google authenticator yedekleme / O özellik nihayet Authenticatore eklendi - Teknoloji Haberleri

Google Authenticator Yedekleme

google authenticator yedekleme

O &#;zellik nihayet Authenticator’e eklendi

Bulut yedekleme beklendiği şekilde çalışıyor. İki faktörlü kimlik doğrulama kodlarını Google hesabına yedekliyor. Authenticator cihazınızdan silindi, uygulamayı kaldırdınız, telefonunuzu değiştirdiniz vs… herhangi bir olumsuz senaryoda doğrulama kodlarını kaybetmiyorsunuz. Uygulamayı yeni bir cihaza yükleyip, tüm kodlarınızı geri alabilirsiniz.

Google Authenticator, neredeyse 13 yaşına girdi. ’da kullanıma sunulan uygulama halen birden fazla cihazda senkronize yapamıyor ve tek cihazda çalışıyor. Belki Google, daha ileri de senkronizasyon desteği sunabilir. Authenticator’e gelen güncellemeyle birlikte uygulama simgesi de değişti.

Google diğer yandan Android uygulama mağazasında yani Play Store’da büyük bir temizliğe girişti. McAfee tarafından, 36 tane tehlikeli Android uygulaması keşfedilmişti. Mountain View merkezli şirket bu uygulamaları çoktan kaldırdı, fakat her şeye rağmen mağazada operasyon yapıyor. Bununla birlikte Google, son olayla birlikte eleştirildi.

Uzmanlar Google’ın güvenlik konusunda yeni önlemler alması gerektiğini savunuyor. Google bu eleştiriler karşısında herhangi bir açıklama yapmadı, fakat şirket içinde hareketlilik olduğu ve Play Store’da yeni güvenlik sistemlerinin devreye girmesinin planlandığı söyleniyor.

Bir kimlik doğrulayıcı uygulaması nasıl yedeklenir?

Bir kimlik doğrulama uygulaması kullanıyorsanız, cihazınızın kaybolması, çalınması veya erişiminizi kaybetmenize neden olabilecek diğer beklenmedik olaylardan birini yaşamanız ihtimaline karşı bir yedek kopya oluşturmanız önemlidir. Kişisel tercihlerinize ve kullandığınız kimlik doğrulama uygulamasına göre bunu birkaç farklı şekilde yapabilirsiniz. İşte mevcut tüm seçeneklerin bir listesi.

Gizli anahtarları veya QR kodlarını güvenli bir yerde kendiniz saklayın

Kimlik doğrulamasını ayarladığınızda, uygulama yeni, tek seferlik kodlara dayanan gizli bir anahtar oluşturur. Bu anahtar, 16 karakterden oluşan rastgele bir kombinasyondan oluşur ve ayrıca hizmetin taranmasını istediği QR koduna da kodlanır.

Teoride gizli anahtarı ezberinizde tutabilirsiniz ancak bu anahtarların hatırlanması kolay olması istenmez. Siz yine de gizli anahtarınızı, parola yöneticinizin güvenli notlar kısmı gibi güvenli bir yerde saklayın.

Alternatif olarak, QR kodunu bir resim olarak kaydedebilir ve Kaspersky Password Manager&#;da da güvenle saklayabilirsiniz.

Kimlik doğrulayıcıyı kurtarmanız gerekirse, QR kodunu uygulama ile tarar veya 16 karakterlik gizli anahtarı manuel olarak girersiniz.

Kimlik doğrulama uygulamasını bulutla senkronize edin

En popüler kimlik doğrulama uygulamaları (Google Authenticator bir istisnadır), gizli anahtarları bulutta saklamanıza ve kimlik doğrulayıcıları cihazlar arasında otomatik olarak senkronize etmenize olanak tanır. Ancak bu yöntemin de bir dezavantajı vardır: Kimlik doğrulama uygulamasında, genellikle telefon numaranızı veya e-posta adresinizi uygulamayı oluşturan kişilerle paylaşmanızın zorunlu olduğu bir hesap oluşturmanız gerekir.

Microsoft Authenticator ile Microsoft hesabınızı (eğer hesabınız yoksa, bir tane oluşturmanız gerekir) kullanabilirsiniz. Şunu aklınızda bulundurun: Uygulamanın iOS sürümünde yedekleme iCloud&#;a yapılırken Android sürümünde bilinmeyen başka bir bulut kullanılır. Bu nedenle yedeklemeler birbiriyle uyumlu değildir ve iPhone kullanıyorken Android&#;e geçtiyseniz (veya tersi), Microsoft Authenticator yedeklemesini kurtarmanız mümkün değildir. Bunun yerine uygulamanın yeni sürümünde, tüm hesaplar için manuel olarak token oluşturmanız gerekir.

Kimlik doğrulayıcıda önceden oluşturulmuş token&#;ı dışa aktarın

Anlaşılamayan bir nedenle, kontrol ettiğimiz tüm kimlik doğrulama uygulamaları arasında yalnızca Google Authenticator, uygulamada önceden oluşturulmuş tokenları dışa ve içe aktarma seçeneği sunuyor.

Diğer uygulamaların geliştiricileri, bulut senkronizasyon özelliklerinin bu görevi de yerine getirdiğini düşünüyor olabilir. Ki bu kısmen de olsa doğrudur. Ancak bulut, halihazırda Google Authenticator&#;ı kullananlara ve mevcut tokenları hızlıca yeni bir uygulamaya aktararak yeni bir alternatif denemek isteyenlere yardımcı olmuyor. Ne yazık ki alternatif kimlik doğrulama uygulamalarının geliştiricileri, bu tür başka uygulama kullanmak isteyenlere kolaylık sunmuyor.

Ne olursa olsun, Google Authenticator&#;da tokenları dışa aktarmak oldukça basittir: Ekranın üst kısmındaki üç noktaya tıklayın, Hesapları dışa aktar&#;ı seçin ve ihtiyacınız olan hesapları işaretleyin. Ardından ekranda, seçilen tüm tokenları içeren bir QR kodu belirir. Geriye bir ekran görüntüsü almak ve görüntüyü parola yöneticinize güvenli bir şekilde kaydetmek kalıyor.

Kimlik doğrulama uygulamasını birkaç cihaza yükleyin

Kimlik doğrulama uygulamaları, gizli bir anahtara ve belirli zamana dayalı olarak tek seferlik kodlar oluşturur. Bu nedenle, birden fazla kimlik doğrulama uygulamasını aynı anda birkaç cihazda kullanmanıza ve aynı kodları birbiriyle eşzamanlı olarak oluşturmanıza hiçbir şey engel yoktur.

Bu sayede, bir akıllı telefondaki kimlik doğrulayıcıyı kaybetseniz bile, hızlıca aksiyon almanızı sağlayan bir yedeğiniz olur. Bunlar birbirinden farklı uygulamalar bile olabilir ancak bu durum onları senkronize etmeyi zorlaştırır.

Bir kimlik doğrulama uygulamasını aynı anda birden çok cihaza yükleyebilmek için şu yöntemleri kullanabilirsiniz:

  • İki akıllı telefon kullanarak aynı anda QR kodlarını tarama (veya gizli anahtarları girme),
  • Önceden kaydedilmiş kodları ikinci bir cihazla tarama,
  • Çoğu uygulamada bulunan (Google Authenticator hariç) bulut senkronizasyonu özelliğini kullanma,
  • Google Authenticator tokenlarını bir akıllı telefondan diğerine aktarma.

Hangi seçeneği seçerseniz seçin, vakit kaybetmeden kimlik doğrulama uygulamanızın yedek bir kopyasını oluşturmanızı öneriyoruz. Aksi takdirde, olabilecek en kötü anda kendinizi kimlik doğrulama uygulamanıza erişimi kaybetmiş ve yedeğinin de olmadığı bir durumda bulabilirsiniz. O durumda bile her şeyi kaybetmiş olmazsınız; yedek kopya olmadan da bir kimlik doğrulama uygulamasını kurtarabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası