dolayısıyla iyi bir uyku uyumanıza zemin hazırlar.
  • Yatağa giriş zamanınızdan en az bir saat önce günlük aktivitelerinizi bitirin.(fiziksel ve ruhsal olarak uykuya hazır olun)
  • Sadece uyumak için kullanılan, ısı, ses ve ışık izolasyonu konforlu bir yatak odası ortamı sağlamaya çalışın.

26.03.2014

Uyku Testi (Polisomnografi), Ankara

Medicana International Ankara

İç hastalıkları, Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları, Gastroenteroloji

, Nefroloji, Romatoloji, Hematoloji, Tıbbi onkoloji, Kardiyoloji, Göğüs hastalıkları, Enfeksiyon hastalıkları, Nöroloji, Çocuk sağlığı ve hastalıkları, Çocuk kardiyolojisi, Çocuk endokrinolojisi, Çocuk hematolojisi, Çocuk nefrolojisi, Çocuk nörolojisi, Çocuk alerjisi, Çocuk gastroenteroloji hepatoloji ve beslenme, Dermatoloji, Fiziksel tıp ve rehabilitasyon, Genel cerrahi, Gastroenteroloji cerrahisi, Göğüs cerrahisi, Kalp ve damar cerrahisi, Beyin ve sinir cerrahisi, Plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi, El cerrahisi, Ortopedi ve travmatoloji, Üroloji, Kulak burun boğaz, Göz hastalıkları, Kadın hastalıkları ve doğum, Anesteziyoloji ve reanimasyon, Radyasyon onkolojisi, Radyoloji, Nükleer tıp, Tıbbi patoloji, Acil tıp, Adli tıp, Ağız diş ve çene cerrahisi, Pratisyen, Diyetisyen, Psikiyatri, Diş hekimi, Psikoloji, Çocuk diş hekimliği (pedodonti), Çocuk romatolojisi, Metabolik cerrahi, Çocuk gelişimi Daha fazla

287 görüş

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir