elektrik aboneliği üzerine alma ücreti / TRHaber - Elektrik abonelik ücretleri ne kadar? elektrik abonelik ücretleri

Elektrik Aboneliği Üzerine Alma Ücreti

elektrik aboneliği üzerine alma ücreti

Elektrik Aboneliği

Elektrik Abonelik Ücreti

Elektriğin kullanılacağı konumda bağlantı yapılmasının ardından ilk elektrik tedariğini ve aboneliği başlatabilmek adına yetkili elektrik tedarikçileri tarafınca alınan bedele “Elektrik Abonelik Ücreti” denilmektedir.

Elektrik hizmetinden yararlanmak için yıldan yıla değişen abonelik açma ücretinin ödenmesi gerekmektedir. yılı itibariyle bu ücret meskenler için en az TL olup, ortalama gücü 6kW olanlar için TL’dir. Alınan abonelik bedeli içerisinde elektrik sayacını kontrol eden kurye ve elektrik açılma bedeli de ek olarak mevcuttur.

EPDK (Elektrik Piyasası Düzenleme Kurulu) kararı kapsamında serbest tüketici limiti yılı için en az kWh olarak belirlenmiştir. Her yıl bu rakam EPDK tarafından değerlendirilerek, uygun görülen ölçüde düşürülmektedir. Elektrik tüketimine ödediğiniz ücretler hakkında bilgi almak için Elektrik Birim Fiyatı yazımızı okuyun.

Elektrik tüketimini ucuza getirme yöntemleri için Elektrik Faturası Taşıma sayfamızı inceleyin.

Elektrik Aboneliği Açma ve Kesme Bedeli

Abonelik türü ve sözleşme gücüne göre yılına ait elektrik aboneliği açma ve kesme bedelleri şöyledir:

Mesken (1kW) - 20 TL

Mesken (5kW) - TL

Ticarethane (1kW) - 20 TL

Ticartehane (5kW) - TL

Elektrik Aboneliği Damga Vergisi

Devlet tarafından alınan ve her türlü sözleşmeden doğan bir vergi türü olan damga vergisi, resmi kurumlardan alınmamaktadır. Bu tutar güvence bedelinin ‰9,48’i kadardır.

Elektrik Aboneliği Sözleşme Gücü

Bağlantı gücü olarak da adlandırılan sözleşme gücü Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanlığı’nın yasa taslağında şu şekilde tanımlanmıştır; “Abonenin talebiyle çekileceği kabul edilen ve sözleşmesinde verilmesi ya da çekilmesi konusunda hükümlerin bulunduğu güç miktarıdır.” Yani evdeki cihazlarda kullanılan toplam güce göre belirlenen bir sınır güçtür. Evde bulunan cihazların sözleşme gücünü aşması durumunda sigorta atarak, kullanım konforunu olumsuz etkileyebilmektedir.

Sözleşme gücünün birimi kilovolt-amper (kVA) ya da kilowatt (kW) olarak gösterilebilmektedir.

Elektrik Aboneliği Dosya Bedeli

Her sözleşme için ödenen güvence bedelinin içerisinde, kesme açma bedeli ve damga vergisinin yanında dosya ücreti de alınmaktadır.

Elektrik Abonelik Ücreti Ödeme Yolları

Elektrik abonelik ücret elektrik tedarik şirketi işlem merkezlerine nakit olarak ya da firmanın onayı ile taksitlendirme sonrası faturaya yansıtılarak ödeme yapılabilmektedir.

Elektrik faturanızı sorgulama ve ödeme yöntemleri içinse ilgili sayfamızı inceleyin: Elektrik Faturası

Elektrik Aboneliği Güvence Bedeli

Yetkili elektrik şirketinden aboneliği üstüne alma işleminde yalnızca bir defa ödenmek üzere güvence bedeli alınmaktadır.

Elektriği kullanabilmek adına teminat bedeli olarak adlandırılan bu ücretin, abonelik taşıma işleminden sonra ödenmesi gerekmektedir. Abonelik taşıma işlemi için farklı bir konuta taşınmak gereklidir.

Ayrıca Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde yer alan Madde 2. Bendine göre depozito yani güvence bedelinin tamamının nakden ödenmesi esastır. Ancak abonenin talebi halinde, tedarik şirketinin de onayıyla iki eşit taksit şeklinde faturaya yansıtılarak tahsil edilebilmektedir.

Farklı Abonelik Grupları İçin kW Başına Depozito Ücretleri

Aşağıda, abonelik grupları ve belirlenen sözleşme gücüne göre yılına ait depozito (güvence) bedelleri yer almaktadır.

Mesken (1kW) - TL

Mesken (5kW) - TL

Ticarethane (1kW) - TL

Ticartehane (5kW) - TL

Güvence Bedeli İadesi

Perakende elektrik satış sözleşmesi kurulurken tüketimi son kaynak elektrik tedariki kapsamında gerçekleştiren tüketicilerden, tedarikçi değiştirildikten sonra alınmış olan elektrik abonelik ücreti iade edilmektedir.

Perakende Satış Sözleşmesi ya da Serbest Tüketici Sözleşmesinin sona erme tarihinden 5 iş günü içinde borçların tamamen ödenmesi sonrasında Güvence Bedeli güncellenerek ödeme yapılmaktadr.

İade işlemi posta, havale, eft (başvuru esnasında abonenin belirttiği IBAN numarasına) ya da hizmet noktalarından abonenin talep şekline göre yapılmaktadır. Elektrik firmasının Çağrı Merkezini aranarak ya da en yakın hizmet noktasına gidilerek teminat bedeli iade talebi yapılabilmektedir.

Elektrik Aboneliği Açtırma İşlemleri

Yeni inşa edilmiş kullanım yeri ya da tesis için dağıtım sistemine bağlanarak elektrik enerjisi temini isteyen tüzel ya da gerçek kişiler Bölge Müdürlüklerine dilekçe yoluyla doğrudan başvuruda bulunabilirler.

Elektrik aboneliği için gerekli belgelerle birlikte tedarik şirketinin müşteri merkezine başvuruda bulunarak, üzerine abonelik alma işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Bu durum genel olarak benzer olsa da yerel elektrik şirketlerine göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Sıfır daireye taşınılması halinde ilk abonelik işlemlerinin yaptırılması gerekmektedir. Abone bağlantı işlemleri bulunulan ilin elektrik dağıtım şirketlerinin ilgili şubelerine giderek yaptırılabilir. Öncelikle aşağıda yer alan evrakların hazırlanması gerekmektedir;

  • Nüfus cüzdanı
  • İkametgah, kira kontratı veya tabu gibi mülkiyete ait bir belge
  • Onaylı elektrik projesi
  • İskan raporu
  • Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) poliçesi

Adres değişikliği durumunda yeni konuta ait sayaç seri numarası, tekil kod ya da tesisat numarasıyla birlikte tedarik firması en yakın hizmet noktasına başvuruda bulunulabilmektedir. Yeni binaya taşınma durumunda ya da aktif aboneliğin olduğu veya olmadığı durumlarına göre talep edilen evrakların iletilmesi gerekmektedir.

Ayrıca dağıtım sistemi kullanımlarına ait elektrik enerjisi ölçümlerine yönelik tesis edilen sayaçlar dağıtım şirketinin mülkiyetindedir. sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında oluşan bedeller ve doğru tüketim kaydettiğinin tespiti durumunda sayaç sökme-takma ücretleri talep sahibi tarafınca karşılanmaktadır.

Kiracı Olarak Elektrik Aboneliği Açtırma

Serbest elektrik tedarikçileri ya da görevli elektrik şirketleri tarafınca kiralık daire tutanların elektrik aboneliği üstüne alma ya da taşıma işlemleri yapılmaktadır.  Kiracıların aşağıdaki belgelerle birlikte elektrik dağıtım firmalarına başvurması gereklidir;

  • Kira kontratının aslı ve sözleşmesi
  • T.C. kimlik aslı ve fotokopisi
  • Aynı sayacın eski elektrik faturası
  • (DASK) Zorunlu Deprem Sigortası
  • Aboneliğin taşınacağı tüzel ya da gerçek kişi ile yapılan perakende elektrik satış sözleşmesi
  • Elektrik şirketine yapılan elektrik abonelik ücreti ve güvence bedeline ait ödeme dekontu

İşlemlerin tamamlanmasının sonucunda 3 ile 7 gün içerisinde devir işlemi gerçekleşmektedir.

Elektrik Aboneliğini Üstüne Alma

Tüketimi yapılan elektriğin başkasının üzerine aboneliğin bulunması durumunda tüketicinin üzerine alınması gerekmektedir. Ya da elektrik aboneliğinin bir tüketiciden başka bir tüketiciye devri ile aynı işlemdir. Vefat sebebiyle de abonelik devri yapılabilmektedir.

Herhangi biri adına abonelik bulunmayan meskene başvuru sonrası enerji, 3 işgünü içerisinde verilmektedir. Elektrik aboneliği üzerine alma işlemini online olarak herhangi bir yere gitmeden ilgili tedarik firması internet sayfası ya da e-devlet üzerinden mesafeli sözleşme şeklinde yapılabilmektedir.

Sıfır Daireye Elektrik Aboneliği Açtırma

Yeni binalara yetkili kişilerce inşaat tamamlandığında elektrik bağlantısı yapılmaktadır. Binaya elektrik bağlanmamış olan durumlarda mülk sahibi, bulunulan bölgeye hizmet sunan elektrik dağıtım şirketine sıfır daireye elektrik almak adına şahsen başvuruda bulunur. Ancak başkası adına elektrik aboneliği yapılması durumunda kişiye ait noterden onaylı vekalet gerekmektedir. Onaylanan başvuru için dağıtım bağlantı anlaşması ve yılı için ilk abonelik ücreti olan ,5 TL ödeme yapılır.

Yeni Elektrik Aboneliği Başvurusu Nereden Yapılır?

Yeni elektrik aboneliği başvuruları ilgili elektrik dağıtım firması internet sitesi ya da şubelerinden ve e-devlet üzerinden başvurular yapılabilmektedir.

Elektrik enerjisinin dağıtım ve iletiminden elektrik dağıtım şirketleri sorumludurlar. Elektrik enerjisinin iş yerlerine, evlere ve tüm diğer elektrik tüketim konumlarına ulaşımını sağlayan kabloların onarım, bakım ve işletilmesini bu firmalar yapmaktadır. Türkiye’de bulunan tüm dağıtım firmaları aşağıdaki gibidir;

  1. Bedaş
  2. Toroslar EDAŞ
  3. Başkent EDAŞ
  4. Ayedaş
  5. Dicle EDAŞ
  6. Gediz EDAŞ
  7. Uludağ EDAŞ
  8. Aydem EDAŞ
  9. MEDAŞ
  10. YEDAŞ
  11. SEDAŞ
  12. Akdeniz EDAŞ
  13. OEDAŞ
  14. Aras EDAŞ
  15. VEDAŞ
  16. Çoruh EDAŞ
  17. Fırat EDAŞ
  18. AKEDAŞ
  19. Çamlıbel EDAŞ
  20. TREDAŞ
  21. KCETA

Tedarik şirketinizi seçme ve değiştirme konusunda bilgilenmek için Serbest Tüketicilik yazımızı okuyun.

Tedarik Şirketleri Abonelik Açtırma Çağrı Merkezleri

Ülkemizde hizmet veren başlıca elektrik dağıtım firmalarının çağrı merkezi numaraları aşağıdaki şekildedir:

Bedaş -

Toroslar EDAŞ -

Başkent EDAŞ -

Ayedaş -

Dicle EDAŞ - / 0 0

Gediz EDAŞ - 0 0

Uludağ EDAŞ -

Aydem EDAŞ - 0 01 86

MEDAŞ - / 8

YEDAŞ -

SEDAŞ - 0 11 22 / 0 11 22 / 0 11 22 / 0 11 22

Akdeniz EDAŞ -

OEDAŞ -

Aras EDAŞ - 0 50 51

VEDAŞ - / 0 0

Çoruh EDAŞ - 9

Fırat EDAŞ -

AKEDAŞ -

Çamlıbel EDAŞ -

TREDAŞ -

KCETAŞ - 7

Elektrik kesintisi durumlarında ortak hat olarak hizmet veren 'yı arayabilirsiniz. Elektrik arızası hakkında bilgilenmek için yazımızı okuyun.

E-Devlet Üzerinden Elektrik Aboneliği

Aşağıdaki aşamaları sırasıyla takip ederek başvuru yapılabilmektedir;

  1. E-devlet Giriş
  2. Konut Bölgesinin İlgili Elektrik Firma İsmi
  3. Bireysel Abonelik Başvurusu  
  4. Yeni Başvuru
  5. Sorgulama Yöntemi
  6. Tesisat Bilgileri Tarife Seçimi
  7. Poliçe ve Mülkiyet Bilgileri
  8. Sözleşme Gönderim ve İletişim Bilgileri
  9. Ön izleme
  10. İşlem Sonucu

Sıfır Daireye Yeni Elektrik Aboneliği için Gereken Belgeler

Sıfır daireye elektrik aboneliği açtırmak için aşağıdaki belgelerin eksiksiz tamamlanması gerekmektedir;

  • Kimlik belgesi
  • İskan raporu
  • Tapu, ikametgah ya da kira kontratı gibi mülkiyet belgesi
  • Formül proje numarası ya da onaylı elektrik hattı planı

Onay sonucu abonelik açtırma işlemi randevu ile yapılmaktadır. Aşağıdaki belgeler iletildiğinde abonelik başlatılabilir;

  • Nüfus cüzdanı,
  • Elektrik kesik değilse ikamet adresine ait kira sözleşmesi ya da tapu gibi mülkiyet belirten belge,
  • Eğer varsa tesisat numarası veya eski bir fatura.

Kullanımı devam eden konutlarda sorunsuz ve hızlı bir başvuru sürecinin gerçekleşebilmesi adına aşağıda belirtilen durumlara uygun evrakların eksiksiz hazırlanması gerekmektedir.

Taşınılan Evde Faal Elektrik Aboneliği Yoksa

Aboneliğin taşınacağı konutta aktif bir sözleşme ya da abonelik mevcut değil ise aşağıdaki belgelere ihtiyacınız olacaktır:

  • Yeni meskenin tesisat numarası ve Seri Numarası / Sayaç Barkod / Tekil Kod / Abone olunacak konut üzerine eski fatura,
  • Geçerli Kimlik (Yalnızca kimlik doğrulama için),
  • Mülkiyet Bilgisi,
  • Kiracılar için mülk sahibinin adı, soyadı,
  • Şirketler için vergi numarası, şahıslar için T.C. Kimlik numarası,
  • İşlemi gerçekleştirecek tüzel / özel şahıs farklı ise, duruma göre imza sirküleri / vekaletin asılları,
  • DASK Poliçe numarası (Geçerliliği devam eden),
  • Güvence bedeli.

Taşınılan Evde Aktif Elektrik Aboneliği Varsa

Aboneliğin taşınacağı meskende hali hazırda devam eden bir sözleşme ya da aktif bir abonelik mevcut ise yukarıdaki tüm belgelere ek olarak şu evraklar da gerekir:

  • Kullanım hakkını belgeleyen evrak,
  • Tapu belgesi aslı, fotokopisi ya da kira kontratı.

İş Yerine Yeni Elektrik Aboneliği Açma

İş yerine açtıralacak yeni elektrik aboneliğinde gerek duyulan belgeler, mesken aboneliğinden farklılık gösterir. Bazı evraklar konut aboneliğiyle ortak olsa da, ayrı olarak kurumsal kimlik belgeleri de lazım olacaktır.

İş Yerlerinin Elektrik Aboneliği Açtırması İçin Gereken Evraklar

Yapılan iş ve bulunulan ile göre de değişkenlik gösterebilen iş yeri elektrik aboneliği için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir:

  • Nüfus Cüzdanı
  • Kira Kontratı ya da Tapu
  • DASK Poliçesi
  • Daha önce elektrik aboneliği olan işyeri için Tesisat Numarası
  • Vergi Levhası
  • İmza Sirküleri
  • Kaşe

Başvuru sonrasında ise yapılan işe göre değişiklik gösteren evraklar talep edilecektir.

Yeni Elektrik Aboneliği Açtırma Süresi

Yeni elektrik satış sözleşmesi yapılmasının ardından en geç 3 iş günü içerisinde elektrik açılmaktadır.

İlgili tedarik şirketinin müşteri işlem merkezi, çağrı merkezi, internet sitesi ya da e-devlet üzerinden başvurusu yapılan elektrik nakil işlemi de en geç 2 gün içerisinde açılmaktadır.

Yeni Elektrik Aboneliği Zorunlu Mu?

Herhangi bir tüketim noktasında, bulunulan bölgedeki görevli tedarik şirketince tüketilen elektrik enerjisinin miktarı periyodik olarak belirlenerek tüketiciye faturalandırılır. Abonelik başvurusu yapılmadan kullanılan tüketim noktasındaki elektrik enerjisi, kaçak kullanım veya usulsüz kullanım anlamına gelmekte ve cezai yaptırımı bulunmaktadır. Bu nedenle iş yeri açarken ya da yeni bir konuta taşınırken elektrik kullanımı öncesinde abonelik başvurusu mutlaka yapılmalıdır.

Eviniz için Yeni Elektrik Aboneliği

1. Veri Sorumlusunun Kimliği

Ege Perakende Enerji Satış ve Ticaret AŞ (“Ege Perakende” veya “Şirket”) olarak kişisel verilerinizin güvenliği ve gizli tutulması hususunda azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu bilinçle ve sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) nezdinde veri sorumlusu sıfatıyla, elde ettiğimiz kişisel verilere ilişkin Kanun’a uygun hareket edebilmemizi teminen aydınlatma yükümlülüğü kapsamında aşağıdaki hususları bilgilerinize sunuyoruz: Ödeme hizmetlerinin sunulması açısından veri sorumlusu sıfatıyla TURK Elektronik Para A.Ş. (“Turk Para”) tarafından elde edilen kişisel verilere ilişkin Kanun’a uygun hareket edebilmemizi teminen aydınlatma yükümlülüğü kapsamında aşağıdaki hususları bilgilerinize sunuyoruz.

2. Kişisel Verilerin İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Kişisel verileriniz, Ege Perakende tarafından sunulan hizmet ve ticari faaliyete ilişkin olarak değişkenlik gösterebilmekle beraber Şirketimiz tarafından hizmetlerin en iyi şekilde sunulabilmesini sağlamak maksadıyla işlenmektedir. Bu kapsamda;

Şirketimizin gerçek kişi müşterisi/ tüzel kişi veya gerçek kişi tacir müşterilerinin çalışanı/irtibat kişisi/ortağı/yetkilisi ve bazı hallerde veli/vasi/temsilci, kefil, potansiyel müşterisi iseniz:

Kişisel verileriniz (kimlik, iletişim, müşteri işlem bilgileri) ile özel nitelikli kişisel verileriniz (gerçek kişi müşterilerin paylaşması halinde kimlik belgelerinde yer alan din, kan grubu bilgileri dolaylı olarak kimlik ve/veya ehliyet sureti aracılığıyla temin edilebilmektedir.

Kimlik, iletişim ve finansal bilgi verileriniz, elektronik para kuruluşu sıfatıyla sunulan her türlü ürün ve hizmette kullanılması, TURK Para tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması, iş süreçlerinin ve sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, TURK Para nezdinde yapılan veya aracılık ettiği işlemlerde işlem yapılmadan önce işlem yapanlar ile nam veya hesaplarına işlem yapılanların kimliklerinin tespit edilmesi amaçlarıyla,

TURK Para’nın hukuki yükümlülüğüne ilişkin hukuki sebebe dayalı olarak; Kimlik, iletişim ve finansal bilgi veriniz BDDK, TCMB ve MASAK gibi TURK Para’nın bilgi verme yükümlülüğü olan kamu kurumlarınca istenilen bilgilerin saklanması, raporlanması ve bu kurumların bilgilendirilmesi, amaçlarıyla işlenmektedir.

Tüzel kişi veya gerçek kişi tacir/tedarikçilerimizin/ iş ortaklarımızın/alt yüklenicilerimizin çalışanı/irtibat kişisi/ortağı/yetkilisi iseniz:

Kişisel verileriniz (kimlik, iletişim, finansal, özlük) ile paylaşılması halinde özel nitelikli kişisel verileriniz (sağlık, ceza mahkûmiyeti verileri) sözleşme süreçlerinin, mal ve hizmet satış süreçlerinin, hukuk, finans ve muhasebe işlerinin takibinin, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, iş sağlığı ve güvenliği süreçlerinin, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, performans değerlendirme süreçlerinin yürütülmesi, talep halinde yetkili, kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi amaçları ile de işlenebilecektir.

Ayrıca,

  • Şirketimizin işyerlerini ziyaret etmeniz halinde kimlik veriniz, fiziksel mekân güvenliği veriniz, fiziksel mekân güvenliğinin temini, ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ile Ege Perakende politika ve prosedürlerine uyum sağlanabilmesi,
  • İnternet sitemizi ziyaret etmeniz halinde işlem güvenliği verileriniz sayılı Kanun gereğince mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla elektronik ortamda oluşan log kayıtlarının tutulması, Ege Perakende politika ve prosedürlerine uyum sağlanabilmesi ve bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi,
  • Şirketimiz tarafından ücretsiz sağlanan kablosuz ağ sistemine giriş yapmanız halinde kimlik, iletişim ve işlem güvenliğine ilişkin kişisel verileriniz sisteme erişiminizin sağlanması, mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi, sistemin hukuka ve ahlaka aykırı kullanımlarının önlenmesi, Ege Perakende’nın politika ve prosedürlerine uyum sağlanabilmesi ve bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla bağlantılı sınırlı ve ölçülü olarak işlenebilecektir.

Kişisel verileriniz ayrıca fiziki arşivler ve bilişim sistemlerine nakledilerek hem dijital hem fiziki ortamlarda muhafaza edilebilecektir.

3. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçlar ile Aktarılabileceği

Kişisel verileriniz TURK Para tarafından Kanun’un 5 maddesinin atıfta bulunduğu “Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebebine dayanılarak, talep halinde sayılı Kanun ve diğer mevzuat hükümlerinin izin verdiği kişi veya kuruluşlar; BDDK, MASAK, TCMB ve bunlarla sınırlı olmamak üzere ilgili kamu tüzel kişilerine, adli makamlar veya ilgili kolluk kuvvetlerine aktarılabilecektir.

TURK Para tarafından “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” veya “ ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlemesinin zorunlu olması” şeklindeki veri işleme şartları çerçevesinde siz kullanıcılara ilişkin kimlik verisi, iletişim verisi, finansal bilgi verisi TURK Para tarafından ana hissedarı, doğrudan/dolaylı yurtiçi iştiraklerine, elektronik para ihracı faaliyetlerimizi yürütmek üzere işbirliği yaptığı Ege Perakende’ye aktarılabilecektir.

TURK Para tarafından rızanız doğrultusunda Kanun’un 9 maddesinde belirtilen rıza alınmasına yer olmayan durumlar hariç olmak üzere, kimlik verisi, iletişim verisi, finansal bilgi verilerinizin tarafınıza hizmet sunulması amacıyla, Şirket ile iletişime geçilmesi amacıyla kullanılan e-posta hizmetleri kapsamında yurt dışına aktarılması için açık rızanız talep olunmaktadır.

4 Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, işbu Aydınlatma Metni’nin 2 maddesinde açıklanan amaçlar ile Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak Kanun’un 5 maddesinde belirtilen; sözleşmenin ifası, hakkın tesisi, kullanılması veya kurulması, veri sorumlusunun meşru menfaati ve açık rızanızın bulunması hukuki sebeplerine dayalı ve bunlarla sınırlı olarak; otomatik veya otomatik olmayan yöntemlerle, işvereniniz tarafından veya tarafınızca doğrudan elektronik posta adresimiz vasıtasıyla iletilen sözlü veya yazılı bilgiler, Şirket faaliyetleri kapsamında kullanılan uygulama ve yazılımlar ile kamera devre kamera sistemleri kayıtları aracılığıyla toplanabilmektedir.

TURK Para tarafından;

Turk Para tarafından size ait Kimlik Verisi, İletişim Verisi, Finansal Bilgi Verisi Kanun’un 5 maddesinde yer alan “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” veya “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanılarak Turk Para internet sitesi üzerinden iletişim formu/kampanya formu/başvuru formu veya Turk Para’nın call center merkezi vasıtasıyla toplanarak otomatik veya telefon kaydı alınması yollarıyla işlenmektedir.

5. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca Ege Perakende için Anadolu Caddesi No: 41/ Bayraklı, İzmir adresine; yazılı olarak ve kimlik teyidinizin yapılması sağlanarak bizzat iletebilirsiniz. TURK Para için Mersis No’lu TURK Elektronik Para A.Ş.’nin Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi Sokak No: 5 ÇANKAYA/ANKARA adresine yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta aracılığıyla [email protected] adresine iletebilirsiniz.

Şirketimiz, Kanunu’nun 13 maddesine uygun olarak, başvuru taleplerini, talebin niteliğine göre ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandıracaktır. İşlemin maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından belirlenen tarife uygulanacaktır. Talebin reddedilmesi halinde, red nedeni/nedenleri yazılı olarak veya elektronik ortamda gerekçelendirilecektir. Başvuru taleplerinin değerlendirme sürecine ilişkin detaylı bilgiyi Şirketimiz Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda bulabilirsiniz.

Elektrik Abonelik Ücreti yılı güncel rakamlarını sizlere aktarıyoruz. Kiracı elektrik aboneliği ücreti yılında ne kadar oldu, birlikte inceleyelim.

Elektrik abonelik ücreti yılında ne kadar oldu? İllere göre elektrik abonelik ücretleri ne kadar? Tüm soruların yanıtlarını yazımızda kolayca bulabilirsiniz. 

Abonelik ve KullanımFiyatı
Yeni abone,5 TL

Yeni bir eve taşındığınız zaman yapmanız gereken önemli işlerden biri de elektrik aboneliğidir. Elektrik aboneliğini kendi adınıza almak ve abonelik açtırmak için başvuru yapmanız gerekir. Başvurular ikamet ettiğiniz ilin elektrik dağıtım şirketine giderek yapılır. Dilerseniz e-devletten elektrik aboneliği açtırabilirsiniz. Başvuru yaparken yanınızda evrakların olması gerekir ayrıca abonelik ücretini de ödemeniz halinde işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Ticarethane elektrik aboneliği ile mesken aboneliği için ödenmesi gereken miktarlar değişiklik gösterir. Elektrik abonelik ücretleri yılında şu şekildedir; 

1 kW Elektrik Kaç TL

yılı güncel rakamlarına göre 1 kW elektrik kaç TL bilgilendiriyoruz. Güncel elektrik kW fiyatı ne kadar, gelin birlikte inceleyelim.

Elektrik Tüketim MiktarıTOPLAM BEDELElektrik kWh Bedeli
1 kW elektrik kaç TL1,47 TL
kWh,85 TL1,47 TL
10 kWh22,1 TL2,21 TL
kWh,95 TLToplam

Kiracı Elektrik Abonelik Ücreti

Kiracı Elektrik Abonelik Ücreti

Kiracı elektrik abonelik ücreti , elektrik kullanım alanı yeni bir kişi geçtiği zaman elektrik abonelik ücretini ödemesi gerekir. Yeni bir eve taşındığınız zaman kiracı ya da ev sahibi olmanız fark etmeden elektrik aboneliğini üzerinize almanız gerekir. Elektrik abonelik ücretleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenmekte olup her sene belirli bir oranlarda artış göstermektedir. yılında kiracı ya da ev sahibi olmanız fark etmeden sabit elektrik abonelik ücretini ödemeniz gerekir. 

Elektrik aboneliklerinin açım ücreti evlerde 1 kW başına TL olarak belirlenmiştir. Konut değiş eğer ticarethane kiraladıysanız o zaman 1 kW başına  TL ödemeniz gerekecektir. Bunlara ek olarak güvence bedelinin de karşılanması gerekir.   

Elektrik Abonelik Ücreti

Elektrik Abonelik Ücreti 

elektrik abonelik ücreti, elektrikten yararlanmak için abonelik ücretinin yatırılması gerekir. Hanenin en az TL abonelik açma bedelinin ödemesi durumunda elektrik hizmetinden yararlanmaktadır. Meskenler için genellikle 6 kW elektrik gücü kullanmaktadır. Güce göre elektrik abonelik ücretleri değişiklik gösterir. yılında meskenler için 1 kW güce açma bedeli olarak TL ödenmesi gerekse de en alt sınır olan TL elektrik abonelik ücreti ödenmelidir. Bu ücrete dahil olarak elektriğin açılması, sayacın kontrol edilmesi için de ayrı bir ücret ödenmektedir. Ayrıca elektrik ilk abonelik ücreti alçak gerilime göre şu şekildedir; 

  • 15kW güç için TL, 
  • 15 ile kW güç için TL, 
  • kW gücün üzerindeki yer için TL ödenmesi gerekir.  

Boğaziçi Elektrik Abonelik Ücreti

Boğaziçi Elektrik Abonelik Ücreti

Boğaziçi elektrik abonelik ücreti , Evin, ticarethanenin sahibi ya da kiracısı bulunduğu bölgede elektrik dağıtım şirketlerine bizzat giderek ya da online kanallar sayesinde aboneliğini gerçekleştirebilir. Elektrik abonelik ücreti için belirlenen en alt sınır  TL olup, 1kW güç için açma ve kapama bedeli olarak TL ödenmesi gerekir. Bu ücret her yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenmekte olup tüm iller ya da ilçelerde geçerli olmaktadır. 

Uludağ Elektrik Abonelik Ücreti

Uludağ Elektrik Abonelik Ücreti

Uludağ elektrik abonelik ücreti elektrik abonelik ücreti, ilk elektrik hizmetinin başlatılması için ödenmesi gerekir. Tüketicilerden alınan elektrik abonelik ücreti, tüketici değiştikten sonra geri iade edilmektedir. Yeni bir meskene taşındığınız zaman ya da ticarethaneye geçiş yaptığınız zaman aboneliği üzerinize almanız gerekir. Uludağ elektrik abonelik ücreti mesken için 1 Kw için TL ödenmelidir. Elektrik aboneliğinde meskenler 5 Kw ya da 6 Kw kullandığı için ödenmesi gereken en alt sınır TL olarak belirlenmiştir.  

Sakarya Elektrik Abonelik Ücreti

Sakarya Elektrik Abonelik Ücreti

Sakarya elektrik abonelik ücreti , bölgenin elektriğinden sorumlu elektrik tedarik firmalarına giderek elektrik aboneliğinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Elektrik aboneliğini dilerseniz e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Abonelik işlemleri için yanınızda bazı belgelerin olması gerektiği gibi elektrik abonelik ücreti ödemeniz gerekir. Açma ve kapama bedelini ödedikten sonra güvence bedeli ve damga vergisini için de ödeme yapmanız gerekir.  

Türkiye’de kilowatt başına meskenler için TL ücret alınırken, ticarethaneler için açma ve kapama bedeli için TL ücret alınmaktadır. Güvence bedeli ise meskenler için kilowatt başına TL, ticarethaneler için TL ücret alınmaktadır.  

Enerjisa Abonelik Ücreti

Enerjisa Abonelik Ücreti

Enerjisa abonelik ücreti , enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından her yıl abonelik ücreti belirlenmektedir. Enerjisa gibi elektrik dağıtım şirketleri de bu ücretleri uygulamaktadır. Enerjisa elektrik abonelik ücreti meskenler için TL, ticarethaneler için de TL ücret alırlar. Meskenler genellikle 6 kilowatt kullandıkları için açma ve kapama bedeli olarak TL, güvence bedeli için de TL ödeme yapmanız gerekir. Ticarethaneler için de bu rakam açma ve kapama bedeli TL olurken güvence bedeli TL alınmaktadır.   

Limak Elektrik Abonelik Ücreti

Limak Elektrik Abonelik Ücreti

Limak elektrik abonelik ücreti , TEDAŞ bünyesinde faaliyet gösteren ancak daha sonra özelleştirilen Limak Uludağ Elektrik Dağıtım şirketi yılında faaliyete geçmiştir. Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale gibi bölgelere Limak şirketi tarafından elektrik dağıtımı gerçekleştirilir. Limak Uludağ Elektrik şirketine giderek elektrik abonelik işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Limak şirketi 5 Kw meskenler için TL damga bedeli alırken TL güvence bedeli ödemenizi ister. 6 Kw bir mesken için de TL damga vergisi ayrıca TL güvence bedelinin ödenmesi gerekir.   

Elektrik Su ve Doğalgaz Abonelik Ücretleri

yılı faturaların abonelik ücretleri geçmiş yıllara oranla değişiklik göstermiştir. Hem ev sahiplerinin hem de kiracıların kullandıkları gayrimenkuller için belli bir abonelik ücret ödemesi gerekmektedir. elektrik su ve doğalgaz abonelik ücretleri konutlar ya da iş yerleri için ayrı ayrı yatırılmalıdır. Abonelik yapılabilmesi için elektrik, doğalgaz ve su için ayrı ayrı başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Kurumlar tarafından istenen belgelerin ortak olanları aşağıda derlenmiştir:

  • Adına abonelik açtıracak kişinin nüfus cüzdanı ya da yeni kimlik kartı
  • Kişinin kendi kimlik numarası
  • Kişinin kendi adına açılmış herhangi bir bankadan IBAN numarası
  • Abonelik açılacak konut ya da iş yerinin tapusu
  • Konut ya da iş yeri kişiye ait ise yapı kullanma izin formu
  • Eğer kişi konutta yalnızca kiracı olarak bulunmakta ise ev sahibi ile bir arada hazırlanmış kiracı kontratı
  • Evin zorunlu doğal afet sigortasının yapılmış olduğuna dair belge.

Elektrik Abonelik Ücreti Ne Kadar?

Elektrik aboneliği için gereken ücret güvence bedeline bağlı olarak değişmektedir. Güvence bedelinin hesaplanması sayaçta yer alan güce göre yapılmaktadır. Konakladığı evin elektrik aboneliğini üzerine geçirmek isteyen kişi elektrik tedarikçisi ile konuşmalıdır.

Elektrik tedarikçisi ile satış sözleşmesi imzalayan birey, abonelik ücretini yatırarak elektrik kullanmaya başlayabilmektedir. Aboneliğin devir alınma işlemi için dört farklı bileşene dikkat etmek gerekmektedir.

Bu dört bileşen aşağıda yer almaktadır:

  • Abonelik devir ücretinin güvence bedeli
  • Abonelik devir ücretinin kesme ve açma bedeli
  • Aboneli devir ücreti dosya bedeli
  • Abonelik devir sözleşmesinden kaynaklanan damga vergisi bedeli.

Sıfır daire elektrik abonelik ücreti

Her yıl EPDK tarafından belirlenen abonelik ücreti yılı içinde güncellendi. her KW başına ,9 TL&#;dir. Ortalama bir mesken için elektrik abonelik ücreti ,5 TL &#;dir.

elektrik abonelik başvurusu

Elektrik Aboneliği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elektrik aboneliği başvurusunda bulunmakisteyen kişiler bu işlemlerini gerçekleştirmek için internetten yararlanabilmektedir. PTT tarafından verilen e-devlet şifresi ile kimlik doğrulaması yapan kişiler elektrik aboneliği için sistemden başvuruda bulunabilmektedir.

Bunun için kişilerin aşağıdaki adımları izlemesi önerilmektedir:

  • E-devlet ana sayfasından &#;Elektrik Tedarik Şirketleri Tarafından Sunulan Hizmetler&#; başlığına tıklanarak uygun sekmeye gidilmelidir.
  • Sekme kişilerden sisteme giriş yapmasını istemektedir. Kişiler e-devlet şifreleri ile ya da e-imza kullanarak sisteme giriş yapabilmektedir.
  • Ardından sekme kişilerden abonelik için il bilgisi istemektedir.
  • İl bilgisi girilen kişilerden ilçe talep edilmektedir.
  • İl ve ilçenin ardından konutun ya da iş yerinin tam adresi istenmektedir. Bu şekilde abonelik başvurusu tamamlanmaktadır.

Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Elektrik aboneliği için aranan evraklar konutta faal bir aboneliğin olup olmamasına göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda faal bir aboneliğin olmama durumunda elektrik aboneliği başvurusu için istenen belgeler yer almaktadır:

  • Abone numarası ya da sayaç numarası (Taşınacağınız mekânın geçmiş zamanlara ait bir elektrik faturasının üst köşesinden temin edebilirsiniz. Ya da bunun için elektrik sayacınızda yer alan barkod numarasına bakabilirsiniz.)
  • Üzerine abonelik açtırmayı düşünen kişinin kimlik numarası
  • Kişinin kiracı olma durumunda kiracı olduğunu gösterir belge
  • Sayaç güvence tutarının yatmış olduğuna dair belge

Evde faal bir abonelik söz konusu ise elektrik müracaatı için aşağıdaki belgeler istenmektedir:

  • Elektrik abone numarası ya da sayacın üzerinde yer alan barkod numarası
  • Kişilerin kimlik kartları ya da kimlik numaraları
  • Konutun kullanım hakkına ilişkin form (Form tapu ya da kira kontratı ile desteklenmelidir.)
  • Sayacın güvence bedelinin yatırılmış olması.

Su Abonelik Ücreti Ne Kadar?

yılında su aboneliği için başvuru yapma bedeli ,30 TL şeklinde belirlenmiştir. Ocak itibari ile ev ya da iş yeri gibi alanların su aboneliği için ,30 TL ödenmesi gerekmektedir. elektrik su ve doğalgaz abonelik ücretleri şehirden şehre değişmemekte olup her belediye için aynıdır.

İSKİ su abonelik ücreti;

  • ,30 TL Teminat Bedeli
  • TL Su İştirak Bedeli
  • TL Kanal İştirak Bedeli
su abonelik başvurusu

Su Aboneliği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Su aboneliğine başvurmak isteyen kişiler bağlı bulundukları belediyelere ya da su idare kurumlarına müracaat edebilmektedir. Yalnızca 10 dakika içerisinde tamamlanabilen işlemde abonelik ücreti yatırılmasının hemen ardından su kullanılmaya başlanabilmektedir. Su aboneliği için fiziksel olarak müracaat etmek istemeyen kişiler internet üzerinden de abonelik başvurusunda bulunabilmektedir.

İnternet üzerinden abonelik başvurusunda bulunmak isteyenlerin izlemesi gereken adımlar aşağıda yer almaktadır:

  • Aboneliği üzerine almak isteyen kişiler kendi kimlik numaraları ile e-devlete kaydolmalıdır.
  • Sistem üzerinden &#;Su ve Kanalizasyon İdaresi&#; sekmesine tıklanmalıdır.
  • Sistem kişileri abone olmak için bazı sayfalara yönlendirmektedir.
  • Sayfalardan istenen ev adresi, il ve ilçe gibi bilgiler eksiksiz girilmelidir.
  • İstenen adımların tamamlanmasının ardından su aboneliği onaylanacaktır.

Su Aboneliği İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Su aboneliği için aranan evraklaraşağıda detaylı olarak ifade edilmiştir:

  • Kişilerin kendilerine ait kimlik fotokopileri
  • Su aboneliği açtırılacak yerin tapusu
  • Kişinin kiracı olma durumunda kira sözleşmesi
  • Konuta ait su sözleşmesi
  • Yapının ruhsatı ya da iskanı
  • Su abonelik ücretinin yattığına dair belge

Doğalgaz Abonelik Ücreti Ne Kadar?

Doğalgaz için abonelik tutarı doğalgaz tesisatına ve doğalgaz aboneliğinin açtırılma tarihine bağlı olarak değişmektedir. Doğalgaz tesisatının abonelik tutarını etkileyen kısmı doğalgazın ne kadar verim ile kullanılabildiğidir. Doğalgaz kullanımı ön ödemeli sayaçların numaralarına bağlı olarak belirlenmektedir. Yeni abonelik açtıran kişiler için abonelik tutarı fiyatın değişmesine neden olmaktadır.

İlk Doğalgaz Abonelik Ücreti

Doğalgaz Abonelik Bağlantı Ücreti + %18 KDV ( m2) TL
m2’den Sonraki Her m2’lik Bağlantı Ücreti + %18 KDV TL
Kontrol ve Onay Ücreti (İlk Metre) TL
Açma Kapama Bedelleri66 TL
Ön ödemeli sayaç değişim bedeli TL
Servis kutusu söküm bedeli TL

Doğalgaz Güvence Bedelleri

Kombi Bağlantı ve Güvence Ücreti TL
Şofben Bağlantı ve Güvence Ücreti TL
Merkezi Isıtma Sistemi Ücreti TL
Ocak Bağlantı ve Güvence Ücreti77 TL
Soba Bağlantı ve Güvence Ücreti TL
Her İlave Bağlantı Kontrol Ücreti (1 Metre)7 TL
doğalgaz abonelik başvurusu

Doğalgaz Aboneliği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz abonelik için başvuruyapmak isteyen vatandaşların doğalgaz dağıtım şirketlerine istenen belgeler ile başvurması yeterlidir. Yalnızca fiziki olarak değil internet üzerinden de doğalgaz aboneliği için başvuru yapılabilmektedir. Aşağıda doğalgaz aboneliğine e-devletten başvurmak için adımlar yer almaktadır:

  • Kişiler ilk olarak e-devlete kendi kişisel verileri ile giriş yapmalıdır.
  • Ardından e-devlet arama motoruna bağlı olduğunuz doğalgaz kurumunun ismini yazabilirsiniz.
  • Açılan sayfadan &#;Abonelik Sözleşmesi İçin Başvuru&#; kısmına tıklanmalıdır.

Doğalgaz Aboneliği İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Doğalgaz aboneliğinde istenen evraklar diğer abonelikler için istenen evraklar ile hemen hemen aynıdır. Aşağıda doğalgaz aboneliğini başlatmanız için istenecek evrakların listesi yer almaktadır:

  • Kişilerin nüfus cüzdanı ya da yeni kimlik belgesi
  • Abonelik açtırılarak binanın tapusu
  • Binada kiracının kalması halinde kira kontratı
  • Binanın vergi levhasının ek nüshası
  • Doğalgaza dair tesisat numarası
  • İşyeri doğalgaz bağlatmak için ticaret sicil gazetesinin kopyası
  • İşyerine doğalgaz bağlatmak için yetki belgesi
  • İşyerlerine ait kaşe.

elektrik su ve doğalgaz abonelik işlemleri için gerekli olan belgeleri toplayarak ilgili kurumlara müracaat edebilir ya da interneti kullanabilirsiniz.

İsimden Ücretsiz Telefon Numarası Bulma ve Sorgulama İşlemi

E-Devlet Üzerinden Banka ve Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası