kediye hap nasıl yutturulur / Kedilere Nasıl İlaç İçirilir? - İlaç Yutturmak - seafoodplus.info

Kediye Hap Nasıl Yutturulur

kediye hap nasıl yutturulur

Kedinize Doğru Şekilde İlaç Verme Yöntemleri

3 dakika

Kedinize Doğru Şekilde İlaç Verme Yöntemleri

Kedimize hap vermenin riskli yanları var ancak bazen sevimli dostlarımızın iyiliği için başka çaremiz de kalmıyor. Kedilere hap yutturmak, öyle kolay bir iş değildir ve sonucunda her tarafınız tırmık izleri içinde kalabilir. Kedimizin sağlığı için tüm bunları göze almamız gerekiyor ama kimsenin canı yanmadan bu işi halletmek istiyorsak hazırlığımızı doğru yapmalıyız.

Kediler bazen çok huysuz olabildikleri gibi oldukça da akıllıdırlar, yani onları kandırmak hiç de kolay değildir. Ancak biraz yaratıcı olarak hem hayvanınızı strese sokmadan ilacını verebilir hem de o keskin tırnak ve dişlerinden yara almadan kurtulabilirsiniz.

  • Öncelikle bunu çabuk halletmenin mümkün olmayabileceğini kabullenip biraz sabırlı olmak gerekiyor. Kedinizin yüzüne ve ağzına dokunmanıza alışkın olması önemli bir faktör. Sanki oyun oynuyormuşsunuz gibi başını arkaya yatırıp ağzını hapı yutturmaya çalışır gibi açmayı deneyin. Ardından ödül maması kullanarak ya da okşayarak size izin verdiği için onu ödüllendirin. Böylece en azından ağzına hapın konulacağı dakikaya kadar olacak hareketlere alışkanlık kazanacaktır.
  • Buraya kadar alıştıktan sonra elinizin baş ve orta parmaklarıyla kedinin ağzını açın. Elinizi “C” şeklinde ağzının içine yerleştirin.

Kedinizin, şurup kullanımı için iğnesiz şırıngalara da alışması gerekebilir çünkü vereceğiniz ilaç kadar ilacı nasıl vermeniz gerektiği de önemlidir. Hapın toz halinde ya da bütün olarak yutturulması, su içinde çözülmesi, aç karnına içilmesi ya da yiyecek içinde verilmesi gerekiyor olabilir. Bütün bu detayları öğrenip göz önünde bulundurmak oldukça önemli.

Kedinize hap vermek

yavru kedi ilaç içiyor

İlacı baskın elinizin (yani sağlaksanız, sağ elinizin) işaret ve baş parmakları arasında tutun. Sol kolunuzla kediyi kendinize yaklaştırıp yüzünü sizle aynı yöne bakar hale getirin.

Sol elinizle kedinin başını kaldırın. Çenesine baskı uygulayıp ağzını açtıktan sonra hapı ağzında mümkün olduğu kadar ileri bir noktaya yerleştirin.

Ağzını kapattıktan sonra boğazını ovmanız yutmasına yardımcı olacaktır. Ağız ya da burnunu yalarsa, hapı başarıyla yutturdunuz demektir.

İlk denemenizde başarısız olabilirsiniz. Kediniz hapı tükürebilir, bu durumda çok sinirli veya agresif görünmediği takdirde baştan başlayabilirsiniz. Bu işlemi iki kişi beraber yapmanız daha kolay olacaktır.

İşinizi kolaylaştırmak için bazı ipuçları

Kedinizi masa üstüne koymayı deneyebilirsiniz. Ellerinizi ısırıp çizmesini önlemek için de havluya sarabilirsiniz.

Ödül maması kullanabilirsiniz. İki yemek arasında aç olacağı bir vakitte yapmaya özen gösterin.

Yüzüne ve ağzına dokunmanıza alıştıktan sonra çiğnemeden yutabileceği yumuşak yiyecekler verin. Hapları yemek içinde verdiğinizde çiğnerse farklı bir tat olduğunu algılayıp tükürebilir. Bu nedenle çiğnemeden yutmaya alıştırmanız faydalı olacaktır.

Birkaç tane çiğnemeden yutacağı yiyecekten verdikten sonra içinde hap olanı da verebilirsiniz. Hapın kokusunu alamayacağı kadar iyi gizlenmiş olduğuna emin olun. Her gün aynı sayıda yiyecekten sonra hap vermeyin. Değişiklik yaparsanız kedinizin alışkanlık kazanıp içinde hap olan yemeği fark etmesi de zorlaşır.

kucakta kedi

Toz halinde mi, bütün olarak mı yoksa suda çözüp mü vermeli?

Hapları evde ezip toz haline getirmenizle dışarıdan toz halinde satın almanız arasında hiçbir fark yok. Buradaki önemli nokta veterinerinizin toz olarak mı yoksa bütün halde mi yutulmasını istediği. Aynı ilacın sıvı hali de varsa, şırınga kullanabilirsiniz ama o da başka türlü bir hazırlık isteyecektir.

Şırınganın üstüne sevdiği bir yiyecekten sürüp yalamasına izin verebilirsiniz. Böylece kediniz şırınganın ağzının yakınlarında olmasına alışacaktır.

İlacın bu şekilde verilmesi uygunsa, suyla karıştırıp rahatsız edici tadın azalmasını sağlayabilirsiniz. Şırıngayla ilaç verirken özellikle dikkatli olmalı ve sıvıyı yutamayacağı kadar hızlı ağızlarına boşaltmamalısınız, yoksa bir çeşit zatürreye sebebiyet verebilirsiniz.

Son olarak, lütfen ilaçların prospektüsünü de okumayı ihmal etmeyin.

İlginizi çekebilir

Kediye İlaç Nasıl İçirilir?

Mümkünse ilacı lezzetli bir şeyin içinde saklayın. Tabii ki, rüşvetle ilgili sorun kedilerin kendilerine ilaç verileceğini anlayabilecek kadar zeki olmasıdır. Koklar, tadar ve niyetimizi anlarlar. Bunun anlamı genellikle ilacı kedinize vermekten başka çare olmadığıdır. Çok az kedi ilaç yutmaya zorlanmayı kabullenir.

Kediye ilaç içirirken kararlı ama nazik olun. Daha sonra kedinizi tatlı sözlerle ve okşamayla ödüllendirin. Çünkü kediler ilacı içtikten sonra sizden aldığı güzel tepkilerle bir sonraki tedavide daha güzel rahat olabilir.

kediye ilaç nasıl içirilir

Kediye İlacı Nasıl Verebilirim?

Mümkün olduğunda hapı,et topağı gibi bir yiyeceğin içine saklayın. Sıvı ilaçlarıkedinin en sevdiği yiyeceğe karıştırın.

Dikkat edin: Bazı ilaçların bazı yiyeceklerle birlikte verilmemesi gerekir, bu yüzden önce veterinerinize danışın. Kediye ilaç içirmek ciddi bir sorumluluktur. Bilinçsizce ilaç vermekten kaçının.

Uyarı! İlacı ağzın içine damlatın ya da fışkırtın. Ağzın arka tarafına fışkırtmayın, bu, nefes borusuna kaçmasına neden olabilir. Ağzı kapatın ve kedi yutkunana kadar boğazını sıvazlayın, sonra da iyi davranışını övün. iyi davranışı övün ve bir ödül verin.

kedilere ilaç nasıl içirilir

Kediye Hap Nasıl Yutturulur , İçirilir?

Zor bir görev. Bazı kedilere ağızdan kediye ilaç vermek müthiş zor olabilir. Ama bir ilacın tarif edilen tüm tedavi süresini tamamlamak önemlidir. Kediye ilaç vermek konusunda zorluğunuz varsa veterinerinize danışın.

Ciddi şekilde tırmalanmış ya da ısırılmışsanız muhakkak tıbbi tavsiye alın. Kedinizle tatlı bir sesle konuşurken, kaçmasını ve sizi tırmalamasını önlemek için sıkıca tutun. Gerekirse büyükçe bir havluyla sarmalayın.

Adım 1 : Kediye Hap Nasıl İçirilir, Yutturulur? Bir elinizin işaret parmağıyla başparmağını üst azı dişlerinin arkasına yerleştirin, başı yukarı kaldırın ve serbest elinizi kullanarak alt çeneyi aşağı çekin.

Adım 2 : Alt çeneyi hafifçe sıkarak kedinizin ağzını açık tutmasını sağlayın ve tekrar serbest elinizi kullanarak hapı dilin mümkün olduğunca arka kısmına atın.

Adım 3 : Kedinizin ağzını hemen kapatın ve yuttuğunu görene kadar boğazını sıvazlayın. Ağzını açın ve hapın yutulduğundan emin olun. Kediler hapı saklamak konusunda çok başarılıdır.

Uyarı! Hap verirken olduğu gibi üst çeneyi tutun ama başın seviyesi daha yukarıda olsun.

kedilere hap nasıl verilir

Kediye Kulak Damlası Nasıl Verilir?

Adım 1 : Etkili olabilmesi için kulak damlasınınkulak zarına inmesi gerekir. Çoğu şişenin ve tüpün kulağa uyacak kadar büyük özel bir aplikatörü vardır, ama kulağa zarar verecek kadar da büyük değildir.

Adım 2 : Kedinizi bir masaya yerleştirin, yumuşak bir sesle konuşun ve gerekirse bir havluyla sarın. Kulağın açıklığındaki görünen pislikleri temizleyin.

Adım 3 : Kulağı bir elle tutun ve diğer elinizi kullanarak damlalığın ucunu kulak kanalına sokun. Damlaları kulak kanalına sıkın.

Uyarı!Kulak zarının yırtılmış olması olasılığı varsa, asla kulak kiri temizleyicileri, kullanmayın.

kediye kulak damlasi

Kediye Göz Damlası Nasıl Damlatılır?

Adım 1 : Kedinizi masaya koyun, sakince konuşun ve gerekirse havluyla sarmalayıseafoodplus.info pamuk kullanarak göz akıntılarını temizleyin.

Adım 2 : Damla tüpünü ya da damlalığı tutan elinizi kedinin başına yaslayarak destekleyin, kedi aniden kıpırdayıp ilacın şişesinin gözüne girmesine neden olmasın.

Adım 3 : Damlayı ya da merhemi doğrudan göze uygulayın. Gözü kapatarak, vücut ısısının merhemi yumuşatmasını ve ilacın yayılmasını sağlayın.

Adım 4 : Kulağı yerine geri bırakın ve kulak kanalına masaj yapın. Çıkan sesler ilacın kanalda ilerlediğini gösterir.

Adım 5 : Masaj yaptıktan sonra kediler genellikle başlarını sallar. Bir mutfak havlusu veya pamuk gibi bir malzeme kullanarak başını sallarken kulak kiri ve pisliklerin her yere saçılmasını Önleyebilirsiniz.

İyi davranışları övün ve kedinize bir ödül verin.

Uyarı!  İlaç şişesinin asla göze değmemesine dikkat edin.

kediye göz damlası nasıl damlatılır

Kediye İğne Nasıl Yapılır?

Diyabet tedavisinde genellikle insülin iğnesi yapılmasına gerek olur. Diğer koşullarda, kediniz yabanarısı ya da bir böcek tarafından ısırılıp anaflaktik şoka girdiğinde veterineriniz yaşam kurtaran bir iğne yapmanızı isteyebilir, iğne yapmak göz korkutucu geliyor ama ağızdan kediye ilaç vermekten birçok biçimde daha kolaydır.

Adım 1 :  İlacı şırıngaya çekin.

Adım 2 :  Hava kabarcıkları tepeye toplanana kadar şırıngaya hafifçe vurun, sonra da iğnenin ucundan ilacın ilk damlası çıkana kadar tüm hava kabarcıklarını boşaltın.

Adım 3 : Kedinizi masada tutun ve sakince konuşurken kürek kemikleri arasından deri katını sıkıca kavrayın (burası göreceli olarak duyarsız bir bölgedir).

Adım 4 : Titremeyen bir elle iğneyi derinin altındaki, kasın üstündeki dokuya batırın, ardından şırınganın içindekini sıkın. {Veterineriniz size yaşam kurtaran ilaçların nasıl doğrudan kasa verildiğini gösterebilir.)

kediye-igne-nasil-yapilir

  • Merhaba . Size bir soru sormak istiyorum lütfen en kısa sürede cevap verin
    Sorum &#; benim kedim dişi mi erkek mi bilmiyorum çok araştırdım ama erkek mi dişi mi olduğunu bilmiyorum kesimin hareketleri ayni erkek kedi gibi çok süper aktif ne erkek ne dişi olacacina dair hicbir bilgi özel bölgesin de arkadaşlar lütfen bana yardim edin

    13

    yorum beğen

    Cevapla

Kedilere İlaç Nasıl Verilir?

Kedilere İlaç Nasıl Verilir Kediler çok çabuk mikrop kapabilen ve size sorun çıkarabilen hayvanlardır. Ancak çok samimi dostlarımızın bu halleri bile fazlasıyla tatlı olabilirler. Kedi bakan insanlar bu durumu fazlasıyla yaşadıkları için sorun yaşasalar dahi bunu eğlenceli kılabilirler.

Fakat ilaç içirmek, kedinize gereken ilacı uygulayabilmek gerçek anlamda bir eziyete dönüşebilir. Bunun sebebine baktığımızda ilk olarak karşımıza çıkan detay kediye ilaç vermenin koku duyusundan ötürü imkânsız olmasıdır.

Eğer hoşuna giden bir kokuya sahipse, ilacı siz istemeseniz dahi içmeye çalışacaktır. Fakat çocukların ilaç içmemesinden pay biçerek düşünmeniz daha mantıklı olacaktır. Eğer kokusundan iğrenilen bir ilacı çocuğa içirmek istiyorsanız bir şekilde suya ekleyerek, bir besinin içerisine koyarak, burnunu tıkayarak içirebilirsiniz. Kediniz için bu yolların hiçbiri uygun değildir.

Kedi ilacı nasıl içirilir konusu için çok fazla alternatifte yoktur. Katı ve sıvı ilaç olmak üzere iki tür kedi ilacı vardır. Bunların ikisi de aynı sorundan dolayı, yani kokusundan dolayı sorun çıkarır.

Katı Kedi İlacı Nasıl İçirilir?

Katı kedi ilaçlarını kedinize vermek tam bir eziyettir. Bir yemeğin içerisinde ya da bir besinle karıştırılarak verilmesi önerilen bu ilaç türünün kedinizin koku duyusuna hitap ettiğini unutmayın. Peki ya nasıl vereceğiniz konusunda bir fikriniz var mı?

Katı Kedi İlacını Sıvı Mamayla Karıştırmak

En sevdiği sulu mama çeşidini satın alıp katı ilacı un ufak ettikten sonra içerisine ilave edin. İçerisinde fark etmediği sürece yemeye devam edecektir. Ancak ilacı yalnız başına tek içmesi gerekiyorsa veterinerinize sormadan herhangi bir besin ile karıştırmayınız.

Katı İlacı Kırmak

Katı ilacı ezdikten ve ufak parçalar haline getirdikten sonra verin. Bu şekilde ilaç olduğunu algılamayıp yeme olasılığı vardır. Ancak ezme işlemini sakın daha önceden kullanmış olduğunuz bir havan ya da sıkacakla yapmayın. Bu farklı kokuları almasını ve yine baharat kokusundan ötürü ilacı reddetmesini sağlar.

Kedilere İlaç Nasıl Verilir

Ciğer İle Birlikte Katı İlacı Vermek

Katı ilacı bir türlü yemeyi kabul etmiyorsa bu raddede başka bir çare kalmamaktadır. En sevdiği besin olan ciğeri alıp bir miktarını kaba ayırın. Kabın içerisine ufaladığınız katı ilacı atın ve ciğerle bir güzel karıştırın. Ne kadar kötü bir koku alırsa alsın, ilacı reddederse etsin ciğere hayır diyemeyecektir.

Sıvı Kedi İlacı Nasıl İçirilir?

Kedilere katı ilaçtan ziyade sıvı mama vermenin kolay olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak kediniz bunun doğru olmadığını size gösterecektir. Özellikle günümüzde kedilerin bu konuda tavrı nettir. Çoğunlukla sıvı ilacı tamamıyla içmeden çıkarırlar. Bunu verebilme yöntemi ise iki farklı şekilde uygulanır.

Sıvı İlacı Süt İle Karıştırmak

Sıvı ilacın yalnız başına verilme gibi bir kullanımı söz konusu değilse yapacağınız en önemli şey süt ile karıştırmaktır. Sütle karıştırdığınız ilacın kendisini süt içiyor zannederken midesine indiğini fark etmeyecektir bile. Çok iyi bir koku alıcı olan kediniz, ağır kokan bir ilacı sütün içerisinde içmeyi reddeder.

Şırınga İle Sıvı İlaç Vermek

Sıvı ilacı şırınga içerisine aldıktan sonra eskilere dönerek kedinizi beslediğiniz ilk dönemleri tekrar gözünüzün önüne getirmelisiniz. Sütünü ve aldığınız besleyici mamaları bir şırıngayla ağzının içerisine verdiğiniz günleri şimdi onun sağlığı için tekrar yapmak durumundasınız. Haliyle şırıngadan bir kerede değil, yavaş yavaş, onu rahatsız etmeyecek düzeyde ilacı kaydırmanız önerilmektedir.

Artık eskisi kadar inatçı olmayacak olan kediniz şırıngadan yavaş yavaş süt ile karıştırabileceğiniz sıvı ilacı yutmuş olacaktır.

Etiketler: ilaç • kabul • Kedi ilaç içirme aparatı • kedilerde ilaç zehirlenmesi • kedilere ilaç içirme teknikleri • kedilere ilaç nasıl verilir • kedilere ilaç verilir mi • kedilere ilaç yutturmak • kedilere katı ilaç nasıl verilir • Kediye antibiyotik hap Verilir mi • Kediye antibiyotik şurup nasıl Verilir • Kediye Augmentin verilir mi • kediye hap nasıl verilir • Kediye iç parazit hapı nasıl yutturulur • kediye ilaç içirmek • kediye ilaç nasıl yutturulur • Kediye insan ilacı verilir mi • Kediye şırıngayla ilaç vermek • Süt • uygun

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir