avil nedir / Avil Nedir: Ne İçin Kullanılır, Ne İşe Yarar? - YeniSöke Gazetesi

Avil Nedir

avil nedir

Avil Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı

Avil şurup, bir çeşit antihistaminiktir ve genellikle alerjik reaksiyonların semptomlarını azaltmak için kullanılır. Avil şurup; sarıya çalan berrak bir sıvı halinde şişelenmiştir. Şurubun fiyatı değişiklik gösterebilir. Avil şurubun kullanım dozu ve kullanıcın bünyesine göre ortaya çıkabilecek yan etkileri bulunur.

AVİL ŞURUP NEDİR?

Avil şurup, etkin maddesi feniramin hidrojen maleat olan ve antihistaminik etkili bir ilaçtır. Feniramin maleat, bir antihistamin olarak kullanılan bir ilaçtır. Bu ilaç, histamin adı verilen bir kimyasalın etkisini bloke ederek, alerjik reaksiyonları azaltmaya yardımcı olur. Feniramin maleat, hava yolu tahrişi, kaşıntı, gözlerde şişme ve burun tıkanıklığı gibi alerjik reaksiyonların semptomlarını azaltmak için kullanılır. Ayrıca, idrar yolu enfeksiyonlarının semptomlarını azaltmak ve yüksek tansiyonu düşürmek gibi diğer kullanımları da olabilir.

AVİL ŞURUP NE İŞE YARAR?

Avil şurup, vücudun histamin adı verilen bir kimyasal maddeyi üretmesini azaltarak alerjik reaksiyonların semptomlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Avil şurubun kullanımı, özellikle hapşırık, kaşıntı, gözlerin şişmesi gibi alerjik reaksiyonların semptomlarını azaltmak için tercih edilir. Ayrıca, Avil şurup aşırı tükürük üretimi, burun tıkanıklığı ve öksürük gibi semptomları azaltmaya yardımcı olabilir.

AVİL ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Avil şurup eczane fiyatı 32,07 TL’dir. Avil şurup fiyatı, ilacın dozajına, paket büyüklüğüne ve satılan ülkeye göre değişebilir

AVİL ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Avil şurup, genellikle bir kaşık veya ölçü kaşığı ile ölçülür ve su ile karıştırılarak içilir. Avil şurup, genellikle günde bir kez alınır. İlaç kutusunda veya etiketinde bulunan kullanım talimatlarına uygun olarak tüketilmelidir. Avil şurup kullanımı sırasında bazı durumlara dikkat edilmelidir:

  • Avil şurubu, öğünlerden hemen önce veya sonra içilir.
  • Avil şurubu, içerken bol su ile karıştırılır.
  • Avil şurubu, dozajına ve kullanım süresine dikkat edilerek kullanılır.
  • Avil şurubu, yan etkilerin azaltılması için ilk dozajı gece yatmadan önce alınabilir.
  • Avil şurubu, önerilen süre boyunca düzenli olarak alınmalıdır. İlaç etkisinin ortaya çıkması ve sürdürülmesi için, ilacın düzenli olarak alınması gerekir.
  • Avil şurubu, özel bir dozaj ve kullanım süresine göre verilir. Bu nedenle, doktorun veya eczacının önerilerine uygun olarak kullanılmalıdır.
  • Avil şurubu, önerilen dozajı aşılmamalıdır. Aşırı dozaj alınması durumunda, doktora veya en yakın hastaneye başvurulmalıdır.

AVİL ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Avil şurup yan etkilere sahip olabilir. Bu yan etkiler bünyeye göre değişiklik gösterebilir ancak genellikle hafif ve geçicidir ve kendi kendine geçebilir. Yan etkiler  arasında şu durumlar yer alabilir:

  • Baş dönmesi
  • Uyku hali
  • Bulantı ve kusma
  • Konsantrasyon bozukluğu
  • İshal
  • Ağız kuruluğu
  • Sık idrara çıkma
  • Baş ağrısı

#Sağlık, İlaç Bilgileri,  Son dakika haberleri

Günlük yaşantımızda ilaçlara bağlı birçok belirtiler görülebilir. İlaçlara bağlı belirtilerin bir çoğu bağışıklık sistemimizin gelişiminde yer almadığı öngörülebilir reaksiyonlardır. Oysa alerjik ilaç reaksiyonları belirli bir ilacın uygun dozda kullanımından kısa süre (dakika-saatler) sonra ortaya çıkan öngörülemeyen belirti ve bulgulardır. Alerjik ilaç reaksiyonları basit cilt döküntüsüne neden olabileceği gibi ağır yaşamı tehdit eden anafilaktik ya da sistemik reaksiyonlara da yol açabilir.

Alerjik ilaç  reaksiyonları tüm ilaç reaksiyonlarının ancak %’unu oluşturur. Hastalar tarafından sıkça dile getirilmesine rağmen gerçek ilaç alerjisi oranları çok düşüktür. Erişkinlerde daha sık görülür.

Alerjik reaksiyonlara neden olan ilaçlar

  • Antibiyotikler (penisilin ve sefalosporinler)
  • Aspirin ve diğer nonsteroidal antiinflamatuvar ilaçlar (İbuprofen).
  • Epilepsi (sara) ilaçları
  • Kanser ilaçları
  • Monoklonal antikorlar.

Belirti ve Bulgular

İlaç alımından sonra ortaya çıkan her belirti alerjik reaksiyon yönünde değerlendirilmemelidir. Örneğin aspirin dozuna bağlı olarak ortaya çıkan kulak çınlaması, antibiyotiklere bağlı gelişen ishal ya da tansiyon ilaçları olan ACE-inh sonucu gelişen anjioödem alerjik reaksiyonlar değildir.

İlaçlara karşı alerjik reaksiyonlar geliştiği süreye bağlı olarak iki gruba ayrılabilir. Erken gelişen reaksiyonlarda bulgular genellikle aşağıdaki gibidir.

  • Ürtiker (kurdeşen),
  • Yüzde, göz ve ağız çevresinde şişlik
  • Kaşıntı
  • Ciltte kızarıklık ve döküntü
  • Solunum sistemi problemleri (nefes darlığı, öksürük, göğüs sıkışması) görülebilir.

İlaçlara bağlı olarak geç gelişen reaksiyonlarda belirtiler saatler hatta günler sonra ortaya çıkabilir. İlk bulgular ciltte küçük döküntüler şeklinde çıkabilir. Ancak daha sonra Steven’s Johnson sendromu, toksik epidermal nekrolizis ya da organ tutulumu (karaciğer, lenf, kalp vb) ile seyreden ağır sistemik reaksiyonlar (DRESS) görülebilir.

Ancak en önemlisi ise sistemik, yaşamı tehdit eden anafilaksi reaksiyonlarıdır.

İlaç Alerjisi Tanı

Ne yazık ki ilaç alerjisini tespit etmeye yönelik kesin ve genel bir test bulunmamaktadır. İlaç alerjinizin olup olmadığını değerlendirebilmek için:

  • Daha önce hangi ilaçlar ile sorun yaşadığınız,
  • Belirtilerin neler olduğu,
  • Belirtilerin çıkış süresi
  • Şiddeti,
  • Nasıl ve ne kadar sürede düzeldiği

gibi ayrıntılı bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır. Sizin verdiğiniz bilgilere göre alerji ve immünoloji uzmanı tarafından gerekli testlerin yapılması planlanmaktadır.

İlaç alerjisini değerlendirirken hastanın ihtiyacına, daha önce yaşanan sorunun özelliğine göre şüpheli ilaçlar veya kullanabileceğiniz güvenli alternatif ilaçlar ile testler yapılmaktadır. Bunlar,

Deri testleri negatif sonuçlanırsa ilaç karşılaştırma testi yapılır. İlaç karşılaştırma testinde şüpheli ilaç küçük dozlarda verilmeye başlanır ve eğer reaksiyon olmazsa belli aralıklarla doz giderek arttırılır. Sonunda hastanın alması gereken toplam doza ulaşılır. Reaksiyon gelişirse ilaç alerjisi tanısı onaylanır. Gelişmediği zamanlarda ise ilaç alerjisi olmadığını söyleyebiliriz. Ancak az bir orandaki hastada test sonuçları negatif olsa bile (özellikle penisilin) ileriki dönemde reaksiyon gelişebileceği unutulmamalıdır.

Alerji ve immünoloji uzmanınız tarafından yapılacak testlerin ilaç ile yaşanan istenmeyen olaylardan hafta sonra yapılması gerektiğini unutmayalım.

İlaç Alerjisi Tedavi

İlaca bağlı alerjik reaksiyon gelişirse ilk yapılacak olan sorumlu ilacı doktorunuza danışarak kesmenizdir. Hafif döküntüler ilaçlar ile tedavi edilebilir. Hayatı tehdit eden alerjik reaksiyon (anafilaksi) ise acil müdahale gerektiren tıbbi bir durumdur. Hiç zaman kaybetmeden acil servise başvurulmalıdır. Eğer yanınızda adrenalin oto enjektörü taşıyorsanız hemen üst bacak uyluk kası içine yapılarak en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır.

Bazı hastalarda alerjiye neden olan ilacın mutlaka kullanılması gerekmektedir (kanser tedavisi, bazı kan hastalıkları veya romatizmal hastalıklarda vb). Böyle durumlarda duyarsızlaştırma metodu uygulanır. Hasta hastaneye yatırılarak doktor ve hemşireler tarafından çok yakın gözlem altında alacağı dozun milyonda birinden başlanarak ilaç yavaş yavaş vücuda verilerek ilaca karşı tepkisizliğe alışması sağlanır.

İlaç alerjisi gelişimi için kimler risk altındadır?

İlaç ile ilgili riskler;

  • Uzun süreli ve tekrarlayan ilaç kullanımı,
  • İlacın kas ya da damar içine uygulanması,
  • İlacın kimyasal yapısının karmaşık olması

Hasta ile ilgili riskler;

  • Kronik hastalığı olanlar (böbrek ya da karaciğer),
  • Sık antibiyotik kullananlar (bağışıklık sistemi yetmezliği ya da kistik fibrozis vb)
  • Erişkinler,
  • Kadınlar,
  • Aile öyküsü olanlar.

İlaç alerjisi gelişimi için riskleri oluşturmaktadır.

İlaç alerjisi olan hastaların alacağı önlemler nelerdir?

  1. Aynı ilacı ya da aynı gruptan ilacı kullanma.

İlaç alerjisi şüphesi varsa mutlaka alerji ve immünoloji uzmanı tarafından değerlendirilmeniz ve uygun testlerin yapılması gerekmektedir.

  1. Doktorunuzun verdiği listeyi mutlaka yanında bulundur.

İlaç alerjiniz kesinleşmiş ise kullanmamanız gereken ilaç/ilaçların listesini doktorunuzdan isteyin ve yanınızda taşıyın. Bu sizin için hayati öneme haizdir.

  1. Doktorunuz ile iletişiminiz iyi olsun.

Çapraz ilaç reaksiyonlarının engellenmesi için hasta kendi ilaç alerjileri konusunda doktorunu mutlaka bilgilendirmelidir.

  1. Kendi kendinize ya da çevrenin etkisi ile karar vermeyin.

İlaç alerjilerinin geçici olup olmadığına ilişkin yeterince bilgi yoktur. Bu nedenle alerji uzmanı tarafından hasta değerlendirilip gerekli testler yapıldıktan sonra ilaç alerjisinin devam edip etmediğine karar verilmelidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası