öksürükten uyuyamıyorum ne yapmalıyım / Durmayan öksürük için evde yapabileceğiniz 6 şey - Sağlık Haberleri

Öksürükten Uyuyamıyorum Ne Yapmalıyım

öksürükten uyuyamıyorum ne yapmalıyım

17 adımda &#;ocuklarda gece &#;ks&#;r&#;ğ&#;n&#; kesmenin yolları

Haberin Devamı

1- Sıcak ve kuru oda havasında burun daha çok tıkanır, öksürükler artar. Çocuğun odasını serin tutun, gece kalorifer çalıştırmayın.

2- Oda sıcaklığı gece derece, nem oranı % olsun. (Az nem öksürüğe sebep olur, Fazla nem ev tozu akar üremesini tetikler)

3- Ayak sıcaklığı ile burun sıcaklığı ve burun alerjisi arasında refleks bir ark vardır. Ayak soğuyunca, burun da soğur ve alerjik nezle belirtileri artar. Çocuğun ayağını sıcak tutun.

4- Gece üstünü açan çocuklara gövdeyi kapatacak bir tulum ya da benzer bir kıyafet, ayağı sıkmayan bir gevşek çorap giydirilebilir.

5- Yatmadan önceki saat içinde ve gece çocuğa süt, meyve veya herhangi bir yemek yedirmeyin. Sadece su içebilir.

6- Astımlı çocuklarda %90 var olduğu görülen Reflüye karşı önlem olarak, çocuğun yatak başını yerden 20 cm yükseltin veya 20 cm’lik reflü yastığı kullandırın.

Haberin Devamı

7- Gece çocuk öksürdüğünde, çocuğa öksürük kesici olarak bildiğiniz ancak çocuk midesini bozan ve reflüyü artırarak astım ve sinüziti tetikleyen Limonlu su, ballı su, zencefil-zerdeçal- limon- bal- soğan suyu- propolis karışımları vermeyin. Sadece su verin.

8- Astımda reaktif hava yolu keskin kokularla tetiklenir. Çocuğun baş ucuna soğan ya da keskin naneli kokular yerleştirmeyin.

9- Evin hiçbir odasına, mutfak cam önü dahil, sigara içmeyin. Dışarıda sigara içtiğinizde çocukla temasta önce üzerinizi değiştirin, elinizi yüzünüzü yıkayın.

Evde deterjan kokulu çamaşır asmayın. Parfüm sıkmayın. Çamaşır suyu ile ağır temizlik yapmayın.

Odasında halı veya toz tutan eşya bulundurmayın. Yatağına özel ev tozu için alerji kılıfı kullanın.

Evde küf, rutubet varsa çocuğun odasında devamlı bir hava temizleme cihazı çalıştırın.

Çocuğa hiçbir şekilde gece ya da gündüz kakaolu gıda yedirmeyin.

Evde astım için buhar ilaçları varsa, doktorunuza danışarak öksürük, atak kesici buharları devreye koyun.

Ses kısıklığı, kalın ses, köpek havlar tarzda öksürük-Krup atakları olduğunda çocuğun üstünü giydirerek burun ve ağız açık olacak şekilde açık, soğuk havaya çıkarın.

Haberin Devamı

Bu önlemlere rağmen devam eden nöbet şeklinde öksürük, ötme veya nefes darlığı varsa, Acile gidin.

Böyle bir atak yaşama sonrası en kısa zamanda Atak kontrol Edici Tedavi için Çocuk Alerji Polikliniğine başvurun.

#Gece &#;ks&#;r&#;ğ&#;#Gece &#;ks&#;r&#;ğ&#;n&#; Kesmek#&#;ocuklarda Gece &#;ks&#;r&#;ğ&#;

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Gece uykudan uyandıran kuru &#;ks&#;r&#;ğe dikkat

Dr. Sakine Işık, “Dikkat! Nefes darlığı, göğüsde tıkanma hissi, hışıltı, hırıltı ve geceleri sabaha karşı uykudan uyandıran, eforla ve keskin kokular ile artan kuru öksürüğünüz varsa “Astım” hastası olabilirsiniz” dedi.

Dr. Sakine Işık, Astım nedir? Hangi şikayetlerin varlığın da astım düşünülmelidir? Astım tanısı nasıl konur? Astım tedavisi nasıl yapılmalıdır? Konularında önemli bilgiler verdi.

“Astım alt hava yollarının mikrobik olmayan kronik iltihabi hastalığıdır. Astımın tüm dünyada yaklaşık milyon kişiyi etkilediği tahmin edilmektedir” diyen Dr. Sakine Işık, “Astımlı hastalar da allerjenler gibi bir takım tetikleyicilerle karşılaşma sonrası alt hava yollarında geri dönüşümlü daralmalar meydana gelmektedir.

Astım genetik ve çevresel risk faktörlerinin etkileşimi ile ortaya çıkmaktadır. Anne ya da babada alerjik hastalık öyküsü, sigaraya aktif ve/veya pasif maruziyet, obezite, hava kirliliği astım gelişimi için önemli risk faktörlerindendir.

Astım tanısında en önemli basamak hastanın öyküsüdür. Öyküde öksürük, nefes darlığı, hırıltılı solunum, göğüs de tıkanma hissi gibi şikayet varlığında astım tanısı akla gelmelidir. Öksürüğün kuru olması, geceleri sabaha karşı artarak kişiyi uykudan uyandırması, eforla ve keskin kokular ile karşılaşma sonrası artması astım tanısını düşündürmelidir. Astım da şikayetler ataklar halinde gelebildiği gibi kontrolsüz astım hastalığı olanlar da süreklilik de arz edebilir. Şikayetlerin viral solunum yolu enfeksiyonları, ev tozu akarları, evcil hayvanlar ve polenler gibi alerjenler, egzersiz, soğuk ve kuru hava gibi tetikleyicilerle karşılaşma sonrası ortaya çıkması da astım tanısını desteklemektedir. Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzmanları tarafından yapılan alerji testleri ile astıma neden olan alerjenler tespit edilmektedir. Solunum fonksiyon testleri astımın tanısı, hastalığın ağırlığı ve tedavinin planlanması aşamalarında kullanılmaktadır” dedi.

Astım tedavisinde hedef astım ataklarının engellenmesi, şikayetlerin kontrolünün ve egzersiz dahil normal aktivitelerin sağlanarak yaşam kalitesinin artırılması olduğunu anlatan Dr. Sakine Işık, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu amaçla hasta-hekim işbirliğinin sağlanması ve astım hastalarının eğitimi oldukça önemlidir. Tedavi de öncelikle astım atağına neden olan tetikleyiciler tespit edilmeli ve korunma önlemleri konusunda hastalar bilgilendirilmelidir. Astımlı hastalar da tedavi de şikayetlerin sıklığına ve ağırlığına göre ilaçlar ve Çocuk Alerji ve İmmunoloji uzmanları tarafından seçilmiş hastalara uygulanan alerjen immunoterapi ( aşı) kullanılmaktadır.”

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir