deneme sınavı değerlendirme raporu / Sınav Sonuç Değerlendirme Rapor Örneği - DiyarıEdebiyat

Deneme Sınavı Değerlendirme Raporu

deneme sınavı değerlendirme raporu

Sınav Sonuç Raporu

Sınav Raporu 5 bölümden oluşur:

  • Özet: Sınav sonuçlarının özetini grafik gösterimleri ile birlikte gösterir.
  • Bilgi: Sınav oturumuna ilişkin bilgi ve loglar gösterilir.
  • Skorlar: Sınav sonuçlarına ilişkin alt grup sonuçları gösterilir.
  • Cevaplar: Kullanıcının vermiş olduğu cevaplarla birlikte Sınav Kağıdı gösterilir.
  • Gözetim: Sınav boyunca çekilen fotoğraflar ve kaydedilen videolar gösterilir.

6. sekme olan SINAVI TEKRAR KUR sekmesinde ise, yapacağınız ayarlara uygun bir şekilde katılımcının sınava yeniden erişerek devam edebilmesi için sınavı yeniden kurabilirsiniz. Bu konuyu Sınav Süreci Yönetimi bölümünde Sınavı Yeniden Kurma sayfasında gösterdik.

1. sekme olan ÖZET bölümünün en tepesinde, Sınav Süreci Yönetiminde ilgili sınav adımı için yapmış olduğunuz Sınav Aylarına ilişkin 2 seçiminizi görürsünüz: Raporlama ve Loglama seçimleriniz.

Sınav Özet Raporu

Sınav Özet Raporundaki bölümler:

  • Katılımcı bilgileri: Sınava katılan kişinin ismi, e-posta adresi, (var ise) etiketleri, davetiye kodu vb. gösterilir.
  • Özelleştirilmiş Raporlama Başlığı (var ise): Sınava özgün özelleştirilmiş bir raporlama tanımlandıysa, bu kısımda gösterilir. (Her sınav için farklıdır)

Sonuç Kartı: Katılımcının sınav başarısının özeti gösterilir:

  • Sınavın tamamındaki doğru cevaplanan, yanlış cevaplanan ve boş bırakılan soruların sayısı ve oranları
  • Sınavın tamamından ve her bir bölümünden elde edilmiş puanlar ve yüzdelik başarı oranları
  • Karşılaştırma Kartı (var ise): Kullanıcının bir topluluğa oranla başarısını (sıralamasını/konumunu) gösterir.

Aşağıdaki Skor Dağılım Histogramı, topluluğun ilgili sınavda elde etmiş olduğu başarının dağılımını vermektedir.

Sınav Özet Raporunun Yazdırılması

Sayfanın sağ üst köşesinde bulunan Yazdırma butonu ikonuna tıklayarak Sınav Özet Raporunu yazdırabilir veya PDF çıktısını alabilirsiniz.

Aşağıda, örnek Sınav Özeti Rapor Çıktılarına ulaşabilirsiniz:

Örnek İngilizce Testi Raporu ÇıktısıÖrnek Raporu İndir

Örnek Kişilik Testi Raporu Yazdırma ÇıktısıÖrnek Raporu İndir

Ölçme ve Değerlendirme Birimi

OYA AKIN YILDIZ OKULLARI’nda ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME

 

Okul öncesi eğitimde öğrencinin gelişiminin yıl boyunca takibi bizlere değerli veriler sağlar. Bu veriler öğrencinin nasıl öğrendiği, hangi alanlarda daha iyi olduğu, hangi ihtiyaçlarının karşılanabildiği gibi konular hakkında bilgi verebilir. Ayrıca ölçme ve değerlendirme etkinlikleriyle hazırlık sınıflarımızda uyguladığımız özel müfredatımız ve öğretim tekniklerimiz hakkında da geri bildirim sahibi oluruz.

 

Gelişim Raporları :

Gelişim Raporları, öğrencinin yıl boyunca okul içinde gözlemlenen davranışları üzerine bilgilerin bulunduğu kapsamlı raporlardır. Gözlemler öğrencinin dersine giren okul öncesi öğretmeni, İngilizce, müzik, sanat, akıl oyunları, bilişim, görsel sanatlar öğretmenleri tarafında yıl boyunca sürekli olarak yapılmaktadır. Gelişim Raporları okul idaresinin ve PDR servisinin onayının ardından velilerle paylaşılmaktadır. Gelişim Raporları beş (5) başlık hakkında bilgiler sunmaktadır.

  1. Psikomotor Gelişimi
  2. Sosyal – Duygusal Gelişimi
  3. Dil Gelişimi
  4. Bilişsel Gelişimi
  5. Öz Bakım ve Becerileri

Gelişim Raporları bir eğitim yılında bulunan iki dönemin sonlarında olmak üzere iki kere paylaşılmaktadır.

 

Portfolyo :

Eğitim yılının sonunda her öğrenci ile ilgili öğretmeni tarafından yıl boyunca toplanan ürünler velileriyle paylaşılır. Portfolyo sunumlarının içerikleri her yaş grubu için ayrı oluşturulmaktadır.

 

İngilizce Portfolyo (English Portfolio) :

Anaokulunda Çift Dilli Eğitim (Bilingual) uygulanmaktadır. Her bir öğrenci yıl boyunca İngilizce derslerinde öğrendiklerini İngilizce öğretmenlerinin eşliğinde velilerine sunar. Bu sunum boyunca İngilizce öğretmeni öğrenciyi yönlendirir, ona sorular sorar, cevapları bulma konusunda ipuçları verir. İngilizce Portfolyo Sunumları yılın sonunda, okul idaresinin belirlediği bir tarihte yapılır. Öncesinde veliler konuyla ilgili detaylı olarak bilgilendirilir.

 

 <<  “İnsan sahip olduklarının toplamı değil, fakat henüz gerçekleştiremediklerinin toplamıdır.” Sartre >>

 

Okullarımızda eğitim faaliyetlerinin verimliliğini izlemek ve artırmak amacıyla Ölçme ve Değerlendirme etkinliklerini eğitim-öğretim sürecinin önemli bir parçası olarak görürüz.

Eğitim programımızın niteliğini ölçmek; öğrencilerimizin akademik gelişimlerini izlemek ve ilkokulda uyguladığımız eğitim programı ile ilgili geri bildirimler alabilmek için Ölçme ve Değerlendirme etkinlikleri gerçekleştiririz.

 

Kazanım Değerlendirme Sınavları :

Yıl boyunca okul idaresi ve Ölçme ve Değerlendirme Birimi’nin belirlediği tarihlerde 4. sınıflarımız için özel ve Türkiye geneli Kazanım Değerlendirme Sınavları uygularız. Sınavın ardından birimimiz, gerekli analiz raporlarını müdür, ilkokul müdür yardımcısı, PDR servisi, sınıf öğretmeni ve branş öğretmenleriyle paylaşır. Bu analizlerin çıktılarına dair raporlar yıl boyunca arşivlenir ve eğitim-öğretim yılının sonunda gelecek eğitim-öğretim yılının planlanması aşamasında kullanılır.

 

İngilizce Portfolyo (English Portfolio) :

  1. sınıflar tarafından İngilizce derslerinde gerçekleştirilen etkinliklerin üzerinedir. Her bir öğrenci yıl boyunca İngilizce derslerinde öğrendiklerini İngilizce öğretmenlerinin eşliğinde velilerine sunar. Bu sunum boyunca İngilizce öğretmeni öğrenciyi yönlendirir, ona sorular sorar, cevapları bulma konusunda ipuçları verir. İngilizce Portfolyo Sunumları yılın sonunda, okul idaresinin belirlediği bir tarihte yapılır.

 

<<  “Tercihleriniz umutlarınızı yansıtsın, korkularınızı değil.” Nelson Mandela >> 

 

Ölçme ve Değerlendirme Birimi’mizin ortaokulda çalışmaları eğitim politikalarını yeniden yapılandırmaya yardımcı olacak verileri toplamak ve analiz etmek, öğrenmenin ne düzeyde gerçekleştiğini tespit etmek ve elindeki bilgileri müdür, ortaokul müdür yardımcısı, PDR servisi, branş öğretmenleri ve danışman öğretmenlerle paylaşmak üzerinedir.

 

Deneme Sınavları :

Yıl boyunca okul idaresi ve Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından belirlenen tarihlerde 5., 6., 7. ve 8. sınıflarımıza özel ve Türkiye geneli deneme sınavları uygularız. Deneme sınavının ardından birimimiz, gerekli analiz raporlarını (akademik gelişim raporu, ders bazında akademik gelişim raporu, tek ekran akademik gelişim raporu, ortaokul şubelerinin başarım yüzdeleri vs.) müdür, ortaokul müdür yardımcısı, PDR servisi, branş öğretmenleri ve danışman öğretmenlerle paylaşır. Bu analizlerin çıktılarına dair raporlar yıl boyunca arşivlenir ve eğitim-öğretim yılının sonunda gelecek eğitim-öğretim yılının planlanması aşamasında kullanılır.

Uygulanan deneme sınavları sayısı sınıf düzeyine göre değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle LGS hazırlık grubu öğrencilerimiz daha yoğun bir deneme sınavı takvimine sahiptir. Eğitim-öğretim yılının başında tüm öğrenciler ve veliler sınav tarihlerine ulaşabilmektedir. Ayrıca yaklaşmakta olan deneme sınavının konu/kazanım dağılım tabloları öğrencilerle sınav öncesinde mutlaka paylaşılmaktadır. Sınav uygulamasının ardından sonuçlar ivedilikle açıklanır. Analizli karneler (sınav sonuç belgeleri) öğrencilerle paylaşılır. Kısa bir süre sonra ise kullandığımız iletişim sistemi üzerinden velilerle de paylaşılır.

Deneme sınavlarını uygulamaktaki amacımız öğrencilerimizi sıralamak değil, öğrenme eksikliklerini belirlemektir.

 

Hedefler :

> Öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmesini sağlamak amacıyla gerekli verileri toplamak.

> Öğrenme eksikliklerini belirleyerek eksik giderici önemleri almak.

> Eğitim ve öğretimin niteliğini artırıcı çalışmalar yapmak.

> Öğrencilerin özellikle bilişsel alandaki gelişimlerinin takibi noktasında tüm ilgililerin iletişimi sağlamak.

> Bir üst eğitim kademesine hazırlık sürecindeki öğrencilerin gerçek sınava benzer sınav yaşantılarını ile karşılaşmalarını, deneyim kazanmalarını sağlayacak ortamlar oluşturmak.

> Ölçme ve Değerlendirme etkinliklerinin eğitim sürecindeki önemi hakkında farkındalık kazandırmak.

> Okulumuzdaki danışman öğretmenlik sistemi ve PDR servisi hizmetlerine güncel ve güvenilir veriler sağlamak.

> Veriye dayalı politika geliştirmek amacıyla veri toplamak, analiz etmek ve arşivleme yapmak.

 

Ölçme ve Değerlendirme Birimimiz, okulumuzda şu görevleri üstlenmektedir:

  1. Ölçme ve değerlendirme bilim alanının temel ilkeleri üzerine farkındalık kazandırmak, sınav sistemi güncellemeleri, uygulanan ve alternatif ölçme ve değerlendirme modeli gibi konularda seminer ve bilgilendirme toplantıları yapmaktadır.
  2. Okulumuzun felsefesine ve anlayışına uygun öğrencileri seçebilmek adına ‘Okula Kabul ve Bursluluk Sınavları’ düzenlemektedir.
  3. Çalıştığımız yayınevleri ile iletişim kurmak ve yıl içinde kullanılacak kaynak kitap, soru bankası, yaprak testler, kazanım değerlendirme denemeleri vs. temini noktasında aktif rol almaktadır.
  4. Eğitim ve öğretimin geliştirilmesi için analizler yapmakta ve analiz raporlarını ilgili müdür, müdür yardımcıları, PDR servisi ve öğretmenlerle paylaşmaktadır.
  5. Ders yılı başında, aşamalılık özelliğine sahip derslerin ön koşul bilgi ve becerilerini belirlemek amacıyla uygulanan hazırbulunuşluk sınavlarının sonuçlarını değerlendirmektedir.
  6. Okulda uygulanan rehberlik anketlerine destek vermek ayrıca memnuniyet anketleri (veli, öğrenci, kulüpler, yemekhane, servis, kıyafet, yemekhane, kulüp vb.) düzenlemekte ve anket sonuçlarını değerlendirmektedir.

 

<< “Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil.” Ben Sweetland >>

 

Oya Akın Yıldızlar Anadolu ve Fen Liselerimizde Ölçme ve Değerlendirme; öğretme ve öğrenmenin etkililiğini belirlemek amacıyla yapılan, eğitsel verilerin toplanmasını ve yorumlanmasını içeren çok katmanlı sistematik bir süreç olarak görülmektedir. Ölçme ve Değerlendirme bu özellikleriyle eğitim sisteminin en etkili geri bildirim mekanizması konumundadır.

Yapılan hazırbulunuşluk, izleme ve deneme sınavlarının ardından öğrencilerin aldığı sonuçlardan branş ve konu bazlı analizler yapılmakta ve raporlar idarecilerle, rehberlik birimiyle ve öğretmenlerle düzenli olarak paylaşılmaktadır. Özellikle öğrencileri doğru yönlendirmek ve aldıkları eğitimin niteliğini artırıcı çalışmalar yapabilmek adına öğretme ve öğrenme süreçlerinin takibi çok önemlidir.

 

Deneme Sınavları :

Eğitim-öğretim yılı boyunca okul idaresi ve Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından belirlenen tarihlerde 9., , ve sınıflarımıza özel ve Türkiye geneli deneme sınavları uygularız. Deneme sınavının ardından birimimiz, gerekli analiz raporlarını (akademik gelişim raporu, ders bazında akademik gelişim raporu, tek ekran akademik gelişim raporu, lise şubelerinin başarım yüzdeleri vs.) müdür, ortaokul müdür yardımcısı, PDR servisi, branş öğretmenleri ve bölüm başkanları ile paylaşır.

Eğitim-öğretim yılının başında tüm öğrenciler ve veliler sınav tarihlerine ulaşabilmektedir. Ayrıca yaklaşmakta olan deneme sınavının konu/kazanım dağılım tabloları öğrencilerle sınav öncesinde mutlaka paylaşılmaktadır. Sınav uygulamasının ardından sonuçlar ivedilikle açıklanır. Analizli karneler (sınav sonuç belgeleri) öğrencilerle paylaşılır. Kısa bir süre sonra ise kullandığımız iletişim sistemi üzerinden velilerle de paylaşılır. Liselerimizde yaptığımız deneme sınavlarının amacı öğrencilerimizin gerçek sınav yaşantısına benzer deneyimler yaşayabilecekleri ortamlar hazırlamaktır.

  

Ölçme ve Değerlendirme Birimi Çalışma Alanları :

Birimimiz,

> Öğretim programının yeterliğinin ölçülmesine yönelik gözlemler ve analizler yapmakta ve raporları ilgili müdür, müdür yardımcıları, PDR servisi, öğretmenler ile paylaşmaktadır.

> Eğitim-öğretim yılı boyunca uygulanan envanterler, anketler ve araştırmalar ile ilgili olarak PDR servisi ile ortak çalışmalar yapmaktadır.

> Yazılı sınavlar ve deneme sınavları takvimlerini hazırlamakta ve yayınlamaktadır.

> Sınavlarımızda kullanılan uygulama yönergelerini hazırlamaktadır.

> Zümrelerimizin ve öğretmenlerimizin ihtiyaç duydukları ölçme ve değerlendirme konuları ile ilgili destek vermektedir.

> Ölçme ve değerlendirme bilim alanı ile ilgili en son gelişmeleri takip etmekte ve ilgililer ile paylaşmaktadır.

> Yıl boyunca çeşitli araçlarla veri toplamakta ve gelecek eğitim yılının planlanma aşamasında bu verileri kullanmaktadır.

> Her bir öğrenci özelinde akademik gelişimin takibi konusunda ilgili öğretmen, birimler ve idareciler arasındaki iletişimi sağlamaktadır.

> PDR servisinin hazırladığı her türlü ölçme aracına ve analizlere destek vermektedir.

> Yıl içerisinde çalışılan yayınevinin ürünlerinin değerlendirilmesi için raporlar hazırlamaktadır.

 

<< “Rüzgarın yönünü değiştiremem ama yelkenlerimi gideceğim yöne gitmek için değiştirebilirim.” Jimmy Dean >>

ANAOKULU

İLKOKUL

ORTAOKUL

LİSE

Kapsamlı Analiz ve Raporlama

Online ve Yüz Yüze Sınavlarınızı Tek Platformda Değerlendirin

Kolay Kullanım

Oluşturduğunuz online ya da basılı tüm sınavların tanımlamaları otomatik yapılmaktadır.

Kapsamlı Analiz

Kurum içi ve genel katılımlı sınavlarınızla ilgili detaylı grafikler ve analizlere anında erişin, çıktı alın.

Performans Takibi

Tüm sınavları tek platformda değerlendirip öğrencilerinizin performansını takip edin, eksiklerini kolayca belirleyin.

Kapsamlı Analiz

Edroof Ölçme ve Değerlendirme Sistemi ile ihtiyacınız olan tüm analiz ve raporları kolayca alın. Öğrencilerinize yönelik performans takibi yapın. Sınıf ve branş karneleri ile sınıflarınızın eksiklerini kolayca belirleyip giderin.


Kolay Kullanım

Oluşturduğunuz tüm sınavların tanımlamaları otomatik yapılmaktadır.

Sınav bitiminde tek tıkla tüm sonuçlara erişin.

Toplu sınav sonuçları arayüzü ile istediğiniz raporu kolayca yazdırın.

Öğrencilerinizin girdiği tüm sınavları bir arada görüntüleyip parformans takiplerini yapın.

Öğrencilerinizin geçmiş tüm sınavlarının ortak karnesini alıp hangi konularda eksiklerinin olduğunu görün.

Bir önceki sınava göre başarısını artıran ya da azaltan öğrencilerinizi takip edin.

Sınıfınızın tüm sınav verilerini tek tabloda görüntüleyip öğrencilerinizin gelişimini takip edin.

Platform özelliklerini ve içerik kalitesini keşfedin

Ücretsiz Dene

AMAÇ





TED Trabzon Kolejinde öğretme ve öğrenmenin etkinliğini belirlemek ve arttırmak için, eğitimle ilgili verilerin toplanması ve yorumlanmasıdır. Bu doğrultuda gerekli görülen durumlarda ek çalışmaların yapılmasıdır.



Ölçme: Gözlenen niteliklerin (değişkenlerin) gözlem sonuçlarının sayı veya sembollerle belirtilmesidir. Değerlendirme: Ölçme sonuçlarını bir ölçütle karşılaştırarak, ölçülen nitelik hakkında bir değer yargısına (anlamlandırma, karar verme, yorum yapma) varma sürecidir. Bireysel Etüt: Ölçme değerlendirme sonuçlarına göre öğrencilerin tespit edilen eksiklerinin bireysel olarak tamamlanmasıdır. Grup Etütü: Ölçme değerlendirme sonucunda tüm sınıf bazında tespit edilen bir eksikliğin öğrencilere kazandırılması için verilen toplu eğitimdir. Mentor: Bir birey iş, eğitim vb. alanlarda yetersiz olduğu durumlarda kendini geliştirmek amacıyla deneyim ve tecrübe sahibi kişilere başvurur. Başvurulan bu kişilere mentor denir.

Mente: Karşılaştığı sorunlarda destek almak için mentora başvuran kişidir.



Bu sürecin uygulanmasından Ölçme Değerlendirme Birimi sorumludur.



TED Trabzon Kolejinde Ölçme Değerlendirme:

A. Okul Öncesi B. 1, 2 ve 3. Sınıflar C. 4. Sınıflar D. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve Sınıflar E. Hafta sonu Akademik Kurslar F. Sosyal, Sportif ve Kültürel Faaliyetler olmak üzere altı grupta değerlendirilir.

Ders yılı ölçme ve değerlendirme bakımından birbirini tamamlayan iki dönemden oluşur.



PDR Birimimiz Okul öncesi aday öğrencilerimizle mülakatlar yapar ve değerlendirme raporu hazırlar. Rapor sonucuna göre aday öğrencinin kesin kaydı hakkında karar verilir. Öğrenci ve veli ile yapılan görüşmeler sonucunda öğrencinin sınıfı belirlenir.

Okul öncesi öğrencilerimiz, öğretmenleri tarafından dönem içerisinde Gelişim Kontrol Listesine göre göstermiş olduğu gelişmeler doğrultusunda ölçülüp değerlendirilir ve Gelişim Raporları hazırlanır. Öğrencilerde tespit edilen eksiklikler tamamlayıcı kazanımlarla desteklenir.

Her Öğrencilerimiz için yıl içerisinde 1. dönem ara değerlendirme ve 1. Dönem gelişim raporu, 2. Dönem Ara Değerlendirme ve Yılsonu Gelişim Raporu oluşturulur. Bu değerlendirmeler gelişim kontrol listeleri kapsamında oluşturulmaktadır.

Değerlendirme sonucu gelişmekte olan öğrenciler takip edilmeye devam edilir. Destekle yapabilir olan öğrencilere ise ek faaliyetler yapılır ve aileye bilgi verilir. Bağımsız yapabilir olan öğrenciler ise süreci tamamlamış olmaktadır.

Yılsonunda okul öncesi öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan gelişim raporları ve PDR Birimi tarafından yapılan ortak değerlendirme sonucunda veliye öğrencinin bir üst kademeye geçip geçmemesi konusunda bilgilendirme yapılır.



PDR Birimimiz ilkokul aday öğrencilerimizle mülakatlar yapar ve değerlendirme raporu hazırlar. Rapor sonucuna göre aday öğrencinin kesin kaydı hakkında karar verilir. Öğrenci ve veli ile yapılan görüşmeler sonucunda öğrencinin sınıfı belirlenir. Okulumuzda 1, 2 ve 3. Sınıflarda yazılı sınav ve deneme sınavları yapılmamaktadır. 2. Ve 3. Sınıflarda öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan Kazanım Değerlendirme sorularıyla öğrencilerin hedeflenen kazanımlarına ulaşıp ulaşamadığını tespit edilir. Tespit sonucuna göre eksik tespit edilen kazanımlarla ilgili bireysel ya da grup etütleri planlanır ve uygulanır.



PDR Birimimiz ilkokul aday öğrencilerimizle mülakatlar yapar ve değerlendirme raporu hazırlar. Rapor sonucuna göre aday öğrencinin kesin kaydı hakkında karar verilir. Öğrenci ve veli ile yapılan görüşmeler sonucunda öğrencinin sınıfı belirlenir. 4. sınıflarda ortaokula hazırlık amacıyla kazanım değerlendirme deneme sınavları uygulanmaktadır. Sınav sonuçlarını Ölçme Değerlendirme Birimi analiz ederek Okul Müdürüyle paylaşır. Analiz sonucunda kazanımlarda eksik tespit edilen öğrencilere etüt planlanır ve uygulanır. Ayrıca 4. Sınıflarda ders bazında yazılı sınavlar yapılmaktadır.



PDR Birimimiz ortaokul ve lise aday öğrencilerimizle mülakat yapar. Ayrıca aday öğrenciye Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından Okula Kayıt Kabul Sınavı uygulanır. Sınav ve mülakat sonucuna göre başarılı bulunan öğrencilerin okula kesin kaydı yapılır. Okulumuzda öğrencilerimiz akademik olarak değerlendirilmesi ilgili MEB Mevzuatına göre yazılı sınavlara göre yapılır. Yazılı sonuçlarına göre düşük notlar alan öğrencilerimizle bireysel çalışmalar yapılarak eksik kalan kazanımlarının tamamlanması hedeflenir. Yine bu seviyedeki öğrencilerimize periyodik olarak deneme sınavları yapılır hedeflenen kazanımlara ulaşıp ulaşamadıkları tespit edilir. Kazanımlara ulaşamayan öğrencilerle bireysel ya da grup etütleri yapılarak eksiklikleri tamamlanır. Ayrıca öğretmen, ders içerisinde eksiklerini tespit ettiği öğrenciyi Ölçme değerlendirme birimine etüt kartıyla talepte bulunur. Öğrencilerin bireysel ya da grup etütleri planlanır. Yapılan etütler öncesinde SMS ve K12 sistemi ile veliye bilgilendirme yapılır. Haftalık etüt planı, bir önceki haftanın Cuma günü planlanarak öğretmenlere, öğrencilere ve velilere doküman, SMS ve K12 aracılıyla duyurulur. Öğrencilerin etüt devamsızlığını sorumlu öğretmen yoklama listesinde doldurarak ölçme değerlendirme birimine iletir. Öğrencinin periyodik olarak etüte katılım devam durumu ve aldığı toplam etüt sayısı kayıt altına alınır.



Okulumuzda PDR Birimi, Müdür Yardımcıları ve Ölçme Değerlendirme Birimi işbirliği sonucu Mente-Mentor eşleştirmeleri yapılır. Bir mentora ortalama 9 mente eşleşecek şekilde planlama yapılır. Her mente, mentoruyla Cuma günü saatleri arasında mentorluk toplantısı yapar. Ölçme ve değerlendirme biriminin hazırlamış olduğu dokümanlar doğrultusunda çalışmalar yapılır. Her mentenin kendisine ait bir dosyası ve her mentorun mentelerine ait bir dosyası bulunur.



Velinin, mentenin ve mentorun imzalamış olduğu Mentorluk Sözleşmesi (SZ-PS) bulunur. Mentorların, öğrenci velileriyle yaptıkları görüşmeleri kayıt altına aldıkları Veli Bilgilendirme ve Veli Görüş Formu (F-PS) kullanılır. Öğrencilerin kişisel, eğitim bilgileri ve fiziksel, duygusal ve sosyal özelliklerini içeren Öğrenci Bilgi Formu (F-PS) bulunur. Haftalık Mentor- Mente görüşmelerinin kayıt altına alındığı Mentorluk Takip Formu (F-PS), Mentelerin uzun ya da kısa vadeli amaçlarının tespit edildiği Amaç Belirleme Formu (F-PS), Mentelerin dönemsel ve yıllık gelişimlerini kayıt altına alındığı Yıllık Değerlendirme Formu (F-PS) ve akademik dersleriyle ilgili çözdüğü soru sayısını kayıt altına aldığı Soru Çözüm Takip Formu (F-PS) bulunur.

Öğrencilerin ders sınavı başarısının takip edildiği Ders Yazılı Sınavı Takip Çizelgesi için ortaokul kademesi için (TB-PS), 9. Sınıflarda (TB-PS), Sınıflarda (TB-PS), Sınıf sayısallarda (TB-PS) ve Sınıf eşit ağırlıklarda (TB-PS) tabloları kullanılır. Mentelerin amaçlarını gerçekleştirme aşamalarının belirlendiği Eylem Planı (PL-PS) hazırlanır. Öğrencilerin yıl boyunca yapacağı denemelerin doğru, yanlış, boş ve netlerinin takibini yaptığı Deneme Sınavı Takip Tablosu için Lise de (TB-PS), ortaokulda (TB-PS) tablosu kullanılır.

Menteler okudukları kitapları Kitap Okuma Takip Tablosu (TB-PS) ile kayıt altına alır. Mentenin kaygı kontrolü, motivasyon, özgüven, zamanı etkin kullanma, olumlu düşünme, kendine inanma, verimli çalışma ve duygu kontrolü özelliklerini değerlendirdiği Öğrenci Başarı Çemberi Tablosu (TB-PS) mente tarafından boyanarak mentora iletilir. Mentor dosyasında bulunan bu dökümanlar Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından toplanarak PDR ile paylaşılır.



Mentelerin çözemedikleri veya yanlış çözdükleri soruların kesilerek ya da bir kâğıda yazılarak yapıştırıldığı bir kes yapıştır defteri menteler tarafından oluşturulur. Mentelerin ders sınavı başarısını takip ettiği Ders Yazılı Sınavı Takip Çizelgesi için ortaokul kademesi için (TB-PS), 9. Sınıflarda (TB-PS), Sınıflarda (TB-PS), Sınıf sayısallarda (TB-PS) ve Sınıf eşit ağırlıklarda (TB-PS) tabloları kullanılır. Mentelerin günlük veya haftalık çözdükleri soruların takip edildiği Soru Çözüldüğü Takip Formu (F-PS) kullanılır. Menteler okudukları kitapları Kitap Okuma Takip Tablosu (TB-PS) ile kayıt altına alır.



Maraton Etüt Sistemi grup etütleri ve bireysel etütler şeklinde uygulanmaktadır. Grup etütlerinde, öğrencileri bulundukları sınıf kademesi içerisinde küçük gruplara ayırarak derslerdeki eksiklerini giderici çalışmalar yapılır. Çalışmalar kapsamında öğretmenin belirlediği eksiklikler doğrultusunda konu anlatımı veya soru çözümü yapılarak öğrencilerin eksiklikleri giderilir. Bireysel etütlerde, öğretmen benzer eksik kazanımları olan öğrencileri gruplayarak Etüt Talep Kartı ile birlikte Ölçme ve Değerlendirme Birimi’ne iletir. Ölçme Değerlendirme Birimi haftalık planlamayı yaparak öğretmeleri ve öğrencileri Ölçme ve Değerlendirme Panosu’ na asarak, velileri ise SMS ve K12 yoluyla bilgilendirir.



7, 8, 10 ve sınıf öğrencilerimize hafta sonu, sınava hazırlık ve okul derslerine yönelik takviye kurslar ilgili müdür yardımcıları tarafından düzenlenir. Bu kurslarda ders anlatımlarının yanı sıra belli aralıklarda deneme sınavları ve taramalar yapılır. Hafta sonu akademik kurslarımız 7. sınıflar düzeyinde 6 saat, 8. Sınıflar düzeyinde 6 saat, Sınıflar düzeyinde 6 saat ve Sınıflar düzeyinde 8 saat olmak üzere planlanmış ve uygulanmaktadır. Hafta sonu akademik kurslarda yapılan deneme sınavları sonrasında branş öğretmenlerimiz tarafından deneme sınavında yapılamayan tüm sorular öğretmenler tarafından çözülür.



Okulumuzda uygulanmakta olan akademik derslerin haricindeki branşlarda öğretmenlerimiz ders içeriklerine göre uygulama, sözlü ve yazılı sınavlarla öğrencilerin kazanımları değerlendirilir. Eksik görülen noktalarda bireysel çalışmalar yapılarak eksik kalan beceriler tamamlanır.





1) SZ-PS Mentorluk Sözleşmesi

2) F-PS Veli Bilgilendirme ve Veli Görüş Formu

3) F-PS Öğrenci Bilgi Formu

4) F-PS Mentorluk Takip Formu

5) F-PS Amaç Belirleme Formu

6) F-PS Yıllık Değerlendirme Formu

7) F-PS Soru Çözüm Takip Formu

8) TB-PS Deneme Sınav Takip Tablosu- Lise

9) TB-PS Deneme Sınav Takip Tablosu- Ortaokul

10) TB-PS Kitap Okuma Takip Tablosu

11) TB-PS Öğrenci Başarı Çemberi Tablosu

12) TB-PS Ortaokul Ders Yazılı Sınavı Takip Tablosu

13) TB-PS Lise 9. Sınıf Ders Yazılı Sınavı Takip Tablosu

14) TB-PS Lise Sınıf Ders Yazılı Sınavı Takip Tablosu

15) TB-PS Lise (Sayısal) Ders Yazılı Sınavı Takip Tablosu

16) TB-PS Lise (Eşit Ağırlık) Ders Yazılı Sınavı Takip Tablosu

17) PL-PS Mentorluk Sistemi Eylem Planı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir