kahverengi noktalardan kurtulma / Ellerinizde oluşan koyu lekelerden kurtulmanız için 4 öneri - El ve Ayak Bakımı

Kahverengi Noktalardan Kurtulma

kahverengi noktalardan kurtulma

Kahverengi Lekeler Neden Oluşur, Nasıl Geçer? Kesin Çözümler

Ciltte, vücutta ve yüzde kahverengi lekeler en sık karşılaşılan cilt problemlerindendir. Bu lekeler genellikle güneşin U.V ışınlarına maruz kalma, yaşlanma ve genetik gibi nedenlerden kaynaklanır. Hamilelik, stres ve bazı vitamin eksiklikleri de ciltte, yüzde kahverengi leke oluşumunu tetikleyebilir. Cildimize güneş kremi sürmeden güneşlendiğimizde; ciltte melanini arttıran melanosit olarak bilinen hücrelerin üretiminde artış başlarve ciltte kahverengi lekeler meydana gelir. Bu kahverengi lekeler genellikle zararsızdır fakat estetik görünümü bozduğu düşünüldüğünden çoğu insan bu lekelerden kurtulmak ister. Bu yazımızda, kahverengi lekelerden kurtulmanız için, size tamamen doğal 7 öneri sunacağız.

Vücutta, ciltte ve yüzde kahverengi leke neden olur?

  1. Güneşin U.V ışınlarına maruz kalma, sık güneşlenme
  2. Yaşlanma
  3. Hamilelik
  4. Bazı ilaçların yan etkileri
  5. Doğum kontrol hapı kullanma
  6. Genetik
  7. Hormonal bozukluklar
  8. Stres
  9. Karaciğer hastalıkları
  10. Seboreik keratoz
  11. Melazma

Ciltteki Kahverengi Lekeler Nasıl Geçer? Kesin Doğal Çözümler

Limon

Limon suyunun kahverengi lekelerin renk açılmasındaki başarısı inanılmazdır. Ayrıca limon cildin, nemli, diri ve sağlıklı görünmesini sağlar. Kahverengi lekelere direk limon suyunu sürün. 30 dakika bekleyip soğuk su ile durulayın. Yaklaşık iki ay boyunca her gün 2 kez uygulayın. Çok hassas bir cilde sahipseniz; limon suyunu su veya gül suyu ile de seyreltebilirsiniz. Daha etkili bir limon suyu yöntemi ise; limon suyuna bir miktar şeker ilave ederek  peeling elde edin ve limon suyu toz şeker karışımı ile yüzünüzde veya vücudunuzda kahverengi olan yere masaj yaparak nazikçe sürün.5-10 dakika sonra soğuk su ile yıkayınız. Bunu haftada bir kaç kez yapabilirsiniz.

Yoğurt

Yoğurt, içinde bulunan laktik asit sayesinde; cildinizi kurutmadan ölü hücrelerden kurtulmanızı, ciltte ve yüzdeki kahverengi lekeleri yok etmenize yardımcı olur. Kahverengi leke olan yere yoğurt sürüp 5-10 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durulayın. Cildiniz yağlı ve akneleriniz varsa yoğurda bir miktar limon sıkmanızı tavsiye ederiz. Diğer bir yöntem ise; 4 tatlı kaşığı yoğurda 2 tatlı kaşığı taze domates suyu ekleyip kahverengi lekelerinize sürmektir. 5-10 dakika sonra yıkayın. Şayet kahverengi lekeler az bir alandaysa daha az malzeme kullanın. Sonuç alana kadar her gün 2 kez tekrarlayınız.

Hint Yağı

Hücre yenileyici etkisi olan hint yağını da kahverengi lekeleri yok etme amacıyla kullanabilirsiniz. Kahverengi lekelerin geçmesi için Hint yağı ile birlikte E vitamini yağı, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağıda kullanabilirsiniz. Hint yağını tek başına yahut bildirdiğimiz diğer yağlarla karıştırıp pamuk yardımıyla yüzünüzde, cildinizde kahverengi leke olan yerlere sürün. Birkaç saat sonra soğuk su ile yıkayabilirsiniz.Lekelerin rengi açılana kadar sabah akşam 1 defa uygulayınız.

Elma Sirkesi

Birçok cilt problemlerinde de kullanılan elma sirkesi kahverengi lekelerin geçmesinde de çok etkilidir. Eşit miktarda elma sirkesi ile suyu karıştırın.(Mesela 1 tatlı kaşığı su ile, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi gibi) İçine bir miktar bal da ilave edebilirsiniz. Yüzünüzde, vücudunuzda, cildinizde kahverengi lekelere sürüp 3-5 dakika beklettikten sonra soğuk su ile yıkayınız. Bunu olumlu sonuçlarını görünceye kadar günde bir kez olarak uygulayabilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise bir buçuk yemek kaşığı elma sirkesine birkaç yemek kaşığı portakal suyu ilave ederek hazırlamış olduğunuz karışımı lekelerinize sürün. Yıkamadan önce cildinizde kuruması için bir miktar bekleyin. Ardından yıkayınç Dört ila beş hafta boyunca günde bir iki kez uygulayabilirsiniz.

Aloe Vera

Aloe Vera, hücre yenilemesi ve iyileştirme özelliklerine sahip bir bitkidir. Bu nedenle ciltte, yüz de kahverengi lekelerin yok edilmesinde çok etkilidir. İnternetten veya bitki satan yerden satın alacağınız Aloe vera yaprağını uzunlamasına kesip arasından çıkan jeli lekelerinize sürün ve 30 dakika kadar bekleyin. Sonra soğuk su ile yıkayın. Her gün iki kez olmak üzere bir ay boyunca kullanınız. 

Sandalağacı tozu

Sandalağacı tozu birçok farklı cilt lekelerinde olduğu gibi kahverengi lekelerden de kurtulmanıza yardımcı olan bir antiseptiktir.

İki yemek kaşığı sandalağacı tozu, iki tatlı kaşığı gül suyu, birer tatlı kaşığı gliserin ve limon suyu ile çok etkili bir karışım elde edersiniz. Bunu lekelerinize sürün ve kurumasını bekleyin. Yeterli kuruluğa eriştiğinde soğuk su ile yıkayınız. Lekeleriniz kaybolana kadar haftada birkaç kez uygulayınız.

Soğan Suyu

Soğan suyu kahverengi lekelerinizde de kullanabileceğiniz asidik, renk açıcı bir bitkidir. Soğan suyuna ek olarak sarımsak suyu da kullanabilirsiniz.

Bir dilim soğanı günde 2-3 kez kahverengi lekelerinize sürebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise; bir tatl kaışığı soğan suyu iki tatlı kaşığı bal ile karıştırıp lekelerinize sürün. İyice yıkamadan önce 15 dakika cildinizde kurumasını bekleyin.Ardından yıkayın. Bunu günde bir veya iki kez yapabilirsiniz. 

Not:Bu yöntemleri denemeden doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Leke Giderici Maske Tarifleri (Çil, Güneş, Sivilce, Cilt Lekesi İçin) Tıklayınız

Aspirinin Cilde Faydaları Ve Aspirinle Cilt Maskesi Tarifleri Tıklayınız

Sütün Cilde Faydaları Ve Süt Maskesi Tarifleri Tıklayınız

Muzun Cilde Ve Saça Faydaları İle Muz Maskesi Tarifleri Tıklayınız

Yumurta Akı Maskesi Ve Yumurta Akının Cilde Faydaları Resimli Anlatım Tıklayınız

E Vitamini Kapsülü Yüze Sürülürmü? Evigen Ampülün Cilde Faydaları Tıklayınız

Yoğurt Limon Maskesi (Cilt İçin Faydaları Ve 5 Maske Tarifi) Tıklayınız

Ciltteki Kahverengi Lekeler Nasıl Giderilir?

Cilt Lekeleri Nasıl Giderilir?

Ciltteki kahverengi lekeler genellikle herhangi bir işlem gerektirmez. Ancak bazı kişiler kozmetik nedenlerle lekeleri çıkarmak isteyebilir. Bu durumda bir dermatoloğa danışmanız daha faydalı olacaktır.

Dermatologlar, cilt lekelerini gidermek için kremler veya prosedürler önerebilmektedir. Bazı durumlarda bu lekeleri giderebilir. Prosedürler kremlerden daha pahalı olabilir. Daha hızlı çalışma eğiliminde olsalar da yan etkilere neden olma olasılığı daha yüksektir.

En iyi uygulama seçeneği, nedene, lekenin boyutuna ve vücudun alanına bağlı değişmektedir. Bir dermatolog, ciltteki kahverengi lekeler için aşağıdaki uygulamalardan birini önerebilir.

1-) Cilt Açıcı Kremler

Reçeteli koyu leke ağartıcı krem, cildi beyazlatarak çalışır. Genellikle kademeli olarak etki eder ve koyu lekelerin görünümünü azaltmak birkaç ay sürer.

Leke giderici kremlerdeki etken madde olan Alfa Arbutin veya Hentowhite Af, cildin melanin üretmesini engeller. Bu ürünlerin etki oranı içerisindeki Alfa Arbutin veya Hentowhite Af miktarına göre değişiklik gösterme eğilimindedir.

2-) Mikrodermabrazyon Yöntemi

Mikrodermabrazyon sırasında; dermatolog cildin dış yüzeyini (epidermis tabakası) çıkarmak için aşındırıcı bir yüzey oluşturmak için cilde bir karışım püskürten, sürtünme ile soyulan tabakayı ve karışımın arta kalanlarının vakum yoluyla ciltten uzaklaştıran özel bir cihaz kullanır. Bu uygulama ile lekelerin azalmasına yardımcı olabilecek yeni kolajen oluşmasına olanak destekler.

Dermatech 30SPF Leke Kremi İle Koyu Cilt Lekelerinden Kurtulmak Artık Çok Kolay!

3-) Lazer Uygulaması

Birçok farklı lazer uygulama türü mevcuttur. Bununla birlikte cilt lekelerine karşı en önemli yöntemlerden biri, yoğun darbeli ışık lazeri kullanımıdır. Kullanılan ışık lazeri, melanin pigmentlerini hedef alarak kahverengi lekeleri ortadan kaldırır.

4-) Kimyasal Peeling Yöntemi

Kimyasal bir soyma, cilde, yüzeyi pul pul dökerek yeni cilt büyümesine yol açan bir solüsyonun uygulanmasını içerir. Derideki kahverengi lekeleri yavaş yavaş solabilir.

5-) Kriyoterapi Yöntemi

Kriyoterapi prosedürü, cilt hücrelerine zarar veren kahverengi lekeleri dondurmak için sıvı nitrojen uygulanmasını içeren bir yöntemdir.

Teşhis Nasıl Yapılır?

Eğer cildinizde oluşan lekelerin oluşumundan rahatsızlık duyuyorsanız bir uzmana danışmalısınız. Dermatolog, cilt üzerindeki kahverengi lekelerin nedenini onları inceleyerek ve tıbbi öykü alarak teşhis koyma da kullanabilir. Fiziksel bir muayene sırasında sağlık uzmanı, siyah ışık veya mor ötesi ışık yayan özel bir cihaz aracılığıyla, gördükleri lekeleri özel olarak muayene yapabilirler.

Bazı durumlarda, cilt kanserinin lekeye neden olmadığından emin olmak için bir lekenin belirli özellikleri daha fazla test edilmesi gerekebilir. Bunların dışında normal bir cilt muayenesi de yapılabilir.

Leke Oluşturabilecek Risk Faktörleri Nelerdir?

Ciltteki kahverengi lekeler hemen hemen herkesin cildinde oluşabilir. Bu lekelerin oluşmasında başlıca sebepler ise genellikle şunlardır; 

  • Güneşten gelen UVA ve UVB gibi ışınlara maruz kalma,
  • Gebelik döneminde oluşan hormon değişiklikleri,
  • Akne, egzama veya sedef rahatsızlığı gibi cilt rahatsızlıkları,
  • Yaralanma, incinme ve yanma gibi deride oluşabilecek durumlar,
  • Kullanılan ilaçların ciltte oluşturabileceği durumlar,
  • Karaciğer vb. rahatsızlıklara bağlı oluşabilecek semptomlar,
  • Diyabet (şeker rahatsızlığı) sebebiyle oluşan yara ve lekeler,
  • En önemli leke oluşumları ise kalıtımsal olmalarıdır.

Dermatech Karma ve Yağlı Ciltler İçin Temizleme Jeli İle Akne (Sivilce) Sorunlarından Kurtulmak Artık Çok Kolay!

Leke Oluşumunu Nasıl Önleyebilirim?

Açıkçası ciltte lekelerin oluşmasını önlemek o kadar da mümkün gözükmemektedir. Yukarıda belirttiğimiz gibi birçok sebebi olduğu gibi birincil oluşum nedenleri genetik ve güneş kaynaklı olmasıdır. Örneğin hamilelik sırasında melazmaya yol açabilecek hormonal değişiklikler önlenemez.

Bununla birlikte, kahverengi nokta olasılığını azaltmak ve daha koyu hale gelmesini önlemek için insanların yapabileceği birkaç şey vardır:

  • Güneş parlak olmasa bile her gün en az 30 SPF'li bir güneş kremi kullanmak.
  • Cildi daha fazla korumak için geniş kenarlı bir şapka ve güneş gözlüğü takmak.
  • Akne gibi iltihaplanmaya neden olabilecek cilt rahatsızlıklarının önlenmesi.
  • Özellikle güneş ışınlarının dik indiği zaman olan öğle vakitlerinde güneşe çıkmaktan kaçınmak.

Ne Zaman Bir Doktora Görünmeliyim?

Çoğu zaman ciltte oluşan kahverengi lekeler zararlı değildir. Ancak bazı durumlarda, koyu bir nokta ile bir tür cilt kanseri olan melanom gibi diğer cilt değişiklikleri arasındaki farkı söylemek zor olabilir.

Ciltteki lekelerin ne olduğundan emin olamıyor veya birkaç yöntem denemenize rağmen ondan kurtulamıyor iseniz daha fazlasını öğrenmek için bir doktora görünmelisiniz. Ayrıca aşağıdaki bazı durumlarda da bir uzman tavsiyesi almak iyi olabilir

  • Lekeler aniden ortaya çıktıysa,
  • Leke üzerinde veya çevresinde kaşıntı varsa,
  • Leke ve çevresinde karıncalanma oluyorsa
  • Leke ve çevresinde kanama varsa
  • Rengi veya boyutu değişiklik gösteriyorsa bir uzmana danışmak iyi olur.

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer? Evde Doğal Çözümler

Cilt lekeleri olarak adlandırılan cilt yüzeyindeki renk değişiklikleri, cilt derisinden daha koyu veya daha açık renkte olabilir. Genel olarak lekeler çene, alın ve yanak bölgelerinde yer alır. Yüze daha pürüzlü ve mat bir görünüm veren lekelere el üstünde, sırt ve göğüs bölgesinde de rastlanabilir.

Kişilerin sosyal yaşamları üzerinde olumsuz rol oynayan lekeler, çeşitli psikolojik hastalıklara da neden olabilir. Cildin yetersiz temizlenmesi, akne izleri, yüksek oranda kimyasal içeren makyaj malzemelerinin kullanımı, ilerleyen yaş ve güneş ciltte lekelere ve renk değişimlerine sebep olur.

Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir?

  • Limon Maydanoz Kürü
  • Maydanoz Yoğurt Kürü
  • Limon ve Kafur Yağı
  • Karbonatlı Leke Maskesi
  • Zerdeçal Maskesi
  • Aloe Vera Maskesi
  • Güllü Kil maskesi
  • Salatalık Maskesi
  • Ballı Limon Maskesi
cilt lekelerine çözüm

Bu lekeleri önlemek için cildin temizliğinin ve bakımının doğru olarak yapılması önemlidir. Bazı cilt lekeleri önemsiz gibi görünse de altında yatan neden büyük bir hastalığın habercisi olabilir. Cilt lekeleri giderme tedavisi nedene yönelik yapılır.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Sağlıklı günler dileriz…

cilt lekeleri nasıl geçer

Cilt Lekelerine Çözüm Önerileri: 9 Doğal Yöntem

Doğal yöntemler kullanılarak da cilt lekeleri tedavi edilebilir. Peki, cilt lekeleri nasıl yok edilir? Asit içeriği yüksek kimyasal maddeler yerine cilt lekeleri elma sirkesi kullanılarak da yok edilebilir.

Cilt lekelerine çözüm İbrahim Saraçoğlu tarafından da ele alınmıştır. Saraçoğlu, cilt lekelerinden kurtulmak için cildi temizledikten sonra elma sirkesine batırılan pamuk ile lekeli bölgelerin silinmesini önermektedir. Sonuçlar kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte bu yöntemle lekelerim yok oldu diyenler vardır.

Uzun süredir lekelerden muzdaripseniz artık cilt lekelerine kesin çözüm nedir diyor olabilirsiniz. Sabırla doğal yöntemleri deneyerek ve altta yatan sebeplere yönelik aksiyonlar alarak çözüme ulaşabilme ihtimalinizi yükseltebilirsiniz.

Cilt lekeleri için faydalı bitkisel çözümler:

1) Limonlu Maydanoz Kürü

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Cilt lekelerine bitkisel çözüm arayanlar için yeşil ve sarının canlandırıcı ve şifalı etkisini öneriyoruz:

  • Yarım demet maydanoz bol su ile yıkanır ve büyük parçalar halinde doğranarak 1 bardak kaynar suda 10 dakika bekletilir.
  • Soğuduktan sonra maydanoz suyunun içine 1 adet limon suyu eklenerek her gün cilt temizlendikten sonra pamuk yardımıyla lekeli bölgeye sürülür.
  • Bu maske genel cilt lekeleri için olmakla birlikte sivilce lekelerine çözüm arıyorsanız da deneyebilirsiniz.

Maydanoz Limon Kürü Yapılışı ve Faydaları

limon maydanoz

2) Maydanozlu Yoğurt Maskesi

Malzemeler:

  • Maydanoz
  • Limon
  • Yoğurt

Hazırlanışı:

Evde cilt lekeleri nasıl giderilir diyenler için işte oldukça basit bir formül!

  • Yarım demet maydanoz bol su ile yıkandıktan sonra blenderdan çekilir.
  • Cam bir kaba alınan maydanozun içine yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı yoğurt eklenir.
  • Karışım haftada 2 kez cilde uygulanır ve kuruduktan sonra ılık su ile yıkanır.

Yoğurt Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? 11 Maske Tarifi

limon maydanoz yoğurt

3) Limon ve Kâfur Yağı Maskesi

Malzemeler:

  • Maydanoz
  • Limon
  • Kâfur yağı
  • Salatalık
  • Kil (beyaz veya yeşil)
  • Soğan

Hazırlanışı:

Cilt lekeleri doğal çözüm yöntemlerinden biri de limon ve kafur yağı maskesidir:

  • 2 çorba kaşığı maydanoz ezmesi, 1 çorba kaşığı kâfur yağı, 2 çorba kaşığı rendelenmiş salatalık, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı kil ve 1 yemek kaşığı rendelenmiş soğan cam bir kaseye koyularak karıştırılır.
  • Hazırlanan maske haftada 2 kez lekeli bölgeye uygulanır.
  • Kuruduktan sonra ılık su ile yıkanır.

Kafur Nedir? Ne İşe Yarar?

kafur yağı

4) Karbonatlı Leke Maskesi

Malzemeler:

Hazırlanışı:

  • Cilt lekeleri maskeleri arasında etkili olan karbonatlı maske için 1 çay kaşığı karbonat ile 1 çorba kaşığı yoğurt karıştırılır.
  • Hazırlanan karışım lekeli bölgeye uygulanarak 15 dakika bekletilir.
  • Daha sonra ılık su ile yıkanır.
  • Cilt lekeleri karbonat içeriğinde yer alan özel maddeler yardımıyla düzenli kullanıldığında azalabilir.
  • Karbonatlı leke maskesi özellikle sivilce lekelerine çözüm evde maske ile mümkün mü diyenlerin uygulayabileceği bir bakım ritüelidir.
  • Güneş lekelerine çözüm arayanlar da karbonatın renk açıcı özelliğinden faydalanabilirler.

Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

karbonat yoğurt maskesi

5) Zerdeçal Maskesi

Malzemeler:

  • Zerdeçal
  • Süt
  • Limon
  • Yoğurt
  • Hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı:

Cilt lekeleri bitkisel çözüm yöntemleri arasında en sık kullanılan maskelerden biri de zerdeçal maskesidir:

  • 1 yemek kaşığı zerdeçal, süt, limon suyu, yoğurt ve Hindistan cevizi yağı kullanılarak hazırlanan macun şeklindeki maske temiz cilde masaj yapılarak uygulanır.
  • Cilt lekelerine zerdeçal maskesi haftada 1-2 kez yapılabilir.

Zerdeçalın Cildinize İyi Gelecek 10 Faydası

zerdeçal maskesi

6) Aloe Vera Maskesi

Malzemeler:

  • Aloe vera jeli
  • Hindistan cevizi yağı
  • E vitamini ampulü

Hazırlanışı:

Cilt lekeleri aloe vera maskesi yardımıyla oldukça azalabilir. Yara tedavilerinde de kullanılan ve hücre yenileyici etkisi olan bu şifalı bitki cilt lekelerine çözüm doğal yolu ne olabilir diyenlerin imdadına koşar:

  • 1 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve 1 ampul E vitamini karıştırılarak cilde sürülür.
  • 15-20 dakika bekletildikten sonra ılık su ile yıkanır.
  • Aloe vera maskesi ciltteki kahverengi lekeler nasıl giderilir diyenler için özellikle önerilen bir tariftir.

Aloe Vera Nasıl Kullanılır? Çok İşinize Yarayacak 7 Farklı Yöntem

aloe vera maskesi

7) Güllü Kil Maskesi

Malzemeler:

Hazırlanışı:

  • 1 tane gülün yaprakları kaynayan suya atılır ve 7-8 dakika kısık ateşte kaynamanın devam etmesi beklenir.
  • Gülün rengi önemli değildir ama mis gibi kokan çiçekleri tercih etmeniz alacağınız sonucun daha iyi olmasını sağlayacaktır.
  • Gülün rengini ve içeriğinin geçtiği su soğumaya bırakılır.
  • Gül suyu soğuduktan sonra içine 100 gram kil ve 1 çay kaşığı bal ilave edilerek macun kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  • Karışım yüze sürülür ve yarım saat beklenir. Sonrasında ılık su ile temizleme yapılır.
  • Cilt lekelerine çözüm İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu maskenin haftada bir yapılması uygundur.

Gül Yağı Faydaları, Cilde Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

gül maskesi

8) Salatalık Maskesi

Malzemeler:

  • Yoğurt
  • Salatalık
  • Patates
  • Limon Suyu
  • Karbonat
  • Bal
  • Yumurta Akı

Hazırlanışı:

  • Çeyrek patates ve çeyrek salatalık rendeledikten sonra avuçta sıkılarak suyu çıkartılır.
  • Patates ve salatalık suyunun içine çeyrek limonun suyu eklenir.
  • Karışıma 1 çorba kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı bal ilave edilir ve karıştırılır.
  • Son olarak çırpılmış yumurta akı ve maske hafif macun kıvamına gelene kadar da beyaz kil eklemesi yapılır.
  • Maske 15 dakika ciltte bekletildikten sonra ılık suyla temizlenir.
  • Cilt lekelerine çözüm Suna Dumankaya önerisi ne olabilir, bitki bilim uzmanından tarif almış olalım derseniz bu maskeyi deneyebilirsiniz.

Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır? Cildinizi Yenileyecek 4 Doğal Formül

salatalık maskesi

9) Ballı Limon Maskesi

Malzemeler:

  • Bal
  • Limon Suyu
  • Maydanoz Suyu

Hazırlanışı:

  • Yarım çay bardağı bal, yarım çay bardağı limon suyu ile karıştırılır.
  • Birkaç dal maydanoz 1 çay bardağı kadarlık suda kaynatılır ve elde edilen maydanoz suyu soğutulur.
  • Ballı limon suyu ile maydanoz suyu karıştırılır.
  • Karışıma batırılan gazlı bez yüzün üstüne konur ve 7-8 dakika beklendikten sonra cilt temizlenir.
  • Temizleme işlemini ılık su ya da maden suyu ile yapabilirsiniz.
  • Cilt lekelerine bitkisel çözüm Şems Aslan tarifi araştırması yapanlar için de bu maskeyle yazımızı sonlandırıyoruz, herkese pırıl pırıl bir cilt ışıltılı gülüşler dileriz.

Bal Limon Maskesi Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?

bal limon maskesi

Cilt Lekeleri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Peki, cilt lekeleri nasıl gider? Cilt lekelerini tedavi etmek için medikal, kozmetik ve doğal işlemler uygulanır. Geçmeyen cilt lekeleri için formül arayanlara yönelik birçok güzellik merkezinde farklı işlemler uygulanmaktadır.

Kimyasal peeling işlemi cilt lekelenmelerinde başvurulan tedavi yöntemleri arasındadır. Bu işlemde kimyasal ürünler ile cilt soyularak lekelerin hafiflemesi sağlanabilir. Ancak ciltte deformasyonlara neden olduğu için bu yöntem pek tercih edilmemektedir.

Cilt lekeleri lazer uygulamalarında cildin üst tabakasının soyulması sağlanarak alt tabakada yer alan sorunsuz derinin ortaya çıkmasını sağlanır. Ancak bu işlemde de ciltte kaşınma, yanma, kabuklanma ve ağrı gibi sendromlar görülebilir. Bu problemler geçinceye kadar evden çıkılmaması önerilir.

Cilt lekelerine çözüm olarak kullanılan renk açıcı yöntemlerden biri de mezoterapi uygulamasıdır. Bu uygulamada deri altına vitaminler enjekte edilir ve cildin alt dokusu yenilenir. Cilt altına verilen leke giderici ve yenileyici maddeler lekelerin kaybolmasına yardımcı olur.

Uzman bir dermatolog tarafından önerilen leke kremleri de güneş kremi ile birlikte kullanılarak lekelerin giderilmesinde faydalı olabilir. Cilt lekeleri krem tedavisinde en önemli faktör kremlerin zamanında ve düzenli kullanılmasıdır.

Lekeler en hızlı nasıl geçer diye yola çıkarak yöntem araştırması yapmak yerine uzun vadeli, kalıcı çözümlerin araştırması verimli olur. A, E ve C vitamini cilt lekeleri için etkili vitaminlerdir. Dışarıdan hap şeklinde ya da deri altına enjeksiyon şeklinde uygulanan bu vitaminler cilt lekelerinin açılmasını hatta kaybolmasını sağlayabilir. Yetersiz D vitamini cilt lekeleri oluşumuna neden olur. D vitamini takviyesi bu lekelenmelerin önlenmesini sağlayabilir. Ayrıca cilt lekeleri için sabun ve özel temizleme losyonları da kullanılabilir.

Sivilce Kurutucu: Evde 7 Hızlı Yöntem, Etkilerine İnanamayacaksınız!

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Sağlıklı günler dileriz…

cilt lekelerine ne iyi gelir

Cilt Lekeleri Neden Olur?

Cilt lekelerine çözüm bulan var mı diye araştırmadan önce lekelerin kaynağını bulmak daha önemlidir. Sorunun kaynağını bulduğunuzda çözüm kökten olur. Cildin kendi doğal rengini veren melanin pigmenti belirli bir bölgede biriktiği zaman o bölgedeki cilt renginin daha koyu olmasına neden olur.

Cilt lekeleri nasıl çıkar?

Uzun süre koruyucu güneş kremi olmadan güneşe maruz kalmak, zararlı ultraviyole ışınlarının cilde nüfus etmesine neden olur. Ciltte en yaygın olarak görülen lekelenme çeşidi kahverengi lekelerdir. Güneşin zararlı ultraviyole ışınları melanin pigmenti artışını uyarır ve kahverengi lekeler oluşturur. Bazı insanların ciltleri genetik olarak lekelenmelere karşı elverişlidir.

Kimyasal içeriği yüksek olan makyaj malzemelerinin kullanılması ve bu malzemelerin temizliğinin tam yapılmaması, solaryum gibi doğal olmayan yollarla bronzlaşma işlemi yapılması da cilt lekesi oluşturabilir. Ayrıca cilt lekeleri sivilce izleri, sigara içme, aşırı strese maruz kalma gibi faktörlere ek olarak hormonal nedenlerle de gözlenebilir.

Androjen hormonu yükseldiğinde yağ bezlerinden sebum üretimi hızlanır. Sebum cilt gözeneklerini tıkayarak bakterilerin de etkisi ile cilt lekesi oluşumunu kolaylaştırır. Menopoz ve premenopoz dönemindeki hormonal değişimlerin etkisiyle de ciltte lekeler meydana gelir.

Kahverengi lekeler dışında ciltte beyaz, pembe, sarı, mavi ve mor gibi çeşitli renklerde de cilt lekeleri oluşabilir. Bu lekeler cilt hastalığı ya da tiroit bezi, böbrek üstü bezi, karaciğer ve demir metabolizması bozuklukları gibi sistemik bir hastalık sonucu gelişebilir. Bu nedenler göz önüne alınarak cilt lekelerinin tedavisinde mutlaka bir dermatoloji uzmanından yardım alınması gerekir.

Siyah Nokta Maskesi: Evde Pratik 5 Doğal Maske ile Etkili Çözüm

Cilt Lekeleri Çeşitleri Nelerdir?

  • Malezma: Yüksek oranda östrojen hormonundan kaynaklı olarak ortaya çıkan cilt lekelenmesi halk arasında gebelik lekelenmesi olarak bilinen malezmadır. Doğum kontrol hapı kullanımı sonucu da görülebilen malezma genellikle alın, yanaklar ve üst dudak bölgesinde gözlenir.
  • Et Benleri: Şişmanlık, menopoz, hormon hastalıkları, hamilelik gibi nedenlerle çoğalan et benleri genellikle orta ve üst yaş gruplarında görülür. Göz çevresi, üst gövde, koltuk altı ve boyun bölgesinde ortaya çıkan et benleri zamanla büyüyüp çoğalarak ağrılı bir hale gelebilir. Genellikle kalıtsal olan cilt benlerinin sayısının çoğalması melanom gelişme riskini arttırabilir. Özellikle 75 yaş üstü kişilerde daha sık karşılaşılan melanom, sıkı bir şekilde takibi gereken cilt lekelenmesi çeşididir.
  • Şarap Lekesi: Cilt lekeleri çeşitleri arasında yer alan şarap lekesi doğum lekesi olarak tanımlanır. Yeni doğan bebeklerin yaklaşık %25’inde görülen damarsal bir anomalilik olan şarap lekesi genellikle okul çağına kadar kaybolur. Sıklıkla yüzde ve boyunda görülen bu leke çeşidi pembe ya da koyu mor renktedir.
  • Seboreik Keratoz: Diğer bir lekelenme çeşidi ise genetik eğilime sahip olan seboreik keratozdur. Yaşlılık beni olarak da bilinen bu lekelenmeler orta yaş ve üstü kişilerde sık olarak görülür. Sırt, göğüs, omuz ve yüzde görülen benler, zaman içinde kahverengi ya da siyah renge dönüşür.
  • Lentigo: Deride bir renk bozukluğu olarak ortaya çıkan lentigo ise karaciğer ya da yaşlılık lekesi olarak bilinir. Çilden daha koyu renge sahip olan bu lekelenme çeşidi göğüs, sırt, omuz, yüz ve elin üst bölgesinde görülür.
  • Çiller: Daha çok açık tenli kişilerde görülen çiller ise hayatın erken dönemlerinde ortaya çıkar ve genellikle 40-45 yaşlarında kaybolur. Güneşe maruz kalındığında sayısı çoğalan çillerin sağlık açısından herhangi bir zararı yoktur.

Gözenek Sıkılaştırıcı En Etkili 9 Doğal Maske ile Pürüzsüz Görünüm

cilt lekelerine ne iyi gelir

Farklı İhtiyaçlara Özel 8 Cilt Maskesi Tarifi

Yağlı Ciltler İçin Uygun Evde En İyi 7 Doğal Maske Yapımı

Yüz Maskesi: Cildinizi Anında Besleyecek Doğal ve Etkili 10 Tarif

Uçuğa Ne İyi Gelir? Evde Uygulayabileceğiniz 7 Bitkisel Kesin Çözüm

Saç Gürleştirme: Evde 5 Doğal Formül ile Kısa Sürede Hacimli Saçlar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası