örnek iltica ifadeleri / Fransa, Kürt gencin ‘vicdani ret’ gerekçesiyle yaptığı iltica başvurusunu geri çevirdi | Euronews

Örnek Iltica Ifadeleri

örnek iltica ifadeleri

İlticam Reddedildi

BAMF kararına karşı yasal itiraz da bulunabilirsiniz. İtirazınızdan sonra mahkeme, iltica, mülteci statüsü, geçici koruma veya sınır dışı edilme yasağına karşı oturum izni alıp almayacağınıza karar verir. Bir danışma merkezi veya avukat, sizin durumunuzda yasal bir işlem yapmanın mantıklı olup olmadığını ve hangi adımları atmanız gerektiği konusunda size yardımcı olabilir. Yakınınızda bulunan, bu konuda uzman avukat ve danışma merkezlerini bulmak için Yerel Bilgi sayfamıza bakabilirsiniz. Bu sayfada yaşadığınız şehri girdikten sonra, iltica, ikamet hakkı veya yasal tavsiye için arama funduszeue.info masrafları devlet tarafından karşılanabilir. Bununla ilgili daha fazla bilgi almak için "Hukuki Yardım" bölümümüze bakabilirsiniz.

"Basit" ret ("enifachen Ablehung") alan mültecilerin, karşı dava açmak için iki hafta süreleri vardır. Ülkeyi terk etmeniz için size verilen süre, BAMF’dan gelen bildirimi aldığınız tarihten itibaren başlar. Reddedilme bildirimini aldığınız zarfın üzerinde, mektubu teslim aldığınız tarihi bulabilirsiniz, bu nedenle daha sonra teslim aldığınız tarihi kanıtlayabilmek için zarfı güvenli bir yerde saklamayı ihmal etmeyin. Eğer başvurunuz "kabul edilemez" ("unzulässig") veya “temelsiz olduğu açık olan" („offensichtlich unbegründet”) gibi gerekçelerle reddedilirse, yetkili idare mahkemesine başvurmak ve "acil temyiz" ("Eilantrag") yapmak için bir hafta süreniz vardır. Mahkeme acil temyizi kabul ederse, bu yasal süreç boyunca Almanya'da kalabilirsiniz. İtirazınız kabul edilmediği takdirde, şikâyetiniz devam etmesine rağmen sınır dışı edilebilirsiniz.

Dikkat: Başvurunuz Dublin yönetmeliği sebebiyle, "kabul edilemez" ("unzulässig") olarak reddedildiğinden dolayı acil temyize gittiğiniz takdirde, altı aylık transfer süreciniz baştan başlayacaktır. Temyize gitmeden önce bir avukata danışmayı ihmal etmeyin. Bu konuda daha fazla bilgi almak için “Dublin Prosedürü” bölümümüze bakabilirsiniz.

Bir danışma merkezine gidecek veya avukatla görüşecek vaktiniz yoksa, yetkili idare mahkemesine gidip şikayetinizi şahsen yazılı veya sözlü olarak iletebilirsiniz. Reddedilme nedenize göre örnek temyiz formlarına buralardan ulaşabilirsiniz: basit ret için, "kabul edilemez” olarak verilen ret için ve “açıkça temelsiz” ” olarak verilen ret için. Davanızla ilgilenen idari mahkeme, BAMF'dan aldığınız reddedilme bildiriminde belirtilir. Her idari mahkemede, temyiz konusunda size yardımcı olabilecek bir hukuk uzmanı ("Rechtsantragstelle") bulunmaktadır. Mahkemeye itirazınızı şahsen yapmış olmanıza rağmen hâlâ bir avukata gitmeniz gerektiğini unutmayın. Yaptığınız temyizden sonra, artık mahkemeye BAMF'ın kararının neden yanlış olduğunu açıklamak için iki haftanız ve bunu yaparken size yardımcı olması için bir avukat asistanına ihtiyacınız vardır.

"Basit" ret durumunda veya anında temyiz talebiniz kabul edildiği takdirde, mahkeme işlemleri boyunca sınır dışı edilmemeniz gerekir. Mahkeme, davanızı sonuçlandırana kadar geçici oturum izninizi ("Aufenthaltsgestattung") koruyabilir ve sığınmacı yardımı almaya devam edebilirsiniz. Mahkemenin bir karara varması genellikle uzun zaman alır. Bir yıl veya daha fazla beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bu zamanı Almanca öğrenmek ve örneğin bir mesleki eğitim programına başlamak için kullanın.

Temyizde bulunduktan sonra, İdare Mahkeme ülkenizi terk etmenizin nedenlerini ve BAMF’ın verdiği kararı bir kez daha inceler, yani hâkimler duruşmanızın tutanaklarını okur, kanıtlarınızı gözden geçirir ve daha sonra sizi mahkeme duruşmasına davet ederler. Burada sizinle tekrar bir görüşme yapılır. Bütün bunlardan sonra, mahkeme iltica başvurunuz hakkında bir karar varır:

  • Hâkim, sığınma hakları, mülteci statüsü, geçici koruma veya sınır dışı edilmeye ilişkin ulusal yasak şartlarını karşıladığınıza kanaat getirdiği takdirde, BAMF'ın reddi iptal edilir ve oturum izni alırsınız.
  • Hâkim, BAMF’ın kararını onaylar ve sizi herhangi bir korunma hakkına sahip olduğunuzu kabul etmezse, şikayetiniz reddedilir ve Almanya'yı terk etmeniz üzerine verilen karar geçerli kalır.

İdare mahkeme bir karara vardığında, iltica prosedürünüzün genellikle sonuçlandığı kabul edilir. Hâkim BAMF’ın kararını onaylarsa, avukatınız itirazda bulunmak için onay başvurusunda da bulunabilir ("Zulassung der Berufung"). Yüksek İdare Mahkemesi ("Oberwaltungsgericht") avukatınızın talebini kabul ederse, iltica başvurunuz tekrar incelenir ancak Yüksek İdari Mahkemenin bu itiraz taleplerini nadiren onayladığını unutmamalısınız. Temyiz talepleri, örneğin, kritik sorular (örneğin ülkenizi terk etme nedenleriniz hakkında) cevapsız kaldığında ya da hâkimlerin bir konuda çok farklı bakış açılarına sahip olduğu durumlarda kabul edilir.

Fransa, Kürt gencin ‘vicdani ret’ gerekçesiyle yaptığı iltica başvurusunu geri çevirdi

Türkiye'de uygulanan zorunlu askerliğe karşı 'vicdani retçi' olduğunu belirterek Fransa'ya iltica talebinde bulunan Kürt gencin başvurusu kabul edilmedi. Kararda Türk ordusunun ülke içinde ve dışındaki operasyonlarının uluslararası hukuk açısından suç teşkil etmediği ifade edildi.

Fransız İltica Mahkemesi, Kürt asıllı bir gencin, ‘vicdani ret’ ilkesi yüzünden Türkiye’de zorunlu askerlik görevini reddetmesi ve bunu gerekçe göstererek Fransa’dan iltica talebi istemesine ilişkin yaptığı başvuruyu geri çevirdi.

Mahkeme, başvuru sahibinin “vicdani ret” gerekçesiyle “uluslararası koruma” altına alınmasını gerektiren bir durum olmadığına hükmetti.

Fransız mahkemesine başvuru yapan ismi açıklanmayan kişi, “Türkiye’de Kürt kökenli olması ve vicdani ret ilkesini benimsediği gerekçesiyle sığınma başvurusunun kabul edilmesini istemişti.

BM İnsan Hakları Komisyonu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin “vicdani ret” ile ilgili içtihat kararlarına atıfta bulunan Fransız mahkemesi, başvuru yapanın askere gitmeme talebinin gerekçelerini ve vicdani olarak askerliği ret gerekçelerini tutarlı ve makul bir şekilde ortaya koyamadığına hükmetti.

Türk ordusunun ülke içinde ve dışındaki operasyonlarının uluslararası hukuk açısından suç teşkil etmediğini belirten mahkeme, Türkiye’de zorunlu askerliğe alternatif olarak ‘bedelli askerlik’ imkanı bulunduğunu, asker kaçaklarına veya bakaya durumundaki şahıslara artık hapis cezası öngörülmediği, sadece idari para cezası riski bulunduğuna dikkat çekti.

Mahkeme, başvuru yapan kişinin PKK ile savaşta çatışma bölgelerinden uzakta, ülkenin iç bölgelerinde görevlendirilmesi öngörüldüğünden vicdani ret için bir gerekçenin olmadığı görüşüne vardı.

İltica Prosedürü

Görüşme için iyi hazırlanmanız gerekir. İşte görüşmede karşınıza çıkabilecek soruların büyük bir kısmı. Lütfen görüşmeyi gerçekleştirecek personelin size başka sorular da sorabileceğini unutmayın.

Danışma merkezleri ve avukatlar görüşmeye hazırlanmanıza yardımcı olabilirler. Pro Asyl web sitesinden size en yakın danışma merkezinin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. Yakınınızdaki avukatları Yerel Bilgi sayfamızda bulabilirsiniz. Bu sayfada yaşadığınız şehri girdikten sonra, iltica, ikamet hakkı veya yasal tavsiye için arama yapabilirsiniz.

Aşağıdaki sorular görüşmede sıklıkla sorulan sorulardır:

1. İlk olarak belirttiğiniz dilden başka konuştuğunuz bir dil ya da diyalekt var mı?

2. Bir ya da birden fazla vatandaşlığa sahip misiniz ya da sahip miydiniz?

3. Belirli bir etnik gruba bağlı mısınız?

4. Pasaport, pasaport yerine geçen bir belge veya kimlik kartı gibi herhangi bir kişisel belge gösterebilir misiniz?

5. Hangi sebeple bize kişisel belgelerinizi sağlayamıyorsunuz?

6. Kendi ülkenizde pasaport, pasaport yerine geçen bir belge veya kimlik kartı gibi kişisel belgeleriniz var mı?

7. Kendinizle ilgili başka herhangi bir belge (sertifika, doğum belgesi, askerlik belgesi, ehliyet) sunabilir misiniz?

8. Federal Almanya Cumhuriyeti veya başka bir ülke için oturum izniniz / vizeniz var mı?

9. Lütfen bana ülkenizdeki son resmi adresinizi söyleyin.

Lütfen bana soyadınızı ve varsa kızlık soyadını, adınızı, doğum tarihinizi ve eşinizin doğum tarihini ve evlenme tarihinizi ve yerinizi söyleyin!

Eşinizin adresi nedir (eğer artık kendi ülkenizde yaşamıyorsa, lütfen bana son adresini ve asıl adresini söyleyin)?

Çocuğunuz var mı (lütfen tümünü, yetişkin olsalar bile, soyadı, adı, doğum tarihi, doğum yeri ile birlikte söyleyin)?

Çocuklarınızın adresi nedir (eğer artık kendi ülkenizde yaşamıyorlarsa, lütfen bana son adreslerini ve asıl adreslerini söyleyin)?

Lütfen bana soyadınızı, adınızı ve ebeveyninizin adresini söyleyin!

Kendi ülkenizin dışında yaşayan kardeşiniz, büyükanne / büyükbabanız, amca, hala, dayı veya teyzeniz var mı?

Ülkenizdeki akrabalarınızı maddi olarak destekliyor musunuz?

Lütfen bana babanızın babasının kişisel bilgilerini söyleyin.

Hangi okullara / üniversitelere gittiniz?

Mesleğiniz nedir? En son nerede, kimin için çalıştınız?

Almanya’daki işiniz/mesleğiniz nedir?

Askerliğinizi yaptınız mı?

Ülkenizde devlete karşı düzenlenen eylemlere veya diğer etkinliklere katıldınız mı?

Daha önce Almanya’da bulundunuz mu?

Başka bir eyalette iltica başvurusu yaptınız mı ya da başka bir eyalette size iltica hakkı verildi mi?

Ailenizin başka bir üyesine başka bir ülkede iltica hakkı verildi mi? Bu ülkede yasal olarak mı ikamet ediyor?

İltica davanızın bu eyalette incelenecek olmasına bir itirazınız var mı?

Lütfen bana, nasıl ve ne zaman Almanya'ya geldiğinizi söyleyin. Bana kendi ülkenizden ne zaman ve nasıl ayrıldığınızı, hangi ülkelere seyahat ettiğinizi ve Almanya'ya nasıl girdiğinizi anlatın!

Almanya’ya ne zaman giriş yaptınız?

Almanya’ya bir kamyonla mı geldiniz?

Daha önce başka bir ülkede iltica başvurusunda bulundunuz mu?

Kimliğiniz başka bir ülkede kontrol edildi mi?

  Almanya’da akrabalarınız var mı?

Ülkenizde politik olarak aktif bir birey miydiniz?

Sizin (eşinizin) köyünüzü/şehrinizi terk etmenizin asıl sebebi neydi?

Eşinizin kardeşleri var mı?

Eşinizin mesleği neydi? Geçiminizi nereden sağlıyordunuz?

Evinizden buraya gelmeniz size ne kadara mal oldu?

Parayı nereden aldınız?

Ülkenizi ne sebeple terk ettiniz?

Ülkenizdeki aileniz nasıl geçiniyor?

Eğer köyünüzde/şehrinizde kalacak olsaydınız, başınıza gelebilecek en kötü durum ne olurdu?

Bu protokole eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası