28 haftalık gebelikte kasık ağrısı / 28 haftalık gebelikte yaşanabilecek sorunlar nelerdir? - Haberler Milliyet

28 Haftalık Gebelikte Kasık Ağrısı

28 haftalık gebelikte kasık ağrısı

Hamilelikte Sağ Kasık Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Gebelikte Sağ Boşluktaki Ağrı Nedenleri

Hamilelikle kaşık ağrısı, gebelerde sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alır. Bu nedenle de genellikle endişe etmeye gerek olmayan bir durumdur.

Hamilelikte Sağ Kasık Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Gebelerde görülen kasık ağrısı, pek çok nedenden dolayı kaynaklanabilir. Ama genellikle bu durum, gebeliğin doğal bir sonucudur. Pelvis bölgesinde yer alan ve bebeğe yer açmak için her gün büyüyen rahim, diğer kaslara, organlara baskı yapar. Bunun sonucunda da bir hassasiyet ve ağrı meydana gelir. Özellikle de ilk hamilelikte yaşanan bu ağrı, biraz güçlü olabilir. Hamilelikte yaşanılan kasık ağrılarının asıl nedeni ise, bazen de endişe verici olabilir. Genellikle hamilelikte kasık ağrısının nedenleri de şu şekilde sıralanabilir;

Yuvarlak bağ (round ligament) ağrıları: Rahmin üst tarafından kasıklara kadar gelen ve ismine de yuvarlak bağ dokuları adı verilen yapılardır. Bebeğin büyüyüp rahmin genişlemesi sonucunda büyür ve daha çok gerilmeye başlar. Bu durum da kasıklarda çekme hissine benzeyen bazı ağrıların oluşmasına neden olur.

Gaz sancısı ve kabızlık: Gebelikte, ismine progesteron adı verilen hormon artış gösterir. Bu da bağırsak hareketlerinde önemli ölçüde yavaşlamaya neden olur. Buna bağlı olarak gaz ve kabızlık sorunları da ortaya çıkabilir. Bağırsaklarda görülen bu rahatsızlıklar da bazı zamanlarda kasık ağrısı olarak meydana gelir.

Doğuma hazırlık kasılmaları: Gebeliğin sonlarına doğru rahim kasılmaları başlar. Vücut, kendisini bu şekilde doğuma hazırlar. Bu da karın, bel ya da kasıklarda ağrılara neden olabilir.

Gebelikte Sağ Boşluktaki Ağrı Nedenleri

Hamilelik döneminin ilk belirtileri olarak karşımıza çıkan kasık ağrıları, özellikle de ilk kez anne olacak kişilerin yaşadıkları ve genellikle de endişe duydukları konulardan birisidir. Sağ ve sol kasık bölgelerinde meydana gelen ağrıların bebeğe zarar verebileceği düşüncesi anne adaylarının kaygı duymasını önemli ölçüde tetikleyen durumlardan birisidir. Her hamilelikte görülmeyen ama, şiddetli ve hafif kasık ağrılarının görüldüğü hamilelikte bu ağrıların yol açtığı ve nasıl düzelebileceğini bilmek oldukça önemlidir.

Bebeğin anne karnında kolayca gelişimini sağlayabilmesi ve büyüyebilmesi için rahmin büyümesine de bağlı olarak meydana gelen baskı kasıklarda ağrıya yol açar. Anne adayında sancı hissi oluşturan bu durumun görülmesindeki en önemli etken ise, hamilelik dönemindeki doğal işleyiş sorun değilken düşük ya da enfeksiyon gibi tehlikeli durumlara işaret ettiği zaman sorun olabiliyor.

Hamilelikteki yaşanan kasık ağrısının nedeni anne adayının kendisi ve bebeği için zarar teşkil etmiyorsa günlük sıvı tüketimini arttırdığı zaman magnezyum tabletlerinin de olumlu etkisi görülür. Ama bu ağrının nedeni dış gebelik, plasentada kanama, idrar yolu enfeksiyonu, preeklampsi gibi durumlar ise kesinlikle doktora gitmek gerekir.

Hamilelik döneminde anne adayının rahmi içinde her geçen gün büyüyen bebek hem hacim hem de ağırlık olarak anne adayını zorlar. Sağ kaşıkta meydana gelen ağrı da genellikle bundan kaynaklanır. Bebeğin karın içinde büyüdüğü zamanlarda daha çok kendini gösteren kasık ağrıları, aslında rahim ağzında bebeğe yer açılması şeklinde de yorumlanır. Bebeğin büyümesi olarak da bakıldığında aslında çok iyi bir duruma işaret eden bir şey gibi görünse de bazı tehlikeli ağrılar da bebeği ve anne adayını zaman zaman riske sokabilir.

False

28 haftalık gebelikte yaşanabilecek sorunlar nelerdir?

Haberin Devamı

28. haftada bebeğin iç organlarının ve vücudunun tamamı oluşmuş olsa da iki konuda gelişme devam etmektedir. Bu da bebeğin akciğeri ve beynidir. Beyin ve akciğer 28. haftada da gelişmeye devam eden organlardır.

28 haftalık gebelik döneminde annedeki değişimler

Anne karnı bebeğin büyümesi ile daha da büyümeye başlamıştır. Bu nedenle kaslarda bu dönemde ağrı sorunu fazlasıyla yaşanabilir. Özellikle sırt bölgesinde ve eklemlerde oluşan bu sızılar 28. haftada daha sık yaşanmaktadır. Cildin bazı bölgelerinde hamilelik lekeleri oluşabilir. Ayrıca mide yanması sorunu yaşanabilir. Bu sorun hamileliğin ilk aylarında yaşanan bir sorun iken hamileliğin 28. haftasında daha az yaşanmaktadır. Yine yorgunluk ve iştahsızlık bu dönemde yaşanılan sorunlardan biridir.

28. haftada en büyük sorunlardan biri de anne adayının uyku sorunudur. Bu dönemde uykusuzluk çok sık yaşanmaktadır. Hamileliğin en büyük sorunlarından biri de ödem oluşmasıdır. Bu dönemde anne adayının el ve ayaklarındaki şişlik artar. Göğüslerde büyüme olur. Bebek büyüdükçe rahim de genişlediğinden kasık ve karın bölgesinde zaman zaman ağrı ve kısa süreli sancılar da olabilir. Bu dönemde bebekte bazı durumların ters gitmesinden dolayı erken doğum riski de olabilir. Sancıların sık ve sürekli olması durumunda mutlaka doktora gidilmelidir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır