sarı plaka anlamı / Sarı plaka nedir, ne anlama gelir? sarı plaka kimlere verilir?

Sarı Plaka Anlamı

sarı plaka anlamı

Karayolları Trafik Kanunu’na göre ön ve arka tamponda bulundurulması zorunlu olan plakalar yetkililerin araç ve araç sahibi hakkındaki bilgilere ulaşabilmesi için büyük önem taşıyor. 

Plaka Çeşitleri Nelerdir?

Türkiye’de plakalar kullanım alanı ve renklerine göre farklı kategorilere ayrılıyor. Diplomatik temsilciler, kamu görevlileri, üst düzey devlet yetkilileri ve Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere yetkili kişi ve kurumların farklı renk ve özelliklere sahip plakaları bulunuyor. En çok merak edilen resmi plaka renkleri bu listede yer alıyor. 

Resmi Araç Plakası

Resmi hizmete tahsis edilmiş ambulans ve itfaiye gibi araçlarda siyah plakaları sık sık görmek mümkün. Siyah zemin üzerine beyaz karakterlerin yazılı olduğu bu tip plakalar bakanlıklar, belediyeler ve bu kurumların müdürlüklerine ait kamu taşıtlarında kullanılıyor. Meslek odası, birlikleri ve federasyonları gibi kamu kurumu niteliği taşıyan kuruluşlara ait araçlarda da siyah plaka yer alabiliyor.

Yeşil Plaka

Yeşil plaka yabancı ülkelerin Türkiye’de faaliyet gösteren diplomatik temsilcilikleri tarafından kullanılıyor. Konsolosluk ve büyükelçilik görevlileri tarafından kullanılan yeşil plakalı araçları İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon başta olmak üzere diplomatik kurumların yer aldığı 11 şehirde görmek mümkün. Yeşil zemin üzerinde beyaz sayı ve harflerin bulunduğu diplomatik plakalarda 4 çeşit orta karakter kullanılıyor. 

Yeşil plakalardaki orta karakterler şu anlamlara geliyor:

  • CC harfleri konsolos makam aracında,
  • CG harfleri diplomatik muafiyete sahip konsolosluk görevlilerinin araçlarında,
  • CD harfleri büyükelçi makam aracında,
  • CM harfleri ise diplomatik muafiyete sahip büyükelçilik görevlilerinin araçlarında kullanılıyor.

Sarı Plaka 

Sarı plaka henüz tescil işlemi gerçekleşmemiş araçların trafiğe çıkabilmeleri için kullanılan geçici plakaları temsil ediyor. Karakterlerin sarı zemin üzerine siyah harflerle yazılı olduğu bu plakalarda sol üst köşesinden sağ alt köşesine uzanan beyaz renkli bir şerit bulunuyor. Geçici plakalar 1 hafta, 30 gün veya 1 yıl süreyle verilebiliyor. Sarı plaka üreticilerin prototip ve yol testi yaptığı durumlarda, ithalatçı galeriler geçici olarak trafiğe araç çıkardığında ve satışı yapılacak taşıtların gümrükte muhafaza edilmesi durumunda veriliyor.

Sarı Kırmızı Plaka

Protokol plakası olarak da adlandırılan kırmızı plakalar üst düzey devlet görevlileri tarafından kullanılıyor. Kırmızı zemin üzerinde sarı renkli karakterlerin bulunduğu bu plakalar cumhurbaşkanı, TBMM başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, vali ve bakanların makam araçlarında yer alıyor. Kırmızı plakaların üzerinde yalnızca sayılar bulunuyor. Örneğin, TBMM Başkanı’nın makam aracı plakası rakamlarından oluşuyor.

Kırmızı Beyaz Plaka 

Kırmızı beyaz plaka rektör, emniyet müdürü ve kaymakam gibi kamu görevlilerinin makam araçlarında kullanılıyor. Beyaz zemin üzerine kırmızı plaka üzerinde il koduyla birlikte harf ve rakamlar yer alıyor. 

Mavi Plaka

Mavi zemin üzerine beyaz karakterlerin yer aldığı plakalar Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı resmi polis araçları tarafından kullanılıyor. İl kodunun ardından A, AA veya AAA harflerinin yer aldığı bu plakaların sonundaki sayılar ise aracı kullanan ekibin bağlı olduğu büro veya şubeyi temsil ediyor.

Özel Plaka

Üzerinde şahıs veya şirket ismi yazan bir plaka gördüğünüzde şaşırıyor olabilirsiniz ancak gerekli şartları yerine getirenler bu tip plakalara kolaylıkla sahip olabiliyor. Daha önce alınmamış bir plaka için ilçe emniyet müdürlüğüne başvuru yaptıktan sonra özel plaka vergisini ödeyen herkes bu özellikten faydalanabiliyor.   

KIRMIZIPLAKA-YENİGUN

İşte devlet protokolündeki numaralandırma:

TBMM Başkanı
Başbakanlık ( yılında )
Anayasa Mahkemesi Başkanı
Genelkurmay Başkanı
Dışişleri Bakanı
Başbakan Yardımcısı
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı
Milli Savunma Bakanı
İçişleri Bakanı
Maliye Bakanı
Sağlık Bakanı
Tarım ve Köyişleri Bakanı
Sanayi ve Ticaret Bakanı
Milli Eğitim Bakanı
Turizm Bakanı
Enerji Bakanı
Kuvvet Komutanı
Çevre Orman Bakanı
Ulaştırma Bakanı
Adalet Bakanı

Kırmızı plakaya sahip olan diğer kişiler ise valilerimizdir. Onlar da şu plakaları kullanır:

19 AA
06

Plakalardaki farklı renkler ve anlamları

Plaka çeşitleri nelerdir renkler ne anlam ifade eder

WebTekno - Trafikte bir yaya, sürücü ya da yolcu olarak bile bulunan bir kişi fark edecektir ki trafikteki araçların plaka renkleri farklı olabiliyor. Üstelik Ankara gibi resmi kurumların yoğun olduğu bir şehirde yaşıyorsanız karşılaştığınız araçların plaka renkleri de bir o kadar çeşitlilik gösterecektir. Peki neden farklı araçlarda farklı renklere sahip plakalar kullanılıyor? Trafikte gördüğümüz araçların plaka renkleri ne anlama geliyor?

Aslında trafikte gördüğümüz araç plaka renkleri ve anlamlarını kolayca kategorize edebiliriz. Yalnızca en sık kullanılanları bilmek bile işimizi kolaylaştıracaktır. Çünkü bazı araç plaka renkleri gerçekten o kadar ender görülür ki bilmek pek de işinize yaramayacaktır. Ancak yine de en azından gördüğünüz zaman tanıdık gelmesi için ülkemiz trafiğinde karşılaştığımız araçları plaka renkleri ve anlamları nedir tüm detaylarıyla anlattık.

Plaka renkleri ve anlamları:

  • Özel ve ticari araç plaka renkleri
  • Resmi araç plaka renkleri
  • Yeşil plaka anlamı
  • Sarı plaka anlamı
  • Sarı - kırmızı plaka anlamı
  • Kırmızı - beyaz plaka anlamı
  • Mavi plaka anlamı
  • Engelli araçları
  • Diğer özel plaka renkleri

Gözümüzün aşına olduğu özel ve ticari araç plakaları:

  • Beyaz zemin, siyah harf ve rakamlar

Trafikte çoğunlukta olan normal sürücülerin kullandığı araçların plakaları ve farklı ticari amaçlarla kullanılan araçların plakaları beyaz zemin üzerine siyah harf ve rakamlardan oluşur. Plakanın ilk iki hanesindeki rakamlar arabanın kayıtlı olduğu ile ait kodlardır. Diğer harf ve rakamlar ise eğer özel bir talep ile alınmadıysa sıralı olarak araç sahiplerine verilir.

Sık sık gördüğümüz resmi araç plakaları:

  • Siyah zemin üzerine beyaz harf ve rakamlar

Devlet kurum ve kuruluş çalışanlarının kullanımına tahsis edilmiş olan, sahibi şahıs değil de devlet olan araçların yani resmi araçların plakaları siyah zemin üzerine beyaz harf ve rakamlardan oluşur. Bu araçların sahibi bakanlıklar, belediyeler, müdürlükler gibi devlet kurum ve kuruluşlarıdır.

Diplomatların kullandığı yeşil plaka:

  • Beyaz zemin üzerine yeşil harf ve rakamlar

Yabancı ülkelerin Türkiye’de faaliyet gösteren konsolos ve büyükelçilik gibi temsilciliklerine ait olan ve diplomatik araçlar olarak da isimlendirilen bu araçların plakaları beyaz zemin üzerine yeşil harf ve rakamlardan oluşur. Özellikle büyükşehirlerde sıkça karşılaşılan bu araç plakalarının üzerinde kim tarafından kullanıldığını göstermesi için CC, CG, CD ve CM harfleri bulunabilir.

Yeni araba alan herkesin bildiği sarı plaka:

  • Sarı ve beyaz çizgili zemin üzerine siyah harf ve rakamlar

Henüz tescil işlemi gerçekleşmemiş olan ancak trafiğe çıkmasında herhangi bir sakınca bulunmayan araçlara 1 hafta, 1 ay ya da 1 yıl gibi farklı sürelerle verilen geçici plakalar sarı zemin üzerine siyah harf ve rakamlardan oluşur. Gümrükte muhafaza edilen araçlara, ithalatçı galerilerin geçici olarak trafiğe araç çıkarması gereken durumlarda ya da yol testi yapılacak araçlara bu tür geçici sarı plakalar verilir.

Üst düzey devlet görevlilerinin kullandığı sarı - kırmızı plaka:

  • Kırmızı zemin üzerine altın rengi harf ve rakamlar

Protokol araçları olarak da isimlendirilen üst düzey devlet görevlilerinin kullandığı araç plakaları kırmızı zemin üzerine sarı rakamlardan oluşur. Bu plakalarda harf yoktur çünkü cumhurbaşkanlığı aracının plakası kırmızı üzerine sarı cumhurbaşkanlığı forsu taşırken diğer araç plakaları ise hangi devlet görevlisinin kullandığına göre değişen TBMM Başkanı ile başlayan rakamlar taşırlar.

Devlet kurumlarının yöneticileri tarafından kullanılan kırmızı - beyaz plaka anlamı:

  • Beyaz zemin üzerine kırmızı harf ve rakamlar

Kırmızı - beyaz plaka renkleri bulunan araçları daha sık görmeniz mümkün çünkü görece daha alt düzey olan rektör, kaymakam, emniyet müdürü ve benzeri makamlarda bulunan devlet görevlilerinin kullandığı araçlara ait plakalardır. Bu plakalar beyaz zemin üzerine kırmızı harf ve rakamlardan oluşur. 

Emniyet güçleri tarafından kullanılan mavi plakalar:

  • Mavi zemin üzerine beyaz harf ve rakamlar

Mavi plakalar Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan ve resmi araç statüsünde kabul edilen araçlarda kullanılır. Mavi zemin üzerine beyaz harf ve rakamlardan oluşan bu plakaların üzerinde il kodundan sonra A, AA ya da AAA harfleri bulunur ve plaka sonundaki rakamlar aracın bağlı olduğu şubeyi gösterir.

Engelli araçları:

Ruhsatı engelli kişiler üzerine kayıtlı olan araç plakaları normal araç plakaları ile aynıdır. Ancak engelli araç plakalarının bir bölümünde mavi zemin üzerine beyaz renkte tekerlekli sandalye sembolü bulunur. Bu sembolün yerleştirilmesinin nedeni diğer araç sürücülerinin gerekli özeni göstermelerini sağlamaktır. 

Diğer özel plaka renkleri:

Özel plakalar, üzerinde şahıs, şirket adı ya da özel bir ad yazan plakalardır. Özel plaka almak isteyen sürücüler, İlçe Emniyet Müdürlüklerine başvuruda bulunduktan sonra eğer istedikleri plaka kullanımda değilse plaka vergisini ödeyerek özel plakaya sahip olabilirler.

Ülkemiz trafiğinde karşımıza çıkan araç plaka renkleri ve anlamları genel olarak bu şekildedir. Elbette tüm bu renk cümbüşünü ve anlamlarını aklınızda tutmak zor olabilir ancak yine de bir daha listemizdeki plaka renklerinden birini gördüğünüz zaman eskisi kadar yabancı olduğunu düşünmeyeceksiniz. 

Trafikte Gördüğümüz Plakalardaki Farklı Renkler ve Anlamları

Trafikte bir yaya, sürücü ya da yolcu olarak bile bulunan bir kişi fark edecektir ki trafikteki araçların plaka renkleri farklı olabiliyor. Üstelik Ankara gibi resmi kurumların yoğun olduğu bir şehirde yaşıyorsanız karşılaştığınız araçların plaka renkleri de bir o kadar çeşitlilik gösterecektir. Peki neden farklı araçlarda farklı renklere sahip plakalar kullanılıyor? Trafikte gördüğümüz araçların plaka renkleri ne anlama geliyor?

Aslında trafikte gördüğümüz araç plaka renkleri ve anlamlarını kolayca kategorize edebiliriz. Yalnızca en sık kullanılanları bilmek bile işimizi kolaylaştıracaktır. Çünkü bazı araç plaka renkleri gerçekten o kadar ender görülür ki bilmek pek de işinize yaramayacaktır. Ancak yine de en azından gördüğünüz zaman tanıdık gelmesi için ülkemiz trafiğinde karşılaştığımız araçları plaka renkleri ve anlamları nedirtüm detaylarıyla anlattık.

Plaka renkleri ve anlamları:

  • Gözümüzün aşına olduğu özel ve ticari araç plakaları
  • Sık sık gördüğümüz resmi araç plakaları
  • Diplomatların kullandığı yeşil plaka
  • Yeni araba alan herkesin bildiği sarı plaka
  • Üst düzey devlet görevlilerinin kullandığı sarı - kırmızı plaka
  • Devlet kurumlarının yöneticileri tarafından kullanılan kırmızı - beyaz plaka anlamı
  • Emniyet güçleri tarafından kullanılan mavi plakalar
  • Engelli araçları
  • Diğer özel plaka renkleri

Gözümüzün aşına olduğu özel ve ticari araç plakaları:

plaka renkleri

  • Beyaz zemin, siyah harf ve rakamlar

Trafikte çoğunlukta olan normal sürücülerin kullandığı araçların plakaları ve farklı ticari amaçlarla kullanılan araçların plakaları beyaz zemin üzerine siyah harf ve rakamlardan oluşur. Plakanın ilk iki hanesindeki rakamlar arabanın kayıtlı olduğu ile ait kodlardır. Diğer harf ve rakamlar ise eğer özel bir talep ile alınmadıysa sıralı olarak araç sahiplerine verilir.

Sık sık gördüğümüz resmi araç plakaları:

resmi araç plakası

  • Siyah zemin üzerine beyaz harf ve rakamlar

Devlet kurum ve kuruluş çalışanlarının kullanımına tahsis edilmiş olan, sahibi şahıs değil de devlet olan araçların yani resmi araçların plakaları siyah zemin üzerine beyaz harf ve rakamlardan oluşur. Bu araçların sahibi bakanlıklar, belediyeler, müdürlükler gibi devlet kurum ve kuruluşlarıdır.

Diplomatların kullandığı yeşil plaka:

diplomatik araç plakası

  • Beyaz zemin üzerine yeşil harf ve rakamlar

Yabancı ülkelerin Türkiye’de faaliyet gösteren konsolos ve büyükelçilik gibi temsilciliklerine ait olan ve diplomatik araçlar olarak da isimlendirilen bu araçların plakaları beyaz zemin üzerine yeşil harf ve rakamlardan oluşur. Özellikle büyükşehirlerde sıkça karşılaşılan bu araç plakalarının üzerinde kim tarafından kullanıldığını göstermesi için CC, CG, CD ve CM harfleri bulunabilir.

Yeni araba alan herkesin bildiği sarı plaka:

geçici araç plakası

  • Sarı ve beyaz çizgili zemin üzerine siyah harf ve rakamlar

Henüz tescil işlemi gerçekleşmemiş olan ancak trafiğe çıkmasında herhangi bir sakınca bulunmayan araçlara 1 hafta, 1 ay ya da 1 yıl gibi farklı sürelerle verilen geçici plakalar sarı zemin üzerine siyah harf ve rakamlardan oluşur. Gümrükte muhafaza edilen araçlara, ithalatçı galerilerin geçici olarak trafiğe araç çıkarması gereken durumlarda ya da yol testi yapılacak araçlara bu tür geçici sarı plakalar verilir.

Üst düzey devlet görevlilerinin kullandığı sarı - kırmızı plaka:

protokol araç plakası

  • Kırmızı zemin üzerine altın rengi harf ve rakamlar

Protokol araçları olarak da isimlendirilen üst düzey devlet görevlilerinin kullandığı araç plakaları kırmızı zemin üzerine sarı rakamlardan oluşur. Bu plakalarda harf yoktur çünkü cumhurbaşkanlığı aracının plakası kırmızı üzerine sarı cumhurbaşkanlığı forsu taşırken diğer araç plakaları ise hangi devlet görevlisinin kullandığına göre değişen TBMM Başkanı ile başlayan rakamlar taşırlar.

Devlet kurumlarının yöneticileri tarafından kullanılan kırmızı - beyaz plaka anlamı:

rektör plakası

  • Beyaz zemin üzerine kırmızı harf ve rakamlar

Kırmızı - beyaz plaka renkleri bulunan araçları daha sık görmeniz mümkün çünkü görece daha alt düzey olan rektör, kaymakam, emniyet müdürü ve benzeri makamlarda bulunan devlet görevlilerinin kullandığı araçlara ait plakalardır. Bu plakalar beyaz zemin üzerine kırmızı harf ve rakamlardan oluşur. 

Emniyet güçleri tarafından kullanılan mavi plakalar:

plaka renkleri

  • Mavi zemin üzerine beyaz harf ve rakamlar

Mavi plakalar Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan ve resmi araç statüsünde kabul edilen araçlarda kullanılır. Mavi zemin üzerine beyaz harf ve rakamlardan oluşan bu plakaların üzerinde il kodundan sonra A, AA ya da AAA harfleri bulunur ve plaka sonundaki rakamlar aracın bağlı olduğu şubeyi gösterir.

Engelli araçları:

engelli araç plakası

Ruhsatı engelli kişiler üzerine kayıtlı olan araç plakaları normal araç plakaları ile aynıdır. Ancak engelli araç plakalarının bir bölümünde mavi zemin üzerine beyaz renkte tekerlekli sandalye sembolü bulunur. Bu sembolün yerleştirilmesinin nedeni diğer araç sürücülerinin gerekli özeni göstermelerini sağlamaktır. 

Diğer özel plaka renkleri:

özel plaka

Özel plakalar, üzerinde şahıs, şirket adı ya da özel bir ad yazan plakalardır. Özel plaka almak isteyen sürücüler, İlçe Emniyet Müdürlüklerine başvuruda bulunduktan sonra eğer istedikleri plaka kullanımda değilse plaka vergisini ödeyerek özel plakaya sahip olabilirler.

Ülkemiz trafiğinde karşımıza çıkan araç plaka renkleri ve anlamları genel olarak bu şekildedir. Elbette tüm bu renk cümbüşünü ve anlamlarını aklınızda tutmak zor olabilir ancak yine de bir daha listemizdeki plaka renklerinden birini gördüğünüz zaman eskisi kadar yabancı olduğunu düşünmeyeceksiniz. 

Emoji İle Tepki Ver

Plaka Renkleri ve Anlamlar&#x; Nelerdir?

Plaka Renkleri ve Anlamlar&#x; Nelerdir?

Yetkililerin araç ve araç sahibi hakkındaki bilgilere ulaÅŸabilmesi için Karayolları Trafik Kanunu’na göre ön ve arka tamponda bulundurulması zorunlu olan plakalar büyük öneme sahip. Peki günlük hayatımızda görebildiÄŸimiz renkli plakalı araçlar kimler ve hangi kurumlar tarafından kullanılıyor? Ä°ÅŸte plakaların renkleri ve bu renklerin anlamları.

Plaka Türleri Nelerdir?

Ülkemizde plakalar kullanım alanı ve renklerine göre farklı kategorilere bölünüyor. Diplomatik temsilciler, kamu görevlileri, üst düzey devlet yetkilileri ve CumhurbaÅŸkanlığı baÅŸta olmak üzere yetkili kiÅŸi ve kurumların farklı renk ve özelliklere sahip plakalar mevcut. En çok merak edilen resmi plaka renkleri ise ÅŸöyle:

Resmi Araç Plakası

Ambulans ve itfaiye gibi araçlarda, kısaca resmi hizmete tahsis edilmiÅŸ siyah plakaları sık sık görebilirsiniz. Bu tip plakalar siyah zemin üzerine beyaz karakterlerin yazılı olduÄŸu plakalardır ve bakanlıklar, belediyeler ve bu kurumların müdürlüklerine ait kamu taşıtlarında kullanılır. Bunların yanında meslek odası, birlikleri ve federasyonları gibi kamu kurumu niteliÄŸi taşıyan kuruluÅŸlara ait araçlarda da siyah plaka bulunabiliyor.

YeÅŸil Plaka

Yabancı ülkelerin Türkiye’de faaliyet gösteren diplomatik temsilcilikleri tarafından kullanılan plaka yeÅŸil plakadır. Bu plaka en sık konsolosluk ve büyükelçilik görevlileri tarafından kullanılırlar. Ä°stanbul, Ankara, Ä°zmir, Antalya ve Trabzon baÅŸta olmak üzere diplomatik kurumların yer aldığı 11 ÅŸehirde yeÅŸil plakayı görebiliriz. YeÅŸil zemin üzerinde beyaz sayı ve harflerin bulunduÄŸu diplomatik plakalarda 4 çeÅŸit orta karakter yer alır.

Yeşil plakalardaki orta karakterler şu anlamları taşımaktadır:

  • CC harfleri konsolos makam aracında,
  • CG harfleri diplomatik muafiyet taşıyan konsolosluk görevlilerinin araçlarında,
  • CD harfleri büyükelçi makam aracında,
  • CM harfleri ise diplomatik muafiyet taşıyan büyükelçilik görevlilerinin araçlarında kullanılan karakterlerdir.

Sarı Plaka

Tescil iÅŸlemi henüz tamamlanmamış araçların trafiÄŸe çıkabilmeleri için kullanılan geçici plakaları temsil ediyor. Karakterlerin sarı zemin üzerine siyah harflerle yazılı olduÄŸu bu plakalarda sol üst köÅŸesinden saÄŸ alt köÅŸesine uzanan beyaz renkli bir ÅŸerit yer alıyor. Geçici plakalar 1 hafta, 30 gün veya 1 yıl süreyle edinilebiliyor.

Sarı plakaların verilme ÅŸartları ÅŸöyle sıralanıyor:

  • Sarı plaka üreticilerin prototip ve yol testi yaptığı durumlarda,
  • Ä°thalatçı galeriler geçici olarak trafiÄŸe araç çıkardığında,
  • Satışı yapılacak taşıtların gümrükte muhafaza edilmesi durumunda bu plakalar veriliyor.

Sarı Kırmızı Plaka

Kırmızı plakalar üst düzey devlet görevlileri tarafından kullanılıyor. Bu plakalar aynı zamanda protokol plakası olarak adlandırılıyor. Bu plakalarda kırmızı zemin üzerinde sarı renkli karakterler bulunur ve CumhurbaÅŸkanı, TBMM baÅŸkanı, Anayasa Mahkemesi BaÅŸkanı, Genelkurmay BaÅŸkanı, vali ve bakanların makam araçlarında yer alır. Kırmızı plakaların üzerinde yalnızca sayılar yer alıyor. ÖrneÄŸin, TBMM BaÅŸkanı’nın makam aracı plakası rakamlarından meydana geliyor.

Kırmızı Beyaz Plaka

Kırmızı beyaz plaka rektör, emniyet müdürü ve kaymakam gibi kamu görevlilerinin makam araçlarında kullanılan bir plaka türüdür. Bu plakada beyaz zemin üzerine kırmızı plaka üzerinde il koduyla birlikte harf ve rakamlar bulunur.

Mavi Plaka

Bu plakalar mavi zemin üzerine beyaz karakterlerin yer aldığı plakalardır ve Emniyet Genel MüdürlüÄŸü’ne baÄŸlı resmi polis araçları tarafından kullanılıyor. Ä°l kodundan sonra A, AA veya AAA harflerinin yer aldığı bu plakaların sonundaki sayılar ise aracı kullanan ekibin baÄŸlı olduÄŸu büro veya ÅŸubeyi temsil etmektedir.

Özel Plaka

Gerekli ÅŸartları yerine getirenler bu tip plakaları araçlarında kullanabiliyorlar. Bireyler, ilçe emniyet müdürlüÄŸüne baÅŸvuru yaptıktan sonra bu plakaları edinebiliyorlar.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası