dyk kurs kapatma / Kurs Kapatma Resmi Yazı - Egitimhane.Com

Dyk Kurs Kapatma

dyk kurs kapatma

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler gereği, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının tatil süreleri 30 Nisan’a kadar uzatılmıştı.

e-Kurs Modülü Kurs Kapatma Onay İşlemlerini İndirmek İçin Tıklayınız.

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 8 ’inci maddesi kapsamında yapılmak durumunda olan ilave ek ders görevleri, destekleme ve yetiştirme kursları, ilkokullarda yetiştirme programları, evde eğitim hizmetleri, destek eğitim odası uygulamaları, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, planlama ve bakım-onarım görevi, işletmelerde meslek eğitimi, belleticilik görevi, ders dışı eğitim çalışmaları, hizmet içi eğitim, kurul ve komisyon üyeliği ve benzeri eğitim faaliyetleri ile tam gün tam yıl eğitim, ikili öğretim) uygulamaları, 28 Mart 2020 tarihinden itibaren 2020-2021 öğretim yılının başladığı 1 Eylül 2020 tarihine kadar durdurulmuştur.

Durdurulan eğitim faaliyetlerinden biri olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları Eylül ayında e-kurs modülü üzerinden planlanmıştı. Eğitim faaliyetlerinin durdurulmasının ardından okul müdürlükleri tarafından e-kurs modülü üzerinden kursların kapatılması, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından kurs kapatma onayı verilmesi gerekmektedir.

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının kapatma onay işlemlerinin nasıl yapılacağını sizler için görsel anlatım eşliğinde açıkladık.

e-Kurs Modülü Kurs Kapatma Onay İşlemlerini İndirmek İçin Tıklayınız.

Açılan destekleme ve yetiştirme kursları kapatılabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin "Kursların kapatılması" konulu 9. maddesinde; "(1) Açılan her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına milli eğitim müdürlüğünce karar verilir." hükümleri bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin "Komisyon, öğretmenlerin seçimi ve görevlendirilmesi" başlıklı 11. maddesinde; "(1) Komisyon; kurs merkezleri ile kurslarda görev alacak öğretmenleri belirlemek, kursların onayını vermek, koordinasyon ve yürütülmesini sağlamak amacıyla, milli eğitim müdürünce görevlendirilen milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında, iki ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürü, iki ortaöğretim kurumu müdürü, bir halk eğitimi merkezi müdürü ve bir e-Kurs Modülü kullanıcısından oluşur. İlköğretim ve ortaöğretim kurumu müdür sayısının yeterli olmadığı durumlarda komisyon mevcut müdürlerin katılımıyla oluşur. Büyükşehir statüsünde olmayan illerde aynı usulle oluşturulan merkez ilçe komisyonu, hem merkez ilçenin hem de ilin konuyla ilgili iş ve işlemlerini yürütür. Büyükşehir statüsünde aynı usulle oluşturulan il komisyonu ilin konuyla ilgili iş ve işlemlerini yürütür.

(2) Kurslarda görev almak isteyen öğretmenler, Bakanlıkça yayımlanan kılavuzda belirlenen takvime göre e-Kurs Modülü üzerinden veya milli eğitim müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunur. Kurslarda görev alacak öğretmenler, başvuruda bulunan öğretmenler arasından veli ve öğrencilerin tercihleri de dikkate alınarak görevlendirilir. Kurslarda, belirtilen nitelikleri taşımaları kaydıyla diğer okullarda görevli öğretmenlerden görevlendirme yapılabilir. Kurslarda görevlendirilecek kadrolu/sözleşmeli öğretmen sayısının yetersiz olması halinde milli eğitim müdürlüklerince aday öğretmen olarak atanabilme şartlarını taşıyanlar arasından ve/veya üniversite öğretim elemanlarından ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirme yapılabilir.

(3) Kursta görevlendirilen öğretmenler mazeretleri sebebiyle görevlendirme onaylarının iptalini isteyebilirler. Ancak görevlendirme onayları iptal edilmeden görevlerini bırakamazlar. Görevlendirilmeleri bu şekilde iptal edilenlerin yerine, başvuruda bulunduğu halde görev verilemeyen diğer öğretmenler veya ilk defa müracaat edecek öğretmenler arasından görevlendirme yapılır.

(4) Kurslarda açılan şube sayısının 5 ve üzerinde olması durumunda kursta görevli öğretmenlerden nöbetçi öğretmen görevlendirilir." hükümleri bulunmaktadır.

Buna göre usulüne uygun olarak açılmış olan kurslar her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda kapatılabilir. Bunun haricinde ise kapatılamaz.

Fakat sitemize iletilen bilgilere göre Tut Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Komisyon, öğretmenlerin seçimi ve görevlendirilmesi" başlıklı 11. maddesi 1 fıkrasında yer alan; "Komisyon; kurs merkezleri ile kurslarda görev alacak öğretmenleri belirlemek, kursların onayını vermek, koordinasyon ve yürütülmesini sağlamak amacıyla, milli eğitim müdürünce görevlendirilen milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında, iki ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürü, iki ortaöğretim kurumu müdürü, bir halk eğitimi merkezi müdürü ve bir e-Kurs Modülü kullanıcısından oluşur." hükümlerine aykırı olarak kurulan Komisyon marifetiyle tutulan tutanakla kaymakamlık oluru alarak özellikle Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Spor derslerinden açılan yetiştirme ve destekleme kurslarını kapatmışlardır.

İşte tutanak ve kaymakamlık oluru;

Halbuki;

P>Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin "Kurs açılacak dersler"başlıklı 10. maddesi 1. fıkrasında; "(1) Kurslar, ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf seviyelerinde Bakanlıkça belirlenen derslerden açılır."hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlere rağmen genel anlamda okul yönetimleri açılacak derslere karar vermekte, TEOG sınavları ve ÖSYM sınavları gözetilerek bu sınavlara yönelik derslerden kurslar açılmaktadır. Gereksiz görülerek Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Spor derslerinden yetiştirme kursları açılmamaktadır.

1-Güzel sanatlar liseleri ile spor liseler;

Güzel sanatlar liseleri ile spor liselerinin 9 uncu sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemler, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 20 ve 25 inci maddeleri çerçevesinde yapılmakta ve bu tür okullara alınacak öğrenciler yetenek sınavı ile belirlenmektedir.

2-Ünüversiteler;

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim kurumlarına başvurabilmek için o yılki YGS'ye girmek ve her yükseköğretim kurumunun baraj olarak kabul ettiği puanı geçmek gerekmektedir. Özel yetenek gerektiren programlara başvurular doğrudan programın bağlı bulunduğu yükseköğretim kurumuna yapılır. Sınav ve değerlendirme işlemleri ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yürütülmektedir.

Örnek, Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarını bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Bu nedenle; hem liselere hem de üniversitelerin yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlerine yetenekli olan öğrencileri keşfetmek ve bu lise ve üniversitelere girebilmelerini sağlamak amacıyla özellikle spor, müzik ve görsel sanatlar derslerinden yetiştirme kursları açılmalıdır. Bu derslerden kurs açmak için zamanı geçmedi, yetenek sınavlarına daha çok vakit var. Bu konuda samimi bir şekilde harekete geçilebilinir.

Müzik, resim ve beden eğitiminde yetiştirme kursu açılabilirSon sınıflarda Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Spor derslerinden yetiştirme kursu açılacak

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

DYK Kursu Nasıl Kapatılır?

DYK Kursu Nasıl Kapatılır?

DYK kursunu kapatmak isteyen öğretmenler bunu nasıl yapacaklarını merak etmektedirler. Öncelikle öğrenci sayısı 10’un altına düştüğünde kurs otomatik olarak kapatılmaktadır. Bunun dışında kursu kapatmak isteyen öğretmenler, MEBBİS’e giriş yapıp istediği kursu kapatmak için X butonuna tıklayıp bu işlemi ilçe ve il merkezlerine sunmuş olur.

DYK Kursu Açılabilecek Dersler >

DYK Kursu Açılabilecek DerslerDYK Kursu Bırakma DilekçesiDYK Kursu En Fazla Kaç Saat?DYK Kursuna Gitmezsek Ne Olur?DYK Kursu Haftada Kaç Saat Açılabilir?DYK Kursu Kimler Verebilir?DYK Kursu Nasıl Kapatılır?

DYK Kursuna Nasıl Başvurulur?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK),devlet okulu öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan fazladan eğitimlerin işlendiği kurslardır. DYK kursuna nasıl başvurulduğu, DYK kursunda açılabilecek derslerin ne olduğu, DYK kursunu bırakma dilekçesinin nasıl olduğu, DYK kursunun en fazla kaç saat olabileceği, DYK kursuna gidilmezse ne olacağı, DYK kursunun haftada kaç saat açılabileceğini, DYK kursunu kimlerin verebileceği, DYK kursunun nasıl kapatılacağı gibi bilgilere yazımızda yer verdik.

DYK kursuna katılmak isteyen öğrenciler, kursa nasıl katılacaklarını merak edip öğrenmek istemektedirler. Kursa katılmak isteyen öğrenciler, E-Devlet’in sitesinden e-Kurs bölümüne tıklayıp giriş yapabilirler. Öğretim kurumlarında eğitimi süren öğrenciler, okuduğu okulun ya da evinin adresinin bulunduğu ilçedeki kurs merkezlerine e-Kurs üzerinden rahatlıkla başvuru yapabilir. Yaz döneminde ise okulunun ve evinin bulunduğu ilçenin dışında kalan kurs merkezlerinde derslere katılabilme gibi bir imkanları vardır. Açık öğretimde eğitim gören öğrenciler de e-Kurs üzerinden başvuru yapabilirken, aynı zamanda açık öğretim okulunda kullandığı kullanıcı adı ve şifresiyle başvuru yapma imkanları vardır.

DYK Kursu Açılabilecek Dersler

Kurslara katılmak isteyen öğrenciler hangi dersler için kurs açılacağını merak etmektedirler. 2021-2022 DYK kurs takvimine göre; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Yabancı Dil, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık derslerine kurs açılabilecektir.

DYK Kursu Bırakma Dilekçesi

Kursu bırakmak isteyen öğrenciler nasıl bir dilekçe yazmaları gerektiğini merak etmektedirler. İlk önce bu dilekçeyi vermeniz gereken yer okulunuzun idaresidir. Başlık olarak ……. Müdürlüğüne yazarak dilekçeyi yazmaya başlayın. Müdürlüğünüz tarafından açılmış olan …… nolu …………….. kursunu ………… nedeniyle bırakmayı (öğretmenler için burası kapatmak olarak değiştirilebilir) talep ediyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim. Bu şekilde yazınızı tamamladıktan sonra, yazının sol altına tarih, adres ve telefon numaranızı, sağ altına ise adınızı ve soyadınızı ve imzanızı attığınızda dilekçeniz hazır durumda olmaktadır.

DYK Kursu En Fazla Kaç Saat?

DYK kursuna katılmak isteyen öğrenciler için en fazla kaç saat kursa katılabilecekleri merak konusu olmuştur. Örgün eğitim okullarındaki kurslarda; hafta içi her gün en fazla iki tane aynı olmayan dersten toplam dört saat, hafta sonunda ise en fazla beş tane aynı olmayan dersten toplam sekiz saat ders verilebilir. Yaygın eğitim kurumlarında bu saatleri halk eğitim merkezi müdürleri belirlemektedir.

DYK Kursuna Gitmezsek Ne Olur?

DYK kursuna giden öğrenciler ve eğitim veren öğretmenler kursa gitmedikleri takdirde ne olacağını merak etmektedirler. Mazeretsiz bir şekilde DYK kursuna katılmayan öğretmenler disiplin cezasına çarptırılır. Toplam ders saatinin 1/10’una mazeretsiz bir şekilde katılmayan öğrencilerin de kayıtları silinir.

DYK Kursu Haftada Kaç Saat Açılabilir?

DYK kursuyla merak edilen bir diğer konu da haftada en fazla kaç saat açılabileceğidir. DYK kursu haftada en fazla toplam 40 saat açılabilmektedir.

DYK Kursu Kimler Verebilir?

DYK kursunda görev almak isteyen kişiler bu kursu kimlerin verebileceğini merak etmektedirler. Kurslarda öncelikli olarak kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler ders verebilirken ihtiyaç karşılanamazsa müdürler ve müdür yardımcıları da ders verebilmektedir.

DYK Kursu Nasıl Kapatılır?

DYK kursunu kapatmak isteyen öğretmenler bunu nasıl yapacaklarını merak etmektedirler. Öncelikle öğrenci sayısı 10’un altına düştüğünde kurs otomatik olarak kapatılmaktadır. Bunun dışında kursu kapatmak isteyen öğretmenler, MEBBİS’e giriş yapıp istediği kursu kapatmak için X butonuna tıklayıp bu işlemi ilçe ve il merkezlerine sunmuş olur.

Yorumlar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası