eca kombi su basıncı neden düşer / Eca kombi basınç düşmesi | Kontrol Kalemi Forumları

Eca Kombi Su Basıncı Neden Düşer

eca kombi su basıncı neden düşer

Kombideki Su basıncı Sürekli Düşüyor

Bu yazımızda sizlerekalorifer suyu eksiliyor şikayetinin çözümünü anlatacağız. Kombi ısınma ve sıcak su imkanını sunan elektronik bir su ısıtıcıdır. Sadece suyu ısıtmakla kalmaz, bu suyu kalorifer tesisatı ve peteklerde dolaştırarak ısınmamızı sağlar. Aynı zamanda elektrikli şofben gibi sıcak su imkanı da verir. Ancak şofbenler ısıttığı suyu depolarken, kombilerde depo yoktur, yani musluğu açtığımız anda sadece o an ısıtırlar. Özetle kombiler ani ısıtıcılardır diyebiliriz. Doğalgazla çalışan kombiler, eşanjör denilen parça sayesinde suyu anlık ısıtır. Birkaç saniye içinde çok yüksek ısılara çıkan eşanjör, suyu ısıtabilmek için bu şekilde çalışır. Tabi bu denli yüksek ısıya dayanabilmesinin sırrı da içinde sürekli su olmasıdır. İçinde su olmadan bu kadar ısınırsa, anında yanar ve delinir. İşte bu yüzden kombi içinde sürekli veya bar su olmalıdır. Suyun sürekli bu kadar basınçta olması kalorifer, yani ısınmak içinde gereklidir. Sistemde su olmazsa, devir daim yapılamaz kısacası her iki durumda da su şarttır. Eğer tesisatta ya da kombinin herhangi bir bölümünde bir kaçak varsa, kombi su bittiğinde delinmemesi için kendini otomatik olarak kapatır. Bu soruna kış ayına denk geldiyseniz, başınız büyük dertte demektir. Genellikle de kombinin en yoğun çalıştığı zaman yani kışın bu tür sorunlar oluşur.

Peki kombi basıncı neden düşer?

Bir çok nedeni olsa da en sık yaşanan durum kalorifer tesisatının bir yerden patlamasıdır. Yapılan tesisat bu sebeple çok önemlidir çünkü en ufak bir kaçakta, bir sürü parke veya fayans kırılıp ev tadilata girecektir. Böyle işlerde suyun nereden sızdığı bilinmediği için, yerini bulup tamir etmek bazen günlerce sürebilir. Tabi daire sahibi de bu durumdan son derece rahatsız olur. Kombi basıncı bazen içerisindeki denge kabının havasının bitmesi sonucu aşağı yukarı hareket eder  bu  dasürekli su eksilten kombi ise kesinlikle kaçak vardır. Kombi suyu eksilmesi kesinleştikten sonra, kombide ki arızanın giderilmesi gerekmektedir. Bar düşmesi hala devam ediyorsa kesin olarak anlamaktayız kalorifer tesisatında kaçak vardır.  Son yıllarda çıkan bir kimyasal sayesinde, bu problemi kafaya takmadan hallediyoruz. Hem de hiç bir yeri kırmadan, dökmeden. Kimyasal miktarı dairedeki tesisatın büyüklüğüne oranla hesaplanarak sisteme eklenir. Birkaç gün çalıştıktan sonra kaçakların hepsini kapatmış olur. İşte her şey bu kadar basit, sizin yapmanız gereken tek şey Anadolu Tesisatı aramak olacak.

Kaloriferde kaçak olduğu zaman bunu anlamamızın tek yolu kombideki basınç göstergesidir. Kaloriferdeki su normal su tesisatındaki gibi basınç olmadığı için kaçaklar fazla büyük olmaz. Alt komşumuzdan su akıyor diye şikayette duymayız genellikle. Ufak bir kaçak vardır ve bunu ilaçla kapatmak mümkündür. Tabi birde ilaçla kapatılamayacak kadar büyük olan kaçaklar vardır zamanında müdahale edilmediği için borunun sıcak ve soğuk su değişimlerinden etkilenerek kaçak biraz daha büyümüştür. Bu tip kaçakları da termal kamerayla yerini tespit edip o bölgenin onarımını yapmaktayız.Aşağıdaki resmide termal kamera ile kalorifer kaçağını nasıl bulduğumuza bakabilirsiniz.

Kombi sürekli su alıyor

Kalorifer sistemindeki arızalardan bir tanesi olan kombi su basıncı yükselmesi genelde çok rastlanmayan bir durumdur.Kalorifer tesisatında kaçakolması nedeniyle, kombideki su basıncının düşmesi normaldir, zaten herkes buna alışıktır fakat kombideki su basıncının yükselmesi gariptir. Bu durum da şu şekilde ortaya çıkar; Kombideki su doldurma vanası tam kapanmıyor veya tam sıkılmamıştır. Bu sebeple kombi su alır ve su basıncı yükselir. Kombi sürekli su alıyor ise nedeni işte tam olarak budur.

  • Kombi sürekli su eksiltiyor

Kombideki su eksiltmesi çoğu zaman anlaşılmaz ancak kombi arızaya geçince çağrılan servis bunu söyler. Sistemdeki su bittiği için kombi arızaya geçmiştir. Kombiler çok fazla su boşalmasına gerek kalmadan arızaya geçebilir. Örneğin litre su kaybı kombinin kapanmasına yeter. Bu nedenle kombiyi kullanmazsınız. Çözümü ise artık çok basit, hiç bir yeri kırmadan uygulamış olduğumuz kimyasallar sayesinde, nerede kaçak varsa hepsi kapanır. Siz de kombinin sürekli su eksiltmesinden kurtulursunuz.

  • Kombi sürekli su akıtıyor, damlatıyor

Kombilerin altına damlayan sular için küçük kaplar konulduğunu sık sık görürüz. Sorunu çözmek yerine böyle önlemler almak, kombiye de ilerde zarar verebilir. Kombide olabilecek akıntılar, bağlantılarından veya çürümüş bir kısımdan kaynaklanır. Bağlantıların değişmesi veya çürük bir kısım varsa, gerekirse kombinin değişmesi sağlıklı olacaktır. Bazen su akıntılarının sebebi kombiye doldurulan fazla su da olabilir. Kombiler yüksek basınçtan zarar görmemek için, gelen fazla suyu altındaki otomatik tahliye vanasından dışarı atar. Böyle bir fazla basınç durumu varsa, damlamaya sebep olabilir.

  • Kombi tesisatında kaçak nasıl anlaşılır?

Genellikle kombi üzerindeki basıncın azalması ve kombinin arıza göstermesi ile birlikte açığa çıkan bu kaçaklar, çoğu zaman bir yerleri ıslatmaz. Şebeke suyundaki kaçaklar gibi sürekli basınçlı olmadıklarından, çok az bir kaçırmadan sonra basıncı düşer ve kaçak kesilir. Bu nedenle herhangi bir yerden su çıkmaz ve sızıntı belirtisi olmaz. Kalorifer tesisatındaki kaçağı anlamanın tek yolu kombideki su basıncına bakmak olacaktır.

Kalorifer tesisatında kaçak var

Kombinin basıncının sık sık düşmesiyle anlaşılan kaçakları kolayca tespit etmek için kombi basıncını belirli aralıklarla kontrol etmek gerekmektedir. Kombi tesisatında kaçak olduğu anlaşıldıktan sonra kaçak tamir kimyasalı kullanılarak kaçağın onarımı yapılabilir. Ancak unutmadan söylememiz gerekir ki kaçak tamir kimyasalı uygulanmadan evvel, kombi tesisat temizliği yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde kombi ve tesisat içinde biriken tortular kimyasal uygulaması sırasında yapışma eğilimi gösterecektir. Kombi kaçak tamir sıvısı nasıl uygulanır derseniz, öncelikle kalorifer tesisatının temizliği yapılır. Ardından sisteme belirli oranlarda kaçak tamir sıvısı eklenir. Bu kimyasal kaçak olan noktadan kendini dışarı verirken kristalleşerek kaçak olan bölümü kapatmaktadır. Kombinin su basıncının düşmesi nasıl engellenir, sorusunun cevabını vermiş olduk. Siz de sık sık kombiye su eklemek zorunda kalıyorsanız, kombi ve tesisatınızda kaçak kontrolü yapın. Anadolu Tesisat, kırmadan kalorifer kaçak tamiri yapan firma olarak size hizmet verebilen bir firmadır.

Kombinin Basıncı Neden Düşer diye merak ediyor olabilirsiniz. Kombinizi yaz ve kış aylarında devamlı kullanmaktasınız. Devamlı ısınıp soğuyan su kombide genleşmeye neden olmaktadır. Bu durumda su basıncında da düşmeler olacaktır. Bu durum ayda bir yaşanıyorsa oldukça normaldir. Kombide su basıncının düştüğünü su basınç göstergesiyle anlayabilirsiniz. Göstergenin ibresi 1’i gösteriyorsa hemen su ilavesi yapmanız gerekir. Kombinin alt tarafında bulunan çeşmesini döndürerek kombiye su vermeli ve 1, bar olmasını sağlamalısınız.

Kombiler elektrik, su ve gazla çalışan cihazlardır. Suyun da belli ayarda olması gerekir.

Su basıncı sıklıkla düşen kombilerde bazı sorunlar yaşanıyor demektir. Bunlar;

  • Genleşme tankı arızalı olabilir.
  • Bar göstergesi arızalanmış olabilir.
  • Kalorifer peteklerinde ve tesisatlarında su kaçağı söz konusu olabilir.
  • Su doldurma musluğu arızalanmış olabilir.

Kombinin Basıncı Neden Düşer sorumuzun nedenlerini açıkladıktan sonra bu sorunu yaşayanların profesyonel bir yardım almalarını önermekteyiz. Kombilerinde sıklıkla su basıncının düştüğünü görenler Kombi Servisini çağrılarak nedenlerinin araştırılmasını sağlamalıdır. Böylelikle sorunlarına kesin çözüm bulacaklardır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası