muhabbet kuşu neden tüy döküyor / Muhabbet kuşum sürekli tüy döküyor lütfen yardım | DonanımHaber Forum

Muhabbet Kuşu Neden Tüy Döküyor

muhabbet kuşu neden tüy döküyor

Muhabbet Kuşu Neden S&#;rekli T&#;y D&#;ker?


Farklı nedenlerden dolayı muhabbet kuşları tüy dökme etkisini gösterebilmektedir. Bu durum aslında bakılırsa doğal bir süreç şeklinde devam eder. Ancak bazı durumlarda farklı nedenlerden dolayı da muhabbet kuşları tüy dökebilmektedir.

Muhabbet Kuşu Neden Sürekli Tüy Döker?

Muhabbet kuşu besleyen birçok kişi bu şirin hayvanları neden sürekli olarak tüy döktüğünü merak etmektedir. Yani daha doğrusu neden aşırı tüy dökümü gerçekleşir. Bu genelde kuluçka zamanı ile beraber mevsim geçişlerinde yaşanır.

Böyle zamanlarda muhabbet kuşlarının daha sağlıklı bir şekilde beslenmesine dikkat edilmelidir. Başka bir nedeni ise muhabbet kuşunun sürekli tüy dökmesindeki unsur strestir. Özellikle muhabbet kuşları birtakım nedenlerden dolayı strese girebilecek kadar narin hayvanlardır. Böyle durumlarda ise onlara ilgi göstermek ve onlarla oynamak streslerini azaltabilir.

Muhabbet Kuşları Tüy Döktüğü Zaman Ne Yapılmalıdır?

Muhabbet kuşları farklı sebeplerden dolayı tüy dökebilir. Bir sebep mevsim geçişleri ile beraber kuluçka dönemidir. Bu ise tamamen doğal bir süreç altında gerçekleşir. Böyle durumlarda ise yapılması gereken dengeli ve sağlıklı bir beslenme süreci ele almaktır. Böylece muhabbet kuşu bağışıklık sistemini güçlendirir ve tüy dökme dönemine daha sağlıklı bir şekilde getirebilir.

Diğer bir nedeni ise muhabbet kuşları farklı sebeplerden dolayı stres yaşayabiliyor. Özellikle ilgi görmemesi ve sürekli kafeste çok fazla tutulması gibi nedenlerden dolayı strese yaşayabilir. Aynı zamanda çiftleşme döneminde yine bu stresi ortaya çıkarabilir. Böyle durumlarda muhabbet kuşu ile ilgilenmek ya da ona bir eş bulmak işe yarayabilir.

Muhabbet Kuşu Neden Tüy Döker? Erkek, Dişi ve Yavru Muhabbet Kuşu Tüy Dökme Nedenleri Nelerdir?

Muhabbet kuşu neden tüy döker sorusunu araştırırken muhabbet kuşları ile ilgili kaynakları inceleyebilirsiniz. Muhabbet kuşu ne zaman tüy döker bilgisini de bu kaynaklarda bulabilirsiniz. Muhabbet kuşunun tüyleri dönemsel olara dökülebilir. Muhabbet kuşu neden kendi tüylerini yolar? Tüy dökme ya da tüylerini yolda durumunda ne yapılır gibi merak edilen soruların cevapları için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Muhabbet Kuşu Neden Tüy Döker?

Muhabbet kuşları zaman zaman tüylerini dökebilir. Tüy dökme durumu doğal sebeplerden kaynaklı olabileceği gibi farklı nedenlerden dolayı da gelişebilir. Tüy dökme nedenlerine bağlı olarak kuşun tedavi edilmesi için bazı tedbirler alınması gerekebilir.

Muhabbet kuşu besleyenlerin merak ettiği konuların başında tüy dökme hususları gelir. Kuşun neden tüy döktüğü bilinerek bu durumda ne yapmanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Söz konusu tüy dökme nedenleri aşağıda sıralanmıştır.

  • Mevsim geçişleri
  • Kuluçka dönemleri
  • Yanlış beslenme
  • Stres

Muhabbet Kuşları Ne Zaman Tüy Döker?

Muhabbet kuşları yılda 2 dönem tüy dökerler. Bu durum muhabbet kuşları için son derece normaldir. Kötü beslenme, kuluçka dönemi ve stres gibi nedenler söz konusu olursa muhabbet kuşlarının ayrıca tüy döktüğünü de görürsünüz.

Muhabbet kuşlarının tüy dökmesinin en aza indirilmesi için uygun yem ile beslenmesi ve kuşla ilgilenilmesi gerekir. Yukarıdaki nedenler haricinde bir tüy dökme durumu tespit edilirse veteriner kontrolü ihtiyacı doğabilir.

Kuşlarda Tüy Dökülmesi Normal Midir?

Özellikle muhabbet kuşlarında belirli aralıklar ile tüy değişimi meydana gelir. Tüy değişimlerini genellikle mevsim geçişleri esnasında yaparlar. Yılda bazen 1 bazen de iki kez tüy değişimi yaparlar. Kuşların kış mevsiminde soğuktan korunabilmek için bulunan tüyleri yazın dökülür ve yaza hazırlık yaparlar. Bu durum karşısında herhangi bir sağlık probleminden dolayı endişe etmemek gerekir. Mevsim geçişleri esnasında tüy döken kuşlar için endişe etmemek gerekir çünkü bu son derece sağlıklıdır. Özellikle tüy döküm dönemlerinde kuşu sağlığına ve beslenmesine daha çok dikkat etmek gerekir. Kuşu sağlığını korumak adına vitamin takviyeleri kullanabilirsiniz. Çünkü bu dönemlerde kuşlar daha halsiz düşeceklerdir. Burada kuşların ne zaman ve ne kadar sürede tüy döktüklerine dikkat etmek de şarttır.
Tüy Dökme Kaç Gün Sürer?

Özellikle muhabbet kuşlarında tüy dökümü süresi yaklaşık olarak 10 gün ile 15 gün arasında değişir. Bu dönem sonrasında kuşunuz da herhangi bir hastalık belirtisi görmemişsiniz problem yok anlamına gelir. Tüy dökme dönemlerinde kuşumuzun beslenmesi yeterli değilse yeni çıkmış olan tüyleri sağlıklı olmayacak. Yeni doğmuş olan yavruları tüy dökmesi son derece normal. Bu tür dökülmeler fizyolojik dökülme olarak adlandırılıyor. Kuşlardaki tüh dökmenin sağlıksız bir şekilde devam ediyor olması, beraberinde birtakım sıkıntıları da getirecektir.

Sağlıksız Tüy Dökme

Bazı hastalıklardan kaynaklı olarak kuşlarda tüy dökülmeleri de görülüyor. Bakımsızlık ve yeterli düzeyde beslen emekten dolayı tüyler dökülebilir. Kuşunuz için kullanmış olduğunuz yemlerde mineral ve vitaminlerin bulunması önemli. Stres sebebiyle de dökülmeler meydana geliyor. Kuşun strese girmesinin sebepleri arasında;

  • Kafesinin yerinin değişmesi
  • Sahibinin değişmesi
  • Kafese başka kuş alınması
  • Kafesteki başka kuşun ayrılması
  • Aşırı gürültülü ortam
  • Aşırı ışık

Öyle bir durum yaşanmışsa kuşunuzun stresten dolayı tüy döktüğünü düşünebilirsiniz. Pencere yada kapı önünde bulunan kafesteki kuşlar da daha fazla tüy dökülme görülür. Ayrıca tüylerinde kabarma ve halsizlik de beraberinde gelir. Kısa süreler içerisinde meydana gelmiş olan sıcaklık farkları yeni problemine yol açacaktır.

Kuşum vücudunda artış gösteren mantar hastalığı ve dış parazitler tüylere zarar verdiğinden dolayı tüylerde dökülmeler meydana gelir. Kuşlarda görülen birçok hastalık yine anormal tüy dökülmesi neden olacaktır. Kuşun anormal tüy dökülme sorunu varsa bir an önce veteriner desteği almanız gerekiyor. Özellikle tüy dökme dönemlerinde ortaya çıkan halsizlik ve ishal gibi belirtiler varsa ciddi bir problem ile karşı karşıya kalmanız olasıdır.

Eskiye oranla daha sakin görünen ve çok fazla uyumaya başlayan kuşun tüy dökme problemi var demektir. Bunun yanı sıra kafes içerisine bakarak kalın tüyler var ise sorunun kaynağını araştırmaya başlayabilirsiniz. Herhangi bir hastalıktan dolayı tüy dökme problemi yaşayan kuşta çevresine karşı ilgi azalacaktır.


Kafes içerisinde başka bir kuş varsa ve onun oyun arkadaşı ise yine sağlık problemi ile karşılaştığında kafesteki diğer kuşa ilgi azalacaktır. Geri dönüşü olmayan herhangi bir hastalık olmaması için yardım almanız önemli. Sizin yapabileceğiniz en önemli şey kuşunuza verdiğiniz yemlerin içeriklerinin iyi olması.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Genel Haber

Muhabbet Kuşu Tüy Dökme Nedenleri

funduszeue.info
Muhabbet kuşları
hastalık, stres ve davranış bozuklukları gibi birçok nedenden tüy dökülmesi yaşayabilir. Tüy dökülmesinin önlenebilmesi için öncelikle tüy dökülmesinin nedeni bulunmalı, bu neden doğrultusunda veteriner hekim ile görüşme yaparak uygun tedaviye başlanmalıdır. Belirtmek isteriz ki birçok veteriner hekim kuşlar hakkında yeterli bilgiye sahip değiller maalesef, herhangi bir küçük görme veya aşağılama durumu söz konusu değil. Hayvanlar sitemizin muhabbet kuşları kategorisine konu açarak uzman hobicilerden de gerekli desteği alabilirsiniz.

Muhabbet kuşlarında tüy dökülmesi ile ilgili edindiğiniz tecrübeleri konu altında yorum olarak belirtebilir, ekstra sormak istedikleriniz var ise tüy dökümü ile alakalı sorabilir cevabını uzman kişilerden alabilirsiniz. Bildiğiniz üzere muhabbet kuşları bazı dönemler tüylerini yenilerler fakat çok sık devam ediyorsa bu durum acil bir çözüm üretilmelidir. Yazı içerimizde sık sık veteriner hekimlerle irtibata geçmenizi belirtiyoruz, her ne kadar birçok hobici bu konuda üst düzey bilgili de olsalar sizi yine bir sonuca ulaştıracak kişidir veteriner hekimler.

Virüsler ve Bakteriler&#;


Polyomavirüs ve Circovirüs gibi muhabbet kuşlarına bulaşarak tüy dökülmesine sebep olabilen virüs türleri bulunur. Virüsler aynı zamanda sevimli dostunuzun hastalanmasına da sebep olacaktır. Yani tüy dökülmesi veya tüy koparma hareketi aslında sadece bir belirtidir. Bu belirti görüldüğünde hemen bir veteriner ile irtibata geçilmeli, gerekli test ve muayeneler yapılarak hastalığın teşhisi konulmalıdır. Teşhisten sonra tedaviye başlanarak muhabbet kuşunuzun iyileşmesi sağlanır. Böylelikle tüy dökülme sorununda da azalmalar görülecektir.

Virüs ve bakteri kaynaklı tüy dökülmeleri genellikle ilk kanat bölgesinden başlar. Bu sebeple yaşanan tüy dökülmeleri genellikle geçici olmakla birlikte kalıcı da olabilir. Yani virüs veya bakterinin etkisi ile dökülen tüyler, tedavi sürecinden sonra yeniden çıkmayabilir.

Strese Bağlı Tüy Dökme Sorunu&#;


Stres, tespit edilmesi en zor olan ve yıkıcı sonuçlar doğurabilecek tüy dökme sebeplerindendir. Evcil muhabbet kuşları, ev içerisinde yaşadığı ortamda yaşanan herhangi bir değişiklik sonucu stres altına girebilir, buna bağlı olarak tüy dökülmesi yaşayabilir. Kuşun yanına yeni bir arkadaş koyulduğunda, alışma süreci içerisinde muhabbet kuşunuz stres altına girebilir.

Stres kaynaklıtüy dökülmesinin yanı sıra tüy koparma da en yaygın görülen sorunlardandır. Muhabbet kuşunuz tüylerini kendi kendine koparıyor, yoluyorsa bu durum tüy dökülmesinde olduğu gibi stres kaynaklı olabilir. Sebebini belirleyip ortadan kaldırmanız gerekir.

Tüy dökülmesinin herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanmadığı düşünülüyorsa, yaşadığı alan içerisinde stres olmasına sebep olabilecek bir faktör olup olmadığı incelenmelidir. Stres yaşamasına sebep olan faktör ortadan kaldırıldığında muhabbet kuşunuzun tüy dökme sorunu da yavaş yavaş ortadan kalkacaktır.

Muhabbet Kuşu Tüy Dökme Sorunu&#;


Muhabbet kuşları, yılda birkaç kez mevsim değişikliğine, hava koşullarına bağlı olarak tüy dökülmesi yaşayabilir, bu normal bir durumdur. Kuşun kapalı veya açık ortamda bulunması, güneş ışığı alma oranı sene içerisinde dönemsel olarak gerçekleşen tüy dökülmesini etkileyebilir.

Evcil bir muhabbet kuşunuz varsa, hangi dönemlerde tüy dökülmesini yaşadığını takip etmek ve not almak önemlidir. Bu sayede normal tüy dökülme günleri dışında dökülme yaşadığında erken teşhis edebilir, tedaviyi geciktirmemiş olursunuz.

Muhabbet kuşu tüy dökme nedenleri ve tedavisine geçmeden önce kuşunuzun tüy sağlığı için birkaç konuya değinmekte fayda var. Sevimli arkadaşınızın stres yaşamaması için yaşadığı alanı değiştirmemek gerekir. Kaliteli besinler ile beslenmesi, vitamin ve diğer gerekli takviyelerin aksatılmaması hem tüy sağlığı için hem de herhangi bir hastalık durumunda bağışıklığının güçlü olması için önemlidir.

Tüy Sorunlarının Ana Nedenleri&#;

  • Yetersiz beslenme
  • Virüs ve bakteriler
  • Hormon bozuklukları
  • Stres/Yalnızlık
  • Parazit sorunları
Muhabbet kuşunuzun tüy sağlığı ile ilgili sorun yaşamaması için bu listedeki maddelerin hiçbirini yaşamaması gerekir. Bunu sağlamak için dikkat etmeniz gereken başlıca şeylerden biraz bahsedelim.
  • Beslenme, muhabbet kuşunuzun hem genel sağlığı hem de tüy sağlığı için son derece önemlidir. Besin yelpazesini geniş tutarak dengeli beslenmesini sağlayabilirsiniz. Dengeli beslenen kuşunuzun tüylerinde gözle görünür bir değişim yaşanacaktır.
  • Her gün düzenli olarak günün belli bir bölümünü kafes dışında geçirmesi psikolojik sağlığı için çok önemlidir. Bu sayede stres ve can sıkıntısı yaşamasını engellemiş olursunuz. Kafes dışındayken cam ve kapı, klima ve vantilatörlerin kapalı olmasına dikkat edin.
  • Gününüzün çoğunu dışarda geçiriyorsanız siz evde değilken muhabbet kuşunuzun sıkılmaması için radyo televizyon gibi ses çıkaracak aletleri açık bırakabilirsiniz.
  • Kuşunuzun uyku düzeni, fiziksel ve psikolojik sağlığı için önemlidir. Uyku saatlerinin düzenli olması, uyuyacağı zaman kafesin üzerinin örtülmesi ve sakin bir odada bulunması dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.
  • Bir arkadaş almayı düşünürseniz, alışma süreci ve kuşunuzun tavrına göre daha sonrasında ayrı kafeslerde durmaları daha iyi olur.
  • Kafes içerisinin ve mama kaplarının temizliğinin düzenli olarak yapılması gerekir. Bu hem hastalıkların önüne geçecek hem de bakteri oluşmasını engelleyecektir.
  • Bir muhabbet kuşunun hormon bozukluğunu yaşadığını tespit etmek pek kolay değildir. Kuşlar kedi köpek gibi diğer evcil hayvanlara göre daha hassas canlılardır. Bu durum laboratuvar testlerinin yapılmasında zorluklara hatta yapılamamasına sebep olur. Test yapılmadan hormon durumunu tespit etmek de zordur. En doğrusu tüy dökülme sorununun başlamasından itibaren bir veteriner hekime danışarak hareket etmektir.
  • Parazit oluşumunu engellemek için yapılabilecek en önemli şey kafes temizliğini düzenli yapmaktır. Ayrıca veteriner kontrollerini düzenli yaptırmak da parazit oluşumlarının önüne geçecektir.
  • Eve geldiğinizde muhabbet kuşunuza dokunmadan, sevmeden önce mutlaka kıyafetlerinizi değiştirmeli ve elinizi ve yüzünüzü yıkamalısınız. Böylece muhabbet kuşunuza dışardan virüs, bakteri veya parazit taşıma ihtimalinin de önüne geçmiş olursunuz.
  • Evde muhabbet kuşu besliyorsanız, başka tür bir canlı besleme konusunda tereddütlü davranmanızda fayda var. Kedi veya köpek sahiplendiğinizde, kuşa olan ilgisi yoğun olacağı için kuşunuz korkabilir, kendini rahat hissetmediği için stres altına girebilir.
  • Tüm hayvanlar hakkında olduğu gibi kuşlar hakkında da hem internette hem sosyal medyada yalan yanlış birçok bilgi bulunmakta. Bu kulaktan duyma bilgileri sevimli dostunuza uygulamanız zararlı olabilir. Veteriner tavsiyesi olmayan hiçbir yiyeceği veya ilacı kullanmayın.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası