kedi aşı fiyatları / Kedi Aşı Fiyatları

Kedi Aşı Fiyatları

kedi aşı fiyatları

Kedi aşı takvimi ve aşı fiyatları

Hem kedinizin hem de evde yaşayan tüm herkesin sağlığı için aşıların düzenli bir şekilde yaptırılması dikkat edilmesi gereken en önemli husustur. Önce kedinizi hastalıklara karşı korursanız akabinde dolaylı olarak kendinizi ve çevrenizdeki insanları da korumuş olursunuz. Bu hastalıkların önüne geçmenin yegane yolu olan kedi aşılarına başlamadan önce muayene edilmeli. Gerektiği takdirde dışkı ve kan tahlili yapılarak kesin sonuçlar elde edilmelidir. Bu aşılar, kedinize yapıldığı takdirde vücudu antikor üretir ve bağışıklık kazandırır. Anne sütü ile beslenen kediler, ilk 45 gün bu sütten almış oldukları bağışıklık hücreleri antikorları ile korunurlar. Bu 45 günün akabinde aşılarını yaptırmaya başlayabilirsiniz.

İçindekiler

Kedi Aşısı Nedir?

aşı olan sarı kedi

Kedinizin tedavisi çok zor ve ölümcül seyredebilen hastalıklara karşı antikor oluşturması yönünden hayati önem taşıyan aşılar içerisinde, normalde uygulanmayıp yalnızca özel durumlarda uygulananlar da vardır. Bundan dolayı aşılar kendi içerisinde core (zorunlu) ve non-core (zorunlu olmayan) olarak ikiye ayrılıyor. Birçoğu her sene bir kez tekrarlanan zorunlu aşılar, herhangi bir koşul gerektirmeksizin yapılması gerekiyor. Bu aşılar felin panlökopeni, felin herpesvirüs, felin kalisivirüs ve kuduzdur. Ülkemizde felin lösemi aşısı zorunlu olmayan aşılar kategorisindedir. Bunların yanında klamidya felis, bordetella ve FIV aşıları zorunlu olmayan aşılar kategorisindedir.

Zorunlu olmayan aşı grubu her kedi için önerilmiyor. Hastalıklardan bazıları önemli müdahalelere ihtiyaç duyduğundan bu aşılar yaptırılmadan önce veteriner hekimi tarafından, hastalık ve aşı sonrasında meydana gelebilecek zararlar baz alınarak yalnızca özel durumlarda yapılması gerekir. Bu aşılar; mantar, periton enfeksiyonları, cinsel yol hastalıkları, bağışıklık sistemini güçlendirme gibi durumlarda yapılır. 

Kedinize Aşı Yaptırmazsanız Ne Olur?

Eğer kedinizin aşı takvimine uymuyor ve hatta aşılarını yaptırmıyorsanız tüm bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarmış olursunuz. Onları bulaşıcı ve enfeksiyon hastalıkları ile karşı karşıya bıraktığınız gibi bu durumdan sizde nasibinizi alırsınız. Bilhassa aşısı olmayan yavrularda anneden gelen antikorların etkisinin azalmasıyla birlikte vücutta hali hazırda bulunan virüslerin atağa kalkması veya çevreden gelen etkenler çok ciddi enfeksiyonlara sebep olmaktadır. Maalesef bu hastalıklar kedilerde ciddi enfeksiyonlara yol açmaktadır ve bugün kontrol altına alınabilmelerinin sebebi yapılan aşılama protokolleridir. Aşılama protokollerine tam uyulmayan veya eksik bırakılan bireylerde ciddi mortalite (ölüm oranı) ile seyreden bu hastalıklar tüm riskleriyle ortaya çıkmaktadır.

Aşı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İlk olarak veteriner hekim tarafından muayene edilerek sağlık kontrolü yapılmalı ve sonrasında aşı programına geçilmeli.
  • Aşı öncesinde iç/dış parazit tedavisi yapılarak vücudun direnci oluşturulmalıdır. Aşı öncesi vücut ısısının derece aralığında olması önemli bir husustur! (Kedilerin vücut sıcaklığı insanlara göre daha yüksektir ve santigrat dereceye kadar normal kabul edilebilir)
  • Hamilelik dönemine denk gelen aşılar stres yapacağı için hamileyken yapılmaması daha uygun olacaktır.
  • Antibiyotik ve kortizon alan kedilerin aşıdan en az 1 hafta önce bu ilaçları almayı bırakmaları gerekir.
  • Aşıdan önce yavru kedilere iyi bir bakım uygulanarak genel anlamda bir düzelme sağlanır, sonrasında aşı yapılır.
  • Herhangi bir sağlık problemi olan kedilere aşı uygulanmamalıdır. Aşu uygulanmadan önce veteriner hekiminize mutlaka kedinizin herhangi bir şikayeti olup olmadığı belirtin.

Kedinizin Aşı Takvimini Takip Etmek

Aşağıda verdiğimiz tablo ile kedinize hangi zamanlarda hangi aşıyı yaptıracağınızı takip edebilir veya veteriner hekiminiz tarafından size verilmiş olan karneden bu takibi yapabilirsiniz.

1 Yaşına Gelmeden Önce Aşı Takvimi

AşılarYaş
İç ve Dış Parazit Tedavisi/ Genel Kontrol Haftalık (2 ayda 1) (Gerektiğinde ayda 1)
Karma Aşı / Genel Kontrol Haftalık (seafoodplus.info)
Lösemi Aşısı / Genel Kontrol Haftalık (seafoodplus.info)
Karma Aşı 2 / Genel Kontrol Haftalık (2. Doz)
Lösemi Aşısı 2 / Genel Kontrol Haftalık (seafoodplus.info)
Kuduz Aşısı / Genel Kontrol Haftalık (3 Aydan Küçüklere Yapılmaz)

Aşı programları değişiklik göstermektedir. Karma aşısı 3 veya 4 doz şeklinde uygulanabilir. Aynı aşının iki dozu arasında maksimum 21 gün olmalıdır. Aşıların 2. dozuyla birlikte vücuttaki antikor seviyesinin maksimuma çıkması amaçlanmaktadır. Gerektiğinden daha uzun süre geçmiş aşıların tekrarlanması gerekir. Bu da kediniz üzerinde ekstra bir aşı yükü oluşturmaya sebep olmaktadır. İstisnai durumlar dışında kedinizin aşı programına tam olarak uymaya özen gösterin!

1 Yaş Sonrası &#; Ömür Boyu Aşı Takvimi

Aşının AdıSüreleri
Karma AşıYılda bir kez (Daha sonra 3 yılda 1 kez uygulanabilir. Bu konu için veteriner hekiminize danışın)
LösemiYılda bir kez
Kuduz AşısıYılda bir kez
İç Parazit Uygulaması2 ayda 1
Dış Parazit Uygulaması2 ayda 1

Aşı Fiyatları

Aşının AdıİstanbulAnkaraİzmir
Kuduz Aşısı Fiyatı TL TL TL
Lösemi Aşısı Fiyatı TL TL TL
Karma Aşı Fiyatı TL TL TL
FIV Aşısı Fiyatı TL TL TL
İç/Dış Parazit Uygulaması Fiyatı (Sanede En Az 4 Kez) TL TL TL

*Dikkat* Fiyatlar her ilin veteriner hekim odaları tarafından açıklanmış olup il kapsamında olduğu dikkate alınmalıdır.

İç ve Dış Parazit Uygulaması

İç ve dış parazit uygulaması bir aşı değildir. Koruma ve tedavi amaçlı yapılan bir ilaç uygulamasıdır. Düzenli olarak yapılması parazitlerin yaşam döngülerinin kırılması açısından önem taşımaktadır ve ömür boyu yapılması gereklidir. Çünkü kediniz ömür boyu bu etkenlerle karşılaşacaktır.

İç ve dış parazit uygulamaları öncelik taşıyor olup her iki ayda bir muhakkak ki yapılması şarttır. Dış parazit uygulaması dış parazit etkenlerinden kaynaklanan pire ve parazitlere karşı koruma sağlarken, iç parazit uygulaması ise kedinizin bağırsaklarında, akciğerlerinde, kalbinde, böbreklerinde, karaciğerinde ve idrar kesesinde meydana gelebilecek parazitleri etkisiz kılar. Zira bu parazitlerin oluşma durumu dışarı çıkıp çıkmaması ile alakalı değildir. Kedinize sürekli evde bakmanın verdiği rehavete kapılarak parazit uygulaması konusunu göz ardı etmeyin! 

Hatta öyle ki, sadece kediniz için değil sizin için de tehlikeli bir durum olarak tehdit oluşturuyor. Parazitlerin evde kedi ile yaşayan herkese bulaşma riski var. Kedinizde oluşan iç parazitin yumurtaları, dışkı ile vücuttan atılırken önce kedinize oradan da onu severken size bulaşacaktır. Parazitlerin vücuda girmesi durumunda akciğer ve karaciğerinizde kist oluşturma, hamilelikte çocuk düşürme ve gözünüze bulaştığı takdirde kör olma gibi vahim sonuçlara neden olur.

Karma Aşısı 1 ve Karma Aşısı 2

En yaygın olarak görülen viral enfeksiyonlara karşı yapılan karma aşısı temel aşılar arasında yerini alırken, kesinlikle yaptırılması gerektiğini tekrardan vurgulamam gerekiyor! Bu aşı kediniz 2 aylık olduğunda iç/dış parazit uygulamalarından bir hafta sonra yapılır. Karma aşının birincisi yapıldıktan sonra hekiminiz tarafından ikincisi için gün verilmekte. Aşının yan etkileri arasında; ateş, halsizlik, iştahsızlık ve hastalık belirtilerinin olması doğaldır. Ancak bu sepmtomlar ikinci güne de taşınırsa, vakit kaybetmeden veteriner hekiminiz ile iletişime geçmelisiniz. 

Kuduz Aşısı

İsminden de anlayacağınız üzere kedinizi kuduz virüsüne karşı korumak adına yaptırılan aşı kediniz,  siz ve evde yaşayan tüm herkes için önem arz etmektedir. Kediniz 3 aylıkken yaptırılmasının sebebi, anne sütünden aldığı antikorların 3 ay koruma süresi olmasıdır. Ancak bu 3 ayın sonunda mutlaka ki aşı vurulmalıdır.

Lösemi Aşısı

En yaygın hastalıklardan biri olan lösemiye karşı korumak için yaptırılan lösemi aşısı, her ne kadar belirli bir süreçte yararlı olsa da yinede tam sonuç verme olasılığı yoktur. Ancak yinede yaptırılması zorunlu temel aşılardandır.

FIV Aşısı

4 aylık olan kediniz için, veterinerhekimizin tavsiyesi üzerine FIV aşısı vurulabilir. Yine oldukça önem arz eden bir aşı olup kedinizin aşı olmaması durumunda ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilir ve sonucu malesef ki ölüm ile neticelenebilir.

Yavru Kedilerde Aşı Uygulaması

aşı olan yavru kedi

Yetişkin kedilere kıyasla yavru kediler bağışıklık sistemi yönünden oldukça hassaslardır. Karşılaşabilecekleri hastalıklara karşı mücadeleci olamayıp yenik düşebilirler. Sizin dokunmaya özen gösterdiğiniz minik kediniz bakteri ve parazitlerin kurbanı olabilir düşüncesi hep aklınızda bulunmalı ki, bu tatlı canlıların aşılarını yaptırmayı ihmal etmeyin. Aşı yaptırmak kadar doğru zamanda, doğru aşıyı yaptırmakta bir o kadar önemlidir. Bu yüzden veteriner hekiminiz ile devamı bir iletişim halinde kalarak aşı takvimini düzenli olarak uygulamalısınız.

Yavru Kedi Aşı Fiyatları

Aşının AdıİstanbulAnkaraİzmir
İç-Dış Parazit Uygulaması (senede 4 kez) TL TL TL
Karma Aşı TL TL TL
Lösemi Aşısı TL TL TL
Karma Aşı 2. Doz TL TL TL
Lösemi Aşısı 2. Doz TL TL TL
Kuduz Aşısı TL TL TL

Kedi Aşılarının Yan Etkileri Var Mı?

Her aşıda olduğu gibi kedinize yapılan aşıların da yan etkileri tabiki vardır. Fakat birçok kedide görülme durumu oldukça düşük. Oldu da sizin kediniz bu düşük oran içerisinde yer almadı diyelim, paniğe kapılmayın 24 saat gibi bir süre içerisinde bu etkiler geçecektir. Ancak 24 saati aşan belirtiler için veteriner hekiminiz ile görüşmenizin de gerekliliğini vurgulamalıyım! Görülebilecek semptomlar:

  • İştahın kapanması
  • Ateş
  • İshal
  • Kusma
  • Topallama
  • Kurdeşen dökme
  • Enerji kaybı
  • Enjeksiyonun uygulandığı bölgede şişme ve kızarma

Aşı Sonrasında Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Kediniz aşı olduktan sonra iştahında kapanma, halsizlik, ateş gibi semptomlar görülebilir. Bu durumun 24 saat sürmesi gayet normaldir ancak daha fazla devam ederse veteriner hekiminiz ile hemen iletişime geçmeniz gerekiyor. Aynı zamanda kedinizde stres yaratacak faktörlerden uzak tutmanızda yarar var.
  • Dış parazit aşısı yaptırdığınız kedinize saat boyunca dokunmamalı ve birkaç gün yıkamamalısınız.
  • Kedinizin aşısı tamamlanmadan diğer hayvanlar ile aynı ortama sokmayın. Aynı şekilde sizde başka hayvanlara dokunmayın. Sebebi ise dokunmuş olduğunuz hayvanda olabilecek hastalığın sizin aracılığınızla kedinize bulaşma riskinin olmasıdır.

İlginizi Çekebilecek Benzer İçerikler

Kedi aşıları, kedilerin belirli hastalıklara karşı korunmalarını sağlar. Kedi aşıları genellikle küçük bir dozda hastalık etkeni taşıyan bir madde içerir ve vücut tarafından bu maddeyle savaşılır.

Bu süreç sonucunda, vücut bağışıklık sistemi, bu etkenle savaşmak için gerekli antikorları üretebilir. Daha sonra, eğer kedi aynı hastalıkla tekrar karşılaşırsa, vücut bu antikorları hızlı bir şekilde üreterek hastalığın yayılmasını engelleyebilir.

Kedi aşıları genellikle yavru kedilere verilir ve daha sonra tavsiye edilen aralıklarla tekrarlanır. Kedilerin aşılarına uygun şekilde güncel tutulmaları, sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olabilir.

Kedi aşıları arasında en yaygın olanlar, panleukopenia (kızgın bağırsak), kalici enterit, feline leukemia (kedi kanındaki kanser), feline infeksiyöz peritonit (kataral kuduz) ve feline kalp filariasis (kalp filariasis) gibi hastalıklara karşı verilen aşılar olabilir.

Aşıların verilme sıklığı ve türü, kedinin yaşı, sağlık durumu ve yaşam koşulları gibi faktörlere göre değişebilir. Kedinizin aşılarına uygun bir şekilde güncel tutulması için, veteriner hekiminizle görüşerek tavsiye edilen aşılar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kedi Aşısı Ne Zaman Yapılmaya Başlanır?

Kedi aşıları genellikle küçük yaşlarda yapılmaya başlanır. Kedilerin aşılarının yapılması, onları çeşitli hastalıklardan koruma ve sağlıklı bir büyüme dönemine ulaşmalarına yardımcı olur.

Kedilerin aşıları genellikle haftalıkken yapılmaya başlanır ve daha sonra takviye aşılar arasında yapılır.

Kedilerin aşılarının yapılma zamanı, aşı olunacak hastalıklara göre değişebilir. Örneğin, FVRCP aşısı, kedilerin enfeksiyöz tüberkülozis, panleukopeni (distemper) ve kalın bağırsak hastalığı gibi çeşitli hastalıklardan korunmalarını sağlar ve genellikle haftalıkken yapılır.

Rabies aşısı ise, kedilerin kuduzdan korunmalarını sağlar ve genellikle 12 haftalık yaşa kadar yapılır.

Kedinizin aşılarının yapılma zamanını belirlemek için, en iyi yol bir veteriner ile görüşmek ve kedinizin sağlık durumunu değerlendirmektir.

Bu sayede, kedinizin en uygun aşılarının hangi zamanda yapılması gerektiğine karar verebilir ve onları en iyi şekilde koruma altına alabilirsiniz.

Kedinize Aşı Yaptırmazsanız Ne Olur?

Kedinize aşı yaptırmazsanız, onları çeşitli hastalıklardan koruma altına alamayacak ve sağlıklarını riske atacaksınız. Kediler, çeşitli bulaşıcı hastalıklara maruz kalabilirler ve bu hastalıklardan korunmak için aşı olmaları gerekir.

Aşı olmamış kediler, çeşitli ciddi ve hatta ölümcül hastalıklara yakalanma riski taşırlar.

Örneğin, panleukopeni (distemper) adı verilen bir hastalık, kedilerde ölümcül olabilir ve aşı olmamış kedilerde sık görülür. Bu hastalık, kedilerin bağışıklık sistemlerini zayıflatır ve karaciğer, böbrek ve bağırsakları etkileyebilir.

Aşı olmamış kediler, ayrıca kuduz gibi ciddi bir hastalığa da yakalanma riski taşırlar. Kuduz, insanlar ve diğer hayvanlar için de ölümcül olabilir ve bu nedenle önemli bir sağlık riskidir.

Aşı olmamış kediler, ayrıca diğer hastalıklara da maruz kalma riski taşırlar, ancak bu hastalıkların çoğu önlenebilir ve aşılar sayesinde önlenebilir.

Örneğin, kalın bağırsak hastalığı (Feline infectious enteritis) ve feline tüberkülozis gibi hastalıklardan korunmak için kedilere aşı yaptırılması önerilir.

Kedinize aşı yaptırmazsanız, onların sağlıklarını riske atacaksınız ve çeşitli ciddi ve hatta ölümcül hastalıklara maruz kalma riski taşıyacaklar. Bu nedenle, kedinize aşı yaptırmayı düşünmeli ve onları en iyi şekilde koruma altına almaya çalışmalısınız.

Bu konuda bir veterinere danışarak kedinizin hangi aşılarının yapılması gerektiğine karar verebilir ve onları en uygun şekilde koruma altına alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Hep Yavru Gibi Görünen Minyon 8 Büyümeyen Kedi Cinsi

Kedi Aşı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi aşısı, kedinin sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürebilmesi için önemli bir adımdır. Ancak, aşı yaptırmadan önce bazı noktalara dikkat etmeniz gerekebilir.

  1. Kedinin yaşı: Kediler, genellikle 8 haftalıktan itibaren aşı yaptırılabilir. Ancak, hangi aşıların yaptırılacağı ve ne zaman yaptırılacağı konusunda doktorunuzdan danışmanız önerilir.
  2. Sağlık durumu: Eğer kedinizde ciddi bir sağlık sorunu varsa, aşı yaptırmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir. Aşı yaptırmadan önce kedinizin genel sağlık durumunu değerlendirmek için bir muayene olması da faydalı olabilir.
  3. Geçmişte aşılar: Eğer kediniz daha önceden aşı yaptırılmışsa, aşı kayıtlarınızı doktorunuza göstermeniz önemlidir. Bu, hangi aşıların yaptırılmış olduğunu ve ne zaman yaptırılmış olduğunu tespit etmenizi sağlar.
  4. Geçerli olmayan aşılar: Eğer kedinizin aşıları zamanında yaptırılmamışsa veya süresi dolmuşsa, tekrardan aşı yaptırmanız gerekebilir. Bu durumda doktorunuzdan danışmanız önerilir.
  5. İlaçlar: Eğer kedinizde başka bir ilaç kullanıyorsa, aşı yaptırmadan önce doktorunuza bildirin. Bu, aşının etkinliğini veya kedinizin yan etkileri olup olmadığını değerlendirmenizi sağlar.

Kedinizi aşılatmadan önce veteriner hekime danışmanız ve tüm bu noktalara dikkat etmeniz önemlidir. Kedinizin sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürebilmesi için gerekli olan aşıları zamanında yaptırmak önemlidir.

Kedinizin Aşı Takvimi

Kedinizin hangi dönemde hangi aşıları olması gerektiği konusunda dikkatli olmanız gerekir. 1 yaşına gelmeden önce yaptırılması gereken aşılar ve 1 yaşından sonra yapılması gereken aşılar hakkında oluşturduğumuz tabloyu inceleyerek kedinizin aşı takvimini takip edebilirsiniz.

1 Yaşına Gelmeden Önce Yapılması Gereken Aşılar

Kedinizin sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için 1 yaşına gelmeden önce aşağıdaki tabloda verdiğimiz aşılarının yapılmasına dikkat etmelisiniz.

AşılarYapılma Dönemi
İç ve Dış Parazit Tedavisi/ Genel Kontrol Haftalık (2 ayda 1) (Gerektiğinde ayda 1)
Karma Aşı / Genel Kontrol Haftalık (seafoodplus.info)
Lösemi Aşısı / Genel Kontrol Haftalık (seafoodplus.info)
Karma Aşı 2 / Genel Kontrol Haftalık (2. Doz)
Lösemi Aşısı 2 / Genel Kontrol Haftalık (seafoodplus.info)
Kuduz Aşısı / Genel Kontrol Haftalık (3 Aydan Küçüklere Yapılmaz)

Burada verilen aşı takvimi, kedilerin belirli yaşlarına göre yapılması gereken aşıları ve genel kontrolleri göstermektedir. Bu takvim, genel bir rehber olup, kedilerinizin ihtiyaçlarına göre değişebilir.

Örneğin, bazı aşıların yapılma zamanı yaşlarına göre değişebilir ve bazı aşıların yapılması gereken sıklık da değişebilir.

Bu nedenle, kedilerinizin aşıları ve genel kontrolleri konusunda en doğru bilgi için bir veteriner hekime danışmanızı öneririm.

1 Yaş Sonrası – Ömür Boyu Aşı Takvimi

Kediniz 1 yaşını doldurduktan sonra da yaptırmanız gereken bazı aşılar vardır. Bu aşıları, veteriner hekiminiz de mutlaka size bildirecektir.

Aşağıdaki kedi aşısı takvimi tablosunu inceleyerek 1 yaşından sonra hangi aşıların yaptırılması gerektiğini görebilirsiniz.

AşılarSüreleri
Karma AşıBu aşılar yılda 1 kez daha sonra 3 yılda 1 defa yapılır. Doğru bilgi için veteriner hekiminize danışın.
LösemiYılda bir defa yaptırılır.
Kuduz AşısıYılda bir defa yaptırılır.
İç Parazit Uygulaması2 ayda 1 defa yaptırılır.
Dış Parazit Aşısı2 ayda 1 defa yaptırılır.

 

Kedi Aşı Fiyatları

Kedi aşı fiyatları, her il ve tercih edilecek veteriner kliniğine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak genel olarak kedi aşısı fiyatı aşağıdaki tabloda verildiği gibidir.

Aşı AdıİstanbulAnkaraİzmir
Kuduz aşısı TL TL TL
Lösemi aşısı TL TL TL
Karma aşı TL TL TL
FIV aşısı TL TL TL
İç Dış parazit aşısı TL TL TL

Kedilerde İç ve Dış Parazit Uygulaması

Kedilerde iç ve dış parazitler, kedilerin vücutlarında bulunan ve sağlıklarını olumsuz yönde etkileyen parazitlerdir. Kedilerde iç parazitler, kedilerin vücutları içinde bulunan ve vücutlarından gıda ve besinleri emerek yaşayan parazitlerdir.

Örneğin, solucanlar ve güveçler gibi. Kedilerde dış parazitler ise, kedilerin vücutlarının dışında bulunan ve vücutlarından besin ve gıdayı emerek yaşayan parazitlerdir. Örneğin, kene, sivrisinek ve tüyleri içinde yaşayan pireler gibi.

Kedilerde iç ve dış parazitler, sağlıklarını olumsuz yönde etkileyebilecekleri için, bunlardan korunmak için iç ve dış parazit tedavisi uygulaması yapılır.

Bu tedaviler, genellikle ilaçlar şeklinde uygulanır ve kedilerin vücutlarındaki parazitleri öldürür veya etkisiz hale getirir.

Kedilerde iç ve dış parazit tedavisi, kedilerin sağlıklarını koruma amacıyla yapılır ve sıklıkla bir veteriner hekim tarafından yapılır.

Eğer kedilerinizde iç veya dış parazitler tespit edilirse, bir veteriner hekime danışarak tedavi uygulatmalısınız.

Karma aşısı, kediler için önemli olan bir aşıdır. Bu aşı, kedilerde görülen en yaygın bulaşıcı hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

Karma aşısı 1 ve Karma aşısı 2, kedilerde en yaygın olarak kullanılan iki tipten birisidir.

Karma Aşısı 1 ve Karma Aşısı 2

Karma aşısı 1, kedilerde panleukopeni (parvovirus), calicivirus ve rhinotracheitis (herpesvirus) gibi enfeksiyöz hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Bu aşı, küçük kediler için önerilir ve genellikle 6 haftalık yaştan itibaren uygulanır.

Karma aşısı 2, ayrıca feline leucemi (feline leukemia virus) gibi ciddi bir viral enfeksiyonun önlenmesine yardımcı olur. Bu aşı, daha büyük kediler için önerilir ve genellikle 12 haftalık yaştan itibaren uygulanır.

Her iki aşı da genellikle üç aşamalı olarak uygulanır: İlk aşı, 6 haftalık yaştan itibaren uygulanır ve 3 hafta sonra ikinci aşı verilir. İkinci aşı, 12 haftalık yaştan itibaren uygulanır ve 3 hafta sonra üçüncü aşı verilir. Bu aşıların yıllık takviyesi de önerilir.

Kuduz Aşısı

Kuduz, bir viral enfeksiyon olan rabies adı verilen bir hastalıktır. Bu hastalık, genellikle hayvanlar tarafından bulaştırılır ve insanlarda ağır bir hastalık olarak kendini gösterir. Kuduz aşısı, bu hastalığa karşı koruma sağlar ve aşı olmayan insanların ölüm oranı oldukça yüksektir.

Kuduz aşısı, genellikle hayvanlar için zorunlu hale getirilmiştir ve insanlar için de tavsiye edilmektedir. 3 aylık olan kedilere kuduz aşısı yaptırılır. Bu süreden önce kediler anne sütü ile beslendikleri için kuduz tehlikesinden korunmuş olurlar.

Lösemi Aşısı

Kedi lösemi aşısı, kedinizi lösemi virüsüne karşı koruma sağlar. Aşı, genellikle küçük kedilerde yapılır ve birkaç dozdan oluşur.

Aşının etkinliği, aşının yapıldığı yaşa göre değişebilir ve genellikle daha yüksek oranlarda başarılıdır.

Kedinizin yaşı, sağlık durumu ve geçmişte aşıları olup olmadığı gibi faktörler aşının yapılıp yapılmayacağı konusunda veteriner hekiminizin tavsiyesine göre değişebilir.

Kedinizi lösemi virüsüne karşı koruma sağlamak için veteriner hekim ile konuşun ve aşının kediniz için uygun olup olmadığını öğrenin.

FIV Aşısı

FIV (Feline Immunodeficiency Virus) aşısı, kedilerde FIV infeksiyonunu önlemeye yönelik bir aşıdır. Bu infeksiyon, kedilerde bağışıklık sistemini zayıflatır ve böbrek, karaciğer, lenf düğümleri ve diğer organları etkileyebilir.

FIV aşısı, çoğunlukla kedilerin ilk yıllarında yapılır ve daha sonra periyodik olarak tekrarlanır. Aşı, genellikle kedilerin aşı programının bir parçası olarak verilir ve doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda yapılır.

Eğer kediniz FIV aşısı yaptırılmadıysa veya aşının etkisi süresi dolmuşsa, veteriner hekiminiz ile iletişime geçerek aşının yaptırılması konusunda danışabilirsiniz.

Yavru Kedilerde Aşı Uygulaması

Yavru kedilerde aşı uygulaması, kedilerin bazı hastalıklara karşı korunmalarını sağlamak amacıyla yapılan bir işlemdir. Aşılar, kedilerin vücudunda belirli miktarlarda bir hastalık patojenine (örneğin, kuduz, panleukopenia veya feline) maruz kalması durumunda vücut tarafından üretilebilecek antikorların üretimini sağlar.

Bu antikorlar, vücutta bu patojenlere karşı savunma mekanizması oluşturur ve böylece kedi bu hastalıklara karşı daha dayanıklı hale gelir.

Yavru kedilerde aşı uygulaması genellikle haftalık yaşlarda başlar ve aşılar genellikle birkaç aşamada uygulanır. İlk aşı, yavru kedilerin haftalık yaşlarda uygulanır ve bu aşı genellikle panleukopenia, ve kuduz gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.

İkinci aşı, yavru kedilerin haftalık yaşlarda uygulanır ve bu aşı genellikle aynı hastalıklara karşı koruma sağlar ve ayrıca feline leukemia (FLV) veya feline infeksiyöz anemi (FIA) gibi diğer hastalıklara karşı da koruma sağlar.

Yavru kedilerin aşılarını düzenli olarak uygulatmak önemlidir, çünkü bu sayede kedilerin bu hastalıklara karşı daha dayanıklı hale gelmesine yardımcı olur ve aynı zamanda bu hastalıkların yayılımını da önler.

Aşıların yan etkileri genellikle hafif olur ve genellikle aşıdan hemen sonra ortaya çıkan ağrı, şişlik veya kızarıklık gibi belirtiler geçicidir. Ancak bazı kedilerde daha ciddi yan etkiler olabilir ve bu nedenle aşıların uygulanması sırasında bir veteriner hekim tarafından takip edilmesi önemlidir.

Ev kedisine aşı şart mı?

Ev kedilerine de aşı yaptırılması gerekir. Her ne kadar evde koruma altında olduğunu düşünseniz de kedinizin aşılarını düzenli olarak yaptırmamanız halinde, kedinizin sağlığını riske atmış olursunuz.

Kedilere kaç tane aşı yapılır?

Temel olarak kedilere Karma, kuduz ve lösemi aşısı olmak üzere 3 farklı aşı yapılır. Ancak bunun yanında mantar için ve bazı durumlar için diğer aşıların da yaptırılması gerekir.

Kedi aşı fiyatı

Kedi aşı fiyatı, veteriner hekime ve şehre göre değişiklik gösterebilir. Kedi aşısı türüne de göre de ayrıca kedi aşısı fiyatı değişmektedir.

Puanla!

[Toplam: 2 Ortalama: 5]

umut boz

Veteriner Klinikleri Ücret Tarifesi

Ev-süs hayvanları ücret tarifesi her yılın başında belli olan ve veteriner klinikleri ile hayvan sağlığı konusunda faaliyet gösteren diğer kurumların uygulaması gereken asgari fiyatlardır. ‘Veteriner Hekimler Odası’ o sene içerisinde uygulanacak asgari fiyatları belirler. Evcil hayvan yakını olan herkes aşı, muayene, iç, dış parazit uygulaması, tedavi ve ameliyat fiyatlarını merak edebilmektedir. Bu fiyatların bölgeden bölgeye değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır.

İçindekiler

Veteriner hekimi muayene ücretleri

Hayvan dostlarımızın sağlık durumları ve düzenli veteriner hekimi kontrolleri oldukça önem taşıyan bir konudur. Sizinle birlikte uzun yıllar boyunca, sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edebilmeleri için düzenli bir şekilde muayene olmaları gerekmektedir. Belirli ücretler karşılığında hizmet gören minik dostlarımızın yılı muayene fiyatları ise aşağıdaki gibidir:

  • Kedi Genel Muayene: TL
  • Köpek Genel Muayene: TL
  • Kedi Kontrol Muayenesi: TL
  • Köpek Kontrol Muayenesi: TL
  • Kedi Acil Durum Muayenesi: TL
  • Köpek Acil Durum Muayenesi: TL
  • Muayene (Çalışma Saatleri Dışı) : TL
  • Dr. Veteriner Hekimi Muayenesi : TL
  • Kafes Kuşları Muayene: TL
  • Kafes Kuşları Kontrol Muayenesi : 85 TL
  • Sürüngen Muayene: TL
  • Sürüngen Kontrol Muayenesi : TL
  • Kemirgen Muayene: TL
  • Kemirgen Kontrol Muayenesi : TL

Veteriner aşı ücretleri

Kuduz, sokak ve ev hayvanları açısından ciddi sonuçlar doğurabilecek tehlikeli bir hastalıktır. Önlem alınmadığı takdirde ölüme sebebiyet veren kuduz, alanında uzman bir veteriner eşliğinde ile tamamen ortadan kaldırılabilmektedir. Önerilen aşıların düzenli aralıklarla yaptırılması hem hayvan dostlarımız hem de insanlar için hafife alınmaması gereken bir konudur. Kuduz aşısının haricinde, kedi-köpeklerin sağlığı için birçok başka aşı ve iç-dış parazit ilaç uygulamaları da bulunmaktadır. Bu aşı ve ilaç uygulamalarının fiyatları değişkenlik göstermektedir.

  • Kedi Kuduz Aşısı: TL
  • Kedi Karma Aşı: TL
  • Kedi Lösemi Aşısı: TL
  • Kedi FIV Aşısı: TL
  • Kedi İç Parazit İlaç Uygulaması (Oral): TL
  • Kedi İç Parazit İlaç Uygulaması (Enjektabl): TL
  • Kedi Dış Parazit İlaç Uygulaması: TL (İlaç ücreti ekstra olarak eklenecektir)
  • Köpek Kuduz Aşısı TL
  • Köpek Karma Aşı: TL
  • Köpek Corona Aşısı: TL
  • Köpek seafoodplus.infoiseptica Aşısı: TL
  • Köpek Lyme Aşısı: TL
  • Köpek İç Parazit İlaç Uygulaması (Oral): TL (kiloya göre artış gösterebilmektedir.)
  • Köpek İç Parazit İlaç Uygulaması (Enjektabl): TL (kiloya göre artış gösterebilmektedir.)
  • Köpek Dış Parazit İlaç Uygulaması: TL (İlaç ücreti ekstra olarak eklenecektir)

Muayene sonrası uygulanacak klinik işlem ücretleri

Hayvan dostlarımız birçok sebeple tedavi edilmek zorunda kalabilir. Bu gibi durumlarda veteriner hekimi kontrolü ve tedavi planı mutlaka gereklidir. Evcil hayvan yakınlarının, hekim bilgisi dışında bilinçsizce uyguladığı tedavi yöntemleri oldukça tehlikeli sonuçlar doğurmaktadır. Bundan dolayı bu gibi tedaviler yalnızca veteriner hekimin,n uygun göreceği şekilde gerçekleşmelidir.

  • Subkutan Enjeksiyon TL
  • İntramuskuler Enjeksiyon: TL
  • İntravenöz Enjeksiyon: TL
  • Subkonjuktival Enjeksiyon: TL
  • İntraartiküler Enjeksiyon: TL
  • Retrobulber Enjeksiyon : TL

Muayene sonrası uygulanacak tedavi ücretleri

Hayvan dostlarımızın sahip olduğu hayat şartları ne kadar iyi olursa olsun, çeşitli nedenlere bağlı olarak hastalanabilirler. Bundan dolayı muayenenin ardından tedavi edilmeleri, dostunuzun sağlığı açısından çok önemlidir. Muayene sonrası belirlenen fiyatlar genel olarak şu şekildedir:

  • Anal Kese Temizliği: TL
  • Anal Kese Temizliği (Lavaj): TL
  • KornealFluoresin Uygulaması: TL
  • Shirmer Gözyaşı Testi: TL
  • Oksijen Tedavisi : TL
  • Abdominosentez ile Örnek Alınması : TL
  • Dişi İdrar Yolu Sondalama : TL
  • Erkek İdrar Yolu Sondalama : TL
  • Sistosentez ile Örnek Alınması : TL
  • Basit Yara Temizleme: TL
  • Komplike Yara Temizleme: TL
  • Pansuman: TL
  • Kulak Temizleme, Yıkama ve İlaç Uygulama : TL
  • Lavman: TL
  • Hospitalizasyon: TL
  • Yoğun Bakım: TL
  • Gastrik Lavaj: TL
  • Mide Sondası Uygulama: TL
  • Besleme Sondası Uygulama: TL
  • Karın İçindeki Sıvı Drenajı: TL
  • Torasik Hava/Sıvı Drenajı TL
  • Mikroçip Uygulaması: TL
  • Bronkoalveolar Lavaj: TL
  • Transtrakeal Yıkama: TL
  • Tırnak Kesme TL
  • Ayaktan Yabancı Cisim Çıkarma (Basit): TL
  • Ayaktan Yabancı Cisim Çıkarma (Komplike): TL
  • Kulaktan Yabancı Cisim Çıkarma: TL
  • Burundan Yabancı Cisim Çıkarma (Basit): TL
  • Burundan Yabancı Cisim Çıkarma (Komplike): TL
  • Kan Transfüzyonu: TL
  • Subkutan Sıvı Tedavisi: TL
  • Parenteral Sıvı Tedavisi: TL
  • Anjiokat Uygulama: TL
  • Anjiokat Yenileme: TL

kediler ve köpekler

Veteriner Laboratuvar İşlem Ücretleri

Laboratuvar çalışmaları, hayvanların hastalıklarının tespit edilmesinde çok büyük rol oynar.  Laboratuvar çalışmaları doğrultusunda, hızlı ve kesin bir şekilde pek çok hastalığın teşhisi konulabilmektedir. Ayrıca laboratuvar sonuçlarına göre tedavi veya operasyon yöntemleri belirlenmektedir. Laboratuvar işlemlerinin genel fiyat prosedürü ise şu şekildedir:

  • Kan Alımı: TL
  • Kan Glukoz Testi: TL
  • Kan Serum Biyokimyasal Analizi: TL (Tek parametre)
  • Kan Serum Biyokimyasal Analizi: TL (Çoklu parametrelerde her parametre başına)
  • Kan Sayımı (Hemogram): TL
  • Eritrosit Sayımı (Thoma lamı yöntemi): TL
  • Lökosit Sayımı (Thoma lamı yöntemi): TL
  • Hematokrit: TL
  • Total Protein: TL
  • Trombosit: TL
  • Formül Lökosit: TL
  • Dışkı Muayenesi: TL
  • Dermotofit Testi: TL
  • Sitolojik Muayene: TL
  • Deri Kazıntısı Testi: TL
  • İdrar Muayenesi (Total): TL
  • Kuduz Kan Titrasyon Testi: TL (Referans laboratuvar ücretlerini kapsamaz)

Görüntüleme İşlemlerinin Ücretleri

Gerekli görüldüğü durumlarda uygulanan radyografi işlemleri, söz konusu hastalığın teşhisi için kilit noktalardan biridir. Radyografi uygulamalarının genel fiyatları şu şekildedir:

  • Dijital Röntgen: TL
  • Dijital Röntgen İkinci Poz Bedeli: TL
  • Gastroenterografi (Pozitif kontrast): TL
  • MR: TL
  • Tomografi: TL
  • Ultrason Kardiak Muayene: TL
  • Ultrason Kardiak Muayene (Doppler cihazı ile): TL
  • Ultrason Abdominal Muayene:  TL
  • Ultarason Jinekolojik Muayene: TL

Cerrahi Uygulamaların Ücretleri

Cerrahi operasyonlar, evde ve sokakta yaşayan hayvan dostlarımız için en önemli hizmetlerden biridir. Zira yapılan operasyonlar ile dostlarımız en ölümcül durumların eşiğinden kurtarılabilmektedir. Bundan dolayı veteriner fiyatları hakkında bilgi sahibi olmanız yararlı olacaktır. Cerrahi operasyon öncesi veya sonrasında oluşabilecek masrafların genel tablosu şu şekildedir:

  • Gaz Anestezi(saatlik): TL
  • Enjektabl Anestezi: TL
  • Lokal Anestezi: TL
  • Sedasyon : TL
  • Erkek Kedi Kısırlaştırma: TL
  • Erkek Köpek Kısırlaştırma: TL
  • Dişi Kedi Kısırlaştırma: TL
  • Dişi Köpek Kısırlaştırma: TL
  • Kedi Sezaryen: TL
  • Köpek Sezaryen: TL

Ameliyat Ücretleri

Hayvan dostlarımızın hastalanma, yaralanma, kaza geçirme vb. riskleri oldukça fazladır. Buna bağlı olarak bu gibi vakalar çeşitli ameliyat gereksinimlerini de beraberinde getirebilmektedir. Fiyatlar, yapılacak operasyonun içeriğine göre değişebilmekle birlikte genel olarak şu şekildedir:

  • ProlapsusVagina Operasyonu: TL
  • Pyometra Operasyonu: TL
  • Meme Tümörü Operasyonu: TL
  • Parmak Amputasyonu Operasyonu: TL
  • EkstremiteAmputasyonu Operasyonu: TL
  • Kuyruk Amputasyonu Operasyonu(medikal zorunluluk durumlarında): TL
  • Kalça Çıkığı Operasyonu: TL
  • Çapraz Bağ Kopuğu Operasyonu: TL
  • EksternalFiksasyon ile Kırık Operasyonu: TL
  • Patella Çıkığı Operasyonu: TL
  • Özofagotomi Operasyonu: TL
  • Gastrotomi Operasyonu: TL
  • Gastropeksi Operasyonu: TL
  • Enterotomi Operasyonu: TL
  • Rektum Prolapsusu Operasyonu: TL
  • Anorektal Tümör Operasyonu: TL
  • Deri Tümörü Operasyonu: TL
  • Diyafram Hernisi Operasyonu: TL
  • İnguinalHerni Operasyonu: TL

Bu yazı İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) ücret tarifesi göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

Fiyatlar sürekli güncelleniyor güncel fiyat listesi için => seafoodplus.info

Veteriner Klinikleri Ücret Tarifesi Yazılarının Benzerleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir