brokoli kürü mide / Mide Ağrısına Ne İyi Gelir

Brokoli Kürü Mide

brokoli kürü mide

Helicobacter Pylori'ye Karşı Brokoli Kürü



Mide, tüm bakterileri yok edebilen asidik bir ortamdır ancak helicobacter pyloriden kendini koruyamamaktadır. Helicobacter pylori amonyak üreterek, kendisini bazik yapar ve bu ortamdan kendini korur. Helicobacter pylori uzun yıllar tedavi edilmezse gastrit, ülser ve ileride mide kanserine yakalanma riskine zemin hazırlamaktadır.  

Helicobacter pylori midede gastrit ve ülseri tetikleyen bir bakteridir. Gastrit ve ülserin çözümlenmesi için öncelikle aynısafa bitkisinin kullanılması gerekir. 21 gün Aynısafa bitkisinin kullanılmasının ardından bir hafta ara ile 21 gün daha brokoli kürünün uygulanması gerekir. 






*Midede bulunan Helicobacter pylori için önerimiz brokolidir.


Helicobacter Pylori için Brokoli Kürü Nasıl Hazırlanır?

Kaynayan yarım litre suyun içine gram brokoliyi atılır. Hafif ateşte en fazla dakika haşlanır. ve ılıdıktan sonra süzüp ayrılır. Üçte birini sabah, üçte birini öğlen ve son kalan üçte biri de akşam aç karnına içilir. Brokoli suyunu içtikten sonra 20 dakika su hariç herhangi birşey tüketilmemelidir.


Her yedi günlük uygulamanın sonunda üç gün ara verilir. Toplam uygulama zamanı 21 gün olmalıdır (üç günlük aralar hariç). 
Uygulama tamamlandıktan sonra şikayetlerin tekrar ortaya çıkması durumunda onbeş günlük brokoli kürü uygulanır. 


Çalışan Kişiler;
Öğlen kürünü uygulamakta sorun yaşıyorsa; yarısını sabah, diğer yarısını da akşam aç karnına içebilir.  Bu durumda; bir litre su yerine mL. su kullanılabilir.

Sabah  brokoli kürünün hazırlanamaması durumunda, sabah ve akşam içilecek haşlanmış brokoli suyu akşamdan hazırlanabilir. 

Haşlanmış olan brokoli de ayrıca salata olarak tüketilebilir. 

Dikkat:

Tiroit rahatsızlığı olan kişiler brokoli kürünü uygulamamalıdır.


*Helicobacter Pylori beraberinde Gastrit ve Ülser şikayeti var ise AynısafaKürü uygulanmalıdır. 


Prof Saraçoğlu Aynısafa Bitkisi



**Bağışıklık sistemini güçlendirmek için beraberinde Propolisin kullanılması gerekir.


Not: Helicobacter Pylori şikayetlerine karşı Brokoli kürü kullanımı tek başına yeterli değildir. Yardımcı diğer bitkilerin kullanımı ile ilgili danışmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.





DİKKAT

Tüm bu kürleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; bitkinin raf ömrüdür. İkincisi bitkinin doğru zamanda toplanmış olmasıdır. Üçüncüsü ise bitkinin nasıl kurutulmuş olduğudur. Her bitkinin özelliğine göre uygun koşullarda kurutulmuş olması gerekir. Bazı bitkiler gölgede, bazıları güneşte, bazıları ise karanlıkta kurulması gerekir. En önemlisi ise kullanacağınız bitkinin mutlak surette doğru tür olmasıdır. Eğer doğru bitki türü değil ise kürün etkisini büyük oranda azaltmaktadır.




Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle bilmeniz gereken nokta, kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, bu bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeyiniz. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.



Brokolinin faydaları ve zararları nelerdir?

Teksas Üniversitesi’nden beslenme uzmanı Victoria Jarzabkowski, brokolinin yüksek lif, C vitamini, aynı zamanda potasyum içerdiğini, B6 ve A vitamini kaynağı da olduğunu söylüyor. İçerisinde karbonhidrat bulunmayan brokoli ayrıca bol protein de içeriyor.

Brokolide bitki kimyasalları ve antioksidanlar da yüksek oranda bulunuyor. Bitki kimyasalları, bitkilere rengini, kokusunu ve tadını veren kimyasallardır. Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü’nün yaptığı araştırmalara göre bitki kimyasallarının birçok faydası da var. Örneğin brokolideki bitki kimyasalları bağışıklık sistemi için oldukça faydalı. İçlerinde glucobrassicin; zeaxanthin ve beta-karoten karotenoidler ve bir flavonoid olan kaempferol bulunur.

Antioksidanlar, vücudun ürettiği veya meyve, sebze ya da tahıllarda bulunan kimyasallardır. Jarzabkowski, antioksidanların, hücrelere zarar veren serbest radikalleri bulmaya ve etkisiz hâle getirmeye yaradığını söylüyor. Serbest radikaller, metabolizma sırasında oluşan dengesiz moleküllerdir. Amerikan Kanser Enstitüsü’ne göre bu moleküllerin verdiği hasar kansere yol açabilir.

Brokoli bol miktarda bir antioksidan bileşeni olan lütein ve çok etkili bir antioksidan olan sülforafan bulunur. Besin oranı yüksek olan brokoli aynı zamanda magnezyum, fosfor, az miktarda çinko ve demir de içeriyor.

Sağlığa faydaları

Diyabet ve otizm: Tip 2 diyabeti olan obez bireyler için brokoli özü oldukça faydalıdır. Science Translational Medicine dergisinde Haziran ayında yayınlanan raporda, bilim insanlarının, brokolide (ve lahana ve brüksel lahanası gibi diğer turpgillerde) sülforafan adlı bir bileşeni bulduğu belirtiliyor. Sülforafanın tip 2 diyabetle bağlantılı olan 50 genin etkinliğini ya da etkisini durdurabildiği bulundu. Bilim insanları, 12 haftalık araştırma sürecinde bu bileşeni tip 2 diyabet hastası 97 bireye uyguladı. Obez olmayan bireylerde hiçbir değişiklik görülmezken obez bireylerin kontrol gruba oranla açlık kan şekeri seviyelerinde %10’luk bir düşüş yaşandığı görüldü. Aynı bileşenin otizmle bağlantılı belirtileri de azalttığı görüldü. Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayınlanan araştırma raporunda, sülforafan içeren brokoli özü kullanan kişilerin, sözel iletişiminde ve sosyal etkileşimlerinde gelişmeler yaşandığı belirtiliyor.

Kanser: Çoğu insan brokolinin kansere karşı korunmada çok yararlı olduğunu bilir. Jarzabkowski, brokoli gibi turpgillerin bazı mide ve bağırsak kanserlerine karşı koruma sağlayabileceğini belirtiyor.

Amerikan Kanser Birliği, sülforafan ve indolecarbinole da dahil olmak üzere brokolide bulunan izotiyosiyanatların zehirden arındırıcı enzimler salgıladığını ve antioksidan görevi görerek oksidatif stresi azalttığını belirtiyor. Aynı zamanda östrojen seviyesini de etkileyen bu bileşenler göğüs kanseri riskini de azaltıyor olabilir.

Kolesterol: Jarzabkowski’ye göre brokolide bulunan çözülebilir lif, kandaki kolesterole bağlanarak, kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Life bağlanan kolesterolün vücuttan dışarı atılması kolaylaşır ve dolayısıyla vücuttaki kolesterol seviyesi düşer.

Kalp sağlığı: Brokoli, kolesterolü azaltmasının yanı sıra kan damarlarını güçlendirerek kalp sağlığını da korur. Brokolide bulunan sülforafanın aynı zamanda iltihap azaltıcı etkisi de bulunduğundan kronik kan şekeri sorunlarının sebep olduğu kan damarı duvarındaki hasarları önleyebilir veya iyileştirebilir. Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu’na göre bu sebzede bulunan b-kompleks vitaminler aşırı homosisteini düzenlemeye veya azaltmaya da yardımcı olur. Aşırı homosistein, kişilerin kırmızı et yemesinden sonra biriken amino asittir ve koroner kalp hastalığı riskini arttırır.

Göz sağlığı: Havucun göz sağlığına faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun sebebi içerisinde bulunan, bir antioksidan bileşeni olan luteindir. Bu bileşeni brokolide de yoğun miktarda bulabilirsiniz. Brokolide bulunan başka bir antioksidan ise aynı faydaları sağlayan zeaksantindir. Bu iki kimyasal da maküler dejenerasyona ve katarakt oluşumuna karşı koruma sağlar.

Sindirim: Brokolinin sindirime son derece faydalı olduğunu belirten Jarzabkowski, bunun sebebinin sebzenin yoğun lif içeriği olduğunu da ekliyor. Brokolinin neredeyse her 10 kalorisinde 1 gram lif bulunuyor. Lif, düzenli olarak tuvalete çıkmanızı sağladığı gibi bağırsaklarınızdaki sağlıklı bakterilerin seviyesinin de korunmasına yardımcı oluyor. Brokoli aynı zamanda mide zarını korur. Brokolide bulunan sülforafan, mide bakterisi Helicobacter pylori’nin fazla gelişmesini ve mide duvarına çok güçlü tutunmasını da önler.

Sağlığa zararları

Genel olarak brokoli yemenin herhangi bir zararı olmadığı gibi yan etkileri de ciddi değildir. Brokoli tüketiminin en yaygın yan etkileri gaz ve bağırsakta tahriş ise brokolinin yüksek lif oranından kaynaklanır. Turpgillerden gelen bütün sebzelerin gaz yaptığını belirten Jarzabkowski, bu besinlerin faydasının ise verdikleri rahatsızlığa değeceğini söylüyor. Ohio Devlet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi’nden bilim insanları, brokolide bulunan K vitamininin kan sulandırıcı ilaçların etkisini azaltabileceğini ve bu ilaçları kullanan kişilerin brokoli tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. Hipotiroidi olan kişilerin de aynı şekilde brokoli tüketimlerini sınırlandırmaları öneriliyor.

Pişirme yöntemleri

Çiğ, buğulama, haşlanmış brokoli: Hangisi daha besleyici? Brokolinizi hazırlama şekliniz alacağınız besin miktarını da etkiliyor. Örneğin brokoliyi kansere karşı etkileri sebebiyle tüketmek isteyenlerin sebzeyi çok fazla pişirmemesi gerekiyor.

Warwick Üniversitesi’nde yılında yapılan bir araştırmada brokolinin haşlanmasının sebzede bulunan faydalı, kanser karşıtı enzimleri azalttığı bulundu. Araştırmacılar, taze brokoli, brüksel lahanası, karnabahar ve yeşil lahananın haşlanması, buğulanması, mikrodalgada pişirilmesi veya kızartılması durumunda besin miktarlarında yaşanan değişimleri inceledi. Araştırma sonucunda kanser karşıtı besin maddelerinin en çok haşlanmada kaybedildiği görüldü. 20 dakikaya kadar buğulama, üç dakikaya kadar mikrodalgada pişirme veya beş dakikaya kadar kızartmanın ise kanser karşıtı besinlerin önemli miktarda kaybına sebep olmadığı görüldü. En çok besin, çiğ brokolide bulunsa da bağırsaklarınızı en çok rahatsız eden ve en çok gaza sebep olan da yine çiğ brokoli.

Kaynak: Herkese Bilim Teknoloji


İbrahim Saraçoğlundan Mide Ağrısına Karşı Brokoli Kürü

Mide ağrıları başlayınca bu zamana dek bize sadakatle hizmet eden sindirim organımızı ne kadar ihmal ettiğimizi anlıyoruz. Peşi sıra yenilen dürümler, “bir oturuşta bir tepsi börek yerim” türünden girilen iddialar veya sırf her Amerikan filmlerinde jönlerin elinden düşmüyor diye alışkanlık haline getirdiğimiz kahveler nedeniyle bugün fatura ödüyoruz.

Kabul etmek gerekir ki midemizi bu güne kadar ihmal ettik, ne atarsak sindirir zannettik.

Midenin sindirim gücüne o kadar itimat ettik ki sineye çektiğimiz gamlarımızı bile midemize yıktık.

Sonunda midemiz SOS verdi elbette. Yaralar oluştu, reflü ağrıları belirdi. Uzun süre ilgilenmediğimiz başıboş bıraktığımız midemizde bakteriden eşkiyalar türedi.

Bu tür bakteri eşkiyalarının başında Helicobacter pylori denilen illet var. Her türlü virüsü, bakteriyi ve bilimum mikroorganizmayı eritebilen midenin asitli sıvısında ayakta kalmayı başarabilen nadir bakteri türüdür bu.

Eğer midemizi çöp torbası gibi kullanırsak, düzensiz ve kötü beslenirsek sadece ayakta kalmakla yetinmez, midenin çeperlerinde kendine derebeylik kurar Helicobacter pylori. Önce hazımsızlık, şişkinlik hissedersiniz, sonra ağrılar yoklamaya başlar.

Mide içinde iltihap ve yaralara neden olan bu bakteri ile mücadele içi Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu hocamız brokoli kürünü öneriyor.

Brokoli lahana familyasından mideye iyi gelen bir sebzedir. Bürüksel lahanası ve karnabahar ile aynı ailedendir. Tüm bu sebzeler mide dostu bitkilerdir. Bu nedenle mide ağrısının bitkisel tedavisinde baş rolü oynarlar.

Bu makalede mideye iyi gelen brokoli kürünün hazırlanışı tarif edilecektir.

Brokloi kürünün yapılışı basit ve zahmetsizdir. Yaklaşık bir litre suya yarım kilodan biraz az ( gr) brokoliyi parçalayıp atınız. Çok değil 5 dakika haşlanması yeterli. Bu suyu günde üç defa aç karnına içiniz. Hem iştahınızı keser hem de midenin asit üretimini azaltır.

Suyunu içitiğiniz brokolilerden yoğurtlu veya sade salata yaparsanız ziyan etmemiş olursunuz.

Bu kürü bir hafta günde 3 kere olmak üzere uygulayınız. Bir hafta dolunca 3 gün ara verip bir hafta daha uygulayınız. Daha sonra yine üç gün ara verip bir hafta daha uygulayınız. Yani bu kürü 3 hafta uygulayınız. Mide ağrılarınız hala geçmiyorsa doktora gidiniz.

Bize bu kürü öğrettiği için değerli funduszeue.info İbrahim Saraçoğlu hocamıza sonsuz teşekkürleri borç biliyoruz.

Bu yazı kere okundu.

Bunlar da ilginizi çekebilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası