diyette yulaf ne kadar yenmeli / Yulaf Kaç Kalori? | Yulafın Faydaları | Diyetisyen Tuğba Yaprak

Diyette Yulaf Ne Kadar Yenmeli

diyette yulaf ne kadar yenmeli

Yulaf nasıl tüketilir? Yulaf en sağlıklı bir şekilde nasıl yenir?

Yulaf dünyanın en sağlıklı ve besleyici gıdalarından biri olarak kabul edilir. Glutensiz bir tahıl olan yulaf lif, magnezyum, fosfor, bakır, çinko, demir ve antioksidanlar gibi vücudun ihtiyacı olan tüm besinleri içerir. Diyet yapanların, zayıflamak ve sağlıklı bir yaşam isteyenlerin ilk tercihi olan yulaf uzun süre tokluk hissi verir. Zengin protein deposu olan yulaf insan vücudu için gerekli olan temel aminoasitleri de kendisinde barındırır. Kardiyovasküler hastalıkları önleyen, kan şekerini düzenleyen, kanser riskini azaltan ve sağlığa birçok faydası olan yulaf herkesin mutlaka tüketmesi gereken tahılların arasında ilk sırada yer almalıdır. Peki sağlığa pek çok faydası olan yulaf en sağlıklı nasıl yenir? Yulaf ezmesi zayıflatır mı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

Yulaf Nasıl Tüketilir?

Yulaf yüksek lif oranı ve en belki de en önemlisi glutensiz olması dolayısıyla son zamanlarda herkesin tercih ettiği bir tahıldır. Birçok farklı şekilde tüketilebilen yulafın kullanım alanları ise şöyledir:

  • Yulaf tüketmenin en yaygın yollarından biri yulafı süt ya da yoğurt ile karıştırıp yemektir. Kahvaltılarda ara öğünlerde sıkça tüketilen bu besleyici tahıl deposu yiyeceğe mevsimine göre meyvelerde ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda kayısı, kuru incir, hurma gibi kuru yemişler de katılarak bu sağlıklı ve lezzetli atıştırmalık daha besleyici hale getirilebilir.
  • Vegan beslenmeyi tercih edenler için de yulaf muhteşem bir kurtarıcıdır. Benzer tarifi soya sütü, hindistancevizi sütü ya da badem sütü ile de deneyebilirsiniz.
  • Yulafı un haline getirilip ekmek, poğaça, kek, kurabiye gibi hamur işleri de yapabilirsiniz.
  • Diyabet hastaları, kilo vermek isteyenler ya da çocuklar için şekersiz, pekmez ya da bal kullanarak sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Yulaf En Sağlıklı Nasıl Yenir?

Yulafı en sağlıklı haliyle tüketmek için şekersiz yulaf ezmesi hazırlanabilir. Şekere alternatif olacak kuru meyveler ya da balla tatlandırılarak yulaf ezmesi hazırlanabilir. Aynı zamanda glutensiz bir yapıya sahip olan yulaf gluten hassasiyeti olan ya da çölyak hastalarının güvenle tüketebileceği tahılların başında gelir. Sağlıklı bir beslenmede önemli olan yiyecekleri en doğal haliyle tüketmektir.

Zayıflamak İçin Yulaf Nasıl Tüketilir?

Yulaf zayıflamak isteyenlerin öncelikle tercih ettiği bir tahıldır. İçerdiği yüksek lif oranından dolayı hem besleyici hem uzun süre tok tutar. Aynı zamanda protein ve vitaminler gün boyu enerji de verir. Zayıflamak için yulaf tüketmek isteyenler sütle haşlayıp lapa şeklinde tüketilebilir. Bunun yanında yoğurt ile birlikte kuru ya da taze meyvelerle birlikte de tüketilebilir.

Yulaf Ezmesi Her Gün Yenir Mi?

Yulaf ezmesi ara öğünlerde ya da kahvaltılarda tüketilebilen son dönemin popüler yiyeceklerinin başında gelir. 100 gram yulafın besin değeri ise şöyledir:

  • Protein: 16.9 g.
  • Karbonhidrat: 66,2 g.
  • Lif: 10,6 g.
  • Yağ: 6,9 g.
  • Kalsiyum: 54 mg.
  • Potasyum: 429 mg.
  • Demir: 4,72 mg.

Yulaf ezmesini her gün tüketmekte herhangi bir sakınca yoktur.

Yulaf Suyla Mı Sütle Mi Yenir?

Yulaf ezmesi suyla mı yoksa sütle mi yenir sorusu hep akılları kurcalayan bir soru olmuştur. Yulaf ezmesi yapılacaksa süt ya da su kullanılabilir. Eğer yulafı çiğ olarak yiyecekseniz o zaman süt kullanılması daha doğru olacaktır.

Yulaf Ezmesi Zayıflatır Mı?

Yulaf yüksek besin değerine sahip bir tahıl olduğu için uzun süre tokluk hissi verir. Yaygın inanışın aksine yulaf tek başına zayıflamak için yeterli değildir. Tokluk hissinden dolayı zayıflamak isteyenlerin diyetlerine katkı sağlayan bir besindir. Yulaf ezmesini zayıflamak için kullanmak isteyenler kahvaltılarda ya da ara öğünlerde kullanabilir.

Diyette Yulaf Ezmesi Nasıl Tüketilir?

Diyette yulaf ezmesi tüketmek isteyenler için birçok tarif karşımıza çıkar. Bunlar arasında en yaygın olanı yulaf ezmesidir. Yulaf ezmesini sütle pişirerek içerisine kuru meyveler eklenip tüketilebilir. Bunun yanında çiğ olarak yulafı yoğurtla karıştırıp taze meyveler ya da kuru meyveler kullanarak diyetinizde uzun süre tok ve enerjik kalabilirsiniz.

**Oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmek amacıyla, doktorunuzdan bilgi almadan burada yazılanları uygulamayınız. Metinde yer alanlar doktor reçetesi değil; tavsiye niteliğinde bilgilerdir.

Yulaf nasıl tüketilir, yulaf zayıflatır mı? Yulaf en sağlıklı şekilde nasıl yenir, diyette nasıl tüketilir?

Yulaf, vitamin ve mineral yönünden oldukça zengin, nişastalı ve lifli, taneli bir besindir. Günümüzde özellikle sağlıklı beslenmeye dikkat eden ve diyet yapan bireylerin yulafı sıkça öğünlerine ekler. Yulaf kan şekerini dengeleyip vücutta yağlanmayı önler. Kilo vermek isteyen kişiler genellikle öğünlerinde yulafı kahvaltı öğünlerinde yumurta, yoğurt ve ya sütle tüketerek yağ yakımına destek sağlayabilirler. Yulaf karbonhidrat ve protein bakımından zengin bir besin olup günlük öğünlerinde yulafa yer veren bireyler daha enerjik bir şekilde günü geçirebilirler. Günümüzde sağlıklı beslenme kapsamında yulaf içeren pek çok yeni tarif ortaya çıkıyor. Yulafın tüketimi, tüketilmesi gereken tutar nasıldır?

Yulaf nasıl tüketilir?

Yulaf çok kapsamlı bir besindir. Her geçen gün farklı ve yaratıcı tarifler ortaya çıkıyor. Yulaf tüketimi sağlıklı beslenmek isteyen bireyler için çeşitli alternatifler sunar. Kişilerin tercihine göre yulaf tüketimi lezzetlendirilebilir. Yulafın birçok tüketim şekli vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

  • Yulaf kepeği şeklinde tüketilebilir. Yulaf kepeği pek kolay sindirilemez ama pişirilmesi hâlinde tüketilebilir.
  • Meyveli içeceklerde yulaf kepeği kullanılabilir.
  • Kabuklarından arındırılan yulaf ile pilav şeklinde farklı bir tüketim yolu seçilebilir.
  • Kesilmiş yulaf şeklinde tüketebiliriz.
  • Yulaf ezmesi şeklinde tüketilebilir. Yulaf buharda pişirilerek tüketilir. Meyveler, soslar ekleyerek tüketilebilir. Bu yöntem genellikle tercih edilen bir yöntemdir.
  • Yulafı un hâline getirip kullanılabilir. Yulaf tanelerini öğüterek yulaf unu elde edilerek hamur işlerinde kullanılabilir.
  • Yulaf unu ile sağlıklı kurabiye, poğaça, ekmek gibi hamur işleri yapılabilir.

Yulaf ezmesi her gün yenir mi?

Yulaf tüketilmesinde sakınca bulunmayan bir besindir. Kişinin ekstra bir alerjisi olmadıkça gün içinde yulaf tüketmekte sorun yoktur. Yulaf genel olarak kahvaltı ve ya ara öğünlerde tercih edilir. Hafif beslenmek isteyen kişiler günlük öğünlerine yulaflı tarifleri ekleyebilirler. Yulafı her gün tercih etmekte bir sakınca yoktur.

Zayıflamak için yulaf nasıl tüketilir?

Yulaf içeriğindeki lifli yapı ve nişasta ile hem doyurucu bir öğün hem de uzun süreli tok tutan bir besindir. Bu sebeple diyet yapan ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler yulafı öğünlerine ekler. Sabah kahvaltısında yulaf ile sağlıklı bir öğün hazırlayan kişiler güne daha enerjik ve tok bir şekilde başlamış olurlar. Yulaf gün boyu içeriğinde olan protein ve vitaminler sayesinde kişiyi daha enerjik yapar. Günlük beslenme düzeninde yulaf tüketmek bu sebeplerden önemlidir. Sağlıklı beslenmek isteyen kişiler yulafı kendi beğenilerine göre yulaf lapası, yulaf unu ile yapılan tarifler ve ya yoğurt ve süt gibi ürünlerle karıştırarak tüketebilirler.

Yulaf en sağlıklı nasıl yenir?

Yulafın tüketimi çok çeşitlidir, farklı şekillerde yulaf tüketimi mümkündür. Tüketecek kişinin damak tadı ve ya yulafı nasıl tüketmek istediği çok önemlidir. Yulafı sağlıklı tüketmek isteyen bireyler kuru meyve, kuru yemişler ya da yoğurt gibi besinlerle şeker ilavesiz tüketebilirler. Yulaf öğütülerek elde edilen yulaf unu ile yapılan sağlıklı hamur işleri de tüketiciler tarafından tercih edilir. Bu şekilde sağlıklı atıştırmalıklar yapılır. Sütle, yoğurtla ya da suyla yulaf lapası yaparak içine eklenen sağlıklı ve doğal tatlandırıcılarla da sağlıklı bir öğün elde edilebilir.

Yulaf suyla mı sütle mi yenir?

Yulaf su ve süt ile tüketilebilir. Bireyin yulafı nasıl tüketmek istediği ile ilgili olarak bu durum değişir. Eğer bir yulaf lapası yapılacaksa su ve süt tercih edilebilir. Yulaf çiğ olarak tüketilecekse daha çok süt ile yumuşatmak daha mantıklı olacaktır.

Yulaf ezmesi zayıflatır mı?

Yulaf içerik olan oldukça doyurucudur. Yulafın içeriğinde bulunan protein, lifli yapı ve vitaminler sayesinde yulaf tüketildiğinde uzun süreli bir tokluk hissi oluşur. Bu etkisi ile çok fazla yemek tüketiminin önüne geçmiş olur ve sağlıksız yemeklerin tüketilmesini engellemiş olur. Yulaf sadece tüketildiği için kilo verdiren bir besin değildir, verdiği tokluk hissi ile kilo vermeye faydalı olur. Diyet yapan ya da ağırlıklı beslenmek isteyen bireyler öğünlerine mutlaka yulafı ekleyerek kilo verme sürecine destek sağlamış olur.

Diyette yulaf ezmesi nasıl tüketilir?

Son zamanlarda yulaf çok tercih edilen bir besindir. Yulaf ile yapılan birçok alternatif tarif ortaya çıkmıştır. Genel olarak en çok tercih edilen yulaf lapası şeklinde meyveler ya da kuru yemişler eklenen şeklidir. Bunu kahvaltı ve ara öğünlerde tercih edebilirsiniz. Yulaf ile süt ya da yoğurdu birleştirip yapılan karışımlarda çok tercih edilir. Bunun haricinde diyette yulaf unu ile yapılan hamur işleri de sıkça tüketilir.


ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yulafın Faydaları Nelerdir? Yulaf Tüketiminin Vücudumuza Etkileri Nelerdir? Merak ettiğiniz soruların yanıtları bu sayfada!

Özellikle zayıflamak isteyen kişilerin vazgeçilmezi olan yulaf, zengin mineral, vitamin ve lif içeriğine sahiptir. Lif içeriğinin yüksek olması sebebiyle tokluk hissi verir ve bu sayede kilo vermenize yardımcı olur. Lezzeti ve kolay hazırlanabilir tarifleriyle yulaf sıklıkla tercih edilen ve oldukça besleyici bir besindir.

Yulaf Nedir?

Yulaf (Avena sativa) esas olarak Kuzey Amerika ve Avrupa’da yetişen tahıldır. Son yıllarda, yulaf, beta-glukan, avenantramidler, steroller, fitik asit ve avenakositler gibi insan sağlığını olumlu yönde etkileyebilecek çeşitli biyoaktif bileşiklere sahip sağlıklı bir gıda olduğu için popülerliği artmıştır.

Yulaf tanelerinin koruyucu kabukları ezilerek işlem görmesi ile yulaf ezmesi yapılır. Yulaf ezmesi, ekmek, müsli gibi çeşitli yiyeceklerde kullanılır. Yulaf tanelerinin kepeği veya lif bakımından zengin dış kabuğu genellikle ayrı bir besin olarak, müsli veya ekmeklerde kullanılır.

Yulaf temel olarak glutensiz tam tahıldır. Yulaf, taze kesilmiş çeşitli meyveler, süt ve hatta sebzelerle karıştırılarak tüketilebilir. Günün her saati yulaf tüketmek için uygundur.

Yulafın Faydaları Nelerdir?

  • Yulafın lif oranı yüksektir ve sindiriminiz için mükemmeldir. Lifler, sindirim sisteminizin sorunsuz ve verimli çalışmasını sağlayarak bağırsak hareketlerinizi düzenleme yardımcı olurlar.
  • Yulafın faydalarından biri de kandaki kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olmasıdır. Yüksek miktarda kötü kolesterol (LDL), tıkanmış arterler, kardiyovasküler hastalık, kalp krizi ve felç gibi çeşitli kalp sorunlarına yol açabilir.
  • Diyetinize yulaf eklemek kötü kolesterolü azaltmanıza yardımcı olabilir, böylece sizi kalp problemlerinden korur. Ayrıca kan basıncınızı düşürmenize ve hipertansiyon gibi diğer kalp hastalığı belirtilerini azaltmanıza yardımcı olabilir.
  • Yulaf, kan şekeri seviyelerini düşürerek diyabeti önleyebilir. Diyabet son derece tehlikeli olabilir ve uygun şekilde kontrol edilmezse ölüm de dahil olmak üzere bir dizi soruna neden olabilir. Yulaf, kandaki şekerin yapısını bozulmasını ve yavaşlatılmasını sağlayan karmaşık karbonhidratlardır.
  • Glisemik indekste en düşük skorlardan birine sahip bu mucize tahıl ayrıca insülin enjeksiyonuna bağımlılığı azaltabilir. Yulafın faydaları sayesinde genel vücut sağlığı iyileşir ve etkili diyabet kontrolü sağlanır.

Youtube Kanal Abone

Yulafın Zararları Nelerdir?

  • Yulafın zararları oldukça azdır ancak çölyak hastaları, gut hastaları ve böbrek taşı sorunu olanlar doktor tavsiyesiyle tüketmelidir. Bunun yanında çölyak hastaları için yapılan bir araştırmada yetiştirilme ve işlenme esnasında buğday ile temas etmeyen yulafın çölyak hastaları için uygun olduğuna karar verilmiştir.
  • Bazı kişilerde şişkinlik ve gaz problemleri yaratabilmektedir.
  • Yulafın zararları arasında en önemlisi ise avenenin hastalığı bulunan kişilerin yulaf tüketmemesidir. Çünkü tüketildiği taktirde sindirim sistemlerinde problemlere yol açabilmektedir.
  • Yukarıdaki saydıklarımız haricinde yulafın bilinen bir zararı bulunmamaktadır.

Nasıl ve Ne Sıklıkla Tüketilmelidir?

  • Yulafsabah kahvaltılarında tüketildiğinde çok faydalı ve besleyici bir öğün geçirdiğimiz anlamına gelir. Yulafın faydaları en iyi aç karnına yenildiğinde ortaya çıkar çünkü uzun süre tok tutarak sürekli yemek yeme eğilimini azaltır.
  • Yulafın faydaları arasında olan kolesterol düşürücü etkiyi elde etmek için günde en az 3 gram beta-glukan lif tüketilmesi gerekmektedir. Bu miktar yaklaşık 60 gram 1.5 bardak pişmiş yulaf ezmesi ya da 1 bardak pişmemiş yulaf anlamına gelmektedir. Yulafın içeriğindeki fiberin sadece yarısı çözünür liftir.
  • Yulaf, fındık gibi glisemik indeksi düşük olan gıdalarla aynı anda yenmemelidir. Aynı anda yediğimiz zaman kan şekeri seviyelerinde anormal derecede büyük bir artışa neden olur.
  • Sağlıklı yulaf tüketimi için sade yulaf ezmesi kullanılmalı ve en besleyici olması için tarçın ve hindistan cevizi gibi meyve, fındık ve baharatlar eklenebilir.
  • Marketlerden alınan aromalı yulafın şeker ve sodyum bakımından yüksek olma ihtimali çok yüksektir. Yulafın faydaları sade şekilde tüketildiğinde çok daha yüksek olacaktır. Meyve yeterli tat vermezse, bal, pekmez veya akçaağaç şurubu gibi bir çay kaşığı eklendiğinde hazır ambalajlı ve aromalı çeşitlerden daha sağlıklı bir öğün geçirmeye yardımcı olur.

Yulafın Besin Değerleri

Elmanın Besin Değerleri

İçindekilerDeğerleri
Porsiyon Miktarı100 gr.
Kalori379
Toplam Yağ6.52 gr.
Kolesterol0 mg
Sodyum6 mg
Potasyum362 mg
Karbonhidrat67.7 gr.
Protein13.15 gr.

Yulafın İçerdiği Vitaminler

Yulafın faydaları bir dizi önemli mineral, vitamin ve antioksidan bakımından zengin olmasından dolayı sağlığımız üzerinde çok etkilidir. 100 gram yulaf tüketildiğinde günlük önerilen miktarlarda vitamin ve mineralleri alırız:

  • % 51 B1 Vitamini
  • % 6 B6 vitamini
  • % 14 folat
  • % 26 demir
  • % 44 magnezyum
  • % 52 fosfor
  • % 12 potasyum
  • % 26 çinko
  • % 31 bakır
  • % 246 manganez
  • % 8 B2 Vitamini
  • % 5 B3 Vitamini
  • % 13 B5 Vitamini

Yulaf Zayıflatır Mı?

Yulaf gibi tam tahıllı tahılların düzenli tüketilmesi, daha az kilo alma ve obezite riskini düşürme ile bağlantılıdır. Yulafın faydaları arasında olan zayıflamanın nedeni, çözünür liflerin daha uzun süre tok hissettirmesidir. Artan dolgunluk hissi ile birlikte iştah bastırılır ve yemek yeme azalır.

Yapılan iki çalışmada, yulaf yemenin doygunluk hislerini arttırdığını ve hazır kahvaltılık tahıllara kıyaslandığında dört saatten fazla süre yemek yeme arzusunu bastırdığı belirlenmiştir. Uygun şekilde tüketildiğinde, yulaf ezmesi diyeti kilo verme planınızda yardımcı olabilir. Elbette yemek planları düşük kalorili, az yağlı ve sağlıklı yiyecekler içermelidir. Ayrıca yulaf ezmesinin yüksek lif içeriği de sindirim sistemine yardımcı olarak yulafın faydalarından yararlanılabilir.

Her diyet planında olduğu gibi, günlük olarak egzersiz yapılması önerilir. Böylece her gün yakılan kalori sayısını artar ve kas kütlesi kaybı potansiyelini azalır.

Sık Sorulan Sorular

Hergün Yulaf Yersek Ne Olur?

  • Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda yulaf tüketmek egzama, dermatit, tahriş gibi cilt sorunlarının düzelmesinde ilaç gibidir. Bu sayede her gün yulaf yediğinizde hem daha iyi görünür hem de kendinizi daha iyi hissedersiniz.
  • İçerdiği çinko ile cildi toksinlerden arındırarak cilt temizliğinde yardımcı olur. Ayrıca gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayarak cildinizi gençleştirir.
  • Manganez bakımından zengin olan yulaf her gün tüketildiğinde yaralarınızın hızla iyileşmesini sağlar.
  • Kaslarınız güçlendirerek vücudunuzun ihtiyacı olan protein miktarını karşılar.
  • Yulafın içerisinde bulunan karbonhidrat ve yağlar size enerji vererek gün içinde zinde kalmanızı sağlar.
  • Antioksidan bakımından zengin olan yulaf kolesterolünüzün düşmesine yardımcı olur. Bunun yanında antioksindanlar, nitrik oksit üretimini arttıran ve kan şekerini düşüren beta glukenler içermesi nedeniyle vücudumuzda önemli işleve sahiptir. Nitrik oksit kan damarlarının genişlemesini sağlayarak dolaşımı düzenler, beta glukenler ise kolesterolü düşürerek sindirim yolunda iyi bakterilerin çoğalmasını sağlarlar.

Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalıdır?

Günde 8 yemek kaşığı yulaf yediğinizde vücudunuzun ihtiyacı olan protein miktarının yüzde 15’i karşılanır. İçerdiği E vitamini sayesinde kas lifleriniz yenilenir ve gün boyu enerjiniz artar. Bu nedenle 8 yemek kaşığı yulaf tüketimi sizin için yeterli olacaktır.

Zayıflamak İçin Yulaf Nasıl Kullanılır?

Çoğunlukla hızlı kilo vermek isteyenlerin uyguladığı bir yöntemdir yulaf diyeti. Sabah, öğle ve akşam öğünlerinde yediğiniz sebze, meyve veya ızgara et yanında yulaf tüketerek kısa zamanda kilo verebilirsiniz. Yulaf diyetini uygularken öğünlerinizde kesinlikle baklagil, makarna ve pirinç gibi besinlerden uzak durmanız gerekmektedir. Bunun yanında zayıflamak için yulaf diyeti yapan kişiler bu diyeti maksimum 5 gün yapmalıdır. Çünkü vücudumuzun alması gereken besin miktarından daha az besin miktarına sahip bir zayıflama yöntemi olduğu için vücumuz istenmeyen tepkiler gösterebilmektedir.

Yulaf Lapası Kilo Verdirir Mi?

Hazırlanışı bir o kadar kolay ve lezzetli olan yulaf lapası, süt ve farklı meyvelerle tatlandırılarak tüketmekte zorlananların dahi damak tadına uyum sağlıyor. Diyetiniz için tüketeceğiniz yulaf lapası hazırlarken yağsız süt kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Her sabah yiyeceğiniz büyük bir kase yulaf lapası metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenizi sağlar. Aynı zamanda güne daha enerjik ve zinde başlarsınız.

Hergün Yulaf Yemek Zararlı Mı?

Her gün yulaf tüketmenin kanıtlanmış bir zararı bulunmamaktadır ancak yulaf ezmesini şeker ve diğer katkı maddeleri ile birleştirmek yararlarını azaltabilmektedir. Beslenme uzmanları yulafı sadece doğal besinlerle tüketmeniz konusunda sizleri uyarmaktadır. Bunun yanında doğal yulaf glutensiz bir besin olsa da etkileşime girdiği diğer tahıllarla sizleri glutene maruz bırakabilmekte ve bu nedenle çölyak hastalarının doktor tavsiyesi ile tüketmesi gereken bir üründür.

Yulaf Ezmesi Kaç Kaşık Yenmelidir?

40 gram yulaf ezmesinde 2 gram lif ve 150 kalori bulunur. Öğünlerinizde 2 dilim ekmek yerine 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi tüketerek zayıflamanızı hızlandırabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran yulaf daha hızlı yağ yakmanıza ve kilo vermenize yardımcı olur.

Diyette Ne Kadar Yulaf Yenmeli?

Diyet yapanlar yulafı özellikle öğünlerde ekmek yerine, salatalarda ya da yoğurt ile birlikte tüketebilirler. Ara öğünlerinizde ise çiğ badem ya da çiğ fındık ile yemenizde bir sakınca yoktur. Özellikle kilo vermek isteyenler günlük yarım su bardağı yulaftan daha fazla tüketmemelidir. Çünkü yarım su bardağı yulafta 150 kalori bulunmaktadır. Yulaf ezmenizi hazırlarken içerisine donmuş meyve ya da kuru meyve ekleyerek besin takviyesini arttırabilirsiniz.

Instagram Takip

Uzm. Diyetisyen Tuğba Yaprak

Doyurucu Bir Besin; Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi, hem çözünür hem de çözünmez lif içerir. Ancak araştırmalar, çözünür lif içeriğinin daha fazla olduğunu göstermektedir. Bu özelliği sayesinde tokluk süresini uzatırken, sağlık üzerine de olumlu etkilerde bulunur.

Doyurucu Bir Besin; Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi, hem çözünür hem de çözünmez lif içerir. Ancak araştırmalar, çözünür lif içeriğinin daha fazla olduğunu göstermektedir. Bu özelliği sayesinde tokluk süresini uzatırken, sağlık üzerine de olumlu etkilerde bulunur. Lifler suda çözünme özelliklerinin olup olmaması baz alınarak iki grupta incelenir; Çözünür lifler sert bir doku yerine kalori/ yulaf-kepegi">yulaf kepeğinde olduğu gibi yapışkan bir hal alırlar ve kan şekeri seviyesini düzenlerler. Çözünmez lifler ise, dışkı hacmini artırarak bağırsaklardan geçişi hızlandırır ve bağırsak çeperlerinin zarar görmesini engeller.

Yulaf ezmesi, içeriğindeki çözünür lif sayesinde sindirim süresini uzatarak kan şekeri seviyesinin dengeli bir şekilde yükselmesini sağlar ve bu şekilde tokluk hissini artırır.

Kalp sağlığı üzerine de olumlu etkileri vardır. Yulaf ezmesi, kötü huylu kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolün kandaki seviyesini düşürmeye yardımcıdır. Günde 3 gram yulaf kepeği ve az yağlı, düşük kolesterollü bir beslenme tarzı kalp hastalıklarından korumaya yardımcıdır.

Yulaf Ezmesi Diyeti

Yulaf ezmesi, 40 gramında 150 kalori ve 2 gram lif içerir. 4 yemek kaşığı (40 gr) çiğ yulaf ezmesi 2 dilim ekmek yerine tüketilebilir. Yulaf ezmesinin içerdiği vitamin ve mineraller ise şöyle; B1, B2, B6 vitamini, folik asit, demir, fosfor, potasyum.

Kahvaltıda Yulaf Ezmesi

  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 200 ml süt
  • 2 tam ceviz içinden oluşan bir öğün doyurucu, dengeli ve pratik bir alternatiftir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası