engellilere diş tedavisi ücretsiz / Engellilerde ağız ve diş tedavisi ihmal edilmemeli - Sağlık Haberleri

Engellilere Diş Tedavisi Ücretsiz

engellilere diş tedavisi ücretsiz

Engelli Bireylere Ücretsiz Diş Tedavisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli bireyler ve ailelerinin diş tedavisini gerçekleştirdi.

 Engelli Bireylere Ücretsiz Diş Tedavisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, engelli bireyleri misafir etti.  Büyükşehir Belediyesi ve Engelsiz Hacettepe Gençlik ve Spor Kulübü ile yapılan iş birliği çerçevesinde engelli bireylerin diş kontrolleri yapıldı. Engelli bireylerin ilk olarak röntgen çekimi yapılarak alanındaki uzman diş hekimleri tarafından diş muayenesi gerçekleştirildi. Muayenene sonrasında dolgu, kanal tedavisi, diş çekimi ve diş taşı temizliği gibi yapılması gereken tedaviler uygulanacak.

Her Zaman Yanlarındayız

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ağız Diş Sağlığı Şube Müdürü Yeşim Tuncer Kurt, Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Engelli bireylerimiz zaman zaman ağız ve diş hijyenlerini sağlamaları fiziksel ve mental engelleri sebebiyle zor olabiliyor. Burada kendilerine ve yakınlarına ağız ve diş sağlığının korunması için eğitim vererek, diş tedavilerini gerçekleştireceğiz” dedi.

Engelsiz Hacettepe Gençlik ve Spor Kulübü İl Temsilcisi Ahmet Oktay da Büyükşehir Belediyesi’ne engelli bireylere yönelik yapılan diş tedavisinden dolayı teşekkür etti.

Engellilerin Ağız ve Diş Sağlığı Tedavilerini Devlet Karşılıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Emekli, çalışan, çalışan yakını, engelli çok sayıda kişi yararlanıyor. Salgın nedeniyle ertelenen ağız ve diş sağlığı tedavilerinde adeta patlama yaşanıyor. Hastanelerde sürpriz faturalarla karşılaşmamak için diş tedavisine ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu&#;nun hangi tedavileri karşıladığını bilmek gerekiyor. Kurum, sağlık açısından önemli olan, mutlaka yapılması gereken tüm tedavileri karşılıyor. Kist ve tümörlere bağlı olarak gelişen kemikte aşırı doku kaybı, alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik, dudak damak yarığına bağlı doku sorunlarında çene için en fazla 4 adet implant tedavisinin ödemeleri karşılanıyor. Yüzde 40 ve üzeri engeli olanların diş sağlığı giderlerinin tamamı karşılanıyor. Ağız protezleri için çalışan, emekli ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yüzde 10 katılım payı alınıyor.

Kurumdan gelir ve aylık alanlar (emekli) ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yüzde 10, diğer kişiler için yüzde 20 oranında katılım payı alınır. Vazife malulleri, gazilere sağlanacak sağlık hizmetlerinde protez katılım payı alınmıyor.

Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlüsü oldukları kişilerin protezleri 4 yılda bir ödeniyor. Ancak, trafik kazası veya iş kazası sonucu oluşan ağız ve çene travmalarında bu süre dikkate alınmıyor.

Ayrıca kötü huylu ve iyi huylu tümörler nedeniyle çenesinin bir bölümünü veya tamamını kaybetmiş hastalarda veya kanser nedeniyle aşırı kilo kaybının olduğu vakalarda üç diş hekiminin oluşturduğu sağlık kurulu raporuna istinaden 4 yıllık süre aranmıyor.

18 YAŞ ALTININ KARŞILANIYOR

18 yaşını doldurmuş kişilerin ortodontik diş tedavileri ödeniyor. Yüzde 40 ve üzerinde engelli kişilerin özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularında yapılacak diş tedavileri için engellilik durumu belgelenmesi ve sağlık raporu alınması halinde devlet karşılıyor.

İMPLANT BEDELLERİNE DİKKAT

Kemik içi implantların bedelleri; maksillofasiyal travma, kist ve tümörlere bağlı olarak gelişen, maksiler ve mandibuler kemikte aşırı doku kaybının olduğu vakalarda, alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik, konjenital diş eksikliği SUT&#;ta belirtilen bedeller üzerinden ödeniyor;

Dudak damak yarığı doğumsal anomalilere bağlı, diş ve ilgili kemik doku defektlerinin olduğu vakalarda, implant uygulamasının zorunlu olduğunun sağlık kurulu raporunda radyograların varlığında ve kaç adet implant uygulanacağının belirtilmesi şartıyla; her bir çene için en fazla 4 adet implant olmak üzere toplam 8 adet implant karşılanıyor.

ÇEKİM, DOLGU FİYATLARI

Tüm devlet kurumları diş çekimi ücreti talep etmese de özel bir kurum veya klinikte diş çekiminin fiyatı liraya kadar çıkabiliyor.

Bu yıl için tek taraflı amalgam dolgusu , çift taraflı lira, üç taraflı lira, tek taraflı inley dolgu , çitf taraflı inley dolgu lira, tek taraflı kompozit dolgu lira, çift taraflı da lira.

Sabah

KATEGORİLER Engelli HaklarıSağlık

ETİKETLER Diş TedaviEmekliEngelliİmplantÖdemeSosyal Güvenlik Kurumu

Engelliye özelde diş tedavisi kolaylığı

SGK, engelli kişilerin özeldeki tedavi masraflarının ödenebilmesi için aranan sağlık kurulu raporu şartını sağlık raporuna dönüştürdü.

Tebliğin önceki halinde, engelli kişilerin özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularındaki diş ünitelerinde yapılan diş tedavilerinin karşılanabilmesi için, resmi kurumlarda sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gerekiyordu.

SGK, 21 Mart tarihli Resmi Gazetede yaptığı düzenlemeyle bu şartı sağlık raporuna dönüştürdü.

Diğer taraftan düzenleme 10/1/'den geçerli olmak üzere yürürlüğe konuldu.

İŞTE TEBLİĞİN İLGİLİ BÖLÜMÜ

"MADDE 3 - Aynı Tebliğin B-1 numaralı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şe-kilde değiştirilmiştir.

"(2) %40 ve üzerinde engelli kişilerin özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularındaki diş ünitelerinde yapılan diş tedavilerinin ödenebilmesi için, engellilik durumu belgelendirilmelidir. Bu hastalar; Sağlık Bakanlığına bağlı ağız ve diş sağlığı merkezleri (ADSM), ağız ve diş sağlığı hastaneleri, ağız ve diş sağlığı eğitim ve araştırma hastaneleri veya üniversitelerin diş hekimliği fakültelerince muayene yapan hekim tarafından sağlık raporu düzenlenmesi halinde, özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularındaki diş ünitelerine başvurabilirler. Sağlık raporunda, yapılacak ağız ve diş sağlığına ilişkin tedaviler açıkça belirtilmelidir. Engellilik durumu nedeni ile ağız ve diş muayeneleri yapılamayan hastalarda bu durum sağlık raporunda belirtilmelidir. Sağlık raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 10 iş günü (raporun alındığı gün dahil) içinde tedaviye başlanması gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir