elantra lastik basınç göstergesi nasıl söner / Lastik Basınç Uyarısı Sönmüyor! Nasıl Söndürülür? - funduszeue.info

Elantra Lastik Basınç Göstergesi Nasıl Söner

elantra lastik basınç göstergesi nasıl söner

Otomotiv markaları tarafından birçok geliştirilen teknolojiler hayatımızı kolaylaştırmaya yarıyor. Bu teknolojilerden en önemlileri ise sürüş güvenliği ile ilgili olanlar. Geliştirilen bu teknolojilerden bazılarını ilk etapta lüks segment araçlarda deneyimleyebiliyoruz. Zaman geçtikçe markalar tarafından üretilen modellerin opsiyon listelerinde yer buluyorlar. En sonunda ise standart donanım paketlerinde yer aldıklarını görüyoruz. Sürecin bu şekilde ilerlediği teknolojik geliştirmelerden biri de lastik basınç uyarı sistemi. Lastik basınç uyarısı neymiş, nasıl kontrol edilirmiş bir bakalım.

Lastik Basınç Uyarısı Nedir?

Araçlarda bulunan en önemli güvenlik sistemlerinden biri olan lastik basınç uyarı sistemi, aracın lastik basınçlarını ölçerek sürücüyü lastiklerin hava basınçları hakkında bilgilendiren bir sistemdir. Lastiklerdeki hava basıncında herhangi bir dengesizlik söz konusu olduğunda sürücü, sistem tarafından sesli ve görüntülü bir biçimde uyarılır. Lastik havaları, üretici tarafından önerildiği biçimde basılmalıdır. Basıldıktan sonra aracınızda bulunan lastik basınç düğmesine basarak kayıt etmeniz gerekmektedir. (Lastik basınç butonu bazı modellerde fiziksel bir düğme olarak konumlandırılırken, bazı modellerin multimedya ekranında dijital biçimde konumlandırılır.

lastik basınç uyarısı

Lastik Basınç Uyarısının Çeşitleri Nelerdir?

Lastik basınç uyarı sistemi, ABS sistemi ile beraber çalışır. Lastik içerisinde bulunan hava basıncında anormallik sezdiğinde sürücüyü uyaran bir mekanizmaya sahiptir. Bu sistem üç farklı biçimde görülebilir. Bazı modellerde gösterge panelinde ! işaretine benzer bir sembol ile sesli ve görüntülü uyarı sağlanırken, bazı modellerde hem uyarı sağlanır hem de hangi lastiğin problemli olduğu (sağ arka, sol ön gibi) gösterilir. Nadir görülen sistem çeşitlerinden biri de hava basıncının da anlık olarak takip edilebildiği uyarı sistemleridir. Bu sistemlerde lastik içerisindeki havanın bar seviyesini ölçen sensör yardımıyla, lastik hava basıncının bilgisi sürücü ile paylaşılır.

lastik basınç sensörü

Lastik Basınç Uyarısı Nasıl Söndürülür?

Eğer aracınız ile seyir halindeyken lastik basınç uyarısı aldıysanız lastiklerinizden biri patlamış olabilir. Bu durumda en yakın lastikçiye gidip lastiğinize baktırmanız gerekir. Lastik basınç uyarısını almanızın nedeni, daha önce doğru kaydettiğiniz hava basınçlarından birinin diğerlerine göre dengesiz hava basıncına sahip olmasıdır. Patlak lastiği tamir ettirdikten sonra aracınızdaki lastik basınç uyarı sistemi fiziksel veya dijital düğmesine basmanız/basılı tutmanız gerekir. Bu düğme parantez içine alınmış ! işareti benzeri bir sembol ile gösterilir. Araç kabininde fizilsel bir düğme olarak ya da multimedya sisteminizin içerisinde dijital bir buton olarak yer alabilir. Bu işlemden sonra lastik basınçlarınız tekrar kaydedilecektir. Böylece gözüken lastik basınç uyarısı sönecektir.

basınç sensörü uyarısı

İkinci el otomobil ilanları

Lastik Üzerindeki Yazıların Anlamı Nedir?

Mert Temel

Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunu, sevimli bir off-road canavarına sahip, '4x4'lük bir içerik yazarı. Beni takip et;

Motor Arıza Lambası Neden Yanar ?

Motorda ve bağlı sistemlerde bir arıza meydana geldiğinde, motor arıza lambası yanar, böylece sürücü bir sorun olduğundan haberdar edilmiş olur. Kontak açıldığında arıza lambası her zaman kontrol amaçlı yanar, motor çalıştırıldıktan sonra arıza lambası söner, sönmüyorsa motor arızası var demektir. Arıza lambasının neden yandığını kesin olarak anlamanın tek yolu, aracı arıza teşhis (diyagnostik) cihazına bağlamaktır. Tahmin yapılarak parça değiştirilemez, arıza tespiti yapılamaz. Fakat genellikle lpg'li araçlarda kötü afr ayarından dolayı sıklıkla yanar, bazı kullanıcılar sürekli bu ışıkla gezer. Motorda arıza lambası yanıyor fakat hiçbir performans değişikliği hissetmiyorsanız, panik yapmayın, yazıyı okumaya devam edin. Motor stop ediyor veya çalışması-performansı düştüyse, yazıyı okumaya devam edin, aracı zorlamayın, mümkünse en yakın servise gidin. Detaylı teknik açıklamalar aşağıdadır. Zamanınız varsa torpido gözündeki kitapçığı okuyun.



Motor arıza lambasının asıl varlık sebebi, motorda meydana gelen anormal bir çalışma sonucu, egzozdan çıkan zararlı gazlarda meydana gele artışın sürücü tarafından fark edilmesi ve en kısa zamanda bu sorunun giderilmesinin sağlanmasıdır. Motor, araçtaki onlarca sensör (algılayıcı), aktivatör (uygulayıcı), elektronik donanım ve mekanik sistemlerin uyum içinde ve problemsiz olması sayesinde kusursuzca çalışır. Tüm bunlardan herhangi birinde arıza olması durumunda, motorun çalışması bozulur, motor arıza lambası yanar.  



Nadiren de olsa bazen anlık ve geçici bir problemden dolayı, motorun çalışmasında ve performansında hiç bir anormallik olmamasına rağmen arıza lambaları yanabilir. Sistemdeki parçalarda meydana gelen kısa süreli bir iletişim bozukluğu, temassızlık, ECU'ler arası iletişimde anlık kesinti vb. arıza lambasını yakabilir. Sistem bu arızaları mantıksal sınamadan geçirir ve tekrarlanıp tekrarlanmadıklarına bakar, bunun için bir kaç sürüş yapılması gerekebilir ve arızanın devam etmediği tespit edilirse, sistem arıza ışığını kendiliğinden söndürebilir. Bu sırada gerçekte neler olup bittiğini anlamak için aracın diyagnostik cihazına bağlanması gerekir. (Bkz: Diyagnostik Tekniği) (Bkz: Dizel Motor Arızası ve Dizel Motor Arıza Lambası)

Motor Arıza Lambası Nasıl Söndürülür ?

Arıza lambasını söndürmek için aracı bilgisayarlı arıza tespit cihazına bağlatıp, arıza giderildikten sonra, arıza hafızasını silme (resetleme) işlemi yapılmalıdır.  Arızanın silinmesi işlemi, arızanın kalıcı veya geçici olmasına göre değişir. Aşağıda bu ayrım ve söndürülme işlemi kısaca anlatılmıştır. Detaylı bilgi için (Bkz: Diyagnostik Tekniği)




Arıza Lambası -  Check Engine Light

Motorla ilgili olduğunda genelde sarı renkli motor şeklinde arıza lambası yanar. 

Arıza lambasına; MIL (Malfunction Indicator Light- Arıza Gösterge Işığı) da denir.

Bazen ikaz lambasında sembolün içerisinde "Check Engine" (Motoru kontrol et) şeklinde yazı olabilir.

Arıza Kodlarının Özellikleri
Cihazda arıza kodları okunduğunda, arızanın niteliğiyle ilgili detaylar verilir.
Arıza kodu: DTC Arıza kodlarıdır. Harf ve rakamlardan oluşur. (Bkz: DTC Arıza Kodlarının Anlamları)
Arızanın Kısa Açıklaması: Burada arızanın ne demek olduğu kısaca açıklanır.
Current: Aktüel, anlık olarak geçerli arızalar. Bu arızanın şuanda devam ettiğini belirtir.

Pending: Beklemede. Arızanın meydana geldiğini, ancak devam edip etmediği halen test edildiği arıza türüdür. Pending'deki (beklemedeki) arıza, zamanla ya geçmiş (history) arızalara, ya da current (geçerli) arızalar sınıfına geçirilir.
History: Geçmiş arıza. Bu arıza geçmişte meydana gelmiş ve arıza kodu hafızaya kaydedilmiş, şuanda devam etmiyor. Bu arıza elle silinebilir veya sistem bu arızayı zamanla liste ekranından kendiliğinden kaldırır.
Geçici Arıza: Bazen arıza, elektronik donanımdaki anlık bir temassızlık veya anlık bir durum sebebiyle yanar, arıza bir daha tekrar etmez, buna geçici arıza denir, bu arıza bilgisayarla (diyagnostik cihazıyla) silinmesi gerekir ve geri gelmez. Bazı modellerde ECU yazılımı sayesinde, bunun geçici bir arıza olduğu anlaşılır kendiliğinden söndürülür, bunun için ECU, motorun çalışmasını saat, devir sayısı, sefer-yolculuk sayısı bakımından takip eder; eğer tekrarlanmıyorsa arıza ışığını söndürür. Bazı araç modellerinde diyagnostik yazılımları daha arıza kaydını silerken bunun bir kalıcı arıza olduğunu belirtir ve silmeyi reddeder veya sildikten hemen sonra arızanın silinip silinmediğini test eder ve kalıcı arızaysa arızayı tekrar getirir.

Bazen anlık bir sorunu düzelttiğinizde arıza lambasını söndürürsünüz, örneğin; fren hidrolik sıvısı azaldı ikaz lambası yandı, tamamlarsınız söner veya depo kapağı tam kapanmadı ikaz lambası yandı, sıkarsınız bir süre sonra söner veya bir elektronik parçanın soketi çıktı, takarsınız bir süre sonra söner. Bazen motorun çalışmasında-performansında hiçbir değişiklik hissedilmez fakat motor arıza lambası (belki beraberinde bir kaç arıza lambası  daha), yanabilir; bazen elektronik sistemin çalışmasındaki anlık kesinti sebebiyle böyle durumlar olabilir: kontağı kapatıp motoru tekrar çalıştırmak (bunu birkaç kez denemek), bir süre yolculuğa devam etmek veya farklı zamanlarda bir kaç kez seyahat etmek, arıza lambasını söndürebilir, sistem sorunun geçici olduğundan emin olmak için böyle farklı çalışmaları içeren sınamalar yapar, baktı ki her şey normal, arıza ışığını söndürür, bu durumlar marka ve modele göre değişiklik gösterebilir.  .




Kalıcı Arıza: Bu arıza geçici olmayan ve halen devam eden (sürekli) bir arıza olduğu anlamına gelir, silinse bile geri gelir veya silinmesi reddedilir. Bunun anlamı şudur, arızayı tespit edip sorunu çözmeden bu arıza gitmeyecektir. Bu durumda önce arızalı donanıma tamir-değişim işlemi yapılır, daha sonra arıza hafızası tekrar silinir, normal olarak arıza hafızasının silinmesi beklenir, arıza tekrar gelmiyorsa sorun ortadan kalkmıştır fakat yine de mutlaka yol testine çıkılmalı veya motor arızanın tipine göre çeşitli durumlarda çalıştırılıp, arızanın geri gelmediğinden, arıza lambasının yanmadığından emin olunmalıdır.



Motor Arıza Lambasının Yanması

Motorda anormal bir durum veya arıza olması durumunda motor arıza lambası yanacaktır, motor arıza lambasını en sık yakan sensörler; genelde lambda sensörü veya vuruntu sensörüdür. Lambda sensörü daha çok yakıt-enjeksiyon ve hava-yakıt karışımı problemleri ve yanma verimi ile ilgili sorunlarda arıza lambasını yakar. Vuruntu sensörüyse daha çok ateşleme arızasıyla ilgilenir.

Motor Arıza Lambasının Yanıp Sönmesi

Sarı renkli motor şeklinde arıza lambası yanıp sönüyorsa, motorun çalışmasıyla ilgili ciddi bir problem var demektir, motor kontrol ünitesi (ecu) ışığı yakıp söndürürken, motoru arıza moduna geçirir. Arıza modu, motorun zarar görmemesi için ECU&#;nün kullandığı bir acil durum stratejisidir. Motorun çalışmasını düzeltmeye çalışır, bunu yaparken ateşleme avansını ve enjeksiyonu değiştirebilir, motor devrini sınırlar, motor gücünü sınırlandırır, gaz talebini ihmal edebilir. Bazen stop edip tekrar çalıştırmak bu moddan çıkmasını sağlayabilir. En kısa sürede servise gidilmesi gerekir.




Bilgisayarlı Diyagnostik (Arıza Tespit) Cihazı:  Her markanın kendisi için özel olarak yazılımını geliştirdiği, arıza kodlarının okunduğu, arıza kodunun yanında açıklamasının yer aldığı, arızaların olası sebeplerinin ve kontrol edilmesi gereken parçaların belirtildiği, hatta nasıl yapılacağını da içerebilen yönergelerin olduğu sistemdir. Araca kablosunun bağlantı ucu (OBD ucu) standarttır, soket yapısı her araçta aynıdır ama diğer her şey farklıdır. (Bkz: Diyagnostik Cihazları)

Motor Arıza Kodları &#; EOBD - Arıza Teşhisi ve Diyagnostik

Motor arızalarında OBD &#; EOBD, Diyagnostik, Hata kodu, DTC, MIL, arıza lambası, check engine gibi kavramların ne olduklarına bakalım.

OBD: On board diagnose; araç üstünde arıza teşhisi veya göstergeneden arıza teşhisi anlamına geliyor, bu ilk olarak ABD&#;de otomotiv üreticilerine şart koşuldu



E-OBD ise aynısının Avrupa versiyonu EOBD (Euro On-board Diagnose).

Sistemin mantığı; motorda bir arıza, anormal bir durum olursa ve bu egzoz emisyonlarını arttırırsa, sürücüyü uyarın ki, gitsin tamir ettirsin. Böylece motor arıza lambası kadranlarda yerini aldı.

Artık (OBD-2 veya EOBD ile) sadece motor-emisyon ilgisiyle değil, motor ve aracın tüm sistemleriyle ilgili bir arıza meydana geldiğinde, çeşitli ikaz ışıkları, yazılı mesaj uyarılarıyla sürücü bilgilendiriliyor. Böylece karmaşık sistemde hızlı ve net olarak teşhis yapılıp sorun giderilebiliyor.(Bkz: OBD ve EOBD)

DTC Nedir ?

Diagnostic Trouble Code'un kısaltılmış halidir, anlamı "arıza teşhis hata kodu" 'dur ve arıza tespit cihazıyla okunur. 
Örneğin P; katalitik konvertör arızasına işaret eden bir dtc kodudur, yani bir arıza kodudur. 
(Bkz: Tüm OBD Arıza Kodları) 

(Bakınız: Tüm Arızalar)
Devam eden konu: (Bkz: Dizel Motor Arızası ve Dizel Motor Arıza Lambası)
Ana konu:(Bkz:Diyagnostik Tekniği)

Yeni bir aracın heyecanlı sahibisiniz, dokunsal cihazların zevkleri, entegre teknoloji size Hyundai Elantra'nızın kullanım kolaylığını ve rahatlığını getirmeli, yine de teknolojinin elektronik dediği gibi ve maalesef hepimizin orada oldukça sık bildiğimiz gibi çözmek için sorun vardır. Bugün lastik basınç sensörüne bakacağız ve tam olarak Hyundai Elantra'daki lastik basınç sensörünün nasıl sıfırlanacağı, böylece gösterge panelinizde bir daha bu göstergeye sahip olmayacaksınız. Bunu başarmak için içeriğimizi iki kısma ayıracağız, ilk önce klasik bir durum olan bir lastik basıncı gösterge ışığının ortaya çıkması ve izlenecek teknik üzerine odaklanacağız ve ardından, şişirilmiş lastiklere rağmen yanan bir lastik göstergesinin durumuna odaklanacağız. , Hyundai Elantra'da bu lastik sensörünün nasıl sıfırlanacağı.

lastik basıncını sıfırlahyundai-elantra

Hyundai Elantra'da lastik basınç sensörü nasıl sıfırlanır? Lastiklerinizin basıncını doğrulayarak

İlk olarak, Hyundai Elantra'daki lastik sensörünü sıfırlamak için ortak prosedüre odaklanacağız, eğer yanarsa, işte ana teknikler:

  • Muhtemelen bildiğiniz gibi, bir Düşük şişirilmiş lastik patlayabilir veya patlayabilir, araba kullanıyorsanız ve Hyundai Elantra'nızın lastik basınç göstergeleri yanarsa, hızla yoldan çekilin, otoyoldaysanız her ihtimale karşı direksiyonunuzu kuvvetli tutun.
  • Bir kez durdu, lastiklerinizin durumunu görsel olarak inceleyin, eğer biri tamamen patlamışsa, lastiğinizi değiştirin, sadece az şişirilmişse dikkatli bir şekilde bir benzin istasyonuna gidin.
  • Basınç göstergesini kullanarak Hyundai Elantra'nızın lastik basıncını kontrol edin ve marka talimatlarına uyun. sürücü kapısındaki bir etikette.
  • Bu yeniden enflasyon sırasında fark ederseniz, lastik hasar görmüş, değiştirtiniz
  • Son olarak, yeniden şişirme işleminden sonra aracınızın kontağınızı tekrar açabilirsiniz ve bu işlemi uygulamış olmanız gerekirdi. Hyundai Elantra'daki lastik basınç sensörünün nasıl sıfırlanacağına dair mantıksal süreç. Gösterge ışığı kaybolmuş veya birkaç dakika sonra sönmüş olmalıdır.. Durum böyle değilse, aşağıdaki bölüme göz atmanızı öneririz.

Lastik basıncı harika olduğunda hala açık olan Hyundai Elantra lastik basınç sensörü nasıl sıfırlanır

Lastik basınç sensörünü sıfırlayın Hyundai Elantra

Hyundai Elantra'daki lastik basınç sensörünün nasıl çıkarılacağına dair klasik tekniği kullandığınıza ve çalışmadığına göre, ikinci yönteme geçeceğiz, yani Hyundai Elantra'mdaki lastikler iyi şişirilmiş ve ben hala istiyorum. Bu ışığın kaybolmasını sağlamak için. Muhtemelen sahip olduğun anlamına gelir hatalı bir lastik basınç sensörü. Bu amaçla gerekli olacak aracınızın kontrol panelindeki değeri sıfırlayın. Ancak, basınç değişiklikleri basınç sensörlerinizi bozacağından, sürüş sırasında bunu yapmamaya dikkat edin. Çoğu durumda araç seçeneklerini gözden geçirmeniz gerekir, daha sonra şişirme veya “deflasyon tespiti” için bir seçenek bulmalısınız, bu sekmede bir kez seçim düğmesini veya yılınıza göre sıfırlama düğmesini basılı tutmanız gerekir. Hyundai Elantra, araç konsolundan sıfırlamanın dikkate alındığını onaylayan bir mesaj görene kadar (genellikle birkaç dakika sürer). Artık kontağı kapatabilir ve lastik basıncı ışığının sönüp sönmediğini görmek için Hyundai Elantra'nızı yeniden başlatabilirsiniz.

Hyundai Elantra'daki lastik basınç sensörünü çıkarmak için ikame çözüm: Arızalı bir lastik basınç sensörünü değiştirin

Sıfırlamanıza rağmen Hyundai Elantra'nızdaki lastik basıncı göstergesi kaybolmuyorsa, o zaman en akıllı seçenek atölyenize gitmektir, muhtemelen Hyundai Elantra'nızda arızalı veya hatalı olan valf üzerindeki lastik basınç sensörü. Çoğu durumda bir birimin fiyatının € civarında olduğunu unutmayın. Bazı serilerde sorun tekrarlanabileceği için bazılarının yapmayı tercih ettiği bir diğer alternatif, bir opcom kullanımı ve aracınızın teşhisi ile sensörleri devre dışı bırakmaktır. Ancak bu metodoloji, Hyundai Elantra'nızın yanlış kullanımına ve normal çalışmasının bozulmasına neden olabileceğinden tavsiye edilmez. Artık Hyundai Elantra'daki lastik basınç sensörünün nasıl sıfırlanacağını bilmek için tüm anahtarlar elinizde.

Hyundai Elantra hakkında başka sorularınız varsa, bize danışmaktan çekinmeyin. Hyundai Elantra kategori.

Servis Uyarı Lambası Sıfırlama

Arabanızdaki gösterge paneli; paneldeki ışıklar, işaretler yolu ile size aracınızdaki sorunla ilgili bilgi veren önemli bir parçadır.

Araba kullanmaya ilk kez başlayan birçok sürücü araç gösterge panelindeki işaretleri ve ikaz lambalarının neden yanıp söndüğünü anlamakta zorlanabilmektedirler.


Gösterge panelindekibu işaretler her zaman önemli bir arızanın sinyali olmasa da genellikle aracınıza dair bir sorun oluşmaya başladığının sembolüdür.

En genel tanımı ile; araçların gösterge ekranında aracınıza dair arıza ya da hatırlatma amaçlı bilgi vererek siz sürücüleri uyaran sisteme gösterge paneli denilmektedir.

Aracınızın marka - modeline göre gösterge paneli ve paneldeki ikaz lambalarının sayısı değişebilmektedir.


Gösterge panelinde ki en önemli işaretlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

• Lastik Basıncı Göstergesi

• Akü Göstergesi

• Motor Kontrol Lambası Göstergesi

• Soğutma Sistemi / Hararet Göstergesi

• Yağ Basıncı Göstergesi

• Fren Sistemi Göstergesi


*Gösterge panelinde lastik basıncı uyarı ışığını görmeniz aracınızın lastiklerinin en az birinin hava basıncının düşük olduğu anlamına gelmektedir.

* Eğer aracınızı çalıştırdığınızda gösterge panelinde akü ikazişareti yanıyor ise aküde ya da alternatörde bir arıza oluşmuş demektir.

* Gösterge panelinde yağ ikaz işareti görüyorsanız aracınızın yağ basıncı düşmüş demektir.

* Aracınızın gösterge panelinde fren ikaz işaret yanıyor ise fren sisteminde bir arıza oluşmuş ya da fren yağı seviyesinde önemli ölçüde bir düşüş olmuş demektir.



Servis Uyarı Lambası Ne İşe Yarar?

Servis ikaz lambası aracınızın kilometre bazlı bakımının yaklaştığını / geldiğini hatırlatmak, aracınızdaki aksamlarda oluşan sorunlarla ilgili sizi bilgilendirmekle görevli olan sistemdir.


Servis İkaz / Uyarı Lambası Neden Yanar?

Aracınızın servis ikaz ışığının / lambasının yanıyor olması motor veya şanzıman elektroniğinde; yani elektronik sistemde bir arıza oluşmuş, lastik basıncı, motor yağı basıncı düşmüş olmasına işarettir.



Aynı şekilde servis ikaz lambası / gösterge ışığı; aracınızın şasi ( aracınızın iskeleti / en önemli güvenlik bölümü) sistemlerinin bir alanında, kilitlenme önleyici fren sisteminde (ABS), çekiş kontrol sisteminde (TCS), fren hidrolik sisteminde, aküde, motor ya da yağda oluşan bir arıza durumlarında yanmaktadır.

Aracınızın gösterge panelinde hız ibresi, hararet ve yağ göstergeleri, devir saati gibi önemli birçok bilgi bulunmaktadır.
Aracınıza dair oluşan herhangi bir sorun kendini gösterge panelinde gösterebilmektedir.


Aracınızın gösterge panelinde oluşabilecek herhangi bir arızanın –pixel kayıpları, ekran hataları, işlemci hataları ve ana kartta meydana gelebilecek yazılımsal ya da donanımsal sorunlar- zamanında tespiti oldukça önemlidir.


Gösterge panelinde aracınızın anlık hız değişimini, kat ettiği mesafeyi, araç sıvılarında ya da elektrik sisteminde oluşan arızları, motorda ya da motor yağındaki sorunları, sis lambalarının aktif olup olmadığını, aracınızın fren sisteminde bir arıza olup olmadığını…görebilmektesiniz.

Sürücüleri bilgilendirmek amaçlı kullanılan aracınızın gösterge panelinin/ servis ikaz lambalarının kontrolünün yapılması oldukça önemlidir.

Servis uyarı lambalarının yanması sonrası aracınızdaki sorunun çözümü için gideceğiniz serviste sorun çözüldükten sonra servisi kaz lambası da sıfırlanmaktadır / resetlenmektedir.


Servis İkaz Lambası Nasıl Sıfırlanır / Resetlenir?


Yukarıda aracınızda bulunan bazı servis ikaz işaretlerinden ve yanma sebeplerinden bahsetmiştik, peki aracınızın size verdiği uyarıyı dikkate alıp özel bir servise kontrol / tamir için gittikten ve sorun çözüldükten sonra servis ikaz lambalarının yanmaya devam ettiğini gördüğünüzde ne yapmalısınız?

Böyle bir durumda yapmanız gereken servis ikaz ışığının / lambasının sıfırlanması; yani resetlenmesidir. Bu sıfırlama işlemi gerekli kontrol, tamir ve değişimlerin tamamlanmasının ardından özel servis tarafından yapılmaktadır. Gittiğiniz özel servisin aracınızın servis ikaz lambasının sıfırlamasını unutmayarak yapması gerekmektedir.


“ Aracınızın servis uyarı lambası sıfırlama işlemini PratikAraba’nın uzman ekibine yaptırabilirsiniz.



Servis ikaz lambasının sıfırlanması aracınızın marka – modeline göre farklılık gösterebilmektedir.

Servis ikaz lambası sıfırlama işlemi aracınızın marka – modeline göre zaman zaman arıza tespit cihazları desteği ile yapılırken zaman zaman da el yordamı ile; yani manuel olarak yapılabilmektedir.

Ancak servis ikaz lambası sıfırlama işlemi oldukça önemli bir işlem olduğundan yeterli bilgiye sahip olmadan yapılmaması gerekmektedir.



" 'den günümüze uzanan tecrübe ve bilgi birikimiyle, TSE servis kalite standarına haiz servis yapısıyla aracınızın bakım, onarım, elektrik ve diagnostic işlemleri PratikAraba'da garantilidir. "





Periyodik bakım ve onarım işlemlerinde PratikAraba' servisini tercih ettiğinizde aracınız periyodik bakım ve diğer işlemlerini funduszeue.infoa tıklayarak görebilirsiniz.



Pro-Pratik Ekspertiz ile aracınızı birlikte kontrol edelim.
Fren Balatalarınızı Ne Sıklıkta Değiştirmelisiniz?
Aracınızın Periyodik Bakım Fiyatını Hesaplayın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası