yavru kedi için göz damlası / Kedilerde Göz Damlası Kullanılır mı?

Yavru Kedi Için Göz Damlası

yavru kedi için göz damlası

Kedilerde göz temizliği: Kedilerin gözleri nasıl temizlenir?

Alerjiler ve mevsim değişiklikleri nedeni ile kedilerin gözlerinde pislik ya da akıntılar meydana gelebilir. Özellikle sabahları kedinizin gözlerinin kenarında pislik olduğunu fark edebilir ve nasıl temizleyeceğinizi merak edebilirsiniz. Eğer kedinizin göz enfeksiyonları ya da başka herhangi bir göz rahatsızlığına yakalanmasını istemiyorsanız, bu pislikleri güvenli bir şekilde temizlemeniz oldukça önemlidir. Göz kuruluğundan kurtulmak için ılık su ve pamukları ya da poşet çayları kullanmanız mümkün. Ancak kedinizin göz enfeksiyonu ya da daha ciddi bir tıbbi sorunu olduğundan endişe ediyorsanız, kesinlikle onu veterinere götürmelisiniz. Peki kedilerde göz temizliği nasıl olur? Kedilerin gözleri nasıl temizlenir? İşte detaylar&#;

İçindekiler

Kedinizin Gözündeki Kirlilik Nasıl Temizlenir? 

Başlamadan Önce;

Öncelikle gözün çok hassas bir organ olduğunu unutmamalısınız. Kedinizin gözlerini her zaman güçlü ve sağlam bir ışık kaynağının altında inceleyin. Ancak çok güçlü ışık kaynaklarını kontrolsüz bir şekilde göze tutmak kedinizi rahatsız edebilir ve sakıncalı olabilir. En ufak bir kir, toz ya da tüy parçasının vereceği rahatsızlık oldukça büyüktür ve siz yetersiz bir ışıkta onlara bakmaya çalışırsanız göremeyebilirsiniz. Eğer kedinizin gözleri sağlıklı ise genellikle nemli ve berrak olur. Eğer gözlerinde kızarıklık veya şişlik varsa, gözlerini kısıyorsa ya da gözlerini sürekli kırpıyorsa, gözlerinde yangı oluşmuş olma olasılığı çok yüksektir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, kedinizin gözlerini yakından gözlemleyin ve sorun devam ederse en kısa sürede veterinere gidin.

Ilık Su ve Pamukları Kullanmak

Göz temizliği yapılan kedi

Kedinizin gözlerini en temiz malzemeler ile temizlediğinizden emin olmak için, öncelikli olarak sterilize edilmiş suya erişmeniz gerekmektedir. Suyu ocakta ya da bir su ısıtıcısında kaynatın. Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Suyu iki küçük kaseye dökün ve rahatlıkla erişebileceğiniz yakın bir yere koyun. Ilık suyu kedinizin gözlerine uygulamak için temiz pamukları kullanın. Pamuk yerine temiz yumuşak bir havlu ya da bez de kullanabilirsiniz. Göz içine müdahelede bulunmaktan kaçının. Kullandığınız nesnenin yumuşak olduğundan ve kedinizin gözlerini çizmeyeceğinden ya da tahriş etmeyeceğinden emin olun.

Daha sonra kedinizin gözlerindeki pisliği temizlemek için kedinizin hareketsiz kalmasına dikkat etmelisiniz. Kedinizi, başı sizden uzağa bakacak şekilde kucağınıza oturtun. Ardından çenesinin altından tutun ve başını hareketsiz hale getirin. Kedinizin çok fazla hareket halinde bulunmaması adına işinizi hızlı bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Eğer bu işlemi tek başınıza yapmaktan çekiniyor ya da başaramayacağınızı düşünüyorsanız, bir arkadaşınızdan ya da eşinizden yardım isteyebilirsiniz. Aynı zamanda birçok kedi sahibi, kedilerin kafasına havlu koyarak gözlerini açıkta kalacak şekilde ayarlamanın, çok daha yardımcı olabileceğini söylüyor.

Kedinizi hareketsiz bir pozisyona getirdikten sonra, pamuğu su dolu kaba batırın ve kedinizin gözlerini dikkatlice silin. Ancak kedinizin gözlerini temizlerken, pisliği gözüne sokmamaya özen gösterin. Kedinizin bir gözünü temizledikten sonra, farklı bir pamuk kullanın ve pamuğu diğer su kabına batırın. Bu taze ve ıslak pamuk ile kedinizin diğer gözünü temizleyin. Unutmadan, her göz için farklı bir pamuk kullanın! Ayrıca aynı pamuğu asla iki kez kullanmayın! Çünkü bu bakterileri yayabildiği gibi enfeksiyona da yol açabilir. Özellikle kedilerde konjonktivit vakaları ile sıklıkla karşılaşılmaktadır.

Poşet Çay Uygulaması

Siyah ve yeşil çaylar antibakteriyel özelliklere sahip oldukları için, tahriş olmuş ya da kaşınan bir gözü yatıştırmada yardımcı olabilirler. Kedinizin herhangi bir kimyasal ya da katkı maddesine maruz kalmamasını sağlamak adına organik çay kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Bunu belirttikten sonra iki çay poşetini üç ila dört dakika boyunca sıcak suda demlemeniz gerektiğini söyleyelim. Ardından çay poşetlerini çıkarın ve temiz bir kağıt havluya koyun. Bu esnada soğumasını bekleyin. Çay poşetlerinin birkaç dakika gözlerine tam oturması gerektiği için, kedinizin çok hareketsiz olması gerekmektedir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, kedinizi kucağınıza alarak sadece gözleri açıkta kalacak şekilde başını bir havlu ile kapatabilirsiniz. Ve yine bu işlemi kendiniz yapamayacaksanız, birinden yardım isteyebilirsiniz.

Kedinizi gözleri açıkta sabit bir konuma getirdikten sonra, çay poşetlerini de gözlerinin üzerine yerleştirin. Kedinizin gözlerini yakmamak ve tahriş etmemek için, çay poşetlerinin sıcak olmadığından emin olun. Daha sonra çay poşetlerini bir ila iki dakika boyunca kedinizin gözlerinde bekletin. Eğer kedinizin göz çevresinde kabuklanma varsa, çay poşetleri bu kabuklanmayı hafifleteceği için silmeyi kolaylaştıracaktır. Kedinizin gözlerindeki pislikleri temizledikten sonra çay poşetlerini çıkarın ve kalan pislikleri temizlemek için ılık suya batırılmış temiz ve yumuşak bir bez kullanın. Çay poşetlerinin sıcaklığından dolayı yapışkanlık kolayca çıkacaktır.

Kedinizi Veterinere Götürmek

Gözü temizlenen kedi

Kedinizdeki pisliklerin gitmediğini ve gözlerinin aşırı derecede kırmızı olduğunu gözlemlerseniz, konjonktivit ya da pembe göz (cherry eye) belirtisi olabileceğinden, her ihtimale karşı kedinizi veterinere götürmeniz gerekmektedir. Öte yandan kedinizin gözlerindeki pislik yeşil veya sarı ise ya da yapışkan veya kokuyorsa, bakteriyel veya viral bir enfeksiyonun işareti olabileceği için yine veterinere gitmeniz gerekmektedir. Bunların dışında kedinizin sürekli gözünü kaşıması ya da tırmalaması da veterinere götürmeniz için bir diğer sebeptir. Aynı zamanda kediniz aşırı miktarda gözyaşı dökebilir ve gözleri ışığa duyarlı olabilir. Bu belirtiler ise bir kornea ya da iç göz sorununun işaretidir.

Veterinere gittiğinizde, kedinizin gözlerinin incelenmesine izin verin. Veteriner hekiminiz enfeksiyon yapıcı etkenleri test etmek adına bir numune alabilir ve böylece kedinizin gözlerinin çok kırmızı, iltihaplı, tahriş olmuş ya da ışığa duyarlı olup olmadığını ortaya çıkarabilir. Ardından veteriner hekiminiz kedinizin sahip olduğu enfeksiyon ya da soruna göre bir tedavi önerecektir. Pek çok göz sorunu, antibiyotik göz merhemi ya da damlalar ile tedavi edilebilir ve çoğunlukla doğru bir tedavi yöntemi ile kedilerin göz sorunları tamamen iyileşebilir. Eğer kedinizin konjonktivit ya da kornea bozuklukları varsa, veteriner hekiminiz antibiyotik merhem reçete edebilir ve kedinizin gözlerini düzenli olarak temiz tutmanızı isteyebilir. Eğer kedinizin tıkalı bir gözyaşı kanalı varsa, kanalı temizlemek adına sade su ya da tuzlu su kullanmanızı da önerebilir.

Gözleri Tüylerden Arındırma

Özellikle bazı uzun tüylü ırklarda göz çevresindeki kıllar gözün içine girip gözlerde sürekli irritasyon yaratabilir ve korneada hasara, enfeksiyonlara sebep olabilir. Eğer kedinizin tüyleri gözlerine girecek kadar uzadıysa, bu tüyleri dikkatli bir şekilde kestirmeniz gerekmektedir. Bu tüyler ince ve kısa olsalar bile, korneada ufak tefek çiziklerin oluşmasına neden olabilirler ve bu durum da kedinizde ciddi ağrılar oluşturarak sağlık sorunların oluşmasına yol açabilirler. Hatta çok ileri giderek kedinizin görüş kaybı yaşamasına da neden olabilirler. Bu nedenle kedinizin gözüne giren tüyleri kestirmelisiniz. Ancak bunu yaparken sadece yuvarlak başlı makas kullanmaya özen gösterin! Böylelikle kedinizin ani hareket etmesi sonucunda gözü herhangi bir şekilde yaralama riskiniz olmaz.

Irk Yatkınlıkları

Bazı kedi ırkları göz problemlerine maalesef ki daha yatkındır. Bu ırklar genellikle brakiosefalik ırklardır. Anatomik yapılarından dolayı doğuştan itibaren bu ırklarda sürekli olarak göz yaşı akıntısı görülmektedir. Bu akıntılar göz çevresinde ve burun çevresinde kuruyup birikir. Bu ortamda mayalar üreyebilir ve ara ara enfeksiyonların oluşmasına sebep olabilir. Bu ırklardan birine sahipseniz, kedinizin göz çevresini veteriner hekiminizin önerdiği uygun solüsyonlarla temizlemeniz gerekmektedir.

Gözü Koruma

Kedinizi şampuanlamayı, yıkamayı ya da tıraş etmeyi düşünüyorsanız koruyucu ve steril bir göz bandı kullanabileceğinizi belirtelim. Kediniz büyük ihtimalle gözündeki bu banttan hoşlanmayacaktır ancak birkaç dakikalık mızmızlanma haftalarca sürecek ağrıdan daha iyidir. 🙂

Sıkça Sorulan Sorular

Kedilerde göz çapaklanması nasıl geçer?

Kedilerde gözler nadir olarak çapaklanır ve akar. Genel olarak bu durumun bir ya da iki gün içerisinde geçmesi beklenir. Eğer kedinizin gözlerinde akıntı ya da çapaklanma fark ederseniz, kaynamış ve ardından soğutulmuş ılık suyu pamuğa dökerek gözlerini silebilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu işlemi poşet çaylar ile de yapabilirsiniz.

Kedi göz damlası günde kaç kez kullanılır?

İlk olarak veteriner hekiminiz önerdiği takdirde göz damlası kullanabileceğinizi belirtelim. Kullanılan damlaya göre  damla sayısı değişmesine rağmen günde iki kez ve en az on gün kullanmanız gerekebilir.

Kedi gözü enfeksiyonu kendi kendine geçer mi?

Kedilerde göz enfeksiyonları, en yaygın hastalıklardan biridir. Bazı enfeksiyonlar kendi kendine kolayca geçerken, bazıları ise gözün kaybedilmesine sebep olabilecek kadar ciddi bir hastalıklar olabilir.

Kedimin göz enfeksiyonu olup olmadığını nasıl anlarım?

Enfekte gözün bir kısmını kaplayan iltihaplı bir üçüncü göz kapağı, hapşırma, burun akıntısı ve diğer solunum sıkıntısı belirtileri, kırmızı gözler, aşırı göz kırpma, gözleri ovuşturmak, gözlerden gelen berrak, yeşil ve sarı akıntı gibi belirtileri kedinizde gözlemliyorsanız en kısa süre içerisinde veterinere gitmeniz gerekmektedir.

Bu Makale İlginizi Çekebilir!

Kedilerde Göz Enfeksiyonları ve Körlük Nedenleri

Göz enfeksiyonları kedilerde tedavi edilebilir bir durumdur; bununla birlikte, ciddi göz enfeksiyonları ve tedavi edilmeyen göz enfeksiyonları kedilerde kalıcı körlüğe neden olabilir. Körlük riskinin yanı sıra, göz enfeksiyonları aşırı rahatsızlık ve ağrıya neden olur. Bu nedenle, göz enfeksiyonu olan kedilere veteriner hekim tarafından dikkat edilmesi son derece önemlidir.

Konjonktivit, kedilerde en sık teşhis edilen göz enfeksiyonudur. Enfeksiyon, konjonktiva iltihabına yol açar - göz kapaklarının iç yüzeyini ve göz küresinin dış yüzeyini çizen pembe zar (resme bakın). Tedavi edilmediği takdirde, konjonktivit göz hasarına, görme kaybına ve körlüğe neden olabilir.

Göz enfeksiyonları, gözdeki yaralanmalardan veya gözdeki yabancı cisimlerden (örn. Kir, kum) kaynaklanabilir. Yenidoğan yavru kedi, doğum sırasında annenin vajinal enfeksiyonlarından dolayı göz enfeksiyonları geliştirebilir ve sağlıksız bir ortamda doğabilir.

Viral veya bakteriyel hastalıklar da göz enfeksiyonlarına yol açabilir. Feline calivirus, 'kedi gribi'nin bir nedeni olan ve kedilerde konjonktivite yol açabilen oldukça bulaşıcı bir virüstür. Benzer şekilde, kedi herpes virüsü de, korneanın (gözün şeffaf ön kısmı) iltihabı olan konjonktivite ve ayrıca (daha az yaygın) keratitise yol açabilen oldukça bulaşıcı bir virüstür. Keratitin bir sonucu olarak korneanın zarar görmesi körlüğe yol açabilir. Kedi klamidopilozu  konjonktivitin bakteriyel bir nedenidir. Kedi immün yetmezlik virüsü, kedi lösemi virüsü ve kedi bulaşıcı peritonit gibi diğer viral enfeksiyonlar da körlüğe neden olabilen üveite (uvea iltihabı, gözün orta alanı) yol açabilir.

Göz enfeksiyonu belirtileri

  • Rengi açık ve yeşil-sarı arasında değişen oküler akıntı (gözlerden akıntı), bir kabuk oluşturmak üzere kuruyabilir
  • Aşırı gözyaşı üretimi
  • Gözün şişmesi
  • Kırmızı şişmiş konjonktiva
  • Kornea bulanıklığı
  • Şaşılık - rahatsızlık nedeniyle, ancak şiddetli iltihaplanma, özellikle yavru kedilerde göz kapaklarının göze skarlaşmasına ve füzyonuna neden olabilir.
  • Rahatsızlık nedeniyle sürtünme

Tedavi

Göz enfeksiyonları genellikle göz damlası veya merhem ile tedavi edilir ve genellikle tedaviye iyi yanıt verir. Daha fazla ağrıdan kaçınmak ve körlük riskini azaltmak için herhangi bir oküler değişiklik kaydedildiğinde mümkün olan en kısa zamanda veteriner hekime danışın.

Ani başlangıçlı körlük

Kedilerde ani başlayan körlük çok endişe verici ve kafa karıştırıcı bir hastalık olabilir.

Etkilenen kedi için son derece yönünü kaybedebilir ve garip ve olağandışı bir şekilde davranabilirler. Görünüşte amaçsızca dolaşabilirler, şeylere çarpabilirler ve sıkıntıya girebilirler. Zorluklardan biri, bir sahip için kedinin kör hale geldiği açıkça belli olmayabilir ve sadece kediniz neden garip davranmaya başladıklarını bileceğiniz bir veteriner tarafından muayene edildiğinde olabilir.

Yine de fark edilebilecek işaretlerden biri, bir kedi kör olursa öğrencilerin (gözün karanlık orta kısmı) genellikle çok genişlediğidir.

Kedilerde körlük nedenleri

Kedide birçok potansiyel körlük nedeni vardır - bazıları görüşte yavaş yavaş bozulmaya neden olur ve bu durumlarda, kediler genellikle azaltılmış görüşlerine uyum sağlamayı öğrenir, eğer varsa, herhangi bir zorluk yaşadıklarını gösteren çok az işaret gösterirler. Bununla birlikte, körlük çok hızlı gelişirse, kedinin uyum sağlama şansı yoktur ve çok yönelimsizleşir ve kafası karışır. Ani başlangıç ​​körlüğünün bazı nedenleri şunlardır:

Optik nörit

Bu, optik sinirlerin (görsel bilgileri beyne taşıyan sinirler) iltihaplandığı ve sonuç olarak artık işlev görmediği ve körlüğe neden olduğu bir durumdur. Bu kedilerde nadir görülen bir hastalıktır.

Hipertansiyon(yüksek tansiyon)

Hipertansiyon kedilerde önemli bir hastalıktır ve akut başlangıçlı körlüğün en yaygın nedenlerinden biridir. Yüksek tansiyon ile, gözün arkasındaki kanamaya veya damarlardan sıvı sızmasına neden olabilecek küçük kan damarlarında hasar oluşabilir. Bu da retinanın (gözün arkasını çizen ve görmemizi sağlayan ışığa duyarlı hücreler tabakası) ayrılmasına neden olabilir. Retina ayrılırsa, artık işlev göremez ve körlük meydana gelir. Bazı kedilerde yüksek tansiyon, gözün ön tarafında kolayca görülebilen bir miktar kanamaya neden olabilir.

Beyin hastalıkları

Görsel sinyaller optik sinirlerden beyne geçtiği ve beynin içinde işlendiği için, beyni etkileyen hastalıklar varsa (enfeksiyonlar, enflamatuar durumlar veya tümörler) bu potansiyel olarak körlüğe yol açabilir.

Retina dejenerasyonu

Tıpkı insanlarda olduğu gibi, kediler, gözün arkasındaki ışığa duyarlı hücreler katmanının (retina) dejenerasyonundan muzdarip olabilir ve bu da görüşten sorumludur. Bu meydana geldiğinde, genellikle kedilerin azaltılmış görüşlerine uyum sağlamalarına izin veren yavaş bir süreçtir. Bununla birlikte, nadir durumlarda, bu başlangıçta ani olabilir.

Teşhis

Veterineriniz öncelikle körlüğün kedinizin klinik belirtilerinin nedeni olduğunu doğrulamak veya belirlemek isteyecektir. Bu genellikle çok basittir ve bazı basit sınav tekniklerini içerir.

Körlük doğrulandıktan sonra, bir dizi potansiyel altta yatan neden olduğu için dikkatli bir şekilde daha fazla değerlendirme yapılması gerekecektir. Soruşturmalar şunları içerecek:

  • Gözün dikkatli muayenesi - gözün bir oftalmoskopla dikkatli bir şekilde incelenmesi yoluyla bir körlük nedeni ortaya çıkabilir (bir veterinerin veya doktorun göz içindeki yapıları incelemek için kullandığı alet).
  • Kan basıncının ölçümü - hipertansiyon, körlüğün yaygın nedenlerinden biri olduğundan, veterineriniz kedinizin kan basıncını ölçmek isteyecektir. Bu, göründüğünden daha kolaydır ve insanlarda olduğu gibi, genellikle kan akışı manşonun altındaki bir damardan tespit edilirken şişirilen ve söndürülen bir bacağın etrafına sarılarak yapılır.
  • Rutin kan ve idrar testleri - bunlar genellikle altta yatan hastalıkların saptanmasına yardımcı olmak için yapılacaktır. Örneğin, kronik böbrek hastalığı (böbrek yetmezliği), kedilerde yüksek tansiyonun yaygın bir nedenidir.
  • Beyin taramaları - bazı durumlarda, özellikle beynin hastalığından şüpheleniliyorsa, veterineriniz bir beyin taraması (MRI veya BT taraması) yapılmasını önerebilir. Veterinerinizin sizi bunun için özel bir kliniğe yönlendirmesi mümkündür.

Tedavi ve prognoz

Akut başlangıç ​​körlüğü tedavisi, altta yatan nedene göre değişecektir, ancak genellikle ilaçların kullanımını içerebilir (örn., Kan basıncını azaltmak veya iltihabı hafifletmek için tabletler). Bazı durumlarda körlüğün altında yatan neden tersine çevrilebilir ve normal görme geri dönebilir. Bununla birlikte, diğer durumlarda, altta yatan neden çözülse bile, görme hasarı kalıcı olabilir ve kedinin görüşünde herhangi bir değişiklik veya gelişme olmayabilir.

Görme kaybına uyum sağlama

Görme geri dönmese bile, kediler aslında görme kaybına uyum sağlamada çok iyidir. İşitme, koku ve dokunma duyularını kullanarak dikkat çekici bir şekilde telafi ederler (cisimlere çarpmayı önlemek için bıyıklarını kullanarak). Bununla birlikte, ani görme kaybı başlangıçta bir kedi için çok üzücüdür. Evdeki veya bahçedeki nesnelere çarpabilir veya çekilebilir ve sadece kendilerini çok güvende hissettikleri yere gidebilirler.

Kör bir kedinin bakımının zorlukları vardır. Etkilenen kediler iyi ayarlanacaktır, ancak bazı değişiklikler hayatlarını çok daha mutlu edecektir. Mobilya aynı konumda tutulmalı ve kaynaklar (yiyecek, su, çöp tepsileri) kolayca erişilebilir hale getirilmelidir. Gürültülü yaklaşımlardan kaçınmak için özen gösterilmeli ve tüm çocuklara yavaşça, sessizce hareket etmeleri ve onları göremeyen kediyi korkutmamaları için dikkatli olmaları söylenmelidir.

Kör kediler dışarıya çıkabilir, ancak kapalı bir bahçeye girebilir, aksi takdirde yollarını kaybedebilir veya diğer kediler veya köpeklerin saldırısına karşı savunmasız olabilirler. Zamanla ve değişmeyen sabit bir ortamla, çoğu kör kedi son derece iyi adapte olacak ve çok mutlu bir yaşam sürecek.

Hayat Kurtaran Kedi Gözü Damlası &#;Tobrased&#; ve &#;Tobsin&#;

kedi sagligi - Hayat Kurtaran Kedi Gözü Damlas&#;

Konuyla alakal&#; uzmanl&#;&#;&#;m yok, veteriner de&#;ilim fakat uzun zamand&#;r sokak kedileri ile ilgilendi&#;im, onlara yard&#;m etmeye çal&#;&#;t&#;&#;&#;m için art&#;k s&#;kça kar&#;&#;la&#;t&#;&#;&#;m bu mevzuda tecrübemi sizlerle payla&#;mak istiyorum. Muhtemelen konu alt&#;ndan  yaz&#;lacak yorumlarda daha doyurucu, faydal&#; bilgiler olacakt&#;r ama ben konuyu kendi tecrübelerim üzerinden sizlerle payla&#;ay&#;m ki, sonras&#;nda sizlerde kendi tecrübelerinizi, bildiklerinizi bizlerle payla&#;abilin. 

Mevzu &#;u; sokak hayvanlar&#;n&#;n gözlerindeki iltihaplar, enfeksiyonlar, konjunktivitler!

kedi gozu iltihap enfeksiyon - Hayat Kurtaran Kedi Gözü Damlas&#;

Sokak hayvanlar&#;na azc&#;k da olsa duyarl&#;ysan&#;z kesinlikle böyle bir olaya denk gelmi&#; olabilir ve olay&#;n ne oldu&#;unu bilmedi&#;inizden panik yapm&#;&#;, üzülerek hemen oradan uzakla&#;m&#;&#; olabilirsiniz.

Biliyorum kötü görünüyor fakat örnek resimdeki kedinin gözleri henüz sa&#;lam ve 5 günlük veteriner tedavisi sonras&#; tamamen iyile&#;mi&#;.

&#;nan&#;l&#;r gibi de&#;il ama gerçek.

Benzer durumlar&#; birçok defa ya&#;ad&#;&#;&#;m ve veterinere gerek kalmadan bizzat olumlu sonuçlar ald&#;&#;&#;m için böyle bir yaz&#; yazma gere&#;i duyuyorum.

Tabi ki imkan&#;n&#;z varsa onlar&#; veterinere götürün ancak imkan&#;n&#;z yoksa, sorumlulu&#;u gözünüzde büyütüp oradan uzakla&#;arak o kedicikleri ölüme terk etmeyin. Bahsi geçen damlalardan birini temin edin ve haftal&#;k süreçte birkaç dakikan&#;z&#; bu kedici&#;in tedavisine ay&#;r&#;n. Göreceksiniz, çok zor bir &#;ey de&#;il.

Ne Yapmam&#;z Gerekiyor? 

Böyle bir durumla kar&#;&#;la&#;&#;rsan&#;z, gözdeki ak&#;nt&#; ba&#;lang&#;ç a&#;amas&#;ndaysa yada yukar&#;daki resimdeki gibi gözler kapan&#;p üstü kabuk ba&#;lad&#;ysa basit bir &#;ekilde ilk müdahaleyi sizler yapabilir, yavruca&#;&#;n hayat&#;n&#; kurtarabilirsiniz.

Ancak durum daha kötü görünüyorsa kedinin gözleri kör olmu&#; olabilir ve art&#;k basit tedavi için geç kalm&#;&#; olabilirsiniz.

Bu sebeple ilk olarak; Kedici&#;in gözlerine bak&#;n. Ak&#;nt&#; yeni ba&#;lad&#;ysa bir pamu&#;u so&#;uk çay demine ban&#;p, kedinin gözlerini temizleyin.

Ak&#;nt&#; ilerlemi&#; ve kedinin gözünün d&#;&#;&#;nda kabuk olu&#;mu&#;sa, yine çay pamuk yöntemi ile d&#;&#; kabu&#;u yumu&#;atmaya, gözün üstünden soymaya yada temizlemeye çal&#;&#;&#;n.

Tabi burada hassas olun. Kabuk gözün d&#;&#;&#;n&#; kaplam&#;&#; da olabilir, farkl&#; bir durumda olabilir. Örne&#;in bir yavru kedide d&#;&#; kabuk çok büyük olmas&#;na ra&#;men göze zarar vermemi&#;ti ve kolayl&#;kla üstünden soyarak, sonras&#;nda damla tedavisine geçebilmi&#;tik.

Gözler temizlendiyse ve gözlerde herhangi büyük bir hasar yoksa, eczaneden &#;u iki damladan birini al&#;n.

kedi goz damlasi - Hayat Kurtaran Kedi Gözü Damlas&#;

Damlay&#; düzenli kontroller ile günde 3 kez ve göz iyile&#;ene kadar damlat&#;n.

Birden fazla kedide benzer durum varsa; damlay&#; idareli kullanmak ad&#;na sadece iltihapl&#; gözlere damlatabilir, iki&#;er yerine birer damla damlatabilirsiniz, ancak böyle bir sorununuz yoksa damlay&#; sa&#;lam gözede damlatman&#;z daha iyi olacakt&#;r. Bu sayede mikrop, sa&#;lam gözede s&#;çramam&#;&#; olur.

Gözler belki ilk a&#;amada yar&#;m k&#;s&#;k olabilir, k&#;rm&#;z&#; renk olabilir, hatta üstünde ten rengi bir madde bile kapl&#; olabilir. Pes etmeyin, devam edin. Gözler tamamen iyile&#;meden b&#;rakmak yok!

Bakt&#;n&#;z gözlerde iyile&#;me yok yada kedi sürekli zarar veriyor, yerinde durmuyor, belediye veterinerine götürün.

Bakt&#;n&#;z ki gözler iyile&#;mi&#; gibi! hemen orac&#;kta b&#;rakmay&#;n kediyi. Çünkü iltihap tekrar ba&#;layabiliyor. En az&#;ndan 1 hafta daha gözlerin durumunu takip edin. Yeniden ba&#;larsa önceki emekleriniz hep bo&#;a gidebilir ve hastal&#;k yar&#;m günde dahi gözü eski haline çevirebilir.

Kar&#;&#;la&#;t&#;&#;&#;m vakalarda en kötüsü bir anne kediye aitti. Gözü neredeyse ameliyatl&#;k duruma gelmi&#;ti üstü ten rengi et kapl&#;yd&#;. Buna iltihap de&#;ilde konjunktivit deniyor olabilir. Et parças&#; gözünden d&#;&#;ar&#; do&#;ru ç&#;km&#;&#; gibiydi. Ancak ayn&#; damla ile o gözdeki et parças&#;ndan dahi kurtulmay&#; ba&#;ard&#;k. Kedi &#;uan normal hayat&#;na devam ediyor.

Bir ba&#;ka vakada ise sadece yo&#;unlu&#;um yüzünden ak&#;am damlas&#;n&#; yapamad&#;&#;&#;m kedinin gözü, birkaç saat içerisinde ilk buldu&#;um zamanki kadar kötü olmu&#;, içi iltihap dolmu&#;tu. Fakat o durumdan dahi kurtulabildik.

Yaz&#;m&#;n ba&#;&#;nda da belirtti&#;im gibi konunun uzman&#; de&#;ilim. Sadece basit bir olay&#;, hayat kurtaran bir yolu sizlere payla&#;&#;yorum. Yapaca&#;&#;n&#;z &#;ey biraz ilgi göstermek, gözü temizlemek, eczaneden 10 TL civar&#; bir ücrete alaca&#;&#;n&#;z damlay&#; kedinin gözüne damlatmak.

&#;imdiye kadar ki tecrübelerime dayanarak &#;unlar&#; da söyleyebilirim;

  • Kedinin gözündeki rahats&#;zl&#;k size bula&#;maz. Ancak tedavi uygularken elleriniz temiz olmal&#; ki kediye daha fazla sorun ç&#;kmas&#;n. Tedavi sonras&#;nda ise elleri güzelce y&#;kamay&#; unutmay&#;n.
  • Kedinin gözünde kabuk varsa ve gözü &#;i&#; ise, muhtemelen gözün içi iltihap dolu olabilir. Göz temizli&#;ini evin orta yerinde yapmay&#;n ki ortal&#;k batmas&#;n. Gözden iltihap akma ihtimaline kar&#;&#;da haz&#;rl&#;kl&#; olun. Gözden akacak iltihap, kedinin a&#;z&#;na, burnuna dolabilir ve hatta kedi o iltihap&#; sizin yüzünüze hap&#;urabilir.
  • Kedi damla damlat&#;rken çok k&#;p&#;rd&#;yor, ellerinizi c&#;rmal&#;yorsa eldiven kullan&#;n. Eldiven yoksa kediyi kirli olmayan bir beze, havluya sar&#;n.
  • Damlay&#; açt&#;n&#;z, kulland&#;n&#;z ve damla bitmeden kedi iyile&#;ti. Damlay&#; saklay&#;p da 1 sene sonra ba&#;ka kediye kullanmaya kalkmay&#;n. Bu konuda sadece bana söyleneni aktar&#;yorum ama sebebini tam bilmiyorum. Muhtemelen damla a&#;z&#; aç&#;ld&#;&#;&#;ndan etkisini kaybediyor yada bayatl&#;yor olabilir.
  • Ben, Tobrased ve Tobsin kullan&#;yorum fakat ayn&#; i&#;i gören ba&#;ka damlalar, göz kremleri de var. E&#;er sizler farkl&#; ürünler kullan&#;yorsan&#;z tecrübelerinizi ve ürünlerin markalar&#;n&#; yaz&#; alt&#;ndan yorum olarak yazabilirsiniz.
  • Ve son olarak; bir kedinin gözü iyi, di&#;erininki kötü. Bu kediler yan yanaysa muhtemelen mikrobun sa&#;l&#;kl&#; kediye bula&#;ma ihtimali olabilir. Gözü sa&#;lam olan kediyi görmezden gelmeyin. Onuda takip edin. Ancak gözleri henüz ak&#;nt&#; yapmad&#;ysa damla damlatman&#;za gerek yok.

Lütfen sizde konuyla alakal&#; eklemek istediklerinizi, deneyimlerinizi konu alt&#;ndan yaz&#;n. Ki bu sayede insanlar böyle bir durumu, olas&#; sonuçlar&#;n&#; ve tedavi yöntemlerini ö&#;renebilsinler.

Kediler için göz damlası, tıpkı insanlarda olduğu kadar önemli bir uygulamadır. Özellikle de yavru kedilerde göz damlası kullanımına çok sık gidilir. Gözde oluşabilecek sağlık problemleri damla ile giderilir. Eğer kullanımı aksatılırsa gözde kalıcı hasarlar bırakabilir. Oysa minik patilerin göz sağlığını korumak oldukça basit. Veteriner kontrolünde göz damlası kullanmak…

Kediler ilk doğdukları dönemde gözleri kapalı olur. Belli bir sürenin ardından gözler yavaş yavaş açılmaya başlar. Fakat bu güzel olay, aynı zamanda birtakım riskleri de beraberinde getirir. Göz iltihabı bunlardan en sık yaşananıdır. Böyle anlara özel olarak üretilen kediler için göz damlası, önleyici olduğu kadar tedavi edici özelliğe de sahiptir. Bu yazımızda kedi sahiplerinin mutlaka bilmesi gereken göz damlası konusunu detaylıca ele aldık.

kediler-icin-goz-damlasi

Kediler İçin Göz Damlası Kullanımı

Tıpkı bebeklerde görüldüğü gibi yeni doğa kedilerde de göz sorunları yaşanır. Bu olağan bir durumdur. Çünkü yavru kedilerin henüz mikroplara karşı yeteri kadar bağışıklıkları gelişmemiştir. Yetişkin kedilerde de özellikle mevsim geçişleri sırasında göz problemleri görülür. Böyle anlarda uzman bir veteriner hekim ile görüşerek yavru kedi göz iltihabı damla ilacı reçete ettirebilirsiniz. Kediler için göz damlası oldukça etkilidir ve kısa sürede iyileştirici özelliğe sahiptir.

Kediler İçin Göz Damlası Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kediler için göz damlası kullanmak çoğu zaman zorlu bir süreci de taşıyabilir. Çünkü genellikle minik patiler aşırı temastan hoşlanmazlar. Kedi göz iltihabı gibi bir sorun yaşadığınızda veterineriniz önerdiği göz damlasını kullanırken bazı hususlara dikkat etmenizde fayda var. İşte detaylar…

  • Kendisine temas ettirmeyen kediler için öncesinde hazırlık süreci uygulanmalı. Oyun ve ödül maması gibi uygulamalar ile temas etmek güvenli hale getirilmeli.
  • Veterinerin yazdığı ilaç dışında bir madde kullanılmamalı. Kedilere özel olarak üretilmeyen göz damlaları körlük riski taşır.
  • Seçebileceğiniz en iyi kalitede göz damlası seçmelisiniz. Unutmayın ki göz bölgesi çok hassastır.
  • Islak mendil yerine özel olarak üretilmiş kedi göz temizleme bezi tercih edilmelidir.
kediler-icin-goz-damlasi

Kedi Göz Damlası Fiyatı

Kedi göz damlası fiyatı eczane gitmeden önce çoğu zaman merak edilir.  Günümüzde bu ürünlerin birçok emsali bulunur. Fiyatları ise markanın ve ürünün kalitesine göre farklılık gösterir. 50 TL’den başlayan fiyatlar TL’yi de aşabilmektedir. Fakat sevimli dostlarımızın sağlığının hiçbir fiyata bedel olmadığının bilincindeyiz. Bu yüzden göz iltihabı gibi sorunsalların yaşanması durumunda mutlaka kaliteli ürün kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

İnsan Göz Damlası Kedilerde Kullanılır mı?

İnsanlarda kullanılan göz damlalarının içeriğinde yan etki yaratacak bir madde bulunmadığı için, çoğu zaman kedilere de uygulanacağı düşünülebilir. Ancak bu hatalı bir yaklaşım. Zira insan göz damlası kedide kullanılmaz! Kedilerin gözleri bizlere oranla çok daha hassastır. Kediler için göz damlası dışında hiçbir ilacın kullanılmamasını tüm veterinerler öneriyor. Yazımızı bilgilendirici bulduysanız sizlere Kediler İçin Doğal Ağrı Kesici konusu da ilginizi çekecektir. Buna ek olarak sosyal medya hesabımıza bekleniyorsunuz. Patilerle kalın, mutlu kalın…

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası