eminönü de gezilecek yerler / Eminönü Gezilecek Yerler - Eminönü Gidilecek Yerler

Eminönü De Gezilecek Yerler

eminönü de gezilecek yerler

Eminönü'nde gezilecek yerler

1- Eminönü Meydanı

Eminönü Meydanı

Eminönü Meydanı, İstanbul'un tarihi yarımadasında bulunan ve şehrin en önemli ve kalabalık meydanlarından. Meydanda birçok tarihi ve turistik mekan bulunuyor. Ayrıca buradan kalkan vapurlarla İstanbul Anadolu yakasına ve adalara deniz yoluyla keyifli bir ulaşım imkanı var.

Konum Linki

“Eminönü Meydanı'nda sokak lezzetlerinden, Eminönü simgelerinden balıkçı teknelerinden servis edilen balık ekmek ikilisini denemeden bu meydandan gitmeyin.”

2- Eminönü Yeni Camii (Valide Sultan Camii)

Eminönü Yeni Camii

İstanbul’un tarihi ve turistik semti olan Eminönü’nün simgelerinden olan caminin resmi adı “Valide Sultan Camii” olmasına rağmen, yaygın olarak "Eminönü Yeni Camii" olarak bilinir.

Eminönü Yeni Camii, Osmanlı Sultanı III. Ahmed'in annesi Mihrişah Valide Sultan tarafından yüzyılın başlarında yaptırılmış. Caminin inşası, Mimar Mustafa Ağa tarafından gerçekleştirilmiş. İstanbul'un silüetine güzellik katan cami, barok ve rokoko tarzlarından etkilenen bir mimariye sahip. Hem yerli halk hem de turistler tarafından ziyaret edilen cami, ibadetin yanı sıra tarihi ve estetik değeriyle de ilgi çekiyor.

Konum Linki

3- Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı

Eminönü'nde yer alan Mısır Çarşısı renkli ve tarihi kapalı bir çarşı. yılında Mısır’dan alınan vergilerle inşa edildiği için bu ismi almış. Eminönü’nde Kapalıçarşı’dan sonraki en ünlü olan çarşı. Kapısından girdiğiniz anda baharatlar, kuruyemişler, çaylar, hediyelik eşyalar ve diğer geleneksel ürünlerin satıldığı birçok dükkan sizi kendine çeker.

Mısır Çarşısı lezzetli atıştırmalıklar ve geleneksel Türk ürünlerini satın almak için harika bir alışveriş yeri. Buraya kadar gelmişken tarihi yarımadayı bütünüyle keşfe çıkmak istiyorsan İstanbul dışından gelenlere araç kiralama hizmeti almalarını tavsiye ederim. Toplu taşıma sistemini çözmek hem zorlu hem de biraz pahalı gelecektir.

Mısır Çarşısı’nın açık olduğu saatler: Haftanın her günü saatleri arasında açık.

Konum Link

Araç Kiralama

4- Eminönü Büyük Yeni Han

Eminönü Büyük Yeni Han

Şimdi kendinizi sarı rengin büyüsüne bırakacağınız bir hana gidiyoruz. Burası Eminönü Büyük Yeni Han. Günün her saati sarının başka bir tonuna bürünen bu handa tarihi koklayacaksınız. ’te Sultan 3. Mustafa tarafından ticaretin geliştiği ve hareketli olduğu Eminönü bölgesinde tüccarlara ve zanaatkarlara konaklama ve iş yapma imkanı sağlamak amacıyla yaptırılmış.

Yapının adında yer alan "yeni" ifadesi, o dönemde inşa edilen birçok han arasından ayırt etmek için kullanılmış. Mimarı Mehmet Tahir Ağa. Toplam 3 kattan oluşan handa ’dan fazla oda bulunuyor. Tarihte Birinci Dünya Savaşı sırasında işgal kuvvetlerinin karargahı olarak da kullanılmış.

Büyük Yeni Han’ın içindeki dükkanlardan birkaçı bugün birkaç esnaf tarafından kullanılsa da oldukça bakımsız kaldığını söyleyebiliriz. Bu haliyle bile özellikle akşama doğru güneş batmaya başlarken görmenizi tavsiye ederiz. Fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi de seviyorsanız burada harika kareler yakalayacağınızdan eminiz.

Büyük Yeni Han’ın açık olduğu saatler: Her gün saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

"Birçok yerli yabancı filme set olmuş bu han son yıllarda Ezel dizisinin baş kahramanlarından Ramiz Dayı’nın yeri olarak da ünlenmiş."

5- Tahtakale

Tahtakale

Tahtakale sadece Eminönü semtinin değil İstanbul’un da tarihi ve ticari merkezi. Tahtakale dar sokaklarındaki dükkanları ve kalabalık pazarıyla ziyaretçilerine birçok farklı ürün sunar. Buradan ürünleri ticari amaçlı olarak toptan olarak satın alabileceğiniz gibi perakende olarak da alabilirsiniz. Tahtakale’de baharat, kuruyemiş, tekstil ürünleri, ev eşyaları ve mutfak malzemeleri, elektronik ve teknoloji malzemeleri, hediyelik eşya dükkanları bulabilirsiniz.

Tahtakale’nin açık olduğu saatler: Dükkanlar genel olarak haftanın her günü saatleri arasında açık.

Konum Linki

“Burada buram buram kahve kokusunu takip edin, sizi dar ve işlek bir sokakta konumlanan ünlü Kurukahveci Mehmet Efendi dükkanına getirecektir. Bu dükkânda bir kahve molası verip, kahvenizi taze olarak çektirip satın alabilirsiniz.”

6- Beta Yeni Han

Tahtakale’nin kalabalığında ilerlerken gözünüze çarpacak olan hoş bir girişe sahip bu handa başka bir atmosfere tanık olacaksınız. Ortak olarak kullanılan geniş bir avlunun etrafında dizili alışveriş dükkanları ve kafelerde sakin bir soluk almak için dinlenebilirsiniz. 

Tarih boyunca Emin Han, Tahmis Han, Hasırcılar Han olarak anılan bu han Beta Gıda tarafından tarihi yapısına sadık kalınarak eskiyle yeniyi buluşturan bir mekan olarak restore edilerek günümüzdeki halini almış. Beta Han olarak anılan bu handa Beta Gıda’ya ait kafede kendine has demleme yöntemleriyle sunulan yüzlerce farklı çayın tadına bakabilir ve satın alabilirsiniz.

Beta Yeni Han açık olduğu saatler: Her gün saatleri arasında açık.

Konum Linki

7- Rüstem Paşa Camii

Rüstem Paşa Camii

Mısır Çarşısı’nın yakınında bulunan Rüstem Paşa Camii, Eminönü'nde yer alan önemli bir cami. yüzyılda Osmanlı sadrazamı Rüstem Paşa tarafından yaptırılmış.

Rüstem Paşa Camii’nin mimarı Mimar Sinan. Mimar Sinan'ın ustalıkla kullandığı çini işçiliğiyle dikkat çeken cami, İstanbul'daki en güzel çini süslemelerinden birine sahip. Caminin iç mekanı, duvarlarından tavana kadar zarif ve renkli çinilerle kaplı. Bu çiniler Osmanlı dönemi sanatının en güzel örneklerinden birini oluşturur.

Caminin dış cephesi ise oldukça sade ve mütevazı. İki minaresi ve kubbesi bulunan cami, çevredeki sokaklardan kolaylıkla fark edilebilir. Cami, İstanbul Boğazı'nın kenarında yer aldığı için güzel bir manzaraya da sahip.

Rüstem Paşa Camii hem yerli halkın hem de turistlerin ilgisini çeken bir ibadet ve turistik mekan. Camiyi ziyaret ettiğinizde Mimar Sinan'ın çini işçiliğiyle süslü iç mekanını keşfedebilir ve Osmanlı döneminin sanat ve mimari anlayışını yakından tanıyabilirsiniz.

Konum Linki

8- Kapalıçarşı

Kapalıçarşı

Tarihin ve kültürün izleriyle dolu Kapalıçarşı dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından. Yüzlerce yıldır ticaretin kalbi olarak faaliyet gösteren bu mekân, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turistlerin ve yerli halkın ilgisini çekiyor.

Kapalıçarşı, yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü dönemde Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa edilmiş. İstanbul'un fetih döneminde büyük bir alışveriş merkezi olarak kullanılmış. Kapalıçarşı'nın mimarisi, Osmanlı dönemine ait izler taşır. Çarşıda bulunan bazı kısımlar, Osmanlı döneminin özgün mimari tarzını yansıtır. İç avlusu, revaklı yapıları, kubbeli çeşmeleri ve taş işçiliğiyle göz kamaştırır. Çarşıda dolaşırken tarihi hamamlar, çeşmeler, hanlar ve camiler gibi önemli yapıları da keşfedebilirsiniz.

61 sokaktan oluşan Kapalıçarşı, zamanla genişlemiş ve gelişmiştir. İlk dönemlerde kumaş ve ipek ticaretinin yoğun olduğu çarşı, günümüzde hala farklı sektörlerden binlerce dükkanıyla ziyaretçilerine hizmet veriyor. Dar sokakları, renkli dükkanları ve zengin çeşitliliğiyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakır. El yapımı halılar, gümüş takılar, deri ürünler, tekstil ürünleri, baharatlar, antikalar ve daha birçok ürün Kapalıçarşı'da bulunabilir.

Kapalıçarşı’nın açık olduğu saatler: Dini tatiller, Cumhuriyet Bayramı ve pazar günleri kapalıdır. Diğer günler saatleri arasında açık.

Konum Linki

“Pazarlık yapmak, alışveriş kültürünün önemli bir parçasıdır ve fiyatı uygun hale getirmek için esnafla pazarlık yapmak yaygın. Siz de alışverişiniz esnasında çarşı esnafıyla hoş bir pazarlık yapmayı ihmal etmeyin.”

9- Zincirli Han

Zincirli Han

Kapalıçarşı’nın Mahmutpaşa Kapısı’nın girişinde bulunan Zincirli Han kiremit renkli duvarları, pembe panjurlu pencereleri ve avlusunda bulunan asırlık ağaçla son zamanlarda Instagram’da da sık sık karşımıza çıkan popüler Eminönü hanlarından. İsmini kapısındaki büyük zincirden alır. Tarihi ’lü yıllara dayanır. Han eskiden beri ticaret merkezi amaçlı kullanılmış. Günümüzde de kuyumcu dükkanları ve atölyelerinin yanı sıra ziyaretçilerine geleneksel el sanatları, hediyelik eşyalar, tekstil ürünleri ve daha fazlasını bulabilecekleri bir alışveriş deneyimi sunar.

Zincirli Han açık olduğu saatler: Dini tatiller, Cumhuriyet Bayramı ve pazar günleri kapalı. Diğer günler saatleri arasında açık.

Konum Linki

Galata Köprüsü

Galata Köprüsü

Eminönü'nden Galata'ya geçiş sağlayan tarihi Galata Köprüsü, İstanbul Boğazı üzerinde yer alır. Köprü, yürüyerek geçilebilir ve köprü üzerinde balık tutan insanlarla dolu olan balıkçıları görebilirsiniz. Ayrıca köprü altında bulunan balık restoranları, deniz ürünleriyle ünlü.

İlk olarak yılında I. Abdülmecid’in annesi Valide Sultan tarafından ahşap olarak inşa ettirilmiş ancak zamanla geçirdiği yenilenmelerle bugünkü halini almış. Köprünün üzerinden geçen Bağcılar-Kabataş tramvayına binerek güzel bir seyir keyfi de sürebilirsiniz.

Konum Linki

 Büyük Valide Hanı - Sağır Han (Küçük Han)  - Eiren (İrene) Kulesi

Büyük Valide Han Osmanlı İmparatorluğu döneminde ticaretin merkezi olan İstanbul'da tüccarların ve zanaatkarların faaliyet gösterdiği bir iş merkezi olarak kullanılmış. yüzyılın ortalarında Valide Sultan Kösem Sultan tarafından yaptırılmış. Valide Sultan'ın emriyle tüccarların ve zanaatkarların desteklenmesi ve iş yapmaları için bir ticaret merkezi olarak inşa edilmiş. Eminönü Büyük Valide Hanı, tarihi bir yapı olarak korunuyor.

Günümüzde ise han, birçok dükkana, atölyeye ve iş yerine ev sahipliği yapıyor. Han içindeki dükkanlar genellikle tekstil ürünleri, takı, hediyelik eşyalar, deri ürünleri ve diğer el işi ürünleri gibi çeşitli malzemeleri satıyor. Ayrıca ziyaretçiler tarihi atmosferi ve mimari özellikleri keşfedebilir ve alışveriş yapabilir. Fotoğrafçıların da tarihi yapının detaylarını, tavandan süzülen ışık hüzmeleriyle harika fotoğraflar çekebildiği son zamanların popüler tarihi yapılarından.

Büyük Valide Hanı’nın üçüncü avlusunun bir cephesine bakan taraf Küçük Han veya Sağır Han olarak biliniyor. Bu hanın kuzeydoğu köşesinde 27 metre yüksekliğinde bir kule bulunuyor. yıllık tarihe sahip bu kulenin adı İrene Kulesi. Bu kule Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş bir savunma kulesi. Daha sonra Osmanlı İmparatorluğu döneminde ise kullanım amacı değiştirilerek farklı fonksiyonlara hizmet etmiş. Günümüzde restore edilerek Eirene Tower Art & Academy ismi ile sanat galerisine çevrilmiş. Bizans dönemine ait bu kulede hem sanat eserleri sergileniyor hem de sanatçılar burada yağlı boya, kaligrafi, hat, minyatür, ebru gibi sanatlarını icra ediyor.

Eirene Tower Art & Academy giriş ücreti: Ücretsiz.

Açık olduğu saatler: Pazar hariç her gün saatleri arasında açık.

Konum Linki

Hocapaşa Sokak

Eminönü’nde en lezzetli yemeklere sahip esnaf lokantası arıyorsanız yönünüzü Hocapaşa Sokak’taki restoranlara çevirin. Lezzet avcılarının popüler mekanlarının yer aldığı bu sokakta kaliteli ve uygun fiyatlı Türk mutfağına ait lezzetler bulacaksınız. Hatta bazıları o kadar ünlü ki gün ortasında bile yemekleri tükendiği için servise kapanabiliyorlar.

Konum Linki

Şark Han

Şark Han

Hediyelik eşya, züccaciye gibi ürünlerin toptan ve perakende satışının yapıldığı bu handa aklınıza gelebilecek birçok şeyi bulabilirsiniz. Çok katlı bu handa alışveriş yaparken pazarlık yapmayı da ihmal etmeyin.

Şark Han’ın açık olduğu saatler: Her gün saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

Sirkeci Tren Garı (Marmaray Sirkeci İstasyonu)

Sirkeci Tren Garı

yılında inşa edilen Sirkeci Tren Garı, Eminönü meydanına yürüme mesafesindeki tarihi Sirkeci semtinde bulunuyor.

Sirkeci Tren Garı özellikle Orient Express adıyla ünlenmiş uluslararası tren hattının son durağı olarak da bilinir. Geçmişte İstanbul ile Paris arasında lüks tren yolculukları gerçekleştirilen bu hat, tarihi ve edebi eserlerde de sıkça anılmıştır. yılında yeniden seferlerine başlayacak olan Orient Express, 17 orijinal kompartmanda lüks ötesi konforuyla yolcularına ve 'ları yeniden yaşatmayı planlıyor.

Neo-Gotik tarzda tasarlanmış olan Sirkeci Tren Garı binasının dış cephesi, kuleleri, çan kulesi ve süslemeleriyle göz kamaştırırken, iç mekanında ise tarihi dokusu korunmaya çalışılmış ve dönemin atmosferini yansıtan detaylara yer verilmiş.

Sirkeci Tren Garı bugün hala Türkiye’nin farklı şehirleri arasında tren seferlerini düzenlemeye devam ediyor.

Konum Linki

Sirkeci Büyük Postane Binası

Sirkeci Büyük Postane

yılında inşa edilen Büyük Postane binası Osmanlı döneminde posta hizmetlerinin merkezi olarak kullanılmış. Sirkeci Büyük Postane binası, İstanbul'un tarihi Sirkeci semtinde yer alan önemli bir yapı. Bu bina Osmanlı İmparatorluğu döneminde posta hizmetlerinin merkezi olarak kullanılmış. Neo-Klasik tarzda inşa edilen bu yapının dış cephesi simetrik ve süslü detaylara sahip. İç mekanı geniş ve ferah posta hizmetleri alanlarından oluşuyor.

Günümüzde de Sirkeci Büyük Postane binası, hala posta hizmetlerinin verildiği bir nokta. Aynı zamanda binanın bazı bölümleri, turistik amaçlarla kullanılmakta ve sergiler, etkinlikler veya kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Sirkeci Büyük Postane binası, İstanbul'un tarihi dokusuna katkıda bulunan önemli bir yapı.

Sirkeci Büyük Postane Binası açık olduğu saatler: Hafta içi , cumartesi günleri , pazarları kapalı.

Konum Linki

Sirkeci Türkiye İş Bankası Müzesi

Sirkeci Türkiye İş Bankası

Sirkeci’de bulunan Türkiye İş Bankası müzesi ilk olarak yılında postane binası olarak kurulmuş ancak kısa zaman sonra postane binası Sirkeci’de şu anki Büyük Postane binasına taşınınca yılına kadar İş Bankası’nın bir şubesi olarak kullanılmış. yılında binanın müzeye dönüştürülmesine karar verilmiş ve yılında kapılarını Türkiye İş Bankası Müzesi olarak açmış.

83 yıllık bankacılık tarihi ile ilgili eserlere, mobilyalara ev sahipliği yapan müze İstanbul’un en popüler binalarından biri olmuş. Türkiye’nin her yerindeki İş Bankası şubelerinden toplanan  kopyalama makinesi (fotokopi makinesi gibi), para sayma makinesi, daktilo, cari hesap makinesi, gaz lambası, bekçi saatleri, telefon ve telefon rehberleri, çeşitli dönemlerden kalma hesap makineleri, soğuk damga, mühür, teyp, terazi, personel defterleri, banka tarafından müşterilerine dağıtılan defter, anahtarlık, kalem, kalem, kibrit kutusu, kumbara, bankanın kazanmış olduğu çeşitli plaketler, teşekkür belgeleri, şeref defterleri, kupalar müzede sergilenen en önemli eserlerin başında geliyor. Ayrıca müzenin Osman Hamdi, Şeker Ahmet Paşa, İbrahim Çallı, Fahrelnisa Zeid, Abidin Dino gibi ünlü ressamlara ait resimlerin sergilendiği resim koleksiyonu, personel ve şube fotoğrafları da müzenin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Günümüzde alt katında bulunan kasalar bölümü de ziyarete açılmış olması da ziyaretçi ilgisini artırmış.

Türkiye İş Bankası Müzesi’ne giriş ücreti: Ücretsiz.

Türkiye İş Bankası Müzesi açık olduğu saatler: Pazartesi günleri, dini bayramların ilk günleri ve yılbaşı günleri kapalı. Diğer günler saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

Eminönü

Eminönü, bütünüyle İstanbul kentinin tarihi çekirdeği olan sur içinde yer alır ve merkezi alanın en canlı bölgelerinden biridir. Osmanlı döneminde Deniz Gümrüğü ve Gümrük Eminliği burada olduğu için Eminönü adını almıştır.

Fatih ilçesi ile birlikte Cumhuriyet’in ilk zamanlarında İstanbul’un ilçesi olmuştur. İlçe olduğu zaman diliminde yüzölçümü bakımından Adalar’ın ardından İstanbul en küçük ilçesi olma özelliğini taşıyordu, sonradan Fatih ilçesine bağlandı.

Eminönü Gezilecek Yerler

Eminönü’ne gittiğinizde mutlaka yapmanız gereken etkinliklerin başında şüphesiz ki teknelerdeki balıkçılardan balık ekmek yemek, seyyar turşuculardan turşu ya da turşu suyu içmek ve yine seyyar lokmacılardan tatlı alarak menüyü tamamlamak olmalı. Eğer keyifli bir şekilde karnınızı doyurduysanız Eminönü gezilecek yerler listesini sırayla görebilirsiniz.

Yeni Cami: Eminönü’nün simgelerinden biri ve diğer adıyla Valide Sultan Cami. yılında Sultan III. Murad’ın eşi Safiye Sultan’ın emriyle temeli atılan ve ’te zamanın padişahı IV. Mehmed’in annesi Turhan Hatice Sultan’ın büyük uğraşları ve bağışları ile tamamlanıp ibadete açılan bu cami yerli ve yabancıların büyük ilgisini görüyor. Caminin en büyük özelliklerinden biri de Osmanlı ailesi tarafından yaptırılan büyük camilerin son örneği olmasıdır. Bunun yanı sıra Osmanlı dönemi Türk mimarisinde yapımı en uzun sürede tamamlanabilen cami unvanına sahiptir. Mimar Davut Ağa rafından yapılmaya başlanmış, Mimar Dalgıç Ahmed Ağa devamını getirmiş ancak Safiye Sultan’ın ölümü ile yarım kalan cami başlangıcından ancak 66 yıl sonra dönemin baş mimarı Mustafa Ağa tarafından IV. Mehmed zamanında bitirilebilmiştir.

Mısır Çarşısı: Eminönü’ne gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir diğeri de burasıdır. Yeni Camii’nin arkasında, Çiçek Pazarı’nın yanındadır. İstanbul’un en eski kapalı çarşısı olan bu çarşı aktarlarıyla bilinir. İlaçlar, baharat, çiçek tohumları, nadir bitki kök ve kabukları gibi eski geleneğine uygun ürünlerin yanı sıra; kuruyemiş, şarküteri ürünleri ya da değişik gıda maddeleri de bulabilmek mümkündür. Yeni Camii’nin yanında yer alan L şeklindeki yapının altı kapılarından biri Haseki Kapısı’dır. Buranın üstündeki kısım iki katlı olup üst kat zamanında mahkemeymiş ve esnafın kendi arasında ya da halkla sorunları çözülürmüş.

Hoca Paşa Sokak: Hoca Sinan Paşasokağı’na ismini veren, Fatih Sultan Mehmet’in hocasıymış. Yerli ve yabancı turistlerin gezmek ve yöresel tatları denemek için uğradığı Hoca Paşa Sokak trafiğe kapalı ve tamamen turistik bir bölge. Marmaray ile ulaşım da oldukça kolay. İyi gezmeler…

Eminönü Nasıl Gidilir?

Eminönü yol tarifi şu şekilde: Ataköy’den Eminönü’ne gitmek için, öncelikle M1 hattı metrosuna binmeniz gerekiyor. Bu şekilde, Şirinevler, Bahçelievler ve Bakırköy-İncirli duraklarından geçerek Zeytinburnu durağına ulaşabilirsiniz. Aynı durağa metrobüs hattını kullanarak da gitmek mümkün.
Daha sonra T1 tramvayına aktarma yaparak Eminönü’ne ulaşabilirsiniz. Metrobüs hattı üzerindeyseniz Zeytinburnu durağında indikten sonra T1 tramvayına aktarma yaparak Eminönü’ne ulaşabilirsiniz. Kadıköy’den ya da Üsküdar’dan motor ve vapur seferiyle de direkt ulaşmak mümkün. Ayrıntılı bir güzergah ve özel aracınız için tarif Eminönü harita ile mümkün olabilir.

Eminönü Vapur Saatleri

Eminönü’ne vapurla da ulaşabileceğinizi belirtmiştik. Vapur saatlerinin ayrıntısına gelecek olursak Kadıköy’den haftaiçi ’den ’a kadar her 20 dakikada bir vapur seferi var. Eminönü’nden Kadıköy’e ise ’dan başlayarak ’a kadar yine her 20 dakikada bir sefer mevcut.
Cumartesi günleri ise Kadıköy’den ilk sefer , son sefer ise ’da ve yine 20 dakikada bir. ’ta Eminönü’nden başlayan seferler ’de son buluyor. Pazar ve tatil günleri ise – arası 20 dakikada bir Kadıköy’den Eminönü’ne doğru giderken, Eminönü’nden Kadıköy yönüne seferler – saatleri arasında gerçekleşiyor.

Eminönü-Adalar Vapur Seferleri

Eminönü – Adalar vapur seferiyle ilgili bilgimizi de verelim. Eminönü’nden ilk sefer çok erken oluyor: Bu seferi , ,, , , , ve takip ediyor. Bu seferler Eminönü İskelesi başlangıçlı olup Kadıköy’e uğradıktan sonra sırasıyla Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada’ya gidiyor.  Büyükada yönünden Eminönü’ne doğru yola çıkan vapur ise sabah ’te başlıyor. Bu seferi , , , , , , ve ile son sefer takip ediyor.

Eminönü Alışveriş

Piyasanın nabzının attığı yerlerden biri tartışmasız ki Eminönü. Burada, aklınıza gelmeyecek çeşitlilikte ürünü hem bir arada görüp hem de daha ucuza satın alabilmeniz mümkün. Meşhur tarihi dokunun içerisinde kalabalığa karışıp, daracık sokak ve hanları gezerek, bambaşka bir aleme dalacak ve zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Bu yüzden de erken saatlerde gitmenizde fayda var. Kalabalığın nispeten az olması için de hafta içi bir gün gitmek iyi olacaktır. Bunun bir sebebi de hanların birçoğunun pazar günleri ve bayramlarda kapalı olması. Cumartesi günleri açık olsa da epey kalabalık oluyor. Fakat Mısır Çarşısı ve onun hemen yanında bulunan Hasırcılar Sokağı pazar günleri de açık. Kapalıçarşı gibi özel bir seçenği de kesinlikle ihmal etmeyin. 

Eminönü Toptan Ürün Satan Mağazalar

Eminönü çeşitlilik ve ucuzluğun vazgeçilmez adresiyken alacağınız ürünler bir de toptan oldu mu, başka bir yerden almak aklınıza bile gelmez. Toptan deyince akla ilk gelen yerlerden biri. Toptan kıyafet, iç çamaşırı, parti malzemeleri, nikah süsleri ve şekerleri, bebek ürünleri, hediyelik ve uygun fiyatlı süs eşyaları, düğün malzemeleri, cezveler, sahanlar, takılar, bijuteri ürünleri ve daha pek çok şeyi toptan olarak uygun fiyata bulmak mümkün. Toptan alışveriş için haydi Eminönü’ne! İyi alışverişler.

Yazıcı Dostu Sürüm

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası